Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bitpalace
senior tag
mit tudok kezdeni? Mert beszarok, hogy 2gb kártya nem viszi szépen a játékot, bár tudom hogy ez most kivételesen CPU betegség, de akkor is. Játéknál a vga számít és igen is ennyi pénzért vigye már szépen a játékot.
-
franc0
őstag
válasz
Anthony001 #2193 üzenetére
Elköveted a tipikus hibát, proci alapján veszed a játékos laptopot. Az a proci feleslegesen erős (asztali szint bőven), cserébe fűt mint állat. Játszani nem fogsz tudni tőle jobban, mert VGA limit lesz.
150-ért kapsz AMD HD7670-es vagy nVidia 630M-el szerelt gépet, ezekkel pont ugyanúgy menne a gáma. Inkább vegyél bele SSD-t a maradékból.
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Ezzel a y570-el kezd egy kicsit tele lenni a ...om! Rendben van hogy melege van, nem csodálom, de hogy emiatt ne legyen élvezhető egy játék az gáz! Nem tudok semmit rendesen játszani, mert ez a szar trottingol mint állat.... Hiába van hatékony hőszórásba meg trottlestop program is futhat feleslegesen. SEMMI!
Komolyan mondom bánom, hogy megvettem...nagy gamer laptop...AZ! -
csonti07
tag
sziasztok
laptop vásárlás előtt állok és most akadtam rá erre a sony-ra.
olyan 150 körül nézelődök és ugye a 15,6-osok között, annyit szeretnék kérdezni, hogy ez a nagyobb képernyő az 5 különbség mennyivel teszi sokkal nagyobbá érzésre illetve, hogy általánosságban mik a vélemények ezekről a nagyobb gépekről.
előre is köszi. -
Tikakukac
titán
Ennyit tudok javasolni, menj a Linux topikba és érdeklődj, hátha van valakinek pont ilyen gépe. De amúgy is üzleti sorozat alja ez a masina, tuti használják Linux alapú dolgokkal is. Szerintem mennie kell mindennek flottul. Esetleg polip lehet tud mondani olyat, aki így használja, múltkor azt mondta, hogy ők az egyik legnagyobb viszonteladók. Hátha.
-
-
Tikakukac
titán
Semmi gondod nem lesz velük, ha hibrid rendszert akarnál, na az lenne rémálom, de csoporttársam 1 nap alatt azt is bekonfigolta. Nálam 2 gép is van itthon Linux alappal, egyik Ati karis, másik meg integrált. Semmi bajuk nem volt soha, hiába a rémhírek.
Ha azt mondják a guruk, hogy abszolút zsákutca (amit kétlek), akkor NP300 Samsung sem rossz választás és abban van dedikált. De mondom, kérdezz be a nagyon pingvinek topikjába, szerintem semmi fennakadás nem lehet. De ha nagyon kell akkor valaki szerintem tol egy Live CD-t, elég népszerű gép. Esetleg keress rá a neten.
Rákerestem. Sima Ubuntu élből lekezelt mindent, fényerő állításról habogott a srác valamit, de arra is mondtak valamit. Szerintem simaliba.
-
maxima
tag
válasz
Tikakukac #2187 üzenetére
Szia!
Nem ismerem az IGP megoldásokat és nem szeretnék
velük feleslegesen küzdeni, az Nvidia minden grafikus
kártyája korrektül minden hercehurca nélkül müxik
Linux alatt is + a megosztott rendszer/video memória
sem a kedvencem.
Valóban 4 Gb-ra gondoltam.
A Lifebook A531 valóban szimpatikus lenne, pláne itt
a fórumon olvasottak miatt is de az is IGP-s.Üdv.
-
maxima
tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék venni (az elsőt) teljesen általános felhasználásra,
+ programfordításra, semmi játék, kb. 160000 Ft. körüli áron.Amik kellenének:
Core i3 processzor
15,6" képátló
dedikált Nvidia videokártya (512 Mb elég)
4 Mb RAM
legalább 1 USB3 port
a lehető legjobb Linux kompatibilitás
stabil "jó" bilentyűzetJavaslat?
Köszi. -
dReeZyr
csendes tag
Köszönöm az eddigi segítséget de még mindig nem tudom hogy melyik noti lenne a jobb választás ( lenovo z580 v. y570). Az y570 megéri a +30k felárat?
-
Tikakukac
titán
válasz
Anthony001 #2183 üzenetére
Van véleményünk. Az pedig rossz. Inkább mondd mennyi pénzt költhetünk és mire használnád pontosan. Tuti lesz jobb gép.
-
Anthony001
senior tag
Üdv!
Laptopvásárlás előtt állok, ki is néztem már egyet:
ASUS K53SV-SX939V
Erről van valakinek tapasztalata, véleménye?
Előre is köszönöm.
-
fireman
tag
-
fireman
tag
Sziasztok!
Az alábbi gépekkel szemezek (többek javaslata alapján) a 150-200e kategóriában, szerintetek melyik a nyerő?
Felhasználás:
- office
- fullhd film
- kevés játék (COD, FIFA)
- kevés munka (építész tervező programokkal -archicad, autocad- csak kész rajzok megnyitása, nem tervezésEsetleg valami más javaslat?
-
xsteven85x
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék, tanácsot kérni milyen laptopot vásároljak. 150,000Ft szánokrá, amire használnám főként netezésre film letöltése és nézése meg apróbb játékok pl. 3D póker.
A segítséget előre is kösszönöm! -
Gooner
csendes tag
Sziasztok!
Notebookot szeretnék vásárolni 200000 Ft környékén.Általános használatra lenne, filmnézésre(néha HD), illetve néha játékra(az újabb játékok közül csak a Fifa sorozat érdekel, más nem nagyon).Egy strapabíróbb gép kéne mivel ezt 3-4 évig szeretném használni.
Egy masszív viszonylag jól kinéző gépet szeretnék, fontos lenne a jó billentyűzet, és a touchpad is.Eddig 2 gépet néztem ki, ezekről is szeretném kikérni a véleményeteket.
1.Toshiba Satellite L850-13U
2. Samsung NP300V5A-S0AHU
Nézegettem a Lenovo(Z sorozatot) notebookokat is , de olvastam a szervizzel kapcsolatban negatív tapasztalatokat. -
pitetomi
csendes tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék vásárolni max 150-160k-ért. Filmnézésre, internetezésre, skypolesra és max 1-2 játékra kellene (pl. Fifa, COD). Amit eddig nézegettem, az Toshiba Satellite L850-13U
Légyszi segítsetek, hogy ez jó választás-e vagy van esetleg jobb?Előre is köszi mindenkinek a segítséget!
Üdv: pitetomi
-
Kispotter
tag
Sziasztok! Melyik laptop vidikari erősebb?? Radeon HD 7610 vagy GT520M vagy GT 410M ??
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
brumi1024 #2153 üzenetére
Nem én félrevezetem a többieket, Polip kolléga imád okoskodni már megszoktam amúgy.
Viszont Spyduck Y570-es tesztjében tényleg elírta ezt az egészet. Így fogalmazott:
"Nagy örömömre a notebook AccuType „lélegző billentyűzettel” rendelkezik, ami annyit tesz, hogy a hűtéshez szükséges levegőt nem alulról, hanem a billentyűzet közül szívja be, így az ölben vagy ágyban is bátran használható."
Mondjuk már mind1, de azért érdekes hogy majdnem fél év alatt senkinek sem tűnt fel...
-
Tikakukac
titán
-
B-L-A-C-K
titán
Megint marhaságokat írok? Szerintem megint te vagy a túl okos, úgy hogy utána se jártál...
Alulról szív, egészen pontosan itt:
Tudom mert direkt megnéztem, de most hogy így feljött ez a téma egy papírzsepit oda raktam, és gondolom ha lefordítva nem esett le akkor csak szív nem???
Vagy ezek után is én vagyok a hülye, és te vagy az okos?
-
fogtunder
nagyúr
nem feltétlenül, a gép fórumában volt erről szó pont nemrég. a lenovo nem igazán frissít a gyári vga driveren, tavalyi az utolsó, ami júliusban azért eléggé gáz annak, aki érdemben szeretne játszani.
viszont kiderült, hogy csak a Vision Engine Control Centerrel van probléma, ha a gyári driverre rátelepít egy amd verziót VECC nélkül, akkor minden zsír, egyébként tényleg fagy. CAP szintén működik, szal nincs olyan nagy baj, a Max Payne 3 nagyon vígan szalad rajta a friss AMD driverrel, a gyárival viszont elég foscsi, pláne a Dual Graphics.
-
polip
addikt
válasz
premete #2138 üzenetére
majd kimoderálják, ezért moderátorok
engem meg kitiltanak pár órára/napra, de érzékenyen nem értint a véglelges kitiltás sem
10 éve regeltem ide, ennyi idő már egy házasságból is sok
amúgy meg ha reklámozni akarnék bárkit, szólnék 50 embernek és kül., neveken szétcseszném a topikokat....
-
premete
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #2136 üzenetére
Az nekem is feltűnt, hogy polip a szerkesztés gombot nem ismeri, vagy felesleges dolgokat ír, vagy a saját üzletét reklámozza (más topikokban is).
-
polip
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #2132 üzenetére
?
-
DarkDeer
senior tag
Nem is azt írtam, hogy mindenhonnan eltűnt, csak a nagyobb, (általam) ismertebb boltokból.
Én is néztem, és szerintem sokkal szebb az A532 mint az elődje, ráadásul a billentyűzete is jobbnak tűnik. Na meg nekem nagyon fontos az USB 3.0 is. Remélem a hangszórókat is feljavították az újban. -
-
Csabusman18
tag
Sziasztok! Erről a gépről kérnék véleményt. Samsung NP300E5Z-A04HU notebook. Lenne bele +4GB ram. PLC programírás, film, net. Köszi.
-
-szabi-
addikt
Laptop vásárlásnál (z575) egyik kiemelt szempont volt számomra a rendszeres driver frissítés.
Akinek ez szintén fontos annak lenovot nem ajánlom.
Tragikus.
Amennyiben amd oldaláról akarok aktuális drivert arra meg fagyás a válasz.üdv
szabi -
DarkDeer
senior tag
Egy nagyobb és komolyabb gépet akartam, de sajnos közbejött pár gond, emiatt be kell érnem egy alap géppel. 1-2 héten belül jó lenne ha kijönne az új széria.
-
DarkDeer
senior tag
Gyanúsan eltűntek a nagyobb webshopokból az olcsóbb Fujitsu A531-esek. Ezek szerint várható az új A532-es széria? Remélem abból is lesz olcsó Pentium B960-970-es procis.
-
dReeZyr
csendes tag
Köszönöm az eddigi válaszokat. Most akkor nincs lényeges különbség a két gép között? A windows 7 et leszámítva van valami ami megéri a +30k felárat?
-
milcsa
csendes tag
Játékra igazából annyira nem használnám, egyetlen igényem van, hogy a soron következő fifákat vigye még azért
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Meridani #2116 üzenetére
Videóvágás, tömörítés, komolyabb tervezések, illetve processzor igényes programoknál igen. Átlagos felhasználásnál azaz filmnézés, netezés, office, játék stb semmit nem fogsz észrevenni.
milcsa:
Leglényegesebb dolgot nem írtad le, azt hogy mire lenne használva?
Erre a kérdésedre pedig válaszolva:
"A matt vagy nem matt kijelző nagyon sokat számít? Mi az előnye és a hátránya az egyiknek és a másiknak?"
Matt nem tükröződik a felülete, míg a fényesnek igen. Viszont a fényesnek szebbek a színei. Ha sötétebb helyen használod inkább, azaz nem ablaknál lesz használva akkor a fényest ajánlanám. De erről mindenkinek más a véleménye, van aki a mattra esküszik, van aki a fényesre, ezt meg kéne tapasztalnod neked melyik jön be jobban.
-
milcsa
csendes tag
Sziasztok laptopot szeretnék vásárolni én is. 220.000 Ft lenne a plafon. Egy halom értékelést, leírást végigolvastam, de nem igazán tudok dönteni. Néztem pl. samsungot, de van ahhoz nagyon hasonló toshiba amit sokkal olcsóbban kapok annyi pénzért már és kb. egy szinten vannak. Viszont a Toshibáról sokaknak rossz véleményük van, szóval remélem értitek a problémámat. Itt van 3 link, három laptopról amit kinéztem. Ezek közül melyik érné meg a legjobban? Nem csak hardveres felépítés szempontjából, hanem pl. touch pad és billentyűzet szempontjából is, hogy azok milyen minőségűek. Esetleg tudnátok másikat ajánlani ami jobban megérné ennyi pénzért?
És még egy kérdésem lenne: A matt vagy nem matt kijelző nagyon sokat számít? Mi az előnye és a hátránya az egyiknek és a másiknak?itt vannak a linkek:
http://www.laptopszalon.hu/webshop/notebook/Samsung_NP300V5A_Intel_Core_i5_2450M_6GB_1000GB_NVIDIA_Windows_7_Fekete_SMG_NP300V5A-S0AHU_3640.htmhttp://www.laptopszalon.hu/webshop/notebook/Toshiba_Satellite_L850-13U_Intel_Core_i5_2450M_6GB_500GB_AMD_Op._rendszer_nincs_Atlos_mintazatu,_matt_es_fenyes_oezust_felulet,_fekete_billentyuzet_L850-13U_4465.htm
http://www.laptopszalon.hu/webshop/notebook/Lenovo_IdeaPad_Z580_Intel_Core_i5_3210M_4GB_750GB_NVIDIA_DOS_Metalszurke_LEN_59-335998_4262.htm
i5 processzort szeretnék bele minimum amúgy.
szerk.: Illetve operációs rendszer nélkül nem lehet kapni valahol ezeket?
-
Meridani
tag
Adodt egy notebook van i3-as meg i5-ös verzió belőle mindkettőben gt555m van. Az lenne a kérdés, hogy megéri-e az i5? hol jönne ki az előnye mondjuk nem renderelek és nem is tömörítek sokat, ja és nem konvertálok
de azért magonként +1ghz nem kevés, már ha megy a turbóóóó.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
dReeZyr #2114 üzenetére
Na akkor kezdjük:
-"Későbbiekben lehet hátránya ha most i3 veszek?"
Mivel a vga-t maximálisan kihasználja az i3-as így nem, ha már hátrányod lesz akkor komplett gépcsere. (Ezt átlagos felhasználásban értem)
-"A lélegző billentyűzet tényleg annyira hasznos? Most akkor ha a felülről szívja a levegőt alul mit csinál? Ha ölben is lehet használni akkor alul is fújja mint oldalt? Laptophűtő hogyan működik ebben az esetben illetve mennyire hatásos? ( bocs ha nagyon értelmetlen a kérdés)"
Felülről/alulról szív, oldalról fúj. De felülről nem olyan sok levegőt szív, mint alulról (Y570). Én pl agyból használom, ha rajtam van a gép pont úgy esik kézre hogy az alul lévő nyílás is szabadon van.
-"Ramot mennyire érdemes bővíteni mindkét gép esetében? 4gb kielégítené egy általános felhasználó igényeit. Feltűnt hogy Z580 ramja 1333 Mhz es míg a 570 csak 1066 .Fogalmam sincs ez mit jelent, érzékelhető az eltérés?"
4GB elég szerintem, de pár ezerért magadnak is tudod bővíteni. Y570-esbe 1333-as van (vagyis legalább az enyémben az van). De amúgy 1066/1333 között semmit sem vennél észre.
-
dReeZyr
csendes tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok, a legjobb döntést akarom meghozni és mivel egyáltalán nem értek a notikhoz szeretném kikérni a hozzáértők véleményét. Általános használatra kéne: film , zene , net, játékok. )Nos, 2 notit néztem mindkettő Lenovo. Ez egyik z580 a másik y570 névre hallgat. Sokat olvasgattam itt a fórumon és sok helyen olvastam,hogy általános felhasználásra játékot is beleértve bőven elég i3. Bár ez throttling dolog. amit olvastam eléggé aggaszt de végül i3 mellett döntöttem. Későbbiekben lehet hátránya ha most i3 veszek?. Vagy hiába vennék i5 öt a vga nem fog többet kihozni az újabb esetleg a jövőben megjelenő játékokból.
A z580 i3 verziója 180k míg y570 210k. Arra lennék kíváncsi, hogy megér +30k-t a y570?
- A 555m elvileg nem sokkal teljesít jobban mint a 630m (sokan írták hogy lebutított 555m tesznek a lenovokba.
-YBL hangszórók jók de állítólag a z580 é sem rossz.
-ssd bővítési lehetőség viszont elvileg csak a y570 -ben van
A lélegző billentyűzet tényleg annyira hasznos? Most akkor ha a felülről szívja a levegőt alul mit csinál? Ha ölben is lehet használni akkor alul is fújja mint oldalt? Laptophűtő hogyan működik ebben az esetben illetve mennyire hatásos? ( bocs ha nagyon értelmetlen a kérdés)
-580 teljes fém borítást kapott míg a 570 csak belül, mondjuk ez nem lényeg annyira
-Billentyűzetről mindkét gép esetében jókat olvastam, tapit meg legtöbbször egérrel fogom helyettesíteni.
-Ramot mennyire érdemes bővíteni mindkét gép esetében? 4gb kielégítené egy általános felhasználó igényeit. Feltűnt hogy Z580 ramja 1333 Mhz es míg a 570 csak 1066 .Fogalmam sincs ez mit jelent, érzékelhető az eltérés?
-570 ára tartalmazza a windows 7 -et szemben az z580-al.
-hűtése melyik notinak jobb ez nagyon fontos lenne. y570 sokan panaszkodtak pedig tesztek alapján azt írták kiváló hűtése van. Vagy ez az adott laptoptól függ?
-USB 3.0 hiányát mennyire érzi meg egy standard felhasználó?
- Z580 esetében 750 gb –s a vinyo míg 570 ben csak 500 gbÍgy kapásból ennyi jutott eszembe, bocs ha hosszú lett. Ezeket mérlegelve ti melyik mellett döntenétek? Előre is köszönöm mindenkinek.
-
Avela40
csendes tag
Hi!
Az előző hozzászólásomban említett dologban szeretném kikérni a véleményeteket.Üdv, Avela40
-
kiskekko
tag
válasz
donpedro13 #2087 üzenetére
Én annyit fűznék hozzá hogy beraktad azokat a gépeket amiket semmi esetre se fog itt senki ajánlani mert ennyiért sokkal jobbat is vehetsz. A Fujitsu-val biztosan nem lesz gond. Esetleg aprón szemezgethetsz garis használt üzleti gépek között kedvező áron, pl. itt. Én vettem egy Thinkpad T400-at innen, mint az új.
-
zsolt19900
őstag
válasz
spiritmate #1991 üzenetére
+1 az y570re jó gép, és ezen az áron van
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- HP EliteBook 850 G8 i5-1145G7 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD
- Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 15 3501 /11.gen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD FHD
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest