Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
uriember
üzenetére
[kondi]
Jaj nem mááá...
Még mindig csak a rész igazságra koncentráltok. 
Minden elektronikai berendezés üzemóra függő is, a kondik miatt is. A ritkán használt berendezés (ahogy írtam jóval kevesebb, mint fele időben nincs nálam használva) tovább bírja általában. Ennek oka valóban a kondik is.
A kondenzátorok mitől száradnak ki?? Csak nem idővel és a melegtől? A kikapcsolt berendezésben hány fok van? 22? A bekapcsolt tápegység műanyag háza alatt? Minimum 40, de inkább több? Egy labor teszt alatt szerintetek melyik esetben szárad ki hamarabb a kondi? Az ahol nagyobb részben 22 fokos környezetben volt, vagy az amelyik állandóan jó meleg szellőzetlen bő 40 fokos helyen? És igen, ha a filléres áru kondi tönkremegy, akkor az gondot okoz... magával ránthatja az eszközt is. Ha pedig már kiszáradt, akkor meg már mindegy, mert az MVM-el és a jó Istennel kellene üzletelni, hogy tuti ne legyen áramszünet, mert lehet, hogy nem indul újra a cucc.... és itt már tényleg igazatok van.
[áram]
Évente 130 kWh-t fogyaszt a modem-router kombó (15 W-al kalkulálva). Azt felezve jó, ha 60 kWh-t lehet évente megsprólolni. Ha ezt 500 ezer háztartás (direkt kicsi számot írtam) megtenné, amikor nincs az eszköz használatban. 30 Mio kWh. Ha egy háztartás évente 1800 kWh-t fogyaszt (150x12), az 16 ezer háztartás áramfogyasztása... azaz éves áramfogyasztása spórolható meg, csak Magyarországon. Mindenhol igyekeztem alulkalkulálni. A sávok foglalását meg már korábban említettem...
Szerintem nincs semmi gond azzal ha valaki csapvizet iszik, alacsony fogyasztású autót és tömegközlekedést használ, szelektíven gyűjti a hulladékok, spórol az energiával... mindezt mások helyett is. Így talán kevesbb jegesmedve döglik meg az északi sarkon és kevesebb állat hal szomjan a szárazság miatt.Elnézést a topikgazdától, meg a többiektől az off-ért. De ne már, hogy szakmainak tűnő féligazság miatt 24-ben legyenek használva eszközök ott, ahol jóval kevesebb üzemóra is elegendő. Emiatt a TV is 24-ben megy és ha nem kell le van takarva egy terítővel?

Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Könyvajánló
- BestBuy topik
- Műszaki rajz készítés
- Formula-1
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tesla topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z5 Royal Neo Silver 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - Élettartam garancia
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ASUS Vivobook S14 OLED - Ultra 5 226V - 16/512GB - Garancia
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve, garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Még mindig csak a rész igazságra koncentráltok. 

Gubek-Einste
Dr.NX