Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emlekmas

    tag

    Sziasztok!
    A következő környezetbe kellene egy router:
    egy 60 négyzetméter körüli, vasbeton tartószerkezetes, téglafalas panel, ahol a DI-524-es a két ajtón keresztül (folyosó+szoba) már elég gyenge jelet adott.
    Mondjuk a Wifi része lesz a legkevesebbet használva igazából, az csak akkor, ha családból valaki hozza a saját kütyüjét, és használná nálunk is. De akkor jó, ha működik. Egyébként alapból kábel.

    ÉS akkor az igények:

    Jó lenne egy usb csatoló egy vinyóhoz. Értelem szerűen a kettőt együtt szeretném megvenni, tehát router+hozzá vinyó (2, de inkább 3 Tera méretben). Ez azért fontos, mert jeleztétek, hogy az usb-s tápellátás néha nem oké, és néha nem megy a vinyó a routerrel. Ezért kellene együttes javaslat az eszközökre.
    Helyileg folyosón a bejárati ajtó feletti dobozban lenne(minimum egy ajtó elválasztja bármelyik hálószobától), de azért ne legyen porszívó hangjuk.

    Amit még nem tudok, hogy a torrentet akarom-e úgy felrakni, hogy a háttérben is fusson. Eddig a gépen azért volt jó, mert tudtam, hogy ha egyéb okokból kell a net, egy klikkeléssl kilőttem a torrentet, nem kellett ide-lépni, oda loginolni, ilyen felület - olyan felület, csak jobbklikk az ikonon és bezár (nem tudom, hálózati meghajtónál és routeres kliensproginál ez mennyire komplikált, még soha nem használtam).
    Ha viszont az asztali gépen fut a torrentprogram hálózati vinyóra mentve, akkor gondolom előbb lehúzza a netről az adatot, azt utána kiküldi a gépbe a router kábelen, a torrentprogi megvizsgálja, és visszaküldi a routernek, hogy irja ki a hálózati vinyóra. Tehát ez akkor biztosan fogja a sávszélt, és eléggé nyakatekert is, fölöslegesen rohangálnak a bitek a gép és a router között oda-vissza.
    Szóval akkor valami hekkelt szoftver kell a routerre, (hogy közvetlenül tudja írni a vinyóra, amit leszedett,) mert a gyári torrentkliensek meg elég szutykok, ahogy olvasom.

    További igény, hogy filmet lehessen nézni a hálózati vinyóról gond nélkül.

    Jelenleg egy fiberpower 25/1.5, de ez valószínűleg fog fentebb menni nemsokára, ezért inkább a 120-asra kellene optimalizálni. Lényeg, hogy ne a saját eszközeim legyenek a szűk keresztmetszet sem a külső, sem a belső hálózaton. Hosszabb távú beruházásnak tervezem őket, ezért nem baj, ha a garancia is hosszabb.
    A piszkos anyagiak: olyan 55eFt körül jó lenne megúszni a router+vinyó kombót. Milyen típusokat tudnátok ajánlani?

    i5-3570K, ninja, asrock z77 pro3, 2*4 gb corsair vengeance, sapphire 7950, samu 120 ssd, 2*500Gb WD green, gigabyte IF333, corsair GS 600, valamilyen Labtech bill, Logitech G500, Creative S750

Új hozzászólás Aktív témák