- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
válasz Floyd80 #167737 üzenetére
Crucial Ballistix DDR4-3200 CL16 (2x16GB) kit.
Ez a Samsung B-die után (ami elég drága) a legjobb memória Ryzen 3XXX és 5XXX alá.
Dual rank, Micron E-die chippek...penge cucc nagyon.Nálunk idehaza a feleségem Ryzen 5600G-s gépében egy ilyen 32GB-os kit van, és gyönyörűen megy 3733MHz-en CL18-on, B450-ben.
A lányom gépének egy 3800X és egy B450-es lap az alapja, nála két ilyen kit megy (64GB) 3733MHz-en CL16-al.
Az én gépem, ami B550 és 5950X párosa, szintén két ilyen kit megy (64GB) 3800MHz-en CL18-on.Szóval elég jóféle memóriák, de már nincsenek gyártásban.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Floyd80 #167735 üzenetére
Nem egészen. négyszer single rank vagy kétszer dual ránk az ajánlott leggyorsabb verziók.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
GEIL
addikt
válasz Floyd80 #160507 üzenetére
Na hát ez az....egy RTX3060 is letérdelne ha 1080p-ben tényleg mindent ultrára teszek és még RTX is kéne....de "DLSS / NIS" maszatolás nélkül kéne hogy tudja....tehát akkor valóban csutkázott és RTX-szel használt 1080p-hez inkább RTX3070/ti-t kéne néznem ?
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Floyd80 #160510 üzenetére
elég bécsig mennie 449€-val a zsebében (najó azért jegye legyen...)
kereshető link: GAINWARD Grafikkarte GeForce RTX 3050 Ghost 8GB, GDDR6, 14 Gbps, 128Bit mediamarkt.at 449€
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
kolopele
nagyúr
válasz Floyd80 #160499 üzenetére
A FHD király jelenleg a 3060 Ti, és még marad is szerintem jó ideig, persze egy 2070-2070 super is abszolút elég. A 2060 vagy az 1660 super is jó azért, max. kompromisszumokkal, és ami meglepett, hogy egy 1060 6BG - ossal is milyen stabilan futott a God Of War original grafika mellett 60 fps - sel. Azt a kártyát anno nagyon eltalálták, még ma is egész jól használható pár játékot leszámítva, bár a NIS ezen tud némiképp segíteni.
-
4264adam
veterán
válasz Floyd80 #160499 üzenetére
FHD full (kompormisszumentesség) a 3060Ti és 3070. 2060 nagyon messze áll ezekhez
CB77 Metro Exodus: Mind a kettő VGA gyilkos, sőt utóbbi első pár verziós kiadását szoktuk ajánlani tuning stabilitás tesztre (nálam is tud 50FPS alatt lenni az EE verzió DLSS-el is). Kicsit mellé lőttél a címek + vga kombó választáshoz ha kompromisszummentesség kell
[ Szerkesztve ]
-
Olomlovag
tag
válasz Floyd80 #160358 üzenetére
A keret kb. 250.000 Ft max és néhány évre szeretnék rpg illetve akció kaland játékokat játszani, single player módban. Pl: mint a Sherlock Holmes Chapter One, Tomb Raider széria, Greedfall játékok a jelenlegi helyzetekben.
Köszönöm a választ!
A remény hal meg utoljára, de nincs aki eltemesse
-
-
UserX
addikt
válasz Floyd80 #160309 üzenetére
Csak még annyit, hogy ezt a 'még egy picit, de akkor már még egy picit' játékot ismerem, a végén az eredeti keret duplája lesz belőle...
kolgabor86: az csak egyszer volt annyi, akkor is vélhetőleg véletlenül. Talán pár év múlva, de akkor már az is elavult lesz! 150k-nak sokan örülnénk!
Mr.Csizmás és Floyd80:
[ Szerkesztve ]
-
UserX
addikt
-
sb
veterán
válasz Floyd80 #160096 üzenetére
Update:
Einmal mehr macht sich Ernüchterung breit. Die von NVIDIA vorab zur Verfügung gestellten Links führten allesamt nach Sekunden zu ausverkauften Karten. Für 279 bis 300 Euro kann es nur eine Handvoll an Karten gegeben haben, ansonsten finden sich nur noch Angebote im Bereich von 450 bis 600 Euro. Die ersten Wiederverkäufer bieten ihre Karten bei eBay (Kleinanzeigen) zu Preisen von bis zu 800 Euro an.
Eine Entspannung der Liefersituation ist nicht abzusehen, auch wenn NVIDIA gerne betont, dass in den kommenden Wochen größere Stückzahlen in den Markt kommen werden.A valóságban 500-600 EUR-ért megjelent már itt-ott.
Ami persze vélhetően azért túlzás az 500 EUR árú 6600 mellett, de a 300 EUR-t se fogja közelíteni az ár ez alapján...[ Szerkesztve ]
-
lo_jo
senior tag
válasz Floyd80 #160064 üzenetére
Te nem használod, más meg igen, ennyire egyszerű a dolog. Egyébként a DLSS azóta már a 2.3.5 verziónál jár, ezzel még kevesebb az artifact, ghosting, elmosódás, a teljesítmény pedig továbbra is jó. A CP2077 alapból ha jól emlékszem, akkor a 2.1-et használta megjelenéskor.
Általában az alsó kategóriát vásárlók ritkábban cserélnek hardvert, úgyhogy aki 3050-et vesz, annak kitolja a kártya élettartamát, amikor már elfogyna. Ugyanez persze igaz a NIS és FSR használatával is.
-
Perillustris
senior tag
-
Celithrandi
addikt
válasz Floyd80 #159743 üzenetére
köszi, de sajnos lényegtelen, mert nem rendelhet tőlük cég csak magánszemély és szerződött nagyker partner. Ennek a lényegét nem értem, de biztos van valami oka.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Csupingo
veterán
válasz Floyd80 #159611 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy talán a legvadabb új ár se érte el a 80-at. Ha most ennyi, az elég durva egy ilyen teljesítményű, ennyi idős kártyától. Megvétel után lehet imádkozni, hogy vajon még hány hétig életképes.
Az nvidia is akkor emelt elég komolyan árat a maxwell-nél, de a gtx 960 új brutál ára is 75-nél megállt, ha minden igaz.[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Dragbajnok
tag
válasz Floyd80 #159472 üzenetére
Nem ultra beállításokkal játszom így még a vegán is egész jól eldöcögtek amiket írtam,de természetesen kipróbálnám az új csoda felskálázó eljárásokat is.
Egyébként nekem az egyik nagy dilemmám a 8 vs 12Gb ram úgy ,hogy a 3060ti -nak nagyobb a sávszélje. Nem tudom melyik fogyna el hamarabb a sávszélesség vagy a memória kapacitás.[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz Floyd80 #159434 üzenetére
A sima 3050 is 2060 szintén lesz max szerintem. Majd a 3050 TI, de az meg kérdés mikor jön és mennyiért. Már sok éve az 1050/1050TI mobil is alig 5% al volt gyengébb amúgy az asztalinál , szóval nem hiszem hogy most a 3000 es sorozatnál sem, hogy túl nagy lenne a különbség majd.
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz Floyd80 #159366 üzenetére
Mondjuk ha hinni lehet nekik és a GTX1650-nek a dupláját tudja majd teljesitményben az RTX3050, akkor a hozzám hasonló ruppótlan PC-kocagémereknek jó választás lehet FullHD 60hz/60 fps-hez RTX+DLSS+NIS mellett...akár ultra látványon is. csak legyen 200 ezer alatt az ára....
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
mmdms
addikt
válasz Floyd80 #159360 üzenetére
Az enyém se referencia, talán kicsit szerencsésebb elrendezés. (jutubról lőttem gyors de az enyém is ugyanez. ):
A furat távolságtól annyira nem tartok, ha nagyon nem passzolna akkor maratok egy ilyen lemezt megfelelő távolságokkal, ezért tetszik ez a konstrukció, sima átmenő csavar a pcb-n, pillangós anya rugóval aztán heló:
Mégegyszer jobban meg kell néznem majd ha szétszedem a gépet, sztem a gyári coolerről külön leszedhető a vrm borda. Az meg szuper lenne, csak a ramsünikkel kell szenvedni.ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
kolopele
nagyúr
válasz Floyd80 #159298 üzenetére
A proci esetében én is offset módot használok a biosban , persze mínuszban, én alulfeszelek inkább. A ramokhoz viszont sosem mertem hozzányúlni, mert ott nem tudom igazából mit kell állítani meg hova. XMP és annyi. Amennyiben kevés lenne ami van, inkább veszek nagyobbat.
-
Ferke77
aktív tag
válasz Floyd80 #159285 üzenetére
Igaz én nv kártyát még nem UV-tam, de RX570, 580 és vega56 megvolt. A vega-nal még power table-t is kellett szerkesztenem hexaban (utána kiderült, hogy van rá tool, ami emberibb ), mert újraindítás után nem alkalmazta a beállított értékeket. Persze ha nem sakkozod ki nagyon a feszt, akkor viszonylag egyszerű a történet, de pl .a vegát 180W-ra levinni, hogy az fps is frankó legyen és ne legyen crash, na azt napokig tartott beállítani
-
kolopele
nagyúr
Én ezt nem így csinálom, hanem Ctrl+F, a core clock - nak -200 mhz, 0.937 voltnál meg felhúzom 1950 mhz - ig, és apply, save. Onnantól úgy is marad, soha többet nem kell vele csinálni semmit amennyiben stabil, csak legyen beállítva hogy Windows indításakor induljon az Afterburner. A 3080 Ti - nek ennyi fesz is elég a gyári helyett, sajnos szinte mindent túlfeszelnek a gyártók a biztonság kedvéért. Az meg hogy 1950 mhz - en megy vagy 2000 mhz - en, csak annak nem mindegy aki placebo hívő.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nekünk nem macerás... egy átlag user szempontjából nézve inkább szégyen a gyártókra nézve.
És nem mi vagyunk a többség.#159288kolopele:
Detto, annyi difivel, hogy én csak fix fan fordulatot adtam meg az MSI AB-ben (mindig tesztelve az adott konfigban, hogy mennyi a szükséges ami még nem "zajos").
Egyedül az Asus HD 6850-nél nem volt erre szükség, mert az alapból is megy 20%-on (1565 rpm - ez itt kb néma még), és szépen felviszi ameddig kell (kb 40%), és a GPU nem megy feljebb 60 foknál játék közben, idle 25-30 fok között van.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
ribizly
veterán
válasz Floyd80 #159263 üzenetére
Én is teljesen kiábrándultam a Gigabyte-ból. Az RTX2080Ti Gaming OC-m akármit is tettem vele 80fok alá nem akart menni és közben a zajjal sem tudtam mit kezdeni. Csak a hűtőborda cseréje lett volna megoldás, de inkább eladtam gyorsan és lett egy RTX3070Ti TUF. Hát mit ne mondjak? Ég és föld!
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
koko52
nagyúr
válasz Floyd80 #159246 üzenetére
Most kell kriptot venni
Anno én voltam a másik aki 2060 GS-t kapott nem simát.
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
nagyúr
válasz Floyd80 #159239 üzenetére
2060-on az RTX elég harmatos, az a hír járja.
1660 super margimálisan gyengébb a sima 2060-nál, ebből lehet garost még fogni, bár a megadott áron inkább a 1660 sima van... nincs igazság.Sokat nézegelődtem, de nincs reális okom lecserélnem a bevált GTX 1070-emet (Asus ROG Strix), pénzt meg már nem locsolok rá.
#159238mmdms: nem írtad, mik a céljátékok, ha pl. F1 2018 és ehhez hasonlók, azt megtekeri a sima 1660 is, 1440p-n max graffal.
Ha találsz RTX 2060-ast a megadott keretből, az mindenképpen jó vételnek mondható.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
bobalazs
nagyúr
-
Floyd80
addikt
-
-
-
Scarletiel
senior tag
válasz Floyd80 #154766 üzenetére
Persze ez igaz, én például nem tartom fair-nek azt sem, mikor valaki berendel 5 monitort 5 külön helyről, majd 4-et visszaküld, mert egy tetszik neki igazán. Megértem a vásárlót is, mert oké, látni akarja mit vesz, meg lehet felhős a kép stb, de a boltnak ez meg elég szar lehet. Nekem mondjuk többet ér, hogy az adott boltban úgy emlékezzenek a nevemre (Már ha emlékeznek), hogy na ez a srác korrekt vásárló szokott lenni. Általában megkérem nézzék, meg, teszteljék le, ne legyen felhős túlzottan és 99%-ban elégedett szoktam lenni.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Hegyirabló
veterán
válasz Floyd80 #154766 üzenetére
Bizonyos szempontból igazad van, de a tizennégy napos elállás jogszabályát az áruházak könnyen "ki tudnák játszani", ha akarnák. Még pedig azzal, hogy bemutatótermet üzemeltetnek, ahol bármit ki lehet próbálni, amit árulnak. Tekintettel arra, hogy ezt olyan nagyon nem erőltetik, még a visszaküldéssel együtt sem lehet olyan nagyon rossz üzlet ez nekik.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
kolopele
nagyúr
-
GEIL
addikt
válasz Floyd80 #153028 üzenetére
hmm...alakul ez....pont ilyen TUF-os ASUS-t tervezek venni....a mostani GTX1650 is ilyen
"TUF-os OC-s példány"....színben és stílusban is így lett a gép összerakva.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Floyd80 #152947 üzenetére
Attól függ milyen 3070-ről van szó.
Egy Evga FTW 3070-es kitolt power limit-el 300W fölött zabál egy kicsivel. Na azt nem ajánlatos egy ágról etetni.
De egy stock 3070 TUF vagy Gaming X inkább 240-250W körül eszik. Azokkal nem lesz gond.
Amúgy a Seasonic bekaphatja ,hogy csak 1 dupla csatis kábelt adtak. Főleg ,hogy ők is szeretnek spórolni a kábeleken (awg 16 helyett 18 vagy 20).
Evga g3 550 táp mellé például adnak egy dupla csatis és egy szimpla csatis kábelt. Ha ésszel csinálja az ember még egy 3080-at is elbír (kis undervolt-al már simán).
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Allihoppa
aktív tag
válasz Floyd80 #152943 üzenetére
Igen igen.
A Gigabyteból például volt olyan szarul sikerült a 12pin-2x8pin átalakítás, hogy szét kellett szedjük a vadi új kártyát, mert gyakorlatilag kicsúsztak az aljzatból a vezetékek, amikor rádugtad a tápot. (rtx 3070 gaming oc)
Ha jól tudom mindegyik úgy van megoldva, hogy gyárilag az a 12 pines konnektor van átalakítva 2x8 vagy 3x8 pinre, a Gigabytenál nem sikerült jól a korai szériáknál.
[ Szerkesztve ]
-
Allihoppa
aktív tag
válasz Floyd80 #152933 üzenetére
SATA-PCIE, MOLEX-PCIE és hasonló átalakítók alkalmazása tilos, ezt akartam érteni az ügyeskedés alatt. Ez az 1db 8/6pin csatlakozód van ami kijön a tápból, vagy ez ketté van osztva? Ha igen, akkor nem lesz vele különösebb problémád. A Seasonic az elég megbízható egyébként.
Ha csak szimpla 8pin csatlakozód van arra figyelj, hogy a bányászatnál szabad használni 6->2x8pin átalakítót a kisebb fogyasztás miatt, viszont normál felhasználásnál csak 8->2x8pin jöhet szóba!
Venni az esetek 99%-ban nem kell semmit külön.
[ Szerkesztve ]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz Floyd80 #152832 üzenetére
Köszi ! Csak azért gondolkodtam el egy picit a 4k-s témán , mert adott egy frankó kis 65-ös oled tv és néha kicsit meghajtottam volna egy kis játékkal én is ( az "öreg cet") , de a tévé árával megegyező kártyát azért mégsem vállalok be. ( Akkor csak egy picit feljebb nézelődök , a nagy lépést kihagyom egyenlőre , de azért kösz a tippeket)
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz Floyd80 #152816 üzenetére
Köszi! Egyébként melyik kártya lenne ehhez képest egy fokkal(esetleg kettő fokkal ) jobb választás ? ( mondjuk:4k-s játékokhoz)
[ Szerkesztve ]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
kolopele
nagyúr
válasz Floyd80 #152827 üzenetére
Köszi. Az AMD szerint ez 110 fokig is jó, habár ez szerintem inkább csak amolyan magyarázkodás részükről, mert általában kazán termékeket csináltak a legtöbbször. 80 fok az amolyan határ szerintem minden alkatrész esetében, hosszabb távon legalábbis, alaplapnál meg inkább max. 70, ahogy a vrm - nél is egy komolyabb procival.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Floyd80 #152825 üzenetére
Most a Hot Spot amit mutatnak a legtöbb kártyán, ami elvileg a legforróbb pont, az mint írtam bármi lehet, akár a vrm is, mivel általában 10-15 fokkal melegebb mint a GPU. Nálam 70 fok körüli a GPU, a Hot Spot meg általában 80 körül van, de ez is játékfüggő, mert amikor kisebb igényű egy játék, és a GPU mondjuk 60 fokos, akkor a Hot Spot is csak 70 körül van.
[ Szerkesztve ]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz Floyd80 #152251 üzenetére
Kevesebb fűtés kell majd az adott szobában.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz Floyd80 #152251 üzenetére
Köszi. Tavaly ilyenkor a Sapphire Pulse rx 5600 xt 6gb kártyával akartam venni neki , de elmaradt a vásárlás , most ezzel kell beérnünk.
( Az ismert okok miatt , qrvára elszálltak a videókártya árak )Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Allihoppa
aktív tag
válasz Floyd80 #151994 üzenetére
Na ez egy tök jó példa a háromszög ügyletre, viszont létezik már 10 szög ügylet is szerintem.
KAMELOT: Lélegzetelállító árak...rtx3070...455k kucsit drága nem?
Sajna már nincs meg, de pls. ne reklámozz már HA hírdetést, ha még az enyém akkor se. Van hogy jobb árak vannak, van hogy szarabbak, de ez van.
#151981 Scarletiel
Nem mondtam, hogy sajnálj több milliárdos bevételű cégeket és zugneppereket.#152009 Csupingo
Már az újabb iGPU-k is képesek erre, de sajna nehezen fogsz találni.[ Szerkesztve ]
-
Allihoppa
aktív tag
válasz Floyd80 #151979 üzenetére
Az értékhatárnál talán még azzal tudnak (tudtak) játszani, hogy pl. magyar vevő, magyar címmel, de személyesen vitte el a terméket (nyilván a szállítás azért nyomon követhető, ha ellenőriznék) vagy német mailboxba teszik.
Hát nyilván, ha személyesen viszem el a német shopból akkor 19% az ÁFA, mert ott történt meg a teljesítés, bár azt nem tudom, hogy a rendeltetés szerinti ország (számlázási cím)-nek van-e valami kapcsolata az ÁFA kulccsal. Mostanában ahogy néztem a fórumot a német mailbox service-el egyre nehezebb behozatni a cuccokat, mert rájöttek a kereskedők, hogy nekik ez annyira nem jó, az okát nem tudom, de lehet a jövőbeni adóügyi vizsgálatok elkerülése végett.
De az biztos, hogy itthon erre alig van ember, de a fő probléma inkább az, hogy az ÁFA 19% már ott van a német költségvetésben, nem fognak kapálózni, hogy odaadják nekünk. El tudom képzelni, hogy egyszerű figyelmeztetéssel felhívják a német webshop figyelmét, hogy majd a jövőben tegyen eleget ennek és ennek. Inkább a szervezett, láncolatos csalás, amire ugranak külföldön
Nehéz dolga van az adóhivatalnak, viszont próbálnak automatizálni mindent, amennyire csak lehet, ami jó irány. Például az OSS bevezetése is egy üdvözlendő esemény, ami segíteni fogja az adózást és a versenyt. De itt nem ilyen sufni webshopokról beszélünk, hanem olyanokról, akikhez képest az Alza egy futottak még kategória..Leszögezném, hogy nem azok ellen irányult az agymenés, akik korrekt áron akartak hozzájutni a VGA-khoz, hanem inkább a zugnepperek felé, akik ezzel élnek vissza. A PS5 bizniszben tudjuk hogy hívják őket. Egyébként sokszor van csak 8-15% különbség a német és a magyar árak között, bár nyilván van néhány szélső érték.
[ Szerkesztve ]
-
Allihoppa
aktív tag
válasz Floyd80 #151960 üzenetére
Nem kell idehozni a céget fizetni, nekik be kell jelentkezni a NAV-hoz, ha magyar magánszemélynek ad el meg kell fizetni utána a 27% ÁFA-t Magyarországnak, nem csak a 19%-ot a németeknek. Nyilván a magyar ügyfél is nyer vele, hogy 8%-kal kisebb az adó, így nekik elég jó dolguk van, hogy tök olcsón adják el Magyarországra a termékeiket, és akik rendeltek viszik tovább a jó hírüket és csinálnak mégnagyobb forgalmat, de az senkit se zavar hogy ez adócsalás miatt van, mert minden user jól jár ezzel. Csak a kereskedők nem, akiket emiatt scalper genyáknak tartanak.
A NAV-nak igen nagy bírságokat kéne osztogatni, mert ez adócsalás és nem mellesleg jelentős/kiemelt a behozott áruk mennyisége és értéke miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Allihoppa
aktív tag
válasz Floyd80 #151946 üzenetére
Szerinted ezeket az értékeket nem érték el a sok privát vásárlóval és a nepperekkel együtt? Nem kell ahhoz túl sok VGA-t eladni, hogy elérjék ezt az összeghatárt. Szerintem még azzal is durván alulbecsülöm, ha 1 millió eurót mondok.
Dr. Romano: Szerintem 330-340 sem lesz egyhamar a 6700 XT. Most kb. 370-380k magyar számlával a legjobb kisker ár.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz Floyd80 #151872 üzenetére
Én tudok olyat aki azért vette meg, mert 12GB és az neki az erőt demonstrálta. Szóval hidd el megvan a célközönség.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
Scarletiel
senior tag
válasz Floyd80 #151814 üzenetére
Naja és akkor megint nem a kisker akar nekünk rosszat (Elhiszem, hogy van amikor a nagyker adja arany áron a kiskernek vagy a gyártó a nagynak és így tovább, de mikor már máshonnan behozzák bagóért és hülyére akarnak venni, na azt már nem tudom lenyelni)
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
ACE-
addikt
válasz Floyd80 #151764 üzenetére
Akkor marad ez a konfig, meg a fullHD amig meg nem hal a gép, már egy-két USB kimenet nem műkszik rajta, meg az alaplapi hangkütyü sem... de egy pót-hangkártyával megoldottam... több mint fél millát biztosan nem költök csak videokártyára, az egész gépre sem szántam ennyit. 2K az azért gáz mert nem tudja megfelelő natív pixelekkel megjeleníteni. Így a 4K-n a fullHD is furcsa, de itt legalább 1 pixel = 4 pixel.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
ACE-
addikt
válasz Floyd80 #151761 üzenetére
3060 kompromisszummal sem elég 4K-ra? Úgy értem hogy nem minden ULTRA, hanem csak High, és nem kell 120fps, elég a 60 is. Most az 1060 is nagyon kompromisszumos fullHD-nál is, és elvagyok vele... csak kénytelen voltam venni egy monitort és akkor már az amúgy is 10 éves konfigomat lecserélném...
[link] Ezt a linket néztem az ár tekintetében. Van ismerős Németországban tudna segíteni megvenni.
[ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest