-
PROHARDVER!
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
SanDisk Ultra Flair 256GB. Érdekes itt a gyártói oldalon nincs 256GB. : [link]
Attól tartok az mind hamis ami 256-os, Nekem is van, írásra nagyon gyenge, zenelejátszásra jó. Ki mit tud ez ügyben? -
emiki6
veterán
Sziasztok!
Van egy sandisk cruzer blade-em windows telepítőnek. Van értelme jobbra cserélnem? Gyorsabban fog telepedni akkor a win? :D
Ha igen, akkor tudtok ajánlani valamit erre a célra? 4 giga is elég, bár ha több az természetesen nem baj. -
Vajga
tag
válasz
headhunter #11566 üzenetére
Nincs is rossz áron, szerintem megrendelem. Köszönöm a segítséget!
-
Vajga
tag
Sziasztok!
Valami hasonló pendrive-ot keresek, mint a SANDISK Extreme Pro 128GB, de elég lenne egy 64GB-os is, illetve az sem baj, ha nem kitolhatós. Van ennél mostanában gyorsabb?
Ami fontos lenne:
-64Gb az ár miatt, jó lenne 12k környékén vásárolni (ezen a 128Gb 20k-n már azért szívom a fogamat)
-gyors legyenKöszönöm előre is a segítséget.
-
Egon
nagyúr
válasz
csibe1 #11563 üzenetére
Annyiban árnyalnám a dolgot, hogy a 128 gigás, gyorsabb cucc végülis hozza azt, amit egy másik tesztben találtam: valamiért alulmér a Chrystaldiskmark, de a valós másolás írási sebessége szép egyenletesen 120 MB körül alakult, ami bár elmarad némileg a gyártói weboldalon található értékektől, szerintem elfogadható.
A 64 gigás Ultra Flair viszont elég gagyi, csak az olvasás értéke mondható jónak, de 3K-ért szerintem egynek elmegy. -
DrDobos
őstag
Hali!
Mostansag tele vagyok a memoriaplaza.eu hirdetéseivel, es tenyleg olcsók a pendriveok. Megbizhato bolt? -
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Megjöttek a rendelt pendrive-ok a Sinceritytrade-től. Szerencsére nem kapták el a vámon, de ez az össz örömöm bennük.
Rendeltem egy SanDisk USB Extreme Go USB 3.1 128GB (Z800) és egy SanDisk Ultra Flair 64GB (Z73) pent. Utóbbi mindössze 90/30, előbbi 195/63 MB-os olvasás/írás értékeket produkált CrystalDiskMark alatt. A netes teszteken ennél sokkal jobban szerepeltek.
Létezik, hogy hamis a cucc? -
jeni
félisten
válasz
Martean #11556 üzenetére
esetleg neked ez jó lehet,minden átalakító nélkül 128GB esetleg ebből kettőt veszel
a nagyobb elfogyott
más boltban még kapható picit drágábban -
Martean
csendes tag
Sziasztok!
Pendriveot keresek 256 GB-os méretben. Amire főleg használnám: pár GB-os videók tárolása. Ami fontos, hogy megbízható legyen, ne adja be rövid időn belül a kulcsot írásvédettségi hibával és legyen rá min. 5 év garancia. A sebessége az csak másodlagos, ami lényeges, hogy évekig tárolja a fájlokat, amik rajta lesznek. Ha 15-20 MB/s-al tudok rá másolni az már nekem megfelel. Ha esetleg lenne olyan, amin Type-C csatlakozó is van (rá tudom dugni telefonra is) akkor az maga lenne a tökély, de nem feltétel. Árban max. 20.000 Ft, már ha van ennyiért. Ha nincs ilyen árban, ami megfelel az elvárásaimnak, akkor is ajánljatok valamit és majd mérlegelek megéri-e a plusz pénzt.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
jeni
félisten
válasz
F-ECT$ #11553 üzenetére
Igaz ezek 10000Ft körüli árak.
5év garival a legolcsóbbak az Adata és a Kingstonok (ezt most jó páran nem javasolják)
Az Alza boltban vannak most akciósan cuccok.
SanDisk
valamit azt kell eldöntened,hogy sapkás legyen vagy kitolhatós valamint legyen rajta control LED és vízállós vagy fémburkolatú legyen?
Corsaira 64Gb verziósak 6-7-8000Ft
fajlagosan a 128Gb az olcsóbb.
ez is jó ár érték arányú
Az összefoglalóban vannak egyes modellek. -
F-ECT$
titán
3.0-s pendrive-ot keresek, 5 év garival, olyan 5e Ft környékén. Méretben elég a 64 GB, de ha belefér, akkor lehet nagyobb is. Sebesség elvárásom különösebben nincs, hozza az "átlagot". Mik az ajánlott típusok?
-
jeni
félisten
szia!
ezzel van valakinek tapasztalata?
még mindig tartja a minőségi színvonalat?Corsair Flash Voyager USB 3.0 128GB
úgy gondolom az egyik legmegbízhatóbb típus és márka.
nekem a piros 16GB GTX van meg vagy 10 éve és még mindig hibátlan.
arról nem is szólva,hogy egy strapa termék. -
King Unique
titán
válasz
Casoli #11549 üzenetére
Mitől, mégsem volt sikeres a firmware szintű kapacitásmódosítás, rossz volt a párosítás? Ha igen, az okozhat téglásítást. Más esetben lehet próbálgatni az eszközkezelős hibakódokra vonatkozó megoldási javaslatokat. Vagy kukázni a pendrive-ot, mert akár az előbbitől függetlenül is tönkremehetett, pláne egy ilyen eleve fake, tákolt példány...
Amúgy ha nem vásárlásra vonatkozik a kérdés, hanem kifejezetten valamilyen problémára, meghibásodásra, akkor azt legközelebb inkább a pendrive probléma társtopikban kellene feltenni.
-
válasz
King Unique #11536 üzenetére
Letéglásodott az egyik pendrive, vajon ezzel lehet még valamit kezdeni? Egyik pillanatról a másikra.
Ismeretlen USB-eszköz (sikertelen eszközleíró-kérés)
-
-
jeni
félisten
válasz
Ciccuka #11545 üzenetére
Egy másik PCIe Nvme csomagban volt hűtőpárnám egy vékonyabb fajta.
Az m.2 SSD-ről levettem a matricát és a helyére tettem a párnát. Így befért még a pici hézagon betolva.
A Transcend cuccot itthon vettem meg az Aquacomp boltban.
A csomagban csak a takaró lemez pluszban és egy csavarhúzó volt benne. -
jeni
félisten
Vettem egy ilyen Transcend m.2 adaptert.
Azzal az a gondom,hogy nagyon melegszik fájl (kb.25GB össz anyag) másolás alatt egy MZ-NTE1280 használata alatt. Kérdés ,hogy egy hűtőpadot (gumis fajtát) betéve ha elfér az csökkentené jelentősen a tólzú felmelegedését?
Ezért inkább egy rendes pendrive felé hajlanék inkább.Vissza olvasva az Adata S102 Pro 128Gb (50MB/S)ténylegesen széria hibás? Vagy inkább az AUE700 pro válasszam?
Esetleg a ScanDisk Ultra Fit legyen?Jobban örülnék a vicces nyuszi példáját nézve azért mert sapkája van neki verziónak.
A tologatós verziós azok idővel megkopnak ,kilazulnak,vagy az USB csatiba berakva nehezebben tehetőek meg mert ezeknél ellen kell tartani.
-
jeni
félisten
Szia!
Erre tudtok valamit mondani?
a muziker boltban ez a legolcsóbb
A chip szerint teljesen mindegy ,hogy az 128Gb vagy 256Gb az adott pendrive?
Árban a 256Gb meggyőzőbb mint egy 128Gb gondolom,hosszabb távon gazdaságosabb lenne.
Bár az is igaz jelenleg a 128Gb is elegendő lenne.
Abban az esetben az Alza boltban venném meg 8390Ft áron 60 hó garival. -
Yuumi
csendes tag
Sziasztok!
Ezek közül melyiket a legérdemesebb megvenni?
SanDisk Cruzer Blade Black 16GB (Z50) - 4.8 $
SanDisk Cruzer Force 16GB (Z71) - 5.2 $
SanDisk Ultra 3.0 16GB (Z48) - 5.6 $
Adata USB 3.0 UV128 Blue 16GB - 6 $Filmézésre, kisebb-nagyobb fájlok hordozására lesz használva.
-
válasz
Csoda történt, felismerte. Már csak arra kell rájönnöm, hogyan kell a kapacitáson változtatni.
-
válasz
Félreérthetően fogalmaztam, igen. Sok tool-t próbáltam, de egyik sem látja. Azért lenne jó feléleszteni, mert így ingyen volt, és a 32GB kapacitás töredéke is elég lenne. Ráadásul icipici méretű, pont olyan, mint ami a MINIPC popsijából nem áll ki. Boltban szerintem nem nagyon kapható értelmes áron, és a nagy kapacitásra sincsen szükségem.
-
King Unique
titán
válasz
Casoli #11535 üzenetére
Akkor ezt kellett volna írni, mert az előző félreérthető volt. Meg akkor a 2. eset áll fenn, vagyis a firmware tool nem ismeri fel, mert valószínűleg nem a megfelelővel van próbálva. Ami ilyenkor nem meglepő, meg rendszerint amúgy is melós megkeresni hozzá a megfelelőt, már ha találni egyáltalán olyat random a neten. A W10 meg nyilván nem lehet az oka, pláne ha a rendszer és az egyéb programok is megfelelően kezelik, felismerik a pendrive-ot. Ez ilyenkor alapvetően inkább az eszköztől (pendrive) és a hozzá való programtól (firmware tool) függ, az utóbbi kettő párosítása megfelelő-e.
Ha az előbbi módszer nem megy, akkor meg marad a használható lemezterület újraparticionálása, lásd a korábban linkelt válaszokat.Ha már a pénzt is visszaadták, akkor meg max. veszel helyette másikat, megbízható eladótól, meg lehetőleg nem gyanúsan olcsó (= jó eséllyel fake) pendrive-ot. Vagy eleve boltból, ott azért kevésbé futni bele ilyenekbe, ellentétben az eBay és társai nemzetközi online piacterek kínálatával.
-
válasz
King Unique #11534 üzenetére
Félreérted. Megvan a flash hardver típusa, felismeri a PC, és a ChipGenius is.
FirstChip FC1178BC chip van benne, csak a hozzávaló flash programok nem detektálják.
Lehet erre a Win 10 nem jó.
Szokásos ebay rendelés, ahol a vétalárat visszakaptam, mivel fake pendrive-t küldött az eladó. Nekem egy 8GB-s méretre átflashelt drive is jó lenne, mert az is bőven sok a TV okosítónak.
Nyilván lennie kell hozzá való szoftvernek, hiszen az eladó is átírta valahogy a kapacitást.
-
King Unique
titán
válasz
Casoli #11532 üzenetére
Itt az reális normál esetben, ha a 2. pontban említett xy firmware tool nem ismeri fel, mivel akármilyen pendrive-hoz, vezérlőhöz nyilván nem jók. Meg kell keresni a megfelelőt (leírás), ami nem egyszerű és az sem biztos, hogy van egyáltalán az adott pendrive-hoz megfelelő.
Az viszont elég érdekes, ha az 1. pontban említett programok, vagyis pl. a ChipGenius, H2testw, MyDiskFix stb. egyáltalán nem ismerik fel a pendrive-ot. Ha maga a Windows felismeri, vagyis megjelenik a lemezkezelőben és a fájlkezelőben is, azaz van meghajtóbetűjele, akkor az előbbieknél is meg kellene. Ha mégsem, akkor kérdéses, hogy maga a Windows érzékeli-e egyáltalán. Ha nem, akkor viszont pláne nincs miről beszélni, marad a visszaküldés és reklamáció, vagy annak híján kb. a kuka... -
válasz
King Unique #11531 üzenetére
Köszi! Sajnos egyik szoftver sem ismeri fel.
-
Sziasztok!
Nekem van 2db hamis Pendrive-m. Hogyan tudnám a 32GB kapacitást hardveresen 8GB-ra csökkenteni? Újrapartícionálás nem nyerő.
-
pczoher
csendes újonc
Sziasztok!
4k filmekhez milyen 128 gb-s pendriveot ajánlanátok?
usb: 3.0-3.1
15-18 ezerig max.Előre is köszi!
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Az összefoglalóban mit jelent az, hogy egy pendrive “mindenes”? A többit értem, de ez...
Kösz előre is.
p. -
direwolf
őstag
válasz
King Unique #11524 üzenetére
Köszi szépen a sok linket! Ezekből biztosan találok megfelelőt.
-
King Unique
titán
válasz
direwolf #11523 üzenetére
Egyrészt vannak hivatalosan Windows To Go használatra hitelesített pendrive-ok is, mint pl. ez és egyéb típusok. Viszont ezek nem éppen a legolcsóbbak, sőt rendszerint drágábbak a normál típusoknál.
Másrészt a hagyományos pendrive-ok a 4K értékeknél pont nem annyira acélosak, lásd pl. az egyes leggyorsabb modellek tesztjeit. Vannak ezektől valamivel jobbak is (példa), de még ez utóbbi is messze elmarad attól, amit egy ilyen, pendrive-szerű külső SSD (példa), meg egy standard külső SSD tud (példa).Összegezve az eddigieket, megfelelhet ilyen célra egy átlagosnál gyorsabb USB 3.X (valójában csak USB 3.0-s) pendrive is (példák), azon is úgy-ahogy elfut WTG-vel a Windows. Viszont ha igazán gyors megoldás kell, meg olyan ami strapabíróbb, vagyis van GC, WL, TRIM, valamint a SMART is működik, akkor egyértelműen a külső SSD a nyerő. Ami lehet akár pendrive-hoz hasonló fizikai méretű is, vagyis pl. egy ilyen M.2 SATA külső ház + SSD kombó. Sőt, mások is használnak WTG-hez innen a fórumról hasonlókat.
-
direwolf
őstag
Sziasztok!
Windows to go-ra keresek jó áron jó teljesítményű pendriveot (4k random írás/olvasás a lényeg) Melyik típus ajánlott? -
-
ph2012
senior tag
Itthon a 128GB-os pendrive miért nem kapható 6000 Ft körül? Nem kell gyors, TV-hez kellene felvételhez.
-
Egon
nagyúr
Rendeltem sinceritytrading webshopból 2 db pendrive-ot. Sajnos nem figyeltem az értékhatárra, és összesen 43.08 usd lett az ár. Tudja valaki, hogy ilyenkor mi van? Megfoghatják a vámon? Lehet azzal érvelni, hogy 2 db termék, és külön-külön nem vámköteles? Vagy mondjam le gyorsan inkább? Tegnap délután lett megrendelve, még biztos nem küldték ki...
-
ph2012
senior tag
Ez a szlovák pendrive megbízható: [link]? Nem kínai ahogy írják?
-
King Unique
titán
válasz
ph2012 #11511 üzenetére
Gondolom egyrészt azért is, amiért jelenleg az SSD-k is drágábbak, mint a HDD-k, meg ugye az előbbiekhez hasonlóan a pendrive-ok is flash technológia. Másrészt vélhetően a kisebb fizikai méret és ezáltal a könnyebb hordozhatóság is egy ok lehet, mint ahogyan pl. a 2,5"-os külső HDD-k is drágábbak lehetnek, mint a 3,5"-os változatok.
-
ph2012
senior tag
Ez megfelelő minőség: [link]?
-
ph2012
senior tag
1TB külső HDD 20.000 Ft körül kapható. Ehhez képest miért olyan drágák a pendriv-ok? A HDD-ben sokkal több bonyolult alkatrész van.
-
Yuumi
csendes tag
Sziasztok! Sinceritytradingtől vettem egy pendriveot pár hónapja egy ismerősömnek. Mivel nem érkezett meg visszakértem neki a pénzt. Most magamnak vennék tőle és ezt kapom miután rámegyek a Buy it now-re:
The seller isn't accepting bids or offers from you.
Vagyis nem vásárolhatok tőle. A courtesytradingtől szintén nem tudok rendelni, ugyan ezt kapom. Ez mégis a mi a franc? Letiltott, mert visszakértem a pénzt egy olyan dologért, amit meg sem kaptam?
-
zoltannagy
aktív tag
Nekem mondjuk a Kingston pendrivekkel soha sem volt bajom most is vettem egyet igaz csak filmeket másolok rá.
Vettem egy adata pendrivet kíváncsi leszek az mennyivel lesz gyorsabb...
A dvdolcso.eu-t ismeri valaki? Eredeti pendrivet árulnak? Elég korrektnek tűnnek a visszajelzések alapján. -
Eastman
addikt
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót, egy-két kérdésem lenne:
Az AJÁNLOTT USB 3.0/3.1 ADATHORDOZÓK lista mennyire friss? Elsősorban a garanciális időkre gondolok. Illetve a Kingstonok jelenleg ennyire nem ajánlottak?
Szerk:
Ezeknek pl. jó az áruk, mi velük a gáz?
128 Gb-os pendrive-ban gondolkodok, max. 7-8 körül...
Köszönöm!
-
Ciccuka
veterán
válasz
zoltannagy #11502 üzenetére
Lexar/Samsung/Transcend/Toshiba/Sandisk
-
zoltannagy
aktív tag
Sziasztok!
Én csak egy 32 GB-os pendrivet szeretnék, de nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a jobb (nekem idáig csak Kingston volt.
Adata S102 Pro Advanced 32GB Pendrive USB 3.0 - Aluminium
Vagy:
Kingston DataTraveler 100 G3 32GB Pendrive USB 3.0 (DT100G3/32GB)
Köszönöm előre is!
-
Blazkowicz
tag
Hello.
Egy megerősítést/javaslatot szeretnék kérni. 2 db pendriveot szeretnék venni.
1; 64 vagy 128 GB elsődlegesen videók tárolására/szállítására. Fontos lenne a sebesség. A kivitel nem annyira fontos. Én a kupakos megoldást kedvelem. Ár: 10-12e Ft.2; Erre csak pár GB adat fog menni így én egy 16 GB pendrivera gondoltam. Kevés adat, de az fontos! Itt jó lenne a kupakos.
Inkább fizetek többet a jól bejáratott, megbízható típusokért.Néztem a listát, de inkább kérdezek, mert nem tudtam leszűkíteni a kört
Amik szimpatikusak:
Patriot Supersonic Boost XT 16GB
Ez nincs bent a listában: Kingston DataTraveler Elite G2 64GBAmi benne van: Corsair Flash Voyager 128GB USB 3.0 Ebből a típusból van egy USB 2.0 8GB verzióm (11 éves), amit nem használtam nap mint nap, de örülök, hogy még rendben működik. Egyedül az írási sebessége ami zavar, de akkor nem voltak olyan értékek mint most. Több gigás fájlok írásánál tudja az 50MB/mp-t.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest