- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
-
-
mmdms
addikt
-
Micsurin
nagyúr
válasz M5Norbi #185592 üzenetére
Az euró miatt? Mehetnek. A jövő évet már nem hiszem, hogy ennyire optimistán fogják számolni a forintnak.
Valamint december eleje óta egyébként is emelkedésben vagyunk.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
ribizly
veterán
válasz M5Norbi #185592 üzenetére
Szerintem sem. Igazából most csak több opció és kártya lesz a piacon, mint eddig, miközben azért a felvevőpiac már nem annyira pörög. Aki akart mostanra már csak bevásárolt egy elfogadható áron elérhető RTX3000/4000/RX6000/7000-es kártyát és tojik nagy ívben az új megjelenésekre. A high-end piacon biztosan lesz némi mozgolódás, de csodálkoznék, ha fejvesztve rohannának a 4080/4090/7900XTX tulajok RTX5090-et venni, legalábbis a gamer-ek közül.
Akik meg munkára, AI-ra használják nem fogják nézni az árát, mert mindig kell az újabb, jobb, gyorsabb és nem lesz kérdés, hogy meg kell venniük. Na azok a vásárlások (meg a scalper-ek) fogják pörgetni a piacot.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
xtremist
őstag
-
M5Norbi
őstag
válasz xtremist #185591 üzenetére
Azért feljebb csak nem mennek még a 40-esek árai. Persze amíg vannak akik egy vagyont próbálnak elkérni gari nélküli bizonytalan eredetű sokmindent megélt 3080.-asokért addig persze nehéz.
Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
-
GEIL
addikt
válasz M5Norbi #185588 üzenetére
Én a helyedben spórolnék még hozzá minimum egy 50-est és akkor döntenék amikor megvehetők lesznek az új kártyák is....akkor már ugye kb 285-300-as kerettel gondolkoznál.......és az 5070 tuti jó deal lesz ár/teljesitmény arányt nézve. de ha sokallod majd az árát, akkor nézhetsz helyette esetleg kicsit lejjebb 4070 super-t pl...., de ha lenne 4080 hasonló árban mint az 5070, akkor az is egy lehetőség.
(De ha új kártya, akkor előre tekintve és a dlss4..stb miatt az 5070-et preferálnám)[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
M5Norbi
őstag
Köszi az eddigi segítséget mindenkinek.
Viszont most új helyzet állt elő az 50-es széria megjelenésével mert azt gondoltam az 5070 nem jön majd csak később de elvben februárban megjelenik.
Szerintetek érdemes akár erre akár amiatt várni hogy a 40.-es széria ára lejjebb menjen?
Olyan 230-240.-ig mennék el és most ez kb 4070.-re elég esetleg kis mázlival 4070S-re.
De bosszantó lenne ha februárban ennyiért lenne 5070 (mondjuk ezt kétlem) vagy esetleg akkor már lenne 4070TI vagy lemenne 200 köré a Super.Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
Micsurin
nagyúr
válasz Micsurin #185584 üzenetére
Csak, hogy érezd:
200k akkor lesz HA 350-400 dolláron nyit a kártya, 1:1 usd:eur, erre tegyél még áfát és némi kisker hasznot. Ott vagy, hogy 220k körül állunk.Ha 350-400 dollárral nyit a 9070, amit nagyon erősen kétlek…
nem fognak 100-150 dollárral az 5070 alá menni.
Meg lehet várni, talán érdemes talán nem. De nem szabad csodát várni. Prociknál sem igen jött be a nagy ár rendezés….Részemről az offot befejeztem. A 14 napos ötletet január 24.-ig tartom a 7800-al.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz Tomasz94 #185583 üzenetére
HellHound a leghűvösebb TPU alapján.
Firstshop-ban best buy kb, szintén marha stabil régi motorosok a szakmában. Csak a TUF tud valamelyest halkabban és hűvösebben futni, amúgy HellHound kb mindent visz. (Ha nem szempont a Nitro+ esetén a masszívabb borda. Picit elengeded a tempet és konkrétan nincs hangja.)9070 200 körül? 1:1 váltás + épp egy kis ÁFA? Felejtős
[ Szerkesztve ]
-
Tomasz94
csendes tag
válasz Jim74 #185581 üzenetére
MERC az konkrétan az egyik leghűvosebb 7800xt ahogy néztem összehasonlítást róla a többi variánsal szemben. Annyi hogy batár nagy 34 centi , nem minden házban fér el [link] teszt róla [link]
Én is beraktam már egyet a kosárba alzán , főleg hogy a múltkori karácsonyi bakijuk után most van hozzájuk 10k forintos kuponom szóval elég jó vétel lenne , de el bizonytalanodtam , inkább kivárom ezt a pár hetet és lehet egy rx 9070 lesz belőle. Árban nagyon 200 környékére várom a sima nem XT verziót. Az elvileg pár százalékkal jobb lesz a 7800xt nél. -
Micsurin
nagyúr
válasz bgombos79 #185576 üzenetére
Zotac Twin 276k… egy ideje stagnálunk sajnos.
Én inkább tippelek raktár söprésre és scalperekre. De neked legyen igazad.[ Szerkesztve ]
-
Hoffer
őstag
Srácok, ma ugye bejelentés, nem olvastam vissza mindent, eddig én is vártam, hogy 7800XT vagy 4070S, mai után érdemes várni az újakra, vagy az árazások és tudások miatt most érdemes vásárolni a régi szériákból?
-
Micsurin
nagyúr
válasz Jim74 #185571 üzenetére
Ha nagyon min maxolni akarsz akkor esetleg a 24.-ét várd ki. Lerendelsz most egy Merc vagy HellHoundot és úgy időzíted az átvételt, hogy belecsússz a 14 nappal a 24.-ébe. Egyik topikban röppent föl, hogy az egyik AIB akkor fogja a részleteket közzé tenni az AMD oldaláról. (XFX talán?) Ha tetszik amit látsz visszaviszed akár bontatlanul, ha drágállod amit kapnál pluszban akkor meg megtartod.
Szerintem ez a legjobb ötlet részedről most. De, hogy 9070-et nem fogsz 230-ért kapni a következő félévben, HellHound vagy Merc szintű bordával, arra fogadni mernék.
edit.: Nitro-m van és úgy mondom, hogy vedd meg azt a HellHoundot ennyiért. Tudod miben tud többet a Nitro? Fancy ha ránézel... pont ennyivel tud többet cserébe feláras.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz 4264adam #185566 üzenetére
Már akkor többen írtuk neki vegyen egy 7800 HellHoundot 230-ért amíg van, mert attól nem lesz arányaiban sokkal jobb deal. De látod...
-
nagyúr
válasz CriticalHit #185545 üzenetére
Ha csak 1,5x gyorsabb az 5070, mint a 4070, akkor jól értemlmezem a TPU grafikonjait, hogy az kb. 4080 szint 1440p-ben?
Ha a fenti igaz és lesz rajta 16GB RAM valamint egy jó hűtésű példány megáll 350ezer Ft-nál, akkor engem megvettek.
Bár szerintem ez csak egy hiú ábránd...Szerk.: most olvasom, hogy az 5070 12GB VRAM-mal jön. Ezt komolyan gondolták?
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Videokártyát vett már valaki USA-ban? Hoztak már onnan telefont nekem, érdemes-e vajon utánanézegetnem az áraknak kint?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
parandroid
félisten
válasz Nirvatti #185561 üzenetére
5600X mellé nyugodtan vedd a használt 6700xt-t. Mai napig egy igen potens kárrya fHD-ben, a procihoz meg passzol is erőben.
Meggyi: A B580 nyugaton egy jó hónapja elérhető kiskereskedésekben, szóval azért szállíngóznak az első tapasztalatok, és nem feltétlenül rózsásak, főleg gyengébb konfigokkal - ami a vicc, hogy eleve nem csúcs konfigokhoz fogja senki venni ezt a kártyát. Intel eddig is fosta a drivreket, kb minden játékhoz azonnal kiadtak egy új verziót. Nyilván gőzerővel kalapálják, de strukturális hiányosságokat nem lehet driverrel javítani. Szóval egyelőre a ‘túl szép volt, hogy igaz legyen’ kategóriába látszik besorakozni a B580…
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
válasz Nirvatti #185561 üzenetére
Minden, amit az Intelről gondolunk, és ha nem a hivatalos oldalon olvassuk, az szubjektív. Magyarul találgatunk. Az Intel® Arc™ B580-at még csak (!) 25 napja adták ki. De abban is biztosak lehetünk, hogy előtte bent a mérnökök tesztelték a kártyát, és valószínű, hogy nem minden alaplapon és processzorral. Mivel a kékek még nagyon az elején járnak a videokártyák gyártási és tesztelési útján, ezért nem tudhatjuk, hogy 3 hét múlva javítják e a meglévő hibákat, vagy éppen 8 hónap múlva. Ha jó tudom, a legfrissebb driver, 2025. január 3-án jelent meg, verziója a 32.0.101.6449.
···· Tudnak egyáltalán a hibákról, beérkező email-ek vagy fórumok-ról: reméljük, hogy igen.
···· Foglalkoznak vele egyáltalán? : reméljük, hogy igen.De amit kommunikálnak felénk:
„Az Intel jelentős erőfeszítéseket tett a driver támogatás javítására az elmúlt években, több mint 50 új driver kiadásával és több mint 120 új játék támogatásával a megjelenésük napján. Az Intel folyamatosan dolgozik a driver frissítéseken, hogy javítsa a teljesítményt és a kompatibilitást az új játékokkal és alkalmazásokkal.”
https://gamergep.hu/
-
Nirvatti
tag
válasz Nirvatti #185395 üzenetére
Köszönöm az eddigi tanácsokat / ajánlásokat.
Ryzen 5 5600X proci a héten beszerelésre kerül a korábbiakban taglalt konfigba.
Az AM4-et így nem hagyom el újabb 2-3 évig biztosan.
Azóta olvastam a kiszemelt B580-as kártya körüli mizériát és kérdezném, hogy jobban járok-e most egy fél év garis 6700XT 12 GB-os XT-vel inkább proci-VGA szempontból?Vagy megéri inkább várni pár hónapot és kiderül merre mozdul a B580 szoftveres kalapálása?
130-150eFt lenne az új kártyára szánt összeg, használtnál ez inkább 100-110eFt.
-
válasz allein #185559 üzenetére
Na, hányszor szerkeszted a keretet, he?
RTX 4070 Ti Super
RTX 4080RTX 4080 Ti SuperRX 6800 XT
RX 7900 GRERX 7900 XTXDe ha van időd és kedved várni egy kicsit, előfordulhat, hogy egy kis változás áll be a piacon a nemrég bemutatott kártyák miatt.
[ Szerkesztve ]
https://gamergep.hu/
-
allein
addikt
-
CriticalHit
őstag
válasz allein #185555 üzenetére
Már a felét elviszi a keretednek a CPU a maga 225e-s árával. "ne gond ha a vga megbirkózik a 4k felbontással is". Oda pedig már 4070Ti Super 360e-ért dukál. Érdemes azonban megvárni az új 5070Ti és a 9070XT februári érkezését.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
allein
addikt
Sziasztok, búék mindenkinek. Szeretnék tanácsot kérni VGA ügyben, AMD Ryzen 7 7800X3 cpu mellé, játékra, ati vagy nvidia? Még csak most rakom össze a gépet, monitorom egy 60hz 34” Dell, valószínű lesz majd komolyabb gamer monitorom. Ram úgy gondolöm elég lesz a 32GB DDR5, CL és mhz még kérdéses mert gondolom lap, vga és cpu függő is.
1440p lenne a cél, de mondjuk nem gond ha a vga megbirkózik a 4k felbontással is.
Egyelőre csak egyetlen egy játékkal játszom pc-n, D2, ez változhat a jövőben.
Szerk: keret max 400-500k.
[ Szerkesztve ]
-
Köszönjük az észrevételeket! A jövőben igyekezni fogunk, hogy jobban mérlegeljünk, hogy milyen hozzászólások segítenek a megfelelő VGA kiválasztásánál, és melyek nem.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
pluto1969
aktív tag
válasz Csupingo #185552 üzenetére
Bár ez is törölve lesz, de leírom hogy én is így érzem. Túl erős a banhenger , miközben olyanok bent maradnak, amelyeknek tényleg semmi köze a vga ajánlásokhoz, pl játékbeállítások, vagy tápegység elég lesz-e, és hasonlók. Szerintem elférnek itt, ha kibeszélik a vga ajánlásokat, mit miért, szeretek olvasgatni itt, de alig van mit, mert repülnek a kommentek hamar.
-
Csupingo
veterán
Utolsó, bocsánat!
Sajnos az utolsó két topikgazda nagyon hamar töröl, pedig sok minden összefüggésben van egy vga vásárlással. Én se lennék boldog, ha töbszázezres kártyát készülnék venni, és csak beböfögnék, hogy rtx 4080. Ez nem nyugtatna meg és még javasolnák is helyben, hogy nézzek be 5 másik topikba is. Pedig itt is ki lehetne beszélni négy mondatban, normálisan érvelve. Ennek a topiknak épp ez lenne a lényege, hogy észérvekkel segítsünk egy vásárlást. Mivel idegeneknek adunk tanácsot, ezért illik komolyabban venni, amit nem árt alátámasztani. Örülnék, ha a tisztelt Topikgazdák kicsit rugalmasabbak lennének. (Az, hogy ki mit evett, az természetesen nem ide tartozik és azonnal törölhető.)Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Micsurin
nagyúr
válasz ollie #185546 üzenetére
Kérdés hova árazzák a régió legerősebb legstabilabb valutáját, és a szabadságharcos szakmai krém qurmány mennyire tudja még lentebb rontani. Ne szaladj még ennyire előre…
-
válasz CriticalHit #185545 üzenetére
Az 5070 valszeg 300 ezernél fog kezdődni forintban
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
CriticalHit
őstag
Néhány viszonylag kézzelfogható bejelentés:
5070: 550USD. 2xgyorsabb, mint a 4070. Nem teljesen igaz.
5070Ti: 750USD: 2xgyorsabb, mint a 4070Ti. Nem teljesen igaz.
5080: 1000USD. Közel 2x de inkább ugyanolyan gyors, mint a 4080.
5090: 2000USD. 2xgyorsabb, mint a 4090. Nem teljesen igaz.
Fogyasztós: 570W körül
Elérhető: Január 30-tól 5090/5080.
AMD:
Nincs konkrét értékelhető bejelentés. Kérdésre: Minden eddig kiszivárgott teljesítmény mutató teljesen hamis. Szemöldök felhúzás, hiszen volt itt már 9070XT=4080, 9070XT=4070Ti Super, 9070XT=4070Ti. Mi igaz ha semmi nem az? Többet vártam az AMD-től, mint ezt a farokbehúzást.
omfgk
"Azért szemét, mert kell mellé a 7600."
Logikus. Teljesen. Sokkal inkább az lenne a probléma, ha csak csak és kizárólag 7800X3D/9800X3D mellett lenne képes játszható FPS-ot produkálni. Tényszerűen nem ez a helyzet a Starfield kivételével.
Új játékos konfigba pedig nem elérhetetlen a 7500F/7600. Nem hiába ajánlott CPU."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
GEIL
addikt
válasz omfgk #185539 üzenetére
Annyira emlékeztet ez a szitu ahhoz, amikor anno 2000-ben középsulis végzősként egy haver kötötte az ebet a karóhoz, hogy neki a TNT2 videokártyája jobb mint az én Voodoo3-as kártyám, csak azért nem látszik ez neki Unreal Tournament (99) alatt fps-ben, mert kéne a kártyájának erősebb proci, mert a Celeron 366 "nem tudja" kihajtani .
Ezt egy LAN alkalmával ecsetelte.....amúgy tök egyforma alaplapunk és procink volt és bármit állított, neki mindig kevesebb fps-sel futott és akadozott a játék.Mondtam neki, hogy oké tegyük fel hogy néznéd a TNT2-t egy 2x ilyen gyors proci mellett, de akkor az mellé tegyük be a Voodoo3-at is és nézzük meg az mennyit gyorsul.
Aztán addig addig erősködött, amig akkor nyáron tudott szerezni egy Celeron 500-ast, én viszont egy jumperrel és egy másik hűtővel 450-en húztam a 366-ost......persze a magasabb fsb miatt egyértelműen köröket vertem rá....hiszen neki alap 66-os fsb-vel tekert az 500-as cerka......[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
addikt
válasz CriticalHit #185538 üzenetére
Azért szemét, mert kell mellé a 7600.
Kell, nem opcionális, kell.
Mit nem lehet azon érteni ,hogy a kezdeti ár/érték arányok az alapján alakultak ki ,hogy 9800X3D mellett valahogy viszonyult a hasonló árú, vagy drágább AMD és Nvidia kártyákhoz a B580, most meg kiderül ,hogy sokkal reálisabb procik mellett kurvára nem tudja ugyanazt a B580?
Azt meg továbbra sem értem ,hogy miért fáj neked az ha valaki leírja ,hogy a B580 jelenlegi formájában mégse jó választás.
Ha valakinek nem furcsa a 7600-as követelmény (spiderman-ben és multikban még ez se elég), ott gondok vannak... Nincs tisztában a piaccal.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
CriticalHit
őstag
válasz kovsol #185530 üzenetére
Valóban. Nekem is szöget ütött a fejemben, hogy akinek 7800X3D/9800X3D csúcsjáték procija van miért is tenne alá egy belépő szintű B580 VGA-t. Várom az összes 9800X3D vel tesztelőt (techpowerup, tomshardware stb) hogy megismételjék ugyanazokat a játékteszteket de Ryzen 5 7600-al.
omfgk
"Ezt úgy hívják a szakzsargonban, hogy szemét." Sokkal inkább úgy, hogy sárdobálás a részedről.
Miért lenne szemét a B580 Ryzen 5 7600-al, amikor1080 Ultra/Very High:
Warhammer 4k Space Marine2: 51-60FPS
Hogwarts Legacy: 41-70FPS
Marvel's Spider Man: 80-114FPS
A Starfield valóban megfekteti a 20FPS minimummal.
pluto1969
Reméltem, hogy végül csak megkapta. Amire még van esély."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Micsurin
nagyúr
válasz ollie #185528 üzenetére
80k körül van a 7600, számold rá a B650 és a DDR5 lap árdifijét egy AM4 platformhoz képest. Aki ennyit elkölt hamarabb fog venni egy 7700-at már...
Pont azoknak nem szól ez a VGA, akiknek értelme lett volna ~130-ért.
-
CJ4567
nagyúr
válasz ollie #185528 üzenetére
80 ezer egy 7600, a B580 jelenleg pedig 132 ezerért előrendelhető Alzán, és egy átlagosan 5800X3D/12900K szintén teljesítő prociról van szó. Kicsit túlzásnak érzem egy ilyen erős procit egy B580-al párosítani, és azt mondani rá, hogy teljesen jó párosítás.
No Sana No Life
-
addikt
válasz omfgk #185525 üzenetére
* Számoknál a drop-okat elírtam.
Warhammer, NV-vel 65-75 fps fut 4 különböző kategóriájú procin és az Intel már 50-60 fps között cpu limites lesz.
stb
Tehát ha 1440p-ben 40 fps-t tud a kártya akkor tényleg nem lesz ilyen gond. Viszont ha a beállításokat visszavesszük, akkor pont ott 50-60 fps-nél ismét limit lesz.
Ez a lényeg. Az 1440p nem javítja meg a kártyát. Csak túl gyenge ahhoz ,hogy látszódjon.
De aki budget kártyát vesz, az nem 1440p ultrában nyomja.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz CriticalHit #185521 üzenetére
Világosan látható a mérési eredményekből, hogy Ryzen 5 5600, Ryzen 7 5700X3D, Ryzer 5 7600 és feletti CPU-al az árkategóriájában az egyik legjobban teljesítő VGA.
Mi van?
Ez most trollkodás?Pont ,hogy ez a három proci is megfogja.
Igen, 1440p-ben azért lesz jobb a B580, relatív 1080p-hez képest, mert itt már annyira gyenge a kártya, hogy nem tud annyi fps-t kitolni, ami, megfejelve a driver overhead-el, már sok lenne az említett prociknak. Ezt így ízlelgessük.Ha erősebb lenne a B580, tehát mondjuk a 4070 Super szintjét tudná, akkor 1440p-ben is tudna annyi fps-t, amely mellett már megjelenne a driveres limitáció.
De ha 1440p-ben valaki akar 90-100 fps Spiderman-ben, tehát a beállításokból visszavesz, akkor ugyanúgy meg fog jelenni a probléma.Nem a felbontás a lényeg, hanem az fps.
Warhammer-nél már 40-45 fps-től gond lesz.
Hogwarts-nál meg 35-40-nél az említett procikkal.Miközben ugyanott Warhammer-ben az NV kártyával 70 fps körül nincs procilimit.
Hogwarts-nál 65-70.Ezt úgy hívják a szakzsargonban, hogy szemét.
[ Szerkesztve ]
-
Lorden
senior tag
válasz Demokatona #185523 üzenetére
Újonnan és apróról is 6650Xt/7600/3060Ti/4060/6700/XT
Ezek közül még a leggyengébb is fényévekre van a 1070-től.
Hagyhat az i7, pláne az utolsóban, de bőven mehet erősebb kártya a 1070-től, attól több tartalék van még benne.[ Szerkesztve ]
-
Demokatona
tag
Sziasztok !
Videókártya cserén gondolkodom, de még azt sem tudom eldönteni egyáltalán lenne-e értelme.
A kártya amit cserélnék GTX 1070.
Alaplap: MSI B360 Gaming Pro Carbon
Proci : i7 9700 + 24 GB memória
Táp : FSP Hydro G Pro Gold 850W
Általában fhd-ben használom játékra, filmre, netre.
Még nem tudom,hogy cserélek e platformot.
Van értelme cserélnem a kártyát valamilyen újabbra?
A keret 140k-150k lenne.Használt is és új kártya is játszik.
Nvidia oldalon maradnék,de ha van más azt is meghallgatom.
Köszönöm a segítséget!Privát üzenetre illik válaszolni , de ha ezt elmulasztod , akkor bunkónak tartalak .
-
Micsurin
nagyúr
válasz CriticalHit #185521 üzenetére
Ryzen 7 5700X3D, 7600 és feletti CPU-al
Azért remélem érezzük aki innen választ az már nem erre az 580-ra fog ugrani... ezért temettük páran.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
CriticalHit
őstag
Az Intel B580-t alaptalanul temető és feleslegesen hisztériát keltők számára: [link] Világosan látható a mérési eredményekből, hogy Ryzen 5 5600, Ryzen 7 5700X3D, Ryzer 5 7600 és feletti CPU-al az árkategóriájában az egyik legjobban teljesítő VGA.
Az Intel által ajánlott QHD-ben pedig még az FHD felbontásban mértnél is jobb a tesztelő szerint."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
CriticalHit
őstag
"ha túl jó lesz az új Radeon széria és túl jó áron, akkor gyorsan eladom."
Ha ezen múlik akkor örökké megtartod, hiszen a HUF lassan áttöri 425-ös lélektani határt és akkor még a 450-sem tartja meg.
Örülj a jó áron vett 7800XT-nek."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
kolopele
nagyúr
válasz csababarca #185510 üzenetére
Még a sima 6600 ami szóba jöhet (újonnan is kapsz 100 ezer körül), de oda sem ártana legalább egy 3600 - as proci, ami igen olcsó használtan.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz omfgk #185500 üzenetére
Ez tényleg gáz sajnos, jó hogy kiderült, de driver update-el nem lehet javítani? Az Intel, hogy elkerülje a blamát kötelező hogy javítsa.
Ha megoldják felélegezhet az Intel. S akkor az 5060 nem lesz drágább de jön a 9050-9060xt is. De úgy tudom az alsóbb NV és AMD kateg 8gb os lesz ami gáz. Már most low-mediumon mennek max FHD n is sok game-ben.... RT vel meg főleg. Szóval nem egy jövőbiztos FHD kari 150e ft ért kb amennyi lehet[ Szerkesztve ]
-
Headshot
tag
Én használt, de bolti garis 6600 XT-t néznék a helyedben. Olyat amin legalább fél, de inkább 1 év gari van. Ezek 70 ezer Ft környékén mennek.
Vagy 6700 XT garival valami normális boltba 100 ezer Ft körül. (De ebben már nagyon sokat hagyna a procid)
-
parandroid
félisten
válasz csababarca #185512 üzenetére
Ezeket a kártyákat még elviszi, a proci meg nem fogyaszt többet, mint a régi.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Lorden
senior tag
3060/3060Ti/6600XT/6700/Xt apróról
Cpu cserés, (min 5600-ra) mert ezekhez mind gyenge. -
csababarca
őstag
Sziasztok.
Alábbi konfigom van (adatlapon is, de kimásolom ne kelljen kattintgatni):
Asus Prime B450-plus, AMD Ryzen 5 2600, Asus ASUS ROG STRIX GAMING RX570 4GB, G.SKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16.A vga-t lassan cserélném, mert eldöcögnek még a játékok, de pl a legújabb nba 2k már nagyon csúnyán fut.
Mit lehet venni, ami a mostanihoz képest előrelépés 100k-ig bezárólag, és a proci még kihajtja? Proci is tervben van, hogy cserés lesz, de azügyben még tudakolnom kell.Használt is érdekel, mert gyanítom alatta újonnan nincs értelmezhető opció.
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
Micsurin
nagyúr
válasz Gebriel #185506 üzenetére
GRE a keretén felül van, és a legolcsóbb is talán az ASUS Dual. Zöldmanónál még van 7800 MERC, talán az egyetlen 3 ventis XT ~250 alatt.
HellHound elfogyott kb a polcokról, Nitro dettó.(ahol van ott csillagász árakért várják a madarat) Ha nem akar ~295-ig a TUF GRE-ig elmenni árban én erre lőnék.
[ Szerkesztve ]
-
M5Norbi
őstag
Üdv Mindenkinek!
Némi segìtséget szeretnek kérni.
Nagyjából képben vagyok de korántsem annyira mint ti.
Egy Ryzen 7 7800X3D proci mellé lenne a jelenlegi Rtx3060 12Gb utódjaként.
Meg vagyok elégedve a 3060-al de kicsit feljebb lépnék.
Viszont egyaltalán nem vagyok sem AMD sem Nvidia párti.
Nem kell csúcskártya csak amolyan boomeresen játszós és 3-4 évig nem valószínű a csere. Játékok: Forza Horizon 5, MS Flight Sim 2024, BF1&5, Mortal Kombat1, COD MW2 kb ezek.
Amire eddig leszűkítettem: RX7800XT, RTX4070, RTX4070Super, RX7900GRE.
Nagyjából ársorrendben vannak mert olyan 230-240 lenne a keret.
Illetve érdemes lehet megvárni az újabb RTX szériát? Merthogy hátha tovább esik a 4070-esek ára.
Előre is köszönömHa meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
kovsol
titán
válasz Lorden #185501 üzenetére
Ezen még lehet finomhangolni driver frissítésekkel, de erre alapozni nem lehet, mert lehet soha nem tudnak majd normális drivert írni hozzá.
Én megnéztem volna egy AMD 7600XT -t is ezek mellé harmadiknak, mert az NV drivereknek is elég nagy az overhead úgy tudom.Talán jövőben több olyan tesztet is látunk ahol esetleg a maxos CPU mellé oda raknak egy a kártya kategóriájának megfelelő CPU -t is raknak.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Akvarisztika
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- Synology NAS
- További aktív témák...