Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
asszony miatt már cserén gondolkodom... Media Markt mennyire rugalmas ha nem a neten rendelte meg az ember? Neten rendeléssel van 60 nap, helyben vásárláshoz (nulla) képest ez elég nagy váltás..
-
barnabas22
tag
válasz
jox0425 #33222 üzenetére
Hali!
Nekem kb. egy hónapja van meg a Sony 55kdxf 7596, mellette a szobában van egy 43-as LG 6307, de én a Sony-val teljes mértékben meg vagyok elégedve (bár az Androidot szokni kell). Szebb a képe mint az LG-nek. Igaz, te valamivel újabb típust írtál,de ha engem kérdezel, Sony
-
Gebriel
veterán
Sziasztok,
Az alábbi készülékeket néztem vásárlás előtt.
Ezek között kéne döntenem.
Semmi egyéb elvárásom a 4K-n kívül, PS4-hez kell csak.
Melyik lehet a jó választás vagy esetleg valami más alternatíva?
Max 170k a plafon de az már az ingerküszöbömet érinti.Philips 55PU56503
Samsung 55NU7022KXXH
Sony 55XF7077SAEPKöszi előre is a segítséget.
-
sakal83
addikt
válasz
Edgar2621 #33236 üzenetére
május 10 környékéig nézegesd. utána tavaly is a maradéknak visszalőtték az árát.
és a lényeg: ne neten nézd az árakat, hanem kupon napokon sétálj végig pár Médiát. A B8 is 299k volt több áruházban, míg a neten 320k volt és készlethiányos volt, míg az áruházban bőven voltak
-
kchris78
veterán
válasz
Edgar2621 #33236 üzenetére
Annyit hozzátennék még hogy érdemes rákérdezni a kiterjesztett garira mert én is nézegettem egy utolsó darabot a soncity.hu-n de mivel kiállított darab volt NEM lehetett plusz garit venni.. Illetve ha 1 éves használt de van rá 4 év gari akkor meg megnézés után szerintem tökmindegy használt e vagy sem (ha nincs beégés). Először én is használtban gondolkodtam.
-
Edgar2621
őstag
válasz
sakal83 #33234 üzenetére
Most akkor várjak vagy ne?
Csak viccelek, meglátom hogy a következő 1-2 hétben hogy alakulnak az árak és valószínűleg lecsapok egyre. Néztem a HA-n is az OLEDeket, vagy nem voltak jó árban, vagy már használtak. Nem félek a használttól, rengeteg használt terméket vettem már(főleg a HA-n) de most a tv esetében kizárólag újban gondolkodok(aztán majd megváltozik a véleményem ha nem találok újat és/vagy használt nagyon jó árban lesz).
kchris78: köszönöm hogy leírtad ezt, egyértelműen a kiterjesztett garancia felé hajlok én is, azért eléggé érzékenyek ezek az eszközök (főleg az OLED ahogy olvastam) és nem is olcsó jószágok.
-
kchris78
veterán
válasz
Edgar2621 #33232 üzenetére
nekem 350e volt a TVm és 20e volt a kiterjesztett gari. A két év gyártós, a +3 év (ez az amit veszel) biztosítós. Ha befosik a TV és gazdaságilag nem éri meg javítani (nekem biztosan ez lesz ha megadná magát mert 2017-es modell) akkor az adott üzletláncnál olyan értékben kapsz utalványt amennyiért vetted eredetileg a TV-t ami elnézve a fejlődést nem rossz üzlet. Telefonnál nem vagyok híve a plusz garinak de most TVnél kifizettem.
-
sakal83
addikt
válasz
Edgar2621 #33232 üzenetére
Azért a helyedben annyira nem várnék türelemmel, mert ezek az utolsó darabok. Talán még május elején elérhetőek lesznek utána vége a készletnek. A plusz gari az OLED-re nem árt.
Én helyedben fontolóra venném a még 4 év garis HA-n található 55b7v-t 285k-ért. Kb ugyanaz a két tv. és a garival van egy 90k-s árelőnyöd, ami nem elhanyagolható
-
Edgar2621
őstag
válasz
sakal83 #33229 üzenetére
Nézegettem a cégkivonatot és a különböző véleményeket is a cégről, elég régóta működnek (persze ez nem garancia arra, hogy még nagyon sokáig fognak is) és korrekt partnernek tűnnek. Ha esetleg volt már innen tapasztalata valakinek velük akkor szívesen fogadnám ha írna pár sort róluk esetleg privátban.
Köszönöm hogy segítesz -
sakal83
addikt
-
lezuvius
őstag
válasz
blackydan #33220 üzenetére
Erre a felhasználásra jó választás ez a tévé.
Még az 55FX780-as Panasonicot vagy az 55XF85-os Sonyt szokták ebbben a kategóriában ajánlani.jox0425
A Sony mellett szól az IPS kijelző előnye oldalról nem torzulnak a színek, míg az LG mellett a VA panel nagyobb kontrasztja ami miatt mélyebbnek érződik a fekete.Edgar2621
Filmre és játékra jó döntés az az OLED tv. Én inkább ismertebb helyről venném a tévét (Media Markt, Euronics, Edigi) ahol biztos garit kapok a készülék mellé. -
Edgar2621
őstag
Sziasztok újra!
Úgy tűnik sikerült kiválasztani a méretet(55) és azt is, hogy részletre nem veszünk tv-t. Így találtam rá erre [link] az akcióra most (tényleg olcsóbb mint máshol).
Ez mennyire ajánlott tv főként filmezéshez és kis konzolozáshoz? -
jox0425
csendes tag
Sziasztok
2 TV között nem tudok választani:
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/e7825e906Az egyik a sony kd-49xf7596, a másik pedig az lg 50uk6950plb
Talán egy picit az LG felé hajlok. Nem tudom képminőségben mennyi a difi?!
Amire használnám: alap TV nézés, meccsek stb. 4k filmek lejátszása külső hordozóról, később NAS-ról. Konzol is tervbe van véve később (xbox1x) A rendszere annyira nem érdekel, valszeg úgyis TV boxot kötök rá előbb utóbb.Köszi a válaszokat előre is!
-
n00n
őstag
Sziasztok!
RThings-hez hasonló oldal van, csak magyarul? Mert sajnos, ami ott megfelel a review-k alapján az igényeimnek, azok a tv-k nem igen kaphatóak itthon.
-
blackydan
senior tag
Üdv Urak!
250 ezerért jó választásnak tűnhet az LG 55SK8500PLA? Kb. 3,5 méterről néznénk, főleg filmeket. Este sem teljesen sötétben szoktunk tvzni, mindig van a kanapé mögött valami hangulat világítás gyenge fénnyel. Ezt csak azért írtam mert az oled tv-k által nyújtott feketét kb ki sem tudnánk használni a mi szokásain végett.
Válaszotokat előre is köszi!
-
XboxGamePass
senior tag
Sziasztok,
Erre lenne használva: film nézés, samsung dex paddal "számítógépezés", néha tv nézés.
Elvárások: 40" körül, smart (képernyőtükrözés esetleg és youtube miatt, nem akarok android játékokat stb), viszonylag elfogadható kép.
Keret: 100 ezer Ft.Nem, nem szeretnék oledet, meg minden csúcsszuper hdr funkció stb. Tudom, hogy ennyiért a belépő szint van. Kérdésem lenne, hogy erre a célra jó-e pl. [link]
-
lezuvius
őstag
válasz
bigmasterg #33209 üzenetére
Mivel egy LCD tv így minden LCD gyengesék megfigyelhető a qled-re matricázott tévéknél is.
Ilyen az inhomogén háttérvilágítás edge-LEDnél pl focinál az aljánál sokkal világosabb a fű, FALD-nál meg látod a LED "oszlopokat" mögötte. 21:9-es mozinál az alsó-felsősávban ugyanúgy látod a bevilágítást. Ezt ha kombinálod egy felirattal, mégrosszabb lesz. OLED-nél szokták felhozni, hogy a világos tartományokban összemossa a színeket, ez a LCD-nél a sötét tartomábyokban van így.
Ami Samsung sajátosság az, hogy a minnél sötétebb fekete elérésének érdekében bezúzza az apró részleteket, nincsen DTS támogatás csak a DD és a Dolby Vision tartalmakat se qled tévén fogod nézni egyelőre. -
sakal83
addikt
-
sakal83
addikt
válasz
B.Ricsike #33215 üzenetére
Az arakba nem mennek bele mert tavaly 280kert arultak ki az xe90eket. Az xe(f)90nek szebb a kepe; nagyobb fenyero jobb kontraszt illetve FALDos tovabba jobb kepfeldolgozo processzor. Az xf83 kozepkategorias va paneles direct ledes hattervilagitasu lcd tv. A 90es felsokategoria. Vilagosban szembol nezve 10bol 9 ember nem tudná megkulonboztetni az oledtol.
Az xe(f)90 egy nagyon jo tv. Azt hogy kinek mi eri meg az egyeni. En elobb vennek 260kert q6ot mint 300k felett xf90et. De ha 30k lenne kulonbseg akkor szamomra sony xf90 lenne a nyero.
-
-
sakal83
addikt
válasz
hitchins #33210 üzenetére
Nem logikus 300k felett lcdt venni csak ha monitorkent uzemel vagy napi 12 orat nezed egy csatornan. De ha valaki lcdt szeretne akkor xf90 vagy q6. Az arak valtoznak hetente. Q6 mar tavaly is volt 230kert. Xf90 is lehet hogy lesz kifutokent 300k kornyeken. Mind a ketto jo tv. De az idei modellek kozul mat csak a samunak lesz jo lcd tvje a felsokategoriaban. A tobbi gyarto oledet gyart felsokategoriaban.
-
Marci177
csendes tag
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Milyen tv-t ajánlanátok 100-200ezer Ft között? Lehetőleg LG, sima tv nézésre lesz használva, de azt nagyon sokat. Folyamatosan menni fog a tv(Anyum sorozat függő
) Szóval ki mit mond rá? 4K nem szempont de full HD azért legyen. Előre is köszi.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
hitchins #33210 üzenetére
Ha nappaliba veszed, ahol mindég van fény(és láttam mire használnád), esetleg sokszor nem csak szemből nézitek, akkor jó alternatíva az 55xf85 is(4 hónapja használom). Ha inkább filmeket akarsz a jövőben és főleg szemben ültök, akkor a Q6fn is jó. Ha rászánod a pénzt, akkor viszont az 55xf90. Ha tv-ről viszed ki a hangot(pl pendrive v hdd), akkor samu nem kezeli a dts hangot és ha .avi filmjeid vannak, azt sem játsza le.
-
sakal83
addikt
-
B.Ricsike
őstag
Sziasztok.
Imádott Panasonic TX-P50GT60-as Plazmám cserélném valami újabb masinára.
55"-os kell mindenképpen.
OLED, QLED, 4K, UHD - nekem annyira sokat nem mondanak, nem volt időm utána olvasni.Kérdésem, mit ajánlotok jelenleg, mondjuk úgy 250.000Ft-ig? Mit érdemes most venni?
Fontos, hogy jó képminősége legyen, de ne kelljen a beégéstől félni. Könnyű és átlátható menüje legyen, és könnyen kezelhető csatornalistája. Ahogy olvasom az egyes véleményeket, sokan panaszkodnak, hogy mostanság nem támogatottak a divX vagy Xvid formátumok, tehát nem játszik le sokmindent a TV. Vagy ez csak Samsung betegség?
Érdemes a QHD-ra 100.000-el többet költeni, vagy annyira sok jelentősége nincs?Bluetooth is fontos, mert hangprojektort is rá kell applikálnom.
Köszönöm!
-
kchris78
veterán
válasz
bigmasterg #33202 üzenetére
van sok aprosag.. engem a beeges mellett az idot-nem-allosag zavarna ha azt vettem volna. szerves anyag es lebomlik. mas szin mas sebesseggel emiatt elmaszik a feheregyensuly fenyero meg hasonlok. en ahhoz hasonlitanam ami aktualis volt most amit csereltem tesomeknal: kb 10 eves sony bravia meg ccfl csoves, gyenge fenyero masok a szinek mint az elejen volt... tonkre valoszinu nem fog menni az oled se csak a minosege par ev utan elkezd csokkenni - van aki erzekeny erre van aki nem. egy elhasznalt oledet meg senki sem fog megvenni, mehet majd hetvegi hazba pl... vagy kuka. lcd/led eseteben ilyen nem varhato.. ha nem hibas a nyak benne es birja az idot akkor 5-15 ev utan is kb ugyanaz lesz a kep mint volt vasarlaskor. en ezert is nem gondolkodtam oledben. (meg sok oled panel eseten pwm is van bar errol aranylag keves az info hogy melyik pwmes melyik nem, de oledes telefonoknal gyakorlatilag mindegyik pwmes)
-
kchris78
veterán
Kerdes: most olvasgatom hogy akinek a soap effekt nem bejovos mert "oda" a mozi hatas az a YT eseteben is kikapcsolja a 60fpses modot illetve atkodolja majd a filmeket ha tullepnek ezen? (vannak mar nagyobb fps-u filmek pl Hobbit) ertem hogy az interpolacio szar lehet, de attol meg nekem pl bantja a szemem egy 60-120Hzes kepernyon a 24Hzes video ahogy atugrik kockarol kockara... egy crt eseteben nem lehetett ezt annyira erezni mert ott a kepcson levo pixeleknek volt utanvilagitasa ami muszaj volt tekintve a technologiajat az 1/3 elektronagyuval.
-
kchris78
veterán
válasz
sakal83 #33200 üzenetére
HA mar hasonlitunk akkor ne egy edge ledeshez hasonlitsuk mert sokat segit a rendes helyi dimming erre gondoltam. pont ezert is jo az XF90 mert tudja ezt.
ugyanugy mint ahogy a q6 nem tudja attol folfele meg igen, az ara persze annyi amennyi, a visszalepes meretben meg masban is rossz az egyertelmu. -
bigmasterg
addikt
Sziasztok,
A QLED-eknek milyen jellemző képi hibái vannak?
Alapvetően oledeket kezdtem el nézegetni, majd felmerült opcióként a Samu Q9 is.
Oled topicot olvasgatom és feljön a beégés, banding, majd mostanában tinting.
Banding és tintig sokszor valós használatnál nem látszik meg, csak pl teszt ábráknál.
Arra lennék kíváncsi, hogy a nagyobb Qled-eknek vannak-e hasonló hibái.Az alapvető qled vs oled különbségekkel tisztában vagyok.
-
amadeus11
senior tag
válasz
Interceptor #33198 üzenetére
"Q6 bfi-je egy kalap sz..."... Többen írták hogy a local dimmingje is egy kalap szr amit érdemes kikapcsolni. Jó tévé háromszázezerért!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest