- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
- HTPC (házimozi PC) topik
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
Sony 50X90J csak 350e MM BF
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok!
Egy barátom tv-t keres.
Új t - t szeretne, amit 3 méterről fog nézni, új tv aminek az ára 250 maximum 300 alatt kell legyen.
Sport és filmnézés esténként amire használná. 55-65" méretre gondol.
Falra szeretnéfelszerelni, a tv adást digi boxról nézné.
Csak új jöhet szóba.
Philips, Sony, Pana, esetleg samsung az elképzelése.
Stere kicsi bt hangfalat gondolt csatlakoztatási pl Edifiert BT. -
ρσгτσ
addikt
Ultra High Speed HDMI kábelt keress, de azért nézd meg mi van még a csomagoláson. Bár normálisabb helyen rendelve tényleg azt kapsz.
Konzolokhoz is elég szimpla kábeleket adnak és hozza a minőséget. De néhány nem gyárinál ott is volt gond. Hama például több embernek is bevált.
-
MrVinyl
csendes tag
-
Sinu
senior tag
válasz
royal63 #63581 üzenetére
55OLED806 egész jó áron van Telekomnál, listaáron, röghöz kötés nélkül 433k.
Android rendszer, így adott az HBO GO is.
120 hz, hdmi 2.1, VRR, minden ami kellhet konzol mellé. -
earbash
csendes tag
Sziasztok,
TV vásárlás előtt állnék, egy gyors utolsó lendülettel szeretném Black Friday alatt elintézni.1. Tévére szánt összeg, forintban?
150-180k
Tévénézés, nem hardcore gaming, esetenként film
2,5m - 55"
Is-is, aktívan este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből, 2-en
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix nem baj ha van, AirPlay érdekelhet de nem fontos
Semmi extra
Falon lesz, nem érdekes
Valamiért az LG-hez jobban vonzódom, de nem zárok ki semmit
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Semmi extra
Akár használt is lehet ha még garis vagy nem 4-5 évesAz alábbiakok akadt meg a szemem, esetleg ezek közül aki ért is hozzá?
LG 55NANO753PR
LG 55NANO793NE
Hisense 55U7QFNagyon köszönöm a segítséget!
-
Bossp
addikt
Sziasztok. Vásároltam egy LG Oled C1-et. Olyan kérdésem lenne hogy van hozzá ajánlott hdmi 2.1-es vezeték ami 3 méter felett (ha jól nézem csak 5m van a piacon) tudja a 4k 120HZ HDR/Dolby Visiont?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
royal63 #63581 üzenetére
Én elsősorban "gamer OLED" -et kerestem, másodsorban egyéb 4K tartalomhoz is kellett minőség. Hasonló listával indultam neki, nálam az elsődleges szempont miatt a C1 lett a befutó.
Egyébként leginkább Philips-LG verseny volt.
Nem tudom mennyire erős a napfény a szobában, illetve mennyire lényeges a PS5. Pl. havi 1 bekapcsolással nyilván más lesz a preferencia.
-
oxox
addikt
Honnan tudni, hogy lesz blackdriday? Mindennek felmegy az ára.. Annyira szánalmas... C szériás oled felment 20-30k-val,hogy éjféltől mwgint ugyanannyi legyen. De többel is ezt játszák...
-
SzocsA
csendes tag
Helló
Ezek közül a TVk közül melyik a jobb? Filmezésre tévénézés és ha majd lesz konzol, játékhoz használnám.
Samsung UE43TU7042KXXH Smart LED Televízió, 108 cm, 130000 Ft
Samsung UE43TU7022KXXH Smart LED Televízió, 108 cm 130000 Ft Mi a kettő között a különbség?
LG 43UP75003LF Smart LED TV, 108 cm 138000 Ft
Hitachi 50HAK5350 Smart LED Televízió, 127 cm Ez le lesz akciózva 109000 Ft ra
Digi műholdasom van. Nem okoz problémát? Valahol írták, hogy Magyarországra állítva, nem ismer más szolgáltatót csak vodafont lehet állítani. Vagy inkább samsung vagy az Lg azokkal nincs probléma?
A második és harmadik között vacillálok, meglátjuk hogy lesznek hétvégén akciózva. A Hitachi is vasárnapig lesz ennyi. utána 139000 FTMeg még kellene a 80 cm tvk közül a barátnőmnek, itt fontos, hogy jó legyen a hangja mert ami van orion kb 60 cm hiába erősítem 20 hangerő után nem növekszik a hangerő. Rossz a hallásom, nagyothallok. Hallókészülék nélkül otthon a samsung tvt 80 hangerőn kell hallgatnom, hogy értsem mit mondanak. van a diginek a boxa, amin szintén fullra van állítva a hangerő 25 a max... Mindig nem akarom, hogy benn legyen a készülék a fülembe, meg otthon falun vagyok, nincs szomszéd mellettünk.
LG 32LM6380PLC Smart LED TV, 80 cm, Full HD 106000 ft. 10 wattos a hangszórója.
Samsung 32T5372 Smart LED Televízió, 80 cm, Full HD 95000 ft szintén 10 wattos.
Philips 32PFS6855/12 Smart LED Televízió, 80 cm, Full HD ennek 16 wattos, de írják, hogy nem olyan jó a hangja. Ezt csak tévézésre használnánk. -
royal63
tag
Üdv !
Kollégám keres oled tv-t 55"-ban kigyűjtött egy párat , Tv nézés ( vodafonos ) Netflix Hbo Go film , sorozat Winchesterről ill Ps5-ről játék .
Preferált az androidos , tudja a 120 hz-et ( ha nem android legalább hbo go ,a Hisensén esélyes hogy nincs )
Melyik lenne ár érték arányban a legjobb a fenti feltételek fényében. ( az ár nem gond a legjobb kellene neki)
Előre is köszönömPhilips 55OLED806 - 535 390.-
Philips 55OLED805/12 - 369 990.-
Philips 55OLED705/12 - 349 990.-
Philips 55OLED706/12 - 389 990.-LG OLED55C11 - 410 300.-
Hisense 55A9G - 324 990.-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
DanielLong #63574 üzenetére
Made in Hungary. Szintén.
Telefonnal én le tudtam kapni a színsort, de ez nyilván készüléktől is függ. Pár centiről kihozta a "csíkokat", aztán manuálisan nagyítottam tovább a már elkészült fényképen.
Nekem az OS/UI nem akadt és nem fagyott. Élhető, de én sem gondolom a legjobb felületnek a Samuét.
Távirányítót én nehezen szoktam meg, főleg az LG -hez képest...de amúgy egyáltalán nem rossz. Rakhattak volna a csomagba 2 fajtát, mint a TCL -nél. Szerintem az lett volna a legjobb. Az viszont jópofa, hogy napelemes, de USB C -ről is tölthető.
-
Yandelus
tag
Sziasztok! A napokban új tévét akarok vásárolni. (ha sikerül kifogni egy akciót, akkor holnap.)
A tévére szánt maximális összeg, 350.000 forint kb. Viszont több árkategóriában is néztem tévéket, és főként az érdekelne, hogy mennyire éri meg a felár?A tévé első sorban FHD/4K filmek/sorozatok nézésére lenne használva, illetve sportközvetítéseket nézek még sűrűn, és néha játszom is, de az nem sok idő. Jelenleg, egy LG UM7450 van használatban. A képernyőt mindig szemből nézem, nagyjából 2 méter távolságból. Ami fontos hogy HBO GO és Netflix legyen, csatlakozók szempontjából meg minimum 3 HDMI, de jó lenne a 4!
Amiket eddig néztem:
LG OLED55A13LA
LG OLED48C11LB
Itt a kisebb a drágább, mennyire éri meg a felárat? Miközben képernyőméretet is veszít az ember. Nekem elsősorban a képminőség a fontos, illetve ha valakinek van összevetése, akkor az, hogy a jelenlegi tévémnél, azért ne legyen lassabb a rendszere.
Illetve, más LG:
LG 55NANO813PA 4K
A Nanoc. mennyivel jobb/rosszabb mint az OLED?
Én leginkább az erős színeket szeretem a kijelzőkön.
Samsung oldalról, ezeket néztem:Samsung QE50QN90AATXXH Neo QLED
Samsung QE55Q80AATXXH QLEDMelyik az, amelyik leginkább megérné?
-
Kaba
veterán
válasz
manager2220 #63575 üzenetére
Éjfélkor.(a honlapon ott a visszaszámláló).
-
manager2220
tag
sziasztok,
MediaMarkt black friday holnap reggel 6-kor vagy 10-kor kezdődik online?
Honlap szerint 6-kor a boltban 10-et mondtak. -
Na megjött az én QN90A-m is, szerintem ADS, de mikroszkóp nélkül a telefonnal azért ezt nehéz eldönteni. Viszont a betekintési szögek már-már végtelenek, úgyhogy szerintem ADS lesz. Made in Hungary
Meg vagyok elégedve, de sötétben még nem teszteltem.
Egyelőre sok szoftveres hülyeség zavar, pl. hogy a beállításokat nem lehet gyorsan elérni, a "gyors menü" a leglassabban betöltődő funkció az egész TV-n...
Ugyanígy egy programozható gomb jó lenne arra, hogy rögtön visszamenjen a TV az épp lejátszott tartalomra.
A szoftver sebessége viszont láthatóan döcögős, pedig azt gondoltam, hogy a Samu a saját rendszerét egy majdnem csúcstévén azért tudja optimalizálni... a menüben az átmenetek szaggatnak, a Youtube app kifagyott a beállítások csavargatása közben...
Felteszem majd a legújabb firmware-t, hátha segít.
Meg jut eszembe, még az fura, hogy a képi módok nálam nem visszaállíthatóak az alapértelmezettre, így ha pl. a film makerben elcsavarok mindent, akkor később is mindig ugyanazokat a beállításokat kapom. Ez fura, kellene egy "egyedi" mód, a többiben meg legalább a főbb paramétereket fixálhatná.
A hangja viszont nagyon tetszik és a dizájn is szép. A távirányító nekem külön öröm, mert szerintem manapság a legtöbb gyártó tele rakja felesleges gombokkal, ami meg kéne, az tuti nem esik kézre, viszont erre is kéne még pár programozható gomb. -
ZoZó001
csendes tag
válasz
rainman72 #63451 üzenetére
Köszönöm szépen az ajánlásokat! Rákeresek eme típusokra!
Valahogy majd megpróbálok megbarátkozni az itteni (ausztriai) magasabb árakkal,vagy kitalálom hogyan oldjam meg,hogy Magyarországról vásároljak (erre vonatkozó ötleteket szívesen várok!)
Pl: [link] vs [link]
És itt még nincs is olyan nagy különbség... -
csemege86
tag
-
csemege86
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Hisense 55U7QF tévét választottam. Szerintetek érdemes megvárni a black fridayt, hogy lesz rá akció, vagy azt már meghirdették volna?
-
Gokardo
tag
sziasztok.
Anyámnak szeretnénk venni egy Smart Tvt amire lehet HBOGO-t és Netflixet tenni.1. Tévére szánt összeg, forintban.
~100-120.000 Ft
filmnézés, tévézés
4 Méterről kb, 80-100 cm körül.
is-is
Szemből
HBO, Netflix Ezek a prioritások.
-
mindegy
mindegy
-
GaranciásElőre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest