- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Milyen videókártyát?
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz flash- #13172 üzenetére
Normál esetben nyilván mindegyik pendrive-ot lehet FAT32-re formázni, sőt gyárilag is eleve FAT32 vagy exFAT fájlrendszerre vannak formázva.
A Windowsoknál a beépített particionáló és formázó eszközökkel viszont csak 32 GB-os kötetméretig lehet FAT32-re formázni, de ez windowsos külső programokkal áthidalható és még másik oprendszer (pl. Linux) sem feltétlen kell hozzá, ami korábban a pendrive probléma topikban is ki lett tárgyalva.
Az autós lejátszó, asztali médialejátszó, zsebrádió, tévé és társai készülékeknél gyakran az MBR / GPT partíciós séma szokott gond lenni, mivel gyakran csak az MBR sémát támogatják ellenben a GPT-t nem feltétlen.[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
nincsen live linux (de most hogy említed kezdőknek melyik ajánlott?, utána nézek) most egy foramttáló programmal próbáltam(minitool partition ) ami engedte de a zsebrádió amin használnám nem mindig szereti , most vagy a mérete vagy az a gond hogy usb3...
autórádió is van hogy küszködik a pendriveal...
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz flash- #13172 üzenetére
Úgy tudom Windows alól csak max 32GB méretű Fat32 partíciót lehet létrehozni a 'Formázás' párbeszédablakkal, de talán már ezt a korlátozást is feloldották parancssorból (diskpart).
Ettől függetlenül olvasni ennél nagyobb méretű Fat32 partíciót is tud. Arra nem gondoltál, hogy más oprendszer (Live Linux pl.) alól próbálod megformázni a lemezeket, és azokat visszaolvasni windows alól?
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
flash-
veterán
üdv
Fat32-re melyik pendriveokat lehet formázni? mert van itthon pár 64gb 32gb sandisk azokat már nem...
vennék tehát olyat amit lehet fat32 re. ötlet?
-
hito
nagyúr
válasz King Unique #13169 üzenetére
Végül csak beadtam a derekam és vettem egy DataTraveler Max-ot Inkább, mint hónapokon keresztül rendelgetni, meg tesztelgetni, hogy melyik tartja a sebességet, aztán meg anyázni. Majd megszokom ezt a nyúlánk méretet
Úgy szaladt fel rá a win11 (to go), hogy időm se volt feleszmélni. Ez azért egy egészen más szint. Köszi a segítséget még egyszer!
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Re-Tech
aktív tag
-
King Unique
titán
A Windows ISO írása a pendrive-ra addig gyors, amíg a nagy méretű
boot.wim
ésinstall.wim
/install.esd
fájlokat kell írni, ellenben amint a kisebb méretű fájlokat, ott nem meglepő a jóval lassabb írási sebesség, akár az 1 MB/s sem. Viszont ha nemcsak átmenetileg, hanem tartósan 1 MB/s, akkor az eleve abnormális még egy lassabb írási sebességet tudó pendrive-nál is, ahol ilyenkor felmerülhet a pendrive hibája is, meg ha egy újraparticionálás és újraformázás nem oldja meg. De az is lehet, hogy alapból ilyen gyatra az adott pendrive, aminél ha nem ad meg agyártó írási sebességet, akkor az nem véletlen és nincs min csodálkozni.
Az eddig leírtak lényege az lett volna, hogy ha gyors írási sebességet tudó USB-s külső meghajtó kell, akkor eleve célszerű a linkelt gyors pendrive vagy külső SSD kategóriából választani, mert a hagyományos pendrive-ok írásnál gyakran lassúak, amelyiknél nem is ad meg írási sebességet a gyártó, azok meg pláne és ott nincs min csodálkozni. De amelyiknél megadják, mint pl. a DataTraver Kyson 200/60 MB/s értékei, az sem feltétlen hozza azt stabilan, elég csak megnézni a pendrive irás-olvasás sebesség topik tesztjeit.[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz King Unique #13167 üzenetére
Pedig leírtam a problémát, csak elsiklottál felette:
"20%-nál beesik 1MB/sec sebességre. A vicc az, hogy egy teljesen átlagos microSD-re írva ugyanezt végig tartja a sebességet, ráadásul egy tök gagyi kínai Type-C microSD kártyaolvasóval."
Nem tartja a sebességet, szemben egy random SD kártyával. Az stabil végig, ez nem. A windows pendrive-ra írását a microSD elvégzi 10 perc alatt, ez a pendrive meg 3 óra alatt a fent említett oknál fogva. Tehát még egyszer: nem villám pendrive-ra van szükségem, hanem egy stabil darabra, ami masszívan, hosszabb távon is tartja azt a nem túl nagy sebességet.Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
King Unique
titán
Ha elég a 100/60 MB/s meg a 30 MB/s érték, nem kell az USB 3.X szabványnak megfelelő normális olvasási és írási sebességet tudó pendrive / külső SSD, akkor nem világos minek ezt ragozni, ennyi erővel vehető egy random USB 3.X pendrive, aztán azok is tudnak 30 MB/s körüli írást stabilan.
Előzőleg le lett már írva, hogy operációs rendszer és programok futtatásánál pont nem a szekvenciális maximum értékek, hanem a random (4K) olvasás és írás + az elérési idők a lényeg, amikben megint eleve jobbak a standard külső SSD-k és az SSD-alapú pendrive-ok, mint a hagyományos(an silány) pendrive-ok.
Az utóbbihoz kapcsolódóan a standard külső SSD-k és az SSD-alapú pendrive-ok írásterhelhetősége is nagyobb szokott lenni, mint a hagyományos(an silány) pendrive-oknak, ami Windows To Go és naplózó NTFS fájlrendszer használatánál megint nem utolsó szempont. -
hito
nagyúr
válasz King Unique #13164 üzenetére
Értem amit írsz, de elbeszélünk egymás mellett Az a microSD + olvasó kombó amit felhoztam példaként, 100/60-as sebességet tud, folyamatos írás mellett 30MB/sec a gyári adat. Na én már egy ilyen TypeC pendrive-val elégedett lennék, mert erről már futtattam windows OS-t és nekem elég volt. Ezért írtam, hogy nem kell nekem szélsebes, 1000/900-as pendrive, a töredékével is elégedett lennék, ha azt tudná stabilan.
-
King Unique
titán
válasz King Unique #13164 üzenetére
A pendrive irás-olvasás sebesség topikban hirtelen csak azokat a találatokat adja ki a kereső, de ez az Ultra Go is vsz ehhez hasonló gyatra írási sebességet tudhat.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Le lett írva már nemrég a másik topikban és most itt is, hogy ha gyors olvasási és főleg gyors írási sebesség kell, akkor a #12651 számú hozzászólásban linkelt pendrive-ok vagy külső SSD, meg hogy Windows To Go célra is eleve olyanokat javasolt használni. Pont!
A SanDisk Ultra Dual GO pendrive viszont megint nem az előbbi kategória és annál világosan fel van tüntetve a a hivatalos adatlapján
- elsődlegesen mindig azt kell nézni, nem az XY webáruházak esetenként hiányos / pontatlan / téves adatait - , hogy az olvasási sebesség 150 MB/s, nem az írási sebesség.Ahol az a 150 MB/s is egyébként a 32 GB-os modellnél annyi a hivatalos adatlapja alapján, ellenben a 128 GB-os modellnél már 400 MB/s, viszont az írási sebességet nem adják meg, mert az gyatra, az olvasási sebességnek a töredéke lehet.[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz King Unique #13162 üzenetére
Köszi a választ! Nem vártam én csodát, nekem bőven elég lett volna, ha tartja azt a sebességet, amit az első 10 percben, de utána brutálisan visszaesik. Abszolút elégedett lettem volna, ha hozza az átlagos microSD + Type-C olvasó tempóját, de hogy azt sem, az azért meglepett. Szerintem ez nem normális, valószínűleg hibás darabot fogtam ki.
Amiket linkeltél túl hosszúak, nekem pont az lenne a lényeg, hogy tényleg apró méretű legyen.
Ez esetleg jó lehet? Írás is fel van tűntetve, akár 150MB/s. Mondom, nem kell nekem fénysebesség, csak egy tisztességes tempó, amit tartani is tud hosszútávon.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Operációs rendszer és programok futtatásánál nem a szekvenciális olvasási és írási sebesség a lényeg, hanem a random olvasás és írás, valamint az elérési idők, amely utóbbiak terén eleve jobbak a standard SSD-k meg az SSD-alapú pendrive-ok, mint a hagyományos pendrive-ok, SD memóriakártyák, HDD-k, stb.
A DataTraveler 80 M sorozatnál csak a 200 MB/s olvasási sebesség van megadva gyári adatként, ellenben az írási sebesség nincsen, ami nem véletlen, mert valószínűleg elég gyatra és nem tud villogni vele a gyártó. Sőt, ha fontos a gyors írási sebesség, akkor olyan pendrive-ot eleve nem is szabad megvenni, ahol sumákol a gyártó és nem ad meg írási sebességet.
A Kingston kínálatából eleve a DataTraveler Max sorozat modelljeit érdemes megvenni, ha igazán gyors pendrive (pendrive szerű külső SSD) kell, az már normális olvasási és írási sebességet tud az itteni tesztek alapján is. Egyéb gyors pendrive-okról pedig a #12651 számú hozzászólásban volt szó.
Másik opció egy M.2 SATA / PCIe NV,Me SSD + ahhoz való USB 3.X külső ház párosítás, ilyenekről is volt már szó itt. Példák: #12804, #12740,#12761.
Viszont ez pendrive topik, ellenben a 2,5" és M.2 formátumú külső házakkal a "Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja", a belső SSD-kkel és a gyárilag készre szerelt külső SSD-kkel pedig a "Milyen SSD-t vegyek?" topik foglalkozik, ez ügyben értelemszerűen ott kellene érdeklődni.[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Vettem egy Kingston Datatraveler 80M 128GB pendrive-ot és az a gondom, hogy baromi lassú. Gyári adat és tesztek szerint 200/100 a sebessége. Windows to go OS-t írnék rá, de 20%-nál beesik 1MB/sec sebességre. A vicc az, hogy egy teljesen átlagos microSD-re írva ugyanezt végig tartja a sebességet, ráadásul egy tök gagyi kínai Type-C microSD kártyaolvasóval.
Szerintem ez így nagyon nincs rendben. Visszaküldöm Alzába. Kérdésem az lenne, hogy milyen maximum ekkora fizikai méretű (nem kapacitásban) pendrive-ot javasoltok, ami tartja a sebességet hosszú távon is? Ez eléggé melegszik és gondolom azért esik vissza a sebesség.
-
tom81042
tag
válasz Re-Tech #13158 üzenetére
Ja neked is a Blitzwolf bw up3 van? Amugy ez rendkivul jo cucc (volt) - foleg annyi penzert, valami 13k volt. En osszesen nem masoltam rajta - rola 2-3 TB-nal tobbet 2021 Majus ota és mégis megdoglott De igy magatol pihent az asztalon 3 honapot utana bedugom es semmi.
Ja és ennél volt az a rendkivul idegesito bug, hogy nem 3.2 -on csatlakotott alapbol még Win10 alatt es 100MB/sec volt az iras. Es kihuzutam es bedugtam ujra es jo lett. De ha benn hagytam a pc-ben akkor reboot utan ujra 100MB/sec lett, vagy volt hogy 40 MB/sec ami ugye USB 2.0
Win 11 alatt szerencsere megjavult.Illetve a Hisense U8QF TV-ben is ha bedugva feletettem akkor a tv-t tobbe kikapcsolas utan nem lehetett bekapcsolni, csakis aramtalanitas utan!!
Szoval azert viccesek tudnak lenni ezek a kinai dolgok!
-
tom81042
tag
-
tom81042
tag
Nekem egy Blitzwolf bw up3 van 3 éve vettem, és nem is használtam egy ideje. És most probáltam volna használni de elromlott.
Előtte egy kis samsung is elromlott par het alatt.Bedugom es nem tortenik semmi nem ismeri fel se a tv se a pc.
Ez lehet ami hasonlo, 5 ev garanciaval:
https://firstshop.hu/kingston-datatraveler-max-usb-32-gen-2-256gb-dtmaxa256gb-p200625Most veszek egy ilyet. Kivancsi vagyok mikor romlik el
-
King Unique
titán
válasz demmer123 #13154 üzenetére
Nem valószínű az elégtelen USB-s tápellátás egy pendrive vagy pendrive szerű külső SSD használatánál, amikor a tévéken lévő USB 2.0 port jó esetben akár egy nagyobb áramigényű 2,5" külső HDD-t is meghajt, ha "HDD 5V 1A" jelölésű port, akkor annak meg pláne elégnek kell lenni.
A médialejátszóknál, okostévéknél gyakran inkább az MBR vs. GPT szokott probléma lenni, mármint hogy az ezeken futó operációs rendszerek nem minden esetben kezelik a GPT partíciós séma szerinti belső / külső meghajtókat. Ha az utóbbi (GPT) a gond, akkor arra megoldás az MBR séma szerinti újrainicializálás.
Az USB-szabványok eleve visszafelé kompatibilisek, ami értelmében USB 3.0 porton nyilván működni fog az USB 3.2 eszköz is. Úgy meg pláne, hogy az USB 3.0 szabvány újabb elnevezése USB 3.2 Gen 1(x1), a tényleges USB 3.2 a Gen 2 (10 Gb/s) és a Gen 2x2 (20 Gb/s), ellenben a Gen 1 (5 Gb/s) lényégében USB 3.0, stb.[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
Sziasztok! Egy ilyen pendrivet szeretnék venni Kingston DataTraveler Max 256GB USB 3.2 (DTMAXA/256GB), 4k oled tv-hez + médialejátszon lenne használva ami csak usb 3.0 foglalatú.
Viszont olvastam árukeresőn semmilyen készülék nem ismeri fel
"TV és egyéb készülékek nem ismerik fel, valószínűleg a nagy áramfelvétel miatt. Ezek a készülékek nyilván USB 2-es szabványúak."
Mivel a médialejátszom csak usb 3.0-ás és ez viszont USB 3.2-es akkor nem fogja felismerni? Bocsi ha hülyeséget kérdezek.
[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
-
pilu85
őstag
válasz cidalain #13150 üzenetére
Én ezt megértem. A gond akkor van, ha épp nincs miről kiírni, mert mondjuk a jelenlegi windows nem indul, másik gép meg nincs a közelbe. Szeretem bebiztosítani ezt a dolgot. Én képes vagyok külön kis vasakat tartani.
Illetve valaki kér egy telepítőt, akkor készségesen tudok segíteni, ha ritkán is.
A type c hiánya énis tudom hogy áthidalható, de foglakozni kell vele ha szükséges. De ez igaz a micro sd átalakítóra is.[ Szerkesztve ]
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
King Unique
titán
válasz pilu85 #13147 üzenetére
Telepítési adathordozónak nyilván nem kell extra gyors pendrive alkalmanként azt a 4-6 GB-os Windows 10/11 ISO-fájlt kiírni, olyan célra megfelel egy lassúbb modell is. + A telepítésnél úgyis az olvasási sebesség a lényeg, azt meg azért a lassabb USB 3.X pendrive-ok is hozzák olyan szinten, hogy elegendő legyen.
Kivétel az az eset lehet, amikor pl. Ventoy multiboot telepítőt készít a felhasználó, ahol felmásol egyszerre több ISO-fájlt egy nagyobb tárolókapacitású pendrive-ra, akár pl. 6-10 db-ot vagy még többet, ott már nyilván jobban számíthat az írási sebesség, ha hamar akar végezni.
Szerintem bőven jó telepítési adathordozó célra egy pendrive, nem kell SD memóriakártya + ahhoz külön USB 3.X kártyaolvasó kombóval bonyolítani, de ha valakinek az utóbbi megoldás felel meg jobban, akkor hajrá.
A Kingston DataTraveler Max pendrive esetében egyébként eleve van külön USB-A és külön USB-C csatlakozós változat, nem kizárólag csak USB-C, amit a hivatalos weboldalon lévő egyik kép is jól szemléltet. Na meg manapság szinte fillérekért lehet kapni USB-A - USB-C és USB-C és USB-A adaptert is, vagyis már csak emiatt sem feltétlen probléma, ha egy PC-n nincsen USB-C port.[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz pilu85 #13147 üzenetére
Ha 3 évente kéne telepítenem, akkor félretenném az iso-t gépre, és használat előtt kiírnám a pendrivera. A francnak vennék erre egy külön vasat.
Most erre én egy halott alaplapú notiból vettem ki a 120-as nvme SSD-t egy külső házba.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
pilu85
őstag
Sajna ezek 20-30 megát ha tudnak a gyakorlatba. De járható út.
[ Szerkesztve ]
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
Gyok2
senior tag
válasz pilu85 #13141 üzenetére
Nekem viszonylag sűrűn akad, hogy csinálnom kell egy telepítőt, eddig is kivártam, de jobb lenne kicsit gyorsabban. A linkelt gyors és nagy verziókra nincs igényem, ez viszont még akár jó is lehet: [link] Árban és teljesítményben is hozza, amit elgondoltam.
Tiszta Windows, rendes ház
-
pilu85
őstag
válasz King Unique #13146 üzenetére
Lehet félre érthető voltam. Valaki nemrég 16gb os 80mb/s körüli sebességű pendrive felhozatalról érdeklődött.
Telepítésre használná.
Ezért nem érdemes az általad említett ssd alapú pendriveot venni. Usb C sok gépen nincs, az a kingston megint kicsukva.
Nehogy félreérts, tényleg semmi kötekedés nincs bennem.
Annyi h én a micro sd+usb 3 tetszik windows telepítêsre. A hordozhatóság miatt is. Természetesen egy laptop vinyó sem rossz. Egy 3 évenkénti telepítésre én maradok a micro sd-nél. 80-90 mb/sec read and write Peace.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz pilu85 #13135 üzenetére
Azért az egész mostani felhozatalt nyilán nem, pl. ezeknél a pendrive-oknál nem gyorsabbak az említett típusok, a gyatra micro SD meg pláne nem.
SSD-knél áramtalanított állapotban általánosan azért nem feltétlen 3 hónap az adatok megőrzése, hanem SSD-től függően lehet X év is (példa), ha rendszeresen használva van, akkor meg eleve nem téma ez.
Operációs rendszert manapság eleve SSD-ről javasolt és szokás is futtatni, azon tárolni, meg azt eleve rendszeresen használja a felhasználó, vagyis ott nem szokott gond lenni az előbbi.
A micro SD nem világos miért van kiemelve, amikor a hagyományos pendrive-ok és a micro SD eleve a flash technológia alja, amiknél még pl. a Wear Levelling sem feltétlen működik normálisan (bővebben) és pont hogy az SSD-k a magasabb és fejlettebb szint.[ Szerkesztve ]
-
pilu85
őstag
Úgy tudom, hogy a cellák tlc nél a garantált az hogy 3 hónap.(ssd topikba jobban vágják) . Ennek ellenére fél év meg 1 év után is mondják hogy teljesen jók voltak az adatok. A gondot az okozza, hogy a töltést lassan elvesztik a cellák, ha nincs bekapcsolva, használva. Pl családi fénykepet biztos nem tarolnék rajtuk, sem oprendszert, ami lehet 3 év múlva kell csak . Ezért voltam a micro sd pártján.
[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz pilu85 #13141 üzenetére
Ha tárolni akarsz, akkor inkább HDD-t kéne a külső házba tenni. SSD-nél lassabb, de pendrive-nál gyorsabb.
1 TB és alatta olcsó, tele vele a padlás, a régebbi notikból SSD-re cserekor egy csomó kikerült. Itthon is akad vagy 3-4 db, ebből kettő ilyen módon felhasználva (TV mellett, meg adatmentés offline tárolására)>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
pilu85
őstag
Végülis igazad van.Viszont van egy kis aggodalmam azzal kapcsolatban amugy, h pl. Az ssdt elrakod, s 2 év mülva kell csak elővenni, addigra az adatok károsodhatnak, tudjuk, hogy nem tárolásra valók, micro sdnél úgy tudom nincs ilyen(ha jól tudom)
Ha windows telepítőről beszélünk, és elég ritkán is telepítünk...micro sd 80-90 megája is teljesen jó, azt a kb 5.gigát a telepítő gyorsan átmásolja, olyan egetverő különbség nincs. Úgyértem h 2 évente 2 perc helyett 7 percig másolja fel a telepítő fájlokat. Az 2 évente semni. Bocsi hosszúra sikerült, vélemény?[ Szerkesztve ]
-
-
Gyok2
senior tag
válasz pilu85 #13135 üzenetére
Lehet, hogy én is rámegyek erre a kis SSD + átalakító vonalra, az lesz a leggyorsabb, legolcsóbb. Jetflash 780-am nekem is van, 32 GB, jó tempókat hoz, nem is olcsó darab. Köszi az infót, azt gondoltam, kicsivel jobbak a mai pendrive-ok, de akkor ez téves.
Tiszta Windows, rendes ház
-
pilu85
őstag
Talán érdemes micro sd+usb3 as átalakító mellé, nem olcsó annyira, de a pendriveok ultra gagyik....a kb 8-9 éves adata ue700 64gb, meg a hyperx 64gb-osaim hülyére verik az egész mostani felhozatalt. 200al olvasnak az adata 80al ír a hyper x meg 200 felett...
Egy nem túl drága micro sd már 80-90 el ír meg olvas is. Teszteltem. Az már kielégítő. Van egy 1000 éves 8gb-os Tanscend jf780-em is. 20al ír, 100al olvas. Nem dicsekvés képpen, de ezt az olvasást a mostani pendriveok nem tudják, max 1-2 típus. Igazi vicc számomra...[ Szerkesztve ]
-
Toomy
senior tag
Most vettem itt a HA-n.
Ha kifogja az ember akkor 3000-ért is lehet találni, de arra gyorsan lecsapnak.
Ja és a temu-n vannak ilyen usb 3.0-ás sata III-as kábelek 1200-1800Ft-ért,
szóval még azon is lehet spórolni. Fogok is rendelni 1-et tesztre.[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Vannak azért jó pendrive-ok a mostani kínálatban is, de egyébként én is arra jutottam, hogy egy régi, nem használt ssd vagy hdd valamilyen rackben talán jobb választás. Én most egy régi 7200-es laptop vinyót használok usb házban.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Toomy
senior tag
Sziasztok!
Sokat olvasgattam itt a témában és arra a következtetésre jutottam, hogy a jelenlegi pendriveom helyett ami egy SanDisk Cruzer Glide 32GB 40/7 Mbit/s olvasás/írást tud veszek egy másik gyorsabb pendrivot. 10-20Gb-os filmeket másolok rá a mozizáshoz és van hogy 40 percig másol rá egy 20Gb-os filmet.
Itt olvasgatva világossá vált hogy az újabb USB 3.2-es pendrivok sem gyorsabbak jelentős mértékben.
Ezért ma vettem használtan egy sata III-as 2,5-ös ADATA SX930 120Gb-os ssd-t. Amit beraktam egy 7-8 éve vásárolt ilyen USB 3.0-ás tokba.
USB 3.1 -en teszteltem a CrystalDiskMark-al 460/450Mbit/s az olvasás/írás.
Egy 20G-os filet másoltam rá és a Win10-en belül 170Mbit os írási sebességet mérek folyamatosan. Kb. 1 perc alatt végzett is.
Az olvasás az 270Mbit/s -al megy rajta.
7500Ft volt így az egész és tuti jobban jártam mint egy 5-6ezer forintos 3.2-es pendrive-al.
A másik hogy a 2007-es samsung led TV-m is simán olvassa így a filmeket, valamit a szintén nem mai AMIKO Impulse H265 T2/C set top box is látja az eszközt az USB-re dugva.
Szóval nagyon megérte az 1-2órás kutakodás itt a topikban. -
Gyok2
senior tag
Milyen pendrive-ot érdemes most, ha csak telepítésre használnám? Valami olyan 16 GB-ost keresek, ami tud 40-50 MB körül írni, és ne legyen túl drága, nagyjából ennyi a kritérium.
Köszi.Tiszta Windows, rendes ház
-
cidalain
veterán
én most épp szívtam a héten T7-tel.
összehasonlítva egy 2,5" SS-vel külső házban azt tapasztaltam hogy lassú mint az állat. Próbáltam Crystal Disk Mark-kal tesztelni, de ott meg hihetetlen értékeket produkált úgy hogy valami másfél óra alatt nem jutott a teszt végére. Rendeltem helyette egy 2,5" ssd-t és egy külső házat, aztán alaposabban kitesztelem, mert 2 hónapos, és akkor megy vissza gariba.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
t72killer
titán
Most nézem, ide jobban passzol a kérdés, 2TB körüli "pendrive" szerűséget keresek, de kicsi külső SSD is belefér. Milyet javasoltok? Ez tetszik, de kicsit drága (2TB)
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
pilu85
őstag
Oksi. De még a futárjaik is lopnak meg minden, ha eddig nem jártál pórul akkor óvatosan....
-
kutga
nagyúr
válasz pilu85 #13120 üzenetére
Nem feltétlen, de tudni kell, hogy az eMAG egy piactér, így nem csak az eMAG árul ott, és bizony bele lehet szaladni csalókba. Nekem eddig szerencsére nem volt gondom velük, de nem sokat rendelek onnan.
-
pilu85
őstag
-
kutga
nagyúr
válasz GoodSpeed #13116 üzenetére
Ezt azért olvasd el hozzá, a Secure boot támogatás nem tökéletes, úgyhogy én a telepítés idejére ki szoktam kapcsolni, majd azt követően vissza. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Igen, és ingyenes is.
Előző hát javítása: feltelepítettem.[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Köszi, erről még nem is hallottam. Most úgy oldottam meg hogy elkészítettem a szükséges Windows 11 telepítőt RuFus-sal, azzal fel telepítettem a laptopra Windows 11 egyet, vélhetőleg évekig nem kell ezzel foglalkozni, majd mct-vel létrehoztam egy új Windows 11 telepítőt, így helyre is állt a rend.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
celf
őstag
sziasztok! látom az összefoglaló kicsit már régebb lett frissítve. van jó 1TB-os pendrive sztetek, ami nem annyira drága?
illetve akár portable ssd, vagy valami strapát jól bíró 1-2 TB-s adathordozó sem áll feltétlen távolt tőlem. akár drágább is, ha jó. ezek amúgy EMP ellen is védve vannak vajon?[ Szerkesztve ]
-
Gh0sT
addikt
Segíteni ugyan nem tudok, de én is pont ilyen pendrive-ot keresek.
Annyi kiegészítéssel, hogy nekem elég egy 8 GB-os.Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Helló, van itthon egy 10 éves CORSAIR Flash Voyager USB3 32GB pendrive-om, csak Windows 11 telepítő van rajta folyamatosan.
Viszont kellene egy másik Pendrive is, mert az egyik Pendrive MCT-s a másik meg RuFus-os lenne mivel anyukám laptopjához olyan kellene. Milyen Pendrive őt ajánlanátok?be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Ilyen cuccot, mint a SanDisk Connect lehet meg vasarolni, vagy ez teljesen halott tema?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
cidalain
veterán
válasz -secret- #13104 üzenetére
a reconnect az majdnem biztos hogy táp(érintkezési) probléma. kikopott a csatlakozó, belül megnyekkent valami.
a másik majdnem biztos, hogy az autó fejegységének átállítódása, egyszerűen más lett a fájlok rendezési elve.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Arcképgyáros
Van egy mini pendrivem (Sandisk 32). Kocsiba használom zenékre. Rádugom gépre, hogy másoljak rá és egyszerűen lehetetlen. Folyamatosan reconnectel a Windowsra.
Mi a baja? Meghalt?
Kocsiban meg átrendeződtek betűrendbe a zenék róla. Ezt sem értettem...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL, SZÁMLÁVAL (a Te nevedre kiállítva)! 0 óra, 0 GB! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Új SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
- Új SanDisk Extreme 128GB és SanDisk Endurance 128GB
- BONTATLAN! WD Western Digital Blue SN580 1TB M.2 PCI-e Gen4 SSD!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest