-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
UserX
addikt
válasz Kis Tigris #183397 üzenetére
Én is azt akartam írni, amit Csupingo. Van még abban 'afta'...
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Kis Tigris #183397 üzenetére
Ha procit cserélsz majd, a min. fps-t is megduplázza, meg talán emel kicsit még az átlagon és a max-on is.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Kis Tigris
tag
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, részben megfogadtam, az egyik ajánlott RX 6600 lett, Shappire Pulse Radeon végül is
De inkább még raktam rá egy huszast, s így 2 év garival vettem egy újatMég nem teszteltem játékban, de most raktam fel a Far Cry 6-ot, kivi vagyok hogy muzsikál. Az előző is vitte, de nagyon gyengén, inkább nem is erőltettem.
Ez az új -úgy néz ki- megduplázza az fps-eket
Egy észrevétel: normális, hogy nem mennek a ventillátorok? 0-án állnak. Most 54 fokos, játékon kívül. Jól sejtem, hogy ha elér pl 60-at, bekapcsol?
Ezért is érdekes, mert az előző Gigabyte RX 570 Gaming folyamatosan ment, játékon kívül lassan, játék alatt pedig gyorsanTévedtem: elérte az 55 fokot, olyan 950rpm-re bekapcsolt, s kb 10-15mp-ig ment, míg lement 50 fokra a kari. Szóval működik
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz Power17 #183395 üzenetére
Attól is függ mennyire szellős házban, vagy esetleg zárt akváriumban van. Egy nem szellőző házban megreked a meleg így hangosabb lesz, igaz nem egy kazán az-a kártya.
Illetve esetlegesen milyen CPU fűt mellette.Nekem igaz AMD van Sapphire Radeon RX 7800 XT Nitro+ folyton pörög a ventillátor a minimumon, és nem zavaró. A P400A házikóban IDLE a ház-ventik is ~700RPM körül mennek, akkor állítom fixen magasabb ~900 RPM-re ha játék van...
Egyébként irány a topikja, ott érdeklődj.
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Power17
tag
A Gainward GTX 1660 Super OC mennyire zavaróan hangos? Most olvasom nincs rajta FAN-STOP mint a Gigabyteon. Nekem elég halk gép, gondolom eléggé hangos alapjáraton meg játék közben.
[ Szerkesztve ]
-
Xanderas
csendes tag
Köszönöm a segítséget.
Közben kiderült, hogy "Coil whine" problémám van
Asszem kártyát cserélek mert ezt nem fogom megszokni... -
Csupingo
veterán
válasz Xanderas #183390 üzenetére
Talán netes játék esetén kis terhelést kap, ami miatt próbálna elindulni és kis fordulaton pörögni, de már szorulhat, vagy egyéb hibája van, ami miatt nem sikerül neki. Szerintem ventilátor hiba. Ideiglenesen orvosolható lehet agresszívabb venti beállítással, aminél kis terhelés esetén is a szokottnál gyorsabban pörögnek, vagy állandóan pörögnek a félpasszív mód kikapcsolása után, esetleg a tengelyek olajozásával.
Hosszabb távú megoldás a ventilátorok cseréje.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
xtremist
senior tag
Hwinfo-val meg kéne nézni a mért adatokat, sokat segítene. Lehet hogy el akar indulni a ventilátor, csak utána ki is kapcsolja rögtön, a zotacoknál jellemző a ventilátor zörgés amikor elkezdi pörgetni. Msi afterburnerben tudsz állítani ventilátorgörbét meg hiszterézist, a te esetedben az utóbbi segíthet sokat.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Mintha a határon lenne, hogy beindítsa-e a ventilátort, vagy se. Vagy a legalacsonyabb fordulaton valamiért képtelen elindulni.
Ha Nvidia-hoz is van ventiállitó-görbe (5 éve Radeonom van; ott van ilyen), akkor nyúlj hozzá: induljon el mondjuk kisebb hőmérsékleten a venti. Vagy induljon el ugyanakkor, de magasabb fordulaton.Make Love not war!
-
Xanderas
csendes tag
Sziasztok
Van egy Zotac RTX3070es dual kártyám és netes webes játék esetén 10-20 másodpercenként berreg, a ventilátorok nem is pörögnek. Ha Furmarkal tesztelem akkor pörögnek a ventik de semmi egyéb hangaja nincs és minden oké.
Ha csak simán netezek, youtube vagy filmnézésnél meg nincs berregés.
A monitorom egy 4k-s 32 colos Philips de gondolom ez nem tényező.
Valami baja van vagy ez normális? Vagy... ?
Előre is köszi a válaszokat.
Üdv
Xan -
jimpo
senior tag
válasz Power17 #183387 üzenetére
Ide írj ---> ALKATRÉSZ beárazás
De egyébként te is meg tudod aprón nézni milyen árakon mennek...A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Power17
tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte gtx 1050 G1 gaming 4G vidaokarim. Kb mennyit érhet? Köszi! -
SirRasor
addikt
válasz xtremist #183385 üzenetére
Pénteken volt 22x k-ért XFX a Kazynál Most pont nincs jó vétel használt piacon se, pedig (FHD-re, de 5+ évre!) egy 6800 110k környékén vagy 130k-ért egy 6800 XT volna a legjobb, persze garival. Ehhez képest a 7800 XT új ára kész rablás, ha a ~10-15%-os teljesítménynövekedést nézzük. Ezért is gondolkodtam a 7900 GRE-ben, mert az már nem annyival több.
Make Love not war!
-
xtremist
senior tag
válasz SirRasor #183384 üzenetére
Javasolnám a 7900GRE-t amíg van normális áron, mert már kezd elfogyni. Nagyon jó a hűtésük, sokkal jobb kártya mint a 7800xt. Az rdna 4 valószínűleg jó darabig (fél év min.) magas áron lesz, mint az eddigiek is.
-
SirRasor
addikt
Üdv mindenkinek.
Minimum 4070 erejű kártyát keresek, de minimum 16 GB vrammal.
Jól sejtem, hogy 6800/6800 XT, 7800 XT, esetleg 7900 GRE jöhet csak számításba?
Amúgy nem lóverseny, tudok is várni pár hónapot...szerintetek megéri várni RDNA4/RTX5xxx-re januárig, hogy lejjebb nyomja a fentiek árát?
Vagy 11.11 black fidayon mennyire szoktak VGA-kat akciózni? Előző években nem figyeltem...Make Love not war!
-
krisz12071
aktív tag
-
xtremist
senior tag
válasz krisz12071 #183381 üzenetére
Ha nincs 6+2 pin pcie akkor tényleg jobb nem átalakítózgatni.
-
krisz12071
aktív tag
válasz xtremist #183380 üzenetére
Inkább a csatlakozókkal van bajom ahogy néztem.
Az enyémben egy tök alap táp van és semmi extra csatlakozó,ezért néztem a cseréjét.Hardverapró:krisz12071 felhasználónak 66 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!krisz120_v felhasználónak 346 pozitív visszajelzése van a Vaterán!
-
xtremist
senior tag
válasz krisz12071 #183379 üzenetére
Nem hiszem hogy van Atx táp ami ezt ne bírná el.
-
krisz12071
aktív tag
válasz Lorden #183378 üzenetére
Gyakorlatilag ott vagyok akkor,hogy lassan dobhatok össze egy új gépet.
Videókártya,proci csere és ugyebár ehhez ahogy néztem a gépem máris egy táp csere is illik.
Szóval alakul ez!Hardverapró:krisz12071 felhasználónak 66 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!krisz120_v felhasználónak 346 pozitív visszajelzése van a Vaterán!
-
Lorden
senior tag
válasz krisz12071 #183374 üzenetére
Az a 2400G valahol a közepes első genes Ryzenek (vagy intel i5-7xxx) szintjén van.
Ha ki akarsz használni egy 6600(2060/S) vagy 3060-t, akkor nagyon kellene min a 3600-as ryzen. -
kolopele
nagyúr
válasz krisz12071 #183374 üzenetére
Érdemes, bár én minimum egy 3600 - ast dobnék be mellé, használtan azok is olcsók.
-
krisz12071
aktív tag
-
krisz12071
aktív tag
válasz Vigneau #183371 üzenetére
Köszönöm!
Pont nézegettem egy RTX2060-at,mert picit feljebb is mentem az árban.A max.50000 pont egy vízválasztónak tűnik,ahol már érdemesebb kicsit rákölteni pluszban.
Gondolom a 3050 vagy rx6600 akkor jobb választás lenne.
Azért azt még megkérdezném,hogy egy AMD Ryzen 5 2400G mellé érdemes egyáltalán venni?[ Szerkesztve ]
Hardverapró:krisz12071 felhasználónak 66 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!krisz120_v felhasználónak 346 pozitív visszajelzése van a Vaterán!
-
kolopele
nagyúr
válasz krisz12071 #183362 üzenetére
Használt RX 6600 van kb. ennyiért gari nélkül. Ez alá nem érdemes már menni FHD mellett.
-
Vigneau
félisten
válasz krisz12071 #183362 üzenetére
Szia!
Amennyiben megfelel a piros oldal, akkor RX 6600. Zöld oldalon pedig az RTX 3050 8GB, de az némileg gyengébb. Bár olykor inkább 50-60k között lehet őket megtalálni.
Vigi
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Lokii
aktív tag
válasz Headshot #183307 üzenetére
Szintén , én 55ert láttam ritkán inkább 60ert, szintén ritkán 65. RX560hoz képest nagy előre lépés lenne, mondjuk most jön a 7650, 6650et személyem ki ezelőtt de 7600 egy árban van vele. Mondjuk lehet laptopot veszek előtte
GTA5/Social club: Dunna8 , Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
jimpo
senior tag
válasz xtremist #183366 üzenetére
+1
Illetve van akit nem is érdekel!A fogyasztás is jobban nyáron érdekes, mikor ha nincs klíma jobban fűtöd vele a helységet. Mert egyébként a havi számlán nem sokat jelent, hacsak nem 0-24-ben játszik valaki.
Persze ha az ember OFF-GRID rendszerről tolja és készül a világvégére. Úgy azért nem mindegy, hogy az akkupakkal meddig lehet csapatni....De akkor a kártya mellé sem Intel CPU nem jó, se a sima AMD csak az X3D. Mert ügye nem csak a GPU szeret majszolni!
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
ReSeTer
senior tag
válasz CriticalHit #183353 üzenetére
Haló, nvidia reflex?
-
KAMELOT
titán
válasz xtremist #183360 üzenetére
2024-ben már illendő 16GB rammal szerelt kártyát venni. (nagyban függ a felbontástól és a játszani kívánt játékoktól) 7800XT / 4070Ti Super / 4080
Tudom az árak magasak, de ha visszanézünk akkor az akkori árak is ilyenek voltak.
Mennyivel többet is tud egy mai kártya az árához képest és akkor mennyit tudott?
Ki elhet számolni, hogy ugyan ott vagyunk vagy még többet kapunk az árért!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
krisz12071
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy videókártyát a gépembe,hogy a régebbi játékokat újra tudjam normálisan játszani illetve egy-két újabbat is szeretnék megnézni.
50000Ft-os használt kategóriában melyiket lenne érdemes nézegetnem?
Teljesen elvesztem az sok videókártya között!
Köszönöm a segítséget!Hardverapró:krisz12071 felhasználónak 66 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!krisz120_v felhasználónak 346 pozitív visszajelzése van a Vaterán!
-
hajraolaj1
tag
Én is megtaláltam a CyberDepo weboldalt. Mire kiderítettem, ki az ügyvezető, mennyire megbízható a cég stb., addigra vissza is ment az ára a videókártyának is meg a HDD-nek is. Szóval csak valami elírás lehetett, biztos vagyok benne, ha megrendeltem volna, nem kaptam volna ló***t sem. De legalább nem érzem magam átverve, mint az elmúlt 2 hétben akármikor, amikor szerettem volna leakciózott videókártyát venni .
-
wldnml
lelkes újonc
Csak abból tudok kiindulni, amit neten találok: Teszt (1080p ultra) 80 -120fps közötti tartomány
Ehhez megnézem az Ipon-os árakat, és leosztva ugyanúgy 1450 - 1550 HUF/FPS-re jön ki az AMD is.ui: az igaz hogy 4070 vs 7800 xt már bőven az AMD felé billen, de ez nekem már out of budget.
[ Szerkesztve ]
-
-
wjbhbdux
veterán
válasz wldnml #183350 üzenetére
Inkább azt modnanám, hogy az AMD-nek van több évtizedes rossz marketingje a drivereik meg a fakó színviláguk és egyéb régi bénázásaik miatt, amit tetéz hogy nincs RTX/DLSS se náluk, csak az utánzatok. Közbeszédben átlag játékosnál videokárya = nvidia.
Ezt nem lehet visszacsinálni azzal, ha minimálisan jobb az ár/érték arányuk, de az is igazán csak akkor jobb, ha a még mindig forgalomban lévő előző generáció árait vesszük figyelembe, a mostaniak nvidiával hasonlóra vannak árazva, ami versenyképtelen.
/s
-
wldnml
lelkes újonc
Annak mi lehet az oka, hogy az itt is lesajnált 4060 a második legnépszerűbb kártya?
Source
Ennyire jó az Nvidia marketingje? Mindenhol az jön, hogy budget és középkategóriában az AMD mennyivel jobb, de mégis az emberek Nvidiat vesznek? Miért?[ Szerkesztve ]
-
xtremist
senior tag
A többi kártya is lehetetlenül olcsó, a legolcsóbb használt is többért van itt fent az adott típusból.
-
wldnml
lelkes újonc
válasz CriticalHit #183345 üzenetére
Tapasztalat van velük? Gyanúsan sokkal olcsóbbak, mint ipon, alza, aqua.
-
KAMELOT
titán
válasz CriticalHit #183345 üzenetére
Azért vigyáznék ilyen ajánlatokkal, mert ez valami új bolt. 8 vélemény az nagyon kevés!
Egyátalán el e küldik, nem csak a pénzt kapcsolják le rólad.
Normális ára 300k+ kezdődik.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
CriticalHit
őstag
A Sapphire Radeon RX 7900 XT NITRO+ Vapor-X 20GB most ennyiért igen jó vétel: [link] Lehet. Csak az a 300W-os fogyasztás...
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
jimpo
senior tag
válasz ReSeTer #183339 üzenetére
Az a helyzet hogy CPU függő is a dolog, PUBG lockolt képkockával R5 5600 és R7 5800X3D procikkal egy RX 7800 XT mellett. Jó mondjuk itt van limit rendesen, de akkor is számít. Főleg ha az alacsonyabb képkockákat megdobja, mivel azokban jobban eteti a videókártyát. De összességében is sokat dobott az átlagon is, limit ide vagy oda.
Sajnos FPS korlát nélkül nem készült mérés, de már nem is fog. Csak az X3D maradt... Bár azért egy nyolc magossal összehasonlítva lehet másképp lett volna picit.
-
MZsoltee
veterán
-
-
xtremist
senior tag
-
ReSeTer
senior tag
Valaki tudna mutatni egy FPS/W összehasonlítást a mostani GPU-król? Nem vagyok egyáltalán biztos abban, hogy AMD jobb raster teljesítményben. Csak egy észrevétel, mert mindig azt látom, hogy hát raster az AMD, RT meg Nvidia. De hát többet fogyasztanak....
-
jimpo
senior tag
válasz WayneGace #183332 üzenetére
Az adatlapomon lévő konfigurációban 550W platina táppal üzemel egy 7800 XT Nitro+.
A falból a csúcs fogyasztása a konfignak 450W alatt volt eddig...[ Szerkesztve ]
-
WayneGace
őstag
-
addikt
-
WayneGace
őstag
Sziasztok!
7800 XT-nek elég a Corsair RM650x (2018) táp? 700w-ot ír, rákeresve többen 650w-ossal használják. Szeretnék tőletek megerősítést vagy cáfolást.
Köszönöm szépen.BestSecret invitációt privátban adok.
-
addikt
válasz kolopele #183328 üzenetére
Csak egy FHD monitorom van. RX6600-at esetleg még kihajtja ez a proci? Freesync miatt lehet jobb lenne a piros oldal, nem?
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
addikt
Sziasztok! Kis segítséget kérnék. Adott a gépem aminek egy i7 6700 a lelke. Kérdésem, hogy jelenleg a 1060 3GB van hozzá. A vga-t fejleszteném kicsit, hogy a WarZone-t gond nélkül vigye. Van ehhez a procihoz olyan kártya amit még kihajt? 144Hz-es monitorom van, jó lenne ha ezt hozná. Ha nem muszáj, jelen pillanatban nem vennék új gépet. Előre is köszönöm a segîtséget.
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
xtremist
senior tag
válasz wldnml #183325 üzenetére
Ennek tökéletesen az ellenkezője igaz, az egyik legkorrektebb cég ahonnan magyar számlával vehetsz ilyesmit, úgy mondom ezt hogy vettem tőlük eddig kb 15-16 videókártyát, meg 5-6 gépnyi minden egyebet. 5 garanciális dolgom volt velük, nem gyorsak, de soha nem akadékoskodnak.
-
wldnml
lelkes újonc
-
xtremist
senior tag
-
hajraolaj1
tag
válasz KAMELOT #183319 üzenetére
Persze, az lesz. A múltkori óta odafigyelek mégjobban. Egyelőre még várok egy nagyobb akciót. Csak aztán nehogy úgy járjak, mint a 7800X3D-vel, hogy 3 hónap alatt (június vége óta) több, mint 50k-t emelkedett az ára ennek a processzornak, az majdnem 40 (!) százalékos emelkedés, wtf.
-
wldnml
lelkes újonc
4060 - 125
4060 ti - 165
7600 xt. - 143
7700xt. - 180Melyiket vennétek a fenti árakon? Cél főképp 1080p játék, minimális irodai munka.
4060 és 4060 ti-t sok helyen szidják, de https://www.tomshardware.com/reviews/gpu-hierarchy,4388.html ez alapján árakkal leosztva nem olyan vészes. Miért van ekkora utálat iránta? Vagy az még akkor volt, amikor kijött és drágább volt?
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz hajraolaj1 #183318 üzenetére
Rendes cégtől vásárolj! Még ez is jobb XFX
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
metrion
aktív tag
Hali!
Köszönöm az ajánlást azoknak akik 4060-ból a ProArt verziót ajánlották.
Gyönyörű élőben és nagyon halk, illetve 0 a coil whine.
-
Breaker
tag
Sziasztok!
1080Ti ról váltanék 4070 Super-re.
Nem tudjatok veletlenul, hogy az alzában árult MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 3X OC már az új verzio?https://www.alza.hu/msi-geforce-rtx-4070-super-12g-ventus-3x-oc-d12436950.htm?o=11
Az eredetiben, 2 VRM nem volt hűtve, melyek 100 fokra melegedtek egy tervezési hiba miatt. Ráadásul, a hátlap muanyag volt, nem fém. Sajnos nem térnek ki rá konkrétan melyik build. Ugy tudom az "E" jelzésű már ujratervezett.
Előre is köszönöm.
Üdv
BreakerMSI MPG B550 GAMING PLUS | AMD Ryzen 5800X3D | 32GB Trident RGB G.Skill 3200Mhz | GIGABYTE 4070 SUPER 12GB
-
Power17
tag
gigabyte gtx 1050 Ti OC G1 Gaming 4GB videokarit cserélek le egy Gainward gtx 1660 Super OC videokarira. 15 ért számolnák be a kártyát, szerintetek megéri?
-
xtremist
senior tag
válasz Kis Tigris #183303 üzenetére
Egy sima 6600-ért nagyon sok 60000 ft. 40-45ért adogattam őket. Az egy hónap gari pont annyit ér mint a próbagari egy megbízható h.a. tagtól.
-
Power17
tag
Gainward gtx 1660 super OC mennyivel rosszabb mint egy Gigabyte? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Kis Tigris
tag
válasz xtremist #183302 üzenetére
Jaaa, ez elkerülte a figyelmem Amúgy bővült a lista 2-vel:
- AMD Radeon MSI RX 6600 XT 8gb 70.000ft, nincs gari,
(ezen még lehet lefelé alkudni)
- Speedster Swft 210 RX 6600 8GB Gddr6 128bit /1 év Garancia 65.000ft
(ez kétséges, mert 3 napja írtam neki üzit, el sem olvasta)
-PowerColor Radeon Fighter RX 6600 8GB GDDR6 128bit 1 hó gari, 59.900ft
-SAPPHIRE Radeon PULSE RX 6600 8GB GDDR6 128bit 1 hó gari, 59.900ft
Mekyik a leg-ajánlottabb?
Az RX 570 Gaming-om után mindegyik nagy előrelépés lenne sztem, de ti hozzáértőbbek vagytok, ezért kérem a tanácsotokat -
xtremist
senior tag
válasz Kis Tigris #183301 üzenetére
Igen, de a tiéd nem 4.0x4, hanem 4.0x8. Annál elhanyagolható a hátrányod, sok játékban egyáltalán nem is mérhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest