- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- ASUS notebook topic
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fauv
őstag
Üdv !
Az asszonynak jelenleg R5 3400G proci hajtja a gépét, 32 col 1440p, 144Hz monitorra, de csak win 11 és Fb játékokat játszik / Farmville, de abbó egyszerre vagy 5-öt /
A kérdésem az lenne, hogy milyen alap videókártya , /csak AMD , a monitor miatt / lenne, amitől azért erősebb lenne a grafikai teljesítmény és persze kompatibilis a nagy monitorjával.
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz SkyTrancer #183164 üzenetére
Köszi, úgy néz ki müxik, megnyugodtam.
PuMbA Neked is
-
fauv
őstag
ÜDV !
Urak elnézést, hogy itt kérdezem, de itt biztos, hogy vannak jó páran akik használnak Gsyncet, így tudnának segíteni.
Vettem most egy 144HZ-es 4K TV-t. beállítottam mindent, 120HZ, Gsync engedélyezve, de, és ítt a lényeg, honnan a csudából tudom én azt, hogy működik is?
Hogyan lehet ezt látni, vagy megnézni, vagy mit tudom én . Azt hogy 120 HZ-en megy a játék azt látom a TV-n, de azt. hogy a Gsync működik e, azt hogyan lehet tudni?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
fauv
őstag
Üdv !
Urak érdeklődnék, hogy ha a gépbe csak "G "-s APU processzor van, az alkalmas lehet 144 Hz-es megjelenítésre egy arra alkalmas freesynces 1440p monitoron csak" FB ' játék / farm vagy micsoda , asszony játéka /, vagy vennem kell bele neki egy AMD kártyát?
Köszi előre is
-
fauv
őstag
Igazad lehet, érdekes, hogy 7 GB-t kért alacsony felbontáson és amikor felraktam fullra alig változott. Furcsa.
Spóroltál nekem 100 rugót.
Döntés megszületett.
-
fauv
őstag
válasz bobalazs #181909 üzenetére
Erőben picit jobb lenne tény, de a jelenlegi 3060 12GB kártyán alacsony beállításnál kér 7-8 GB-ot. Ha emelem a beállításokat / pl.Shadow stb / akkor szerintem 9 .10 leszb majd.
Ha esetleg nem lenne elég a 8 GB mert többet kérne, akkor az mit jelentene, akadna vagy mit csinálna?
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz kolopele #181907 üzenetére
A 3060-omat 2022.ben 260 ezerért vettem, most jó ha 75 körül kapok érte, ezért bnem akartam túl drága karit venni, hogy ne bukjak megint sokat. Csak sokallom a 190 K-t a 4060 Ti-ért amikor sokkal erősebb 4070 225K, a 4070 Super pedig 250K. Az arányok nem megfelelőek.
-
fauv
őstag
válasz kolopele #181799 üzenetére
Nem is olyan egyszerú ez.
Jelenleg egy 65,ös 4K TV.n / de még 60 Hz / játszom WoW-ot. Gondoltam javítok a jelenlegi kártyámon, de... ugye beszéltük hogy a 4060 Ti jó lenne de nem, mert a 8 GB kevés, a 16GB-s ára borzasztóan sok. Néztem az RX 6800-at és a 6800XT / tudtam volna jó árban venni /, de még jó hogy utána olvastam, mert egyedül a Wow -nál okoz kékhalált az AMD driver / összes /, ami már közel 2 éves probléma, így az AMD kizárva.
Innentől ugye csak a 4070 jöhetett szóba, de, ugye megint de, csak 25 ezer forinttal drágább a 4070 Super, ami azért elgondolkoztató.
Szal most már ezen jár az agyam, hogy sima vagy Super legyen, mert elég lenne a 4070 is, de ugye a kis egér -
fauv
őstag
Köszönöm Urak
-
fauv
őstag
Üdv !
Gondolkodom kártya vásárlásán. 150k körül. 2 opció lenne, 4060 TI boltból, vagy kéz alól ugyanennyiért rx 6080/ lényegesen erősebb ugyan annyi pénzért /. Az utóbbinál viszont Alza gari lenne, bontatlan, de céges vásárlás, amitől én félek, mert anno egyszer már befürödtem vele,/ jó pár éve volt / elzavartak, hogy úgy nem gariztathatom.
Nem tudjátok véletlenül, hogy nostanában ha veszek céges számlás kártyát, akkor azzal tudok e élni a garijával ha esetleg gond lenne vele, mint magánszemély?Előre is köszi
-
fauv
őstag
Ha ezek az áramszámlák maradnak, akkor bizony a jövőben a vga-k ajánlásánál már ez is fontos szempont lesz.
Eddig az ember nem foglalkozott vele, mi az a havi 20 ezer froncsi, de most ezt 100 ezer. Hááát ... -
fauv
őstag
Üdv !
Urak, nem tudom mérte e már valaki, de egy 5800X-es gép, rtx 2060-al folyamatos terhelés /kb 10 óra játék / mellett , 2 monitorral , milyen fogyasztással bír?
Tudnátok nekem megközelítő értéket mondani?Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
Üdv !
Jelenleg egy MSI Gaming X 3060 12 GB kártyát használok. Teljesen korrekt, még nem láttam teljes terhelés mellett se hogy elérje a 60 fokot.
Gondolkodom, hogy lecserélem 3060 Ti-re.
A kérdésem az lenne, hogy oda is elég a 2 venti, vagy ott már azért kell a 3 ventis megoldás?Köszi előre is
-
fauv
őstag
Néztem EMAG nál 3060 TI -284 ezer 3ventis giga. Remélem ennél csak jobb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
Üdv !
LHR-es kártya csak a bányászatra nem alkalmas, vagy esetleg ez befolyásol még esetleg mást is, pl. videovágás stb. ?
Köszi előre is
-
fauv
őstag
válasz Hegyirabló #147612 üzenetére
nézd, anno aki gyors volt tudott venni 3060 Ti-t is jó áron. Háááátha meg tudok csípni 1-et.
-
fauv
őstag
Üdv !
Nem tudjátok, hogy a mai napon hány óra körül érdemes nézni az Alza oldalát, azaz mikortól lehet árusítani a 3060-at ?
-
fauv
őstag
Urak, mit tippeltek a sima 3060-as kártyákat érdemes nézni / pl. ALZA /, vagy ezek is brutálisan túl árazottak lesznek? Ha jól tudom / ha jól tudom / 2 nap és elérhető.
Az egy ventis kártyák is jók a bányákba, vagy ezek esetleg maradhatnak a játékosoknak?
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz BerserkGuts #142324 üzenetére
Én nem a nyerészkedő árból indultam ki, hanem abból, hogy a 3070 192 ezertől 250 ig volt kapható. Sokan vettek 225 körül is.
Ez 500 dolláros ár.
A 3060 Ti 100 dollárral kevesebb , azaz 160-tól 200 ig kell, hogy a boltba kerüljön.
A sima 3060 300 dollárjával pedig 120-140.
Azt, hogy lesz e ezekből nem tudom, de mivel ez a szegmens az, ami a nagyközönség számára is elérhető, így lényegesen nagyobb kereslet lesz ezeken mint a drágább társain, félő, hogy március előtt nem igazán lesz elérhető. -
fauv
őstag
válasz TheNewDawn #142311 üzenetére
Ez csak jó, mert akkor a sima 3060-as 300 dollár körüli áron / 120-140 ezer Ft / hozná a 2080 szintjét, azért az nagyon jó vétel lenne.
-
fauv
őstag
Kíváncsi lennék, hogy vga esetében melyek azok a webshopok, amik hasonló veszélyt rejtenek.
-
fauv
őstag
Köszi Urak !
-
fauv
őstag
Urak, még mindig vannak gondok a AMD kártyákkal , vagy már stabilak a hozzá való driverek?
/ gondolkozok a srácnak rx5600xt kártyában , ezért kérdezem, mert eddig csak Nvidiám volt, az meg beraktam és ment. /
köszi előre is -
fauv
őstag
Srácok erről mi a vélemény? [ASUS TUF 3-GTX1660S-6G-GAMING 6GB GDDR6]
-
fauv
őstag
Szerintem ezt most be kellene fejezni, mert személyeskedésnek itt nincs helye.
Annyit tennék hozzá, hogy mindig is így volt: a szegény köpködött a gazdagra, a beosztott a főnőkre stb. Innen is és onnan is lehet nézni egy helyzetet és egészen más szempontból nézi az egyik, míg a másik. Sose lesz igazság.
-
fauv
őstag
Anno 5 évet vártunk egy új autóra. Ugyan ez volt. Akkor is voltak sokan akik ebből éltek,több mint 10-20 autóra volt foglalásuk és az új autót még aznap busás haszonnal tovább adták.
Ez hány évig ment? Most meg kivan bukva mindenki, ha azonnal nem tud venni valamit, mert várnia kell 1-2 hónapot. -
fauv
őstag
Elvileg akkor holnap meg az Nvidia jelent be valamit?
-
fauv
őstag
Jár az agyam / be vagyok sózva, még 2 hét tudom / , hogy újonnan kis ker karival 157 ezerért 2070 super szerintem nem lenne rossz üzlet. Ha a 3060 Ti 400 dollár körül jön ki az kb 180 ezer lesz, igaz 2080 szint. Nem tudom , van akkora különbség a 2 kártya között 4 k-n ?
-
fauv
őstag
Az igazi használt piaci változást a 3070, 3060/ TI érkezése fogja leginkább beszabályozni. Azt, hogy ezeknél is ilyen mocskos módon csinálja majd az NVidia, vagy ezeket kiszórja rendesen, ez majd Novemberben kiderül, erre ugye még rájön az AMD bejelentése is.Nehéz, de ki kell várni ezt a 3-4 hetet.
-
fauv
őstag
válasz kolopele #140658 üzenetére
Az átlag felhasználóknak nem mindegy mennyit adnak ki, főleg ha vga is kell. Addig amíg egy 10400 as bőven jó a maga 50 ezres árával 2080 Ti-hez / van már fent 3080 al is teszt, ott is helyt áll /, addig baromság drága procira költeni, inkább a megspórolt pénzt vga-ra kell fordítani, mert több fps-t nyer vele.
-
fauv
őstag
A 3080, 3090 azért tegyük a szívünkre a kezünket nem lesz népkártya, bele gondolni se merek, mi lesz a 3060Ti vel ami az átlag felhasználok best kártyája lesz, mert ugye az fogja lefedni az igények legnagyobb részét. Abból mikorra lesz elegendő jövő karácsonyra?
-
fauv
őstag
Sok gyártó van. A készlet hiányt el tudnám fogadni, ha pl. nem lenne kapható giga, asus, de a többinél van . De olyat, hogy egyik gyártó se tudjon megfelelő készletet gyártani , olyan fura.
-
fauv
őstag
válasz gejala #140454 üzenetére
Ez az egész nagyon fura, össze -vissza tolják fel a teszteket.
Kb ahogy én látom a jővőt :
3060 ------------300 dollár --2070 szint
3060 super---350 dollár--2070 super
3060 Ti --------400 dollár 2080 szint
3070 ---------500 dollár 2080 super
3070 TI ------ --600- dollár 2080Ti szint
3080 -------------700 dollár 2080 Ti felettPersze ez csak saját teória , de valahogy így lenne logikus Ésígy nem hazudnak, hogy a 3060 eléri a 2080-at, a 3070 pedig a 2080 Ti-t, az már más kérdés, hogy kell hozzá a Ti.
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
-
fauv
őstag
válasz Cimbi11 #140395 üzenetére
Nem, a garanciáztatás feltétele a számla/ garancia jegy megléte. De, ha itthon vetted hivatalos forgalmazótól és enlékszel kb. mikor vetted, akkor személyi igazolvány felmutatása után a forgalmazó visszamenőlegesen 5 évig köteles számla másolatot adni, amennyiben ezt kéred. Utána már élni fog a garid. Sokan így bukják el a garit, mert lusták bemenni a forgalmazóhoz.
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
Én igazából egy dolgot nem értek, Túl szúknek érzem a 3060 és a 3070 közti lülönbséget, ha igaz amit irogatnak.
3060 / Ti / ---2080 szint, 3070 fentebb alapján 2080 super szint. Valami itt sántít.
Kizártnak tartom, hogy amit híreszteltek, hogy a 3060 ----300, 350 dollár legyen.[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz aerosmith #140368 üzenetére
Nézd, ez nem az első kártyájuk, gondolod nem voltak tisztába azzal, hogy mekkora raktárkészlettel kell rendelkezniük, ha kiadják a mostani kártyákat? Ez egészen másról szól, ahogy szokták mondani, aki időt nyer, életet nyer. Nem véletlen az sem, hogy már be is jelentették a GA103-at.
-
fauv
őstag
válasz TheNewDawn #140349 üzenetére
Szerintem ezt szándékosan csinálják, hogy nincs készlet. Betömik az emberek száját azzal, hogy nagy az igény és majd lesz, de várják az AMD bejelentését. Figyeljétek meg, hirtelen lesz itt kártya utána dögivel, jönnek a 20 gigás kártyák, és a 3060 TI,
-
fauv
őstag
válasz kolopele #140273 üzenetére
Igen, tudom, hogy erősebb vga kell, váltani is fogok, csak várom, hogy végre legyen valami az új kártyákból, de ismerve magam lehet, hogy ha olcsón beesik egy 2070 super, vagy 2080-as lehet ráugrok. Jelenleg ezzel sajnos közepes felbontáson, 48-65 fps között játszom, végül is akadás mentesen lehet, de persze jobb lenne komolyabb kártya.Egyébként a játék folyamán 95% alá nem megy a vga és max 65 fok volt, igaz nagy szellős házam van.
Még annyit, hoigy egyszer kipróbáltam milyen 4k Tv-n játszani, sose fogok mostmár monitort venni, az tuti.[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz kolopele #140271 üzenetére
Nekem nincs monitorom, egy 65-ös 4K tv-n játszom. Wowozok / igaz ez nem egy gépigényes játék / és Witchert 3 szoktam játszani mostanság. Ott fullon megy a vga, vicc de a cpu max 30-40 %-on. Számomra az volt a legmegdöbbentőbb, hogy ugye eddig 4690K procival toltam és fps-be az új 10400-as összesen 5 fps pluszt hozott. Igaz, szegény régi proci 100 %-on pörgött és emiatt akadozott is, de azért többre számítottam.
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
Ha voltmár bocsi. PG142 SKU 0 az a 3070 Ti/ super
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz Carlytoo #139689 üzenetére
Nem. A 3090-es kártyát 8K-ra ajánlják, gondolom láttad te is a bemutatót, az más kérdés, hogy a 4K szaladni fog vele. A 3080 a 4K kártya, éppen ezért ennél alacsonyabb felbontáson boncolgatni a teljesítményét nem igazán mérvadó.
Ami a full HD teljesítményt illeti, mert ugye azt is írtad , kérdezem, van olyan elveteműlt aki 2080Ti-t vett rá fél milláért?[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz Carlytoo #139683 üzenetére
Kimásolom a lényeget : Ami biztos, hogy a nem kompetitív játékosok számára tulajdonképpen minden téren elérkezett a 4K korszaka: gyakorlatilag nincs olyan játék a piacon, amit ne lehetne az RTX 3080-nal kényelmesen futtatni ezen a felbontáson, maximális, vagy esetleg kicsit az alatti minőségi beállítások mellett.
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz koko52 #139470 üzenetére
Persze. Ami a lényeg, több opciót is fel lehet vázolni, de ajánlani, csak olyat szabad, aminél anyagi kár nem érheti. Ha olyan opció van, aminél nincs garancia, fel kell híni a figyelmét, hogy ha azt választja, csak saját felelősségre tegye, de tudjon róla. Azután, hogy dönt, az már más kérdés.
-
fauv
őstag
válasz TechN7ne #139468 üzenetére
Ezt is értem és ebben igazat kell, hogy adjak. Ez pont az a kategória, amikor az újabb kártya gyenge, de az erősebb kártya rizikós.
Itt úgy jön ki a szakmaiság, hogy tájékoztatni kell az előnyökről és hátrányokról és a döntést ennek függvényében képes legyen meghozni.[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz TechN7ne #139461 üzenetére
Használt, öreg kártya sosem volt opció ebben a topikban, mert garancia nélkül bármikor meg adhatja magát és abban az esetben bukja a vevő a teljes vételárat. Fel kell hívni erre az érdeklődő figyelmét és ha mégis öreg kártya mellett dönt, az ő felelőssége, de ismétlem NEM ajánlott kategória.
kolopele látom egyformán gondolkozunk, már leírtam nem törlöm
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz hadogabi1 #139235 üzenetére
Ha rámész a strix 3070 -re és nézed az árat, 209 ezret írnak. Persze tuti fog változni, de ha marad, megy a kosárba.
Egyébként itt mire igazán tudni fogunk bármit is, az November közepe. Addigra várhatóan kinn lesz már a 3070 és talán lesz is belőle készleten, továbbá talán a 3060, nem beszélve az új 6000-es szériáról. Addig csak találgatások lesznek. Most pici pihi.
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz MzperX07 #139225 üzenetére
Minden a 3070 teljesítményétől és árazástól fog függeni. Ha az Alza árait nézem, 270-ért adták volna a Giga aourus kártyát és 310 körül a strixet, ebből kiindulva a 3070 áraira, 190-210 körülire tippelek. Buztos, hogy meggonalondó egy 2080 TI használtan de mint írtad is 160-170 körüli áron tényleg bb lesz. Csak hát, ki fogja odaadni a közel fél millás kártyáját ennyiért?
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
Nem értem min akadtok ki. Azt hozta amit a bemutaton igértek. Ez a maga 300 k körüli árával a 4K ban játszók kártyája lesz, hisz a jelenlegi 1200 Dolláros 2080 Ti vel szemben, most kaptak egy 30 %-al erősebb kártyát 700 dollárért. Mi ebben a hiba?
Ami érdekes lesz, az a 3070, mert sokan játszanak 1440p 144 Hz-en. Na nekik , ha nem is éri el, de megközeliti a 2080 Ti szintjét / szerintem igen / akkor az a 500 dolláros kártya best buy lesz. Ez fogja belevágni a tőrt a 2080Ti.be. -
fauv
őstag
válasz adakiller #139099 üzenetére
A 3600-ast szerintem a sima 2080 szintjére tudom elképzelni, mert ugye ott már csak 1 lyuk van a 2080 super, amit a 3060 super/Ti nek tartanak fenn, hiszen utána már a 3070/2080 Ti jön.
Esetleg talán ha a 2080 alá teszik és akkor befér a 3060 super és egy Ti.is.[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz adakiller #139093 üzenetére
Ha az 500 dolláros konzolt 185 ezerért árulják, gondolod az 500 dolláros 3070 250 ezer lenne? Ezt egy picit erősnek tartom.
De ha matek, akkor 3070 kb. 210 ezer , akkor használt 2080 Ti-ért max 170 ezret adnak, mert ezen a sznten számít az, hogy új kártya és sok gari. Ugye ennek függvényében ez csökkenti a 2080 super, 2080 árát lefelé.
A nagy áresés a 3600-as fogja meghozni, ha tényleg 300 dollár körüli áron jön , mert akkor a használt 2080.as kártya 100 alá kell hogy kerüljön. Az, hogy lesz áresés az biztos, majd meglátjuk a piaci árakat.
És, hogy ki fog jól járni, az aki majd 70-80 k.ért fog venni 2070 super, vagy 2080-as kártyát, mert neki elég a full HD.[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
Konzolvilág az 500 dolláros új XBOX Series X-et 184.990-ért hirdeti. Van remény remélem a 3070 hasonló árára.
-
fauv
őstag
válasz nyul105 #138746 üzenetére
Gyerekek én ezt nem értem. Akkor most menjünk sírni a Luxus autók gyártójához amiért 50 millás autókat gyártanak, vagy ne menjünk messze, itt a ph topikok, házimozi rendszerek, milliókat költenek rá, vagy a TV topik, ott sokan milliós Tv-ket vesznek, mert ezeknek az embereknek ez a hobbija. A fiam akváriumra költ több száz ezereket, mert ez a dilije.
Akinek a számítógép és azon belül a játék a hobbija, meg fogja venni bárrmennyibe is kerüljön. Ennyi.
Nézzetek körül a panel Matyik környékén, a 10 emeletes előtt hány új 5.-7 millás autó áll ? Van aki erre költ , van aki szarik az autóra és számítógépet, házimozit stb. vesz.
Ne sírjunk már. -
fauv
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android szakmai topik
- Villanyszerelés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bestbuy játékok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok