Aktív témák
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz olbeteam #35814 üzenetére
Új VGA 35k alatt: NV GTS250 512MB, ATI HD4850 512MB, és kicsit fölötte ATI HD5770 és NV GTX260+ 896MB lehet jó alternatíva.
Használtan 35k alatt: NV GTX260+ 896MB, HD4870 1GB (igaz ez nem keveset fogyaszt), 30k alatt GTS250 és HD4850 (akár jóval 30k alatt is előfordul).
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz olbeteam #35812 üzenetére
Mire legyen elég a teljesítmény (HD, 3D, több monitor), és az árban is a földön járjon kifejezést jó lenne magyar forintban is leírni az egyértelműség végett. Ha nem pontosítasz, vagy nem kapsz választ, vagy túl sokat, esetleg téged nem is érdeklő és teljesen más kategóriájú VGA-k ról is.
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz Gaboman #35745 üzenetére
Nagyjából ezt tudnám mondani itt is. Azért a DX11 feature nem minden, az 5770 több téren korszerűbb. Lassabb ez tény, viszont éppen elég játszani ha nem extrém beállításokkal tolod. 2010 március - áprilisban jönnek DX11 gamek, de előtte valszeg bejelentenek további gameket is, amik készülnek.
-
szasanyi
félisten
válasz Gaboman #35743 üzenetére
Azért azt hozzá tenném, hogy - felbontás függvényében - az 5770 minden mai játékokhoz teljesen megfelelő kártya, egyértelműen korszerűbb, és a jelenlegi 3D teljesítmény kicsit biztosan javulni fog a jobb driverek és DX11 gamek alatt. Persze nem csodát kell várni, de a 4xxx sorozat meg rosszabb lehet, mivel az 5xxx sorozatra optimalizált driverek várhatók. Látva a 4890 árakat, fogyasztást és feature hiányosságokat én egyáltalán, semmi miatt sem tartom jó vételnek.
-
szasanyi
félisten
válasz kelly7 #35705 üzenetére
Mivel komplett gépet szeretnél, ezért inkább itt a helye a kérdésednek. A főguruk megszakértik majd, és ajánlanak több alternatívát is.
-
szasanyi
félisten
válasz richies #35683 üzenetére
Magasabb órajelű (~3Ghz) X2 már elfogadható egy jobb kártyához (HD4670 esetleg egy 4830, vagy NV 9600GT) de anélkül értelmetlen olyan VGA-t venni, ami jobb CPU-val sem lesz jó túl sokáig, és azalatt sincs kihasználva.
-
szasanyi
félisten
válasz richies #35663 üzenetére
Az a gond, hogy ahhoz a A64 (amit ha jól értelmeztem nem X2) procihoz mind1 milyet veszel, lassú lesz és nem hozza a VGA-tól elvárható teljesítményt.
-
szasanyi
félisten
válasz Klemens #35652 üzenetére
Én láttam refhűtős 4850 hirdetést hasonló áron, de mind1 nem ez a lényeg. Olyan 13-14k körül vesztegetnek használtan 9600GT 512MB kártyát, ha ilyet találsz nem rossz, vagy hasonló áron jó lehet - ahogy ajánlották is - egy HD3870 512MB. Igazából ehhez a felbontáshoz bőven sok egy kis fogyasztású HD4670 is, ha esetleg azt találnál jó áron.
-
szasanyi
félisten
Egyértelműen a HD4670 512MB DDR3 a jobb. Mert azt nem írtad milyen, és van DDR2 változat is, az elég gyengus, és van DDR4 is ami a legjobb! Én leginkább a Sapphire kártyáját javaslom, aminek elég jó az ára, van natív HDMI és jó hűtés.
Klemens: referencia órajelek, nem túl biztató hűtés, cserébe új, garanciás. Már csak jó áron éri meg már ilyet venni. Érdemes belekalkulálni, hogy ~18-19k-ért használt, de hibátlan HD4850-et kaphatsz ami teljesítményben sokkal jobb.
-
szasanyi
félisten
válasz Klemens #35647 üzenetére
Ezt nem mondtad, ahogy írtad abból meg arra lehetett következtetni, hogy mind2 G92. Inno3D nem túl minőségi gyártó (használtan semmiképpen sem vennék), akkor inkább az új Zotak. Igaz, hogy az 1GB VRAM-ból semmit sem fogsz profitálni, inkább azt nézd meg annál a kártyánál, hogy milyenek az órajelek. Az fontosabb!
-
szasanyi
félisten
válasz TomiLi #35572 üzenetére
Egyrészt jó a ref hűtés, másrészt annyiért - amibe az kerül - akkor sem gondolkodnék, ha hangos lenne.
Pubszon: osztom a véleményed. Olyannyira, hogy én HD4870-ről váltottam 5770-re. Nálunk a PC használat során kevesebb mint 50% a 3D játék, a többi 2D egyéb alatt meg zabált és melegedett a 4870 rendesen, így ez az ésszerűbb választás.
-
szasanyi
félisten
válasz TomiLi #35568 üzenetére
5xxx kártyákon nem egyszerű a hűtő csere a két, egymás mellé (vagy nézőponttól függően: egymásra) rakott DVI csatlakozók miatt! Perpilla én pölö nem tudom milyen hűtő férne el, ami biztosan és halkan kiszolgálja a VGA hűtésigényét.
-
szasanyi
félisten
Lehet, de ez már-már olyan mint a vallás... vagy hiszed, vagy sem. Nincs sem körülbelüli megjelenési időpont, sem specifikációk, csak duma... azzal nehéz játszani, sőt tervezni is.
-
szasanyi
félisten
válasz TomiLi #35544 üzenetére
Sajnos a HD4890 kártyák árát még mindig magasan tartják, eléggé melegszenek és többnyire hangos a hűtésük. A drivereket inkább az 5xxx sorozatra optimalizálják, és lassan de biztosan érkezik a DX11. Ha 40-41k lenne egy jó hűtéssel szerelt új HD4890 átmenetileg (pár hónapig) jó lehet, mert a 58xx túl drága, nem lehet kihasználni mert még a driver sem a legmegfelelőbb, és nincs DX11 sem. De azt, hogy te milyenhez és mennyiért jutnál hozzá, illetve neked mi a drága és mi nem... azt csak te tudod.
-
szasanyi
félisten
válasz feka007 #35498 üzenetére
Igen, de a tesztek szerint ez nem olyan nagy hátrány. Aztán meg DX11 alatt annak a feature-nek a hiánya komolyabb hátrány lesz. És tegyük hozzá: 18/108W fogyasztással igen szorongatja a 4870/GTX260-at is, amely különbség az 5770 javára fog változni. Fél év múlva... mi nem lesz olcsóbb (még az új is, nemhogy a használt)?
-
szasanyi
félisten
válasz RootRulez #35478 üzenetére
Én is ebben bízom, de tény akkor lesz, ha lesz DX11 game és teszt mind2 (vagy több) VGA-val. De mondom: úgy legyen!
Jasonchan: nézd át ezt, gyakorlatilag mjd' minden benne van.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz AMATŐR #35436 üzenetére
Nem tudok biztos és pontos infókat, de olyannal váltottam privit, aki több infót is említett DX11 gamekkel és VGA-kal kapcsolatban, amik valszeg március körül várhatók. Nem akarok többet mondani, mert priviben jött, nem tudom mennyire biztos/publikus, és remélem értettem félre a leírtakat. Ami biztosan emlékszek, hogy a DX11 feature-k beépítésével kapcsolatban és a teljesítmény javulásra a 9.12 driver kapcsán lehet számítani, valszeg nem az idén.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Gyakorlatilag igen. Nem sokat, de vmit biztosan, mert a CPU dolgozik (inkább a Winamp miatt, mint a böngésző miatt, bár az sem mind1 azzal mit nézel) és a teljesítmény felvétele beleszámít a "teljes rendszer"-be és akkor már nem "üres járat"-ról beszélünk.
-
szasanyi
félisten
Nem értem a logikát... miért akarsz mindenáron passzív hűtéssel szerelt kártyát, ha úgyis ventilátort raksz rá? Gainward, HIS, MSI, PowerColor mind gyárt jó kártyákat jó (csendes, hőcsöves) hűtéssel gyárilag. Én nem veszek passzív kártyát csak azért, hogy barkácsoljak és vegyek/tegyek rá plusz ventit mert amúgy nem jó. A hűtőcsere meg garancia-vesztés gyanús, azt is kerülném új kártyánál.
-
szasanyi
félisten
Nekem Giga 9600GT Silent volt. Csak egy ventivel volt jó (de úgy nagyon, mivel szép nagy bordázatú a hűtője) mert borzasztóan melegedett! Gyanítom a paszív 4850 is hasonló, vagyis oda is kell + venti. Nem látok órajeleket, de meg kell nézni, mert a HD 4850 1GB, és passzív verzióknál egyes gyártók (pld. PowerColor) csökkentik a referencia órajeleket, ami nyilván valóan teljesítmény csökkenést okoz.
-
szasanyi
félisten
Köszönöm a válaszokat! Valszeg XFX GTS250 512MB verzió lesz, mivel az itteni nagykerben ez kereken 30k, viszont a HD 4850 bármely változata drágább.
-
szasanyi
félisten
Üdv mindnekinek!
Egy ideje már csak nagyjából követem a VGA piacot, de most kellene vennem egy VGA-t játékra. Elfogadhatónak tűnik az XFX GTS250 512MB kártyája ~31.000 HUF-ért. Azt is tudom, hogy ez tulajdonképpen egy átnevezett 9800GTX+ meg, hogy van jobb is. A kérdésem az, tudtok-e új, jobb teljesítményű VGA-t 31k-ért? Mondjuk ipon árakat alapul véve... Tuning nem lesz. Nem érdekes, hogy ATI vagy NVIDIA, a lényeg az hogy lehet-e jobb 3D teljesítményhez jutni ilyen áron? A keret 30-31k, ennyiből kell gazdálkodnom.
(Mielőtt megkérdezné vki: nem lesz postaköltsg.)If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz zolynet #21951 üzenetére
Csatlakozom. Annyival egészítenélek ki, hogy a Gainward HD4850 (nem a GS) kissé hangos. Én nem vagyok csendmániás, így ezzel nem volt különösebb gondom, DE vannak vájt fülüek akiknek ez számít, és akik ettől tutira besok(k)alnak.
-
szasanyi
félisten
Ezt nem én találtam ki. Komoly a grafikai motor, ami az erős PS3 és X360 konzolokra lett írva. A portolás után is elég számításigényes a game, no de nem hiszem, hogy a minimum beállításokhoz. Ahhoz kevesebb is elég. És itt is hasonlókat írnak. Bár sztem elírták a VGA-kat az ajánlott követelményeknél, mivel a 8600 az nagyon nincs partiban a 3870-nel.
-
szasanyi
félisten
válasz choorka #21723 üzenetére
A GTA IV ajánlott hardverigénye kábé így néz ki:
OS Windows Vista - SP1 / Windows XP SP3
Processzor Intel Core 2 Quad 2.4 Ghz, AMD Phenom X3 2.1 Ghz
RAM 2.5 GB Vista / 2 GB XP
HDD 18 GB Free Space
Videókártya Nvidia 9600 /ATI 3870If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
Igazad van mert én is ezt tapasztaltam, és utaltam is erre. Ennek ellenére nem biztos, hogy mégsem éri meg azt venni. Nem régen vettem az öcsém gépébe egy Gigabyte X1950Pro-t itt a PH!-n 9k-ért... No, de az érdeklődő majd eldönti, hogy milyen áron és melyiket tartja megvételre alkalmasabbnak.
-
szasanyi
félisten
válasz zolynet #21682 üzenetére
Nem. Arra céloztam, hogy ha esetleg X1950Pro lenne a választott kártya, akkor az alá kevés az Athlon XP 2500+ (1.8Ghz) és bátorkodtam javasolni @ XP 3200+ (2.2Ghz) tuningot. Mert anélkül nincs kihasználva, kvázi fölösleges. Ráadásul - alaplaptól függően - a 2500+ Barton magos CPU-k jó része hajlandó volt @3200+ azaz 2.2Ghz-et menni. Egy része még szorzózárat sem tartalmazott, azok még inkább. Érthető a gépszíj?
-
szasanyi
félisten
válasz sohrking #21678 üzenetére
Bőven elég egy 7600GT 256MB DDR3 kártya, ami a kategória egyik legjobbja volt. Használtan már 7k körül beszerezhetsz egyet, sokat költeni AGP kártyára meg úgy sem érdemes és a rendszered többi komponense sem támogatná megfelelően.
MOD: még eszembe jutott egy még jobb alternatíva, bár ez picit drágább lehet: X1950Pro - ez tényleg jó, és kategóriájában nagyon jó teljesítményt nyújt! Ehhez mondjuk nem ártana a CPU@3.2Ghz.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Schumika #21676 üzenetére
Nézz meg teszteket, és olvass bele a kártyákról szóló topikokba, hogy lásd hol jelentkeznek esetleges problémák. Aztán döntsd el, melyiket találod jobbnak. Tesz_1 Teszt_2 Teszt_3
-
szasanyi
félisten
válasz Gyuri27 #21614 üzenetére
Szerencsére a leglényegesebb elemeket leírtad te is, ami pozitív kritika. Végre. És úgy van, mindeni elmondja mit hallott, olvasott meg tapasztalt. Aki érdekel elolvassa, akit nem... de végül mindenki olyat vesz, amilyet akar. De ezzel már csak önmagam ismétlem.
Isc okosan megmutatta a probléma lényegét: én is azt gondoltam a hozzátok hasonló fórumozók és a tesztek alapján, hogy a HD4850 kártyánál nincs jobb vétel. Tévedtem. De én legalább megvettem a HD4850-et, és bő egy hónapig használtam is. Látható mi volt a gond, és az is, hányféle módszerrel próbáltam meg kiküszöbölni. Nem sikerült, el is adtam mert én azt szeretem ami problémamentesen működik. Azóta nincs semmilyen hasonló gondom.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Chapel #21606 üzenetére
Valóban igaz, hogy a HD4850 technikailag fejlettebb, és precízebb számítást és megjelenítést végez. És jó is lehet, ha valamikor a driver is jó lesz hozzá, addig meg a NV kártyái azok, amelyekkel problémamentesen lehet játszani. Persze van akinek nem számít, hogy akadozik a kép, csak meg legyen a tesztprogrammal kimutatható +X % a másikhoz képest... Ne olyanokra hallgass akik olvastak róla, meg láttak ilyen kártyát képen, hanem olyan véleményét vedd figyelembe akik min2t használták! Aztán dönts el te, melyiket gondolod jobbnak.
És még mielőtt vkinek kétsége támadna, és hülye hsz-okat írna válaszként: nekem mind1 ki mit vesz. Sem ATI sem nVidia részvényem sincs, sőt nem is vagyok kereskedő, hogy bármelyik eladása részemre befolyásoló tényező lenne. Saját tapasztalatom alapján mondom ezt, mire végül megelégelem a sz@rozást a HD4850 kártyával (és CCC driverrel, hotfixel), ahelyett, hogy játszottam volna úgy, ahogy kéne. Nagyon nem érdekel ki mit gondol erről, mert ez tény. Előtte a 96GT-vel, és utánna a 98GT-vel semmilyen hasonló problémába sem ütköztem ua. rendszerrel. És mások voltak (vannak) hasonló véleményen, így azt gondolom, hogy azok akik egyértelműen az ATI HD 4xxx kártyáit favorizálják egy cseppet sem elfogulatlanabb és korrektebb véleményt tesznek közzé - esetleg úgy, hogy a büdös életben ilyen kártyát nem használtak. No, ezen is el lehet ám gondolkodni.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz Chapel #21597 üzenetére
A ficsörök alapján a HD4850 jobb, gyakorlatilag meg a 9800GTX+ még úgy is, hogy tesztekkel kimutatható némi teljesítménykülönbség az ATI javára. Csak semmit sem ér, ha a driverek miatt ez nem látszik játék közben.
-
szasanyi
félisten
válasz uratti #21575 üzenetére
Ebben az esetben csak ezt érdemes választanod: Galaxy GeForce 9500GT 512MB DDR2
JimBeam00: az ATI driverek ismertében bátran kijelenthetem: Egy 88GT/96GT OC kártya is lehet jó alternatíva ha nem játszol 1280*1024 vagy 1440*900 felbontás fölött, és jó áron tudod megvenni
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz z0d1AK #21559 üzenetére
Én meg úgy, hogy 18k-van rá a cserével együtt. De még egyszer mondom: ezt tőle kell megkérdezned... még az is előfordulhat, hogy én értelmeztem helytelenül.
-
szasanyi
félisten
válasz z0d1AK #21556 üzenetére
Nem tudom ismerős-e neked ez a kifejezés: nincs rá több pénz. Valszeg nála is erről lehet szó... nem gondolod? No, de ajándékozhatsz neki 15k-t karácsonyra, amivel már 96GT-t tud venni.
-
szasanyi
félisten
válasz z0d1AK #21554 üzenetére
A DDR2-t elfelejtheted játékra, mivel az memória. 3D teljesítményben a HD3650 és a 9500GT hasonló szinten van azért a kevés pénzért, így bizony ez az egyik alternatíva. Sőt, a 9500GT a DDR2 memóriáival többször jobb teljesítményre képes. De javaslom, hogy mielőtt kekeckedsz gondold végig a dolgot, és nézd meg a tesztet. A sác meg azt mondta, 18k-ig... hogy mégis hozzá jön-e? Ezt miért tőlem kérdezed?
-
szasanyi
félisten
válasz uratti #21549 üzenetére
Sajnos ennyiért nem nagy a választék, legalább is olyan kártyákból amivel játszani is lehet. Olyan 16-18k körül 9500GT 512MB DDR2 vagy HD3650 256MB DDR3 a lehetőség, DE 21k-ért már van HD4670 512MB DDR3 amivel sokkal jobb teljesítmény jár. Fontold meg. Itt egyébként meg is nézheted a különbségeket.
Janeko: a válasz kábé neked is benne van.
Lares: igen. Ezt meg is nézheted itt.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Én biztosan nem vennék HD4870-et, inkább egy jó GTX260 videókártyát! De a te dolgod, a te döntésed. Viszont ha rám hallgatsz olvasgatsz a 4850/4870 topikban mielőtt megveszed.
A kérdésedre meg itt megtalálod a választ. Az 1066-os RAMokból valszeg nem profitálsz annyi többlet teljesítményt, mint amennyibe a csere kerülne.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz b-age76 #21455 üzenetére
Nem értem mi a gond, sem azt milyen konfiggal. Utóbbit amúgy is érdemes beírni az adatlapodhoz, most meg elengedhetetlen, hogy tudjuk. Oprendszer akkor 32bites WinXP SP3? Driverek meg mihez, és milyenek vannak fent?
-
szasanyi
félisten
válasz Sanraith #21447 üzenetére
Én is MSI 98GT OC-t akartam, ezért tudom, és javaslom: kérdezd meg, ezért az árért milyen hűtővel szerelt változat van! Mert mind2 létezik, DE csak a hőcsöves igazán jó. A másikat ne vedd szvsz, akkor inkább a Gigabyte-ot.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Nem véletlenül mondtam. De tényleg hasznos infó lenne nekik is... és főleg annak a pár embernek, akik azért ajánlják mindenkinek pölö a 4850-es kártyát, mert már jó sokat olvastak róla! Persze vannak, akiket a döntéshozatal közben tényekkel nem lehet megzavarni.
-
szasanyi
félisten
válasz metre1 #21438 üzenetére
Ha visszaolvasol kicsit, hamar rájöhetsz a válaszra... de, hogy ne fáradj sokat: igen, annyiért jó vétel. CoD4-5 full-full beállítással sem adja fel neki 1280x1024 vagy 1440x900 felbontásban. Fölötte nem néztem, de sztem ott is játszható.
Ha konfigot cserélsz én Intel-t javaslok, és egy 3Ghz körüli órajelű C2D bőven elég. Nálam alapon is jól fut minden, úgyhogy egy költséghatékony E7400, vagy ha tuningolsz akkor akár egy E5200 is jó lehet. Ha meg sok a lecsó, akkor legyen E8400.Barts: jó kis teszt, majd alkalomadtán linkeld már be ATI-s arcoknak is.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Erről beszélek. Aki 40k körüli új VGA vásárlásán gondolkodik, elsőként azt fontolja meg: mennyivel tud többet adni érte. Ha összejön 55k akkor egyértelműen a Leadtek GTX260-at kell megvenni
Még azt sem lehet ráfogni, hogy rossz hírű, gyenge minőséget képviselő gyártótól származik, azért csak ennyi. Persze messze nem olcsó, de sokkal jobb vétel mint a most 40-45k körül kapható 98GT vagy HD4850.Zolynet: egyetétek. A következő - jelenlegi alternatíva - számodra a GTX260.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz zolynet #21419 üzenetére
Mindjárt abban, hogy Vista alatt és XP alatt egyaránt egyszerű és probléma mentes a driver telepítés és a kártya használat. Egy játékhoz sem kell hotfix (-hez hasonló) és egyéb javítás, és az oprendszer indulása után közvetlenül (!) nem fogad A Catalsyt Controll Center működése leállt, a Windows megoldást keres... A Crysis és a Warhead is közepes grafikával jobban megy, és a FC2 sem akad. Brothers in Arms különösen tetszik, és a játékban támogatott a PhysX is. De hogy teszteket is említsek, mert vannak akiknek ez - még a játéknál is jobban - számít: 3DMark06 esetén 500 pont körüli, Vantage setén 800 pont körüli volt a HD4850 előnye. DE ez nem látszott játékok alatt, sőt!
Minden összehasonlítás a saját konfigomban történt, 1440x900 felbontásban (kivéve Vantage, ott Performance azaz 1280x1024). Így meggyőződésem, hogy egyértelműen a 98GT a jobb választás.
Magasabb, 1680x1050 vagy afeletti felbontásban valszeg nagyobb a különbség, de az egyenlőre nem érdekel, és meg sem tudtam volna nézni.
Mint említettem a Gainward 9800GT 1GB Golden Sample két hátránya: a magas ár, és a ki nem használt 2xVRAM. Előnye, hogy minden szükséges kimenettel ellátott, és halk, nagyon jó hatásfokú a hűtése. Én 37k-ért vettem nagykerből, amúgy a kisker ára 41-43k körül van, amit nem ér meg. Sajnos nem volt több anyagi lehetőség, de most a Leadtek GTS260 kártyája a jó vétel 55kért.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz shteer #21426 üzenetére
Én már nem teszek ilyen 1értelmű kijelentéseket, mert leköpnek érte. Próbálok pro és kontra érveket említeni, aztán majd dönt ahogy dönt. Halkan jegyzem meg: sztem is.
-
szasanyi
félisten
válasz jaja1981 #21422 üzenetére
Végre valaki, aki nem elvakultan, és nem (csak) olvasás után, hanem tapasztalat (!) alapján nyilatkozik. A milyen gépet vegyek topikban majdnem megköveztek, mert szólni mertem a témában - persze a 4850 rovására. Isc meg - akinek ilyen kártya még a kezében sem volt - gyakorlatilag "lehülyézett", mert szte csak nekem van/volt problémám a kártyával/driverrel. És ő meg jól elolvasott mindent, és meg is értette, én meg olyan balfasz vagyok, hogy amíg az kezdők vidáman és gond nélkül telepítik és használják, én meg a nagy tapasztal még erre sem vagyok képes. Szánalmas, komolyan... olyan ember is osztja az észt, akik csak képen látott egy adott hw-t, és a büdös életben sem használt olyat. És még fel van háborodva, hogy ehhez minek kéne tapasztalat, amikor ő már jól elolvasott mindent! Szerintem meg ez csak szükséges, de nem elégséges. Na jó, nem OFFolok tovább.
-
szasanyi
félisten
válasz Sanraith #21408 üzenetére
Az a baj, hogy az NV árpolitikája rossz. Ebből adódóan a 98GT ár/érték aránya is az. Ennek ellenére én a 4850-ről váltottam 98GT OC kártyára, és nem bántam meg. Ahogy írtad/mondták a nagy igazságot: a driverek sokkal jobbak, a játékok/fejlesztők támogatása nagyobb. Ez a kettő meg már elég is.
DE ha figyelembe vesszük EZT akkor egyik sem jó vétel - sajnos nekem nem volt annyi, hogy ezt vegyem. PhysX pedig jó, de mind2 igaz. Az FPS vissza esik, de azért nem katasztrófálisan... nézd meg a Brothers in Arms gamet, ami támogatja. DX 10.1 meg egyenlőre nem mérvadó, mivel a gamerek 90%-a még mindíg XP-vel játszik a Vista helyett - persze lehet, hogy ennek ellenére pont olyan hivatkozik erre, ezzel érvelve az ATI mellett. Majd ha lesz megfelelő oprendszer meg játékok DX 10.1 vagy 11 alá, akkor érdemes ezen gondolkodni, addig csak sokadlagos szempont, ami jelentős befolyással nem bír a döntésre - szerintem.
Neked kell eldöntened mi a fontos, milyen távra akarsz beruházni, és főleg, hogy mennyit!kornel8585: szerintem igen. De te tudod, milyen gamekkel játszol, és azok zöme ATI vagy NV kártyára optimalizált. Gondolom, nem kell részleteznem miért... ami egyébként borzasztó szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Teljesítményben a Galaxy OC, mert annak legmagasabb az órajele - érdemes megnézni azt is, milyen hűtővel van szerelve a kártya. Én mondjuk a Gainward 9600GT Golden Sample mellett voksolnék, ha olyat tudsz venni. Az is gyárilag emelt órajeleken megy, minden létező kimenetet megtalálsz rajta, és nagyon jó a hűtése is.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
A 96GT sokkal jobb, de nem csak azert, mert 2x annyi VRAM van rajta. A 96GT memóriavezérlője 256bites, a 86GT meg 128bites... na, ez pölö sokat számít. Azon felül a 96GT órajelei is magasabbak, ROPs/Pixel/Vertex Shaders 16/64, míg a 86GT esetén 8/32 - tehát a lényeges teljesítmény különbséget ezek összessége adja.
-
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz Macsek1988 #21101 üzenetére
És ha nem csak sokat költeni, DE szívni sem akarsz csak játszani, akkor 96GT.
-
szasanyi
félisten
A gyártók esetenként különböző jelöléssel, elnevezéssel különböző órajelen adnak ki kártyákat. Miért ennél ne lenne ilyen? De nem akarok okoskodni, mert ennek részleteibe nem ástam bele magam, mert nem sok közöm van hozzá. Szvsz nézz be és kérdezz a topikjában. Ott a tapasztalat, ott a tudás. Más kérdés, megér-e 65k-t. De ez nyilván erősen szubjektív és főleg pénztárca függő. De ha már mindenképp csere, akkor ne HD4850 hanem inkább GTX260.
-
szasanyi
félisten
Pontosan ez a helyzet: nincs alternatíva. ATI kártyát nem vennék még egyszer, NV vonalom meg még az is drágább ami nem jobb - mármint teljesítményben, mert amúgy DE! Az egy dolog, hogy én egy Gainward 9800GT 1GB Golden Sample kártyára váltottam, mert a HD4850 is, és ez is 37k-mban van. Mert amúgy nem ér meg az árát.
Röviden: én a helyedben most tuti biztos, hogy nem cserélnék kártyát.
Az egyetle normális alternatíva neked: GTX260 ami még túl sokba kerül. Ha 50k alatt beszerezhető, talán érdemes meggondolni a cserét. Én szóltam, engem nem szidhatsz majd a 4850 miatt.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Szkeptikus vagyok a témában... annyira, hogy el is adtam. Nem gyere be, hogy köbö 1 évig szívni kell az ATI miatt, hogy aztán jobb legyen. Amolyan politikai dejavu érzésem van.
Lesz egy Gainward 9800GT 1GB Golden Sample helyette, úgyhogy valahogyan el leszek ezzel. Nekem ez is 37k-ba került, szvsz nem volt rosz csere.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
Eszedbe se jusson lecserélni! Én 96GT-t cserétem 4850-re, de azóta is fejem verem a falba. Csak a fos driverek hibáiba, és a túlnyomó többségben előforduló NV optimalizáltság miatti problémákba ütközök.
Én nagyon bánom a cserét, és szívesen elcserélném. Pölö egy 8800GTS 512MB kártyára, de nem találtam eddig partnert hozzá... ezzel semmire sem akarok utalni, csak mondtam. Szvsz sztem ne kapkodd el ezt a cserét, ha a kártyáddal nincs semmi bajod. Ja, és a közzétett tesztekhek is egészséges bizalmatlansággal közeledj, hogy utánna - ha mégis váltanál - ne érjen meglepetés. És javaslom, hogy előtte olvassgasd a 4850/4870 topikot.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Csiborbogár #17515 üzenetére
Nem tudom, hogy megáll-e 40k alatt, de az biztos, hogy 100° C alatt nem valószínű. Ez az ára a passzív hűtésnek.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz nesh20 #17437 üzenetére
A HD4850 esetében ez sajnos minden gyártóra igaz, ahol a kártyára a stock hűtés kerül. Csak azok halkabbak és hatékonyabbak, amikre egyedi hűtést tesz a gyártó:
Sapphire HD4850 TOXIC - Zalman VF900 vagy
HIS HD4850 IceQ4 - saját tervezésű, remek hűtéssel
Persze felár ellenében, amit - ha van rákeret - meg is ér,különösen a HIS.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz nesh20 #17432 üzenetére
Pillanatnyilag nincs ellenfele NV vonalon, ebben az árkategóriában. Sztem az ASUS kártyáját fölösleges több pénzért megvenni, mint pölö egy Sapphire-t, mivel a matrica kivételével ugyanazt a kártyát kapod meg. Talán a körítés más, de azt meg nem tudom neked mennyit ér meg... mert nekem semmit.
-
szasanyi
félisten
válasz nesh20 #17429 üzenetére
Szerintem messze a HD4850 a legjobb vétel a hasonló árkategóriában, olyan 35k körül. Azt javaslom nézz utána, hol és mennyiért tudnád beszerezi, és ha megy a dolog azzal jársz a legjobban.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz tarti19 #17363 üzenetére
Igen, az jó ár... annak aki ott van. De még a postakltsg és már ott vagyok ahol a part szakad. Meg a garanciális ügyintézés sem egyszerű, ha van vmi gond, ezért aztán én még várok kicsit. Drágább nem lesz ez sem, csak olcsóbb.
-
szasanyi
félisten
válasz kételkedem #17249 üzenetére
Nem tudom... ahogy nézegettem, az új ára bizony 30k fölött van. Éppen az a nevetséges, hogy 40k (vagy annyi sincs) a HD4850 ami kb. 40%-kal gyorsabb.
-
szasanyi
félisten
válasz Bagira01 #17226 üzenetére
Szerintem is inkább HD4850. 35k-ért jó vétel. A 3870 X2 nagyon vegyes képet mutat, olyannyira, hogy egyes játékokban hihetetlenül tré teljesítményt nyújt. És ahogy diegho is mondta, brutális teljesítmény felvétele van - szerintem fölöslegesen. Persze ha gyűjtő vagy jól jöhet úgy10 év múlva.
-
szasanyi
félisten
válasz diegho #17221 üzenetére
Az akkor nagyon olcsó volt. Mondjuk én euróban is fizetnék, ha úgy árban jobban kijönnék. No, éppen most kaptam választ a nagykerből: a HIS HD4850 IceQ4 41k. Úgy gondolom ez az egyik legjobb kártya a 4800 sorozatból, szerintem ilyet veszek. Pénteken kiderül mikor.
-
szasanyi
félisten
válasz diegho #17217 üzenetére
Értem... használtat nem szeretnék, főleg látatlanban. Hasonló a helyzet bp-i üzletekkel elsősorban az esetleges garanciális bonyodalmak elkerülés, másodsorban a plusz szállítási költség miatt. No, majd meglátom... lehet várok még egy kicsit.
Azért köszi.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
Igen, így biztosan jól jársz vele. Bár az E6550 nem fogja kihajtani, ahhoz minimum az FSB400@2.8Ghz kellene. Azért lényeges, mert így nem lesz kihasználva a GPU, mivel a CPU felől érkező adatmennyiség kevesebb lesz, mint amit feldolgozni képes. De sztem nem komoly egy ekkora tuning egy olyan lapban, úgyhogy azzal együtt igen komoly változásnak nézel elébe!
Azt csak megjegyzem, hogy közepes grafikai részletesség mellet, 1280x1024 felbontásban a Crysis sem fogja feladni, a Warhead meg - az infók ismeretében - különösen nem..If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
A HD3870 nagyon jó ár/érték arányú, és kb. mindenre elég 1280x1024 felbontásig... 1680x1050 esetén ez már nem igaz. Akkora felbontásra, illetve hosszabb távra HD4850 a jobb választás, DE azok közelebb vannak a 40k-hoz mint a 30-hoz. Amelyiken már jó a hűtés is, több is lehet mint 40k.
johnny82: neked a HD4850 lehet jó választás, a fent leírtak szerint. Pölö 1 olcsóbb és sz@r hűtővel, vagy 2 jobb hűtéssel. Az ipont csak a példa kedvéért linkeltem, nálad nyilván a helyi üzlet árai és választéka lesz a mérvadó.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Synthwave #17123 üzenetére
Ez egy jó darab. Hűvös, halk, jó teljesítmény. Kb. olyan 30k az ára. Persze tudni kellene milyen konfigba szánod, hogy van-e értelme, esetleg abba elég lenne egy 96GT is...If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz Synthwave #17123 üzenetére
A kártya ára és értékcsökkenése miatt ez nem rentábilis költség. Érdemesebb jobb gyártó, jó hűtéssel szerelt kártyáját választani, és ott vagy, mintha külön veszel plusz pénzért - csak ez gyárilag van rajta, nem kell fabrikálni és nincs garancia vesztés. Ráadásul szerintem 88GT-t venni meg amúgy sem érdemes, akkor már inkább 98GT.
-
szasanyi
félisten
válasz fagy53 #17117 üzenetére
Félreértetted: 2 gigás KIT, vagyis 2x1GB RAM Igaz, így sem jobb a helyzet. Ezek után úgy voltam vele, hogy féláron sem kell, komolyan mondom. Szopta annyit mint egy üsző.
-
szasanyi
félisten
Három 2 gigás, 1066-os KIT volt nálam, amit 3 lapban próbáltam ki. NEM ment egyikben sem 1066-on! Szerintem az olyan RAM ami KIT és nem is a legolcsóbb, és a névleges sebességen sem működik az előírt feszültséggel (sőt, 2.4V-tal sem) az egy rakás szar. Volt két 1200-as is, az sem mert 1200-at 5 lapból csak 1ben. Az, hogy nem tuning bajnokok egy dolog, de azért ilyet...
Ilyen a GeIL Black Dragonjával vagy OCZ Platinum KIT-tel nem gyakran fordul elő.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz smithbandi #17110 üzenetére
Kingston memóriát NE vegyél, HyperX-et se! Egy rakás szar. Nálam volt már pár ilyen-olyan Kingston, de egyik hozta az elvártakat, sőt még a névlegest sem mind1ik! Felejtsd el, és ha jót akarsz: GeIL Black Dragon, CSX, esetleg Kingmax 1066... ezekben gondolkodj szerintem, és az áruk is elfogadható.
-
szasanyi
félisten
válasz Vis Major #17095 üzenetére
Kicsit gyenge a proci alapon, és ha nem akarsz tuningolni/költekezni, akkor vegyél jó áron - 20k vagy az alatt - egy HD3850 kártyát. Sztem akkor is jó lesz, ha a CPU nem lesz elég a GPU 100%-os kihajtásához. DE sztem az a legjobb, ha veszel egy Hyper TX2 hűtőt 5k-ért, és FSB400@2.8Ghz, ottpont 800-on mennek a RAMok is, így ideális és tuti bírja. Mondjuk nem látom, milyen teljesítményű a tápod...
-
szasanyi
félisten
válasz kavicssli #17088 üzenetére
Sztem a HD4850 jobb vétel, ha rá tudsz áldozni +10k-t... az a teljesítmény később jól jöhet.
DE mivel egyenlőre nem használnád ki, és ha számít a +10k (no, nem mindenkinél) akkor egy 9600GT vagy HD3870 a jó vétel. Ezek jók, az általad említett XFX kártyát nem ismerem. Nem látom, milyen órajelen megy a CPU-d, de alapban tuti gyenge mind1ik mellé... nagyon.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz Vis Major #17086 üzenetére
Sapphire HD3870
A jelenlegi CPU mellé fölösleges a HD4850, DE ha a közeljövőben tervezel cserét (min E8200) akkor lehet értelme +10k-ért azt venni, mert elég jelentős a teljesítmény különbség. Bár a mostani kártyádnál a HD3870 is sokkal jobb, csak a CPU ez alá is kevéske. Egy kis tuninggal lehet javítani rajta... olyan FSB400 körül elfogadható lesz.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz laci666 #16965 üzenetére
Szerintem nem is kérdés: HIS HD4850 IceQ4
Nagyon jó teljesítmény (a többi sem eget rengetően gyorsabb) kiváló hűtés, minőségi gyártó - no és persze kedvező ár!If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.