-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
westcoastog #19397 üzenetére
Project alternatíva, vagy [link]
Publisher alternatíva [link], vagy az Open/Libre Office Draw progija.
-
westcoastog
veterán
válasz
jagdtigger #19398 üzenetére
Azt elfelejtettem írni hogy libreoffice-t használok jelenleg is, nekem konkrétan kiadványszerkesztő és projekttervező progi kéne, mert mi suliban az office csomagban találhatót fogjuk használni, és erre a 2 dologra kéne alternatíva. Libreoffice-ban ilyenek meg nincsenek.
-
jagdtigger
tag
válasz
westcoastog #19397 üzenetére
Office helyett ezt tudom ajánlani:
http://libreoffice.hu/Teljesen ingyenes és az ms office fájlokat is képes kisebb-nagyobb hibákkal megnyitni.
-
westcoastog
veterán
Létezik olyasmi free program mint az ms office projekt-je és publisher-je?
okj-n használnánk ilyen programokat, gondolom kellene velük gyakorolnom itthon is, na de nincs felesleges több tízezer forintom ms office-ra, így valami ingyenes alternatíva kéne ha létezik.
Munkatervezés és kiadvány szerkesztés órán használnánk ezeket. -
rizso
addikt
cigam, jagdtigger: köszönöm, kipróbálom mindkettőt!
-
jagdtigger
tag
Rocketdock
Évek óta használom és nem volt vele gond. Az meg csak ráadás hogy vagy 2 tonna cucc van hozzá a weboldalon.
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valamilyen pofás kis "dock" programot?
-
cigam
titán
válasz
Winner_hun #19388 üzenetére
Mit értesz "időközönként" alatt?
Egy sima ütemezett feladat nem jó?Amúgy a parancsoros fsync-et, ill. GUI-s synkron-t. Ez utóbbi a tray-en fut a háttérben és egyéni időzítéseket lehet megadni neki.
A törlés szintén lehet ütemezett feladat (pl. berakod batch fájlba). Viszont ha spéci törlés kell, pl. az utolsó 30napban módosult fájlokat ne törölje, akkor az autodelete a barátod
-
jagdtigger
tag
válasz
Winner_hun #19388 üzenetére
Az első Gondodra a Cobian Backup nevű progit tudom ajánlani a másodikra viszont nincs ötletem :/
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
#41635072 #19389 üzenetére
1. Állíts be jelszót a biosban, amit ne csak biosba lépéskor hanem bootkor kérjen. Régen volt ilyen a gépekben, mostanában nem néztem, de gondolom ezt nem hagyták ki belőlük.
2. Valahol olvastam több ilyen programról, háttérben fut, és ha net közelben van akár fényképet is csinál ha van beépített kamerája mait megadott mail címre el is küld. Ha megtalálom linkelem.
Szerk: Itt van pár, leírással.
-
törölt tag
Üdv!
Két programot keresek:1. Olyan biztonsági szoftver, mely lopás esetén használhatatlanná teszi a laptopot, tehát nem csak a HDD titkosításáig terjed ki a tudása. (Valahol még boot előtt kér jelszót, vagy valami hasonló).
2. Lehetőleg ingyenes szoftver, mellyel kideríthetem, hogy hol van a notim. GPS adó nincs benne, szóval maradna a Wifi-s megoldás... Ide sem ártana, ha mondjuk egy windows reinstallal vége lenne mindennek.
Szóval efféle hatékony programokat keresek, előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!!!
-
Winner_hun
félisten
Van olyan program ami beállított időközönként biztonsági másolatot csinál x mappáról y meghajtóról z meghajtóra? Illetve olyan van hogy megadott mappák tartalmát beállított időközönként törölje? Megbízható, kipróbált program kéne.
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Nekem olyan programra lenne szükségem, amiben be tudnám állítani, hogy 2 perc teljen el a belistázott letöltések között. Van egy fórum, ahonnan fájlokat 2 perc elteléssel tudnék leszedni, és elég rossz, ha van egy csomó tab, és folyton figyelni kell, hogy mikor tudom szedni.
Van esetleg ilyen progi? A flashgetet próbálgattam, de nem találtam benne semmi hasonlót
-
BullZeye
veterán
válasz
kraftxld #19383 üzenetére
Köszi, ilyesmire gondoltam, bár TCPview baromi sok mindent mutat, olyat is ami nem tiszta, pl a rendszer svchost.exe cuccai, jó lenne tudni ezeket mi használja, hisz ha jól tudom ezeket is valami program hozza részre és kölcsön veszi windowstól.
De szuper program, még ki kell tapasztalnom. Köszi még1x.
-
BullZeye
veterán
Ma haverom észrevette, hogy Dragon Age 2 időnként egy szerverre küld adatokat, és emiatt laggol be a gépén időnként, mióta tűzfalban ezt letiltotta azóta nem laggol picit sem.
Kérdésem az lenne, milyen program, ami minden programnak kiírja, hogy milyen IPkkel mit kommunikál? Lehetőleg egy jól átlátható felületen.
-
220volt
tag
Köszönöm! Kipróbáltam és működik!
-
220volt
tag
Üdv mindenkinek!
Ubuntu 11.04-et használok jelenleg, és olyan programot keresek ami hasonló az AIDA64-hez de Linux alá nem találtam! Hardverekről teljes információt ad! Köszönöm!
-
xyuki
csendes tag
persze tudom,azért mondom hasonló...csúszik a hang alatta videohoz képest
-
xyuki
csendes tag
Van olyan video átalakitó progi,ami a videokodekeket veszi alapul amik fenn vannak és nem beépitettek?
jo lenne feliratot égetni,virtualdubbal csuszik a hang,de ha azt kodeket nézi amivel bevan állitva felira háttere,tipusa stb,jó lenne
-
válasz
joecontra #19373 üzenetére
Pontosan úgy jártál el, ahogy írtam, majd amikor rákattintasz a létrehozott parancsikonra, akkor meg ezt írja ki? Ellenőrizd, megvan az exe egyáltalán?
Ha esetleg nem, akkor 2 dolog szokott szóba jönni
1. vírusos a fájl vagy tévesen azonosítja a kergetőd és törli/karanténozza, de ez nem fordulhatna elő: VT2. Vírusos a géped, futtass le egy MBAM Free-t...
Ellenőrizd, ha letöltesz valami más exe-t, az nem tűnik-e el automatikusan... -
joecontra
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #19372 üzenetére
Nekem erre azt mondja, hogy: "a következő fájl nem található".
Üdv,
J -
-
joecontra
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #19365 üzenetére
Hali!
Letöltöttem, de ahányszor rákattintok nem történik semmi. Tudnál némi tanácsot adni, hogy hogyan kell ezt használni?
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #19365 üzenetére
Köszönöm, ezt megnézem.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
Hali!
Megoldható valahogy XP alatt, hogy egy ikonra duplán kattintva átváltson egy általam előre definiált felbontásra?
Üdv,
J -
flash7
tag
Sziasztok!
Én egy olyan megoldást/programot keresnék, amivel fájllistát tudok készíteni könyvtárszerkezettel együtt pl excel-be. Esetleg még a fájlok méretét is mutatná.
A célom a következő:
Van körülbelül 100 giga anyagom (ami rengeteg 50-100 Mb-os pdf-ből áll), és ezt egy asztali gépen tárolom. Viszont sokszor van, hogy a laptopomon dolgozok, és tovább bővíteném a "gyűjteményt", de ennyi adatnál már nem tudom számon tartani mi van meg és mi nincs. De ha lenne egy lista, amit a laptopon meg tudok nézni az sokat segítene. (Eddig két módszert alkalmaztam, vagy könyvjelzőbe mentettem, minden újonnan elérhető pdf linkjét, és mikor az asztalihoz jutottam, akkor néztem át, hogy meg van-e. A másik módszer pedig, hogy mindent letöltöttem, és mikor a helyére rendeztem, akkor töröltem ami már meg volt.)
A fájlméret jelzése pedig azért lenne jó, mert abból láthatnám, hogy ami nekem megvan pdf az kisebb vagy nagyobb az újnál, és ebből adódóan vagy kevesebb vagy több oldalas.A segítséget előre is köszönöm mindenkinek!
Üdv,
flash7 -
cigam
titán
válasz
sfdrakex #19354 üzenetére
Nem. A box csak USB-re hajlandó felvenni, ergo bele kell dugni egy külső winyót. Aztán ezt a winyót a számítógépbe kell átdugni, és ott kivágom a reklámokat és elmentem a kész anyagot. Az USB-s winyóról törlöm a "nyersanyagot", és visszadugom a box-ba, hogy mehessen rá a következő felvétel. Ha megnéznék valamit, lehúzom a box-ról viszza a gépbe, rámásolom amit megnéznék, aztán megint visszadugom a gépbe.
Namost ezt a dugdosósdit akarom elkerülni.
Ha USB-vel kötöm össze, akkor a box tudna közvetlenül a gépre felvenni, ill. onnan lejátszani. Ehez keresnék programot, ha lehetséges. (sanszos, hogy hw-es akadályai vannak)
A másik megoldás lehet, egy NAS. Arra USB-n keresztül tud rámenteni/lejátszani a box, ugyanakkor LAN-on keresztül eléri a számítógép. Itt pedig attól félek, hogy ha USB-n keresztül matat a box, akkor nem érem el LAN-on. -
cigam
titán
válasz
agemate #19352 üzenetére
DVDshrink?! Merthogy tömöríteni is tud, csak a "Fulldisc backup"-ot kell kijelölni.
-
agemate
addikt
Olyan programot keresek, amivel műsoros DVD-ről tudok konvertálni alacsonyabb minőségre. Egész konkrétan egy DVD DL lemez tartalmát akarom átírni egyoldalas, 4.7GB-os lemezre. Shrink nem jó, mert nem tudok elég extrát törölni, hogy beleférjek a keretbe. Mit ajánlotok?
-
cigam
titán
Létezik olyan progi ami az USB kaput mint "háttértárat" mutatja a külvilág felé? Pl. rádugom a médiaplayer-re, és az a gép winyóját (vagy meghatározott könyvtárát) látja?
Esetleg olyan NAS ami LAN+USB-s? (USB-n látja a médiaplayer, LAN-on keresztül pedig a számítógép, és mindezt egyszerre)
-
-
zoltanz
nagyúr
Létezik olyan progi amivel a youtube -ról le lehet tölteni a hangsávot valahogy resample nélkűl? Köszi.
-
cigam
titán
válasz
kangool #19337 üzenetére
Mert trükkös. Ugyanis nem csak letöltöd egy adott könyvtár/oldal JPG fájljait. Azokat össze össze kell gyüjteni. Jelen esetben minen "http://www.fagor.com/imagenes_fagorES/Ampliaciones"-el kezdődő, és jpg-re végődő címet ki kell gyüjteni .pl.
http://www.fagor.com/imagenes_fagorES/Ampliaciones/8413880162980.jpg
http://www.fagor.com/imagenes_fagorES/Ampliaciones/8413880152745.jpg
http://www.fagor.com/imagenes_fagorES/Ampliaciones/8412788015664.jpgEzeket pedig már 1 enként letöltheted, megkapva a nagyfelbontású képeket.
A nehézség abban van, hogy ezek egy link paramétereként szerepelnek az oldalon:
http://www.fagor.com/catalogo-pi-fagor-portlet/ImagenServlet?urlImagen=http://www.fagor.com/imagenes_fagorES/Ampliaciones/8413880172484.jpg&nombre=SF-84VLXÉs csak a kiemelt rész kell neked.
Én keresnék egy oldaltérkép készítőt, vagy ami kigyüjti az összes linket. Ezután már könnyű kiszürni a fenti linkeket.
A httrack "get individual files" opciója is jó lehet. Megadod, hogy csak a jpg-ket töltse le és a végén kimazsolázod. -
Visormail
addikt
Én csak ezt ismerem ami emailt ír ha változás van http://www.changedetection.com/ de nem túl jól működik, hiába állítok be neki egy oldal bizonyos aloldalát nem csak akkor emailezik ha oda tényleg új tartalom érkezik, hanem ha bármi kis hülye statisztikai rész változik hogy hányan látták az oldalt vagy akármi
-
vante
aktív tag
Olyan programot keresnék, amit ami figyelne egy megadott oldalt, és ha bármi változás történik rajta, akkor jelzi valami pop-up ablakkal. Köszi
-
válasz
kangool #19334 üzenetére
Régen a FlashGet-et használtam de biztos van más jó program is.
"A felállás, windows, firefox, flashgot plugin, flashget menedzser.
Az akció. Firefox - Google megnyit, majd a képek keresése menüben beírtunk valamit, melyre képek jelentek meg a böngészőben
Rákattintott egy képre az egér jobb gombjával, és kijelölte a "Minden letöltése Flasgot-tal" opciót.
Ez meghívta a Flashget letöltő menedzsert, melyben beállította hogy csak képek letöltése.
Majd leokézta. Erre a menedzser leszedte az EREDETI oldalakról NAGY méretben azokat a képeket, melyeknek hivatkozásai a Google képek lapon megjelentek." -
kangool
tag
Képeket szeretnék letölteni teljes méretben márkák oldalairól tömegesen. Innen például: http://www.fagor.com/web/hu/home
melyik programmal lehetséges?
-
qwertly
addikt
Köszönöm a linkeket
-
qwertly
addikt
Sziasztok,régen láttam olyan progit amellyel azt tudom,megoldani,hogy az asztalra kiteszek kikapcsoló gombot és így kapcsolom ki a win7 egy klikkre nem kel a start menüből előhalásznom.Valaki ismeri?
-
Mostanában nagyon sokszor megszakad az internet kapcsolatom.
Olyan programot keresek mely nap óra percre monitorozza hogy mikor nincs hálózati kapcsolat.
Köszi! -
cigam
titán
válasz
jagdtigger #19317 üzenetére
Köszi, de ez nem igazin gui/windows barát, külön trükközni kell, hogy exe legyen belőle, a GUI-ról nem is beszélve.
-
default.
őstag
Sziasztok!
Van x db avi és x db srt fájlom.
Szeretném a feliratokat "beleégetni" az avi-ba, hogy asztali dvd-n is le lehessen játszani, és rajta legyen a felirat.
Tudtok erre egy egyszerű programot ?(nem muszáj ingyenes)
köszi előre is!
-
jagdtigger
tag
Portableapps.com-on egyet találtam:
http://portableapps.com/apps/development/swi-prolog_portable -
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #19315 üzenetére
Hát mint ez a tálcás vekker. Egy mezei óra meg naptár csak nem olyan bonyi...
Ez olyan ágyuval verébre megoldásnak tűnik. vmi pici (portable?) nincs?Amennyi a kereséssel eltelik megírom magamnak. Na jó picit tovább tart, de jó mókának tűnik.
-
programozási nyelvet nem írtál, meg hogy mégis milyen egyszerűbb programra gondolsz, de ez talán megfelelhet: CodeBlocks
-
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #19313 üzenetére
Ill ennek folyamánya, hogy melyik az az ingyenesen elérhető mini fejlesztő amivel ilyen egyszerübb programokat tudok barkácsolni magamnak.(legyárt egy exe-t, mi önálóan működik bárhol)
-
ja, XP...
vezérlőpult/területi és nyelvi beállítások/területi beállítások fül/testreszabás gomb/dátum fül/Rövid dátumformátum -> éééé.hh.nn. - nnnnEz a módszer viszont kihatással lehet más szoftverek dátummegjelenítésére, pl adatbázis-kezelők, excel táblák stb, szóval ha ez gond, akkor ez nem jó módszer...
-
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #19311 üzenetére
Ja, és midezt XP-re ;-)
A területi beállítás xp-n is működik? Pontosan mit kell átírni?
-
cigam
titán
Ismertek olyan tray-ben látszódó órát ami csak annyival tud többet mint az ms beépített vekkere, hogy
- mutatja a dátumot is (szabadon állítható) pl. 2011-09-04 szerda 23:43- ha rákattintok a havi nézetü naptárat mutatja, és lehet lapozni benne (esetleg az is jó talán még jobb is) hogy mint a kártyanaptárak, az egész évet mutatja.
-
válasz
szuzi80 #19307 üzenetére
Connection Center kapcsold ki.
"Csatlakozásközpont megjelenítése: A Mindig látható/Rejtett/Automatikus beállítással a főképernyőn látható levéltest fejlécmezőinek láthatóságát lehet állítani. (Ha teljes képernyőn akarja megnézni a levelet, akkor annak a kinézetét, levélfejlécét azon a képernyőn tudja majd beállítani.)
A csatlakozásközpont a The Bat! on-line tevékenységeit mutatja, s itt ennek a megjelenítését szabályozhatja, hogy az automatikusan jelenjen meg levélletöltéskor/küldéskor, mindig látható legyen, vagy ne jelenjen meg soha (rejtett). Modemes csatlakozáskor érdemes az automatikust bejelölni, LAN-nál pedig a rejtettet.A csatlakozásközpont paneljén egy lista mutatja a fiókok állapotát külön-külön. A különböző fiókokhoz tartozó tevékenységek egyenként törölhetők a Feladat törlése gombbal, vagy az egész tevékenység megszakítható a Leállítás gombbal. Az Elrejtés gombbal a csatlakozásközpontot rejthetjük el. Az alsó részben a napló mutatja az elvégzett feladatokat."
-
szuzi80
tag
válasz
Dluinet #19303 üzenetére
köszi.
Az imap használatával az a gondom hogy nem tudom hogy kell beállitani a csatlakozást, hogy a "csatlakozásközpont" kisablak a levelek letöltése után záródjon be, mert egész végig külön ablakként látszik a bat mellett.
Erre még nem jöttem rá... a pop3 egyszerü, letöltötte a levelet és bezárult a csatlakozás kisablak, de itt állandóan látszik.
Ebben tudnál segíteni? Köszönöm. -
cigam
titán
válasz
gabor128 #19300 üzenetére
Audacity
Használd az export beállításokban a custom mix opciót, ekkor 5.1-ben menti le a művedet.Most szerkesztőt, vagy lejátszót keresel, vagy micsudát szeretnél pontosan művelni vele?
-
szuzi80
tag
válasz
Dluinet #19291 üzenetére
Tudod megszoktuk hogy nem kell böngésző a levél megirásához, ilyen maradiak vagyunk
kerestem többfélét, de ami normálisan megjeleniti az ékezeteket a levél tárgyában is és jól kezelhető a levél szerkesztő része is, keveset találtam, eddig csak kettőt: a Thebat! és a MS office outlook.
Kényelmesen lehet velük keresni szavakra, feladóra, stb tehát kényelmesebb kezelni mint a böngészős felületet, nekünk legalábbis.
Van még ezeken kivül más hasonló képességekkel megáldott program?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elektromos autók - motorok
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen autót vegyek?
- Windows Insider Program
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Autós kamerák
- iOS alkalmazások
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3075
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest