- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz
huskydog17 #181699 üzenetére
8 éves kártya 20-25k garancia nélkül?
Az minden csak nem jó. -
huskydog17
addikt
válasz
Zakarius #181690 üzenetére
Nem értem mi a baj a 1050Ti-al, pedig pont az lenne a legoptimálisabb az általad megszabott kritériumoknak. Két lehetőséged van:
- GTX 750Ti (Maxwell arch, a legrégebbi, amihez még van driver támogatás) kb. 10.000 Ft környékén kapható a használt piacon
- GTX 1050Ti kb. 20-25.000 Ft környékén kapható a használt piacon (pont ez lenne a leginkább ajánlott, mert minden szempontból sokkal jobb mint a 750Ti)750Ti-nél régebbi kártyákra már nincs driver támogatás.
-
válasz
Zakarius #181695 üzenetére
Tápcsati nem lehet semmiképp? Van átalakító Molexről vagy SATA tápkábelről.
Nem azt mondom, hogy egy 150 wattos kártyát vegyél, de a 75 helyett egy 90 wattost nyugodtan lehetne így.Ha jól látom ilyen képed van, igaz, hogy az alaplapon keresztül, de van sata tápcsati ott lent:
-
xtremist
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #181696 üzenetére
A gyakorlati sebességkülönbség pár százalék. Viszont a 6600 tápcsatis, úgyhogy amiatt nem jó.
-
-
Zakarius
újonc
Akkor asszem egy próbát megért, köszi!
-
válasz
Zakarius #181690 üzenetére
Miért olyan fontos, hogy régi legyen? Öregebb, megbízhatatlanabb, driver támogatottság problémák. Emellett nem akarsz plusz tápcsatit, ami megint csak egy régebbi szériánál harmatgyenge játékteljesítményt hoz (750Ti) egy újabb (1050Ti)-vel szemben is.
Gtx 9x0 széria alá nem mennék, a 7-esig bezárólag megszünt a támogatás. De még a 950 is tápcsatis. -
Zakarius
újonc
Köszönöm az eddigi válaszokat, azt hiszem a kérdésem egy kicsit félrement vagy nem volt elég egyértelmű. Régi videókártyát keresek, körülbelül 2012-2015 közöttit
Eddig a GTX1050/TI áll a legközelebb, de köszönöm, olyat nem szeretnék
Összefoglalóul:
- i5 4590S CPU
- Régi vidikarit keresek (~2012-2015), leginkább GTX érdekelne
- Nincs 6-8 pines csatlakozás
- Minimális bottleneck megengedett
- Linux tanulásra, classis/retro LAN partyra lesz használva (dual boot)Ha valaki konkrét hardveraprós hirdetést tud ajánlani, azt is szívesen fogadom
-
-
cibus
senior tag
Nvidia a 8gigás kártyáival... [link]
-
Zakarius
újonc
Sziasztok,
a közelmúltban sikerült beszereznem igen jó áron egy Fujitsu Esprimo P720-at, amiben egy Socket 1150-el ellátott alaplap (4. gen intel) kapott helyet. A jelenlegi processzor egy i3 4160, amit ma fogok i5 4590S-re cserélni. Amit nem tudok: videókártya nincs benne és nem tudom, hogy melyik régi kártya passzolna hozzá, minimális bottleneckkel. A nehézséget az okozza, hogy nincs sem 6, sem 8 pines tápegység kábel a gépben.
Ami eszembe jutott az egy GT1030, de egy GTX alternatívának jobban örülnék vagy felmerült még a tápegység cseréje. A gép Linux tanulásra és classic/retro LAN partyra lesz használva.
Javaslatokat előre is köszi! -
kolopele
nagyúr
válasz
huntenseN #181684 üzenetére
Kizárólag csak a zöld oldal jöhet szóba? Ennyiért már majdnem kapsz újonnan egy RX 6600 - at. A procid bőven jó hozzá, 1080p 75hz - re is kiváló. Zöld oldalon használt 3060 - ast lehet találni ennyiért, meg 3060 Ti - t (ami már lényegesen erősebb mindkettőnél), viszont ezek szinte mind gari nélküliek. A FHD 75hz végett én egy RX 6600 - at javasolnék:
[link] -
huntenseN
tag
Sziasztok!
Nvidia kártyát szeretnék vásárolni játékra. (Leginkább multi)
Ryzen 3600 cpu-m és egy Seasonic 550W-s tápom van.
1080p 75hz.
A keretem szűkös, max 80k.
Használt is jöhet, csak legyen garanciális.
Köszönöm! -
kolopele
nagyúr
válasz
Nebántshaman #181680 üzenetére
Elég, abban húzni úgysem tudnád, VRM hűtés meg van rajta. Azokkal meg ne foglalkozz akik ki akarják dobatni veled és inkább több százezres ajánlataik vannak. Amennyiben a célnak megfelel számodra, akkor minek költenél rá többet, mint amennyibe egy használt 8700k kerül? A 9100 - at meg eladod. Én is válthatnék a 10700 - ról, de FHD 60HZ - nél minek? Persze ezt úgysem érti meg mindenki, nagy valószínűséggel egy egyetem is kevés lenne hozzá.
-
pilu85
őstag
válasz
membrandj #181675 üzenetére
Nemrég hirdettem egy 11600k-t 48ér. A kutya nem írt rá.
7600ast pár hónaposat ki lehet fogni 62 ért, vagy 40.százalékkal gyorsabb papiron mint a 11600k. Arról nem beszélve hogy a 11600k 288wattot is bezabálhat fullon, amit hűteni nemigen lehet. Persze ez játékok alatt nem lesz. -
membrandj
nagyúr
válasz
Lorden #181673 üzenetére
11600KF tűnik a legjobbnak, csak tartom tőle, hogy ha esetleg egy péntek délután meghal a vga, akkor szívás lesz. Az integrálttal meg ellennék egy darabig, amíg szervizben van vagy meg nem jön az új. Bár akkora a diff,hogy annyit valószínűleg nem ér az F nélküli verzió.
4060 TI árát amúgy már sokallom is egy kicsit.
hahakocka :
Értem, de lapot nem akarok cserélni, illetve az AMD vonalat se erőltetném. Elhiszem, hogy ezek az AMD-k már nagyon jók, de én maradnék az intel/nvidia vonalon. -
hahakocka
őstag
válasz
membrandj #181672 üzenetére
77e ért van AMD Ryzen 7600 proci kis fogyasztással, az 2-3 gennel (Intel elég sűrűn jött ki mostanság
) frissebb mint a 11600K, s 177e ért meg kapsz már 7700xt -t ami sokkal jobb nem csak a 12gb miatt mint a sima 8gbos 4060ti. Egyik kártya se RT re készült amúgy persze.. Ahhoz túl gyenge mindkettő főleg így hogy már FHD nél 8gb is necces. S a teszten az is látszódott hogy 1-1.5 gb ot megesz az RT-DLSS on is amit szintén rég tudni lehetett. A 4060TI-ből igazából a 16gb-os ér is valamit de azt meg túlárazták. Pont most volt egy részletes 6-7 játékot tartalmazó teszt ami arról szólt, hogy 12-16 GB-os kártyákat kell venni felbontásfüggően ma már. 1080p nél az új gameknél a 8gb már neccesen jött ki a teszten. De persze te döntésed.
-
membrandj
nagyúr
Sziasztok!
Jelenlegi konfig:
Asrock b560m-HDV
2x HYPERX 8GB Fury DDR4 2666MHz CL16 HX426C16FB3/8
i3-10320
asus strix gtx 1060 6GB
Samsung 870 EVO 1 TB
Fsp hexa+ 500W pro
Zalman S4
Monitor: Acer Nitro XV322QUPbmiipprzx ( 2560x1440)Proci és vga vagy csak VGA cserén gondolkozok. Alapvetően CS2-re kellene javulás. Jelenleg 100 fps körül van az átlag, de beesik 70 körülire is sokszor.
Alaplapot nem szívesen cserélnék most.
Nvidia oldal játszik csak.
Ötletek:
4060 TI 8GB ~ 170k
vagy
4060 8GB ~ 140kProci vagy marad első körben, vagy:
i5-11400 ~ 40k
i5-11600K~78k
i5-11600KF~49k, de tartok attól, hogy nincs integrált vga.Mit gondoltok, mi lenne az ideális?
Köszönöm! -
kolopele
nagyúr
válasz
Nebántshaman #181670 üzenetére
K - s proci esetében amennyiben húzni is akarod figyelj oda milyen lapba teszed. Z - s legyen és jól hűtött VRM - mel rendelkezzen. Amennyiben nem akarod húzni, akkor annyira nem fontos a Z - s lap. Nyilván van valamilyen lapod az I3 végett, csak nem írtad le milyen. Még annyit, hogy VGA terén ha nem ragaszkodsz a zöldekhez mehet egy RX 6600XT is, kb. 3060 erejű, csak RT - ben gyengébb, bár a 3060 sem kimondottan RT - re készült, ahhoz feljebb kell nézelődni, csak akkor már proci terén is.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Nebántshaman #181662 üzenetére
Az I3 9100 - ast (meg úgy általában a 4/4 - es procikat) mindenképpen érdemes már lecserélni minimum egy 8. genes 8700 - ra használtan, egy 3060 - as kártyát még képes kiszolgálni az is bőven. A 6/12 úgymond már kötelező, a 8/16 meg ajánlott. Igazából a 8.-9. gen esetében feljebb már nem mennék, a 9900k már nem éri meg az ára miatt, akkor inkább új platform.
-
pilu85
őstag
Tudom drága mulatság, de én egy r5 7600ast szoktam ajánlani, ami egy 4070 mellé is elég. Olcsó alaplap hozzá. S egész jó áron kapsz brutál teljesítményt. 100alatt megvan a proci+lap. Ez manapság nem egy nagy összeg.
-
Lorden
senior tag
válasz
Önmagában kártya cserével kisebb gépigényű (régebbi) játékoknál érhetsz el fps növekedés, minden más esetben brutál cpu limited lesz.
20-25e körül egy 8600/9600 tudna még dobni vagy 30-35ért 8700, többet erre a régi platformra fölösleges költeni. -
GEIL
addikt
válasz
Megint csak azt mondom, hogy attól függ milyen játékokhoz milyen felbonáson és milyen minőségben......tapasztalatok szerint próbáltam i5 4570s proci mellé betettem egy RTX3060-at és FullHD-ben is előrébb lépett a gép a GTX1650-hez képest, mert magasabb fps értékek mellett és jobb részletességben futott minden játék (Fortnite, GTA5, Forza horizon 4/5....stb)...DLSS mellett pedig még Raytracing is bekapcsolható volt ahol elérhető.
A 9. gen i3 procid a minimum fps-t nagyban meghatározza és lehetnek dropok, de simán tennék mellé még egy RTX4060-at is....de RTX3060-at minimum.
Aztán később dobsz a gépbe egy i5 9600 (i7 9700)-at pl.). -
Nebántshaman
újonc
Sziasztok,
Adott egy gtx 1060 6gb-os videokártya, mellette egy i3-9100F proci, tápom az CM 750.
Szeretnék kicsit upgradelni ezért a kérdésem az lenne, hogy szerintetek milyen kártya a max amit elbír a proci? Vagy érdemesebb lenne egyből inkább procit cserélnem?Előre is köszönöm a válaszotokat.
-
Csupingo
veterán
válasz
JulianSinulf #181655 üzenetére
Gt 1030, rx 550, intel Arc A310.
-
válasz
JulianSinulf #181651 üzenetére
gtx 1030
-
arabus
addikt
válasz
JulianSinulf #181651 üzenetére
-
JulianSinulf
őstag
válasz
kiralytom #181652 üzenetére
Ha garis a kártya, akkor mit parázik, hogy tönkreteszi a géped a kártyát?
A tápod is max lekapcsol, ha nem bírja a terhelést. Feltéve, ha nem gagyi és van benne mindenre is védelem. Az, hogy mennyi értékelése van, majdnem teljesen mindegy, ha nem hajlandó kompromisszumot kötni. Mi van, ha a kártya intézi el a géped? Ő eladta a sajátját és nincs mibe tenni? Érdekes, de mindenképp kényelmes. Elvileg mutat hajlandóságot, gyakorlatilag meg nem. Persze akinek ennyi eladása van, az már találkozhatott pár érdekes és hülye figurával, így a hozzáállása is olyan, amilyen. Bár a normálisakkal normálisan kellene viselkedni. Lehet el kéne engedni és inkább máshonnan venni.De azért maradjunk a témánál is és ne merüljön feledésbe a kérdésem #181651
-
xtremist
őstag
válasz
kiralytom #181652 üzenetére
Megvan a Fallout New vegas-ból Fantastic elméleti diplomája fizikából? Fenntartással kell kezelni az "elméletileg" garanciás dolgokat, sok a buktató. Ha benézed, az egész összegnek búcsút inthetsz. Vettem innen az elmúlt években 4 db 100e ft fölötti terméket amikről utólag kiderült hogy semmire nem mentem volna a "garanciájukkal". Mindet több száz pluszos eladótól. Annyi, hogy nekem szerencsém volt és nem volt pont szükség egyiknél sem a garira. Viszont januárban egy vadonat új Rx 7800xt sapphire nitro-m 5 hét után füstölt el, szerencsére a Zöld Manó gond nélkül cserélte. Belegondolok ha egy ilyennél a 250e ft vált volna füstté. Soha többé kockázatot ilyesmivel...
-
kiralytom
aktív tag
válasz
KAMELOT #181649 üzenetére
Egy utolsó próbát teszek nála. A tiszteletlenség látszatát sem akarom kelteni ezzel a kérdéssel:
Én értem, és nem is vonom kétségbe a megbízhatóságodat. Ez nem erről szól a részemről. De ahogy kérdeztem, arra sincs lehetőség, hogy odaviszem a gépet (már az új táppal) és betesszük, működik-e, adás-vételi szerződést írunk?
Már az is, hogy a vétel érdekében új tápot veszek, az is mutatja, hogy nem komolytalan szándékaim vannak
Korrekt? -
kiralytom
aktív tag
válasz
KAMELOT #181649 üzenetére
Ez elméletileg papírral rendelkezik még 4 hónap garival , de hogy nem lehet kipróbálni működik-e egyáltalán? Az nem fura? Most arra alapozva vegyek meg egy papírral rendelkező kártyát , hogy neki van 126 + értékelése? Hát minimum annyit nézhessek már meg, hogy tényleg működik-e.
-
JulianSinulf
őstag
Sziasztok!
HDMI csatlakozáson keresztül HDR képes, 4k, 60 Hz-re képes VGA-t keresek a lehető legkevesebb fogyasztás mellett.
Egy Sharkoon QB One házba menne egy 8100T mellé. A 8100T nem HDR képes és 60 Hz-et sem tud HDMI-n. A TV-n pedig nincs DP bemenet. És amúgy is kéne a HDR.
A fogyasztás lényeges, mert a gép most úgy 40W körül fogyaszt. Az biztos, hogy a VGA-val több lesz, de nem mindegy, hogy mennyivel. Ha túl sokat dob, akkor lehet, hogy inkább elgondolkodom egy újabb procin, ami képes arra, amit szeretnék. Viszont az újabb procik fogyasztása nem mindenhol egyértelmű és 35W alatti értéket nem találtam, de az sem volt egyértelmű.
YT-re, filmekre, böngészésre van használva a gép. Éjjel-nappal megy, így a fogyasztás számít. Nyugalmi helyzetben a fogyasztása úgy 25W körül alakult régen.Tudtok javasolni egy megfelelő VGA-t vagy inkább új prociban gondolkodjak?
-
LLP-11Ker
tag
válasz
kiralytom #181643 üzenetére
Ha nem veszett jó áron van, akkor ahogyan írta más is, engedd el.
Keress olyat, ami számodra is megfelelő, ahogy látszik neked az is fontos,hogy a kártyát ki lehessen próbálni.
Amúgy pedig a sok értékelés ne tévesszen meg, simán rád tud sózni nem megfelelő kártyát sok értékeléssel rendelkező is, utána meg vakarod a fejed, mert nem vagy elégedett maradéktalanuil. -
kiralytom
aktív tag
Sziasztok!
Egy az aprón meghirdetett használt kártya vásárlásával kapcsolatosan akadnak kérdéseim/fenntartásaim.
Az eladó megbízhatósága 140+ , gyári garanciával hirdeti a kártyát DE
az nem játszik, hogy:- nála kipróbáljam, erre nincs lehetőség (nincs rá gépe, eladta)
- a kártyát nem próbálhatom ki úgy hogy kifizetem, elmegyek kipróbálom és ha minden oké marad nálam, ha valami bibi van mégis a kártyával , akkor visszacsináljuk az üzletet amire azt monda ,, az én configom/tápom lehet kárt tesz a vga-ban".Való igaz, hogy a jelenlegi tápom határeset, de jeleztem, hogy beszereznék egy erősebb és új tápot a vga végett, de így sem.
Ez most így csak nekem fura?
utolsó válasz:
,,erre való szerintem az értékelés, sok éve vagyok tag, rengeteg, ennél nagyobb értékű hardwaret is eladtam már, és ezen még gyári gari is van. A hirdetésben leírtam, hogy hibátlan. Javaslom, hogy vedd meg egy webshopból újan, azt visszaküldheted 2 héten belül ha nem válik be. Sajnos nyilván drágább lesz..."
Értem én a 140+ megbízhatóságot , meg a gyári garanciát De felteszem a kérdést, mi van ha ő vágta gajra a karit valójában és nem is lehetne gariztatni? Nem akarnék én semmi többet, mint egy benchmarkot lefuttatni rajta és csókolom.
Ez most komolyan olyan irreális elvárás?
-
pilu85
őstag
Sorry, az Nvidia tudja kezelni a freesync-et? Úgy rémlik igen.
-
kzkz
őstag
válasz
LLP-11Ker #181639 üzenetére
A 3D tervező progi elfutott az RX6800-zal is, illetve minden más is, csak hát eladtam a kártyát
, ezért kell másik. Az RTX 5000-es szériát nem akarom megvárni, mert az év vége vagy jövő év eleje, és a drágább kártyákkal szoktak nyitni...
Proci majd vagy egy 58003XD lesz vagy egy 5900X, de mint mondtam nekem mindegy, hogy 120FPS-sel megy, vagy a 3XD-s proci miatt 180-nal. Tehát akkor fogok váltani, amikor majd pár év múlva "gombokért" kapható lesz, kb. 30-50e a cél
4060-as laptopra akartam váltani, ezért adtam el az RX6800-at, de meggondoltam magam, ezért kellett most újra videókártya.
Végül ma vettem 240-ért egy új MSI 4070 Super Ventus 2x OC-t. Egyelőre működik minden maxon, aminek kell. Apróról lett volna még ennyiért TUF 3 ventis, de ha később megörökli a gyerek a kártyámat, akkor neki az nem férne be, így bár gondolom annak jobb a hűtése, mégis az MSI lett. Ezzel MSFS2020 Ultra beállításon se ment 71 fok fölé a GPU.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!
-
LLP-11Ker
tag
4070 super-el is jól jársz, de a fő kérdés, hogy 3D tervezéshez (mármint programhoz) melyik vga fut a legjobban.
Proci cserés javaslatokat felejtsd el, mivel minimális játék lenne (és 60herz/fsp miatt), az kinézett vga-k pedig tudják mind e felett. Rt a minimális játék miatt megint csak felesleges opció (amd is tudja).Szóval a 3d-s programtól függően 4070 super és a 7900 gre is jó választás lehet.
Ha van időd, várd meg nyugodtan az új szériát mindkét cégtől, AMD nagy előrelépést ígér RT terén, NV pedig nagy ugrást teljesítmény terén, szóval mindkettővel megint csak jól jársz (figyelembe véve a felhasználási célod).
-
MZsoltee
veterán
Legalább egy 5600-ra vagy egy 5700X-re csereld le azt a procit. Ha egy 5700X3D-re futná az lenne a legjobb! 90k alatt kapni, kisimul tőle az FPS. Ha a minimum fps-el volt bajod az gyanúsan inkább procilimit, mint VGA. Lehet a 6800as is kiszolgált volna RT nélkül, ha nem ez a proci lenne alatta.
-
arabus
addikt
válasz
KAMELOT #181634 üzenetére
Sokan úgy sem hiszik el a különbséget.
Nekem van elég sok féle AMD kártyám,de biztos hogy az NV mindet übereli.
A DRIVER AZ EGY KALAP FOS MERT ESZI A PROCIT MINT AZ ÁLLAT,ÉS EZ TÉNY.PONT ÉS PONT NINCS MIT SZÉPITENI RAJTA 10% PROCIERŐT ELVESZ A FIKA DRIVERÜK.
ÉVEK ÓTA VOLT ERRŐL CIKKEZÉS,BÁRKI UTÁNA TUD NÉZNI.
AZ HOGY MAGA A VGA IS HARMATOS GYENGE AZ MÁSODLAGOS KÉRDÉS VOLNA,AMIKOR EGY MEZEI USER BETESZI EGY 4 MAGOS PROCI MELLÉ ÉS NEM TUDJA MIÉRT NEM MEGY JÓL.
AZÉRT MERT A DRIVER MEGESZI A PROCIT ÉS A MEMÓRIÁT IS! -
arabus
addikt
Nem véletlenül,Nv nagyon jól árazza az elegendő memóriát.
Nézz meg egy 4060 super 16gb árát.
Ők tudják azt jól hogy mennyi az a memória mennyiség ami minimálisan kell vagy épp picit időtállóbb és rögtön rádobják a felárat mert konkurencia lényegében nincsen hasonló teljesitményben. -
kzkz
őstag
Köszi a tippeket! Sajna a 4070 ti kb. 100e-rel drágább már.
Procit majd pár év múlva cserélek egy gyorsabbra AM4-en mardva. -
kzkz
őstag
Sziasztok!
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
AMD Ryzen 5 5600G, táp 750W2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
3440x1440 21:9-es monitor3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Keveset lenne használva, minimális játák, 3D tervezés. Filmet nem néznék rajta sose.4. Mennyi pénzt szánsz rá?
Kb. 250e5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Alapvetően új, de max fél éves magyar bolti garis még jó lehet.Egy RX6800-at adtam el, ahelyett kellene. A legolcsóbb 4070 Super-eket néztem, nem tudom ennek van-e alternatívája, pl. 7900 GRE.
Nem érdekel az, hogy 120 vagy 140 FPS-sel fut a játék, az a lényeg, hogy legalább 60 legyen bárminél, és a raytracing se fektesse meg.
A 4070 Super 12GB RAM-ja mennyire jövőálló szemben a 7900 GRE 16GB-jával? A raytracing meg utóbbinál rosszabb...
Mit tanácsolnátok? Egy hétig német akciók is szóba jönnek, mert egyik rokonom most épp kint van...
Itthon Aqua cetelem kártyával a 4070 Supert 240e körül tudnám megvenni.
A vásárlás időpontja igazából mindegy, akár ma :), vagy 1-2 hónap múlva is jó, ha van olyan kártya, amire érdemes várni, mert mostanában fog megjelenni, és fentieknél jobb vétel.Előre is köszi a tippeket, tanácsokat!
-
Alister71
nagyúr
válasz
altrix18 #181625 üzenetére
Egyetértek teljes mértékben az előttem hozzászóló kollégával.
10400f-et cseréltem R5 5600-ra, és csak lestem, hogy mennyivel erősebb, pedig nem szoktam hinni a sámánoknakcsak amit magam tapasztalok
De ahhoz a procihoz az RTX 4060 is szinte sok, oda kell tenni a felbontást, 1440p-re, hagy dolgozzon az a vga.
Ettől eltekintve én még most is egy használt RTX 3070-et, ajánlok, mert erősebb, olcsóbb és baszógép -
altrix18
csendes tag
Köszönöm szépen a rengeteg választ! Hát egyre nehezebb lesz ez a döntés.
A 3070-et én is néztem használtan, de kicsit félek a használt kártyáktól, hogy rossz üzletet csinálok vele, úgy értvén, hogy nálam meghibásodik. Bár persze ott lenne rá a garancia. De a szerencsémet ismerve meggondolom. Ha megtörténik a vásárlás mindenképpen jelentkezem, hogy mi mellett tettem le a voksom és a pénzem.
(Ritkán szoktam egyébként rászánni magam hardvervásárlásokra, a jelenlegi gépem is 4 éve vettem, azt javítottam fel kicsit, de csábít már ez az RTX dolog.
) Köszönöm szépen mindenki segítségét!
-
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
válasz
lo_jo #181622 üzenetére
Köszönöm a kiegészítést, 1 napja van a gépemben a 3070, sokat még nem tudtam tesztelni.
Javarészt még mindíg a Resi 4 remake-et kergetem, de az agybaszó lett a 6600XT után.
Megvan PS5-re is, és abba Radi van, be is van kapcsolva a RT, de a 3070-el 1440p-ben, kimaxolva, nagyon másik műsor -
lo_jo
senior tag
-
Alister71
nagyúr
válasz
altrix18 #181613 üzenetére
Szia
Hasonló helyzetben voltam, szintén az RTX 4060 forgott az agyamban, viszont egy használt RTX 3070 lett a vége.
Persze, tudom többet fogyaszt és nincs DLSS3, viszont kb. 40 ezerrel olcsóbb mint egy új 4060, és a natív teljesítménye jobb.
Nekem is volt 1660 super, majd egy RX6600XT, de a 3070 keményen odaver ezeknek.
Jó a Radeon, de ha bekapcsolod a Ray Tracinget, neki annyi. -
altrix18
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat! Nézegettem az árakat, gondolom megérné inkább a 4060 TI-ra összegyűjtenem a pénzt, bár a 4060 is nagy előrelépés lenne a 1660-ról. A 4060-asok közül mik jelenleg az ajánlott vételek, márkák? Jelenleg Gigabyte kártyát használok, nekem sosem volt vele problémám.
-
-
altrix18
csendes tag
Szép napot kívánok, sziasztok!
Nvidia videókártya vásárlásán gondolkozom az utóbbi időben, és szeretnék a segítségetekért fordulni a témában.
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
Alaplap:
Gigabyte B460M DS3H
Processzor:
Intel Core i5-10400F
Memória:
Kingston 48 GB DDR4 2666 MHz (2x8 GB és 2x 16 GB)
Tápegység:
Thermaltake TR2 S 600W PS-TRS-0600NPCWEU-2 tápegység
SSD:
1. Kingston A400 480GB SATA SSD
2. 2TB Crucial SSD M.2 P3 Plus meghajtó
Számítógépház:
Zalman I3 EDGE fekete számítógépház
Jelenlegi videókártya:
GigaByte GTX 1660 SUPER Gaming OC 6GB GDDR6 GV-N166SGAMING OC-6GD2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
1920x1080 Full HD
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Általános célok, néha játék (jelenleg inkább régi játékok, plusz egy két újabb cím közepes grafikán. Pl. Forza Horizon 4 és 5, Hogwarts Legacy, szeretném majd kipróbálni az Alan Wake 2-t egyszer.) Szeretném látni azt is, hogy milyen az RTX élmény, hiszen a jelenlegi kártyám még GTX széria.4. Mennyi pénzt szánsz rá?
100 és 150 ezer Ft között nézegettem.
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Inkább új kártya felé húz a szívem. RTX 3060-at és RTX 4060-at nézegettem.Köszönöm szépen előre is a tanácsotokat és a véleményeteket.
-
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #181602 üzenetére
Max 75 Hz a monitor és nem támogatja a freesyncet és gsyncet.
Megnézem az általád ajánlott kártyákat is. -
CJ4567
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #181609 üzenetére
A 4070 Ti Super ProArt is 285W alapon, 314W max power targettel.
[link] -
Bandi821
tag
válasz
T0mBd1gg3R #181609 üzenetére
Köszönöm szépen, így részletezve már látom a különbségeket. Akkor marad a TUF.
-
válasz
Bandi821 #181606 üzenetére
Az azonos típusok (pl 4070 Ti Super) mind azonos csipet kaptak, olyan eltérések lehetnek márkán belül a különböző modellek közt, mint az autóknál a felszereltési szintek.
- elsősorban a hűtés. Mennyire hatékony, menyire halk
- VRM (tápellátás), csatlakozók száma, van-e dual bios kapcsoló, ezek eltérhetnek
- külsőségek, szín, világítás, van-e fém hátlap ami merevítAz adatokat megnéztem, a TUF-nak jóval nagyobb a hűtése:
ProArt: 300 x 120 x 50 mm
TUF: 305 x 138 x 65 mm
Ezen kívül a TUF-on egyel több HDMI van.Ezen felül a különböző típusok megengedett áramfelvétele is korlátozva van, a target 285W de a sima (nemOC) TUF 314W-ot enged, míg a csúcs ROG Strix 366-ot.
A ProArt-ról nincs információ. -
-
Bandi821
tag
Sziasztok,
a fórum segítségével azt már sikerült eldöntenem, hogy 4070 ti super-t vegyek, de most még a verzió kiválasztásában kérném a segítségeteket,
Az Asus-nál a 4070 ti super TUF OC és a ugyanez ProArt verzióban, gondolom teljesítményben ugyanaz és játékra mindkettő egyformán alkalmas, igaz? Vagy nem? Mert adatlapjaik alapján minden érték megegyezik.
Válaszokat előre is köszönöm.
üdv. B.
-
camper
tag
-
camper
tag
válasz
T0mBd1gg3R #181599 üzenetére
Vagy van még 5 accountja és további 6-8 kártyát is árul. Nem azt mondom hogy épp ez ilyen, de hogy a neten fellelhető 'még fél év garancia' "még 3 hónap garancia" típusú előző generációs csúcskártyák hirdetéseiben túlnyomó többségben bányász kártyákat árulnak abban biztos lehetsz.
-
válasz
#77257183 #181595 üzenetére
Akartam ajánlani egy procicserét 10400-ra, de nemigen van értelme.
amúgy hány hertzes a monitor? Van freesync vagy gsync rajta?
60-75 Hz esetén a proci bőven elég.
Nehogy sima 1650-et vegyél mert alig olcsóbb és sokkal gyengébb, mint a 1650 Super amit 1650 S-nek szoktak jelölni. De a 1660-1660S-1660Ti sokkal gyorsabb és nem sokkal drágább.
De esetleg egy 2060 is kijöhet, sőt, ennyiért kapni 6600XT-t, 2060 Supert, 1070-et, 2070-et és 3060hat is látni, de láttam már 3060Ti-t is.
Ha viszont 60Hz akkor elég a 1660 valamelyik verziója. -
KAMELOT
titán
válasz
T0mBd1gg3R #181600 üzenetére
Jól látod. Lépsz nagyot vagy maradsz ott. Másnak nincs értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Metal topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- Fotók, videók mobillal
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest