-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nindzsavagyo
tag
Hali.Venni szeretnék egy tv-t de elvesztem a részletekben,ezért a tapasztaltabb témában jobban jártas tagok segítségét keresem.
Van értelme 40-43inch méretben a 4k-nak?
Illetve ha a 4k kijelzős tv-n a FullHd anyag az nem pixelesedik vagy tűnik kockásnak ebben a 40-43 méretben?Fentebb írták hogy alapon nincs értelme ebben a méretben,tudom bocs a kérdésért de árulják őket és érdekel
A kép javító elektronikáról és ilyesmiről inkább nem is írok nem tudom melyik miben jobb természetesen utána olvastam de ez kevés (tudom látni kellene)Túlnyomó részben egy műholdas tv szolgáltatót néznénk rajta amin elvileg 16 FullHD csatorna van a többi nem tudom milyen felbontásban érkezik..Pc mellet napi szintem játékokra,filmezésre használnánk.
A keret 130k
Van kiszemelt:
Samsung UE43M5572
Samsung UE43M5502Sony Bravia KDL-43WD755 úgy tudom a rendszer ezen nem olyan jó mint a samsungon
Jöhet bármi ami többet tudna adni mint ezek,első sorban a kép minősége számít.
Köszönöm -
NY_A
őstag
Mielőtt támadással gyanusítasz, kérlek olvasd vissza amiket eddig írtunk. A segítséged nagyon köszönöm, de a sértegetést tartsd meg magadnak.
Egyébként az egész kérdés nem véletlenül egy régebbi hozzászólásra érkezett válasz. Volt előzménye amiben ki volt fejtve miért lehet jobb a fhd számomra. Erről nem feltétlenül kellett tudnod, nem is azért írom ide csak tisztába szeretném rakni a dolgot.
Üdv -
Joshi
titán
Akkor vegyél FHD OLED-et, mert az SD adásoknál jobb(fikarcnyit) mint a 4K társa. Viszont minden másban rosszabb mint a 4K verzió. Akkor? Te mit választanál? Az FHD OLED nem tud 4K HDR-t, meg amúgy is az FHD OLED egy elavult modell minden tekintetben. Menj át az OLED topikba és érdeklődj. Ne engem támadj, engem nagyon hidegen hagy hogy te mit veszel. Én csak segíteni próbálok.
-
Joshi
titán
válasz
geckowize #23318 üzenetére
LCD háttérvilágításnál mindenképpen az Direct Led a jobb, de az is csak akkor ha minél több a Local Dimming. A Local Dimming a képernyő háttérvilágításának részekre osztását jelenti. Minél több részre van osztva annál pontosabb az adott terület megvilágítása. Az lenne a legjobb, ha az LCD technológia is eljutna arra a pontra, amikor minden egyes pixel külön megvilágítást/vezérlést kapna(Plazma, OLED). Ez azt eredményezné LCD fronton, hogy nem lenne bevilágítás/felhősödés.
Nincs értelme ízekre szedni az LCD technológiát. Van az IPS és a VA. Az IPS-nek 1000-1500, míg a VA-nak 4000-5000 a natív kontrasztja. A dinamikus meg egyéb kontrasztos megnevezés csak marketing bullshit.
-
NY_A
őstag
Nincs itt probléma, ezt csak te látod mögé. Az van, hogy az általad emlegetett sz4rnak is vannak különböző állagai. Ha már sz4rt kell nézzek akkor az legyen minél keményebb, és lehetőleg ne híg fos. Ha az egyik tv képminősége közelebb áll a sz4rnak ahhoz az állagához amit szeretnék látni, akkor azt választom. Ennyi. Nem azt várom hogy, 8K minőségig konvertája a 240p-t csak azt, hogy ha kiadok ennyi pénzt akkor a lehető legkevesebb kompromisszummal tegyem azt.
-
geckowize
őstag
Köszi szépen, pont ilyen oldalra gondoltam.
Felmerült bennem pár kérdés:
- Melyik a jobb (és milyen célra) az Edge-LED vagy Direct LED?
- Mi a gyakorlatban látható különbség egy 8 bites és egy 8+2 bites panel bit depth között?
- Miért nincs az IPS-nél static contrast ratio, ha a fekete nem 0 (AL-t idézve "gyenge fekete")? Azt hittem csak az OLED kijelzőknél van így. -
dvd_R+
őstag
Üdv,
A két tv közül melyik a kevésbé "trash" ?UE32EH5000 vagy UE32C5000QW
-
Joshi
titán
(#23312) sakal83 & (#23313) k3z3w
Ne haragudjatok, de valami itt nem stimmel. A jelen TV technológia csúcsa az OLED, viszont az SD minőségű adás már a múlté. Akkor most hol van itt a probléma? Ahogy már írtam a sz@r az sz@r is marad, abból nagyon nehéz aranyat csinálni. Teccik érteni? Ja hogy az SD adás jobb a kisebb felbontáson? Nyilván, de akkor ne FHD kijelzőt vegyetek hanem HD Readyt, mert azon még jobban néz ki.
ui.: arról nem a tévé gyártók tehetnek, hogy Veresegyházán 2018-ban a legjobb minőséget az 576i képviseli.
-
NY_A
őstag
Köszönöm a válaszokat.
Joshi:
"Arról nem is beszélve, hogy ki az az idióta(már megbocsáss), aki SD adáshoz vásárol méregdrága OLED tévét. Ahhoz csak gratulálni tudok."
Nem tudom Te milyen szolgáltatási területen élsz de nálam még nem minden adás HD, így számomra megkerülhetetlen az SD tartalom fogyasztása. Az egyik legtöbbet nézett adó is SD. De tudok rá FHD vagy UHD tartalmat is szolgáltatni, csak nem az a jellemző. Mivel tv-t sem hetente cserélek így próbálom a legjobbat kihozni a dologból de bocsánat, hogy azt hittem egy modern és szép Oled tv megfelelhet az elvárásaimnak. Csak azért mert nálam a barlangban jön még SD adás nem akarok egy alap készüléket vásárolni.
-
sakal83
addikt
Hogy jon ide a fullhd vs 4k oled? Ugy hogy a kerdezo ezt kerdezte. Ezekszerint nem olvastad amire reagalsz...
Legalabb kettot idiotat tudok en es a kerdezo akik sdt neznek neznenek oleden.
Az hogy meregdraga az irrelevans. Ennyi az ara es pont.Es ujra leirom de te is elolvashatod: a kerdezo nem azt kerdezte hogy a te sony 65osodon milyen az sd anyag hanem a b7 vs eg9 keszulekeken milyen egymashoz viszonyitva... tenyleg nem ertem miert akarod raeroltetni az igazadat masra ugy hogy nem a kerdesre reagalsz
-
Joshi
titán
válasz
sakal83 #23307 üzenetére
Nem is értem hogy jön ide a FHD OLED vs UHD OLED téma. Az lehet hogy SD megjelenítésben jobb az FHD OLED az UHD OLED-nél, de itt abszolút nem ez volt a kérdés. Arról nem is beszélve, hogy ki az az idióta(már megbocsáss), aki SD adáshoz vásárol méregdrága OLED tévét. Ahhoz csak gratulálni tudok.
ui.: nekem 65"-os UHD OLED-em van és teljesen rendben vannak az 576i csatornák is. De ahogy írtam 49"-os IPS panelen is rendben volt, OLED-en kicsit jobbnak tűnik még 65"-on is.
-
-
sakal83
addikt
Egyertelmuen rosszabb a b7v vs eg9a7v eseteben. Tapasztalat. Ertsd egymas mellett vol otthon parhuzamosan. Viszont nem biztos hogy erzekeled mert nem lesz viszonyitasi alapod. De hatarozottan rosszabb az sd adas. Meg hdnal is boven lathato. Fullhdnal mar nem szembeotlo de erzekelheto hogy nativban jobb.
Barki aki mast mond az csak talalgat ha nem latta oket egymas mellett. De a b7vvel sem jarsz rosszul mert sok elonye is van: 4k hdr sokkal jobb hang sokkal gyorsabb rendszer jobb mozgas megjelenites. De siess mert kifutsz az ot ev garibol!!
-
Ozsi009
tag
Sziasztok!
Tv-t szeretnék venni, ebben kérném a segítségeteket.
Max. 88 cm széles fér el, így max. 82 cm képátlójú tv-t szeretnék.
Felbontásban elég a FullHD, okostévé nem fontos.
Maximum 80.000 Ft-ot szeretnék rá költeni.
Ezt a kettő tv-t néztem ki:
és
Ezek jók lehetnek? Esetleg más alternatívát tudtok ajánlani?
Köszi!
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
Volt 49"-os 4K LCD tévém és most van egy 65"-os 4K OLED-em. Nem kell parázni, az OLED sokkal jobb minden téren. Persze a szolgáltatóm a Digi, azon belül is DVB-C, tehát az egyik legjobb ami jelenleg van Magyarországon. Ezzel azt akarom mondani, hogy a sz@r műsorszolgáltatásból semmi nem tud aranyat csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - szépséges a szörnyeteg
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen széket vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- E-roller topik
- PlayStation 5
- PH! Szakszervezet
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest