Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- iPad topik
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓKérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
slett27
addikt
Sziasztok,
A lényeg hogy kb 35e-ből kellene kihoznom egy lapot+CPU-t+hűtőt. Szűkös a költségvetés tudom, de nem lehetetlen. GTX 660 2GB mellé menne FHD felbontás, RAM-jaim DDR3-asok vannak..
WOT+net, semmi más.
Gondoltam egy s1155-ös lapra és egy i7 2600. Igazából nem tudok dönteni hogy milyen platform legyen. Amit írtam CPU-t az 1151-ben teljesítményben ~40k. AVX2 meg "időtálló" hasonló vajaskalács dolgok nem izgatnak.
Itt vásárolnék valamit a PH!-n aprón. Vannak elképzeléseim, de a Ti véleményetekre is kíváncsi lennék. -
beci
őstag
Sziasztok.
Jelenleg egy i5 2500k procival szerelt kb 8 eves gepem van. A win 10nel mar vannak kompatibilitasi problemaim,de ez lehet inkabb a lap hibaja. Gondolkodom egy gep cseren, Ryzen 2600 procival. Viszont nem nagyon ertek hozza. Az emlitett Ryzen proci sokkal erosebb mint a jelenlegi i5-om? -
DonDennis
senior tag
Sziasztok
lehet buta kérdés de egy Ryzen 5 3400G jó lehet videó vágásra (1080p) vagy azért egy Ryzen 5 2600 és egy GTX 1050ti jobb páros? A program: Edius 5Köszönöm
-
MM
őstag
válasz
jozefgucci1 #85492 üzenetére
Ha nem gond egy esetleges későbbi CPU csere, simán bevállalnám a 8700-at apróról, 60-65K körül lehet találni. A különbséget pedig inkább RAM-ra és SSD-re költeném, most indultak el felfelé az árak...
-
jozefgucci1
addikt
válasz
kolopele #85489 üzenetére
Semmi gond teljesen jogos az észrevételetek , hogy nem adtam meg árat csak én azt hittem egy 8700-at mint optimális csere fogtok bedobni . Igen az a gond , hogy mindent cserélnem kell és ez jelentős plusz lesz , így próbáltam a procin spórolni
,de ez már az én gondom .
-
tothjozsi96
addikt
válasz
jozefgucci1 #85488 üzenetére
Azért egy 1080 Ti mellé csak befér egy K-s i7
Mondjuk 65-ért van már 8700, később lehet nagyobbra cserélni, ha kell.
-
palfitom
félisten
válasz
Nem adtál meg árat, ezért nehéz javaslatot tenni.
Ha Intel, akkor 9700K lenne az ideális, de a sima 8700 is előrelépés lenne számodra. -
kolopele
nagyúr
válasz
Én csak javasoltam a 9700K - t, azt nem mondtam hogy egy 8700 kevés lenne
Árat nem jelöltél meg, ilyen esetben azt javaslom amelyik esetleg erősebb, a 9900K - t már nem akartam az ára miatt. Tudod, az ár dönt, neked mindent cserélned kell (lap, ram, proci).
-
kolopele
nagyúr
válasz
jozefgucci1 #85486 üzenetére
Ha Intel akkor egy 9700K ajánlott, ha Ryzen akkor egy 3600.
-
jozefgucci1
addikt
Helló !
Az adatlapomon szereplő gépből a procit mire lenne érdemes cserélni , mert a 1080Ti maradna . Főleg multis játékok PubG-BF5 és 1440P . Köszi
-
Köszi, meggyőztetek hogy valóban nincs értelme. Semmi bajom vele, tökéletesen teszi a dolgát a jelenlegi.
-
Sziasztok!
Lenne értelme kb +10-15e ráfizetéssel (alaplap függő) i5-9600K-ról R5 3600-ra cserélnem? Hobbi gép, némi játékkal. Régi lapom Z370-F, míg az új alaplapom B450 Gaming Pro Carbon vagy X470-F (nem dőlt el).
Hezitálok hogy van-e értelme bolygatnom. 1:1-be lecserélném, de előrelépés sem lesz szerintem ha csak netezés,film és játék megy rajta. -
kolopele
nagyúr
válasz
SchumiBácsi #85476 üzenetére
Szerintem legyen akkor egy 8700K.
-
carl18
addikt
válasz
SchumiBácsi #85476 üzenetére
Ha csak 20K az árkülönbség akkor jobban megéri a 8700K. Attól függ mennyiért vennéd? Azokat nem irtad.
Ha Maximalista vagy és 1440P 120hz a cél akkor jól jöhet a 8700K. -
Paxker315
addikt
Nha, pár órája tették fel, megerősítve, amit az eddig látottakból leszűrhető volt.
"Highly recommend avoiding the 3600x..." : ) Megkockáztatom: gyári hűtést lecserélve valami decensebbre, auto oc&PBO mellett a sima 3600 szépen túlteljesíti a 3600x-et. Amekkora árdiffi van köztük, szerintem nem éri meg az x-est venni. És nem hinném, hogy az x-esek válogatott darabok lennének!
-
palfitom
félisten
válasz
SchumiBácsi #85468 üzenetére
Szia,
Egyik sem, inkább 9600K
Ha majd egyszer elfogy a 6 mag, akkor könnyedén válthatsz 9700K-ra (addig az ára sem lesz ilyen magas, remélhetőleg). -
válasz
kolopele #85472 üzenetére
Jaj a lényeget kihagytam. 2560*1440 és 120fps ami elvárás még. 160Hz-ig is megy a monitor ezt már megoldja a G-Sync de 100-160fps között futnia kellene a játékoknak FXAA mellett, magas-ultra között.
Az összes játékom tudja most ezt, de mióta ismeretlen okból nincs OC mode, néhány esetben leharcolódik azért az fps. Valszeg a két új Intel közül mindegyik nagy lépés lesz, de hosszabb távon ilyen igények mellett erősen rétegjátékoknál amiket írtam (sztem nagy volumenű multi már az életbe nem lesz) melyik lehet a nyerő?
Vagy ne baszakodjak 20k különbséggel és vegyem a nagyobbat? Mert most minden ki lesz cserélve kivéve a VGA.
-
kolopele
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #85474 üzenetére
Amennyiben a BF5 multi a mindened akkor megéri, egyébként nem fogsz észrevenni semmi extrát, főleg nem single játékok esetében. Az AC borzalmas védelme meg remélhetőleg már nem jön vissza (max. a következő AC - nél)
-
kolopele
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #85471 üzenetére
65 - ért már lehet venni 8700 - at, szóval............Persze nem box verziót boltban, de garral, és én procit meghalni még nem láttam, főleg ami nem k - s.
-
kolopele
nagyúr
válasz
SchumiBácsi #85468 üzenetére
Játékok terén ki tudja mennyi változás lesz, a 8700k leginkább akkor éri meg ha megszállott multis BF5 játékos vagy, ill. szeretnéd a rosszul optimalizált játékokat is jobban futtatni (Mafia3), ill. a dupla védelemmel ellátott játékokból is kihozni a maximumot ( AC utolsó két része). Ha mindezek hidegen hagynak egy 8600K bőven jó Intel vonalon.
-
Üdv all!
Új gépet tervezek összerakni (sokadszorra, de most már tényleg
) és a CPU-t kellene meghatározni.
i5 8600K vagy i7 8700K? Tegnap csak beleolvastam egy tesztbe és nem látok meggyőző érvet a 8700K iránt ami a játékokat illeti. Desktopon (konvert/render) ugyan elhúz nem kicsit, de perpill nincs annyi ezekből hogy megérje a nagyobb és drágább CPU. Játék terén lehet változás az évek során? Mert ha nem megy tönkre akkor ez is 5-7évig alapjaiban változatlan konfigot ígér, mint a mostani és csak a VGA-t cserélgetem.
Új játék már nem igazán lesz max egy-két Alien féle esetleg Far Cry, (esetleges HL2 folytatás több ezer év múlva
) szóval jó esetben is lesz maximum fél tucatnyi tényleg új játékom. Ennek fényében melyiket érdemes?
-
kolopele
nagyúr
8%......Akkor mondjuk 140 fps helyett lesz 128 fps, amennyiben nem valami gyenge kártyát használ az ember. Az átlag v-sync 60 fps mellett játszik a mai napig, a 9400f meg jelentősen olcsóbb mint a 3600, pontosan 25 ezerrel. Mindig arról beszéltek, hogy az ár/érték arányt nézzem, akkor..............
-
carl18
addikt
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
i7-8700 vagy i7-9700K közül melyik ajánlott inkább ha Vmware Workstation-t egyre gyakrabban használok? Játék is van ,de max 1440p-n, de inkább FHD. Jól sejtem, hogy nem ér többet az i7-9700K?Főleg úgy, hogy nem OC-zok. Illetve elgondolkoztam az i9-9900K-n is, de annyival nem jobb, hogy megérje a 60% felárat. -
carl18
addikt
válasz
Panthera #85457 üzenetére
I5-3470 bőven ki fogja hajtani és relativ olcsón kapható. ( Nekem is ilyen van
) Többet is ki tud hajtani mint egy 750TI. Ahogy elnéztem 8E megvehető, annyiért jó áron van nagyon.
(#85455) tothjozsi96
Igen még sajnos hiánycikk most nyitott, ezért szerintem se annyira jó árazás a 75 rugó. De 60-65 környékén már többen fognak rá mozdulni. A 9400 ellen jelenleg inkább a Zen 2600 van ha árazásba is hasonlót akarunk. Az 40E forintol elvihető és az is tiszteséges teljesitményt nyújt. Árukeresőn a legnépszerübb cpu, szóval elég népszerü.B-s lapka K-s procit minek? Ha úgy se lehet tunningolni? Gondold át jobban.
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
[Ilyen] 1155 laphoz milyen CPU-t ajánlanátok használtan 10e Ft környékén? Szeretnék játszani is. VGA-t is most nézek hozzá, ami GTX 750 széria lesz (max TI 2GB), 8 GB RAM mellett.
Eddig benne van a kalapban: i5 3470, 3570.Köszönöm!
-
Paxker315
addikt
válasz
carl18 #85454 üzenetére
Igazából tényleg több értelme van a 0.1 és 1% legalacsonyabb keprata összevetesnek, mert az tudja kinyírni a játékot.
Aki meg meg tudja mondani a különbséget 166 és 180 FPS közt szemre, inkább örüljön, mintsem a nem jelentős teljesítménykulonbsegen rugozzon.
Szerintem kifejezetten jó lett az új széria, és nagyon örülök neki, hogy az alap 3600 kb nem marad el a 3600x-től . Nekem szimpatikusabb az x-telen modell, racionálisabb választásnak tartom...
Kár hogy az APUk nem kaptak a zen2-ből, és a grafikus egység sem javult kb semmit. De gondolom, nincs akkora fejlesztőkapacitas. Szerintem várjunk még pár hetet, mire ítélkeznenk az új generációs procikrol...
-
carl18
addikt
válasz
tothjozsi96 #85453 üzenetére
Oké az ember játszani fog rajta tény? De ki rak RTX 2080Ti-t mellé 1080P vagy az alatti felbontásra?
Amit fent irtak teljesen reális, szerintem és egy RTX 2060-at fognak ez mellé a kategória mellé rakni.
1% marad el? CPU limites környezetbe.... Na ugorjon mindenki a kútba.
[link]
Hazai piacból ki indulva kettő között van kétszeres árkülönbség is durván."Az ilyen tesztek miatt is örülök hogy most se vettem AMD-t és nem is fogok." Mert cpu limites környezetbe 1%-al többet tud az intel?
1% Azért látszik az Assasin alatt ahol a játék megeszi a több szálat már is kijön a Zen 3600 előnye. Majd a jövőben megjelenő cimek alatt egyre jobban ki fog jönni a különbség a ZEn 3600 i5-9400-as között. Ameddig valaki FIX 60-75 fps mellet játszik, ugyan mindegy mennyivel marad el a maximum fps.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
carl18 #85450 üzenetére
Most jöhet mindenki hogy a 3600 hozza a 8700K teljesítményét, közben meg egy 9400F alatt marad. Ja és olcsóbb a 9400F mint az AMD.
Tudom hogy ez gaming performance, de ezek asztali gépekbe szánt processzorok, a felhasználók nagy része csak játszani fog vele..
Az ilyen tesztek miatt is örülök hogy most se vettem AMD-t és nem is fogok.
-
Paxker315
addikt
válasz
carl18 #85450 üzenetére
van esetleg teszt IRL scenariokhoz közelebb álló felállásokkal is? Ahol 2060-2060S v maximum 2070-es VGA-val tesztelték őket? ott vajon mennyire jelentős a különbség? Ezt elsosorban mas cimek miatt (is) kerdezem.
Nem lett rossz ez, nem a 9400f-9600k-hoz kell merni, hanem az ELODHOZ.
Ha a fejlodesre koncentralunk. Az abszolut teljesitmeny mas..
-
kolopele
nagyúr
válasz
carl18 #85450 üzenetére
Igen, de azt azért tegyük hozzá, hogy egy olyan játékról beszélünk amit maga a dupla védelem tett proci limitessé, nincs még egy másik ilyen játék ( ja de van, az AC Origins, meg még talán a szörnyen optimalizálatlan Mafia 3). Szóval ki lehet ragadni ezt a játékot, csak nem érdemes, elmondanám hogy a 9900k is képes olykor felugrani 100% - ra. Azt kell látnom lassan, hogy semmi értelme jelenleg a 4/8 ill. a 6/6 magnál nagyobb prociknak játékra az esetek 99% - ában, kivéve ha az ember dolgozik is rajtuk, vagy esetleg BF5 multi megszállott, pláne ha a cél ráadásként FHD 60-75HZ, ami még mindig az átlagfelhasználókat jelenti. Inkább egy jó kártya, az többet ér ha fps - t akarunk növelni, az I7 6700 óta már nem a proci az ami elsősorban dönteni fog a játékélményről.
-
Ciccuka
veterán
-
modflow
veterán
Köszi szépen a válaszokat!
-
zs198
aktív tag
válasz
palfitom #85440 üzenetére
Értem!
Akkor a lényeg, hogy Z 3-as széria legyen, mert ez kezeli a 8. 9. generációs procikat?!
Az Intel mellett maradnék. Tudom, hogy drágább, meg lehet, hogy gyengébb is mint a Ryzen de valamiért ragaszkodom a forrófejű IntelekhezÉs mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat! Nem akarom teleszórni a topicot!
-
palfitom
félisten
-
carl18
addikt
Zen 2700X ha mindenkép új platformot akarsz videóvágásra, még a 3700X ára nem ált be igy nem fér bele a 100K keretbe. 8700K 70E-80E táján talán megérheti, többet nem érdemes kiadni érte ha mindenkép azt a kompot szeretnéd amit leirtál. Zen 3600-i7-8700-al egyenértékü kb és még újanta olcsóbban is jön ki, esetleg érdemes azon is elgondolkozni.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Sirandrish #85431 üzenetére
Igen, belefér, de minden nem juthat eszembe nekem sem
-
zs198
aktív tag
Sziasztok!
Upgrade miatt kérdeznék tőletek, remélem tudtok segíteni!
1. Milyen célra használnád elsődlegesen?
A fő cél a videó vágás. Corel Videostudio 2018, Illetve Fotószerkesztés. Játék mellékes. A mostani már nagyon köhög a renderelésnél és a videószerkesztésnél sajna2. Pontos konfigurációd leírása (alaplap, videókártya, táp stb.)
lap: Asus Z97 pro Gamer
proci: i5 4690K
GPU: nVidia Geforce GTX 1070
táp: Super Flower Leadex gold 650 W
Ram: Kingston 16 GB Hyper X Beast3. Mennyi pénzt szánsz rá?
100 k (sacc, csak a procira nyilván)4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz?
használt5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?
minimál tuning persze, ésszerűenA kiszemelt lap: ASUS ROG Strix Z370-F Gaming
A proci: i7 8700K
Ram: 16 GB ddr4 valami Kingston HyperXEz ügyben kérnék segítséget, hogy jó-e ez a kombó?
Köszi szépen!
-
modflow
veterán
Egy Intel Core i5-8400 2.8GHz BOX pocesszor maximálisan kihajtja a GIGABYTE GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 OC videókártyát?
Mert gondolkodtam egy intel core i5-9600k-n, de ha úgyse változna, akkor felejtős.
-
palfitom
félisten
Kollégák,
Kérem, maradjunk meg az OBJEKTÍV tanácsadásnál!
Köszönöm! -
válasz
palfitom #85417 üzenetére
Akkor ehhez a RAM témához még tegyünk hozzá, amit én tapasztaltam. Jelenleg még én is a nyűglődés fázisában vagyok, hogy mire cseréljem le a jelenlegi 5 éves konfigomat, de azért már összeírogattam kb. egy hete, hogy a RAM topikban javasolt cuccok közül mit, hol, merre mennyiért.
Az egyik jelöltnek, egy Patriot Viper V 16 GB(2x8) 3600 MHz-es RAM volt kinézve, az ára nagyjából a komolyan vehető netes áruházaknál olyan 28,5 e, és 30,0 e Ft között mozgott. Ma mondom, megint ránézek az árukeresőre, hogy mizújs, hát ez: [link]
A másik nyerő versenyző meg egy szintén 16 GB-os, 3200 MHz-es G.SKILL Rippjaws V lett volna, olyan 28-29 e Ft körüli árakon, most meg azokon a helyeken majd 10 e Ft-al kerül többe, mint egy hete. [link]Szóval, nem tököltem tovább, hanem most gyorsan megrendeltem egy HyperX Predatort, ami még kapható, és csak átlagban 2 e Ft-al kerül többe, mint egy hete. [link]
-
palfitom
félisten
válasz
hesszan #85415 üzenetére
Szia,
"nem sürgős ... érdemes 1-2 hónapot várni" - Ebben az esetben azt mondanám, térjünk vissza rá kb. 1 hónap múlva, akkorra jobban fogjuk látni a Zen2 valódi erejét és (talán) a valódi árait.
Ugyanakkor a ramok árai elindultak felfelé, ezért lehet, hogy jobb lenne most bevásárolni.
i5-9400F / R5 2600 / 2600X / 3600 lenne a javasolt, amik még beleférhetnek a 120-120k-s keretbe. -
hesszan
aktív tag
Szevasztok!
1. játék, pubg, division2, csgo, destiny2 stb (1440p, 100+ fps lenne az álom)
2. 1070ti marad, jelenlegi gép adatlapon (division 2höz lett kevés, proci 100on, vga lazázik 30-50% között botrány fps-sel, iszonyú akadásokkal)
3. alaplap+16gb ddr4 ram+ proci+ proci hűtű 100e? 120e?
4. új (bolti vagy bazáros) -- 3-5 évig minimum tervezem használni
5. nem kell tuning, se tuning alkatrésznem sürgős, látom kijött új amd, van pletyka új intelről, érdemes 1-2 hónapot várni, vagy vehetek most valamit?
köszi előre is
-
-
kolopele
nagyúr
válasz
carl18 #85399 üzenetére
A két legutóbbi AC esetében a játék motorral is vannak gondok, azokhoz én nem mérném egy proci teljesítményét, viszont ezeknél érvényes az hogy minél több szál annál jobb, de ez a hülye plusz védelem miatt van. Az Originst kipróbáltam kíváncsiságból tört verzióval is, és minő meglepetés, szebben futott.
-
törölt tag
válasz
kolopele #85396 üzenetére
Igen annyiban jó, hogy jön fel az AMD tényleg, hogy árverseny van és tényleg nem kell kiadni sokkal többet egy intel processzorért. Én nem nézem az ár-érték arányt amelyik tetszik megveszem. Nekem egyik márkával sincsen bajom.
Köszönöm, hogy elolvastátok. Offnak vége
-
kolopele
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #85405 üzenetére
"Kihajcsa" mindkettő
-
MM
őstag
válasz
tothjozsi96 #85400 üzenetére
Valamire csak fel kell használni a kicsit hibás 9900K CPU-kat...
-
kolopele
nagyúr
válasz
Szerintem meg ne cseréld le, van egy 5% - os lassulás, ha nem monitorozod észre sem veszed, no meg minden új Intel HT - val fog kijönni.
-
válasz
Az azért lett olyan, mert akkor 9900K-t nem lehetett volna kiadni jó drágán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel