-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
A véleményetekre, segítségetekre lennék kíváncsi, kérlek írjatok, ha lehet indoklással is.
Jelenleg egy LG55NANO753.-as TV-m van amit le szeretnék cserélni egy minél frissebb ( ha lehet 2023.-as) LG 65"-os OLED TV.-re.
Jelenleg ezeket néztem:
LG OLED65C31LA
LG OLED65B33LA
LG OLED65G23LA
LG OLED65C22LBA kérdés természetesen az, melyik ezek közül a legjobb választás? 600k fölé nem szeretnék menni, és minimum 65".
Filmnézés a fő profil, minimális TV műsor, játék nincs.Köszönöm a segítségeteket!
Üdv.:
Julot -
Julot
aktív tag
Megtörtént a vásárlás, Egy LG55NANO753PA.-t vettem végül. Nem tudom eldönteni ez VA.-s vagy IPS panelos-e? De nekem erős a gyanúm hogy VA, egészen más a képe, sokkal szebb feketéje van, mint az IPS.-es UJ701-nek.
Amiben csalódtam - és ez nem feltétlen a TV hibája - hogy a "chanshort" nevű csatornarendező programmal szerkesztett csatornalistát nem ismeri fel, nem lehet feltölteni rá a megszerkesztett csatornalistát, a sajátjával kell tökölni, ami igencsak időigényes, és a WebOS egyik szégyenfoltja. Amúgy még szokni kell egymást, de első blikkre nem rossz.
Színkalibrációs adatokat lehet találni hozzá? Mert nekem nem sikerült, Gondolom túl új még, de az is benne van, hogy én vagyok béna... -
Julot
aktív tag
válasz
gyantaszuz #60187 üzenetére
Szia!
Friss mérés, nekem a külső mérete 95,3 cm!
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni! TV vásárlás előtt állok, én az LG.-t preferálom, elsősorban a WebOS és a Magic Remote miatt. 55-60".-ban gondolkodom.
Most egy 49UJ701-em van, szép, jó, semmi bajom nincs vele, de kell egy második TV, aminek a szerepét ez fogja betölteni, és a helyére jönne az új TV. Filmezés-TV.-zés nagyjából fele-fele arányban oszlik meg, bár Én inkább filmezek, a gyerekek tv.-znek.
Már régóta gondolkodom, hogy a következő TV-m NANOCELL legyen, de nem tudom mik a felhasználói tapasztalatok? Az is dilemma, hogy talán jobb lenne VA paneles, mint IPS, mert ez utóbbi feketéje - főles sötétben - ugye inkább sötétszürke, ami eléggé zavar ( OLED-re nincs keret...
) Egy középvilágos nyugati tájolású szobában lenne az északi falon, a szoba csak a délután pár órájában esik napfénybe, de én amúgy is sötétítek, amikor filmet nézek. Mennyire van szebb képe egy NANOCELL-el szerelt TV.-nek mint a "hagyományos" LED LCN.-nek? Megéri az árkülönbözet? Konkréten ha típusokat nézem:
Mondjuk azt sem tudom hogy ez a fenti két típus között is mi a különbség, láthatóan 7.-es és 8.-as széria, gondolom van valami lényegi, mert az LG oldalán csak pár csatlakozóbeli eltérést találtam...
Itt ugye az egyik tavalyi a másik idei modell. E kettő közti különbség is érdekelne, de a legfontosabb hogy NANO vagy sima LED TV?
Segítségeteket előre is köszönöm, és elnézést kérek a hosszú hozzászólásért!
Szép napot!
Üdv.,
Zsolt -
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Mint írtam anno, nagyjából megvan a választott TV LG 49 UJ701V, de amíg összeáll a pénz - remélem a jövő hétre - addig még nézek alternatívákat is.
Szóval ma voltam az Euronicsban, és az MM.-es haver eladó után itt is ajánlották a SONY UHD tévéit, és valóban, tisztább, teltebbnek láttam a képét a nézett típusoknak mint az LG 49 UJ701V...
Nektek mi a véleményetek?
Amiket néztem:
SONY KD49XD7005BAEP - ez annyira mén nem volt egyértelműen meggyőző
SONY KD65XD7505BAEP - ez már inkább - bár gondolom a méretéből adódóan is - sajnos nem volt 49".-os
SONY KD49XD8005BAEP - no itt már határozottan ki lehet jelenteni, hogy pariban van, sőt...
SONY KD65XD8505BAEP - ez pedig nagyon tetszett, bár a méret lehet itt is felnagyobbítja a különbséget, azt sajnos nem tudom 49".-ben milyen lenne...
Szóval az lenne a kérésem, kérdésem, hogy a fent említett LG-hez viszonyítva a felsorolt SONY-k közül melyik van hasonló szinten mint tudásban, mint (kép)minőségben, mennyire szabad inkább a SONY-k közül vennem valamelyiket 49".-osban, mint az LG 49 UJ701V-t?
Egyáltalán érdemes velük foglalkoznom? Mondjuk a Magic Remote-ot már nagyon megszoktam, annak hiánya nem túl jó pont, de nyilván akkor LG... De le tudok mondani róla, ha érdemes...
Köszönöm!
Üdv.:
Julot -
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy rossz topikba írok, de úgy gondolom, ha másra nem is, de az új TV-t vásárlóknak tanulság lesz.
Szóval mint páran talán emlékeznek, én is TV vásárlás előtt állok, de nem azért, mert meguntam a régit, hanem mert a kisfiam a kisautójával bedobta a kijelzőt, ami rommá tört.
Nos én vettem a készülékre +3 év prémium garanciát ( Euronics ), így bár elöntötte a szar az agyamat rendesen, gondoltam annyira nagy gáz azért nincs.
Az első döbbenet akkor ért, amikor a boltba elkezdték dalolni - amiről ezeddig szó sem volt - hogy ilyen esetekben 25% önrész van. Próbáltam megemészteni a dolgot, közben kitöltöttük a papírokat, és pár napon belül jött a futár, elvitte a készüléket ( DOBOZT MEGTARTANI !!! ) bevizsgálásra. Majd értesítenek. Ok.
Ma megjött az értesítés, és robbanok a dühtől! Nem tudom mit lehet csinálnom, pereskedni kezdeni, vagy a fogyasztóvédelemhez fordulni vásárló tudatos megtévesztése miatt?! Nem tudom. A lényeg, hogy a számlán szereplő ( LG 43 UF7727 ) 194990 Ft.-os vételárból 124000 Ft.-ot térítenek meg, és nem is úgy ahogy az Euronicsban mondták - vagyis csereutalványt kapok - hanem a biztosító ajánlott fel egy típust ( LG 43 UH603V ) amit megvesznek nekem, és futárral küldik. Természetesen a felajánlott típus tudása köszönő viszonyban sincs a tönkrement készülékkel. Ezen felül 34000 Ft önrészt el kell utalnom nekik, addig nem is küldik a TV-t. Namost nem tudom ezek a számok hogyan jöttek ki, de a 124000 Ft közel sem a 194990 Ft 75%-a, a 34000 Ft meg véletlenül sem a 25%!!! De hogyan jött ki? Ha a 124000-ből kivonom a 340000 Ft.-ot, az 90000 Ft, amit a 194990 Ft.-os TV.-ért kapok?! Mindezt úgy, hogy 16000 Ft.-ot még vásárláskor fizettem a plusz garanciáért! Akkor ez 74000 Ft...
Aljas módon átvágva érzem magam, nem is tudom hova fordulhatok, mert ez felháborító!Ezúton javaslom minden új TV vásárlónak, hogy nagyon gondolja át, megéri-e egyáltalán belevágni a plussz garanciába!
Akinek lenne ötlete, tanácsa, hogy mit tegyek, merre induljak el, hogy normális összeget kapjak, akkor szívesen venném, ha írna, akár privátban akár itt!
Köszönöm!
Üdv.:
Julot -
Julot
aktív tag
Bár már nagyjából eldöntöttem, hogy milyen típust veszek, azért úgy gondolom egy kört még futnék VA paneles TV-k felkutatásáért.
Az lenne a kérdésem, hogy márkafüggetlenül tudtok-e olyan idei esetleg tavalyi, még kapható VA paneles 49"-55"-os UHD készüléket mondani, ami "Best Buy", vagy legalábbis érdemes megvenni, jó vétel ( LG 50UH635V kivéve )
Köszi
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Tegnap délután a kisfiam bedobta a 1,5 éves LG 43UH7707.-es TV.-nk kijelzőjét,ami természetesen kuka.
Az hiszem ilyenre a garancia nem érvésnyes, és bár vettünk rá +3 év garanciát tartok tőle az sem.Így is úgy is vennem kell egy új TV.-t.
Két verzió közül választanék, de nem tudom mit érdemes manapság venni.
Kérlek bennetekem mindkét esetre ajánljatok típust! Ha lehet már a 2017.-es modellek közül!1., 43" FULL HD, extra: dlna képes, magic remote, felső-közép kategória
2., 43" UHD, extra: dlna képes, HDR, magic remote. Ha lehet ne belépő modellt.
Egyéb alternatívákat is szívesen veszek,mindenre nyitott vagyok!
Köszönöm!
Üdv.:
Julot
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest