- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macska
tag
válasz
Vesztor87 #2047 üzenetére
Az olvasás tök jó, nálam a 32GB-os 28.53 MB/sec körül olvasott, 26.62MB/sec írt 2.0 porton. (SEQ teszt)
(Nekem 7 hónap után jött a csere, macerás volt, pedig 24 órán belül szervíz, és már akkor típuscserét kértem. Csak szóltam, ha nálad is jelentkezik hasonló gond, ne sokat vacakolj vele, típuscsere.) A-data s102 pro mindenhol megy rendesen, stabilan 32GB USB 3.0 13.200ft-ért. Az USB 3.0-ás hosszabbító kábelem nem komázza, így hát portra csatlakoztatom közvetlenül. Kipróbáltam Y USB csatlakozóval, amivel 2 portról veszi le a tápot, akkor ment, de csak USB 2.0, mert a táp duplázó kábel 2.0-ás volt. 3.0-ásban meg nem találtam Y HDD USB kábelt. Tapasztalataim szerint az A-data így tápérzékenynek mondtató, a hosszabbító kábelt nem bírja, az enyém, viszont portra téve mindenhol teljesen ok, és stabil a működése eddig.Vagy jobb minőségű USB 3.0 hosszabbító kábel kéne, egyenlőre nem fontos, most vennem ilyet több ezer forintért, és ugye lutri lenne. Így a gép hátulján csatlakoztatom közvetlen a portra.
-
macska
tag
válasz
Vesztor87 #2042 üzenetére
(Ha esetleg többször előfordul, hogy nem ismeri fel a géped, vagy médialejátszó, akkor vidd vissza, mert az én 32GB-os 3.0-ás Silicon Power Blaze B10-emmel sokat szívtam, és a végén cseréltettem. Mondjuk én hetente 10-30 között csatlakoztattam ide, oda az enyémet.
Remélem, nálad nem lesz ilyen gond idővel. A csatlakozó része elég gyengus volt az enyémnek. ) -
macska
tag
Vegyél A-data-t, de előbb nézd meg a weboldalát, hogy mit is tud.
Web áruház nem jó neked. Menj el a tescoba, vagy boltba és nézd meg, mik vannak pontosan, ami jó. Aztán menj fel a gyártó weboldalára és nézd meg mit ír róla. Az A-data pontos adatokat ír, egy másik gyártó ki tudja.Ha engem kérdezel, akkor inkább gyors cuccost vennék drágábban, mert így a 9XXXft lesz majd utólag kidobott pénz, mert lassú lesz, a gyakorlatban. Az A-data S102Pro 3.0-ás USB 2.0-ás porton is olvasásban és írásban is 25MB/sec felett tud, 3.0 porton, ha egyszer majd lesz, olvasás 100MB/sec írás 50MB/sec. Fémházas, és masszívnak tünik. Ha sajnálod rá a pénzt, vegyél bármilyen 32GB-ost 10MB/sec felett azért tudnak szerintem, de mintha ezt már leírtuk volna. Silicon Powert ne, a minősége kérdéses.
-
aag
őstag
Ha bizonytalan vagy, megnézném mi a választék (...)
Nézd, itt van az egyik "nagy" webáruház ár szerint sorba rakott 32GB-os pendrájv választéka. Ehhez jön még a 2500 Ft-os kiszállítási költség. Nos, ezek az árak sokkal drágábbak mint a nagyáruházak akcióiban kínáltak. Ráadásul ugyanúgy nincsen semmi információ sem a sebességadataikról. Vagyis: nem véletlenül kérdezősködöm ezen a fórumon. Olcsó is legyen, meg viszonylag gyors is legyen. Ez lenne a kívánatos. Csakhogy ebből a kettőből csak az árra vonatkozóan tudok információhoz jutni. A sebesség-adatok rejtve maradnak előttem. Illetve ahol ki van írva és tetszene, az már olyan drága, hogy biztosan nem venném meg. Az ugyanis tömény pénzpocsékolásnak tűnik számomra...
-
macska
tag
Ha bizonytalan vagy, megnézném mi a választék, menj hazamegyek, a neten megnézem, hátha van valamelyikről adat, (Gyártó, pontos tipust felírása) és ha ok, azt veszem meg. Én ezt tenném.
Én megnézem a neten a cuccost bolt web oldalán, kiválasztom melyik a jó árban, és tudásban, és megveszem, ott, ahol a keretbe belefér, személyesen átvehető, és van rá magyar garancia. Auchan-os (és más egyéb ilyen helyek) akciós cuccai, de a nem akciósak is részemről kizárva. Egyébként szerintem ezek az akciók drágák, mert lehet annyiért kapsz máshol jobbat, vagy az adottat olcsóbban is. Előfordulhat.
Az a lényeg, mennyi a kereted, én csak a gyakorlati használatra mutattam rá, ami bekövetkezhet, amikor elkezded használni.
-
Kezdő vagyok
őstag
Köszi a válaszokat!
Pendrive választásban nem vagyok túl szerencsés.
Volt egy Verbatim Store'n Go--1 évet bírt
Egy Kingston---Win 7 alatt fagyott.
Most pedig reménykedem az A-Data-ban.Csere pendrive-ként kaptam a Kingston helyett.
[link]Tehát nálam a fő dolog a tartósság lenne elsősorban.
Másodsorban a gyorsaság. -
aag
őstag
válasz
FireKeeper #2033 üzenetére
(#2033) FireKeeper, (#2035) macska:
Jó-jó, akkor legyen fontos a sebesség is, de ne kerüljön miatta mondjuk a duplájába. Szóval akkor melyik akciósak vegyem?
-
macska
tag
Bármelyik, 32GB-nak 10MB/sec-et illene tudni írásban. A sebesség nem fontos??? Majd lesz, ha esetleg nagyobb file-okat pakolsz rá, a 32GB méret miatt, mert marad helyed. Általában. Sok kis file esetén pedig a max 10MB/sec írás még lassabb lesz, ha az a max, így hát időd, az legyen elég, ha a sebesség nem fontos. Ha média file nincs a tárolást tekintve az elképzelések között, akkor jó lehet bármi. Viszont sok kis file esetén a max 10MB/sec írás macerás lehet, bár 32GB esetén min. 10-15MB/sec szerintem lesz az írás is. Ez csak tipp.
-
macska
tag
válasz
Kezdő vagyok #2032 üzenetére
Eddig az A-Data volt a legproblémamentesebb cucc. Az Web oldalán meg korrekt sebesség értékek.
UI: Egy kisebb gondom azért adódott, stabil, minden ok, korrekt működés, csak az USB 3.0-ás hosszabbító kábelemet nem komázza, így hát közvetlenül az USB 3.0 kártya portjára csatlakoztatom. Alapvetően elégedett vagyok, jók a tapasztalataim. Mindenhol stabil a működése, PC-ben, és minden média lejátszóban, van 4 lehetőségem, mindenhol okés.
Masszív cuccos, A-Data S102 Pro, USB 3.0 32GB, masszív, jól összerakott cuccos, LED kijelzés nincs, de nem is baj. Most már ezt is pozitív dologként értékelem, nem villog a sötétben, minek, jól müxik, ez a lényeg. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Kezdő vagyok #2031 üzenetére
Esetleg A-Data?
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Melyik a jobb pendrive márka 16 GB-osban:
Kingston vagy Kingmax? -
aag
őstag
Reklámáras, boltaban kapható (nem webáruházban, hanem Tesco, meg ilyenek) 32GB-os pendrájvot szeretnék. Nem kell hűdegyorsnak lennie, de ne legyen csigalassú sem. Mondjuk nagyobb fájloknál legyen kb 10 MB per másodperces írása-olvasása. Tudtok valamit ajánlani nekem?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Milyet vegyek?
Min. 4 GB
Max. 3000 Ft
Fő szempont: sebesség -
válasz
DeadMeat #2026 üzenetére
Az írásvédettség ez esetben nem arra utal, ami a nevéből logikus lenne, hanem arra, hogy valami más folyamat használja.(meg persze arra is utalhat, hogy kukázható)
W7 telepítőlemezről indítsd a parancssort. (Boot-olj be a W7 telepítőlemezről és amikor megjelenik a területi beállítások ablak(nyelv, idő- és pénzformátum, billentyűzet), akkor üss egy SHIFT+F10-t.)
De szerintem ne ezt a topikot használjuk, mert van erre külön topik is (igaz, már jókor mondom, mi?) és virtuálisan valagba leszünk billentve.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #2025 üzenetére
Írásvédett szerinte a pendrive.. Kuka ha jól gondolom.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #2023 üzenetére
Lemezkezelő látja a méretét, minden más 0 byte-ot ír rá.Ha tulajdonságaira megyek akkor is.
Parancssorból sima format-ra gondolsz? -
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #2021 üzenetére
Felismeri a gép az a vicc, mind, de nem formázza, mert hibával leáll.Külső progival is próbáltam.Szvsz a vezérlő chip döglött/lik be.
-
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #2018 üzenetére
Tök tuti.Nem engedi magát formázni, ha esetleg engedi is használatbavételkor (másolás) hibát dob, majd fel sem ismeri több gép sem. Most per pillanat formázni sem engedi.
Sajna a számla csak 1 blokk, nincs rajta semmi más.
Írok akkor a kingston-nak, meglátom mit mondanak rá.De valahogy gyanítom, hogy a szemétben fogja végezni -
válasz
DeadMeat #2017 üzenetére
1. Biztos, hogy döglött?
2. A számlán is 5 év garanciának kell szerepelnie, amit a forgalmazó állított ki
3. Kingston support az "egyetlen" lehetséges járható út, ahol ún. RMA azonosítót adnak, ki kell küldened a megadott címre a pendrive-ot (minden költség Téged terhel), csomagolásra rá kell írni az RMA azonosítót(ellenkező esetben bontatlanul visszaküldik)
Mindössze egy ismerősöm van, aki ezt eljátszotta, azt mondta soha többet, egyrészt a tortúra, másrészt meg a költségek miatt.Szóval a "Hogyan kellene elinduljak a garancia rögös útjain?" megközelítésed sajnos helytálló, lehet hogy az a "jobb", ha az a rögös út a szemetesig vezet....
Nem írtad, pontosan miben nyilvánul meg, hogy "döglött" a pendrive és azt sem, hogy mivel próbálkoztál eddig (ha próbálkoztál) a helyreállításával. Van egy pár lehetőség, amit érdemes lenne megpróbálni.
-
DeadMeat
nagyúr
Sziasztok
Úgy tűnik odadögölt a kingston DT102 pendriveom, a kérdésem az volna, hogy tudna-e valaki segíteni a garancicázásban?Sajna a kisker megszűnt, de még bő 3 év gari van rá kingston szerint (5év gyári gari).Hogyan kellene elinduljak a garancia rögös útjain? Hogyan működik ez pontosan?A honlap szerint lépjek kapcsolatba a boltal ahol vettem, ők segítenek,de ez ugye kizárva. -
macska
tag
válasz
HollyBoni #2014 üzenetére
Kisebb file-okat lassabban másol, mivel a partíciós táblába file-onként be kell írnia minden egyes esetben. Minden író, olvasó eszközre igaz ez, azaz pl. egy gyors pendrive-ra is. Több kis file másolása lassú. Egy 7GB-os nagy file-t biztosan gyorsabban másol, mint 2 MB/sec.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Kingston DataTraveler G3 8GB-os pendrive-ot, elvileg 5-6 mb az írási sebesség, én is annyit mértem programokkal. Viszont gyakorlatban 2mb-al másol... Ez mitől lehet?
-
krystman
őstag
Oké köszi a tanácsokat! Kicsit olvasgattam utána, és állítólag előfordulhatnak olyan Pendrive-ok, amik nem működnek együtt, egy egy ilyen készülékkel. Végül is nem gond, mert adattárolásra használom majd, ismerősöm A-Data pendriveját elkértem 8GB-at, és azzal tökéletes. Úgy, hogy majd veszek én is egy ilyet majd.
-
macska
tag
válasz
krystman #2010 üzenetére
Ha tudja a dvd kezelni, esetleg ntfs-re formázni. Elképzelhető, hogy a Verbatim pen drive, és a dvd nem szívlelik egymást, ezért elveszti a kapcsolatot a DVD a pen drive-val működés közben.
( Illetve csatlakozó probléma is lehet, valamiért a DVD USB-ben nem érintkezik jól. Esetleg megnézni, hogy mennyire passzentos a csatlakozás a DVD-ben, ha túl laza, akkor a csati fémcsatiját kicsit, óvatosan összenyomni kézzel, vagy kicsit tágítani. Ez utóbbi csak saját felelősségre!!! Nekem is csatlakozó problémám volt, tudom, nagyon nehéz eset!!)
Mindezek csupán ötletek. (!!!!!!!!!!!!!!!!)
-
krystman
őstag
Sziasztok!
Nekem egy olyan gondom van, hogy van egy 2GB-os Verbatim Pendrive-om, és az a bajom, hogy van egy 5000ft-os Orion DVD lejátszóm, és felmásolok rá filmeket a Pendrivera, a DVD el is indítja, de 1-2perc után lekapcsolja a filmet, és újra kezdi el tölteni az egész filmet. Viszont ha a telefont rákötöm, és onnan indítom el a filmet, akkor jó. A kérdésem az lenne, hogy milyen Pendrive-ot vegyek hozzá, hogy mennyen. Vagy mi lehet a gond? Van még 1GB-os Pendrive is, azzal is jó. Mi lehet a gond a Verbatimmal? Mert a Pc-én tökéletes, semmi hiba nincs vele, le is lett már formázva teljesen, FAT FAT32-re is, de semmi változás.
Ötlet esetleg?
-
macska
tag
Kicserélték a Silicon Power B10-et, egy A-Data S102 Pro 32GB USB 3.0-ra. Kapásból hozza azt, amit kell.
-
BullZeye
veterán
válasz
FireKeeper #2005 üzenetére
Nem beszélve, hogy nem olcsóbb, mert amazonról míg ráhuzzák az adót, és a szállítási költséget, máris nem éri meg.
-
hektor24
aktív tag
Sziasztok!
USB 3.0-ás 32GB-os pendrive-ot szeretnék venni max. 15 000 Ft-ért. Leginkább nagyobb méretű (akár 8-10GB-os) fájlok másolására használnám, így valami olyan kellene, amelynek gyors az írási/olvasási sebessége. Mit ajánlotok?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
mokas_gizi #2004 üzenetére
az lehet hogy olcsóbbak, de a garancia intézése is bonyolultabb, ami egy adattárolónál fontos lehet, pláne olyannál, amit hurcolászik magával az ember.
-
Sziasztok!
www.buy.com
www.amazon.comOldalakon olcsóbbak sokkal a drágább pendriv-ok, mint Magyarországon...
Tehát érdemes ott szétnéznetek... -
szata.68
senior tag
Helló
A sulis cuccokhoz szeretnék egy pendrive-ot venni. Lényeg,hogy kicsi legyen és,ha lehet USB 3.0-ás. (bár a gépemen csak 2.0-s hub van,úgyhogy akár a 2.0-ás is jó lehet)
Előadásokat,és kisebb dolgokat tennék rá,úgyhogy a 4,vagy 8gb-os bőven elég lenne.Mit javasoltok,ami ennek megfelel,és a legolcsóbb? (a lényeg a kis méret nekem,mert kulcstartóra szeretném)
/korábban egy microsd kártyát használtam egy olvasóval,csak az eltűnt,ezért kellene valami új/
Üdv.
Tomi
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Megújult a PROHARDVER!
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Energiaital topic
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- World of Warships
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest