Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
Szia. Azt nem tudom megmondani, hogy mi számít soknak, mert mindenkinek más. Volt itt több hozzászóló, aki több kiállított tévét is vett már, mondván legalább bejáródott és kijött a hiba rajta. Több száz, ezer óra volt benne és megelégedéssel használja, mások meg soha nem vennének ilyet. Ezekre a kiállított készülékekre rendes 2 év garanciát adnak, ellentétben az outletben csak 1 év. Üdv.
-
-
rainman72
Topikgazda
válasz
truckerboy #52785 üzenetére
Márkán belül a speckok szerint,és az itteni tapasztalatok alapján a Lg modele talán jobb választás!Mellette szól a jobb op.rendszer és a magic remote is!
Amugy kb egy szinten van a 2 tv,azért is nehéz rámondani az egyikre hogy az jobb.
A Samsub idei TU sorozata nem annyira jól sikerült már mint az elődök,de az Lg még tartja a színvonlat!Mind2-ből eltünt viszont a DTS hang támogatottság! -
s4tch
veterán
válasz
Kiskutya #52782 üzenetére
Itt azért kicsit többről van szó, mint egy sima biztonsági rés. Nyitva volt egy port a tévén, és a szakértő szerint ezt a gyártó észrevétlenül zárta be, egy backdoor segítségével. Erős állítás, ha igaz. Kár, hogy ezeken a cikkeken kívül arra vonatkozóan nem találtam hirtelen semmit, hogy valaki megnézte volna alaposan, milyen forgalmat bonyolít a tévé.
-
penge111
addikt
Philips 65PUS8505 ez most baromi jó áron van az emagon 220k, jó tv ez? Ps4+netflix szemből nézve. Tetszik, hogy forgatható a talpon a tv. Vagy ebben az ársávban TLC C715 továbbra is a nyerő 244k-ért
?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
truckerboy #52783 üzenetére
Hello
Ha tudnánk melyik panel az ideálisabb neked akkor meg lenne a válasz is,VA vs. IPS.
Amugy mind2 tv jó választás lenne. -
truckerboy
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok. A keretem sajnos nem Oledbe,Qledbe gondolkozik. Nálam kettő márka jön szóba,Samsung ,Lg.
Jelenleg egy 6os szériás LG TVt váltok le ami 55",megy a fiam szobájába
Árban illetve méretben( 65") ami nekem még belefér és adott egy akciós,jó ár a szolgáltatómnál 2db amivel szemezek egy Samsung UE65TU8002 és egy LG65UN74003lb.Nappaliban lesz használva,normál tvzéshez,filmekhez,HBO Go..
Segítő,tapasztalatokra , véleményetekre volnék kíváncsi.
Ui: MMba Samsung ,Euronicsbe LG pártiak észre vettem. Így most,hogy adsz a véleményükre?
Köszönöm -
Kiskutya
veterán
Ez bármikor bármelyik gyártónál előfordulhat. Most a tcl lehet 1 hónap múlva a Samsung vagy az LG szoftverében lesz sebezhetőség. Nem tudom a többi gyártónál megoldható e de pl nálam a c715-ön van hátul manuális kapcsoló a mikrofon kikapcsolásához, legalább ezt ki lehet iktatni ha valakit zavar.
-
19Petya83
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy 32" alatt van-e használható DLNA képes TV? Gyakorlatilag minden egyéb szempont elhanyagolható. A konyhába szeretném rakni, hogy főzés közben recsegjen valami. Nem szeretnék rá sokat költeni, ha nem muszáj.
Előre is köszi! -
Ck.
addikt
Szerbusztok, Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
A két tv közül melyiket választanátok? Összeségében az LG-kért annyira nem vagyok oda, de ha nagyon muszáj, akkor megbékélek vele. A Samsung kicsit drágább, de összeségében nekem szimpatikusabb. Más nem jöhet szóba, ez a kettő közül tudok csak rendelni:- LG UN73 43 INCH 4K SMART UHD TV [link]
- SAMSUNG Q60T 43" QLED 4K HDR SMART TV [link]Nagyon köszönöm
-
törölt tag
Igen, TCL C715, igaz 10k-val több most, de lényegesen jobb képminőségben. Ráadásul ez már QLED.
luciferk: azon az áron szerintem igen, nem bukik annyira sokat az ember rajta, ha elromlana. Itt sokat lehetne bukni, az biztos: [link]
A mostani használt piac árait figyelembe véve az a Samsung plazma nagyon is reális és jó áron van szerintem. -
szata.68
senior tag
Sziasztok!
Lehet,hogy kicsit hülye kérdés lesz...
Abban szeretném a tanácsotokat kérni, hogy szerintetek van-e olyan időszaka az évnek amikor érdemes a tv beszerzését időzíteni? (gondolok itt a modellfrissítésekre, rendszeres akciókra,stb)
Érdemben kb fél év múlva, nyáron kellene vennem egy min. 85"-os, viszonylag fullos tv-t.
Én úgy gondolom, hogy érdemes talán akkoriban vennem,mert hátha addig is csökkennek az árak, de ha véletlenül van valami bestbuy mostanában ami esetleg kifutó darab akkor nem maradnék le róla.
(leginkább nagyfelbontású Netflixes, tékás anyagokat nézünk majd rajta MP-el,hangrendszerrel) -
JamesHun
addikt
válasz
DJosef #52636 üzenetére
én is ezt vettem xbox mellé
én a QE55Q82T-t vettem elsőre, de volt ott pixel gond és a 2. nak meg nem volt hangja
Majdnem QE50Q80T vettem, de persze az eladó nem szólt volna, hogy az a 120 HZ-t nem tudja ami köcsögség.Szerencsére ezzel minden rendben volt, bár a Samsung menüje és beállításai jobban tetszettek. Meg a kevesebb gomb néha több (távirányító)
-
mötálhed
tag
Sziasztok!
TV vásárlás kapcsán szeretnék bestbuy tanácsokat kérni.
Amilyen paraméterekkel gondolom
50"
Tartalom az Netflix USB/HDMI lenne, sima TV adás nem
Falra szerelném
Olyan 130-140ezer körülig (tudom, hogy vannak jobbak többért, meg színvisszaadás, betekintési szög stb, de kezdetnek ebben a kategóriában maradnék, laptop kijelző után ez is nagy ugrás)
Samsung és LG márkákban gondolkodom, bár némi keresés és ismerősi tapasztalat alapján inkább a Samu.
Előre is köszönöm. -
Masooo
aktív tag
Sziasztok
Előre is elnézést kérek, ha rossz helyre írok. Igazából nézegettem, hogy merre kellene, de számomra a tv topikok közül nem volt egyértelmű, így ha nem ide akkor kérnék terelést, ha igen akkor pedig segítséget.
Az előzmény:
Volt egy kissebb "akció" emagon anno és behúztam jópár monitort aránylag jó áron. Lenovo e24-20. Az irodában elkezdtem lecserélni az összes monitort ezekre, de nem érkezett meg mind még, pici levelezében is állok még az emaggal. Viszont amik megjöttek, azokból az egyiket szeretném a váró részen hasznosítani mint tv.Az elképzelés:
Arra gondoltam, hogy vennék egy x96 max plus boxot pl, ezzel hdmi-vel összeházasítom őket, a box wifijével pedig tudnék vetíteni rajta pl DigiOnline adásokat vagy háttértárról bemutató anyagokat és filmeket is akár, amire éppen igény mutatkozna.A felszerelés:
A monitor csatlakozói:
1 x HDMI 1.4
1 x DP 1.2
1 x VGAValamint 2 hangszóró is a része beépítve.
-
törölt tag
Azért akadnak a használt piacon elképesztően jó vételek is, mint az alábbi:
(600-700k körül ment újkori árán)
-
Lord Lion
csendes tag
Köszönöm nektek! Akkor maradok a Samunál. Mondjuk azt a távirányítót szokni kell
-
sg22
senior tag
Sziasztok!
segitseg kene nekem uj tv ugyben, a regi megadta magat. 65" kellene, sok netflix meg sorozat/film (plex) meg jutub meg ilyenek lennenek. Soundbar az van hozza. Dolby vision meg az osszes uj cuccos jolenne ha benne lenne.
oled az tul draga szal az nem jaccik. Olyan 900-1200 eur maxig gondolkodom.
Phlips 65pus85 sorozatot neztem, 8535/12 8545/12 ezek olyan 900-950 eurok itt. Benne van minden jo dealnek tunik ennyiert de megneztem a mediamartkban es nem voltam elajulva tole. Sima philips led tv... es csak 60 hertzes.
van vmi jobb vetel ebben az arkategoriaban?
koszi
-
Lord Lion
csendes tag
Sony 55XH8096 vs Samsung QE55Q70TA. Én nem tudok dönteni
-
rainman72
Topikgazda
Holnap 170e lesz a Sony 55XH8096 az eMagon
-
törölt tag
Sziasztok!
Az LG monitor tévéi mennyire ajánlottak? Használhatóak tévéadáshoz?
-
AL
addikt
válasz
Lord Lion #52750 üzenetére
Szia. Képminősége a Samsung Q70 nek a legjobb. Az natív 100Hz. Jobb a mozgásmegjelenítés, jobb az elektronika, de ha oldalról is nézitek, akkor torzulhatnak a színek. Jobb a feketéje és sokkal nagyobb a kontrasztja, mint az IPS paneleseknek. A másik 2 Samsung és az LG natív 50Hz. Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest