- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz Kiskutya #59956 üzenetére
Nekik nem kell megvenni. A gyártónak kell annyit vállalnia.
Ha az egyik boltban 249999, a másikban 251000 ugyanaz, akkor a gyári garancia 2 illetve 3 év, és ehhez senkinek semmit nem kell pluszban tenni, a vásárlónak is csak annyit hogy megőrzi a blokkot, és az határozza meg a garit. 250k fölött minden műszaki fogyasztási cikkre 3 garit kell vállalnia a gyártónak (ez üzlettől független)>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Lordus
senior tag
válasz Kiskutya #59882 üzenetére
ez a gondom, hogy én pont hogy állítanám... napközben magasabbra, este lejjebb veszem, érzékeny a szemem... melyik az a topik???
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
falco5
tag
válasz Kiskutya #59808 üzenetére
Köszi a választ!
https://edigital.hu/led-televizio/hisense-65u8qf-uhd-vidaa-smart-quled-televizio-ujszeru-p887356?gclid=CjwKCAjwgISIBhBfEiwALE19SYaCgyr57L-_Ba0sJxWC0tg3iLSamxkWGwmMvJMd5i2PAQxcBNy3GBoCnRkQAvD_BwE
Ezt érdemes szerintetek megnézni?
Felújított??? Ez mit takar? -
tigipuf
senior tag
válasz Kiskutya #59711 üzenetére
Téged ezért fizetnek ,hogy a VA panelt preferáljad,vagy csak simán megetted az évek óta minden platformon nyomatott samsung marketing dumát?Ha mégis csak szimplán látássérült vagy akkor természetesen elnézésedet kérném .
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
TIT
veterán
válasz Kiskutya #59698 üzenetére
Na igen hallottam,hogy van va panel ami jó oldalról is,kérdés mitől függ ill.otthon derül ki csak.,akkor max.visszaviszem.
Abel0101: Hát szerencsére mindenem sokáig bírja de tudom mi a trendi,csak akkor tizedannyiba kéne kerülni,mert manapság a drága is rosszminőség ill.nem tartós. -
TIT
veterán
válasz Kiskutya #59693 üzenetére
Csak színekben nem meg betekintési szögbe,az a baj,hogy pont nem szemből lenne nézve,kirakva meg sehol.
Igen a droid jobb lenne,csak azt hallottam reklám is van benne,mondjuk remélem nem tv nézés közben dobja be.
Abel0101: Szia! Neked is köszi,hát igen,már inkább a megbízhatóság érdekel melyik tartósabb de valószínű már nincs olyan.
Mondjuk az lg most fut ki,TLC meg 2019-es ami fura,hogy még nincs utódja.[ Szerkesztve ]
-
Abel-0101
aktív tag
válasz Kiskutya #59680 üzenetére
Tv vásárlás előtt, nagy kritérium volt az HBO netflix stb app, de igazából amióta a gép összevan kötve, nem is használom a Tvn az appokat, bár a Samaungnál sirlamas volt az App mennyiség.
Minden App le volt töltve amit használok mindennapjaimba, de még temérdek kellett volna a kényelmesség, illetve nélkülözhetetlen beállítások miatt, de ha lettek volna alkalmazások, tárhely nem lett volna úgysem... (1GB belső tárhely... 2020as Tvnél, vicc....) -
Abel-0101
aktív tag
válasz Kiskutya #59668 üzenetére
Jaj... Ez a panelhiba dolog...
Annyira gázos ez a dolog, mindenki panaszkodik Lg-re Panelhibára, 4-5x több Oled Tvt adnak el mint a konkurensek, így 2-3x több lesz hibás a számok alapján.
'de valóban, nagyon sokan panaszkodnak, valószínűleg ez egy betegség, hogy az LG nél nagyobb számba lesznek Panelhibásak a Tvk, de ez a fenti ténynek is köszönhető. -
alaves
addikt
válasz Kiskutya #59676 üzenetére
Már rendelhető, de még drágák [link] : Panasonic JZ1000, JZ1500, JZ2000, mindhárom baromi jó TV, azt már most megmondhatom, még a tesztek előtt.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
brumm
csendes tag
válasz Kiskutya #59650 üzenetére
ok. értem én.Ezek tényleg nem rosszak.De akkor miért írják a legtöbb Va paneles tesznél, hogy rossz a betekintési szög. A Hisense-re meg a Tcl-re kifejezetten rosszat írnak ilyen szempontból. Itt is volt valaki aki azt írta, hogy azért cserélt tv-t mert zavarta, hogy nagyon kis szög esetén is változnak a színek.
[ Szerkesztve ]
-
-
cidalain
veterán
-
Abel-0101
aktív tag
válasz Kiskutya #59583 üzenetére
A megbízhatóságot, strapát, segítőkészséget.
Azt, hogy a régebbi kínai Hisense... 1994től kiadtak olyan Tvket, hogy a pof*m leszakad, most 2020ba kiadtak első 8Ks tvjuket, nem hallottam róla különösebben rosszat, amiatt is írtam, hogy lehet hogy az évek elteltével a kínai group már valamit alkotott[ Szerkesztve ]
-
Abel-0101
aktív tag
válasz Kiskutya #59562 üzenetére
Amég nem terjeszkedett ki, úgyhogy sokan ajánlják, nem tett le valamit az asztalra, félre ne értsd, de biztos nem vennék ilyen Tv-t, lehet előítéletes vagyok, és közbe pedig sokkal jobb a nagy nevekhez képest, de a múlt nem ezt mutatja...Bár a mostani siralmas Tv-khez, frissítésekhez képest, bármit eltudok képzelni
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Kiskutya #59519 üzenetére
De az IPS-nek szebbek a színei, nem? Ahogy szokták mondani "színhelyesebb", de én leegyszerűsítve azt látom, hogy az IPS-es Dell monitoromon (24", így azt sokkal közelebbről nézem, mint a 40"-os VA paneles TV-t) nekem némileg élettelibbnek tűnnek színek. A monitor elvileg kalibrálva van az igaz, a TV pedig csak a Samsung TV Topic ajánlója szerint van belőve, de az is, hogy ez egy 40K-s alapkategóriás monitor.
-
mr.dawe
csendes tag
válasz Kiskutya #59450 üzenetére
szia,
neztem 1.5, illetve kb 3m-rol is. Utobbinal nyilvan kevesbe volt feltuno.
A film ez volt:
TLOTR.1.The.Fellowship.of.the.Ring.Extended.2001.READ.NFO.1080p.BluRay.DTS-ES.X264.HUN-BlazsVideo bit rate:12020 Kbps
Resolution....:1920x800
Frame Rate....:23,976 fpsMea culpa.... megneztem most FHD monitoron is, ott is szemcses a fenti film. De akkor mar sejtem, hogy mi lehet ennek az oka: *1080p.BluRay*.
720p szinten.Sajnos havernal tegnap ugyanazt a tartalmat nem tudtam megnezni a 50"Q70RA-n.
De akkor keresek valami nem blueray-rol visszabutitott tartalmat es azt nezem meg. -
erdey_a
addikt
válasz Kiskutya #59069 üzenetére
azzal szemeztem ma órákon keresztül, de mivel a 65-ös tévét a nappali bútor a bal felső sarokban illetve teljes jobb oldalon eléggé "megközelíti", így az ambilight kihasználatlan lenne, és piszkálná a csőröm, hogy olyasmiért fizettem, amit nem használok ki.
amúgy mennyi az ideális távolság tárgyak, bútorok és a tévé közt ambilight esetében, hogy még élvezhető legyen?
mert akkor esetleg egy 55-ös vagy inkább 50-es tévé is jó lehet, ha az ambilight annyit dob a tévézési élményen.Vérboci
-
-
Saccco
nagyúr
válasz Kiskutya #58753 üzenetére
Egy ok miatt van bent, ha esetleg beesne 150-re, akkor annyiért nagyon jó. Bár nem szeretnék engedni a QLED-ből. Illetve nagyon bizergálja a csőrömet a C728 feature listája. Viszont az U8QF-et láttam élőben, pont egy Q80T mellett és hát képminőség szempontjából nem láttam különbséget, sőt. Az XH-t is láttam, az mondjuk nem nyűgözött le, ott is várnék egy 40-50eFt esést. Az a kevéske FALD zóna, a behazudott VRR frissítés, hááát.
A 728 a titkos favorit. Ott egyedül a 330 nit zavar. - Nem tudom megítélni, hogy okkal érzem-e.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz Kiskutya #58751 üzenetére
Lehet nem voltam pontos, a képminőségre megy nem egyenlő azzal, hogy jobb is.
Viszont a szolgáltatás rész nem annyira erős.szerk.1: Amúgy én ezt a kérdést próbálom mérlegelni és eldönteni: [C728 vs U8QF vs A7500F vs XH90]
szerk.2: Ha egy kicsit még konszolidálódna a C728 ára, akkor azt hiszem az lenne a befutó.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
alaves
addikt
válasz Kiskutya #58619 üzenetére
Tudom, nekem sem véletlenül van OLED. Nemcsak a feketéről van szó, hanem a többi képi tulajdonságról, amely csutka világosban is szembetűnő nekem pl. az MM-ben. A fórumtársnak tetszett a Hisense is, tehát nem biztos, hogy lát jelentős különbséget, akkor meg jobb a nagyobb (4k-nál 65"-nél is jó az a 1,5-2m).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
cashtibi
csendes tag
-
pinnacle
nagyúr
válasz Kiskutya #58014 üzenetére
Egyébként lehet, hogy az eMag, Alza ilyen "kishibás" készülékeket kapnak, azért tudnak olcsóbb árakat adni, a jobbak meg mennek pl. az MM-nek?
Igen a bolti beállítás becsapós, mondták is üzletben azért kell mindent így beállítani, mert egy normális képűt el sem lehetne adni, mert "fakó" lenne a többiek között. TV-t is el lehet üzleti módban indítani, még nem próbáltam ki. Ennek a Sonynak is akkora a fényereje, hogy 15-ön használom, na úgy biztos nem lehetne eladni.
-
Wohme
tag
válasz Kiskutya #57954 üzenetére
Már keresgéltem kulcsszó alapján a Hisense csoportban, viszont nem voltak túl jók a vélemények ebben a témában. Nem tudom mi lehet a szűk keresztmetszet, ami miatt problémás a NAS-sal Plexen keresztüli közvetítés, de nem kockáztatnék. :/
Illetve Displayspecen elvileg Hisense nem támogatja a DLNA-t. -
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Kiskutya #57325 üzenetére
Papíron jól mutat a TCL az tény, csak a gyenge szoftver meg a gyenge hardver sajnos ez erősen visszaveti. Q60 viszont 43" folott 120hz es panellal van, sokkal jobban áll szoftver ügyileg és hardver ügyileg is. És háttérvilágitás ellenére is jobb feketét tud mint a TCL.
Sajnos tapasztaltam ezeket, de 200e korul jo vetel lehet a 65" méretben még így is, de 250e forintért sokkal jobb tv-k vannak piacon.[ Szerkesztve ]
-
-
meinkampf
újonc
válasz Kiskutya #56570 üzenetére
Hát igen, mindenkinek más a véleménye, IT-ban dolgozom, de valahogy a képmegjelenítés mindig elkerült az elmúlt évek során, leginkább üzemeltetés, hálózat-tervezés, és egyéb szerveres dolgokban vagyok otthon... kollégáimat kérdezgetve természetesen mindegyik másra esküszik. Valaki azt mondja, hogy az LG a jó, más azt mondja, hogy hulladék, én azt mondom, hogy Philips és Panasonic, valakinek meg az a hulladék. Szóval hiába próbálom napok, hetek óta döntésre vinni a dolgot, valahogy mégsem akar megszületni, de ismétlem magam, lehet én vagyok a balf...
TU8500-at is nézegettem, de ott meg az rettent el, hogy sok tesztben pont a Panasonic HX800-as szériával van összehasonlítva és ott a Panát hozzák ki nyerőként, hogy szebb a kép és a fekete is, nagyobb fényerővel.
-
Gino20
őstag
válasz Kiskutya #56434 üzenetére
Örülnék ha így lenne, mert amúgy baromira szimpatikus a QLED FALD ~200 LD zónával (még a kérdőjeles szervízháttér ellenére is), mivel a nézési távolságom meg abszolút kívánná a 75"-t . Főleg, hogy sajnos a 2021-es CES szerintem semmi kecsegtetőt nem ígér Hisense/TCL vonalon Európát tekintve, vagyis jó eséllyel marad a nagy képátló - primör termék az USA-ban
-
mikrofon
veterán
válasz Kiskutya #55878 üzenetére
Igen ez valóban így van. Kérdés hogy kell-e ezzel foglalkozni vagy maradhat feketén. Ugye bár hol vagyok a házban és elindítom a telefonomról a musicCast-on keresztül a zenét, akkor bekapcsol automatikusan az AVR és a TV, aztán szól is a zene. Kérdés az valójában hogy ilyenkor mindig oda kell-e mennem a tv-hez és kikapcsolni a kijelzőjét vagy igazából a fekete szín nem okoz gondot neki....
-
Saccco
nagyúr
válasz Kiskutya #55875 üzenetére
Csak látnám már az árát... Majdnem naponta nézem hátha van már árral ellátott link hozzá...
-
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest