- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sssirius
tag
Sziasztok!
A fórumon olvasott ajánlásaitok alapján le akartam rendelni az XFX MERC319 7800XT-t, de néhány nap alatt elszaladt az ára. Az egyik webshopban még el tudtam csípni 226k-ért, de egyelőre nem jeleztek vissza a szállításról, így nem tudom számíthatok-e egyáltalán rá.
Ha nem jönne össze, akkor most milyen egyéb opciók vannak kb ebben a kategóriában?
Pl. van SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7800 XT 16G (11330-02-20G) 230k körüli áron. Hozzá nem értőként az tűnik fel, hogy ezen 2 venti van, nem 3 ~ ez gondolom hűtés szempontjából számít valamit.
PowerColor Radeon RX 7800 XT Hellhound OC 16GB GDDR6 (RX7800XT 16G-L/OC) szintén hasonló áron, ez már 3 ventis. -
sssirius
tag
Sziasztok!
Adott a jelenlegi konfigom:
Asus TUF Gaming B550M Plus
AMD Ryzen 5 5600
Corsais Vengeance LPX DDR4 2x16GB 3600Mhz CL16
Radeon RX6600 8G
Seasonic FOCUS GX-550W (ez tudom, hogy vszeg cserélni kell 750W-ra ha olyan VGA-t veszek)
Deeplcool Matrexx Mesh/mATX (nem a legújabb verzió, kb ilyesmi [link] )
Monitor: Acer Nitro XV272UPbmiiprzx Gaming monitor, IPS, 27", WQHD, 2560x1440
(2560x1440 felbontásban szeretném használni)
A játék amivel főleg játszom (Escape from Tarkov) elvileg processzor és memória zabáló, de mégis azt látom, hogy a VGA 100%-on megy, ezért elgondolkodtam a bővítésen.
Használt kártyára is nyitott vagyok (sőt, inkább az...), lehetőleg Nvidia, én főleg a 4060Ti és 4070S Ti (16GB) kártyákat nézegettem. A 16GB azért lenne fontos, mert néha van egy kis agymenésem és játszok AI dolgokkal, amihez kell. (jelenleg ezt máshogy oldom meg)
Pontos árkorlátot nem szabtam meg magamnak, de egy 4070S Ti áránál többet nem fogok rá költeni, az biztos.
A két kártya között jelentős árkülönbség van és itt jön képbe az, amihez én nem értek:
- Melyikek azok, amiket el tud hajtani a processzor? (~ nem az CPU lesz a bottleneck a végén)
- Megéri-e az árkülönbség? Melyik a jobb ár/érték arányban?
- Ugyan Nvidia platform lenne a cél, de van-e valami best-buy alternatíva AMD termékpalettán?
- Ti mit javasoltok? Merre érdemes továbblépnem?Köszönöm előre is!
-
sssirius
tag
Sziasztok!
Most akarok összerakni egy PC-t (ASUS TUF GAMING B550M-PLUS // Ryzen 5 5500), amihez keresnék egy használt videókártyát. Mivel nem játszom új játékokkal, így a keretet úgy 70k körül gondoltam. Eddig a 1600 Ti (vagy Super) kártyákat nézegettem a HA-n, de gondoltam megkérdezlek Titeket is, hogy mit tudtok ajánlani ebben a kategóriában.
Előre is köszönöm! -
sssirius
tag
Sziasztok!
Hobbi videóvágás célra szeretném kicsit upgradelni a gépem (nem high-end végtelen pénzből).
A konfiguráció: MSI B450M Bazooka
Processzor: Ryzen 5 3600
Táp: jelenleg 400W FSP Hexa 80+ (valószínűleg ezt is cserélni kell majd, de nem gond)
Monitor: kérdéses, még csak tervezgetés fázisban vagyunkAz alaplap és a processzor maradna, Ti milyen videókártyát javasolnátok az adott célra? Keret 50-70k. (Ár/érték arányt figyelembe véve választanék)
Köszi előre is!
-
sssirius
tag
Sziasztok!
Full irodai célokra szeretnék egy videókártyát vásárolni, amin legalább 2 monitor csatlakozó van. (4 mégjobb)
Az ideális összeállítás kb. így nézne ki: 2 displayport, 1 d-sub, 1 dvi.
Mivel csak és kizárólag irodai célra lenne (munkahelyre), ezért semmi egyéb elvárás nincs a fentieken felül.
Az árkategóriát nem adnám meg, reményeim szerint nem kerül olyan sokba, hogy ne bírná el a költségvetésSzerk.:
A gép egy Dell Optiplex 3020 egy i5-4590 procival és integrált intel vga-val.A Sapphire R5 230-at találtam magamtól, ez megfelelő lehet?
[ Szerkesztve ]
-
sssirius
tag
Sziasztok!
Dell Optiplex GX620-ba keresek low profile PCI-e x16 vid.kártyát. Használtan venném, csak az a szempont, hogy jobb legyen mint az int., mert nem viszi el még a Google Earth-öt sem.
A gépben 280W-os tápegység van, úgyhogy számítana az alacsony fogyasztás is. A GeForce 210/310 kártyákat találtam eddig. Tudtok mondani esetleg alternatívát? Használtan 5-6k-nál többet nem szeretnék költeni rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile 2
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Anime filmek és sorozatok
- Képregény topik
- Horgász topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest