- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Házimozi haladó szinten
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vanek25
tag
mi a különbség a két tv között?
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_samsung-qe-55-q82tatxxh-4k-uhd-smart-qled-telev%C3%ADzi%C3%B3-138-cm-1338727.html?rbtc=aru%7cpf%7c1338727%7c%7cp%7c%7c
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_samsung-qe-55-q80tatxxh-4k-uhd-smart-qled-telev%C3%ADzi%C3%B3-138-cm-1317724.html
SAMSUNG QE 55 Q82TATXXH 4K UHD Smart QLED Televízió, 138 cm
SAMSUNG QE 55 Q80TATXXH 4K UHD Smart QLED Televízió, 138 cmmelyik a jobb?
-
rainman72
Topikgazda
-
HagaNRG
őstag
Jó reggelt!
Továbbra is nagyon zavar, hogy tegnap lemaradtam a 160 ezres Samsung 55 Q60-asról.
Most ránéztem az emagra, véletlenül máris van raktáron belőle, csak most már nem 159, hanem 189k az ára.
Ha még 179 lenne, azt mondanám, legyen, de így kicsit rossz a szájízem, hogy plusz 30k-t (Egy olcsóbb soundbar árát) fizessem-e ki érte pluszban. Bár még így is olcsóbb most még, mint az edigital, MM BF-es akciós ára volt.
Az LG Nano71-esem viszont még mindig a kosárban.
Erősen gondolkodom, hogy visszamondjam-e az LG-t, és fizessem ki akkor a plusz 30-at ezért a Samsungért.
Az a baj, hogy világ életemben Samsungos voltam, két éve próbálkoztam már egy NANO LG-vel (7900), de akkor egyáltalán nem győzött meg annak a kép sem, cserébe viszont bosszantott a jól megszokott Samsung felületem hiánya, a bumszli mutogatós távirányító, meg minden egyéb szokatlanság, ami márkaváltáskor mindig megvan.
Közelről nézve, sötét, kis szoba lakója lenne az új TV, arról az aprócska tényről nem beszélve, hogy nem vettem volna meg az új Xboxot, akkor fel sem merült volna, hogy új TV-t vegyek. Nyilván tudom, hogy ez a két típus még mindig nem az a felszereltség, amivel robbantani fognak a next gen konzolok, de ha csak kis előrelépés van (mondjuk az eddigi kamu 4K helyett valós HDR10-et tud a TV), nekem már az is tökéletes lenne. 100Hz és Hdmi 2.1 az meg gondolom, mindkettőnél kilőve, ahhoz jobban zsebbe kéne nyúlni. -
Nikla
tag
Sziasztok,
200e alatt van Androidos Tv 55-65" körül amit ajánlanátok?
Ambilighttal nagyon rég óta szemezek de élőben még soha nem volt hozzá szerencsémOledről lemondtam, most egy lg 43uj620 unk van ( ez azt hiszem IPS) így lehetőleg maradnék IPS és nem VA mellett.
Az egyik fő oka hogy szabadulnék a webos-től... Az Android jobb? - nem játszani akarok, netflix, plex és társai az eset 90%a.
Jó lenne ha BT fülessel is menne :> más kívánságok nincs :D
Köszönöm előre is :)
-
TGWH
őstag
[link] próba link
Ebből indulok, ha a szűrt keresést linkeli beegész jónak tűnik a kínálat.
Toshiba 43U2963DG is igen jónak tűnik. -
langmedia
újonc
OK, köszi!
-
RazoR
veterán
válasz
KD6-3.7 #50528 üzenetére
A panelekkel tisztában vagyok, VA paneles monitorom van, előtte IPS volt.
Az egyéb jellemzők érdekelnének, hogy melyik miben jobb, ha jobb egyáltalán valamelyik a másiknál.
Egy 7 éves 47"-os LG-t váltana ami már közelít az élete végéhez, egy Youtube vagy egy Netflix indítás 5 perc, még a webOS előtti firmware-el... -
KD6-3.7
őstag
A Samsung VA, míg az LG IPS
Panel típusok
VA:
+ nagyobb kontraszt
+ jobb fekete szín
+ sötét helyiségben ajánlott
- rosszabb betekintési szög
- oldalról nézve torzul(hat)nak a színek
IPS:
+ nagy látószög
+ magas színhűség
+ világosabb helyiségben ajánlott
- gyengébb fekete szín, alacsony kontraszt -
Bati0501
őstag
rainman72:
Köszönet a segítségedért!
Az ajánlásod alapján a Samsung TU8502-re esett a választásunk.
Eleinte én a nano793-sal szemeztem, de több okból (va, ár, kicsit jobb hdr, kicsit jobb gaming képesség) kezdtem a Samsung felé hajlani, a végső ok az volt, hogy a Samsung 43"-osban is VA panelos.
Emag BF akció keretein belül rendeltük meg 43"-os méretben 115e-ért. Úgy gondolom ez tényleg jó árban volt, 20-30 ezerrel volt olcsóbb. /Kacsingattam az 50" felé, de az már kicsit túlzó lett volna a szobába, és az már ~140e körül volt, ami ugyancsak jó ár./
Szóval köszönjük szépen a segítségedet!(Majd én is csatlakozom a többiekhez, és leírom a tapasztalatainkat a szerzeményről.)
madle: én úgy tudom, hogy az 50nano793 VA panelos.
-
-
Ha már véleményt kell írni.
Tegnap megjött az ismerősnek a Philips 58PUS8505. Annyira meggyőző volt, hogy vettem én is egyet. Nem vagyok szögmérő, de szerintem 45 fokig jó a kép, utána már halványulnak a színek erősen. Addig elfogadható.
A fekete tökéletes nem totál sötét szobában. Teljes sötétségben nem tudtam megnézni egyelőre, de majdnem sötétben meggyőző. Mondjuk nálam is nappaliba kerül ez.A hangja felejtős a tévének. Kell egy soundbar.
Iszonyat súlya van, a 65-ös samsungom pehelykönnyű hozzá képest. Van benne anyag, a fém láb is nehéz, hát még a tévé. A keretről nem tudom megállapítani, hogy alu vagy festett műanyag. Ez nekem elég. Érzetre fém egyébként, mert kicsit hidegebb, mint a többi része.
Az ambilight tényleg nagyon jó.
Nekem kinézetre nagyon bejön, de ehhez szeretni kell a szögletes formákat, szóval szubjektív. Nekem eddig a legszebb tévém lesz. -
CCJoco
újonc
Sziasztok!
138cm környéki, árban max 160e, fényes nappaliba keresnék tv-t filmezéshez, tévézéshez, nagyon ritka xboxozáshoz
A lentiekre szűkítettem a listát. Ezek közül melyiket ajánlanátok, vagy esetleg olyan ami nem került szemem elé, de beillik a kategóriába tudásban és árban?
Sokat olvastam a Hisense-ről és elkezdett vonzani. Anno vettem Xiaomi telefont, minden haverom röhögött rajta, de azóta is márkahű vagyok és felküzdötte magát a gyártó, úgyh nyitott vagyok ilyesmire
Samsung UE55TU7102KXXH
Samsung UE55TU8002
Hisense 58A7100F
Hisense H55U7BKöszi előre is!
-
rainman72
Topikgazda
● Panel típusok
VA:
+ nagyobb kontraszt
+ jobb fekete szín
+ sötét helyiségben ajánlott
- rosszabb betekintési szög
- oldalról nézve torzul(hat)nak a színek
IPS:
+ nagy látószög
+ magas színhűség
+ világosabb helyiségben ajánlott
- gyengébb fekete színEz alapján nagyjából be tudod lőni melyik az ideálisabb!
Itt utána nézhetsz rengeteg tv adatainak [link] -
Cry0
őstag
válasz
rainman72 #50509 üzenetére
Én akár hogy néztem nem találtam meg melyik az IPS melyik a va paneles.de igazából sokat nem is értek hozzá hogy egy évnél melyik az ideálisabb
Illetve még van egy xiaomi mi 4s tv nem tudom ez esetleg jobb lehet e mint a többi, ez IPS paneles.
Netflix, HBO got nem használom. -
Cyrusv10
tag
Sziasztok, hetek óta olvasgattam a csoportot és látatlanba is sokat segítettetek, köszönöm.
3-4 méterre kerestem 90%-ban gépről filmezésre, sorozatra, stratégiákra egy Tv-t. Elég sötét szobába, több irányból lesz nézve, fel megy a falra egy mozgatható konzolra. A keret 250k volt. Sok olvasgatás után ezek lettek kiválasztva.A TCL 65C715 volt a favorit toronymagasan, de csak az emag adta jó árba, azokra meg ennyi pénzt nem bízok
. Az LG NanoCell 65NANO793NE menüje irtóra tetszik, de mivel alapból a gép miatt "okosítva" van ezért ez nem számított annyira, hogy 10.000-eket fizessek pluszba. A Sony Bravia KD-65X7055BAEP-nél még a jó Smart funkció se volt ami indokolta volna a felárat, bár személy szerint a képe ennek tetszett a legjobban és ehhez a márkához húztam, de nem ért ~+40.000-t. Így Euronicsból lett a Philips 70PUS7805.
A IPS panel bevilágítása eléggé látszik jobb fent és lent, valamint középen, de ez engem nem zavar, mert csak ha teljesen fekete a kép akkor látszik. A menüje eléggé lassú és kevés az alkalmazás (se Spotify, se HBO, Netflix-Youtube van).
Az Ambilight egy borzalmas parasztvakítás de működik! mindenki oda meg vissza van tőle
tényleg valahogy jobb az összkép (vagy csak önigazolok). Dolby-HDR rendesen megy nagyon szép a kép, csak legyen neted hozzá. Még nem állítgattam érdemben, de úgy érzem sokat nem is kell. Mivel kb 4 méterről van nézve ezért a sima 1080p is plusz. Filóztam, hogy kisebb méret lesz a 65-nél de erre a távolságra már örülök hogy nem adtam lejjebb. Ez így 2 este után, ha kérdés van, hajrá.
-
rainman72
Topikgazda
Van 2 VA paneles meg 1 IPS!
Elsőnek azt kéne eldönteni melyik az ideálisabb neked!
Amugy kb egy szinten vannak,csak a panelok sajátossága döntő,illetve
kell-e HBO GO?
Hitachit sztem csak akkor ha ragaszkodsz az 5év garihoz!
Helyette inkább Hisense 43A7100f az edigin ha van még 85ért! [link] -
-
Cry0
őstag
sziasztok!
az alábbi 3 tv közül melyik lehet a legjobb választás?
-HITACHI 43HK5600
-PHILIPS 43PUS7505
-SAMSUNG UE43TU7102KXXH
előre is köszi -
madle
őstag
Urak,
napok óta olvasom a fórumot azért mert terveztem, hogy veszek egy 50-es LG Nano793NE-t. Laikusként...TV, Netflix, esetleg konzol. Most meg már teljesen össze vagyok kavarodva, hogy csak nem kellene elkapkodni. Láttam ez IPS, szóval....
-nekem jobb lenne a VA panel.
-DTS, Dolby hang, amire nem is gondoltam, jó lenne.
-könnyen kezelhető, nem Androidos menü.
-Sonynak pl a képe jobban bejön mint a túlszaturált Samsungé. Viszont a Sony Androidos...
-akkor megláttam a Phillips, Hisense és TCL tévéket, azok is érdekesek lehetnének.Árfekvésben olyan 160-200 között szeretnék költeni rá, ha a Telekomnál van, az sem baj, mert kell kötnöm úgy is másik lakásba is előfizetést.
Köszönöm ha esetleg tudtok ajánlani valamit!
-
fezsoo
aktív tag
Emagon lett 2. Meg 3. Felvonás.
Nem követtem egész nap az akciókat. Lehet hogy valakinek pont fontoss ez az infó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Horgász topik
- Gitáros topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Futás, futópályák
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest