Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
válasz
bromi84 #40548 üzenetére
50"-ost kellett volna venned, mert az LG-nek csak az 50UMxxxxx sorozata va paneles. Akkor nem lenne ilyen különbség a régi és az új tévé fekete szintje között, sőt az újnak még jobb is. S marad a webos és a magic remote kényelme.
Ha 40-55" között keresgélsz, akkor én becserélném ezt az 55"-ost az 50-re. S megoldódnának a problémáid. -
bromi84
tag
válasz
hunaqua #40546 üzenetére
Sajnos én sem tudtam megbarátkozni vele, bármennyire is tetszett, hogy a 40->55col lett és a webos+magic remote kombináció. Elállás lesz belőle.
Az üzletben nem gondoltam volna, hogy otthon ennyire kiütközik az IPS panel hátránya, pedig a MM-ban mindenki ezt ajánlotta ebben a 170e-es árban. Megjegyezem, hogy a régi kb. 7-8 éves VA panelos Samu esetében én alig tapasztaltam színtorzulást a legnagyobb betekintési szög mellett sem (vagy ez az LG pont annyira fakult abban a helyzetben)! -
st4b88
újonc
az alábbi dillemmában kérnék tanácso(ka)t:
Telekomnál most 235k-ért megszerezhetek egy 55q70-t, (ami elég BB), viszont 65q70 is elférne esetleg, az most viszont legalább +150k mindenhol, kicsit sokallom a +10 inchért.A vásárlás azonban nem sürgős, úgyis lassan jön az idei széria, régi motorosok szerint kb hova várható a kifutó ára vagy akció esetén lemehet 330-350 környékére? Érdemes lehet kivárni?
Illetve nemtom, hogy telekom mennyire szokta dobálgatni az árait, mi a tapasztalat, mennyire emelik vissza az árakat (listaáron 276k, nem tűntetik fel, hogy akciós lenne, vajon visszaemelik a korábbi 350k környékére)
Köszi a válaszokat!
-
bromi84
tag
Vettem egy Lg 55um7610-et, amiről a tapasztalataim a következők a vásárlás előtt állóknak (7450-es csak designban más):
+ lg webos tényleg szuper, mindent lejátszik, elindul gyorsan, magic remote okos dolog, szép a design...
- Sajnos a kép minőségével nem tudtam megbarátkozni. Ha kicsit is sötét a kép akkor nem adja vissza a feketét, szürke minden. Ergo esti filmezés, sorozatok sötétben nem neki valók. Világosban világos képpel nincs baja, sd tartalmat is jol hozza, fhd, 4k is remek, hangja is tv-hez mérten jó.
Régi Samsung tv-m szinképe, feketéje azonban potolhatatlan vele. Csatolok is 2 képet amiről várok véleményeket. (Probáltam beállitgatni a feketéjét ph teszt alapján, de sokat nem segitett sajnos.) -
Gabesz87
veterán
Amúgy mi 2018 karáncsonyra vettünk anyámnak egy TV-t a konyhába. Szinte egész nap ott van, világos helyiség, a hely mondjuk korlátozott volt. Egy Panasonic TX-32FS500 TV-t vettünk, de nekem nagyon tetszik. Jó a kezelhetősége, tetszik a nagy, normál méretű, nem apró gombokkal rendelkező távirányító. Sima TV-hez a képe is jó. Szóval csak arra akarok kilyukadni, hogy attól függetlenül, hogy manapság főleg az LG/Samsung/Sony megy, nem rosszak a Pana-k sem.
Esetleg 200-ért még itt van ez a Sony 49XG8396 is. Specifikációk. VA, Edge LED, 100Hz, Android. Vagy hasonló áropn LG49SM8600 NanoCell TV. SpecifikációkIPS, Edge LED, 100Hz. Ez is jó választás lehet.
-
Gabesz87
veterán
Szia!
Szerintem csak IPTV felhasználásra nem venném a Samu-t, az inkább esti filmezésre, házimozira jobb. Napközbeni TV-zésre, pláne világosabb helyiségbe, és ha az ember jön-megy közben (ergo nem mindig szemből nézi), lehet, hogy jobb egy IPS. Bár igazából erre a célra talán majdhogynem mindegy. De a lényeg, hogy ha megveszitek az RU8002-t, lesz egy jó TV-tek, de a célra megfelelő a Sony is. Vagy az LG UM7450. Nézd meg élőben őket ha teheted. -
-
Gabesz87
veterán
válasz
Ryzenn #40539 üzenetére
Szia. 4K és smart funkció nélkül szinte már alig kapni TV-t, mondhatni ez az alap. Ha akár csak 2-3 oldalt visszaolvasol, AL fórumtárs által sok ajánlást olvashatsz, nagyon jó kis leírások, összefoglalók.
Alapvetően el kell dönteni a méretet, és hogy a felhasználás jellegét (panel típusát). Ajánnlott az összefoglalót elolvasni. 200K alatt jelenleg a legjobb választás a Samsung 55RU8002, Euronicsban szokott lenni akcióban gyakran, ~190-ért. 4-5 méterről már akár 65"-os TV is alkalmas, de azt ennyiért, jót nem kapsz. Esetleg ezeket. A TCL-re azt hiszem 5 év garit adnak, de általánosságban elmondható, hogy manapság minden TV-re érdemes plusz garit venni.
Amit még esetleg 170 körül még megnézhetsz:
LG 55UM7450PLA
Sony Bravia KD-55XG7096B
A kettő összehasonlítva.A kezelhetőség lehet még kérdés, de ez is szubjektív. Kinek mi jön be. Sokak által a legjobbnak tartott az LG WebOS rendszere, letisztult, átlátható, és MagicMosue légegérrel a legjobban kezelhető. A Samsungoknál a Tizen kicsit kaotikus, bonyolult eljutni egyes beállításokhoz. A Sony-k többségén már Android van, ez kinek előny, kinek hátrány.
-
Ryzenn
friss újonc
Sziasztok, keresgéltem olvasgattam de elég nagy a választék és a zür zavar szóval inkább úgy döntöttem rákérdezek.
Tv -t szeretnék vásárolni olyan 150, max 170 ezerért. Olyan 4-5 méterről néznénk és hát nemtudom, hogy 4k ebbe az árba belefér e vagy egyáltalán milyen készüleket esetleg márkát tudtok ajánlani. És úgy átlagban mire kell odafigyelni Tv vásarláskor. A Full HD és smart funkció alap lenne persze.
Köszi a válaszokat előre is. Peace✌️ -
balint82
senior tag
Sziasztok,
Viszonylag sokat megy a youtube alkalmazás a tv-n, így akinek van xf9005 típusú Sony tv-je, meg tudná mondani, hogy mennyire lassú az alkalmazás / videók betöltése / keresése?
A mostani mm akción eléggé elgondolkodtam, viszont az Android és a tv kapcsolatáról olyan sok jó dolgot nem olvastam.
-
AL
addikt
válasz
hyperspale #40528 üzenetére
Szívesen . Igazából nincs is 100 ezer a különbség, "csak" 60 ezer körül.
A Q60 : [link] 240 ezer körül van, volt már olcsóbb is. Most szerintem nincs jó akció.
A Q70 : [link] 290 ezer körül van.
Érdemes figyelni az árakat, mert néha csak 1 - 2 napig tartanak az akciók.
Mint előttem is írták érdemes kipróbálnod őket. Megnézni, hogy a Te szemed mennyi különbséget lát.
A Q70 - nek minőségi Direct led panelje van, hasonló a Sony XF9005 - höz.
Előnyök ( Q70 ) : Valós 10 bit, magasabb fényerő, több HDR, jobb kijelző, van mélynyomó.
Hátrány : rosszabb válaszidő, kicsivel többet fogyaszt.
A Q60 - nak edge led. Mindkettő VA paneles. [link] -
Davcy
tag
Sziasztok!
Anyukámnak elromlott a 47LD750-ZA típusú TV-je (2* javítva volt, én már nem viszem sehova harmadszorra).
A kívánsága annyi lenne, hogy legalább ilyen átlójú legyen.
T-s settopbox-on keresztül (HDMI) néz TV-t, más funkció nem kell.
Tudnátok ajánlani valamilyen TV-t, ami kielégíti ezen igényeket és kicsit időtállób?
A max. 200e körül lenne, de remélem, hogy ennél olcsóbban is lehet találni valamit!Előre is köszi,
-
rankesz
veterán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy az alábbi két modell közül ti melyiket választanátok?
LG 43UK6300 vagy
SAMSUNG 43NU7122?Megnézni egymás mellett a két modellt nincs lehetőségem, csak valamelyiket választhatom a kettő közül, de a száraz adatok a netes összehasonlító oldalakon nem könnyítették meg a döntést számomra
-
hyperspale
csendes tag
válasz
Gino20 #40529 üzenetére
Köszönöm a választ!
Sajna nem opció a 65”, feleségemmel az 55” lett a kompromisszum.
Egyébként láttam a hirdetést, érdekelne is a dolog, de jobb a béke! ✌️
Az lesz a vége, amit ajánlottál. Felkapom a vinyót rakok rá 4k-s filmet, meg full hd-t is és kipróbálom mm-ban. Köszi! -
asdf_
veterán
válasz
gyuribácsi88 #40506 üzenetére
Mielőtt döntesz, nézd meg [ezt a videót] , aztán vedd meg a samsungot.
Ez itt almat kortevel, ha egy VA-s melle odaraknak egy IPS-t (raadasul szemre mintha nagyobb fenyerovel is, mint a masik) ne csodalkozzunk, hogy az IPS feketeje tejben uszik es eg es fold a VA-shoz kepest.
-
Gino20
őstag
válasz
hyperspale #40528 üzenetére
Hogy megér-e közel ~100 ezer forintot azt valójában neked kell eldönthened. Ha van valami külső tárolód, azt is megteheted, hogy bemész egy közeli MM vagy egyéb nagy üzletbe és leteszteled saját pl 4K-s tartalommal (ha van nagyobb tároló én nem bajlódnék megfelelő tesztvideók begyűjtésével hanem ,,beszereznék" egy 4K-s látványos filmet és azzal próbálnám ki). Én Q70-et használok és nagyon elégedett vagyok vele. A 2 TV között azért van különbség bőven, viszont az biztos, hogy + ~100 ezret megér ha QE65Q70-hez jutsz hozzá
. Kicsit bicskanyitogatóan, de napokban pl pont itt fórumon ajánlgatta egy hirdető saját QE65Q70-ét (~300-ért), ami a hardverapron megtalálható. Persze ez csak akkor opció ha ,,elfér" a 65" és nem zavar, hogy 1 hónapos termékről van szó, aminek a számlája nem konkrétan a Te nevedre szól (Személy szerint én nem foglalkoznék vele)
-
grizlisandor
veterán
Sziasztok!
Halálán van a Blaupunkt BLA-40/148[link] tv-m, szerelőnél van, előfordulhat, hogy nem éri meg megjavítani. Pótlására keresnék készüléket, 2-2,5méterről nézem, Blaupunkt-nál nagyobb szerintem jó lenne, FullHD felbontás elég, 100k HUF körül(vagy alatta), mit ajánlanátok?
-
AL
addikt
válasz
hyperspale #40508 üzenetére
Szia ! Játékokhoz és filmekhez a 100 - 120 Hz es tévék jobbak a gyors mozgások miatt.
Az Általad írt Samsungok ilyenek és VA panelesek. A panelekről ( ha nem ismered ) itt
és a fenti összefoglalóban olvashatsz.
Legjobb a Q70 - es , de mint írtad az a legdrágább.
Rangsorban a 8002 - es a 3., de sokan megelégedéssel használják.
A Q60 -as ( Qled ) kijelzője a Sony Triluminoshoz hasonló ( jobb a színmegjelenítése ) és nagyobb a fényereje. Itt láthatod az adataikat : [link]
Ha a Google keresőbe beütöd a típusszámokat mindkettőről találsz kisfilmeket és teszteket :
[link] [link]
Ha mégis IPS panelest választasz, akkor a Q60 - ashoz hasonló áron az LG 55SM8500 és 8600 van. [link]
Üdv. -
balint82
senior tag
Sziasztok!
Sony 55xg8096 170e Huf-ért megérheti (új, két év gari) ?kdl-42w802a tv-t váltani.
Zömében kábeltv, sorozat & youtube nézésre lenne.
-
Kingcold
aktív tag
-
mzso
veterán
Szerintetek van rá esély, hogy a KD-49XG8396 a mostani 200 ezerről még lejjebb megy pár tízezerrel?
-
asdf_
veterán
válasz
Gabesz87 #40511 üzenetére
Múltkor néztem egy tesztvideót, amíg egy negyedmilliós tévében függőlegesen 4 (!!!) vízszintesen 12 mezőbe osztják fel a kijelző háttérvilágítását, és olyan halálbuta algoritmus van mögötte, hogy egy starfielden elveszik, én megmondom őszintén, a local dimming létezésével (legalábbis amíg a mátrix felbontását nem közlik/nem kideríthető) nem is foglalkoznék, ugyanarra a sorsra jutna mint a sok hülye képj"avító" baromság, hogy kikapcsolja az ember azonnal.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Kingcold #40509 üzenetére
Samsung / Sony
Utóbbi árához még egy Deák Ferit hozzá kell csapni. Viszont jó árban van, azt mondják, a legjobb VA paneles TV az árkategóriájában! VA, Direct LED (Full Local Dimming), natív 10 bit, Android rendszer (van akinek előny, másnak hátrány).
A Samsung Edge LED, VA, nem 10 bit, nincs benne Dolby Vision, és DTS. Mindkettő 100Hz.
Összehasonlítás a két TV-ről. A -
[Prolixus]
addikt
Sziasztok,
Visszaolvastam a topicban néhány oldalt, köszi a rengeteg értékes hozzászólást és ajánlást.
TV-t keresek:
-200e Ft körül
(persze ha olcsóbb az sem baj, drágább is lehet ha többet ad, tudom az részben szubjektív is)
- Úgy láttam itt a linkelt cikk meg tapasztalatok alapján hogy inkább VA paneles kellene
(bár monitorokban IPS mellé tettem le a voskomat már régen, és ez így is fog maradni, de azt hiszem az alkalmankénti játék miatt monitornál fontosabb a jó válaszidő meg gray-to-gray time amiben a VA panelek (monitoroknál) rosszabbak szoktak lenni, a jobb kontrasztért és feketékért cserébe)
-100Hz felett
- 55"os méretbenEzen paraméterek alapján többször is ajánlottátok a Samsung UE55RU8002 modellt. Viszont ahogy többször is említve lett, ez nem tud DTS-t. Viszont ahogy néztem az LG TV-k ezen a szinten meg Dolby dekódert nem tartalmaznak.
Szóval a kérdésem az, hogy van olyan modell ezen paraméterek alapján ami ajánlott és dekóder szintjén nem korlátos? (dolby-t + DTS-s is tudja)
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
250.000Ft ig vásárolnak TV t.
55" , főként játékra (PS4PRO), amúgy film nézésre használnám.
Mit ajánlanátok?Előre is koszonom a hozzászólásokat!
-
hyperspale
csendes tag
Sziasztok,
Folyamat keresgélek, hogy melyik tv-t vegyem.
Ami szimpi lenne az a qe55q70, de ér 100e forinttal többet mint egy ue55ru8002?
Ami mégi szóba jöhetne az a qe55q60. Szerintetek melyiket?
Világos nappaliban lenne használva, főként sorozatokat és filmeket néznénk rajta, de van rákötve egy ps4 is. Előre is köszönöm a segítséget! -
válasz
6karlos9 #40502 üzenetére
Mielőtt döntesz, nézd meg [ezt a videót] , aztán vedd meg a samsungot.
-
AL
addikt
válasz
6karlos9 #40502 üzenetére
Elnézést, hogy megszakítom ezt a szórakoztató délutáni eszmecserét és csak száraz adatokat írok. ( Látom már törölve lett . Hát nem csodálkozok .)
Szia !
Lényeges a kijelző ( IPS, vagy VA ), használat és a nézési szokások szerint kell választani
( és kinek, melyik kép tetszik ) . A fenti összefoglalóban és itt olvashatsz róla : [link]
Az Általad jelzett Samsung VA paneles és edge ledes.
( az árukeresőn és az áruházak oldalain szoktak vásárlói vélemények lenni )
Ha DTS hangsávú filmeket nézel, akkor külön hangrendszer kell hozzá, mert a Samsungokban nincs DTS decóder és ilyenkor általában néma lesz a tévé.
Ha esetleg érint Téged, akkor lényeges, hogy a Samunak nincs műholdas bemenete.
A másik TV IPS - direct ledes paneles: LG 55UM7450PLA (néhány véleményt is olvashatsz)
Itt láthatod a tévék adatait : [link]
Érdemes üzletben megnézni őket és az otthoni nézési távolságból és nézési szögből próbálgatni mindkettőt, hogy lássad melyik tetszik jobban, ha tudod próbáld ki őket egy magaddal vitt filmmel is ( mert minden tévének más a képe, hangja és menüje ).
Üdv. -
6karlos9
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Telekom hűségidő hosszabbítás esedékes így kihoznánk egy TV-t.
SAMSUNG UE55RU7022KXXH és az LG 55UM7450PLA amik szimpatikus és a pénztárca is megengedi.
Jelenleg LG tv-m van, illetve a családba is csak olyat vettem eddig nem volt rájuk panasz.
4K-s világban is megállják a helyüket? Nappaliban lenne 4k filmezés és netflix főként.
Melyiket ajánlanátok?
Várom megtisztelő válaszotokat!
Üdv:
Fecó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Az összes minőségi RTX GAMER laptop megtekintéséhez nézzen be hozzánk! Eredeti licencek, antivírusok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest