- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
szedje ki a dobozbol a 3db antenát tiltsa le szoftveresen a wifit azt adja olcsobban!
Tehát ugyanazt a belet adja olcsóbban, mert csak? Ezt te sem gondolhatod komolyan.ha szükségem lesz a wifire elmegyek és veszek hozzá antenát és stb!
Ha a három bot árával kevesebbért kapnád a routert, az számítana? Mondjuk a 1043ND a 13k helyett lenne 12.Az alaplapoknál, videókártyáknál ezt megtudják csinálni.
Ott alapvetően hibás darabokból készül az itt-ott letiltott modulos verzió, hogy maximalizálják a profitot. Ha van/volt olyan, amikor a hibátlan darabokból tiltogattak le, az szükségből történt, mert nem volt elég "selejt".több szükség lenne a középkategóriás cuccokra mint a high tech-ekre
Egy 1043ND nagyon nem high-tech.nokiander: Bemész a boltba, veszel egy routert az első hozzászólásból és örülsz.
Zefír: Van. Veszel egy NAS-t.
-
-
Zefír
őstag
válasz
Intruder2k5 #20197 üzenetére
Gubek-Einste
Köszönöm a válaszokat! Akkor még átgondolom. A pénz nagyúr :/
De akkor olyan 12körül kijönne.Köszönöm a válaszokat!!!
-
Szia!
Hogy mennyibe kerül, az leginkább az elvárásaidtól függ, elég széles a skála! A legolcsóbb megoldás az, ha veszel használtan egy ASUS WL-500gP-t a hardverapro-n. Újonnan mondjuk az ASUS RT-N10U, Netgear WNR3500L, ASUS RT-N16, TP-LINK WR1043ND, stb... típusok képesek ilyenre. Általában véve, egy-két kivételtől eltekintve, majdnem minden USB-s router alkalmas a feladatra, viszont nagyon nagy valószínűséggel firmware moddolni kell, mert a gyári szoftver az esetek többségében nem tudja kielégíteni az elvárásokat. Régebben írtam erről a történetről pár sort, azt ITT el tudod olvasni. HD film streameléséhez erősen ajánlott az n-es WiFi kapcsolat, ami ugyebár csak akkor fog létrejönni, ha a router mellett a gépedben lévő WiFi adapter is alkalmas erre!
-
-
Zefír
őstag
válasz
Intruder2k5 #20194 üzenetére
És egy olyan router amire rálehet kötni httértárat kb mennyibe kerül?
Tegnap próbálkoztam azzal, hogy a gépemen lévő Trónok Harcát megosztottam , és apám lent tudta nézni , viszont néha picit akadt, 720p-s a film.
Én meg eközben tesóm gépéről nztem egy filmet ugyancsak wifiről, de nekem nem volt vele bajom.
Ez azért lehetett mert 720p-hez nem elég erős a router vagy mi? -
válasz
hbenedekhun #20192 üzenetére
egyrészt elég régi típus, másrészt a wifi szórása elég gyenge, végül csak züminek nevezik...
-
nokiander
tag
A problémám az lenne hogy van egy 15mbit-es t-online netem és ha ezt routerrel meg szeretném osztano akkor akadozik nem jön a 15mbit illetve instabil az egész sebesség de ha közvetlenűl képbe dugom a netet akkor gyors simán jön a sebesség.Biztos hogy nem a router a gond mert már vagy 5 fajtával próbálkoztam és mind1iknél ezt csinálta..rendesen be van konfigolva minden ppooe jelszó felhasználó de nem megy.....Úgy viszont igen hogy ha két hálókártyás gépembe bedugom rendessen az egyikbe a netet majd lefuttatom a varázslót megosztom a netet a másik karibó kijön majd abból bedugva a router wan portjába simán jön a 15 mbit....KI ÉRTI EZT???Nem tudom hogy mi lehet a baj vagy mit kéne csinálnom kérem aki ért hozzá segítsen előre is köszönöm...tudom hogy nem ide kellett volna de így többen látjátok mert már kivagyok ettől....
-
G4ga
őstag
ez nem hozzáállás és maradiság kérédése.
nem kell tákolni emiatt egy ujat. szedje ki a dobozbol a 3db antenát tiltsa le szoftveresen a wifit azt adja olcsobban! ha szükségem lesz a wifire elmegyek és veszek hozzá antenát és stb!
Az alaplapoknál, videókártyáknál ezt megtudják csinálni. de akár egy telefonnál is tudják korlátozni a wifi-t!
mielött valaki megemliti, hogy haladjak a korral ... a bakelit se halt még ki!
kereskedelembe dolgozok és tökéletesen tudom minek van piaca. hidd el több szükség lenne a középkategóriás cuccokra mint a high tech-ekre. és nem minden esetben az ára miatt!
emlitetted a telefont : van kötve korlátlan net ami non stop megy, tehát nincs szükségem wifire.remélem nem lesz harag hogy nem egyezik a véleményünk!
-
-
G4ga
őstag
értem...
olyan router akkor ami nem wifis és többet tudd mint a mostani TP-Link TL-R460 ( amit anno 4 éve kb 4k ért vettem ) nem létezik csak 3x ennyiért és csak wifivel?
ettöl kivagyok hogy olyanokért fizetek pluszba amit nem is akarok használni de muszály mert nincs más alternativa!
erröl nem ti tehettek, ne értsétek félre de kell a tö***mnek 10K+ router amikor a jelenlegi routerem 4k és semmi komoly bajom nincs vele. gondoltam 6-7K ból letudom a dolgot azt pár évig megint jó vagyok mig nem emel a szolgáltató. -
G4ga
őstag
válasz
Soma01 #20172 üzenetére
közbe kicsusztam a szerkböl.
tudtok ajánlani esetleg akkor olyan vezetékes routert ami viszonylag olcso és kiadja a 80MB/s-et?
abszulut nem ragaszkodom a wifihez. kicsit hadi lábon állok a vezeték nélküli dolgokkal!
argépet néztem de szinte mindegyikhez az van irva hogy 10/100 igy nem tudom melyik jó. nálam a router bedugom azt megy kategoria. nem nagyon konyitok hozzá! -
Soma01
veterán
Az a router közel 10 éves fejlesztés. Szerintem annyit tud max-ra.
Ha van net, csak 25-nél kiakad, akkor jól van összedugva, csak nem bírja a terhelést. pl. torrent, nagyobb sebesség. Gondolom a wan portba megy be a kábel és alan portból kapja a géped a netet a routertől.
Szerintem menj a "Milyen routert?" témába és olvasd el az első hozzászólást.
-
G4ga
őstag
válasz
Soma01 #20167 üzenetére
köszi a választ!
ez a tipusa: planet xrt-401d! legfrissebb firmware van rajta. 25-nél kiakad!
ehhez kell vmi beállitás? érdekes mert pl a dhcp listánál nem látja a gépeket amik csatlakoznak hozzá, ergo vmit rosszul csináltam.igazábol a 54MB/s routerem cserélném le. ezt kaptam ajiba, ha müködik megtartanám!
ha ez már gondnak minösul inkább a routrt gondos topikban kérdezzek? -
G4ga
őstag
Sziasztok!
Egy gyors kérdéssel fordulok hozzátok!
Adott egy router aminek 1/100 Wan portja, es 10/100 a Lan portja.
Tudja-e a router kezelni a 80MB/s le és 20MB/s le netem ugy hogy kiadja a max savszelességet? vagy normális hogy 20MB/s a le és fel töltés sebbessége?
Digi net!elöre is köszönöm a választ!
-
Beri
addikt
válasz
Claude Leon #20161 üzenetére
Két hét alatt nem púposodik fel kondi, nem megy tönkre router. Vagy eleve rossz volt, vagy user error. Persze játszhat még a környezetből adódó melegedés, de nem valószínű.
-
Sz_David
tag
válasz
Claude Leon #20161 üzenetére
úgy, hogy újat KELLJEN venni.
(fogyasztói társadalom) -
vargalex
félisten
válasz
róland #20162 üzenetére
Hi!
Nem hálózati, egy Samsung SCX-3205.
-
krealon
veterán
válasz
Szabo.Peter #20157 üzenetére
A vas maga jo.
http://wiki.openwrt.org/toh/netgear/wnr3500lDD-wrt van hozza:
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Netgear_WNR3500LEn egyedul azokban a csoppnyi belso antennakban ketelkedem.
-
zka67
őstag
válasz
averis #20156 üzenetére
Én pont ezért használok edimax routereket, mert bírják a strapát.
Egyszer beállítod aztán el is felejtheted, hogy hol van a routered, mert nem kell vele foglalkozni. Az enyém (otthoni) pl. teljesen hozzáférhetetlen helyen van, a webes felületét pedig akkor láttam először és utoljára, amikor beüzemeltem. A havi adatforgalmam ~2TB. -
Szabo.Peter
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap megpukkant a Linksys routerem
Most keresem az utódját, és most látom hogy rengeteg gyártó van, és fogalmam sincs melyik gagyi és melyik megbízható.A ma már megszokott alapfunkciók mellett (GE portok, N szabvnány, stb) talán amit szivesen vennék, az az USB port (NAS funkció) illetve talán torrent kliens futtatási lehetőség, és egyéb (FTP, SSH, stb..) futtatási lehetőségek.
..Viszont nem szeretnék túl sok pénzt sem költeni, a régi linksys-em 10k volt (+wifi adapterrel) és hibátlanul végezte a dolgát, igaz csak eddig :S
Én ezt néztem ki, de kíváncsi lennék a véleményetekre:
http://ipon.hu/webshop/product/netgear_wnr3500l/145349Köszi előre is!
Peti
-
zka67
őstag
válasz
Intruder2k5 #20154 üzenetére
Ott van az oldalon a termék honlapja link.
Dehogy reklámozom az oldalt, hagyjálmár, én sem onnan vásárolok, csak itt gyorsan és egyszerűen lehet kiválasztani az ajánlott terméket és a termékek overview-ját lefordítják magyarra.
Aztán ha tetszik valakinek, akkor ott az árgép, ennyire legyenek már önállóak azért.
-
-
zka67
őstag
-
-
averis
csendes tag
Segítsetek, milyen routert javasoltok?
-QoS
-WiFi
-Weboldalak blokkolása (URL, kulcsszó alapján)
-Nagy mennyiségű adatforgalom (2 router ment tönkre idáig)
-lehetőleg N-es szabványú WiFi
-előny lenne, ha tudná kezelni a WPA2-Enterprise-t
Olyan routert keresnék ami tovább bírja mint 2 hét
Előre is köszönöm (árban max 15-20k) -
-
Sz_David
tag
Sziasztok!
Egy routert szeretnék venni 6000Ft-ig, e fölé nem szeretnék menni.
Körülbelül internetmegosztásra kell, kéne bele N-es wifi (Galaxy Mini miatt), szerintem nem baj ha n-lite.
Szempont lenne az is, hogy lanon tudjon valami sebességet produkálni, de szerintem a fórumban olvasható 90 megabit bőségesen elég lesz.
A wifi 1. emeleten lenne elhelyezve, kb 3 szobáig kéne elérhetőnek lennie ugyanazon emeleten, esetleg még az udvarról.
a netlopások ellen le szeretném jelszavazni, valami kicsit nehezebben feltörhető módszerrel, ami szerintem a WPA2, esetleg MAC addres alapján szűrni.
A gépről fut néhány szerverszoftver időszakosan, úgyhogy a portforwad lehetőse is szügséges, de szerintem ez már alap.És ha valamit elállítok, elfelejtem a jelszót, vagy valami, akkor legyen egy RESET gomb.
Ha számít valamit, akkor egy Arris CM550B típusú kábelmodemről jön a net, egy RJ-45ös csatlakozóval van bedugva a hálókártyába, beállításra nem volt szügség, drivert sem tettem fel.
Szempont a garancia időtartama (talán 5 év) és hogy ne romoljon el hamar (pl szériahiba), ne szakadozzon a net, és gyártó normális legyen(pl: ne szórakozzon a garanciával, megbízható.)Ezek alapján a TP-LINK TL-WR741ND nevű routerre gondoltam, szerintetek ez megfelel nekem?
Itt fogom megvenni: http://adriacomp.eu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=&pfs=741nd&bt=pdlist&pi=_14431&ck=0, mivel helyben van, így nem kell fizetni a szállításért
vagy valamelyik másik helyi boltbanSegítségeteket előre is köszönöm
-
Mumukuki
aktív tag
Szükségem lenne egy ADSL modem + router kombóra.
Amit az inveitel ingyen adott (Zyxel), folyamatosan fagy, wifit dobálja, belassul (1 megára), restart után mindig jó.
Emellett semmit nem lehet állítani rajta, néhány dologra szükségem lenne.Melyik az a típus, amit bátran meg lehet venni, stabil, nem lassul be, lehetőség szerint akár DDWRT is felmegy rá?
-
FLeMiNG
tag
Sziasztok!
Némi segítségre lenne szükségem.
Megszüntetném a 18 kábelt ami az asztalom környékén tekereg, a hálózatot wifire cserélném.
Tudnátok ajánlani olyan routert, ami stabilan, megbízhatóan és szűkülés nélkül át tudja wifin engedni az u betűs szolgáltató fp120-át? (fölfele/lefele is) Esetleg hozzá kártyát az asztali gépbe?Előre is köszönöm!
-
-
qwertly
addikt
válasz
róland #20137 üzenetére
Nem kell nekem szkenner csak egy Konica Minolta Page Pro 1300w nyomató lenne.Gondolkodtam print szerverbe de ha már úgyis kell router akkor talán így olcsóban jövök ki.
-
róland
veterán
válasz
qwertly #20136 üzenetére
Nálam most épp egy USB-s külső HDD van ráakasztva. De a régebbi 2.0g-s változatra kötöttem már Epson nyomtatót. (Annyi gondom volt vele, hogy csak a nyomtató megy hálózaton, a szkennerhez nincs hálózati driver. De ez minden multifunkciós nyomtatóra igaz.)
Érdekes volt wifin keresztül nyomtatni egy Linuxos gépről.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!Köszönöm a válaszokat
arról lenne szó,hogy az asztali pc kilett kukázva lett helyette egy noti és maradt egy lézer nyomtató amely csak usb.Mivel a notit nem szeretnénk tele aggatni kábelekkel és kellene egy router.Így szeretnénk egyszerre megoldani a wifit és a nyomtató gondot is.Arra gondoltam,hogy egy olyan routert vesszek amelynek van usb portja és arra menne a nyomató csatlakozás is.Ez megoltható költség hatékonyan és anélkül,hogy routert kellene modingolnom?A hálózat egy egyszerű t-home 2 megabit,így a wifi csak a családi házban kell.
-
krealon
veterán
válasz
Balázs0916 #20134 üzenetére
Attol eltekintve, hogy ketszer annyiba kerul, csak egy kicsit butabb mint a TP-link.
(150M vs 300M, 1 LAN port vs 4 LAN port)
Egy igazi back-box, nem leht tudni, hogy mi van a motorhazteto alatt.
Radasul a kompatibilitasi listajan PCI-express csatolos modemek is fel vannak sorolva , ami egy vicc.
-
válasz
Balázs0916 #20133 üzenetére
A LevelOne WBR-6800 3g routerről van valakinek véleménye?
-
Sziasztok!
3G mobilnethez keresek egy stabil routert. A lényeg a stabilitáson van
Mit ajánlanátok?
TP-Link TL-MR3420-t néztem (ehhez kell stick is).Van esetleg olyan típus is, amibe direktbe bele lehet tenni a sim kártyát?
Köszi
-
-
ftc
nagyúr
Thx a helpeket... netgear wnr3500L lett a befutó
-
DiabloCorsa
őstag
válasz
qwertly #20129 üzenetére
Olyat keress, amin van USB csatlakozó. Ettől még nem fog "nyomtatni" programot (firmware) kell majd cserélni. Én ezt használom, [link] tegnap óta nyomtatok ezen keresztül több gépről. Ha a két gép általában egyszerre dolgozik, elég a nyomtó megosztása a hálózatom és nem kell router.
Ha ilyen routered lesz lehet nyomtatni a másik gép bekapcsolása nélkül is. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van egy nyomató eddig usb csatlakozott a pc-hez.Most,hogy lett noti szeretnék egy routert venni de olyan kellene amelyre tudnám a nyomatót is csatlakoztatni,hogy ne keljen a notira állandóan ki-be dugni az usb csatlakozóját.Milyet tudnátok javasolni amely megbízható és olcsó is. -
pista1235
tag
10 megás nethez kellene nekem egy router tp-link wr842est néztem ki ahogy visszaolvastam bőven tudja a sebességet. az lenne kérdésem hogy használ itt valaki ilyet? meg van vele elégedve? mik a tapasztalatok róla? előre is köszönöm.
-
-
krealon
veterán
válasz
chatran #20123 üzenetére
A 8 napon belul elallas lehetosege csak a tavol levo felek kozotti vasarlasnal lehetseges. Ilyenkor persze bukhatod a visszaposta dijat, de ez boltonkent valtozik.
Boltba visszavinni 3 napon belul lehet, ha a termek hibas. Ez estben cserelik hibatlanra, vagy ha az nem lehetseges, akkor penzvisszafizetes.
-
AMD Power
titán
Tudjátok mi durva? Hogy ez a router amit ma vettem 6990Ft-t volt az E-nél. Itt nálunk egy kis "sufni" számítógépes boltban 6400Ft-ért megvettem.
-
krealon
veterán
válasz
chatran #20119 üzenetére
Proba nelkul nem fog kiderulni az igazsag.
Ha van ra lehetoseged, akkor kerj kolcson egy routert es teszteld le egy mobiltelefonnal vagy notebookkal a veteli viszonyokat.Megfelelo terero eseten beszerzel magadnak egy routert, ha viszont gyenge a jel, akkor kenytelen leszel a nem elerheto reszre kabelt kihuzni es egy masik AccessPoint-ot telepiteni.
-
chatran
őstag
Sziasztok!
Családi házba szeretnék egy routert. A jelnek az első szobából kellene elérnie a hátsóba, közben van egy kis szoba, wc, fürdőszoba, meg egy nagyszoba. Kb 4 fal. Van olyan wifi router ami ezeken átvinné a jelet?
-
AMD Power
titán
Megy a Router!
A laptop is felment rá. De azt írja ,hogy az identitás ellenőrzése....
-
8Ba8
csendes tag
válasz
AMD Power #20112 üzenetére
Köszi a tippet, de a kód kitörlése nem működik. Mivel Repearter módban tudom használni, így a Telenoros eszköz kódját kell megadnom a TP LINK-es eszköznél is.. Pedig ha meglehetne úgy oldani, hogy a Telenoros modem és a TPLINK routernek más legyen a Wifi kódja, az megoldaná a problémát azt hiszem. Úgy látom marad a próbálkozás, vagy a két naponta lefuttatott telepítő lemez…… Nem hiszem el, hogy pont én járok így! :-)
-
AMD Power
titán
A Set PPPoE parametersnel azt a user nevet es jelszot kell megadnom amit a Digi adott? Nekem a program automatikusan kitoltotte azt a reszt.
-
-
8Ba8
csendes tag
válasz
Soma01 #20104 üzenetére
Mint írtam, ha újrafuttatom a telepítőt, akkor veszi a jelet idelent is tökéletesen minden, ezért nem szeretnék még egy routerre beruházni. A Telenoros net előtt mikrohullámú netem volt, és egy TP LINK 701ND tipusú routerrel is kb 50-70 méter sugarú körben lehetett netezni. Ezért vettem 901ND-t, mivel gondoltam, ha már három antennája is van, valamivel erősebb is lehet. Egyébként az én Nokia E52- el még 100 méterre is közepes jelerősség mellett tudok Wifi-ni, ezért gondolom, hogy nem a hatósugarával van a gond, hanem azzal, hogy valamilyen okból kifolyólag az okostelefonok egy idő után elsőbbségben részesítik a Telenoros eszköz Wifijét, és arra csatlakoznak, ami természetesen a távolság miatt is gyengébb, mint a TPLINK, és dobálja a netet, illetve akadozik is. Mivel Universal Repearter módban van, ezért azt sem tudom beállítani, hogy más kódot adok egyiknek, illetve a másiknak, így akadályozva meg, a gyengébb jelre való csatlakozást…
-
AMD Power
titán
TP-LINK WR-841N 300Mbps
Nekem ez ma kell! PCX megtudom ezt úgy venni?Vagy a D-LINK DIR-600
Vegyesek nagyon a vélemények erről a TP-Linkről.
-
8Ba8
csendes tag
válasz
AMD Power #20097 üzenetére
A Telenoros eszköz egy Huawei E587-es tipus. Sajnos ezen csak USB, csatlakozás van, amin nem tudom csatlakoztatni, mert a lakásban nem fogja a 3G-s jelet. A padláson ahol most van Wifin keresztül kapcsolódik a TPLINK-hez, a TP-LINK-ből lejön egy kábel az asztali Pc-hez, illetve Wifin keresztül szeretném, ha erősítené a jelet. Ha a telenoron kikapcsolom Wifit, nincs internet, mivel így a TP-LINK sem fogja a jelét. Remélem érthetően sikerült leírnom. Ha a TPLinket AP módba kapcsolom, szintén nincs net, mondjuk fogalmam sincs, mit kellene állítgatni rajta, mivel ezekben a dolgokban még nem nagyon vagyok jártas..
-
Krissz5435
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #20100 üzenetére
Vagy 841 ND-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest