Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kecsetihunor
aktív tag
Helló, mit szóltok, LG 55SJ850V 245.000-ért vagy Samsung 55MU8002 270.000-ert? Bevallom, jobban tetszik az LG. Kövezzetek meg érte.
If you want to do something with Windows, reboot. If you want to do something with Linux, be root.
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz stilo18 #22859 üzenetére
Szerintem nem annyira rossz, azért milyen gyakran nézed ennyire oldalról?
Tudnál nekem egy másik tesztet is csinálni? Esetleg véleményt mondani. Ha megosztod a laptop kijelzőjét wirelessen keresztül, mekkora a lag? Én is MU8000-en gondolkodom, viszont nagyon sokszor csatlakoznék a tvhez wifin keresztül, hogy tegyek be egy streamet pl. Viszont a mostani tévén van egy másodperc lag, és sajnos a framerate sem elég, pl nem tudok streamet nézni. Köszi.
If you want to do something with Windows, reboot. If you want to do something with Linux, be root.
-
kecsetihunor
aktív tag
Van valakinek Samsung MU7000 vagy MU8000 szériás tévéje? Arra lennék kíváncsi, hogy wireless displayként használva laptopról mekkora a lag? Olyan, mintha kábellel lenne összekötve? Az is érdekelne, hogy a VA panel miatt mennyire zavaró a gyenge látószög? Pl ha olyan 50 fokból nézed? Inkább a Samsungot választanám és nem az LG Sj850-et, pedig nagyon vonz a webos. Köszi :-)
-
kecsetihunor
aktív tag
Amúgy van itt valakinek LG B7V-je vagy más OLED-je? Tényleg ilyen jó, vagy inkább csak szemfényvesztés? Évek teltével mennyire kopik meg az OLED?
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz WaterWave #22718 üzenetére
Persze, meredek telefont tévével összehasonlítani, de a platform alapja egy és ugyanaz. Az, hogy minimálisan módosították a szoftvert, annak érdekében, hogy tévén is működjön még nem jelenti azt, hogy az android gyerekhibáit orvosolták. Már 7 éve androidos telefonjaim vannak, és elfogadom, hogy idővel a rendszer belassul.
Ugyanezt tudom elképzelni a tévével is.
Nincs konkrét érvem, inkább félelmeim, tartásom van a tévével kapcsolatban. Egyszerűen nem érzem azt, hogy az a tévé, amit meg kell vennem.Például, a Samsung MU8002 sem mozgat meg, viszont valamiért nagyobb "biztonsági" érzetet nyújt. Az LG-ről kialakított véleményetek meglep, és elgondolkodtat egyben, én nagyon kipróbálnám azt a WebOS-t, de most nem adnék ki ennyi pénzt egy tesztért.
Esetleg ha tudnátok erre válaszolni: a fent említett modellekkel kapcsolatban, amennyiben wireless-en keresztül osztom meg a laptop kijelzőjét, az működik röccenésmentesen? Most WiDi vagy Miracast, bármi legyen, nekem eddig az LG-n kiváló tapasztalataim voltak, nem volt semmilyen delay (pl amikor az egeret mozgattam).
Ez miképpen van ezeknél a tévéknél?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz WaterWave #22713 üzenetére
Hát nem is tudom, pont attól tartok amit írtál, hogy mi lesz 2-3 év múlva. Ha ugyanúgy járok, mint a telefonokkal, hogy marad a 7-es android, csak még jól be is lassul.
Egy másik opció, amit atees is posztolt, a Samsung 55MU8002. Árban még jobb is, rtings review alapján meg hasonlóAz LG B7V jó lenne, de azért oda mélyebben zsebbe kell nyúlni, nem tudom, hogy kihasználnánk-e mi annyira
-
kecsetihunor
aktív tag
Üdv mindenkinek,
mint sokan mások, úgy alakult, hogy a régi Samsung 50HU6900-as tévémet "megveszi" a család, így új tévé vásárlása előtt állunk. A keret flexibilis, szeretnénk 55-ös képátlót, és természetesen a lehető legjobbat ebben az árkategóriában.
Elsősorban az igényeim:
- könnyű képernyőmegosztás laptopról, és lagmentes használat (a mostani TV-nek elég nagy lagja van, próbáltam más, olcsóbb kategóriás Samsung tévével, ott is volt egy kis lag, LG tévénél pedig nagyon smooth volt, mintha kábellel kötöttem volna össze)
- relatív jó képminőség, nem vagyok nagy guru, filmet is alkalmanként nézünk rajta
- nem fontos a kiváló hangminőség, mert van soundbar ami helyettesítheti
- PS4 Pro lesz hozzácsatlakoztatva, de nem vagyok gamer, alkalmi játékos, viszont azért a HDR fontos alkotóeleme
- Spotify, de főképp a Deezer fusson rajta röccenésmentesen
- sportműsorok (labdarúgás, forma 1, kosárlabda) lesz követve rajtaÉs akkor az árkategória, ahol nézelődtem eddig:
- Samsung MU7000
- Samsung MU9000
- samsung NU7102
- LG SJ850V
- LG SK7900
- Sony XE9005 (nem vagyok megbarátkozva a tévével, a review-k alapján lassú az oprendszer, sokszor laggol és van egy nagymama távirányítója)
- Samsung Q7C (láttam akcióban, habár nem terveztem ívelt tévét venni, megfontolandó)
- Egyéb amit eddig még nem sikerült felfedezniAmi nagyon tetszik, az LG B7V, viszont az már kívül esik a kereten, de a képminőségétől a boltban dobtam egy hátast ebben az árrésben.
Eddig szinte csak Samsung termékek fordultak meg nálunk, viszont nagyon csalogat a WebOs, mivel a cégnél szinte csak ilyen tévék vannak és eszméletlen egyszerűnek tűnik. Otthon van Tizen tévé is a családban, nem rossz.
A fórumba visszaolvasva, nagyon sokan ajánljátok a Sony XE900-at, rtings-en is 8.2-es, viszont nem szeretnék egy tévét, amire várni kell 2 mp-et amikor csatornát váltasz (trustedreviews).
Ötletek?
Köszönöm szépen!
HunorIf you want to do something with Windows, reboot. If you want to do something with Linux, be root.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Vicces képek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1 humoros
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.