Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goldguy
tag
Változott a helyzet.Voltam az Euronics-ban körülnézni.
Ezeket mutatták:
UE40H6200 - 140e
42LB650V - 145e
42LB679V - 170e helyett 145e (Milyen a 679V?)Aztán szóbajött nagyobb méret és magasabb ár 150e körül.
Aqua.hu-n láttam Samsung UE48H6200 (158K), Samsung UE48H6200 (157K).
Pumma,véleményed szerint melyiknek jobb a képe? -
Dave567
addikt
válasz
csalafinta65 #589 üzenetére
Semmilyen ne aggódj...
Az első kettőt azt nem biztos, de az utolsó kettőt az tuti veri.Maxx71: OU ajánlott hozzá, ezt többen is írták, de csak az LG-hez.
-
törölt tag
Elég régi és szerintem megbízható üzletek, de a vásárlás minden esetben saját döntés és felelősség. Olyan is van aki az MM-ben nem bízik meg. 2 év gyári garanciád lesz webshopból, vagyis az Aqua-tól vett LG tévére is, mert a gyári szerviz elvégzi a helyszíni javítást, egy feltétele van, a számla bemutatása.
Aki Samsungot vesz, annál más a helyzet, ott csak 1 év gyári jótállás lesz webshop-ból vett tévére. A második már csak bolti garancia lesz.
A boltit úgy intézik, hogy elszállítják (egy valószínűleg saját, vagyis nem gyári szervizbe), majd napok vagy hetek múlva visszakerül a tévé a gazdájához. -
net91
senior tag
Köszönöm a választ Pumma!!
Az Aqua 173 ezer, a MediaMark 220 ezer. Közel 40 ezer forint eltérés?
(a Pólusnál mind a kettő megtalálható. Ha az Aquában veszem ugyanazt a garanciát kapom?) -
törölt tag
válasz
Hungarikum87 #591 üzenetére
Amelyik neked szimpi, de sokan vásároltak ezekről a helyekről, pl. a digitalko.hu-tól is. A 671V jobban elérhető egyes helyeken pl. : 220Volt [link] , vagy Aqua [link]
Maxx71 Elvileg a Half OU mkv a jobb hozzá, de mások meg Sbs is néznek rajta, és az is jó volt nekik. -
törölt tag
A LG 42LB650V milyen passzív technológiát használ a 3D megjelenítéshez?
Pontosabban: ha netről akarok letölteni hozzá filmet, milyet kell keresni? SbS, SbR, vagy milyen néven jelzik a film 3d-s technológiáját? -
Hungarikum87
tag
Vennék egy LG50LB670V-t van olyan olcsó netbolt, ahol érdemes vásárolni? Mediamarkt-Euronics-Expert sokkal drágább mint az online áruházakban, de azokat nem ismerem
-
törölt tag
LG 47LB671V [link], ha 200 a határ ennél kisebbet nem vennék. Ha mégis, akkor a 42-es változata, viszont akkor kicsit közelebb kell ülni az ajánlások szerint, de ezt mindenki maga dönti el úgyis.
csalafinta, Eleve a kisebb széria nem ajánlott a topic szerint is. Kinek van bizalma egy olyan gyártóhoz, aki más, gyengébb összetevőkből készíti a keletre szánt tévéket. Szerviz; nekem az a nyerő ami a Samsung, LG, és Sony márka gyakorlata: kijönnek a tévé tulajhoz megjavítani a tévét, max 30 perc alatt elintézve a dolog. Nem jön be a futárok által el és visszafuvarozós hetekig várakozós dolog. -
csalafinta65
senior tag
-
Kofa
csendes tag
válasz
#94529552 #586 üzenetére
Köszi! Gravitálok a 40-42" felé, csak a falfelület 218 cm széles, és még két hangdoboznak is el kell férnie a tévé mellett, a falra szerelve, lehetőleg úgy, hogy nem kerülnek a sarokba. (Az, hogy a falhoz közel lesznek konzolon, még nem baj, a Q Acoustics 2020i állítólag jól viseli ezt.)
-
net91
senior tag
Általában napi 1 órát nézek tv-t, természet és tudományos adókat (ozon, discovery, NGC, travel, history).
UPC kábel tv előfizetésem van.
3 méterről nézem a TV-t.
3D nem érdekel, macerásnak tartom, hogy szemüveget kell felvenni.
A hangzás nem meghatározó (fejhallgatón keresztül hallgatom).
Filmet nem szoktam nézni.
A legkorszerűbb kütyük nem érdekelnek.
wifi-t hasznosnak tartom, később jól jön majd (ha esetleg filmet akarok nézni pc-ről)
Esetleg interneteznék rajta néha pc-ről vagy tabletről.
Ár: 100-200 ezer forintig.Mit javasoltok?
-
törölt tag
-
Kofa
csendes tag
válasz
#94529552 #583 üzenetére
Köszi!
Az amazon.de alapján még ezeket néztem (csak 4 és jobb átlagvélemény, legalább 100 szavazat):
- Samsung UE40H6470 - sajna kilóg a büdzséből, de a kisebb UE32H6470 még belefér
- Samsung UE40H6270 - még pont belefér
- Sony Bravia KDL-32W705B - ez is beleférEzekről vélemény?
Előre is köszönöm,
Kofa -
törölt tag
A mai világban minden előfordulhat, jobb esetben árengedménnyel eladják. De észre lehet venni ha olyant küldenek, a doboz bontatlan és sértetlen, és az összes tartalom( táv. elemek, talp, kezelési, stb.) külön becsomagolva bontatlanul legyen. LG 6-os szériától felfelé üzemóra számláló is van. A többinél nem tudom.
Volt már ilyen eset, és simán visszavette a bolt, és küldött másikat.
Goldguy Az LG IPS panelt használ, ennek a betekintési szögei a legjobbak, míg a VA panelt inkább szemből ajánlatos nézni. A 650V-hez két szemüveget adnak. Javaslom, hogy valahol nézd meg mindkettőt, neked melyik a jobb választás.Kofa Digitális SD adásokat nézve nem lesz probléma a minőséggel.
A színei, kontrasztja legyenek jók!
Ha nem noname, gagyit veszel, akkor jók lesznek. A gyári jó minőségű DVD-vel biztos nem lesz probléma,
csak esetleg a nagyon régi kókány másolatoknál.
40-42-es méretből itt van két alaptípus: Samsung UE40H5000 + LG 42LB5610 ,és két jobb minőségű: LG 42LB630V + Samsung UE40H6200, viszont 3 méterre már inkább nagyobb tévé való, legalábbis az ajánlások szerint. Majd valami dönthető, beállítható falitartó kellene hozzá elvileg. -
net91
senior tag
Mit csinálnak a boltok a kiállítottn termékekkel?
Nem fordulhat elő, hogy olyan tv-t sóznak rám, ami előtte esetleg hònapokig üzemelt a boltban? -
törölt tag
válasz
#14121216 #572 üzenetére
Elég népszerű a 650V, sokan veszik a jó ár/értéke miatt is, és igen, kell a digitális átállás. A tescóban kicsit drága ez, de tudom a hitel miatt esett erre a választás. Máshol 120k-ért is meg lehet venni. Ajánlottabb típuson belül a 671V lenne, de ott nem forgalmazzák(135k), és a hitelkereten is kívül esne. Mkv formátumban vihetsz tesztvideót, de üzletben nem igazán lehet a tévéket beállítgatni és tesztelgetni sokáig. Majd otthon.
Jól gondolod, amit 3D-ben forgattak az a jó. Az adás felkonvertálása nem ér semmit.
Freezee A W8-as Sony tévéknél többen is arra panaszkodtak, hogy szellemképes időnként. De szerintem
nem sokat fogsz 3D-zni. Kevés az igazi és jó 3D-s film. -
Goldguy
tag
Szerintetek jobb egy LG 42LB650V-ZN, mint az UE40H6200?
Bár nagyon hasonló tudásúnak tűnnek, illetve mindegyiket 110-115e körül adják.
Az LG ad szemüveget a csomagba? -
Kofa
csendes tag
Sziasztok!
32, max. 40 hüvelykes TV-t keresek, kb. 2,5-3 méterről fogjuk nézni, nem sokat, egy öreg 21-es CRT-t cserél le. Cél, hogy a gyerekek SD-ben sugárzott műsorai se essenek szét rajta és (felskálázott) DVD-t is lehessen rajta nézni. Alapvetően TV adást az említett gyerekműsorokon kívül nem nézünk, DVD-ről vagy médialejátszóról kapja majd a jelet; jelenleg UPC analóg kábeltévé előfizetésünk van, ezt hajlandó vagyok digitre cserélni (érdemes?). 3D, smart, wifi stb. nem érdekes. A színei, kontrasztja legyenek jók!
Ha van optikai hang kimenet, az pozitívum; a saját hang legyen használható, de nem kritikus a minősége, ha valamiért jó hang kell, az optikai hang kimeneten keresztül kötném erősítőre.
Falra kell szerelnünk, a szoba két szemközti falán van 1-1 kanapé, a TV-t az egyiken néznénk, a másik fölé kerülne.
100e-ig mennék el nyugodt szívvel, de ha ár-érték arányban tudtok ennél a kategóriánál sokkal jobbat, akkor 150e a felső, abszolút plafon.
Előre is köszönöm,
Kofa -
Freezee
senior tag
válasz
#94529552 #576 üzenetére
Köszi. A 3d-vel mi a probléma?Mire panaszkodnak, mert szoktam jópár 3d-s filmet nézni? A lassu menüt kibirom, a bonyolult menü sem zavar, illetve a lassu csatornaváltás sem mivel set-t.box van azon váltogatok. PCről nézem hdmi vel a filmeket , 3d-s filmeket szoval az usb hdd kezelése sem érint.
-
törölt tag
Kompromisszumot kell minden tévével kötni, ebben egyetértek. De azt se gondold, hogy 3x ennyiből hibátlan tévék vannak. Tökéletes tévé nincs.
Egy nagyon kicsit még pótolni kellene a minőség miatt. SAMSUNG UE40H6200 [link] Smart, wifi, +3d, de nincs hozzá szemüveg, ami kb 6k/2db lenne utólag. Középső talp, bár elég terjedelmes.
FreezeeEz most jó vétel, és még akciós is, szerintem ennyiért megéri. 255 és az felett már drágának találnám. KDL50W828B[link] Bár ennek is vannak hátrányai, pl. a 3D, és a távirányító amire panaszkodnak, vagy a nem túl gyors menü, és csatornaváltás, de ezeket el lehet viselni. A talpa is kissé ingatag, ezért érdemes lesz majd két ponton kikötni az asztalhoz. -
Freezee
senior tag
Ehh nem tudok dönteni
Panasonic VIERA TX-50AS650E vagy SONY KDL50W828 vagy LG 50lb670v
Help valaki. CSak a tudása érdekel a kinézetük édesmind1 nekem. Ki melyiket választaná, egy árban vannak.
-
Goldguy
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állunk, de elbizonytalanodtam a választás során, mert nem olyan nagy a keret rá, így pedig nincs sok kompromisszummentes típus.Legfeljebb 110.000Ft van rá.
Sony, Samsung, vagy LG márkában gondolkodtam.
3D nem muszáj,a lényeg a képminőség, illetve minél nagyobb képátló legyen.
Kiváncsi lennék, milyen panele van ilyen árban a tévéknek.
A talpa pedig lehetőleg középen legyen, mert egy kis asztalra tennénk.
Illetve szeretnénk telefont,külső vinyót is rákötni filmnézés miatt.
Ezek alapján mit ajánlotok? -
törölt tag
Még valami (bocsi, lejárt a szerk. idő): a 2D felkonvertálás 3D-re pontosan mit is takar? Nézem pl az Animal Planet HD-t, s átalakítja szemüvegen nézhető 3D-re? Milyen hatásfokkal csinálják? Mert gondolom közel sem lesz olyan a látvány, mint amit eleve 3D-ben forgattak le. Van értelme egyáltalán? Élesebb lesz, mozgások szebbek lesznek, vagy miben változik?
-
törölt tag
Sziasztok
Tegnap telefonáltak a Tesco-ból, hogy kedvezően elbírálták az árú-hitelünket, így 150.000-ig (160.000 plafon) vennénk egy komolyabb tv-t. Amit kinéztünk, az egy LG 42LB650V, ami 149.990ft, s szinte csak jókat olvastam mindenhol róla. UPC nettel használnánk, valamint a mostani analóg tv csatornát átíratnánk digitálissá (+1.000ft-ért +20 full HD csatornás csomag). Van valakinek ilyen tv-je, s használja így?Valamint: tv teszteléshez a Tescoban pendrive-on milyen formátumban vigyek full hd-s miniklippet, megnézni a képminőséget? Egyáltalán engedik lejátszani hozott pendrive-ról, ragaszkodhatok hozzá? Tudtok ajánlani netről letölthető demo videót?
-
törölt tag
De, meg lehet úszni a smartot ha alap tévét veszel, mint az LB5610, de nem mindig érdemes, mert több csatlakozó, DLNA, stb. Outletből én inkább nem vennék, mert annyival azért nem olcsóbb, hogy megérje, olvastam már problémás eseteket. Főleg az 1 év bolti garancia. A minimum a 2 év, ami a többi üzletnél gyári garancia lesz, és nem neked kell bevinni, hanem az otthonodban szervizelik. Szerencsére az LG-k jó minőségben készülnek, de azért nem árt vigyázni.
-
kanyez
tag
értem, konkrétan innen venném [link]
ezek közül valami amit jónak tartasz?
aztán lehet hogy az lesz hogy költök inkább 150-et, és választok azok közül amiket most ajánlottál. viszont ez hogy 3d, smart, wifi etc. abszolút nem kell, de gondolom már nem igen lehet megúszni.
-
törölt tag
Az első 2-t nem ismerem, de már kifutott 2012-2013-as tévék, elvileg újat nem kapni belőlük. Ezekből az LG 47LN570S lenne a jobb választás. Én gyanakodnék, hogy egy üzletben mégis árulják. Esetleg javított, visszavitt, használt, stb. lehet? Nézz utána ha ezt választod.
A harmadik egy alaptípus, de akkor már nem sokkal többe kerül egy két smartos:[link], vagy egy nagyobb 50"-os méretű is. [link] , vagy egy jobb 47-es: LG 47LB630V -
leroyclub
senior tag
válasz
Hungarikum87 #567 üzenetére
A káva alja, amiben az LG felirat is van. Az egyiknek fényes alumínium a másiknak feketés.
-
leroyclub
senior tag
válasz
Hungarikum87 #564 üzenetére
Csak az alsó csík szine más. Egyébként minden ugyanaz. Én körbenézegettem mert jövő héten muszáj vennem TV-t mert nem birom már nélküle, és arra jutottam, ha újan szeretném, akkor ebben az árban a legjobb választás az LG.
-
leroyclub
senior tag
válasz
Hungarikum87 #562 üzenetére
Én is lefutottam ezt a kört
elvileg lg a legjobb ebben a mezőnyben az IPS panel miatt. Itt megtudod nézni a különbségeket:LG TV-k 2014
-
Hungarikum87
tag
Jó napot kívánok
Kérdésem lenne
Szóval , mi a különbség az LG 50lb 650-670-671 V TV-k között?
És eme márka ezen termékével szemben tudtok e, vmi féle alternatívát ajánlani
-
kanyez
tag
130 ezerig milyen tv-t ajánlotok?
semmi extra igény nincs, egyedül annyi hogy 40"-nél ne legyen kisebb.
-
törölt tag
Ha a költségvetés engedi, akkor az 55"-ost.
leroyclub Igen, csak külső színbeli eltérés van.
Van pár dolog amit még tudni kell: A mostani tévéknél bekapcsolásnál van egy boot idő, mivel egy szinten a PC-khez hasonlít a működése, de azt senki ne várja el, hogy olyan gyors, és mindentudó legyen mint a drága sokmagos procival, és minden más jóval szerelt számítógép, mert ha olyan lenne akkor kb 2x ennyiért adnák.
Van felhősödés ami minden LCD tévén megvan kisebb-nagyobb mértékben, és üres tartalom nélküli háttérnél jelentkezik, mert ilyenkor nem dolgozik az elektronika. A panel sarkain van egy un. piszkosodás ami azt jelenti, hogy a sarkok, főleg fehér háttérnél 1-2 cm-en kicsit sötétebbek, ez nem zavaró, sokan észre sem veszik. Másik lehetséges dolog a sötét háttérnél lehetséges bevilágítási hiba. Ez inkább a 650V-nél jelentkezhet. -
-
Kulbi
aktív tag
Sziasztok,
Már egy ideje olvasgatom a fórumot és megérett, hogy lecseréljem a 32"-os TV-m.
Mekkorát ajánlanátok egy 20 nm szobába, ahol 3,3m-ről nézzük a TV-t. Én 55" szeretnék, de egy üzletben inkább az 50"-ajánlották.Köszönöm.
-
törölt tag
Akkor remélem már semmi nem tart vissza attól, hogy a 40"-ost vedd meg, ami alig drágább, mint a 32-es, és ahhoz képest sokkal nagyobb, és több élményt ad neked. Termékek összehasonlítása - Samsung UE40H6200 + Samsung UE32H6200
leroyclub Akkor a 650V-t, ami a középkategória belépőszintje azt gyorsan felejtsd el ha jót akarsz magadnak, és a 670V-671V közül válassz, megéri bőven a felárat. Akár 47 vagy 50-es méretben, amelyik belefér. Itt vannak sorban:[link] -
leroyclub
senior tag
válasz
#94529552 #551 üzenetére
Köszi! Közben úgy néz ki hogy átpártolok az LG-re? IPS panel miatt de még nem biztos. LB670V LB650V amiket nézek. Nehéz a kereten belül maradni
Egyébként játékra nem használom csak film. Mondjuk lehet később játékra is kell mert néha elkap a hév hogy vegyek egy xboxot de általában 3 hónap utána eladom
-
Neo*
csendes tag
válasz
#94529552 #551 üzenetére
Igen, a Samsung topicban kezdtem. Ott is azt válaszolták, hogy a 32"-os H6200 csak 50 hz-es (100 CMR van a Samsung honlapján feltüntetve), 40"-tól valós 100 hz - 200 CMR. Az az érdekes, hogy minden webshopban 200 CMR-el hirdetik, ill. ha a Samsung hivatalos honlapján átállítom az országot külföldire ott is 200 CMR-t írnak már a 32"-osra is, csak a magyaron 100 CMR. Voltam tegnap bent a MM-ban, kérdeztem az eladót, azt mondta, hogy tudomása szerint 100 hz-et tud a 32"-os H6200 is. Előszedettem szegénnyel a raktárból egy bontatlan készüléket, de a dobozán nem volt a CMR feltüntetve.
-
törölt tag
Amikor hagyományos tv-ről váltasz, majd ne felejtsd el a hagyományos adást is leváltani. Ha van 3D-s filmünk, azt lehet megnézni a tévén, tv adások még nincsenek 3D-ben. Annak is örülnünk kell, hogy digitális adást nézhetünk, és egyre több Full HD csatornát. Igen, 2 szemüveg lesz rajtad. Vannak könnyebb és nehezebb 3D szemüvegek, amit rá kell tenni a dioptriásra és már lehet is filmezni.
leroyclub A mostani Samsung tévék teljesen mások, mint azok a plazmák. Az újakra nem jellemző az a pöttyösödés, de ha a Pana tetszik, hát nézd meg és válassz közülük. Amiket találtál, annyit tudok róluk, hogy nem lehet HDD-re adást felvenni, és játékhoz nem nagyon javasolják a magas input lag miatt. De lehet, hogy neked ezek nem számítanak. Még esetleg a hangminőség egy kicsit gyenge.
Most véletlenül ráakadtam egy 48"-os smart 3D-s Toshiba tévére, ami 140 ezerbe kerül, pont annyiba mint a 40"-os kistesója. Toshiba 48L5435DG, és az Euronics boltokból lehet rendelni. Érdekes, nemde? Bár tudom hogy 50-est akarsz venni. Lehet kapni Panasonic-ból TX-50AS500E-t is, ami ugyanazt tudja mint az 520E, de még jobb áron. [link]
Neo* Tudomásom szerint ellentétben a Sony-val éppen a H6200-as a 100 Hz-es tv, de a Samsung topicban többet is megtudhatsz róla, de a Sony topicot is elolvashatod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest