Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quadgame94
őstag
Először is az az app egy átverés. Szóval nem mérvadó. OLED esetében a tükröződéssel van inkább gond, amikor rá süt a nap, vagy valamilyen fényforrás. Ha elhúzod a sötétítőt, amely ezt blokkolja, akkor nagy gond nem lehet. Van egyébként IKEA-ban vehető/rendelhető felfúrható lehúzós redőny. Ha ilyenekkel nem akartok mókolni akkor mini LED. Nekem hasonló helyen van G3. Illetve dolgozószobámban C2. Ha gondolod küldök privátvan képeket privátban mennyire gond a bevilágítás.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz straki89 #89293 üzenetére
Azért nem adnak hozzá a talpat mert a g széria a gallery szót jelenti vagyis ez direkt a falra szánják és ott nagyon szép így a falon. A helyedben viszont gyorsan döntenék mert kifutóban van. A 77-es modell ára már elszállt valószínűleg a 65 fog következni szerintem ne várj sokat úgy jársz mások és nem tudsz majd venni jó árban.
-
Quadgame94
őstag
válasz straki89 #89287 üzenetére
Összességében a G3 kompromisszum mentesebb. Én is ezért vettem azt. Dolby vision és DTS támogatás, ami a Samuban nincs. Fényerőben hasonlóak. Színfényerő talán valamelyest alacsonyabb de az észrevehetetlen. Eleve az S95C nem is éri meg az S90C-vel szemben. Alig jobb nála és egyedül a one connect box lehet előny, de az inkább hátrány szerintem. Neked kell a one connect box?
-
Quadgame94
őstag
-
Quadgame94
őstag
válasz Sindare #89268 üzenetére
Milyen tekintetben? mc.gsem írt le semmi konkrétumot, csak hogy mit preferál. Amit leírt egy magánvélemény semmi több. Sem Ő sem más nem tudja bizonyítani, hogy a TCL vagy LG vagy Panasonic megbízhatóbb lenne a másiknál. Ehhez statisztikák kellenek, amelyek meg lehet, hogy fizetettek. Ja és egy mellékes: A TCL nagyjából 15x annyi tévét ad el mint a Panasonic. Szóval a nagyszámok törvénye alapján több is lesz a reklamáció.
-
-
Quadgame94
őstag
B4 most jelent meg és brutálisan túl van árazva szegényt nagyon átverték. Ennyiért kapott volna sokkal jobbat a tavalyi modellek közül. Plusz a B3 ami tavalyi az szinte ugyan ez és sokkal de sokkal olcsóbb szóval kidobott az ablakon 600 ezret. Ezt akár neki is felolvashatod. Ha teheti vigye vissze és kérje vissza a pénzt. 65B3 470 ezer
QN85C egész jó kis tévé, csak kár, hogy annyiba kerül. Nem éri meg az sem, de aki tart aa Hisense és TCL-től annak okés. Sony felejtős.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz ad4m1337 #89229 üzenetére
TCL C745 -nek ugyanaz a hangszórója mint a 645 -nek ugye, nem kapott jobbat?
Samsung QE65Q80C -t néztem ki (felbontott 360k), ennél nem lesz ennyiért jobb ajánlat ugye?
Nem. Ezek szerint nem énzted meg a hangszórókat. 2x15W van a C745-ben. Szóval valamivel jobb. Képre is jobb mint a Q80C ami egy százezerrel van csak túlárazva.
Keret 300-350k, és 65" és csak az Alzánál nézelődhetek kuponok miatt..
Jézusom... most látom, hogy alzán milyen árak vannak. C745 van más oldalon 270 ezerért, ott meg 318 ezer. Miért ott akarsz vásárolni?
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
Nyílván előfordulhat mint gond. Nekem G3 van közvetlenül az ablak mellett és ha leülök nézni valamit nappal az első, hogy az enyhén sötételő függönyt elhúzom. És kész. Este meg kis villany ég a szoba másik részén. Van tükröződés ez igaz, hacsak nincs matt bevonat akkor minden tévé ilyen lesz.
-
Quadgame94
őstag
válasz Giovanny #89206 üzenetére
Mert a G2 sima WOLED mint a C3, C2 vagy B sorozat. Azaz csak rátettek egy hűtőbordát éa G2 lett belőle. Plusz a Gallery kialakitás miatt is keresett. G3 már teljesen más. MLA paneles. Jött G4 most ami szintén az és 99%-ban megegyeznek. Gyorsan kiszorták a G3-at, hogy legyen hely a G4-nek. Egyébkent tavaly 42C2 is nagyon hamar elfogyott. Épphogy tudtam venni.
-
Quadgame94
őstag
válasz Giovanny #89204 üzenetére
Oh sajnálom. Én még elcsíptem a G3-at Nincs beégés para. Hacsak nem 0-24 megy a CNN hónapokig max SDR fényerővel akkor nem fog beégni. Vegyes használat mellett nagyon kevés az esélye. Én monitorként használok egy C2-t egy éve és semmi baja. Illetve a G sorozaton 3+2 év gari van. De nem beszéllek rá, ha mindneképpen mini LED kell.
-
-
Quadgame94
őstag
Sehol. Mert ha nem tudod mit keress, vagyis, hogy miben jobb akkor a flatpanelshd oldal se mond neked sokat. A Q60C egy mezei LCD, LED háttérvilágítással, ami nem középen hanem a széleken helyezkedik el. Tehát még ez miatt is gyengébb a sima Direct LED-től. A C805 sok száz zónára van osztva és LED helyett mini LED háttérvilágítással bír. Sokkal magasabb a fényereje, kontrasztja is mérföldekkel jobb. Tudja valóban a HDR-t, a Q60C pedig nem csak marketing.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz shaggy #89176 üzenetére
Persze érthető, sok pénz. Igazából a G2 egy sima WOLED, amire épül a B, C széria is. Annyi, hogy kapott egy hűtőbordát és kész. A G3 pedig MLA paneles és hatalmas ugrás előre. Igazi előrelépés. C4 idei modell nagyjából G2 szintjén van Szóval a G2 remek és jó árban is van! Nem fogsz csalódni.
-
Quadgame94
őstag
válasz gabikiraly2 #89156 üzenetére
U8KQ eléggé jó képminőségre. Szoftvere zárt és fw-je elvileg jobb mint a TCL-nek, de itthon sokkal több TCL fogyott ezért lehet több is a negatív vélemény. Tudod nagyszámok törvénye.
-
Quadgame94
őstag
válasz gabikiraly2 #89150 üzenetére
Azt kell eldöntened, kell e HDR, mert akkor 50C805 jön csak szóba. Többi márka esetében ilyen méretben és árban nem igazán van ilyen képes TV. 55U7KQ már 250 felett van.
-
Quadgame94
őstag
Több éve LG OLED-jeim vanna. 48C1 -> 42C2 (monitorként), nappaliban meg 55B2 -> 65G3. Lassuságát én is éreztem a webOS-nek, de a legutóbbi update nagyon jó és fluid. Többivel nem értek egyet. A natív appok semmivel sem rosszabbak mint bármely más okos boxon lévő. Sőt! Apple TV konkrétan használhatatlan DV alatt. Szétcseszi teljesen a képet, erre rengetegen panaszkodnak OLED TV topic-ban. Semmilyen hiányt nem érzékeltem az elmúlt években.
-
Quadgame94
őstag
VIBO ezt írta:
Többnyire este. Van redőny ha nappal nézném.
szóval nem tudom, hogyan jön ez ide.Egyébként meg a használat dönt nem a nappali világossága. Mi van, ha full napsütéskor otthon sincsenek és maximum hétvégén megy ebben a környezetben pár órát, amúgy meg 90 százalékban délután-este. Sőt, mi van ha tudnak és akarnak is sötétíteni? Szóval a lényeg, hogy mikor használja az ember nem a világosság.
Mondjuk, inkább egy B3 + redőny, mint C845
-
Quadgame94
őstag
Szia. Képminőségre OLED jobb. A neo qled egy marketing név, ami mini LED (LCD) lényegében kvantumpontokkal megtámogatva.
Az LCD és az OLED is meghibásodhat. Nincs olyan hogy időtállóbb. Monitor esetében az OLED-en azért van pár dolog amit be kell állítani, hogy csökkentsd az esélyét a beégésnek, de alapvetően nincs vele gond. Én is használok OLED-et monitornak és 1 év után sincs semmi gondja (beégés).
[ Szerkesztve ]
-
-
Quadgame94
őstag
válasz tvamos #89059 üzenetére
Mint jelent a gyors? Ha olyat akarsz mint a telódon lévő android/iOS akkor csalódni fogsz sok esetben. Nekem C2 se volt valami gyors sokáig. Most az új webOS már az. G3-on is nagyon szépen fut. De sokszor PC-ről átváltva érezhetőbbeb kassab volt az előző. De minden relatív ugye.
Alsóbb kategóriás tévék sosem lesznek villámgyorsaságúak. Teszik a dolgukat...és ennyi legyen az Tizen, WebOS vagy Android TV.
-
Quadgame94
őstag
válasz Pancsermeste #89049 üzenetére
Nem ismerem ezeket a modelleket egyáltalán. Nem tudok róluk semmit.
-
Quadgame94
őstag
válasz Pancsermeste #89042 üzenetére
PVR még a sokkal magasabb kategóriában sincs nagyon nem hogy itt.
[Én inkább ezt venném] 75 ezer eMagon. PVR funkcióról nem tudok.
-
Quadgame94
őstag
válasz toto76 #89001 üzenetére
Sony nagyon túl van árazva és semmi előnyt nem jelent. Nekem is PS5 van és 42C2 OLED-el használom. Tud mindent amit kell az LG is: VRR, 4K120 Hz, ALMM.
Sony 48A90K OLED - 480 ezer 2022-es modell (nincs ebben a méretben újabb Sony OLED) és gyengébb TV mint az LG 48C3 OLED ami 350 ezer Sony tax. Rosszul nem jársz vele, mert nyílván OLED, csak tudd, hogy a logóért fizetsz + 130 ezret.
55 méretben meg akkor menjetek rá a G3-ra! 530 ezer és a piac egyik legjobb tévéje! Nekem is G3 van és brutális. Ha az sok akkor G2 vagy C3.
Szerk.: Imádom a Sony-t. Maga a logó sokat jelent nekem gyerekkorom miatt. Bárcsak megérné és tudnám ajánlani. De egyszerűen nem találok semmit ami mellette szólna. Jobb felskálázás és mozgást szokták felhozni... SD-ből az se csinál csodát és a mozgás meg szubjektív kit zavar és kit nem.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
-
Quadgame94
őstag
Ha meg kell kérdezned akkor nyugodtan veheted az S90C-t Viccet félre téve a DV egy HDR tónusleképzési formátum. Több ilyen van például: HDR10, 10+, DV, HLG.
A DV eléggé elterjedt streamingen. A Samsung HDR10-ben fogja lejátszani.
Az S90C egy jobb tévé a QD OLED miatt, de kompromisszummal jár. DTS hangot sem támogat. Bár azt a G2 sem, csak a C3/G3. HDR10+ támogatás van a Samsungon. Ez meg az LG-n nincs.
Most belemehetnék, hogy a 10+ meg a DV dinamikus metaadatokat használ ezért jobb, de ezek neked biztos nem mondanak semmit. Nem fogsz rosszul járni egyikkel sem.
A jobb garanciális háttér és a több garancia miatt (valamint a kevesebb kompromisszum miatt) G2 vagy G3-at vennék.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
Szia. Nem tudom mennyire vagy képben, de ezek a tévék ugyan hasonlóak (OLED-ek) de van differencia.
G2 v C3: kb egyformák. G2-nek kicsivel magasabb a fényereje és 3+2 év gari jár rá a 3 év helyett. És még hűtőbordája is van a G2-nek így a max fényerőt (950-1000 nit) tovább tartja.
S90C: Nagyon jó tévé. QD OLED. G2 felett van és árban is elég jó. Ha Dolby Vision hiánya nem zavar akkor nagyon megéri.
S95C nem éri meg a felárat. Kapsz egy One Connect Box-ot és valamivel fényesebb kijelzőt.
Szóval G2. Ha van pénzed rá akkor meg G3.
-
Quadgame94
őstag
válasz pergabb #88988 üzenetére
Otthoni 3D-s tévék is rohadt drágák voltak az akkori fizetésekhez. Nem tudom hallottál e róla de khm volt egy "kisebb" infláció az elmúlt 5 évben (57%) szóval ezért sem lettek "olcsóbbak". És akkor reálbér-növekedést meg ilyesmiket be sem hozok már.
Ma már teljesen jó tévét kapsz 200 ezer felett. Csak nem Sony-t.
-
Quadgame94
őstag
válasz pergabb #88985 üzenetére
X85L az ami FALD azaz zónákra van osztva és VA paneles. Persze az ára magas, de ha Sony kell akkor ez van.
Ami most alap az pár éve is alap volt. Sima Direct LED IPS vagy VA vagy Edge-LED tévék voltak akkor is és most is.
Ami egy LCD LED-et jobbá teszi azok a zónák és vagy a miniLED.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz toto76 #88980 üzenetére
Nem felbontása lényeg hanem a kontraszt és az alacsony fényerő. Filmezésnél is hatalmas előnye van az OLED-nek. Ja és hidd el azokra az alap tŵvékre rá sem tudnál nŵzni miután játszottál a G2-n
300 ezer felett van 65C805 miniLED vagy alatta 65C745 FALD LCD. Ezek sokkal jobbak. Nem.OLED szint de egész jók már.
-
Quadgame94
őstag
válasz toto76 #88976 üzenetére
A minőségbeli differencia a fent és lent felsoroltak között hatalmas.
Kisebb oled nem megfelelő gaming-re? 42C3? Vagy 48C3? Ha összesen van 750K két db tv-re akkor valahol kompromisszumotkákatned mert a 75 inch tévét nagyon gyengék lesznek főleg az oled-hez képest
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz AMI-512 #88930 üzenetére
Nincs semmilyen adok kapok. Rosszul olvasod a sorokat. Nincs üresjárat sem, mert a témába vágott ez is. Pro-Kontra érvek mentén egyetlen egy érv sem szól egy 1.2 milliós 65G4 mellett, amikor a 65G3 750 ezer. Teljesen irreleváns ki mennyit keres. Ha van valakinek ennyi pénze az inkább 77G3-at vegyen. Ha meg elég a 65 inch akkor 65G3.
Persze mindenki azt vesz amit akar, de attól még ez szakmai topic és ha az alapján vizsgáljuk akkor a G4 nem ér annyit. Aztán, hogy ki mit csinál az már az Ő dolga.
Ja és a kezdő árhoz: Tavaly a G3-ra lehetett mondani, hogy megéri a felárat hiszen egy más szintet képvisel a G2-hez képest. Most ez nincs így. -
Quadgame94
őstag
Nem éri meg. 1 hete vettem 65G3-at és simán mehet világosabb helyre is. Szuper képe van!
Nekem volt Q80T-m és annál csak jobbat tud egy mai mini LED is. A blooming hatalmas azon a tévén. Ha van pénzed G3-ra akkor azt vedd és még sok év múlva is az egyik legjobb tévéd lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz lordcoyote #88909 üzenetére
Nyílván mert drágább, meg persze jobb is. Q60C egy belépő tévé. Q80C már a középkategória alsóbb részében van. Zónákra van osztva, jobb a fényereje is .HDR-re is alkalmas. Bár túl van árazva. TCL C805 hasonló árban van és jobb TV, mert az meg miniLED.
-
Quadgame94
őstag
válasz cucumber87 #88884 üzenetére
A C3 a tavalyi modell, a G2 pedig 2022-es. Ugyanakkor jobb mint a C3. Magasabb a fényereje és hűtőbordával is bír. Vedd a G2-t ameddig kapható, mert elfogy az is. Arra 3 év mellett jár +2 év a panelra.
-
Quadgame94
őstag
válasz INGJOKE #88876 üzenetére
Szia.
B és C között fényerő a differencia. Max. fényereje kisebb a B3-nak. G3 az más tészta. MLA paneles OLED sokkal magasabb színfényerővel. Egy jobb TV, de ez az árán is látszik. PVR-ról nem tudok semmit. Nekem C2 és G3 van, de nem találtam sehol a menüben a felvevést. Telekom média box-nál lehet felvenni, de ahhoz olyan szolgáltatást kell kérned.
Milyen más LG oled tv-t ajánlanátok 55"-osba ami 350-400k-ból megáll?
Ezt nem értem. B3 van, meg C3. Mást hogy ajánljunk?
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz tigribigri #88826 üzenetére
Q70C nagyon nem.ér annyit. Egy sima LED.
-
Quadgame94
őstag
válasz lala666 #88822 üzenetére
És az, hogy te mit nézel, hogy jön ide? HDR10+ formátumról volt szó, hogy mennyire elterjedt. Ennyi erőből én meg nem nézek Prime-ot szóval akkor már nem is létezik a 10+?
Nem tudom miért vetted magadra vagy miért triggerelt. Attól, hogy nem nézel netflixet még létezik és az össz. stream platformot nézve a DV hatalmas dominanciában van a 10+ szemben. Az hogy te mit nézel meg mit nem teljesen irreleváns.Ha az össz streaminget nézem kb. jó ha 10% lehet a HDR10+ tartalom. Még sokat is írtam szerintem.
Ezt próbáld értelmezni. Én semmilyen szubjektív dolgot nem hoztam bele. Ezt te tetted meg.
-
Quadgame94
őstag
válasz Quadgame94 #88820 üzenetére
Természetesen itt HDR tartalomra gondolok. Amiből a plus eleve sokkal kisebb és a DV sokkal nagyobb.
-
Quadgame94
őstag
válasz Öcsielvtárs #88803 üzenetére
Ha az össz streaminget nézem kb. jó ha 10% lehet a HDR10+ tartalom. Még sokat is írtam szerintem.
-
Quadgame94
őstag
C805 jobb. Eleve a natív kontrasztja is illetve több zónával is rendelkezik. Az 1000 nit fényerő nincs meg de nem sokkal marad el. C805 mellett szól még a Google TV rendszer is. Philips mellett az ambilight és talán a jobb fw. Én egyiket sem venném. Gyűjtenék még C845-re
-
Quadgame94
őstag
válasz tigribigri #88800 üzenetére
Köszi! Sokat gondolkodtam/tunk rajta végül kisebb lett (77G2 helyett) én pedig közelebb tolom a fotelem
-
Quadgame94
őstag
Na felraktam a 65G3-at
Referencia miatt: A fekete tv állvány alatta 120x75 cm. A TV alja pedig 88 centi magasan lehet.Még kábel takarót fel kell raknom + egy hosszabb usb kábel kell az ssd-hez, de lényegében kész. Igazából minőségről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. És a falon is egyértelműen jobb. Én őszinte leszek, sokkal biztonságosabbnak érzem ott.
Felrakás: Nem volt nehéz. 8-as tipliket adnak hozzá és azzal is raktam fel. Itt írtak fischer tiplit én nem foglalkoztam vele. Ha az LG bízik ebben a tipliben akkor én miért ne? 8-as fúrószárral fúrtam 8 lukat, vagyis felhasználtam mind a 8 db csavart/tiplit. Mondjuk elsőre sikerült a fugába fúrni... szóval 3 centivel mehetett feljebb a luk. De ott már tégla volt (B30).
Az egyetlen szívás a tévé feltevése a konzolra volt. Ott ajánlom mindenkinek, hogy világítsa illetve óvatosan csinálja. Mi kb ezzel szívtunk kicsit. Nehézkes volt pont ráilleszteni.
Ami még fura volt, nekem, hogy ameddig nem tolod be teljesen és nincs a kattanó hang kicsit imbolyog. Nyílván ez azért is van, hogy lehessen vízszintbe állítani. Aztán a kattanó hang megnyugtatott, mert atom stabil. Barátom véknyabb kb. 60 kg és a konzol megbírta Szóval nem kell félni tőle.
Akinek esetleg van kérdése majd a felrakással vagy bármivel annak válaszolok. Én bátran ajánlom és csakis falra! Nagyon szép így!
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Viccrovat
- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- CNC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest