-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
Általában egy-két órán belül megvan. Az elméleti maximum 72 óra, ha jól tudom, de saját tapasztalat, hogy gyorsak szoktak lenni. Van, hogy normál munkaidőn kívül is megcsinálják, ha úgy lett éppen jelentve - de ezt persze készpénznek nem szabad venni ...
Egyébként LACP szempontból nem a "drága" router a szűk keresztmetszet, hanem a kevés port. Pl. 4 portból kettőt ellősz LACP -ra. Marad kettő (na jó egy NAS internet felé is kimehet, meg ott van a router saját WiFi -je is, de ezek nem szoktak annyira számítani), hogy kihasználd, hogy a NAS -od link aggregation -el csatlakozik ... Nem is olyan könnyű ugye? Na ezért kellene egy sok (legalább 8) portos switch ...
-
dkess
őstag
Nagyon korlátozottak (nem lehet). Ügyfélszolgálatot tudod megkérni.
LACP kérdéskörhöz. Amennyiben jól látom nem nagyon írtad, hogy hány vezetékes kliensed lenne amivel a NAS -t el szeretnéd érni, de úgy általánosságban is egy 4 LAN portos routernél ennek "mérsékelt" hasznossága szokott lenni. Ez ugye logikailag is könnyen levezethető.
Egyszerűbb, ha veszel egy legalább 8 vagy több portos menedzselt switch -et, melyet egy LAN kábellel összekötsz a routerrel és a switch -re kötsz minden klienst - akár link aggregation -ös, akár nem.
A "vesződős" kérdéskörhöz. Mind NAS -nál - mind egyéb klienseknél a multigigabit -et többre tartom, mint a link aggregation -t. Ennek sok oka van. Egyébként én is ezen az úton indultam el ...
-
-
czaki
tag
Úgy néz ki tovább bonyolódik a téma, de csak picit, ugyanis érkezik egy NAS is a képbe (ASUSTOR AS4002T). Ez az eszköz támogatja az LACP feature-t, viszont nem egyértelmű az információ az RT-AX58U oldalán, hogy tudja-e ezt fogadni. A magyar és a német oldal szerint igen, de az amerikai oldal nemet ír.
Van erről esetleg információtok? Köszönöm előre is!
-
Merlin van az AX56/58-ra. Ennél fogva akár Transmissiont is tehetsz rá, de van gyári Download Master is.
Nem tudom, hogy az 56-os tud-e 160 MHz-et, az 58-as igen.
Általában az 58-ast tartják jobb vételnek -- én is. (Most veszek ugyanis. Az árkülönbség szerintem elhanyagolható a hosszú távú előnyökhöz képest.)
MaCS
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Manfrotto Manhattan Mover-50 fotós hátizsák
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- National Geographic - Manfrotto fotós hátizsák
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2931, 100% Akkumulátor
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest