Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
tud valaki egy jó képnézegető progit, ami hasonló az Acdsee-hez, tehát
van külön böngésző nézete, ahol lehetőleg állíthatóan kicsi a keret (kevesebb holttér)
1. itt csoportosan kijelölhetők képek átnevezésre
2. csoportos átméretezésre (opcionálisan új névvel is tud menteni, nem csak felülírni mint az xnview)
3. csoportos konvertálás ugyanez (pl. bmp-->jpg)
4. ezek a funkciók kipakolhatók ikonként a menüsorba (nem kell keresgélni a menük alján)
5. Teljes nézetben görgetővel lehet lépkedni a következő képre
6 duplaklikkel vált böngésző nézet (ikonok) és teljes nézet (1 kép/menük látszanak) közt
7. (na jó, ezt úgy sem tudja semmi: B/J és J/B egérgombbal vált full sreen-re és vissza)
(nagyjából ezeket kellene tudnia, képek nézegetése/kiválasztása, küldéshez átnevezése, átkonvertálása, átméretezése képszerkesztésre ott a PS)- Az acdsee nagy, lassú és tohonya és nem lehet kikapcsolni, hogy ne gyűjtsön mindent adatbázisba
- az xnview nem tud csoportosan átméretezni és új névvel menteni (pl resize of...) ez gyors mailküldésnél kell
- emellett minden beállítást (pl. plusz ikonok a fejlécen) 3-4 újraindítás után elfelejt (pedig úgy van beállítva, hogy ini fájlba ment, nem registrybe)
- az infranview szóba sem jöhet...a Lightroom ezeket tudja? én eddig acdsee-vel keresgéltem a képek közt és abból húztam át PS-ba.
-
daninet
veterán
válasz
[pod]Diablo #18892 üzenetére
szerintem ezt nem fogod tudni megoldani, gondolom az 5.1-es kártya két kimenetét használod..
2 járható út van:
1. kitalálod, hogy pl fejhallgatón csak zenét hallgatsz, és egy DJ szoftverrel hallgatod a zenét, ami tudja használni a hangkártyák 5.1-es kimeneteit stereo-ként ilyen pl a Virtual DJ a sound setupnál ezt beállíthatod..
2. veszel még egy hangkártyát a gépbe (ha nem notebook) igazából már 1-2 ezerért találni akár hardveraprón is, és a lejátszó programokban be lehet állítani ha több hangkártya van melyiket használja. A beállításoknál az Output résznél kell átállítani alapértelmezett hangeszközről a kívánt hangkártyára, de a windows stb hangok így is az elsődlegesen fognak kijönni. -
törölt tag
válasz
[pod]Diablo #18890 üzenetére
Ezt első körben a hangkártyádnak kell támogatnia.
-
[pod]Diablo
őstag
Valaki tud olyan programot mondani nekem amivel,hogy ha ravan dugva a gepre hangfal es fulhallgato egyarant,betudom allitani hogy melyik program hol szoljon?Marha egyeltalan letezik ilyen.
Elore is koszonom!
-
cigam
titán
válasz
Visormail #18884 üzenetére
Már megoldottam dropbox-al, de általában a konvertálók hangból hangot, képből képet készítenek (max a videókból kiszedik a hangsávot). De az egy "kunszt" hogy a hanghoz vmi statikus picike képet tesz a videóba. Ilyen pl. az online http://www.mp32tube.com/, vagy a http://www.mp32u.net. Na ilyesmi kellett volna offline-ba, vagy olyan mp3 tárhelyaminek a linkje közvetlen az mp3-ra mutat.
Azért megkukkantom, köszi a tippet!
-
daninet
veterán
válasz
fatallerror #18880 üzenetére
a felirat egy szöveges fájl, a lejátszó vagy a kodek nem "érti" a szöveget, hogy utána összeillessze.
A feliratokat időzítheted pl Subtitle workshoppal. Beadod az első felirat időpontját, meg az utolsót, és szépen elosztja közte a többit a felirat fájl alapján, így időzíteni lehet. -
DroneZ
aktív tag
Sziasztok!
Találkozott-e már valaki olyan programmal ami felismeri a gépen még fel nem lelhető betűkészlet avagy fontok nevét? Olyas valamire gondolok mint például a FineReader vagy FreeOCR. Amik felismerik ugyan a scannelt szöveget de nem tudják beazonosítani az adott betűtípust, nekem pedig inkább utóbbi lenne a fontos.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
Wolfskin
őstag
válasz
fatallerror #18878 üzenetére
lejátszáskor időzíteni a legtöbbel lehet, ha lineáris a csúszás (az egész film alatt ugyanannyi). a media player classic, kmplayer biztosan tudja, de sok másik is.
de az is megoldás lehet, hogy keresel másik feliratfájlt, ami pont az adott verzióhoz való.
-
fatallerror
addikt
létezik olyan média lejátszó v progi ami rendbe rakja a feliratot ha csúszik? szal beidőzíti
-
Wolfskin
őstag
időn túl: ImTOO AVI MPEG Converter
-
Wolfskin
őstag
a digital media converter mintha tudná. bár nem próbáltam.
ha nem viszi, akkor valami videoszerkesztővel tudod megoldani, mivel valami állókép (jpg) is kell mögé gondolom. (pl sony vegas, ulead vidostudio, pinnacle studio stb.).fájlfeltöltésre nekem a data.hu volt a legpraktikusabb, a letöltőnek (főleg ha amatőr) nem kell sem chaptával bajlódnia, sem 30-60 másodpercet kivárnia. rákattint a "lassú letöltés" gombra és már jön is.
-
cigam
titán
Melyik progi ami mp3-ból videót csinál, hogy facebookra feltölthessem, vagy olyan fájlmegosztó amit könnyen be lehet linkelni, és nem 3 linken keresztül, és 5 kapcsán keresztül vergődve tölthetem le.
-
cigam
titán
válasz
14adam #18869 üzenetére
Sticky password be tudja importálni az IE jelszavakat.
vagy
IEpassview
Juteszembe melyik böngésző?+a facebooknak is van jelszóemlékeztetője, nem?!
-
14adam
addikt
üdv
Emlékszek egy olyan programra ami vissza tudta olvasni az elmentett jelszavakat. Tesómnak elvolt mentve a facebook jelszava és elfelejtette,hogy mi volt ...Valami ötlet erre?
-
Visormail
addikt
A particionáló programok ingyenes otthoni verzióinak az szokott lenni a hiányossága, hogy nincs benne a 2 partíció egyesítése (merge). Ebbe a leírás alapján benne van: Aomei Partition Assistant Home Edition
-
Wolfskin
őstag
válasz
somasz #18866 üzenetére
hát igen, az gáz. esetleg le tudod venni egy új oszlopba a címek első 5 karakterét, és azt hasonlítani, de nem ad biztos eredményt.
visual basic-ben lehetne írni erre egy scriptet, hogy a @ előtti és utáni folyamatos szövegeket (első space-ig) vegye egy egységnek, hasonlítsa össze, vagy másolja át egy új oszlopba
-
Wolfskin
őstag
válasz
somasz #18862 üzenetére
az egyformákat kiszűrheted függvénnyel is.
sorba rakod az A oszlopba (ABC), a B-be meg végighúzod ezt a fv-t
=HA(A2=A1;"DUP";"OK")utána B oszlop copy, majd ugyanoda irányított beillesztés/ érték
sorba rendezed a DUP, meg a OK szerint (ABC)
aminek a sorában DUP van, azt törölheted, mert duplikátum -
somasz
addikt
válasz
somasz #18859 üzenetére
Mégsem jártam sikerrel
Kb csak a negyedét ismerte fel a mailcímeknek. Most megvan minden egy oszlopban szépen excelben, törölgetem az egyformákat.
Szükségem volna viszont egy olyan progira, ami képes eltűntetni/kitörölni a szövegben az összes , ; < > karaktert. Van ilyen egyáltalán? -
somasz
addikt
-
cigam
titán
-
somasz
addikt
Nem vagyok benne biztos, hogy jó helyre írom, de azért felteszem a kérdést:
adott egy 34 oldalas word doksi, tele ömlesztve mail címekkel, így kaptam, ebből kéne kinyernem a mail címeket címjegyzékként. Mindennek egyszer kéne csak szerepelnie, sorba rendezve. Van erre valami okos progi, vagy rabszolgameló? Ti hogyan csinálnátok? -
cigam
titán
Ha vkit érdekel akciós HDsentinel, akkor kukk ide
-
Milyen program amivel animációt tudok csinálni (flash szintű elég) és aztán képszekvenciaként ki tudom menteni?!
-
cigam
titán
válasz
combonari #18841 üzenetére
PL. az iSkysosoft vide converterei. Nekem az iMedia converter van, elég jól dolgozik, és van benne CUDA támogatás.
ATI-s gyorsítással működőt nem ismerek sajna.
-
cigam
titán
Hát keress német proxy-kat. pl. http://km-proxy.de/
-
combonari
tag
Sziasztok!
Videókonvertáló programot keresek. A fő szempont az lenne, hogy gyakorlatilag bármilyen formátumból tudjon bármilyen formátumba konvertálni. Kiemelten fontos az FLV és MOV formátum, ezek mindenképp kellenek. Jogtisztán kell a szoftver, ergo olyanra van szükségem, amit boltban is meg lehet kapni (Lehetőleg Magyarországon, de Ebay sem okoz gondot) Valaki tudna nekem ebben segíteni?
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Milyen program kell nekem ahhoz, hogy német TV adásokat tudjak nézni interneten keresztül. A zattoo.de-n elérhető nagyon sok német adás, de ha magyar ip címmel megyek az oldalra akkor nem engedi megnézni. A Tor program segítségével tudom változtatni az IP-met, így be is enged a Zattoo-ra, de mivel Flash-es tartalmak vannak az oldalon tovább nem jutottam.
JLC-t próbáltam, nemjó. A [link] sem működik igazán...
Annyi elég lenne, ha egy program német IP-jűnek látná a gépem, az anonymitás nem fontos, csak menjen az adás.
-
törölt tag
Helló, nekem egy olyan program kellene ami ötvözi a Speedfan és a Coretemp két funkcióját.
A Speedfan kijelzi a CPU ventilátor fordulatszámát, de nincs hozzá jó G15 App és Windows 7 Gadget sem.
A Core Temp - hez van G15 támogatás, és van Windows 7 Gadget is , de nem jelzi ki a fordulatszámát a hűtőnek.
-
dokee78
félisten
Köszi mind2töknek.
-
dokee78
félisten
Hangsávot melyik progival a legegyszerűbb eltüntetni egy videóból?
-
pakfong
tag
Hello mindenki!
Olyan programra lenne szükségem, ami flac fájlokat fűz össze. Konkrétan egy mix album különálló zenéit szeretném 1 darab flac fájlként. Tömörítés nem kell, a minőség jó lenne ha maradna.
-
honyike
aktív tag
Sziasztok!
Valami olyan programot keresek, ami végignézi az általam beállított mappákat, és kikeresi az ott lévő videókat. És az így készített listából tudok keresni...
Köszi: Gábor
-
Zotya984
senior tag
"milyen porgram az ami " : valószínűséget számol? ill permutációt?
-
Wolfskin
őstag
csak az a gond, hogy ha valaki erre programot írt, akkor annak minden zenével működnie kell, nem csak egy-két egyértelmű esetben. az előadó neve, vagy szám címe is elég szubjektív kategória, mert sok zenekar van, akinek van egy teljes, hivatalos neve, meg egy rövid, gyakorlatban használt, vagy ugyanígy a szám címeknél is.
épp ezért én is úgy tudnám elképzelni, ahogy írtad, hogy a találat alapján javaslatokat listáz ki, és te kiválasztod, hogy melyik az. (csak így is minden számmal külön kell foglalkoznod, elveszik a "tömegesség" előnye...)az mp3 tag editorral lehet tömegesen szerkeszteni a fix infókat (pl egy albumon belül előadó, év, stílus stb.), tehát azokat a paramétereket, amik állandók be tudod írni. a szám címét pedig copypaste-el a gyorsan lekapod a fájlnévből mindegyiknél. (ezt sajnos minden számnál egyesével el kell végezni). jobb ötletem nincs manuális megoldásra.
illetve a total commanderhez van egy mp3 plugin, ami a csoportos átnevezésen belül a fájlnévből csinál tag infót (de lehet, hogy csak fordítva, a tag alapján generál fájlnevet a megadott formátumra, erre már nem emlékszem, ki kell próbálni.)
-
-
Wolfskin
őstag
csodálkoznék, ha valami program a filenév alapján beazonosítaná egy adatbázisban. az egyértelmű, az neked egyértelmű, vagy a progiban volt erre instrukció (nem próbáltam, csak érdekelne)
egyszer borokra csináltunk adatbázist, és nagyon sok paraméternek kellett egyeznie, mire kijelenthettük, hogy ez a bor az a bor, kaphat egy ID-t. a zeneszámoknál is rengetek variáció lehet egy számon belül (remix, remastered, koncert felvétel, rövid verzió stb. stb.), az mind különböző ID ahol a tag paramétereiben is eltérések lehetnek (év, előadó, feat XX, lemez címe pl. mix album, koncert lemez stb.). a zenéknél nincs egyedi azonosító (mint pl. az ISBN a könyvek esetében), ezért szerintem egy adatbázisban csak a cím alapján nem lehet egyértelműen beazonosítani minden számot. aztán ki tudja, ha találsz valamit, oszd meg légyszi
-
Mr X
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #18820 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom.
-
"...valami adatbázisban..." Feltételezem a progi saját adatbázisára gondolsz...
Ha igen, akkor: Az ingyenes változat is megfelelhet -
Mr X
veterán
Üdv!
Olyan mp3 tagger programot keresnék, ami a file név alapján automatikusan tud keresni valami adatbázisban egyezést, és betagelni tömegesen a file-okat.
-
cigam
titán
Létezik olyan okosság windows alá, ami a Clonezilla által gyártott lemezképet "felmountolja" és ad neki egy betüjelet? Na jó, az is elég, ha belekukkanthatok mint egy tömörített fájlba.
-
-
P-SZ-S
aktív tag
Üdv!
Valaki ismer olyan progit amivel gyorsbillentyűkkel szabályozhatom az alaplapi ventiket? -
cascada
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #18802 üzenetére
Köszönöm!
-
lalimano
tag
válasz
fasirTTT #18804 üzenetére
Hőfokra én a GPU-Meter nevű Win7 widgetet használom, pont annyit tud, amennyit kell, nincs túlbonyolítva...
A képek készítésére miért nem jó a Fraps?Az én kérdésem pedig: Milyen progikat ismertek, ami magyar szöveget felolvas? (Videó szinkronjának kéne, de csak hobbiból)
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Van olyan progi, ami egy 2 cd-s avi filmből képes 1 avi-t csinálni? mármint úgy hogy nem változik semmi a videot meg hangot tekintve, csak 1 fájl lesz, és a mérete pont ugyanaz, mintha a 2-t összeadjuk.
a másik meg, h mkv videóból kiszedni a fölösleges hangsávot (pl dualból az egyik nyelvet), hogy ezáltal csökkentsem a méretét, de ennél is minden adat maradjon az eredeto
-
fasirTTT
őstag
andorra és ollie, köszi a progikat, de itt hol tudom azt beállítani, hogy játék közbe mutassa azt a 2 dolgot?
szerk: az atis dolognál aszt hiszem megtaláltam, de nem indul el 1 játék sem, kilép hibával. lehet rosszul állítottam be ?
-
fasirTTT
őstag
heló
tudna nekem valaki sorolni olyan progit ami Játék/3D-s alkalmazásnál mutatja a CPU,GPU kihasználtságát ill. hőfokát ?+
amivel lehet képet készíteni szintén Játék/3D-s alkalmazásnál (fraps, xfire, print screen kilőve)nem baj, ha tudtok 1 rakással!
segítséget előre köszönöm
-
andorra
őstag
Kérem, hogy aki az MP3 tagedit (vagy hasonló) programot alapfokon tudja kezelni, keressen meg privátban!
-
válasz
cascada #18801 üzenetére
EaseUS® Todo Backup Free
Valahogy így: [link]Fontos! HDD-ről SSD-re nem használható, kivéve, ha a hdd-n is megfelelő partíció eltolás van eszközölve!
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Olyan programra lenne szükségem, amivel biztonságosan át lehetne mozgatni a rendszer partícióról az adatokat egy másik (nagyobb partícióra). A cél az lenne, hogy megússzam a Windows újratelepítését.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest