Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
válasz
tboy93 #35697 üzenetére
Szia ! Ezt a kettőt találtam, ami 120 körül van, de azt nem tudom, hogy a netflixre, hbo go-ra
mennyire alkalmasak. A Panasonicnak csak alap okos funkciói vannak. Vásárláskor meg kell nézni, érdeklődni az a biztos.
Samsung UE50NU7022KXXH
[link]Panasonic TX-49FX550E
[link]
Mindkettő tavalyi típus. [link]Itt még van néhány ebben az árkategóriában : [link]
Az LG, Samsungot sajnos nem ismerem, nincs velük tapasztalatom .
Üdv. -
B.Ricsike
őstag
Sziasztok.
TV vásárlás előtt állok, illetve váltok szolgáltatót is, UPC-ről Telekom-ra. Most kártyás rendszerem van, és ezután set-top-box lesz. Kérdésem, hogy lehetséges-e az, hogy ne kelljen 2 távirányítót használni, hanem egyel lehessen a set-top-box-ot is és a TV-t is kapcsolni. Van olyan televízió, aminek a távirányítója alkalmas erre? Samsung QLED-ek tetszenek, bár lehet 4K-s lesz, mert QLED-et nem tudom, ki lehet-e használni jelenleg. (Samsung UE55RU7402 ez szimpi) (Samsung QE55Q60 QLED 4K ez meg Qled)
Tanácsok?
Köszönöm! -
Nem konkrétan TV, hanem tartozék kérdés, de hátha tud valaki segíteni.
A VESA szabványnál, ha mondjuk a tv 300x300-as és nézek hozzá egy állványt ami 600x400-as, akkor az jó lesz a 300x300-hoz is, tehát a maxot jelöli az állványnál/tartónál a szám vagy konkrétan csak 600x400-as VESA szabvánnyal rendelkező tv-hez lesz jó?
-
Sziasztok!
Sajna a nappaliban meghalt a kis panasonic tv (alig 5 év után enye benye), ezért egyik opcióként kérdezném hogy ebben a 80-82 cm méretben mit ajánlotok most (ips a preferencia, van rajta egy xbox is, néha teniszt is nézek most) 100-150 ezerig? Más nagyobb opció sajna bútor szétbombázással jár (vagy az 55-ös alap lg oled lenne akkor vagy a 43-as ips nevében uk kódú melyet ajánlottatok és teljesen ok a hálószobában).
Köszönöm a segítséget.
-
lordmark
tag
Sziasztok!
Ti melyiket választanátok?
Sony KD55XF8096BAEP ár: 200k
Samsung QE55Q60RA ár: 260kVagy mást ajánlanátok ebben a kategóriában? 260k fölé nem mennék az árban.
Akkor már inkább méretben mennék le max a 49"-ig.Köszi!
-
AL
addikt
válasz
piggy2 #35663 üzenetére
Szia ! Az Általad írtakat ( idei modellek ) nem ismerem, de érdemes ezeket a kifutó, tavalyi készülékeket megnézni.
Panasonic 55FX600, 603, 613
[link]
Sony 55XF7005, 7077, 7096 ( ugyanaz ) VA paneles, nem androidos [link]
Sony 55XF7596 : ez androidos, IPS paneles [link]
130 - 180 ezer közötti áron vannak.
Itt láthatod az adataikat : [link]
Érdemes megnézni őket, hogy lássad a minőségbeli különbségeket.
A Panasonic Magyarország és a Sony oldalon találsz róluk infót. Üdv. -
AkosKJ
tag
válasz
Tyler Durden #35684 üzenetére
Valami lesz szerintem, én szüleimnek szeretnék venni egy tvt talán Black Friday környékén, de itthon lehet hogy csak fél nyomják az árát előtte aztán, visszarakják a mostanira.
Most magyarázzák azt is hogy, drágább lesz mert rossz a Forint, ha kifogy a készlet csak drágábban tudják behozni az újat.
Ha nem sürgős várhatsz még de szerintem max ilyen 20-30 ezret fognak engedni de lehet hogy nem is fognak.
Ha teheted neten vedd vagy úgy hogy neten megrendeled de áruházban veszed át, így él a 14 napos elállási jogod ha gond lenne. -
AL
addikt
válasz
Watto1991 #35665 üzenetére
Szia ! Igen , 100 Hz. Itt láthatod az adatait : [link]
VA panel, nem valós 10 bit és androidos. A VA panel miatt főleg szemből lesz tökéletes a kép, de sötétben is jobb feketét ad, mint az IPS.
Ez idei, néhány hónapos modell, ha nem romlik sokat a pénzünk, akkor lesz még olcsóbb is, de máshol most is jóval drágább : [link]. Az elődje 49XF8577, 8505, 8596 tavasszal 150 körül volt, de mostanában az utolsó darabjait ismét 200 feletti áron adják. Üdv. -
-
AL
addikt
válasz
redwhite78 #35675 üzenetére
Szia ! Ebben a táblázatban meg tudod nézni a készülékek adatait ( hány Hz ), csak a jobb felső sarokba kell beütni a típusszámot. [link]
Nem kell elkeseredned, mert 50 Hz - es készülékeknél is van mozgásjavító elektronika.
Ha egy nagyáruházban a magaddal vitt adathordozóról a különböző készülékeken megnéznéd a gyors mozgásokat, sportjeleneteket talán lenne Számodra megfelelő.
Ezeken kívül 100 Hz még a Samsung Qled, de csak 55 - ös mérettől és az LG 55SK8100, 8500 , 55SM8..., a Panasonicnak jelenleg nincs. Üdv. -
válasz
AkosKJ #35681 üzenetére
Köszi a választ, a difi a B8 és a C8 között ahogy írják is ilyen 60k körül mozog. Most néztem még van pár helyen C8-as, jelenleg 600k Huf a legjobb ár. Várható még így ősszel vajon akció, vagy ennyiért bele kell ugrani? Idei modellek nem játszanak, mivel még mindig jóval drágábbak a kifutó tavalyi modelleknél.
-
törölt tag
Szóval létezik VA paneles LG TV amelyik 65< colos max 3-400k-ig?
-
AkosKJ
tag
válasz
Tyler Durden #35670 üzenetére
Szia.
Ha minden igaz csak a talpa más.
PLA az a majdnem az egész tévé alatt futó talp szerintem az stabilabb mint ez a félkörív alakú SLC 😉
Ha teheted és nem sok a különbség a C8 at választ abban erősebb a processzor.
De ahogy látom nem nagyon van 20-30 ezret megér Max de többet nem szerintem. -
Nauda
tag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek, mert jó ideje nem tudtam tájékozódni TV ügyben, de most hirtelen 2 db TV-t is kéne vásárolnom viszonylag gyorsan.
1. kb 2 m-ről fogjuk nézni. fali konzolra szeretném rakni, 24-32" között gondolkodnék. Annyit tudjon hogy USB csatin keresztül pendrive-ról vagy külső HDD-ről tudjunk filmeket nézni. Erre kb 60 eFt-ot szánnék tartó nélkül.
2. kb 3 m-ről fogjuk nézni, olyan 55-65" közötti méretre gondolnék. Ehhez is tudnátok fali tartót javasolni? Erre kb 200-250 eFt körül szánnék fali tartó nélkül. Tetszenek nagyon az Ambilight-os készülékek, szívesen vennék olyat, ha jó véleménnyel vagytok róluk. Amúgy csak a Philips TV-ken van ilyen extra?
Előre is köszi.
-
Szilárd78
friss újonc
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata a Nano cellás tévékkel kapcsolatban?
-
gereke
tag
válasz
AkosKJ #35667 üzenetére
Szia,
"Helyedben hozzádobnék egy 50 et ha kivitelezhető, és az LG oledet megnézném 350 körül már mozognak."
Itt ugye a [LG_OLED55B8]-ra gondoltál?
Köszönöm, hogy foglalkoztál a kérdésemmel
-
AL
addikt
válasz
redwhite78 #35672 üzenetére
Szia ! Nézd meg a 35641 es levelet. Jelenleg ezek a legolcsóbb nativ 100 Hz es tévék. Üdv.
-
redwhite78
aktív tag
Sziasztok!
Lehet kapni olyan TV-t 45-55" körüli méretben amelyiknél a gyors mozgások nem mosódnak el? Sportközvetítéseket gyakran néznénk rajta. Irányár: kb. 150 ezer.
Ha létezik megfelelő modell, akkor elsősorban LG-vel szimpatizálok a webOS miatt, de nem kizáró ok más márka sem.Ha ennyiért nincs megfelelő, akkor mennyivel kellene többet rászánnom, vagy méretben lejjebb mennem?
-
bod101
aktív tag
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy a következő tv-re milyen olcsóbb alternatívát ajánlanátok: Panasonic VIERA TX-49FX550E? A méret, felbontás lenne a lényeges.
Köszönöm! -
Sziasztok,
Panasonic 55st60 után váltanék OLED TV-re. LG-t néztem ki, viszont ha már upgrade, akkor szeretnék colban is feljebb menni, 65-ös amit kinéztem. B8 C8 vonalon mozognék, érdemes kifizetni a felárat a C8-ra?
Illetve ami kicsit megkavart, az elnevezéskenél pl miben különbözik a 65B8SLC a 65B8PLA-tól? Melyiket kellene választanom?Előre is köszi a válaszokat.
-
Sziasztok, hálószobába gondolkodom egy 50"-os sima VA paneles TV-n, asszonypajtinak netflixre, hbo go-ra, néha egyéb sorozat nézésére usb eszközről. Csak szemből lesz nézve.
Ezt néztem ki: Samsung UE50NU7022
A fentebbi használatra megfelelő választás lehet? Ezek az appok mennek? Lejátszik mindent?
Gamingre, szuper hdr-re nincs szükség, arra ott a nappaliban az 55SK8500.
-
eddie1978
senior tag
Sziasztok,
Anyámék akarnak TV-t venni. Valami olcsó kell nekik. Abszolút mindegy mit néznek. Valamiért kicsit akar 32 colost. Én rámennék a méretre azért. Legyen 40-es legalább. Viszont faék egyszerűségű kell nekik. MediaMarkt-ban akarja megvenni. A 40 col 80000Ft legalja kategória jó lehet? Nekik az is mindegy ha háromszög alakúra torzult a kép. Semmit nem vesznek észre. Most egy 30 éves 51cm-es Videoton TV-t néznek.
Kb 3m-ről nézik a mostanit és az újat is ilyen messziről fogják.
Nekem nincs TV-m, nem tudom milyenek ezek az olcsó TV-k. Javaslat? -
AkosKJ
tag
válasz
gereke #35660 üzenetére
Szia. Helyedben hozzádobnék egy 50 et ha kivitelezhető, és az LG oledet megnézném 350 körül már mozognak.
LG ből 55sm8200 tól felfelé vannak nanocelles tévék ezek a 2019-es modellek, ezek 250 től kezdődnek. 8500, 8600, 9000 amik még jobbak de ha jól tudom mindegyik ips paneles asszem a 100 Hz tudják ezek csak passz hogy valós e 😐 -
AL
addikt
válasz
Citroware #35661 üzenetére
Szia ! Ne az útmutatókat nézzed szerintem és ne a Mi véleményünket vedd csak figyelembe, hanem egy áruházban az otthoni nézési távról próbálgassad és akkor majd meglátod. Mindenkinek más a jó. Van aki 40" ost néz ilyen távról, más meg nagyobbat 55 - 65, vagy mégnagyobbat. Üdv.
-
Watto1991
senior tag
Erről a TV-re tudtok mondani valamit? Megéri az árát? Tévézés + PS4 játék a fő cél. Ha jól látom ez már 100 Hz-es. Sony KD49XG8396BAEP
Köszi !
-
piggy2
tag
Sziasztok! LG 55UM7100PLB vs Samsung UE55RU7102KXXH közül szerintetek melyik a jobb választás? Vagy van jobb ebben az árkategoriában? YouTube, NAS a legfontosabbak.
-
Jól gondolom, hogy 2,8 méterről egy 65" 4K TV kicsi? Lemértem a méreteket, és elképzelésem szerint is sajnos kicsi olyan messziről, illetve egyes online útmutató szerint is.
A ti tapasztalatotok mit mond?
-
gereke
tag
Sziasztok,
Mint itt sokan, én is tv vásárláson töröm a fejem
, de nagyon tanácstalan vagyok
Teljesen általános felhasználásra (YouTube, NetFlix, HBO_GO, NAS, HD/SD-tv, semmi játék) keresek egy valós 100-120Hz-es, VA paneles(szemből nézős), 55-65 colos, középkategóriás készüléket, 300kHUF környékén.Átolvasva a topicot és megnézve az árakat arra jutottam, hogy Samsungból talán a Q70 vagy RU8002 lenne nekem jó.
Sony-t az android_OS miatt nem igazán akarok(tudom, jó képe van).
Viszont LG számozásában teljesen járatlan vagyok. Mi lenne ezen típusú Samsungok LG megfelelőjeKösz.
-
Henker2
addikt
Android alapú tv-t érdemes venni? Vagy jobbak a saját fejlesztésű rendszerek? Konkrétan két típus között angyalok:
- LG 50UM7450PLA webOS 4.5
- Philips 55pus7503 uhd 4k ambilight tv Android 8.0Esetleg ha tudtok segíteni, hogy merre billenjen a két tv közül a mérleg nyelve, megköszönném
-
Multikiller
tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget. Nagyszülőknek szeretnék tv-t venni. Nagyapám már nagyon rosszul lát, nagymamám még jól, ezért 50-55 col méret ami szóba jöhet.
Milyen tv, az ami 100-120 ezer környékén megéri és nem fog nekik behalni 2 év alatt + még elfogadható a képminősége normál adásnál? Tudom ez nem az az árkategória, ahol nagyon lehet válogatni, de egy elfogadható alsó kategória már megfelelne nekik.
Egy ORION 55OR18UHD 4K UHD LED televíziót néztem nekik, de vannak fenntartásaim a minőségét illetően.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Fred23
nagyúr
Köszi az ajánlást! Sokkal nagyobb, mint ami ideális lenne monitornak is, viszont adatok alapján nekem nagyon tetszik. Az általam linkeltet nem vettük meg tegnap, pedig bementünk megint a Media Marktba, és már elhozási célból.
Nőcim -velem ellentétben- inkább spontán, ösztönös típus, és időnként 5 perc alatt szeretne valami számunkra drágát venni minimális utánajárással. Nekem ez kicsit nehéz idegileg, mert egy 20k-s cucc vétele előtt is szoktam 30 percet informálódással tölteni, Neki meg mindegy még az is, ha a 120k-s cucc 150k, amennyiben azonnal vihető valami közeli helyről. Én 5k megtakarításért hajlandó vagyok várni 10 napot is, meg hosszan keresni a legolcsóbb -még megbízható- helyet a vásárlásra. Smucig vagyok, na... -viszont a megfontoltságomból következő kritikáim -szerintem szerencsére- le tudják lassítani Őt is.
-
Partizan182
senior tag
Semmi köze a pixelszámhoz, SD anyag élvezhetősége a mérettel fordítottan és a felskálázás minőségével egyenesen arányos. 65-ös FHD LCD-n ugyanolyan gány mint a 65-ös 4K LCD-n (plazmán picit jobb volt a helyzet a használt technológia miatt).
Nálunk spec az aktuálisan pörgő kontent 50-60%-a már 4K (sok Netflix + konzol).
-
válasz
Partizan182 #35654 üzenetére
Egy 4k-s panelen az sd filmek/sima tv adás rosszabbul néz ki, mint egy fhd panelen, szóval szerintem vevő szempontból elég hátrányos ez. Jelenleg szerintem semmi értelme magyarországon a 4k tévéknek, nincs kihasználva. Ha meg nem ilyen magas a felbontása az anyagnak, simán hátránnyá válik/válhat.
-
Partizan182
senior tag
-
vlaszti
csendes tag
Sziasztok!Miért csinálják a tv gyártók,hogy most már nem nagyon lehet felsöbb kategóriában fullhd tvt venni csak 4K?Régen felsőbb kategóriába vettél jó fullhd tvt de most 2019 ben nincs semmi.Szerintem sok embernek felesleges a 4k föleg tv adásokra de ha csak 4k filmeket nézel akkor jó.Ti hogy vagytok ezzel mért eröltetik a 4k a tv gyártók?
-
fila
senior tag
válasz
kinghabi #35648 üzenetére
Én a Media Marktban néztem meg élőben egy ilyen sonyt 65xf8xxx.
Teljesen meggyőzött a képe, meg is rendeltem 5 év garival.Nem bántam meg. Ezen az áron csak rosszabbat tudsz venni...
Szépek a színei, jó a mozgásmegjelenítése, a feketével sem látok problémát, hiába mondja mindenki, hogy így úgy IPS panel.
Nincs bevilágítás probléma sem.
A TV japánban készült, egyedül a távirányító kínai.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest