Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stean20
csendes tag
Sziasztok!
Előre is köszönöm, a segítségeket, megvan a kiválasztott "lg43uj670v"(a 7507 és a 701v-t, azokat most csak jóval drágábban talaltam), a kérdésem az lenne ,hogy azt írja a holnap (LG) ,hogy dvb-c van rajta (elvige ez a lényegesebb nekünk majd) de ,hogy dvb-c2 az nincs ez mennyire lehet jelentős a közeljövöben?Köszönöm!
-
atike
nagyúr
Sziasztok!
Mi a különbség az LG 55UJ6307 és az LG 55UJ620V között?
A 620V kevesebbet fogyaszt és ennyi?
A kettő közül melyik lenne jobb választás?
-
Endor
csendes tag
Van egy 7 éves 42" LG LD650, még fénycsöves háttérvilágítású IPS tv-m, betekintési szögben hibátlan, és úgy általában is meg vagyok elégedve a képminőségével, sőt, még a hangminősége is elfogadható. Biztos voltam benne, hogy az új LCD tv-k mindenben jócskán felülmúlják a régieket, erre nemhogy jobbak lennének, de a 4K felbontáson kívül szinte gyengébbnek látom minden másban a mai hasonló középkategóriás modelleket, akármelyik gyártót is nézem. Gyengébb kontraszt, rosszabb betekintési szögek, gyengébb hangminőség, sőt, még az egyszerű tv csatornaváltás is lassúbb lett. Ezt azért nem gondoltam volna. Mi lehet ennek az oka? Alig találtam olyat, ami elfogadható volt megfizethető áron.
-
MixY
tag
Sziasztok!
4K-s tv-re váltanék, 90%-ban csak konzollal lenne használva (PS4+Xbox One), ritkán HD sportcsatornák, filmek. Játszani döntő többségben csak sötétben játszok.
Maximum 180.000 Ft lenne a keret, az LG 55UJ6307-et néztem ki magamnak, ez megfelelő lenne? Esetleg ennyiért van jobb megoldás?
Köszönöm! -
maestro87
őstag
Sziasztok!
Van valami ajánlott TV (vagy TV tuneres monitor ha még létezik ilyen) 65cm képátló alatt (elég lenne az 56 cm is)? Max. 50 000Ft lenne rá.
További feltétel lenne még a falra szerelhetőség. -
esox
senior tag
-
Ádám16
addikt
Tudnátok ajánlani olyan nagy angol nyelvű oldalt, amely tv tesztekkel foglalkozik, pontoz, értékel, és nem elfogult?
Telefonokban vagyok inkább jártas, televíziókba most ásnám jobban bele magam.
Köszi! -
kovadika
őstag
Sziasztok. Segítséget szeretnék, tv vásárlása előtt állok, 65col lenne a cél, szeretnék kapni pár ötletet, milyet lenne érdemes venni, a max budget 500ezer körül lenne, de lehet javasolni olcsóbbat is, ha van.
Filmezés lenne a cél, néha játék, de tulnyomó részt film. -
Alex91
félisten
válasz
KriszXxX18 #18444 üzenetére
-
KriszXxX18
tag
válasz
Alex91 #18442 üzenetére
Igazából azért nem írtam oda, mert nem tudom...
Mármint úgy vagyok vele, hogy minél nagyobb annál jobb, azonban gondolom ez nem teljesen igaz, mert biztosan vannak olyan kisebb átmérőjűek, amiknek sokkal szebb a képe és nem ér meg annyit az a nagyobb átmérő.
(De tényleg nem értek hozzá).Kb. 2,5-3 méterről tervezem nézni, ha ez segít.
(Mostani egy kis kb. 50 centi átmérőjű van, az már picit messze van most, de még ezt is látom) -
Alex91
félisten
válasz
KriszXxX18 #18441 üzenetére
Es mekkora legyen...?
-
KriszXxX18
tag
Sziasztok!
Egy új tv-t szeretnék vásárolni, de egyáltalán nem értek hozzá, hogy mi számít jónak és mi nem. A mostani elég régi, nem is nagyon használom. Csak jó lenne egy tv hogy ne a gép előtt ülve kelljen mindig filmezzek.
Amit szeretnék, hogy tudjon:
-Pendriveról minden probléma nélkül futtassa a hd/sd filmeket. (720p-s filmekre gondolok, de ha az 1080p is megy, az lenne a legjobb.)
-Youtube használata problémamentesen. (ez nem olyan fontos ha sokat dobna a vételi áron, inkább csak extra)
-Illetve birkózzon meg a sima csatornák lejátszásával.A keretem 100e Ft +/- 10-20e Ft. Ebből kéne kihozni a lehető legjobbat.
Előre is köszönöm!
-
Bence01
tag
válasz
stilo18 #18435 üzenetére
Megnéztem [ezt] az összehasnolítást. Az jött le belőle, hogy a sony-nak jobb a mozgásmegjelenítése meg a színei, de jobban látni a felhőket és nem olyan egységes a fekete. Van még valami amit nem figyeltem?
Okos rendszer, input lagg számomra nem érdekes. Csak filmezés lesz rajta többségében világos szobában. -
gamegod
senior tag
aki a Samu MU6102 szériat használja az dobjon már egy pm-et. érdekelne hogy muzsikál ps4-el a cucc. esetleg képpel, videoval illusztrálva. köszi
-
Russel009
csendes tag
válasz
Tamás34 #18436 üzenetére
hmm. Viszonyítási alapom nincs, mert mikor élőben néztem a két készüléket, sajnos egy üzletet sem találtam, ahol mind kettő ki lett volna állítva, így nem tudtam eldönteni melyiknek van szebb képe. Jelenleg is csak a műszaki leírásokra próbálok hagyatkozni. Sokkal könnyebben tudnék dönteni, ha tudnám hogy melyiknek lesz/nem lesz gondja az mkv kiterjesztésű FHD és 4K anyagokkal.
-
MrTeddy
csendes tag
Sziasztok!
Várható, hogy a 2018-as modellek megjelenésével a 2017-es tv-k ára lejjebb megy?
Ha igen, akkor ez kb. mikor és mennyit szokott jelenteni?Köszi!
-
Russel009
csendes tag
Sziasztok!
A véleményetekre vagyok kíváncsi. Két készülék között fogok dönteni:
Samsung UE43MU6102 (138.000 Ft)
LG 43Uj701V (159.000 Ft)
Véleményetek szerint megéri +20.000 ft-ot rászánni, és megvenni az LG-t, vagy nincs akkora tudás különbség a két készülék között?
-
vacs
veterán
Samsung 43" UE43MU6102 4K UHD Smart LED TV - bestbyte.hu
118 109 Ft
Máshol nagyon akcióban is kb 137-től indul, tehát kb 20 000-el kevesebb itt!
A Samsung oldala szerint hivatalos forgalmazó!
Az árukereső szerint most is 150K a best-byte-ban, pedig csak 118, szóval tényleges akció!
Ha valakit zavar, akkor töröljétek!
-
Kyrgios
csendes tag
mm-ben most 187k az lg 49uj701v ( az 55uj701v pedig 239k ) az eléggé jó ár nem ?!
( kettőn közül gondolkodom valamelyiken ha megtudom oldani,hogy beférjen a nagyobb akkor az
)
-
dave0825
őstag
Ezek LG-k, amiket írtam.
-
dave0825
őstag
válasz
scream24 #18403 üzenetére
Átfutottam. Egyébként is, már lemondtam róla, úgyhogy tárgytalan. Nekem sem érne meg több kínlódást a kisebb ár, úgyhogy ötlet eldobva.
Egyébként 65UJ7507 440k-t megér szerintetek? 400 körül nézegettem max, de túl sok választ nem kaptam a 670V-re (390k), vagy 701V-re (430k) se itt, se másik topikban. Magic remote jó, ha van, jack is előny nálam, Dolby Vision-nel nem vagyok képben, hogy miben nyilvánul meg a megléte (PS4 játékok, fHD/4K filmek, Youtube, amik mennének rajt, legtöbbször játék).
-
goodwill
tag
Egyébként persze, tök igazad van. vérszegény, de pont ma lett netem. Na de az is milyen. Azt tudni kell hogy tanyán lakok (ez ilyen hőszivattyús napelemes tanya
) tehát nincs kábeles net, max mobilnet vagy skydsl. na ma sikerült a mobilnetet belőni, de azt se a sim foglalatos routerről, hanem egy ajándékba kapott huawei mate8 a routerem
szóval ma regsztráltam be a hbogo-ra, holnap netflix, és most kezdem betölteni az első 4k-t a letöltőbe.a garijegy meg... olcsó ár=szar szolgáltatás=áruk háza.hu vagy mi.
én is webshopot üzemeltetek (napelem, inverter, tervezés, kivitelezés, műszaki ellenőrzés), terméket adok el, és nálam nem gond a számla kitöltése, meg a garijegy kezelése, erre próbáltam rávezetni a kedves cégtulajt, de egyelőre még baszogatásnak veszi.
azt kérte hogy az áfa bevallás után hagy küldje el a garijegyet... ami egyébként pont 1 perc. na mindegy. szánalmas.
-
sakal83
addikt
válasz
nemethchek19 #18411 üzenetére
Lg oled
Pana x780
Sony 8505
SamsungEz a kepminosegi sorrend.
-
newclass
tag
válasz
nemethchek19 #18411 üzenetére
Ezek közül én vagy a Panasonicot vagy az Lg-t venném.
Az LG az ugye oled viszont "csak" full Hd-s, így ha 4K-s tartalmak is megjelenítve lesznek , akkor inkább Panasonic. -
nemethchek19
aktív tag
Melyik a legjobb vétel szerintetek a felsorolt 4 tv közül? A képminőség a legfontosabb szempont!
Sony KD-55XE8505
Samsung UE55MU8002
Panasonic TX-50EX780E
LG 55EG9A7V -
f1alonso
aktív tag
Sziasztok! Telekomtól vennék tv-t a három közül szerintetek melyiket érdemes venni?
LG 49UJ634V SMART UHD 4K LED TV
Philips 50PUS6162/12 4K ULTRA HD SMART TV
Panasonic TX-49EX600E 4K SMART LED TVNincs úgy konkrét kikötés, de azért ne akadjon ha el indítok rajta valamit.
Köszi!
-
NavySeal
senior tag
A Samsung UE55MU8002-ről mi a véleményetek? Most 330k-ért lehet kapni.
-
tigor
tag
válasz
sitotomi #18400 üzenetére
Ezt a 7es szériás Phillips-et énis néztem, de csak holland és német nyelvű tesztet találtam róla. Nem voltak róla rossz véleménnyel, de a HDR gyenge. (google fordító
)
Énis inkább a Panat vagy a Sony-kat nézném.
Az LG-ket élből hagnyám mert azokba nem 10bit-es a panel.
Kis összehasonlítás
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/7a47431c8
Amelyiknél nincs adat, valószínű egy kisebb modellben megtalálható. -
wierra
senior tag
válasz
sitotomi #18400 üzenetére
Pana mellett:
- 3D
- február 20-ig regisztrálod a terméket, akkor 5 év garancia
- földre is teheted, elég hosszú az állvány hozzá -
MCGaiwer
addikt
Találkozott valaki a Samsung 7-es szériájával? eu-ban sehol sem látok 40'-os változatott, pedig usaban van.
-
dave0825
őstag
Üdv. ismét!
Tomitv.hu-ról vásárolt már valaki? Mit lehet tudni róla? Sosem hallottam róla (ahogy tvraktar.hu-ról sem, és sok negatív tapasztalat ellenére problémamentesen megérkezett a 13 hónapja vásárolt tv).
Elég jó áron vannak tv-k. Pl. LG 65SJ850V
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest