Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Filmnézésre keresek pendrive-ot. 64GB-osban gondolkodok mivel nagy méretű(720p,1080p, mkv, remux) fájlokat játszanék le róla.
Lényeg hogy bírja a folytonos használatot és gyorsan lehessen rá másolni.
Mik az ajánlottak ezen feltételek mellett?Üdv Gyuri
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
kerekfej
addikt
Mindenképp érdemes lenne megvitatni. Csak olyan kerüljön be a listába, ami már bizonyított.
Sandisk-ekből az USB2.0 modellek már például nem annyira jó vételek. Toshiba Premium termékek gyártói garanciája például elég jó. Az a javaslatom, hogy a Goodram vagy micsoda ideiglenesen kerüljön át az esetleg ajánlott kategóriába. Az új Samsung-ok pedig nagy valószínűséggel be fognak válni.
[ Szerkesztve ]
-
fukyu
tag
Lehet velem vitatkozni, azért is hoztam létre a listát, hogy induljon el egyfajta párbeszéd, és így tényleg kialakulhasson egy ajánlott lista.
Egyébként, hogy kössen az ebet a karóhoz, a (szekvenciális) olvasási sebesség kivételével, nagy különbség nincs köztük, ellenben 2x annyi a JF790.
[ Szerkesztve ]
-
-
fukyu
tag
Aki olcsó pendrive-ot keres, annak tökéletes választás pl.
(#8090) pepe091: Ezekkel kapcsolatban én nem láttam sehol nagy számú, releváns véleményt, de cáfolj meg, ha nem így van:
GOODRAM Speed (32,64,128 GB_gar. 1 év, gyári élettartam)
SILICON POWER Blaze B06 (8,16,32,64,128 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
SILICON POWER Blaze B10 (8,16,32,64,128 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
SILICON POWER Marvel M01 (8,16,32,64,128 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
SILICON POWER Marvel M50 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
TRANSCEND JF 700 (4,8,16,32,64,128,256 GB_gar. 2 év, gyári limitált élettartam)
TRANSCEND JF 750 (16,32,64 GB_gar. 2 év, gyári limitált élettartam)
TRANSCEND JF 810 (8,16,32,64,128 GB_gar. 2 év, gyári limitált élettartam)
TRANSCEND JF 820G (8,16,32,64 GB_gar. 2 év, gyári limitált élettartam)
GOODRAM Twister 3.0 (8,16,32,64 GB_gar. 1 év, gyári élettartam)
SILICON POWER Blaze B30 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
SILICON POWER Blaze B31 (8,16,32,64,128 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
GOODRAM CL!CK 3.0 (8,16,32,64 GB_gar. 1 év, gyári élettartam)
SILICON POWER Blaze B05 (8,16,32,64,128 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
SILICON POWER Blaze B20 (8,16,32,64,128 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
SILICON POWER Blaze B50 (8,16,32,64,128,256 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
SILICON POWER Marvel M60 (32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
SILICON POWER Marvel M70 (32,64,128,256 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
GOODRAM Point (8,16,32,64 GB_gar. 1 év, gyári élettartam)
PATRIOT Tab (8,16,32,64 GB_gar. 2-5 év, gyári 2 év)
PATRIOT Spark (16,32,64 GB_gar. 2 év, a gyári 2 év)
SILICON POWER Jewel J05 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
SILICON POWER Jewel J06 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
SILICON POWER Jewel J07 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
SILICON POWER Jewel J08 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
SILICON POWER Jewel J10 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
SILICON POWER Jewel J50 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
SILICON POWER Jewel J80 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
TRANSCEND JF 710 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
SAMSUNG Flash Drive FIT (32,64 GB_gar. 5 év, gyári 5 év)
SAMSUNG Flash Drive BAR (16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári 5 év)
PATRIOT Stellar (16,32,64 GB_gar. 2 év, gyári 2 év)
SILICON POWER Mobile X31 (8,16,32,64 GB_ gar. 10 hónap, gyári élettartam)
SAMSUNG Flash Drive DUO (32,64 GB_gar. 5 év, gyári 5 év)Végülis a lista 3/4-e kb ez.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Nem. De ha megnézed az összefoglalót és a topikban ajánlott pendriveokat, akkor nagyjából lefedi a palettát. Egyedül a Goodram került bele, amiről eddig itt nem volt szó, a többi meg majd bele fog kerülni ami hiányzik, ő is leírta... A másik pedig, hogy azzal vádolod, hogy a saját véleményét írja bele, ezzel szemben te azt írod, hogy "Pláne olyan elemekkel, amivel a topic 90%-a nem ét egyet?!" Amit nem igazán értem honnan vettél, csak a saját véleményed próbálod ráhúzni az egész közösségre, rajtad kívül 1 valaki szólt, de neki is le lett írva, hogy még folyamatban van az összefoglaló készítése...
-
fukyu
tag
De, hogy konstruktív is legyek leírom az én listámat. Kérem, hogy aki késztetést érez rá, segítsen a kiegészítésében.
Alapvetően azokat gyűjtöttem össze, amelyekről van releváns tapasztalat itt vagy a pendrive sebesség topicban. Szóval olyanokat nem raktam bele direkt, ami szimpatikus, de konkrét, releváns vélemény (még) nincs róla (lásd: Samsung pendrive).
Transcend:
JetFlash 780 USB3.0
JetFlash 790 USB3.0Sandisk:
Sandisk CRUZER BLADE USB2.0
Sandisk ULTRA USB3.0
Sandisk ULTRA DUAL OTG USB3.0
Sandisk EXTREME USB3.0Adata:
Adata S102PRO USB3.0
Adata UE700 USB3.0 -
fukyu
tag
válasz Gabesz87 #8084 üzenetére
Definíció szerint nem tudom mi a topicgazda feladata, nyilvánvalóan nem személyeskedésnek szántam.
Mindössze arra szeretnék célozni, hogy szerintem egy összefoglalónak a közösség véleményét kell tükrözni és nem egy emberét.
Szerintem keversz valakivel, mert én egész biztosan nem kardoakodtam soha a Sandisk mellett.
Szerintem lehet a kiválasztásban egy szempont a garancia, de nem gondolom, hogy kizárólagosan ez lenne. Pláne, hogy nagyon sokan (megkockáztatom, hogy a többség) külföldről rendel.
Az összefoglalóban én biztos csak olyan termékeket ajánlanák, amikról van releváns számú és típusú visszajelzés, szerintem ez már kapásból fontosabb mint a garancia.
-
Gabesz87
veterán
Akkor én kommentelek! Szerintem ez bullshit!
Attól, hogy te nem ismersz valamit, nem jelenti azt, hogy az nem jó. Nem olvastam már vissza, de úgy láttam te a sandisk-re vagy ráállva. Mint ahogy írta lejjebb jim, a lista bővülni fog, sandisk is lesz benne nagy örömödre. Ő is ember, akinek nem ennyiből áll nyilván a napja, hogy itt ül nonstop, és írja az összefoglalót. nem tudom, nem vagyok benne biztos, de amúgy meg nem a topicgazda feladata az összefoglaló írása? Mert akkor nem nagyon értem az 1. mondatodat.
Összefoglalva: szerintem kár ezen vitázni (azt sem értem, min vitázol igazából). Ha érdeklődsz egy pendrive felől, használd a keresőt, vagy a google-t. Az összefoglaló meg szerintem egy iránymutatás, nem kötelezően követendő. Egyébként meg én is szívesebben veszek meg egy élettartam garis cuccot (főleg ha még az ajánlottak közt is van), mint egy 1-2 év garival rendelkezőt. Főként RAM-oknál.
Mindegy, ha megjött a pendrive- lehet, hogy csinálok egy sebességtesztet. Összevetve a 16GB-os A-Data S102 Pro-mmal. -
fukyu
tag
válasz jim bcs #8082 üzenetére
Értem én, hogy Te vagy a topicgazda, de már ne haragudj, de milyen jogon módosítgatod az összefoglalót? Pláne olyan elemekkel, amivel a topic 90%-a nem ét egyet?! Szerintem egy összefoglaló gyártását egy közös egyeztetésnek kell megelőzni. Persze, mindenki elfoglalt, de akkor minek kellett publikálni a listát, amíg nem teljes?
Én úgy gondolom, hogy elég sok eszközt teszteltem már, de a Te listádban szereplők feléről mégcsak nem is hallottam. Szerintem az lenne fair, ha odaírnád, hogy ez a Te listád, és nem a topic véleménye...
Nyugodtan kommenteljen, aki nem ért egyet velem a topic-ból!
-
-
jim bcs
nagyúr
válasz kerekfej #8078 üzenetére
Annak idején a ramoknál az Avexir-ől azt se tudták, hogy isszák vagy eszik, na ez most pont ugyanilyen. Fentebb írtam, hogy lesz bent sandisk is annak ellenére, hogy a 3 év gari az nem a legjobb, abban az árban ott vannak az élettartamosok.
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz kerekfej #8073 üzenetére
(#8073) kerekfej
Nem lesz bent minden, egyeseknél ugyanabban az árban a 3 év helyett az élettartam garancia többet ér. Én pl. hamarabb vennék egy goodram-ot mint egy sandisk-et, de ugye kinek a pap kinek a papné. Ha minden úgy van mint régen akkor még mindig a samsung szállítja a belsőt.(#8074) Gabesz87
Jól olvastad, 1-2 sandisk felvezetésre fog kerülni. Nyilván itthon még nem nagyon van Goodram drive, ezért több külföldi teszt után mérlegeltem a bekerülését és nem mellesleg az élettartam garancia az elsődleges szempontok között szerepel.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Gabesz87
veterán
válasz kerekfej #8073 üzenetére
Ha jól olvastam lentebb még nincs kész a lista. SanDisk sincs még pl.
Ha nekem azt mondja a többség, hogy ne vegyem, mert nem jó, nem ajánlott, nyilván nem veszem meg, de akkor mi alapján került be az ajánlottak közé??? Ilyen áron szerintem lehet, hogy teszek vele egy próbát. Aztán vagy bejön vagy nem... -
Gabesz87
veterán
válasz kerekfej #8071 üzenetére
MIért? Mégis az ajánlottak közt van. Sebességben meg ha tudja azt, amit az A-Data S102 Pro pendrive-om, akkor már elégedett lennék. Márpedig úgy látom, tudja azt, sőt olvasásiban sokkal jobb is. A kinézet meg nem érdekel, csak ne legyen ilyen hajszálvékony chip méretű, mert azokat rühellem.
-
Gabesz87
veterán
Kellene egy 64 GB-os pendrive, főként médialejátszásra. Sajnos a lejátszóm USB portjával, tápellátásával lehet valami, mert az USB-s 2,5-es külső HDD-ről való lejátszás megszakad egy idő után, lecsatlakozik. Van egy 16 GB-os A-Data pendrive-om, csak hát arra meg sokszor egy film sem fér fel. Szóval ezért gondoltam egy 64 GB-os pendrive-ra. Olcsóbb, mint egy új lejátszó. A Goodram Twistert néztem ki, sebességben is jónak tűnik, az ajánlottak közt van, és 5900 Ft-ért beszerezhető. Van róla esetleg tapasztalata valakinek? Vagy bátran megvehető?
-
merqree
őstag
Sziasztok!
Megbízható pendrive-ot keresek 5-10 perces frissítésű LOG file tárolására.
A kapacitásigénye a LOG file-nak elenyésző, egy év alatt összesen 12 Mbyte lett, ami 3 file-ból tevődik össze.
Addig eljutottam, hogy Adata legyen, és 8 GB-nál nagyobb felesleges, addigra tönkremegy az inverter úgyisEzt találtam: link
Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
kerekfej
addikt
válasz Henker2 #8063 üzenetére
SanDisk Ultra Dual USB Drive 3.0 OTG például
-
Henker2
addikt
Üdv!
Segítsetek!
OTG-s pendrive-ot szeretnék vásárolni mobilhoz és persze tárolásra!
Kikötés: USB 3.0, 3.1
Tudtok ajánlani olyat ami megbízható és gyors, mint olvasásilag mint írásilag?
Köszi
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
rocket
nagyúr
Ugylatom megszunt a Magyarorszagra postazas sincerytradingtol, kar erte
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
jim bcs
nagyúr
-
jim bcs
nagyúr
válasz headhunter #8051 üzenetére
Már vártam, türelem, még nincs kész teljesen, lesz Sandisk is.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
Üdvözletem!
Ajánlott adathordozókkal frissült az összefoglaló, az alján megtaláljátok, lehet csemegézni.
[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy 32GB-os USB3.0-ás pendrive-ot, átlag felhasználásra.
~5-6E Ft-ért mi most az ajánlott? Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
tudnátok segíteni? van pár pendrive, ami között nem tudok dönteni. 32 vagy 64 gigás lesz, ezt majd kitalálom.
- adata s102 pro titanium grey
- sandisk cruzer force
- sandisk ultra fitfontos, hogy csak ezek jöhetnek szóba. gondoltam rá, hogy felrakom kulcsra, de ezt elvetettem, így a cruzer annyira nem fontos, most az ultra fit és az s102 között filózom. megvenném az ultra fit-et, csak nem merem. nem értem, hogy lehet benne olyan gyors és megbízható chip meg vezérlő, mint az 5x akkora adata-ban.
köszönöm előre is
szerk.:
esetleg a sandisk xtreme?
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Gabis
őstag
Sziasztok,
melyik gyártó pendrive-jait ajánlanátok inkább, Sandisk vagy Adata? -
Ciccuka
veterán
-
Rajmi95
újonc
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni hogy milyen pendrrive-ot vegyek ? Ezt a három fajtát néztem ki igazán magamnak, de nem nagyon tudok dönteni közölük. Nem világos számomra hogy mivel is tud többet a másiknál. Esetleg adnátok tanácsot hogy melyik a legjobb és honnan érdemes megrendelni? ( Ha van más ötletetek azt is szívesen fogadom )[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
Mennyire lehetnek jók, gyorsak ezek az új Samsung USB 3.0 pendrive-ok?
Mindent kibír a Samsung új pendrive-ja
Érdekes USB 3.0-s pendrive-okat dob piacra a Samsung[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
headhunter
addikt
-
JumboJet
csendes tag
válasz headhunter #8027 üzenetére
lányegében a mérete igen, e a csatolófelülete sima USB kellene hogy legyen. Androidra meg miegymásra nem használnám
Vagy az valami plusz funkció rajta?Öngyilkosság: Főnév. Amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert FELMONDASZ!
-
ZeratulX
tag
- 16 GB
- megbízható, legalább 5 év gari
- USB3, normál sebességgelErre mit mondanátok? A megbízható részt azért írtam, mert sajna a kedvenc Corsair Flash Voyager GT-m is feldobta a talpát pár év után, pedig tőle nem igazán vártam ezt.
[ Szerkesztve ]
:: Eladó kishibás HD 7870 2G :: hardverapro.hu/apro/_185
-
JumboJet
csendes tag
Üdv; szeretnék egy Pendriveot venni, aminek eléggé gyors az adatátviteli sebessége ( játékot tennék rá és arról játszanék) USB 3as legyen, minimum 16 GB vagy afölötti ( 32, 64, etc...) és nagyon szeretném, ha micro pendrive lenne. tehát az a nagyon kicsi!
Van-e ilyen, vagy ehhez hasonló, és mennyibe kerül?
nagyon köszönöm urak!
Öngyilkosság: Főnév. Amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert FELMONDASZ!
-
-
-
-
válasz Ice&Lime #8014 üzenetére
Nem tudom mik azok a "védett" szektorok. De formázáskor csak pár szektort ír felül "kinulázza a fájlokra mutató táblázatot". Tehát nem írja végig az összes szektort (gyorsformázás), ha csak nem kéred.
Ha kezeli az elhasználódás miatt parkoló pályára tett cellákat, azt fájlrendszer szinten úgysem látod. Ha nem, akkor is meg a fájlrendszer jelöli meg hibásnak, hisz nem tudja írni/olvasni.
Ciccuka
Ez normális. Más teljesítményt nyújt ha sok apró fájlt kell ráírni, mintha egy nagyot. Nem véletlen tesztelik ezeket nagy és apró fájlokkal is.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Ciccuka
veterán
Az mitől lehet, hogy tesztprogramokban jól teljeset egy USB3.0 pendrive, de a a windows intézőben pedig felét se hozza. Hol lehet a hiba (ha az USB3.0 vezérlőkártya driver-e is cserélve lett)
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Ice&Lime
veterán
Ugyan az a helyzet tc-ben (show hidden files, system files) bekapcsolva és nem mutat semmilyen filet.
(#8013) cigam: szerintem is, csak éppen az a warning ami furcsa.
A formatálásra pedig ez lehet az indok: "Nem érdemes formázni (mert védett szektorok is formatálasra kerülhetnek), csak ha megköveteli a lejátszó vagy amibe bele van rakva."
[ Szerkesztve ]
-
válasz Ice&Lime #8012 üzenetére
Akár... Szerintem kicsit túl van lihegve/misztifikálva a dolog. Pl. amit írtál is, hogy van ahol az ajánlották ne formázd. Miért? n+1 alkalommal formáztam, írtam rá image fájlokat, oszt még mindég jól van.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz Ice&Lime #8010 üzenetére
Tuti nincs rajta (akár gyárilag) valami (rendszer/rejtett)fájl?
Teszteld le másik programmal, pl. chkflshBavid
Bemész a legközelebbi boltba, és veszel "átlátszó" pendrive-ot. Fogsz egy jóképű kalapácsot, és adsz a kis testinekFreeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Bavid
senior tag
Sziasztok, ilyen ház nélküli usb memóriát lehet itthon valahol kapni? Vagy valami helyet tudtok ahonnan gyorsan megjön? Én csak ali-n láttam sajnos
-
Ice&Lime
veterán
fat32-ön van eredetileg.
-
Ice&Lime
veterán
Az miért van hogy tesztelés elindításakor ezt írja ki:
microsdhc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Intel szerver SSD BAZÁR!!!
- ÚJ Micron szerver SSD BAZÁR!!!
- Toshiba MG10 - 20TB SATA, 3.5", MG10ACA20TE bontatlan, vadi uj
- 1 TB, 500 GB -os márkás 2.5", 3.5" -os PC , notebook HDD-k vegyesen a készlet erejéig!! AkciÓÓ
- Eladó új bontatlan WD Blue SA510 1TB M.2 SSD-30eFt, ADATA XPG SX8200 Pro 2TB M.2 SSD-50eFt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest