- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- SONY LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gainka
őstag
+1
Nem neked:
És az miért van hogy pl én is le vagyok hurrogva ha i3-at ajánlom?
Miközbe ott lohog a 125maxwattos 8 magos vhiserák mögött a maga 54 watjával 2 magjával+ht
Minden tesztben ott a középmezönyben elég alá egy 13 ezer forintos alaplap egy-két szálban bármelyik fm2-am3+os cpu-t veri. Szóval ha középkat. vga-t akar venni az illetö miért venné a 6 magos fx-et ami ugyan annyiba kerül mint a 4130, többet fogyaszt állitolag sokkal drágább alaplap kell hozzá, mert a legbutább vásárlonak is kapásbol azt ajánják hogy majd húzd fel 4.5ig és még a hűtője is zajos. És legközelebb egy 8magosra tud max fejleszteni amit játékokban szinte ugyan azt tudja.
Ha meg most veszel i5-öt állitom neked el leszel vele addig amíg az apuk át nem veszik a hatalmat(csak poén)Nem a vitába akartam beszállni csak én sem értek itt egy-két dolgot. Persze jó ára van az fx 6300-nak de nem is véletlen. Én szerintem offolom is magam ebből a topikbol. Egyszerü ki kell irni vagy felugró ablak: 20 ezred van 750k 30 ezred van 6300 50 ezred van 6300 100 ezred van 8320
-
őstag
Még az általad felrakott teszt is az AMD-nek előnyös, ugyanis a beelőzött Intel 35e FT míg a 6300 27e.
Miről beszélsz megint 4.4GHz van és 22ezres lappal is megy. Inkább nem is mondok semmit. Tegnap pont i5-öt ajánlottam. Júzernek volt 100-a CPU-VGA párosra. 270x-et ajánlottam i5-el párban. Mivel mondta, hogy mindeképp el akarja költeni. Mondom akkor bár a 6300-as is elég elég lenne de ha mindenképp el akarja költeni akkor i5-öt vegyen ami kijön belőle. Úgy látom nem tudsz a személyeskedéstől elvonatkoztatni.
Nem válaszoltál hajlandó vagy tesztelni? -
őstag
válasz For357y #49895 üzenetére
Az nem is lényeg hanem azt döntsd el, hogy elengendő-e amit veszel. Szerintem igen. Este BF3 csata lesz lehet nyomok neked egy kis videót, hogy mennyi az FPS. Melyik játékkal akarsz majd játszani? Lehet letiltok 2 magot és nagyjából lehet szimulálni a 750k és a 7850 teljeítméynt. 650Ti boost pont 7850 szó szó
-
kecsawi
senior tag
Üdv!
Jelenleg G2030-at használok 650 GTX-el, diablo 3-al játsszva. milyen procira érdemes cserélnem ezt ha nincs nagy keretem rá ( kb 30-40 eFt)? -
ST05
őstag
válasz Kaci84 #49894 üzenetére
"Mindig olyan tesztet mutatsz ami az Intelnek előnyös.."
mutass olyat, ami amd-nek előnyös ..Te akarsz állandóan mindenkit Intelre dumálni
tévedsz, forditva, Te akarod lebeszélni az intelről az embereket, mint most is,
én csupán érvelek mellette, Te meg legyengézed, nem ugyanaz,,,jobb mint az ugyanilyen árú Intel nem tudom miért erőlködsz"
igen ez látszik a fenti Crysys mérésen is, hogy 4,7GHz fx 6300 jobb mint az alap i3 .
( azért azt tegyük hozzá, 30ezres alaplap nélkül, felejtős az a 4,7GHz)és nem , nem hagylak békén, amíg hülyeségeket írsz, igenis ki foglak javítani
-
For357y
aktív tag
válasz Kaci84 #49894 üzenetére
Jó, azért ne essetek már egymás torkának.
Bár az még nem egyértelmű, hogy megéri-e teljesítményben az i3 a felárat, úgy döntöttem, hogy 750k(esetleg 760k) lesz a befutó. A különbözetből meg veszek egy 30-as SSD-t, és még egy üveg sör is belefér.
Köszönöm a segítséget mindenkinek.[ Szerkesztve ]
"Az idővel egy úton rohan az élet, De az utat a célig mi építjük meg."
-
őstag
Neked meg mindenre Intel a válaszod. Nézd már meg Te gyenge milyen VGA-val nyomják. MEg mennyibe kerülnek a CPU-k. Az alatta levő i3 35ezer a felette levő i5 meg 45ezer. A FX-6300 meg 27ezer. Légyszives gyere el és hozd el az Intel CPU-dat és meglátjuk mire képes egy 30-40ezres VGA-val. Mindig olyan tesztet mutatsz ami az Intelnek előnyös. A saját tesztejid mutasd légyszíves. És igen kérdezték, hogy milyen CPU-t vegyen. ÉN meg megírom amit gondolok vagy amit tapasztaltam, sose mondtam mit vegyen. Te akarsz állandóan mindenkit Intelre dumálni, mert neked az van. Nem si tudom minek válaszolok neked teljesen értelmetlen. Azért ajánlom mert az X4 750k és az FX-6300 nagyon jó ár érték arányú, jobb mint az ugyanilyen árú Intel nem tudom miért erőlködsz. Főleg ha elegendő amire az illető akarja. Az elegendő és az ár/érték arányt majd később elmagyarázom neked, most elfáradtam.
U.I.: még mielőtt írnád én meg nem azért ajánlom az AMD-t mert az van. Sose volt AMD, de utána néztem és be kellett látnom jobban megéri. Ha elhozol nekem egy 27ezer forintos Intelt és lenyomja az FX-6300-at ugyanolyan VGA-val barátom akkor kifizetem az utadat ha nem vagy hajlandó erre a tesztre akkor a jövőben kérlek hagyj békén a hülyeségeidel meg a piszkálódásoddal. Az nem kultúrált vita hogy nagy szájjal kiröhögöd a másikat meg leszólód. Én legalább csináltam tesztet a konfigommal és őszintén felraktam, hogy mit tud, de Te azt is csak leszólni tudtad. -
őstag
válasz For357y #49885 üzenetére
A minimum fps máshol is így lenne az nem mérvadó. A 6300-al is induláskor vagy jelentevátáskor egy egy tizedmásodpercig leugrik. DE játék alatt megy rendesen. Borzasztó tapasztalatlan vagy. Már bocs. Mit gondolsz melyik CPU-nak lenne jobb erdménye?
Ha valamelyik játékrol csinálok videót és felteszem megnyugszol?[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Gainka #49883 üzenetére
Igen, de attól még igaz teszt. Én csak azt írtam neki hogy 7850/650Ti Boost hoz elég a 750k. Mivel VGA limit van. Egy erősebb CPU-val nem menne semmire. Mint ahogy én sem, csak nekem jövő hónapban lesz VGA-m. NA meg nagyon olcsón tudtam mint CPU-t mind a lapot beszerezni hűtőm meg már volt azért mentem bele. Első körben VGA-t akartam volna. Így marad a második körre.
-
őstag
válasz Gainka #49881 üzenetére
Most személyeskedünk. Próbálsz hibát találni a mondandómon, hogy neked legyen igazad? Szánalmas aztán még Te röhögsz...
Nem tudom sikerült-e elolvasnod, hogy 270x-em lesz és azzal vélhetően már lesz gyorsulás.
Amúgy sem a kihasználtságról volt szó hanem a teljesítményről. -
őstag
válasz Gainka #49878 üzenetére
Szerintem meg teljesen mindegy hány %-on megy. Ugyanis játék alatt az számít mennyi az FPS és nem az, hogy hány %-on megy a cucc.
Ez a teszt azért készült, saját részre, hogy lehessen látni mikor kell új CPU.
BF3 multi alatt highon nem gyorsult vagy nagyon minimálist GTX 650Ti Boost-al, így van. Benchmark teszt meg 1-2 játék alatt nem gyorsult.
Ebből is látszik, hogy sokan még mindig azt hiszik, hogy játékhoz CPU kell. Persze majd gyorsulni fog a 6300 ha meglesz a 270x-em. De egy 35ezer forintos VGA-hoz bizony elég egy 18zeres CPU.
Ez van.U.I.: Hol írtam, hogy uyganúgy ment a 280X a 6300-al és a 750k-val? Én csak azt írtam és a tesztben is az van, hogy a 750k képes volt több FPS-t produkálni a 280X-el a 650Ti-hez képest.
[ Szerkesztve ]
-
Gainka
őstag
válasz Kaci84 #49877 üzenetére
Nekem valahogy nem áll össze a kép.
Azt akarod magyarázni hogy fx 6300-al nem gyosultak a játékok 750k-után.
Én szerintem a teszteddel az a baj hogy hiába irkáltad fel az fps értékeket azt is figyelembe kéne venni hogy játékok közben hány %-on megy a vga és hány %-on a cpu.egyserüen nem hiszem el hogy egy 280x ugyan ugy megy játékokban egy 750k-val meg egy fx 6300al. És persze, több fps-lesz a réginél nagyobb vga-val egy adott proci mellet de az a nem mindegy mennyivel és hogy hány %-on megy a vga.Mondom példának a régi vga ment 100%-on és 100 fps volt. Uj vga-val van 130 fps, de az uj vga csak 70%on megy - ez a nem mind1. -
őstag
Alul a jelmagyarázat. Mint láthatod azóta FX-6300 van és nem gyorsultak a játékok. BF3 multi se gyorsult szóval VGA limit van még ezzel a VGA-val is nem CPU.
Szerintem ez a teszt életszerűbb mint a tesztelő oldalakon, mert sajnos vagy csúcs VGA-val vagy csúcs CPU-val tesztelnek. Szerintem a 750k egy 7850-vel tökéletes párost alkot.
Láthatod még a R9 280X-el is képes volt ez a CPU több FPS-re mint a 650Ti Boost-al. Szóval a TE általad választott VGA-hoz teljesen jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz For357y #49872 üzenetére
Ha gondolod tudok érdemben tanácsot adni neked, mert eddig 750k volt. Egyáltalán nem olyan rossz. SOk rémhír kering "gyenge" CPU-król pedig nem. Véleményem szerint elég jó kis CPU a X4 750k, főleg az árához képest mindeképp ajánlom. HD 7850-el használtam msot meg GTX 650Ti Boost-al ami kb .egy szintem van vele. Vannak játék tesztjeim is ha érdekel ezzel a CPU-val.
Gyári hütő hangos ezt TE döntsd el, hogy zavar-e. Én egy 6000FT-os Cooler Master Hyper TX3 Evo val használtam. FM2 A55 DGS lappla ami a lególcsobb. Ezzel a lappal és hütővel 4.4GHz-ra tudtam tenni 1.45V-on. Nem hinném, hogy az i3 megeszi játék alatt.
BF3 multi alatt is megvolt a 40-60FPS High-on.
Szerintem az FM2+ ba is fognak kiadni IGP néküli CPU-t úgy mint ahogy itt is a 750k. MEg ha i5-re akarsz fejleszteni, akkor lapot+CPU egybe is el tudod itt adni az aprón mint ahogy én is teszem most. Szóval azért ne vegyíél i3-at mert talán egyszer valamikor veszel bele i5-öt[ Szerkesztve ]
-
Gainka
őstag
válasz For357y #49872 üzenetére
Jó hozzá állás igen ez van. Én is januárban újitok és i3-at veszek. Mert félek megbánnám az fm2+os témát. Arrol nem is beszélve hogy késöbb ha van rá keret mehet bele egy i5 ami aztán szinte mindenhova és mindenre elég, mire a 2 magos+ht-s i3 kevés lessz a gémek alá akkorra a 750k-is hiába 2modul 4mag. Valszeg ha lenne vga-m és pl bf3-4 multiznék akkor az fx6300-at választanám mivel i5-re nekem sem lesz keret januárban(sem) de mivel azokkal nem nyomulok+vga-t késöbb veszek, igy maradt az i3, de nem bánom erösek pörgösek gyorsak keveset fogyasztanak és a gyári venti is ekég jó+rengeteg alaplap közül lehet válogatni.
-
For357y
aktív tag
válasz Gainka #49868 üzenetére
Köszi neked is. De most is bizonytalan vagyok, 2 válaszból két különböző ajánlat, és a 750k-t te sem zártad ki egyértelműen. Azt hiszem, hogy végül a pénztárca fog dönteni. Januárban állok neki építgetni a gépet, ha úgy állok majd anyagilag, akkor i3 lesz. Ha nem, akkor 750k.
-
adam3
aktív tag
válasz miresz #49867 üzenetére
Köszi, de hűtővel együtt csak 8ezer lenne a két cpu között a különbség, és ez a teszt miatt ennyit nem érne meg: http://www.cpu-world.com/Compare/363/AMD_FX-Series_FX-6300_vs_Intel_Core_i5_i5-4570.html
Ha távoli asztalon futtatnám a virtuális gépeket (erre kaphatnék lehetőséget) és csak a fejlesztés menne a gépen, akkor melyik procit ajánlanátok? Maradjunk Intel vonalon a fogyasztás és melegedés miatt ha lehet.
szerk1.: Bár lehet legalább egyik területen ki kéne maxolni a gépet, jele esetben ez a processzor lenne. És akkor később elég lenne csak videókártyát venni, nem kéne mindkettőt...
[ Szerkesztve ]
-
Gainka
őstag
válasz For357y #49863 üzenetére
Én az i3-ra szavazok. sok játékban kilométerekben lehet mérni a különbséget [link] , persze vannak gémek amik a 8 magot is kihasználják de az csak pár darab cim mint pl a bf3-4, és amint tudjuk az 750k nem 4fizikai magos hanem 2 modul 4 mag amik egyszálon elég gyengék is.. Fm2+ba apu-k jönnek amikkel gondolom nem akarsz foglalkozni mivel van egy 7850-ed. Na most ha 1150-et választod egy i-3al, és ha netán késöb kevés lesz még mindig tudsz majd 1-2 év mulva is rakni bele 4 magos i5-vagy i7-et.
Te döntesz.Szerk: Ha nem multizól meg föleg sokkal jobb döntés az i3. De te tudod, mondjuk full hd-ban a 750k-val is el leszel.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
-
For357y
aktív tag
válasz miresz #49865 üzenetére
Multit nem játszok, csak single(mobilnetem van, csak böngészésre alkalmas). Ezek szerint akkor a 750k jobb választás lehet a HD 7850 mellé. Köszönöm a segítséget. Árban is jobban járok legalább.
A megspórolt pénzből tudok venni egy SSD-t.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz For357y #49863 üzenetére
Hát nehéz dió.Ha multit is játszol mindegyik kevéske. Attól függ mikkel játszol inkább? Ha régebbi játékokkal ahol jobban számít az 1 szálas teljesítmény,akkor az i3 a befutó. Összteljesítményben kb egyforma a két processzor. (a 750K-ra főként ha tuningolni is akarod elkel egy normális hűtő is mert a gyári kukába való)
(#49864) adam3: Ha több virtuális gép is fog futni egyszerre akkor ajánlott tényleg az i5. Esetleg AMD vonalon egy FX6300,ami jóval olcsóbb az i5-től. (de viszont az FX6300-ra kell egy normális hűtő is)
[ Szerkesztve ]
-
adam3
aktív tag
Sziasztok!
Új gép vásárlása előtt állok, és tanácstalan vagyok a procit illetően.
A videókártya esetén két lehetőség van, ATI 7770 vagy 7790.
A proci esetében i5-4570-et ajánlottak.A problémám, hogy én feleslegesen nagynak érzem a processzor teljesítményét. A gép főleg munkára lenne használva (java, c#, c++ fejlesztés, emellett több virtuális gép/távoli asztal menne párhuzamosan), ahol fontos lenne a gyors fordítás, de nem gondolom, hogy ez ennyire processzor függő lenne. A videókártya teljesítménye nekem bőven elég lenne, a 7770 csak költségmegtakarítás szempontjából került szóba. Szóval a 7790 mellé keresek egy olyan processzort aminél nem lesz az szűk keresztmeteszet, illetve munka tekintetében is jó teljesítményt hoz. Tényleg kellene ide a 4570?
[ Szerkesztve ]
-
For357y
aktív tag
Sziasztok!
Gépépítés előtt állok, de nagyon bizonytalan vagyok a tekintetben, hogy milyen platformra építkezzek.
2 lehetőség merült fel bennem:
1. FM2 vonalon(FM2+ alaplappal, hogy később bővíthető legyen) AMD Athlon II X4 750k
2. 1150 vonalon Core i3 4130.Szűk a költségvetés, így processzorra max. 30k körül szánok költeni. Az FM2 ennél olcsóbb jóval, de ez az árkülönbség teljesítményben mennyire észrevehető? A gép játékra lenne használva, fullHD monitorral, de nem feltétlenül fullHD-ban. A VGA 7850 lenne.
Szerintetek melyikkel járnék jobban?
-
őstag
válasz goya999 #49858 üzenetére
Attól is függ mennyire vagy zaj mániás. Az Intelnek jobb a hűtője, meg nem melegszik úgy és akár elég lehet. AMD gyári hűtője elég hurka, szóval... Csak annak ajánlott akit rettentő modon nem zavar a zaj és elég szellős a háza. Én elég vájt fülű vagyok, nekem a jobb gyári Intel hűtő se elégítene ki. A mostani gépemben is a leghangosabb komponens a 2,5" HDD. Szóval ha az Intel hütője elég és az AMD megoldása már nem , akkor oda kell számolnod 6ezerért egy 3 hőcsöves coolert. Az FX-6300hoz elég minimálisan a 95Whoz egy 18e 970 lap, de 8320 hoz már 23-ért érdemes minimum. De a 8320-res egyes esetekben játékok alatt jobb mint i5 a több szálat használóknál, persze attól függ melyik i5. Erre nem merek konkrétat írni, mert elég sok ellentmondó tesztet is láttam. De a fenit dolgokat is vedd figyelembe.
Hozzá az R9 270x szerintem minimum kell, hogy legyen felette meg nemigen van alternatíva. Van egy GTX 760 ami nem éri meg a felárat R9 280X meg 75-80ért megy az meg már sok. Radeon melett szól még a Mantle reménye is.
Remélem nem zavartalak össze teljesen és sikerült egy kicsit átláthatóbb képet kapnoda csodálatos computer alkatrész vásásrlásról. -
goya999
tag
Köszönöm a válaszokat!Sokat segítettetek!!
-
goya999
tag
A 120 mehet rá.Gondoltam olyan 20k körül alaplap és a 100k-ból videó és proci.
-
Gainka
őstag
válasz goya999 #49851 üzenetére
Nincs értelme, mert egy szintén fm2-es athlon ii 750k ugyan olyan eros csak nincs benne igp tehàt csak sima proci és egy 10essel olcsobb. Tehàt az a10est akkor eri megvenni ha nem raksz mellé vga-t. Ha minden féle képpen fm2es gépet akarsz össze rakni akkor egy 750k-7770-7790-7850 nagyob vgat nem nagyon bir el az a proci. Ezért lenne jobb egy fx6300 améllé mehetne egy 270x is.
-
őstag
válasz goya999 #49851 üzenetére
Nem! Csak ha jól tudom max 6670-el tud együtt működni az IGP, de kettejük teljesítménye is alulmarad egy normális VGA-n. Nem tudom pontosan mire elég. De pl. egy R9 270X-től évezredekkel elmarad. Szóval ha van 120-ad akkor az általam írt felállás lesz a jó.
Vagy ha nem nagyon vagy zaj allergiás, akkor az ajánlatomból levonod a hütőt meg 6ezret az alaplapból és teszel egy i5-öt olyan 45-50-ért. Ha Intelt választasz akkor i5 alább ne add már. Szerintem jobb ár/érték arányú a 6300, de ha mindeképp el akarod költeni a keretet, akkor lehet i5 is, de azt egyenlőre nemigen fogod kihasználni.
Úgy is benne vagy az árban. De ha azt akarod, hogy arányos géped legyen és jól vigye a mai játékokat, akkor a VGA-ból nemigen tudsz engedni. -
Gainka
őstag
válasz Kaci84 #49847 üzenetére
Bocsànat goya999-nak szàntam
Ebben az àrszegmensben csak akkor van intel.oldalon valami ha pl nem jàtszol nagyon cpu terhelö több magot kihasznàló (4-4+mag) gémekkel, gondolok itt bf3-bf4 multira. Tehàt ha ezekkel nem nyomulsz akkor a fent emlitett àrszegmensben egy 1150es azaz egy haswell i3 4130-4330 is jó vàlasztàs, mégpedig azért mert egy-két szàlon eröseb de tőbb szàlon pl egy fx6300tol alulmarad(hat) jàtékfüggő. Ha megy a bf vagy valami hasonlo akkor fx 6300 a megfelelő, vàlasztàs.[ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
válasz miresz #49845 üzenetére
Kártyacsatlakozó tekintetében A Giga és az MSI megoldása a megfelelő számomra. Egy darab PCI-e 1x-es kártya biztosan lesz a gépben és azt mindenképp a VGA fölé szeretném tenni. Egyébként mind3 lap szimpatikus. Köszönöm!
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
őstag
válasz goya999 #49846 üzenetére
Asus M5A97 EVO r2.0 23.160 Ft
AMD FX-6300 28.200 Ft
Sapphire R9 270X Dual X 50.000 Ft
Cooler Master Hyper 103 RR 6.000FtEz egy viszonylag olcsóbb, de a mai játékok futatásásra elég alkalmas gép. Ha van még pénz FX-8320. Intelt majd ajánl más picit drágábbért.
Ha itt aprón veszel újat hozzá értőktől akár egy 5-öst is spórolhatsz.A legerősebb A10-se bizos, hogy eléri a GTS 450 sebességét, szóval nem éri meg. HA meg beleteszel egy VGA-t külön, akkor meg feleslegesen fizetted ki az IGP-t.
[ Szerkesztve ]
-
goya999
tag
Üdvözletem mindenkinek!
A jelenlegi AMD Phenom II x4 B55 (4x3200),Gigabyte MA 770T-UD3 és Gainward GTS 450 1GB GS -es hármast szeretném lecserélni olyan 120k körüli hármasra.Kérdésem az lenne,hogy FX procit érdemesebb vásárolni vagy A10-est a hozzáillő videókártyával?Vagy Intel-ben is lehet gondolkozni ezen az áron?A gép játékra,böngészésre van használva,semmi videóvágás,stb.
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
miresz
veterán
válasz jolti05 #49844 üzenetére
Nem nagyon szoktam ilyet csinálni(hogy Giga lapot ajánlok) de ha ez a kívánság ez nem rossz ár/érték arányban:
Gigabyte 970A-UD3PDe szívem szerint én ezek valamelyikét ajánlanám:
Asus M5A97 EVO R2.0Ennél pl. megvan a 2db PCIe 1x-es sin a 16x-os felett,és marha jó az UEFI rajt:
MSI 990FXA-GD65De ha olcsón akarod megúszni,és a 6300 lesz a választottad,akkor ez a lap is megfontolandó:
Asus M5A97 R2.0[ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
Úgy foglalnám össze, hogy mindennek meg van a maga előnye és hátránya. Ha oda jutok, hogy választanom, nem mondhatom, hogy nem kaptam mindkét oldalról megerősítést. Ezért mindenképp jár a köszönet nektek
Félre merem már csak megkérdezni, hogy alaplapot tudnátok-e ajánlani bármelyik FX alá
Tudom, hogy nem ez a megfelelő topik, de remélem ennyi ~off belefér.
Javítsatok ki, ha tévednék, de én azt vettem észre, hogy egy 13e és egy 23e forintos alaplap között annyi a különbség, hogy a drágábba 2-3 videokártya is elfér, esetleg több USB3-mas csatlakozási lehetőség van.
Olyan lenne számomra a legideálisabb, aminél a 16x-os PCI-e csatlakozó felett még 2db 1x-es csatlakozó is van, mégpedig azért, mert az egyszeresek a vga alatt szoktak figyelni és amióta volt egy olyan videokártyám, ami moddolt hűtéssel +2 kártyahelyet foglalt, van egy pár centi a vga alatt, amit nem is figyelek, hogy milyen csatlakozó van ott Hm, nem szerettem volna ennyire a lelki problémáimba belemenni.
A lényeg, hogy használtan szeretnék majd nézni (garanciális) alaplapot, de semmi extrára nem vágyom, csak menjen rendesen. A mostanim is így vettem és elégedett vagyok
Tehát processzorvásárlás esetén 25-32e forint között mozoghatok (6300-8320), alaplap terén van esetleg valami ajánlatotok. Nem vagyok semmi felé elkötelezve, de ez már a 2. giga alaplapom és bevált (csak bár ne kék színű lenne )A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
őstag
válasz bluyoo #49841 üzenetére
Most hogy érti mire gondoltam és mégis a 8as kell neji így rendben van de a lényeg h tudja mit csinàl. Mégegyszer nem önmaga a 8 szàlas ellen voltam hanem h így nem tudja megvenni a 270est.
A dràgàbb lapok is lehetnek jó ötlet részei ha màr minden negvan és maradt lehetőség luxusra. De nem a teljesitmény rovàsàra.
Hidd el nagyon sok konfigot làttam amiben volt 30ezres cpu 15 ezres vga val közbe meg csodàlkozik miért nem fut szépen a jàték.
Ezt akartam elkerülni mert úgy tünt nem vàgja a proci erőket.
Megvsnnak az ajànlàsaim h hàny forintos gépve mennyiért érdemes procit vgat venni h kiegyensúlyozott gép legyen. Kivéve ha valakinek külön igénye van. -
bluyoo
nagyúr
válasz Kaci84 #49838 üzenetére
"Hagyd már ezt az occo-zást. Neked minden occo?" Mert neked ez jött le? De válaszolva a kérdésedre nem! Viszont tényleg nem tartom jó döntésnek a csupasz 970-es lapok ajánlását FX alá még ha az egy 6300-as is! Azt hiszem neked meg ez a mániád hogy az FX-6300 alá bármilyen 970-es lap ok .....
Két hónapja nekem is túl volt méretezve a CPU-m .... és most? Talán még mindig.Viszont nem kell csereberélnem minden hardvert azért hogy kiszolgálja az új VGA-t! Mert ha már annyi gépet összeraktál tudhatnád hogy a VGA az a hardver ami a leggyorsabban fejlődik legalábbis teljesítményben.
A 8magos mizériát meg ismerem , pont az AMD kontra Intel vitákból (nekem is elég a 4mag bár ez Intel )! Viszont pont eleget van hangoztatva hogy a 8 szálé a jövő!
Leírtam a véleményem ami ráadásul egyezik a kérdezőjével! Nem is értettem ezt a kijelentésed: "Azért, mert TE így csináltad nem biztos, hogy jól csináltad és lehet neki nem ez a nézőpontja."(#49840) fs-zsoci
Többféleképpen látjuk ugyan azt a dolgot ki így ki úgy. Kaci84 szereti a minimál konfigokat én személy szerint szeretem kicsit magasabbra tenni a lécet! Nekem ez jött be idáig!
" és például procihűtőből sem azért szeretnék ilyen drágát, mert kiesik a pénz a zsebemből, hanem, mert abban bízom, hogy több évig teszi majd a dolgát szépen, csendben " A házammal voltam így. Drágállottam ugyan de egy biztos nem csak a mostani vasam fogja szolgálni![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
jolti05
őstag
válasz kristof123 #49833 üzenetére
Huh, nézzük sorban
A 6350 hardveraprón 28e forintért kapható. Ha a 6300-ra 27e-ret írtál, akkor úgy érzem, valóban megéri az előbbi! A 8320-szal az a problémám, hogy számomra drága, de ha legtöbben azt tanácsolnátok, hogy az kell ide akkor abban gondolkodnék
Kaci84: Igazság szerint nem törekszem a kiegyensúlyozottságra, mint írtam, inkább arra mennék, hogy amíg mondjuk már mostantól számítva a 2. új vga van a gépemben, a processzor még mindig maradjon a helyén
Processzorhűtőt előbb szeretnék vásárolni, mint processzort, egy Mugen 4 PCGH Edition-t szeretnék, mert bízom abban, hogy valóban 12-13dB-es zajjal dolgozik. Talán egy ilyen hűtő még jól is hűt, nem csak halkan. Ezt nem tudom biztosan, még nem néztem utána
Azért írtad a 6350-re, hogy butaság, mert elmarad teljesítményben egy 8 modulos FX-től, mégis 125W-os?bluyoo: Hm, hm. Valahogy nekem is hasonló volt az alapgondolatom.
Kérlek ne vesszetek össze Annyit egyik hardver sem ér
Azt még azért szeretném hozzátenni, hogy igen, minden alkatrész esetén van egy elméleti határ, amit nem szeretnék átlépni és például procihűtőből sem azért szeretnék ilyen drágát, mert kiesik a pénz a zsebemből, hanem, mert abban bízom, hogy több évig teszi majd a dolgát szépen, csendben
A vásárlásokat pedig úgy tervezem majd, hogy előtte megválok attól, amim van.[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz bandi0000 #49754 üzenetére
már én sem bírtam szó nélkül ezt az "intel hájpolást"
mindent amit a neten találunk ne higgyünk már el, hogy "ennyivel + annyival gyorsabb egy szálon, megeszi reggelire" akinek elég egy szál, nem fog 60+ ezerért cput venni, de erősebb ezt nem vitatom, illetve azt sem, hogy nem az AMD hibája ha lusták optimalizálni több szálra.
Én tavasszal vettem 36ezer forintért.
Csak a részletek kedvéért, adatok megtalálhatóak nálam, alulfeszelve a cpu 1,22V, TERHELVE 3,8Ghz órajelen.Tessék egy sima kis mérés, mondom úgy én MELÓRA használom a gépet.
-
őstag
válasz bluyoo #49837 üzenetére
Hagyd már ezt az occo-zást. Neked minden occo? Akkor ez igaz VGA-ra is. Gyengébb teljesítmény, gyengébb alkatrészek.
Nem a nézetem akarom ráerőltetni, de elég sok gépet raktam össze kevésbé értő embereknek és feltűnt, hogy állandóan mindenki túlméretezett processzort akar venni. Nekem kérdéseiből úgy tűnt nincs tisztában a CPU-k teljesítményével ezért javaslom neki amit. Szerintem ha látná mit tud egy 6300-as erősebb VGA-val biztos meggyőzné. Csak sokakat vonz a 8 mag hangzás és érzés.
Igen az olcsó alkatrész ára is romlik, de az értékvesztést %-ban mérjük. Ráadásul most olcsóbb VGA-t vesz amit ha elad, hogy megvegye utána amit írt a 270-et megint bukik az eladáson. Nem azt mondtam nincs pénze, hanem kerete nincs.
Önmagában nem rossz elképzelés a 8320 ötlete, de úgy, hogy ennek rovására nem tud VGA-t venni az már túlzás. Az FX-6300 bőven kiszolgálja még a 270x-et és az attól erősebb VGA-t is (azt már nem bőven).
Igen leírta azt is, hogy mit szeretne, de ha be lenne az betonozva, akkor nem írt volna ide. Ha tisztában van/lesz a két kombo játék alatti teljesítményéről és még mindig a 8320 kell neki akkor az már az ő döntése. -
bluyoo
nagyúr
válasz Kaci84 #49836 üzenetére
És miért is kellene pont a te elképzelésedet követnie?
Ő maga írta le a lényeget : "és szeretném, ha időtálló lenne a processzor (legalább valamennyire), mert videokarit jobban szeretek cserélni, mint alaplapot és processzort ". Szóval egyelőre TE akarod ráeröltetni az occo lap + FX-6300 elképzelésed!
A lap terén meg a nagy teljesítmény általában a minőségibb/modernebb/strapabíróbb alkatrészeket is jelenti szóval ....
Az hogy 50K-nál nagyobb összeget nem akar a VGA-ra költeni az meg nem azt jelenti hogy nincs pénze , egyszerűen annál többet nem akar rá költeni (én is megtudnám venni a 2X annyiba kerülő VGA-t de feleslegesnek tartom ...).
Az hogy romlik az értéke a hardvernek az meg teljesen lényegtelen hiszen nem adja el hanem használja.
És ugye az olcsóbb vas is ugyan úgy veszít az értékéből. Sőt használtan inkább vennék egy komolyabb lapot mint egy belépőszintűt.Te két év múlva mit vennél inkább használtan? Egy FX-8320-at egy jó lappal vagy egy FX-6300-at egy belépő szintű lappal?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
őstag
válasz bluyoo #49835 üzenetére
Azért, mert TE így csináltad nem biztos, hogy jól csináltad és lehet neki nem ez a nézőpontja. Amúgy is írta, hogy 270-nál nem lesz neki nagyobb VGA-ja.
Teljesen felesleges olyant megvenni amit csak később fog használni, mert a hardverbe fektetett pénz értéke sokkal gyorsabban romlik.
Így is írja, hogy kis VGA-t vesz, mert nincs keret, de azért bátorítjuk, hogy olyan vegyen amit nem használ.
Az alaplap meg nem minőségibb hanem nagyobb teljesítményű és az nem ugyanaz.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz jolti05 #49830 üzenetére
+1 a normális lap és az FX-8320 duónak! Több szálas alkalmazásoknál majd 30%-al erősebb az FX-6300-nál plusz nem is kell majd egy fapados lap áldásaival küzdened (durván 12K pluszköltségért lappal együtt) ! És ahogy mondod később csak a VGA-t kell cserélned. Én is így csináltam a mostani CPU-m már a 2. VGA-t eszi. Ha jól megy akár a harmadikkal is meg fog birkózni! Szóval spórolni úgy is lehet ha nem a legolcsóbb dolgokat veszi az ember hanem kicsit előrelátóbb.
Bazinga!
-
őstag
válasz jolti05 #49832 üzenetére
Mindeggy azt döntsd el, hogy kiegyensúlyozott PC-t szeretnél játékra vagy jó nagy processzort aminek semmi értelme és gyenge játékteljesítményt. Ráadásul itt még csak az sincs mint az i5-nél (amit én egy szintig nem ajánlok), hogy legalább jól fogyaszt.
Mivel a FX-8xxx széria már 125W tényleg nagyobb hütő, jobb alaplap amik viszik a pénzt. Közbe meg nem tudsz játszani, mert gyenge a VGA. A 6300-as csak 95W így elbírja egy bármilyen 970-es alaplap és kisebb hütő is elég. Ha nem zavar a zaj még a gyári is elbírhatja akár.
Mi egy FX-6300-mal teszteltünk egy R9 280X-et és az érzésünk az volt, hogy egész jól elbír vele a CPU.
Ja és a 6350 meg pláne nagy butaság lenne. -
kristof123
őstag
válasz jolti05 #49830 üzenetére
Szvsz az FX 6350 egy erősen túlárazott processzor(~35k ). Semmiképpen ne azt vedd! Ha megelégszel az fx 6xxx-el akkor a legjobb vétel egy FX-6300-as (~27k)! Ha nem, akkor mindössze 3k-val drágábban (6350-hez viszonyítva) már FX-8320-as (~38k) processzort tudsz vásárolni!
Szerk.: Természetesen ezek alá egy megfelelő alaplap dukál. Ami után itt tudsz érdeklődni.
[ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
válasz taknyí #49819 üzenetére
Jelenleg egy 6870-et, de tervezek a közelebbi jövőben vásárolni egy R9 270-et.
Az anyagiak ennél erősebb kártyát biztosan nem fognak megengedni, csak rettentően vonz a 8 mag (modul) és szeretném, ha időtálló lenne a processzor (legalább valamennyire), mert videokarit jobban szeretek cserélni, mint alaplapot és processzort
Most, hogy nézelődtem, az FX6350 egészen szimpatikus lett. Ennek a procinak mennyi lehet üresjáratban a fogyasztása?miresz: Köszönöm. Kezdek kicsit hajlani lefele (8 -->6)
-
Brutaliti
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék ,hogy egy Intel Core i7-4770 kihajtaná-e a következő kártyákat?
gtx 780
r9 280x
r9 290x
r9 290[ Szerkesztve ]
-
800.henrik
senior tag
Sziasztok!
Van egy processzor, aminek az aljáról letört 7-8 kondenzátor: [link], ha megveszem, meg lehet csinálni?
A processzor füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, nem működik tovább....
-
taknyí
senior tag
válasz jolti05 #49818 üzenetére
Jelenleg milyen vga-t akarsz vele hajtani? Ha HD6850 (kb.HD7770 szint) akkor a B50-es cpu HD7850, GTX660 vga-hoz elegendő. FX6300 elég, R9 270x vagy GTX 760 vga-hozl. Ha ettől erősebb vga-ban gondolkodsz akkor FX8320.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok jó ember, de nem is a legrosszabb!
-
jolti05
őstag
Na akkor most melyik?
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Az iránt érdeklődnék, hogy ár/teljesítmény tekintetében melyik cpu éri meg az alábbiak közül a legjobban?
FX8120
FX8150
FX8320Köszi!
-
veterán
válasz kmisi99 #49811 üzenetére
Sok flash van a böngésző fülein? Csak egy tipp, de az tudja enni rendesen.
(#49812) karandip: Így már jobban hangzik, bár megmondom őszintén, nem tudom, mennyit profitálnál a cseréből, 775 kimaradt nekem. Ide azért bekérdeznék még, hogy mit lehet várni a cserétől.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
kmisi99
addikt
válasz Rypejakten #49810 üzenetére
Értem. Egyébként most rendszer restart után is pörög a cpu de feladat kezelőt nézve kb a böngészés ami így felzabálja.
Itt egy kép, hogy mi eszi az erőforrásokat [link] -
Rypejakten
addikt
válasz kmisi99 #49809 üzenetére
nem tudom, mi a gond, viszont elvileg lazán mennie kéne. 4GB RAM-ból én jelenleg 1 gigát használok ki, és a CPU (szintén i3 2100) 10%-on pörög, szal a G2030-nak sem kéne meghalnia.
tedd újra szerintem a rendszert, szedd le a legújabb drivereket, frissíts bios-t, etc. mielőtt cserélnél.
-
kmisi99
addikt
válasz Rypejakten #49806 üzenetére
4gb van ami szerintem elég bár most a cpu és a ram is majd 100% on van. Nem igazán értem miért a feladatkezelő se mutat sokat. Akkor azt mondjátok az amd nem lenne jobb? Esetleg egy i3 2100 pl? Azt már pár ezer ft befektetéssel le tudnám cserélni.
-
karandip
tag
775-be szeretnék processzort venni, és a core 2 duo e8400, 8500-at néztem ki. Emelett utánanéztem a core 2 quad q9550, q9650 prociknak is. Igazából nem tudom melyik lenne jobb.
Most egy pentium d e5500-am van.
alap asus p5kpl am epu
4 gb ram
450 wattos táp
radeon hd 5750 1gb
főleg játékra és blenderezésre tervezek
nem fontos az órajel, inkább az összteljesítmény érdekel. főleg grafikai szempontból. -
veterán
válasz kmisi99 #49804 üzenetére
Az A6-5400K az 1 modulos, 2 magos csak, rossz csere. Hiába erősebb igp-ben, ha cpu-ban harmatos a Pentiumhoz képest. Ami előre lépés lenne, az egy A8-5600K (2 modul, 4 mag), de azt nem tudom, nem fekszik e ki az írt terhelésen. Játékban mondjuk szép nagy előre lépés lenne.
Órajel itt annyira nem számít, azonos frekvencián gyorsabb az Intel.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
kmisi99
addikt
Van most egy intel 2030 am. Azért vettem ezt mert már nem játszok és mondom jó lesz arra, hogy netezzek filmezzek, de ez ennyitől összefossa magát. Mikor már fut jó pár dolog pl 10 böngésző lap, film, skype, torrent, zene 1-2 program 70-100% on szarakodik és akad minden. Gondolkoztam, hogy leváltom egy AMD A6-5400K ra. Ez már jobban ki tudna szolgálni? Csak mert kb egy áron van az említett 2 processzor de az amd 4 magos és jóval nagyobb órajelen üzemel. Ez már jobban kiszolgálna? Néha néha picit még játszogatok is és pl a minecraft is 100% zabálja ezt a kis vérszegény intelt.
-
miresz
veterán
-
RipRiley
újonc
Üdv mindenkinek!
Segítségeteket kérem szerintetek melyiket vegyem meg??Intel Core i3-3217U (1,8 GHz, 3 MB)
4GB RAM
NVIDIA GeForce GT 720M 2GBvagy
Intel Pentium Dual-Core 2020M (2,4 GHz, 2 MB)
4GB RAM
AMD Radeon HD 8570M 1GB GDDR3Játékok szempontjából melyiket?
R.R.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel