- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
racskobalazs
senior tag
válasz KAMELOT #165599 üzenetére
Igenigen 1db. Azt írja 21.06 vétel, van rá garancia még. Csak nem tudom, ha jövő hétre meg 150k vagy még alá megy... Vagy 200 köré esik a 3080.... ez a dilemmám
[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
KAMELOT
titán
válasz racskobalazs #165598 üzenetére
Mármint 1db 165k. Az jó ár ha van sok gari rá!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
racskobalazs
senior tag
válasz KAMELOT #165597 üzenetére
Most van 2db 3070 165K-ért, az mennyire számít jónak? Igazából a kérdés, hogy lesz-e lejjebb.
3080 baromi jó lenne de 300k still....Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
KAMELOT
titán
295k TUF 3080 még 25 hó magyar garival. Vannak ám jó árak
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
vviktorr16
tag
válasz K1LLMy53Lf #165595 üzenetére
Hello, én rx 6700 xt szériából csak Sapphire Nitro vagy Powercolor Red devilt vennék, ha minőségi felépítés és a jó gyári hűtés számít. (gyári hibás, összeszerelési problémás darabok bármelyik gyártónál lehetnek)
Jól szellőző házban a gyári órajeleket tartva alul feszelve, játék alatt 55-60 gpu temp, 65-70 hot spot temp simán tartható, 1500 rpm körüli ventilátorral ami nem kimondottan hangos.
A sima 6800 +30% költséget nem ér meg, akkor inkább egy 6900 xt ami most 350k körül kapható újonnan (vagy használtan egyet nézni inkább), azzal ki lenne maxolva az 1440p gaming ha a sok fps számít. -
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok,
Gondolkodom rajta, hogy upgrade-elem a VGA -t. 6700xt-t néztem tesztek alapján (1440p gaming).
Meg tudnátok mondani, hogy melyik gyártó, ami jó minőségű/megbízható kártyákat gyárt mostanság illetve melyik típusok, amik hűvösek és ugyanakkor csendesek?
Illetve a másik kérdés, hogy esetelg egy 6800 tud annyival többet 1440ben, hogy időt állóbb lenne és megérné a +30%ot? vagy akkor, amikor már a 6700 xt nem jó, akkor érdemesebb lesz egy újabb generációra váltani?Előre is köszi a segítséget!
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Lorden
senior tag
válasz Baltazár123 #165592 üzenetére
Kamuzzon, meg egye meg a kutya a garanciát és legyen oem a kártya, de akkor max 160k a 3070 a 3060Ti meg 140.
-
-
racskobalazs
senior tag
Az igen... hát akkor szerintem én is elkezdem követni aktívan a dolgokat, nem lenne rossz egy 3070-3080 olcsón
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
TaaT
nagyúr
válasz racskobalazs #165588 üzenetére
Ha tényleg behúzza a kormány ezt a rezsicsökkentéses reformot úgy ahogy beharangozták, azzal kb kinyírja idehaza a bányászatot, el fogják árasztani a használt piacot a kártyák amivel elég nyomott árak lesznek. Szerintem.
Árat nem tudnék tippelni, de én még várok egy kicsit a vásárlással. Ha vissza olvasol egy kicsit, egy hete 230 körül mentek, tegnap este már 165-ért is felraktak kettőt. 1080Ti-ket 90-ért.[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
Lorden
senior tag
válasz racskobalazs #165588 üzenetére
Jó kérdés, több száz kártya került fel pár nap alatt és még ennyi a rigekkel együtt, ami (még) nincs bontva.
Ennyit a játékosok sose vesznek meg és ugye már volt bőven kínálat az elmúlt hetekben is.[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
Most látom aprón már vannak 3070-ek 165k-ért... Meddig fognak még lemenni, mit tippeltek?
-
bindike01
aktív tag
Na egy hete még 6700xt volt a cél, de úgy látom hogy teljesen átalakul a piac jelen esetben. Újra felteszem a kérdést. Rtx 3070 (TI) vagy 6700 XT 6800 ? Mondjuk a 6800 azzal a 16 G rammal jövő biztosabbnak tűnik. Igaz 1080p a cél. Vagy esetleg érdemes várni egy 3080 ra.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
kolopele
nagyúr
válasz KAMELOT #165583 üzenetére
Rövidesen tele lesz az apró olcsó 3080 (Ti) - 3090 - ekkel, egyrészt ugye a bányászat immáron nem éri meg, másrészt meg szabadulni akarnak majd azok az emberek a kártyáiktól, akik a magas villanyszámlát nem fogják tudni fizetni. Véleményem szerint a kereslet átcsap a kis fogyasztású kártyák irányába, és azoknak jó eséllyel meg felmegy az áruk.
-
kolopele
nagyúr
válasz Zsiráfnyál #165580 üzenetére
Ez jó kérdés. Amennyiben csak fps cap - ot használsz, syncet meg semmilyent, akkor a tearing jelen lesz, tudod amikor szétesik a kép. Az teljesen normális, ha mondjuk egy töltőképernyő esetében (ha nincs bekapcsolva a sync) a magas fps miatt coil whine jelentkezik, viszont kicsit érdekes, hogy sync mellett is. A tapasztalat azt mutatja, hogy a magas fps - nél jön jobban elő, így hogy játékokra lebontva még nem hallottam. Én nem v-syncet, hanem g-syncet használok, de az fps ebben az esetben sem fog feljebb menni mint amennyire a monitor van állítva, plusz én használom fixálásra a Rivatunert is, úgy a biztos. Nehezen hiszem, hogy a fesztől függene ez a jelenség, de semmi sem elképzelhetetlen.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz kolopele #165499 üzenetére
Kösz a tippet.
A V-Sync nem ugyanazt a hatást éri el a gyakorlatban, mint amit a fix FPS cap ? V-Sync-et használok, FPS cap-et nem, az FPS-t játék közben monitorozom, az fixen stabil 144-et ír (V-Sync mellett).
A kommented kapcsán variáltam kicsit egy játék beállításaival, és azt vettem észre, hogy minél magasabb beállítás használok, annál kevesebb coil whine-t hallok. Konkrétan Far Cry 6-al próbáltam, Ultra és High között váltogattam (kb 1-1 órát használtam folyamatosan mindegyiket), az FPS ugyananúgy végig stabil 144 mindkettő alatt, viszont Ultra alatt érezhetően kevesebb coil whine-t hallok, mint High alatt. Azzal, hogy pár beállítást feljebb húztam, gyakorlatilag elhanyagolhatóra csökkent a coil whine, pedig az FPS közben semmit se változik.
Ugyanakkor a kevésbé VGA-intenzív játékokat meg még ha el is engedem, hogy fussanak 500 FPS-el, akkor se produkálnak semennyi hallható coil whine-t se.
A leghangosabb coil whine egyébként, amit valaha hallottam a VGA-ból kijönni, az a Far Cry 6 loading screen-je, V-Sync és FPS cap nélkül használva. Na az nem tudom mit csinál, de úgy megzenélteti a VGA-t, mint semmi más a világon. Miközben a képernyő meg kb matt fekete (gondolom tömi tele a VRAM-ot, vagy nem tudom mit csinál közben). Aztán a V-Sync-et bekapcsolva meg ugyanez teljesen néma.Lehet ebben logika, vagy ez inkább csak valami véletlen egybeesés ? El kell a hallható coil whine-hoz valami frekvenciát találni, hogy az tényleg hallható is legyen, vagy ennek a terheléssel kb lineárisnak kéne lennie ?
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Ez alapján, a német garanciáztatás is tud kacifántos lenni, nem csak a magyar.
-
csuzda
aktív tag
Másfél hete gondolkodok a 6900XT Red Devil megvásárlásán. Azóta a drágább eurónak köszönhetően 2000 forintot drágult a kinézett táp és kb 10-15.000rel olcsóbban tudnám eladni az 1660-amat Várjak még szerintetek?
-
UserX
addikt
válasz kolopele #165576 üzenetére
Nos, akkor még én is várok egy kicsit a tegnap ajánlott 3050 --> 3060TI (HA) upgraddel. Nekem van egy 'WWII'-es (Vinchi) légkondim, ami zabállja az áramot! 2 gép megy 7/24...Ebből vissza kell venni, legfeljebb alacsonyabb rangom lesz torrent oldalakon . A jelenlegi áram számlám januári leolvasással ~6.500...
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Create. #165572 üzenetére
Én sem akarok offolni ezzel itt tovább, és van amiben igazad is van. Mondjuk mi jócskán túl vagyunk gáz és villany esetben is a limithatáron, és ez így is marad, az ember nem változtat az életmódján, ha nem szükséges, és ezzel azt hiszem nem vagyunk egyedül. Azért kíváncsi vagyok pár dologra még ezzel az egésszel kapcsolatosan, de rövidesen úgyis kiderül minden.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz kolopele #165547 üzenetére
Azért a nagy kedvezmény, nem volt olyan nagy. Minden számlán rajta van hogy mennyit spóroltál 2013óta. Na nekem ez 110eft. Havonta kevesebb mint 1ezres és a fűtésen/meleg vízen kívül minden más árrammal megy, klíma is van. Szépen becsomagolták, de igazából elhanyagolható volt egy átlagos család rezsicsökkentése eddig. Most hogy már tényleg lenne mit érdemben csökkenteni, kihátrálnak belőle. Nem hiába kritizálja mindenki (nem csak az ellenzék, hanem a függetlenek, más országok) a rezsicsökkentést, aránytalan volt az egész rendszer, meg túlfogyasztásra sarkallta az embereket, nem pedig az épület korszerűsítésére. Na de nem offolok, meg nyílván nem is ebbe a topikba való téma ez. Egyébként én benne vagyok a limitben.
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
válasz Vismajor01 #165551 üzenetére
"5 napja mikor először néztem 230 alatt nem volt 3070, már van 185ért is"
Van 175-ért is. Én is várok még egy kicsit, sztem lesz ez még olcsóbb, jóval olcsóbb.Give them hell Ukraine!
-
racskobalazs
senior tag
válasz racskobalazs #165541 üzenetére
Sziasztok, kicsit kibővítem a jelen configgal:
PSU: Chieftec A80 Bronze 500W
Mobo: Asus X370-Pro
RAM: 16G 3200MHz DDR4
CPU: R7 5800X
Jelen GPU: eVGA RTX 3060 XC BLACK
Screen: 1x1440p
A terv: Eladni ezt, és venni apróról egy 3070-et.
Mennyire lehet megérős? (azért gondolkodok mert egész jól beestek az árak) Játszani néha napján, de akkor általában MSFS 2020, és hasonlók. Photoshop, Premiere Pro is néha napján.Mennyiért lehetne eladni egyáltalán a 3060-at? Mert ha nagy lenne a különbség akkor nem biztos, hogy belevágok így tápcserével együtt.
Várható esetleg további esés a piacon? Mert nem sürgős, szóval ha kövi hónapra már 150k körül lesznek a 3070-ek, akkor bőven megvárom
Contra: Tápot is kellene mindenképp cserélni akkor, bár az amúgy is lehet, hogy időszerű, mert 10+ éves...
-
ligabi
csendes tag
Akkor igazából 1080p-re a 6600 xt vagy rtx 3060 lenne az ideális választás, ami platform csere esetén valamennyire a jövőben is még élhető lenne?
-
racskobalazs
senior tag
válasz kolopele #165564 üzenetére
Igen, ezt meg tudom erősíteni, 1440p-ben a 3060 (játéktól és persze igényektől függően) van, hogy épp csak játszható szinten viszi a dolgokat. (PL MSFS 2020). Ha nincsenek hatalmas igények akkor talán elmegy
-
kolopele
nagyúr
válasz ligabi #165560 üzenetére
FHD esetében jobb, ha minél feljebb próbálod tolni a grafikai beállításokat, hogy a GPU dolgozzon jobban, mert az lesz az erősebb. Ezeknél a kártyáknál, na meg FHD esetén nem az fog dönteni, hogy 8 vagy 12, ezek leginkább textúrák esetében játszanak szerepet meg élsimításnál, amelyek között a különbségeket az esetek 99% - ában észre sem veszed ha eggyel lejjebb veszed. Vannak játékok, amelyek videón úgy vannak feltüntetve, hogy megeszik a 12GB Vramot is, csak éppen ezek azért eszik meg, mert ennyi áll a rendelkezésükre. Ha 24 volna annyit használnának, ha meg 8 van akkor annyit. Jó példa erre mondjuk a COD sorozat.
-
kolopele
nagyúr
válasz forguet #165550 üzenetére
Ez máris egy érdekesebb főcím:
"Egy átlagháztartás áram- és gázkiadásait évi mintegy százezer forinttal dobhatja meg a kormány által meghirdetett szigorítás – számol a Népszava.hu. Igaz, ez az energiatőzsdék későbbi alakulásától függ. A kabinet számai igen bizonytalanok."
Itt már azt írják, évente. Az meg tényleg semmi. -
racskobalazs
senior tag
válasz Vismajor01 #165556 üzenetére
Flex?
-
Vismajor01
addikt
válasz racskobalazs #165552 üzenetére
Csak tudnám, hogy PCB méreteket honnan szerezzek... Mert sima kártya hosszúságokról simán találok, de csomó irja hogy 32 centi ja de a PCB csak 25...
Nekem PCB-ből fér be 27 és nemtöbb.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
-
kolopele
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #165549 üzenetére
Figyelj, éntőlem vehet, de a keretét ha megnézed, abba nem fér bele egy 3060, főleg mert 120 -150 - et írt, és jól tudom már, hogy ilyenkor inkább az alsó összeg dominál. Egy 6600 ami ebbe beleférhet, esetleg egy 3050.
-
racskobalazs
senior tag
válasz Vismajor01 #165551 üzenetére
Igen ezért olyan csábító cserélni. De lehet várni kéne vele, hátha esik még tovább
-
Vismajor01
addikt
Na azért ha jól érzem esnek az árak, 5 napja mikor először néztem 230 alatt nem volt 3070, már van 185ért is
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
kolopele
nagyúr
válasz forguet #165546 üzenetére
Finomítani fognak ezen, majd meglátod. Ennyi erővel akkor már az oktatási intézmények közül is sokan lehúzhatnák a rolót, a gyerek meg mehetne szabadtéri nyári iskolába Ez most inkább amolyan kapkodás, mert üres a kassza (mondjuk nem kellett volna a százmilliárdokat szétosztaniuk a választások előtt).
-
forguet
senior tag
válasz kolopele #165529 üzenetére
Ez attól függ, hogy mennyi lesz az annyi. Mert ez a 250Ft elég ijesztő, remélem csak azért lett bedobva h legyen honnan visszavenni és megkönnyebbüljünk.
Rengeteg maszek kisbolt, vendéglő és egy KKV játékos használ lakossági áramot...és a légkondi, hűtők jól tudjuk zabálnak rendesen.
Ismerős vendéglőjében 100.000 Ft-os villanyszámla van, legyen mondjuk 2500kwh per hó, ha 37ft helyett 250Ft lesz ebből 2300 kwh-nak az ára, akkor az kb roló le.
Aki ebből él annak gáz, meg annak is akit esetleg alkalmaz és nem lesz munkája.
És a KKV szektor még mindig a legnagyobb munkáltató összességében.Persze ott a lehetőség nem lakossági áramra váltani, ott azért nem 250ft az árazás hanem mondjuk 50-100 Ft közötti...csak kérdés h így h augusztustól live, mondjuk az áramszolgáltatók fel vannak-e készülve egy ilyen potenciális rohamra úgy, hogy még kint sincs a pontos rendelet.
És akkor tényleg nem beszétünk még azokról akik a 'zöldség' jegyében száműzték a gázt a házuk energetikai portfóliójából, ott is izgi hogy mi lesz a végleges rendelet.
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
ligabi
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #165543 üzenetére
Igen, nem mai a 2060s, akkor azt el is engedem...3060-at ki tudná hajtani a procim? Próbálok nézni videókat youtubeon, csak már sok az infó 😂
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Most hogy nagyon droppolnak az árak, elgondolkodtam, hogy eladnám a 3060-amat és cserélném egy 3070-re (vagy akár AMD oldali versenyzőre ha van), mennyi értelme lenne jelenleg? Valamint mennyit lehet mostanában kérni egy 3060-ért reálisan? 2 év garancia van még rá, alig használtam.
Hardveraprón látok mindent 130k-tól 240k-ig
CPU: 5800X, 2k monitorralElőre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
ligabi
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #165536 üzenetére
Igen, ez lenne az igazi, csak egyelőre ebből tudok gazdálkodni... 😏😊
-
senior tag
válasz bobalazs #165530 üzenetére
"éves fogyasztást néznek és
augusztus 1-jét megelőzően.
Az összes vga bányász megszívta."Meg mindenki, akinek nem volt üveggömbje, hogy előre lássa a jövőt. Nem bányászat miatt, csak mert az élet úgy hozta, kénytelen voltam villannyal fűteni pár hónapot. Ha ezt most kiszámlázzák - csak az extra részt - akkor laza 1 milliós számlát fogok kapni. Ez azért nem normális.
Mondjuk már indén sem szavaztam rájuk, de ezután biztosan elfelejthetik."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
ligabi
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, adott egy i7 6700k proci, 16gb ram... Videokártyát szeretnék venni mellé, max 120-150.000 forint értékig.
1080p, ill. max 1440p játékra szeretném.
Milyen kártyát javasolnátok ebben a szegmensben?Köszönöm!
-
kolopele
nagyúr
válasz bobalazs #165530 üzenetére
Ennyire nem mélyedtem bele, majd látom úgyis a számlán mennyit kell fizetnem háztartás és cég szinten is. 65 ezer plusz az még nem is olyan sok, ugye itt már több 100 ezrekről beszélnek sokan. A másik fontos dolog meg az, hogy sok múlik a fogyasztáson a házad energetikai szempontjából is, vannak e alternatív megoldásaid (nekem is ott a napelem pl.), stb. Egyébként meg én azt mondom, hogy a kormány finomítani fog ezen az egészen, mert rá lesznek kényszerítve. A bányászokról meg eddig is volt egy magánvéleményem, ha valakikért nem, hát értük biztosan nem fogok könnyeket hullajtani.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz kolopele #165529 üzenetére
éves fogyasztást néznek és
augusztus 1-jét megelőzően.
Az összes vga bányász megszívta.
Bele estek egy következő kategóriába, ami az átlagfogyasztás feletti mérték miatt lett. Kis nyugdíjas és stb átlag fogyasztóra ez a szigorítás nem számít. Egyelőre.
Portfolio cikke:
[link]Ha teljes az átfedés a nagyfogyasztók között áramban és gázban, akkor a 1100 milliárd forintos összterhet 1,4 millió emberre kell vetíteni. Ezzel átlagosan 785 ezer forintos többletteher jelentkezhet egy olyan fogyasztónál jövőre, aki az átlag felett fogyasztja a rezsit. Ez havonta 65 ezer forintos átlagos plusz kiadást jelent egy háztartásnak.
Ha nincs átfedés a nagyfogyasztók között, akkor az 1100 milliárd forintos összterhet 2,3 millió emberre kell vetítenünk. -
kolopele
nagyúr
válasz koko52 #165511 üzenetére
Szerintem ha az ember jól keres nem fogja érdekelni ez az egész villany, gáz dolog. Számold ki, ha egy családban megy 3 gép, mennek a klímák, és még sorolhatnám, eddig mennyi lehetett a villanyszámla. Én már csak tudom, ahogy te is szerintem. Most több lesz, eddig megtette a kormány hogy majdnem ingyen adta, de most infláció van, vírus, háború, stb. Egyébként meg a neten megjelent táblázat egy kamu, majd meglátja mindenki. Egy eddig 40 ezret fizető nyugdíjasnak nem lesz 174 ezer télen a gázszámlája, ez csak amolyan ellentábori propaganda.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz KAMELOT #165526 üzenetére
Nekem 100-110W között van a gépem teljes fogyasztása (monitor + gép + kábelmodem + router + asztali LED-lámpa) - fogyimérőbe van dugva a cucc, folyamatosan látom. (Ha néha játszom valamelyik Crysis-szel, vagy 3D-ben renderelek valami rajzot, akkor is max. 300W-ig tud felmenni)
Távmunkában, itthonról dolgozom (gépeket tervezek) már 12 éve, munkaidőn kívül is a PC előtt vagyok, napi 14 -15 órán át van bekapcsolva.
A havi fogyasztásunk kompletten (picike, 62 m2-es vidéki kertes ház) 143 kWh, ennek harmada a dolgozós gépem. Szóval nekem olyan nagyon nem kell még aggódnom. Igaz, kb. minden gázzal megy, de abba is bele fogunk férni szerencsére. (kb. 1300-1400 m3/év)
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
fauv
őstag
Ha ezek az áramszámlák maradnak, akkor bizony a jövőben a vga-k ajánlásánál már ez is fontos szempont lesz.
Eddig az ember nem foglalkozott vele, mi az a havi 20 ezer froncsi, de most ezt 100 ezer. Hááát ... -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz PuMbA #165507 üzenetére
Most tavasszal, gépcserekor én is szándékosan non-K i7-11700-at vettem. Picike hűtővel (Alpenföhn Panorama) is csendben van, és alig fogyaszt a gép. Vér meg azért van a pucájában rendesen....
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
koko52
nagyúr
válasz Razor18 #165519 üzenetére
Anyu dolgozik, a gyerekeknek nyári szünet van, fater le van százalékolva. (nem tudom mire, szerintem az agyára). Lóvé van, mert csengetnek rendesen.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
GEIL
addikt
válasz KAMELOT #165517 üzenetére
Igen...igazad van....többször elolvasva már látom.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
koko52
nagyúr
válasz Lorden #165513 üzenetére
Hát, a közvetlen ismerőseim körében erre két házasság ráment. Én siheder koromban sem tudtam 2-3 óránál többet tölteni gép előtt, most meg szökőévenként játszom. Régebbi kedvenceimet is kinyomom fél óra után, egyszerűen nem köt le a gémelés.
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
GEIL
addikt
válasz Vigneau #165514 üzenetére
Az RTX3060-nak az RTX3050-nel szemben 4-5 % lenne csak az előnye ?
csaknem,....------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Vigneau
félisten
válasz PuMbA #165509 üzenetére
Én is nagyon sokáig RTX 3050-et szerettem volna. Aztán végül RX 6600 lett belőle, mert kevesebbért megkaptam, mint az nVidia VGA-ját...
Aztán kacérkodtam a gondolattal, hogy beszámoltatom egy RTX 3060-ba, de 4-5% plusz nyers erőért (RT-t és DLSS-t nem számolom) nem volt kedvem bő 60k-t kiadni pluszban. Jó lesz a piros VGA még egy darabig nekem. GTA V-ben is remekel 60Hz-es VSnyc mellett.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
KAMELOT
titán
válasz koko52 #165505 üzenetére
Az volt a baj, hogy az emberek magasról le.arták a fogyasztást. Eszetlenül fogyasztottak. Aztán most megtanulja mindenki, hogyan kell spórolni.
Hála istennek nálunk ilyen gond nincs. Havi villanyszámlám 16€. Hétvégén azért napi 8-10ó BF megy.PuMba: Nekem is halk a gépem. Vizet kell tenni
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
koko52
nagyúr
válasz bobalazs #165510 üzenetére
Egy csúcs fogyasztású intel + nv páros ha bekajál alsó hangon 1Kw-ot, akkor egy keményebb napon, mondjuk 10 óra game az 2400 Ft. Elvetemültek (vannak bőven) mondjuk ezt megcsinálják havi 20 alkalommal, az 50k Ft.
Konkrétan az egyik albérlőnk 3-an tolják a játékot 3 óriás TV-n, reggel 7-től este 10-11-ig. Az kemény lesz, mert most is 40k a villanyszámlájuk.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Vigneau #165508 üzenetére
Ja. Szerintem ez a kategória egyébként egy kiváló ár / érték arány is a fogyasztás mellett. Nekem nem RX6600, hanem RTX3050-em van, de 1440p-ben magas grafikán lehet például Red Dead Redemption 2-zni 60fps-sel. Nincs ég és föld különbség egy RTX3080-nal se, mert már ez is magas felbontás / grafikai szint.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz fanti #165506 üzenetére
Én még pár éve határoztam meg egy olyan határt magamnak, hogy 65W TDP proci és 130W TDP VGA fölé nem megyek, egyébként a halkság miatt, mert teljes terhelés alatt is fontos nekem. Most jó szolgálatot tesz ez ebben a kontextusban is. De egyébként sem ér a szememben egy játék se annyit, hogy 500W+-os fogyasztást generáljak érte. Nem vagyok gémer.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
Hát igen, akiket eddig nem érdekeltek a fogyasztások azok most ezt átértékelik. 8x ár azért nem mindegy. Egy jobb napon ~1500 ft-ot is meg lehet etetni a zabagépekkel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest