- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mmdms
addikt
válasz parandroid #184599 üzenetére
Ha ezt a parost egyszerre vette a lap sztem tobbe kerult mint a proci. Nem is kevessel.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
parandroid
félisten
válasz kolopele #184596 üzenetére
Persze, ez tiszta sor. Nálam most PC-n a Forza Horizon 5 a nagy kedvenc, az 5800x3D + 6750XT kombóval jutottam el oda, hogy 1440p-ben minden csúszkát maxra tudok húzni benne, és így is van nyersen kb 75 fps-em. Forza Motorsport egy teljesen más kérdés, ott nem győzök egyensúlyozgatni, hogy meglegyen a 60, de az egy elbaszott szoftver, az orbitális gépigény mellett is tele bugokkal (őszintén szólva azt szívesebben játszom 4k TV-n, a Series X-en, mert alig csúnyább, cserébe full folyamatos a kép, nincsenek mikroszaggatások, meg lagok).
neutron23: Az egy igen jó kis lap, megérdemel egy jó procit!
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
neutron23
csendes tag
válasz parandroid #184594 üzenetére
Nagyon köszönöm mindenkinek a választ, ezen már el tudok indulni. A lap egy MSi B550 Tomahawk.
-
kolopele
nagyúr
válasz parandroid #184594 üzenetére
Azért az nagyon játékfüggő lesz hogy mi megy majd közel maxon egy 6600XT - n például.
Biztosan nem egy Alan Wake 2 vagy Silent Hill 2, stb. Mondjuk nem is értem ezt a minden menjen maxon dolgot, soha nem is értettem. Sokszor medium és ultra között már alig látható komolyabb eltérés (kivéve persze fps - ben), de még lowon is jól néz ki a legtöbb mai cím az UE5 óta (lásd mondjuk Hellblade 2). 60 fps - hez viszont nem kötelező X3D - s drága proci, nekem is 6800 - asom van, aztán simán visz mindent vele a 10700, még az Indiana Jonest is high-ultrán.[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz neutron23 #184591 üzenetére
Nem tudom, pontosan milyen alaplap, de ha legalább B450, akkor procit érdemes cserélni 5600, de még inkább lehetőleg 5600X/5700X/5800X-re, VGA-ból meg 6600XT/6650XT/6700XT/6750XT (mindkét esetben ár-, illetve erősorrend, ott állj meg vele, amire még telik). Ha procihoz semmiképpen nem akarsz nyúlni, akkor a 6600XT/6650XT-nél fölösleges feljebb menni, de már az is óriási előrelépés.
1080p-ben elég jó eséllyel szépen fog menni ezekkel a cserékkel minden, ha nem is maxon, de közel hozzá. Minél drágább komponenseket veszel az ajánlottak közül, annál kevesebb kompromisszummal, nyilván.
Szerk.: Mehet az 5700x3D is, akkor a VGA ajánlatok is kibővülnek: 6800 (nem XT), illetve a 7700XT, ha találsz jó áron. 7800XT már határeset, de azzal már tényleg ütne a dolog, kicsi még maradna is a VGA-ban a későbbi fejlesztésekhez. Sőt, ezzekkel az utóbbi cuccokkal már az 1440p-t is megcélozhatod, bár ott már nem lesz minden feltétlenül maxon.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
neutron23
csendes tag
Sziasztok! Van egy AM4 konfigom. Ryzen 5 3600, 16Gb RAM, MSI R9 390X gaming kari, ezt szeretném cserélni. A táp egy 750W-os 80+ Chieftec.
Az volna a kérdésem, hogy létezik olyan videokártya ehhez a konfighoz, amivel minden játék elfut 1080p-n stabilan 60FPS-en, max grafon? Azért kérdezem így, mert lehetséges, hogy nem elég egy jobb gpu, hanem procit is cserélnem kellene.
Igazából RDR2 és az újabb játékok is jó lenne ha futnának maxon. Nem tudom, hogy egyáltalán reálisak-e az elvárásaim. Sajnos fogalmam sincs már hol tart a technológia, kiestem ebből az egészből kb. akkor, mikor az fx8350 megjelent és már nem tudom mi van. Van bármi GPU amivel közel járhatok proci csere nélkül? -
xtremist
senior tag
-
Tibor Kis
csendes tag
Sziasztok!
Rx 6750xt kihajtana-e egy 3440x1440p monitort vagy maradjak a sima 2560x1440p-nél .Full hd-ról váltanék.
Vagy ha cserélném egy rx 7700xt-re úgy már élhetőn lenne? nem kell nekem 120 fps.
Ui : Nem tudtam hol tudnék erre rákérdezni -
parandroid
félisten
válasz KAMELOT #184584 üzenetére
Ha nem lesz olcsóbban racionális választás, akkor megvárom, hogy a 7800XT árát betolja 400 eur környékére. Anno a 6750xt-t is ennyiért vettem. Igazából szigorúan véve nem is kéne ennél gyorsabb, ezért nem is kapkodok a váltással, csak közben lányom gépében meg a sima 6600 zörög, és az már azért gyengécske neki is játékra, viszont akkor inkáb magamnak vennék valami erősebbet, a 6750 meg menne az ő gépébe. Pláne úgy, hogy jövőre valamikor (valszeg csak év vége körül) kinéz a váltás AM4-ről AM5-re...
p
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz parandroid #184581 üzenetére
500€ alatt már nem is fogsz kapni rendes kártyát. A lélektani határodat told ki
lo_jo jól írja.
Ha megnézed, hogy a 4070Ti S 8-900€ és a 3080Ti 1500€ volt adva és erősebb a 4070Ti S akkor ez a kártya még olcsó is. Adott teljeséítményhez, milyen ár társul.kovsol: 7850 milyen volt a telejesítménye? Elég gyenge!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
kovsol
titán
válasz parandroid #184581 üzenetére
Hol vannak azok az idők amikor 50-60e Ft ért kaptam használható kártyát. Pl anno a HD7850 a 250$ kezdő árával. most meg 200e fölött van egy 8-as szériás kártya.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
parandroid
félisten
válasz kovsol #184579 üzenetére
Nagyon remélem, hogy olcsóbb lesz annál, 7900GRE sajnos egy százassal drágább euróban, 650 alatt egyszerűen nincs, de amúgy is alig van belőle kínálat. Én max 500 euróban húztam meg a limitemet, amit VGA-ra költenék, ha 10%-kal drágább, már az is fájna kicsit, nem azért, mert nem telik rá, ahnem mer ez mégiscsak egy hobbi (a sok közül)...
lo_jo: Hol vannak már azok a régi szép idők, amikor a dollárban megadott nettó árak kb a bruttó eur árak voltak...
p
[ Szerkesztve ]
-
lo_jo
senior tag
válasz parandroid #184578 üzenetére
500-550 nettó USD "bruttósítva" az átlagos 20% áfával, amit EU-ban rátesznek, az máris 600-660 bruttó, ez euroban 570-630 közé esik, de általában a sima középárfolyamos váltásnál több a tényleges ár. Kb bruttó 600-650 euro környékére lehet számítani, ha 500-550 USD a nettó MSRP.
-
kovsol
titán
válasz parandroid #184578 üzenetére
Nem lepne meg ha 2-3 hónapig a nagyobb piacok felszívnák a készleteket, ide meg csak jó drágán jut majd pár darab.
Én is egy 8800XT -re neveznék be már inkább ha meg lehetne csípni mondjuk 7900GRE árban.May the Force be with you!
-
parandroid
félisten
válasz CriticalHit #184577 üzenetére
Tekintve, hogy perpill 500 eur akatt csak elvétve találni 7800xt-t, kicsit szkeptikus vagyok ennek tekinteteben. Ha a pletykáknak csak a fele igaz, 550 euróert elő is rendelném - az a gyanúm, hogy itt is komoly ellátasi problemákkal fognak küzdeni.
p
-
zsoca29
tag
válasz PuffyMinnie #184574 üzenetére
Próbáltam jól osszevalogatni az alkatrészeket
A proci meg egy Intel Core i7-12700KF remélem elég lesz hozzá.
Táp GIGABYTE UD850GM először a 750 akaram de nem sokkal volt ez drágább így ez lett...
Proci hűtő meg AQIRYS Hydra 240 AiO ARGB azal szívtam a bekotesevel....Semien leírás nincs hozzá..[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
válasz CriticalHit #184548 üzenetére
Kíváncsi leszek a 8800XT árára, mert papíron jónak tűnik, amit ígér...
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
PuffyMinnie
tag
válasz zsoca29 #184573 üzenetére
Jó a légáramlása a gépháznak. És a hűtési opciók is elég rugalmasak extra ventilátorokat is hozzá tudsz adni. A kábelmenedzsment is jó ebben a házban. Jól összeállt ez a konfig. Kártyát, házat és alaplapot is jól választottál! 😊
Ha az elméd arra ösztökél, hogy beszélj, próbálj helyette figyelni!
-
zsoca29
tag
válasz PuffyMinnie #184572 üzenetére
A ház az egy COOLER MASTER ATX HAF 500
-
PuffyMinnie
tag
válasz zsoca29 #184571 üzenetére
GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX és az RTX 4070 SUPER párosítás viszont abszolút erős kombó, főleg játékra és akár QHD felbontásra is. Ha megfelelő a szellőzés a házban, akkor nem lesz gond a hőmérséklettel sem. Simán jó lesz a teljesítmény a játékokban, és az egyéb feladatokban is.
-
zsoca29
tag
válasz PuffyMinnie #184567 üzenetére
Azóta már eléggé felment az ára sajnos.
Nekem egy GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX lapra megy majd
Remélem jó lesz..... -
PuffyMinnie
tag
válasz PuffyMinnie #184567 üzenetére
Harminc perces Horizon Forbidden West játék után ezek a hőmérsékletek. QHD, ultra beálltással. 110-115 FPS-el megy. Az a gépem van, ami az adatlapomon.
-
PuffyMinnie
tag
Jól választottál. Teljesen rendben van a kártya. Nekem is ez van. Meg vagyok vele elégedve. Nem ajánlják nagyon, pedig eléggé ajánlható darab. Elég jó a hűtése is. Csendes is szerintem. 250 körül vettem egy hónapja 3 év garanciával.
-
johnnyvsr
tag
sziasztok !
szerintetek 20ezer forintot meg ér a 4070ti ről 4070ti superre váltás ? Vram miatt gondoltam. Pontosabban Gainward 4070Ti Phoenix rol—-> Msi 4070 Ti Super Gaming X slim
[ Szerkesztve ]
-
zoli.22
tag
Sziasztok!
RTX 4070 Super kártyák közül szeretnék választani, és nem tudom hogy melyik típust és gyártót lenne érdemes venni.
Hang fontos szempont, illetve egy Fractal Design Meshify 2 Fehér E-ATX házam van, nem tudom, hogy 3 ventis változat is elfér e ebben.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
parandroid
félisten
válasz Tomi13 #184544 üzenetére
RX 6600, vagy még inkább ennek az XT verziója használtan. Proci mindenképpen cserés, kezdd el nézegetni a 10gen i5/i7 procikat az aprón, mert az az i3 nagyon visszafogja a gépet. Új vga/proci kombóval még 1-2 evet el lehet vele lenni fhd-ban, ‘némi’ grafikai kompromisszummal.
p
-
Land
veterán
Üdv!
A Ryzen 5700X3D mellé 1440p-re szeretnék venni egy kb. 5 évig elég videókártyát.
Ezek jöttek képbe :200k Ft körül: 7800XT
250k Ft körül: 7900 GRE/4070 Super
280k Ft körül: 7900XTÚj és használt is szóba jöhet. Tudom kb az erő viszonyokat is. Kb. +10% fps van árszintenként. Érdemes 7900XT venni a +20% fps érdekében egy 7800XT-hez képest ha az a cél, hogy 5 évig elég maradjon a gépem? 5 év múlva teljesen új gépet kell majd építenem. 7900 GRE tűnik arany középútnak.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Tomi13
senior tag
Köszönöm mindenkinek a gyors választ!
Azt elfelejtettem, hogy van Oculus-a így olyan kártya kéne ami azt is támogatja.
Komplett gépet most nem szeretnék cserélni, mert az végtelen pénz és nem biztos hogy értelme lenne.
De az akár járható út lehet, hogy most új gpu és majd tavasszal új proci.
A gpu-nak mondjuk lőjjünk be olyan 50-70k közötti összeget.
Köszönöm -
Pehi
senior tag
válasz Tomi13 #184540 üzenetére
Szia!
Mennyi lenne a keret? AMD vagy Nvidia? Szerintem egy RX 6600 tökéletes lenne. Egy RTX 3060 már jóval drágább,. Ha nem szánsz rá ennyir sem, egy GTX 1660 S ha jó áron van. Bőven jobb ez is mint a jelenlegi. Ennél erősebb kártya felesleges ahhoz a procihoz[ Szerkesztve ]
-
Tomi13
senior tag
Sziasztok!
Lányom gépét szeretném kicsit izmosítani, mert vannak olyan játékok amik már akadoznak neki használat közben!
Jelenleg egy i3 10100f - GTX 1060 3GB kombója van és a vga-t szeretném lecserélni.
Mindenféle játékkal játszik (Sims, Minecraft, Avatar, Subnautica, Fortnite, stb.) az esetek 100%-ban full hd-n.
Mit javasoltok? Nem zárkózom el a használt kártyák vásárlásától sem.
Köszönöm -
johnnyvsr
tag
Köszönöm a válaszokat. A házzal nem lesz gond, phanteks g500 házba kerülne.
-
johnnyvsr
tag
Sziasztok!
4070TI Superből az MSI GeForce RTX 4070 Ti SUPER GAMING X SLIM jó hűtéssel rendelkező kártya ? Nyugodtan lehet venni? -
xtremist
senior tag
válasz sssirius #184529 üzenetére
A 4060ti ár érték arányban egy hulladék, a kettő közül csak a 4070TiS. Ha nem sürgős, megvárhatod az új generációt, az RX 8000 szériától sokat remélünk. Használtból az RX 7900 GRE/XT ami nagyon jó teljesítmény annyi pénzért. Prociban lehetne fejlődni, kb bármelyik mellé jó lenne egy erősebb, egyelőre néznék használtan egy 5800x-et, vagy 5700x3d-t.
[ Szerkesztve ]
-
sssirius
tag
Sziasztok!
Adott a jelenlegi konfigom:
Asus TUF Gaming B550M Plus
AMD Ryzen 5 5600
Corsais Vengeance LPX DDR4 2x16GB 3600Mhz CL16
Radeon RX6600 8G
Seasonic FOCUS GX-550W (ez tudom, hogy vszeg cserélni kell 750W-ra ha olyan VGA-t veszek)
Deeplcool Matrexx Mesh/mATX (nem a legújabb verzió, kb ilyesmi [link] )
Monitor: Acer Nitro XV272UPbmiiprzx Gaming monitor, IPS, 27", WQHD, 2560x1440
(2560x1440 felbontásban szeretném használni)
A játék amivel főleg játszom (Escape from Tarkov) elvileg processzor és memória zabáló, de mégis azt látom, hogy a VGA 100%-on megy, ezért elgondolkodtam a bővítésen.
Használt kártyára is nyitott vagyok (sőt, inkább az...), lehetőleg Nvidia, én főleg a 4060Ti és 4070S Ti (16GB) kártyákat nézegettem. A 16GB azért lenne fontos, mert néha van egy kis agymenésem és játszok AI dolgokkal, amihez kell. (jelenleg ezt máshogy oldom meg)
Pontos árkorlátot nem szabtam meg magamnak, de egy 4070S Ti áránál többet nem fogok rá költeni, az biztos.
A két kártya között jelentős árkülönbség van és itt jön képbe az, amihez én nem értek:
- Melyikek azok, amiket el tud hajtani a processzor? (~ nem az CPU lesz a bottleneck a végén)
- Megéri-e az árkülönbség? Melyik a jobb ár/érték arányban?
- Ugyan Nvidia platform lenne a cél, de van-e valami best-buy alternatíva AMD termékpalettán?
- Ti mit javasoltok? Merre érdemes továbblépnem?Köszönöm előre is!
-
zsoca29
tag
Köszi a válaszokat!
Akkor az evo az felejtős.
Esetleg ez ? MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC -
zsoca29
tag
Helló!!
Mi a vélemény a GAINWARD GeForce RTX 4070 SUPER Ghost 12GB GDDR6X videokártyáról?
Tapasztalat esetleg? -
xtremist
senior tag
válasz gerisz23 #184514 üzenetére
Új 100e-ig csak az rx 6600 vagy az rx6650xt jön szóba. Használtan garis rx 6750xt, vagy szerencsével rtx 4060 (bár ez rosszabb ár érték arány). Másra nem adnék ki pénzt, és ezekre is csak akkor, ha procit is fejlesztesz, mert a mostanival nem lesz kihasználva egyik sem.
[ Szerkesztve ]
-
gerisz23
őstag
Sziasztok!Gondolkodom PowerColor Rx570 4 Gb cseréjén.
Lehetőleg új kártyát szeretnék(használt is szóba jöhet ha megbízható)
60 max 100000Ft-ig
Főleg Játékra kell,full Hd felbontás
550W -os táp van a gépben(konfigom bemutatkozó szövegben)
Proci cseréjén is gondolkodom később ,jelenleg a videókártya melegszik pasztázás,takarítás után is 65-70fok 100%-os terhelésen,nem bírja a fülem a zúgó ventijét(nem rossz csak hangos)
Alulfeszelést még megpróbálom de ha nem jön be akkor cserés lesz a kátya.Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
addikt
Újfent jelezném, hogy VGA vásárlós topik! Ne itt offoljatok meglévő VGA-val, beállítással, monitorral, táppal, CPU-val! Ezekre mind van megfelelő topik, nagy része az összefoglalóban be is van linkelve!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Asus Tuf 3080ti 12gb
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest