- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz Mengele #94630 üzenetére
Én szinte ugyan ilyen váltást eszközöltem, és attól függ milyen játékban, de vagy kisebb vagy nagyobb gyorsulás volt. Ahol jól ki tudta használni a rendszer az FX több magját ott egész kicsit volt a különbség, de ahol kellett az 1 szálas teljesítmény, ott nagyon érződött.
Én játszom régebbi engines játékkal ami szinte csak 1 magot használ, na ott szinte dpula fps lett. Illetve nem bukik be az FPS sehol sem. Mert lehet 10% körül látszik, de pont amikor kell ott nem esik be annyira mint régen. Én is tervezek egy ideje VGA cserét, de eléggé letette erről mostanában. -
-
kolopele
nagyúr
válasz Mengele #92724 üzenetére
Nem a legjobb választás volt az alaplap ahhoz a procihoz, bár nem fog túlmelegedni játékok alatt, mivel húzni úgysem lehet, meg az is lehet 65W felett lekorlátoz majd mint nem egy B - s lap (visszaveszi az órajeleket olyankor). Ramokból meg elég ha 2666 mhz - eseket teszel be, mert nagyobbat nem kezel úgysem.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Mengele #92724 üzenetére
"A I7-9700 -est vettem meg." - Vásárlás után már inkább ne kérdezz!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Mengele #92206 üzenetére
Inkább a 10. generációra építkezz, tehát 10100 vagy 10400 legyen.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
frelife
aktív tag
válasz Mengele #91601 üzenetére
Streamre két féle lehetőséged van ha egy gépen játszol és streamelsz.
Vagy a cpu terhelődik ergo több mag több szál kell vagy a vgq abbol meg erősebb. De döntöd ep,de minimum 4500 bitrate 720p de inkább 1080p a jó ami már élvezhető minőséget stremel. Strix Rtx 2070s van nekem és vga alapon nem streamelek,mert terheli nagyon. 3700x-en full Hd 6000 bitrate, minden megy. Streamlabs obs. Én több magos procit javaslok. -
Gyuri27
félisten
-
-
Noukoum
veterán
-
palfitom
félisten
-
Paxker315
addikt
válasz Mengele #85221 üzenetére
én a 2600-ást venném. Ugyan -2mag-4 szál, de az egymagos-egyszálas teljesítménye már dobozból jobb picit, és van benne tartalék túlhajtásra. A 1700x már gyárilag tupírozott, kevesebb lehetőséget ad még tovább húzni. Illetve, a legtöbb játéknál a 6/12 teljesen ok& újabb-energiahatékonyabb a 2600, jobb memóriatámogatással és most piszkosul olcsón 42ezer ft-tól. Később szinte minimálveszteséggel értékesíthető
2600. Szerintem
-
Geller72
veterán
válasz Mengele #84249 üzenetére
8600 van 55k alatt/körül. Előbbi 3 hó, utóbbi 12 hó garral. 8700 65k 3 hó garral...8400 42k, (3 hó, 46k 12 hó garral), 8500 50k alatt..(3 hó garral 45k)..Lap Asus Rog Strix B360G 25k újan, éppen most akciózzák..
Ryzen 2600X aprón 50k környékén simán kifogható.. 6mag/12szál.. -
palfitom
félisten
válasz Mengele #84249 üzenetére
Bár nem kérdezted, de egyáltalán nem ér annyit.
Új platform nem sokkal drágább, de jóval kevesebbet fogyaszt, és garis.
1. AM4 lap + használt, garis, 6 magos R5 1600 ~50-60k + új 16Gb 3000 MHz ram KIT ~26k
2. 1151 v2 lap + újszerű, garis, 6 magos i5-8400 ~65-70k + új 16Gb 3000 MHz ram KIT ~26kLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kolopele
nagyúr
-
palfitom
félisten
válasz Mengele #84242 üzenetére
Csak kíváncsiságból: Mennyit fogsz kifizetni a 3930K + alaplap duóért?
-
SECTORnooB
addikt
válasz Mengele #82828 üzenetére
Én használtam Fx6300-at Gtx960-al, 1050ti kB 15%-al erősebb, így azt mondom a legtöbb esetben kifogja hajtani (single címek)
wasdffafaaff: Ha nem vagy kompetens a témában, kérlek ne fröcsögj, mert erre senki nem kíváncsi és csak saját magad minősíted. Nincs gyenge processzor csak rosszul felismert igények és rosszul megválasztott komponensek.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Mengele #82444 üzenetére
Egyrészt ha gondolod gyere át ide, itt pont ez a téma.
Másrészt 4 magosra nagyon is érdemes lecserélni, de nem mindegy milyenre:
Az E8400 3 gigahertzes míg a Q8200 csak 2,33.
Az E8400-ban 6 mega cache van míg a Q8400-ban csak 4.
Kéne keresni köztük valami olyat ami minimum 2,66GHz és minimum 6 mega cache van benne.
Persze lehet Xenon is bele, E5450 nagyon népszerű.
Ezek a procik kicsit drágábbak, mint a Q8200, 4-6 körül mennek, azt mégis kihagynám.
Húzni G41-ben nem fogod tudni, de ez nem baj, régebbi játékokra tökéletesek.https://tinyurl.com/rasoapro
-
válasz Mengele #80672 üzenetére
pedig kb alapórajelen pariban vannak Anno a 8350 a 2600k ellen indult s végül a 2500k ellen tudott sikerrel harcba szállni, a 870 meg az alacsony alapórajele miatt az i5 alatt van hiába a 8 szál :/
de feltolod 4ghz-re onnantól azért jó páros lesznekGépelés nem az erősségemasdsdk
-
palfitom
félisten
válasz Mengele #80672 üzenetére
Ezek szerint azt hitted, hogy az FX8350 "nagy durranás". Hát nem. Az FX széria finoman szólva elmaradt a várakozásoktól...
-
-
palfitom
félisten
válasz Mengele #75112 üzenetére
Ez nem kérdéses, 20-30%-al erősebb a ryzen már alap-órajelen is, ráadásul friss platform, fejleszthető.
[ Szerkesztve ]
-
Feriboy2
aktív tag
válasz Mengele #75112 üzenetére
egyértelműen a ryzen 3 1200. benchmark videó
-
endruboy1
senior tag
válasz Mengele #37390 üzenetére
Hát a 81 fokos VGA-val lesz a gond szerintem. Próbáltad kifújni belőle a port? Arra nincs sok ötletem, legfeljebb hűtőt lehetne arra is venni. Az én 4850-em Arctic L2-vel BF3 alatt 64 fok maximumig melegszik tuninggal, gyárival pedig 70 fölé kicsivel. Szóval nem tudom hogy az Nvidiánál mi a standard de szerintem a 80 feletti már magas és a miatt lehet hogy visszavesz.
Mondjuk lehet hogy az XP-től is könnyes búcsút vennék...
[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
válasz Mengele #37378 üzenetére
VGA drivered a legfrissebb?
Különben a vasnak elégnek kéne lennie, bár a Diablo III nem használja ki a 4 magot, így a procid fele üresben jár, azt így viszont nem tudom hogy mennyire erős de valszeg még így is jóval az 5200+ felett teljesít.
RAM-ok milyenek?[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz Mengele #31061 üzenetére
Egyikre sem éri meg lecserélni. Az X6 játékokban szinte semmivel sem jobb, sőt van ahol gyengébb is. Ha egész nap renderelsz és konvertálsz, akkor esetleg. Átlagos használatra és játékra semmiképp. A Bullból meg kell várni a következő revizíót, mert ez még messze nem az igazi. Még 1 évig no para, a 955 bőven jó. 3.6 - 4.0 GHz-n kuncogva szaladgál alapfesz alatt.
Alister from Hell
-
Hunork
veterán
válasz Mengele #30730 üzenetére
Szia!
Hát, ha a puszta tényeket nézzük, akkor 1értelműen i5!
Nagyobb cache, újabb tokozás, és ha ezt veszed, akkor az alaplap is olyan lesz, hogy még bővítheted. (fogyasztás az egyenlő, 95W)
A Q8400 LGA775-ös, ezt nagyon már nem lehet majd bővíteni. Kérdés, hogy most milyen lapod van, és mennyit szánsz rá? Ha i5 és a alpod LGA775, akkor alaplapot is venni kell. Memóriát nem, DDR1333MHz okés lesz.
De itt egy link, a számok magukért beszélnek:
[link]Üdv!
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest