- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Gigabyte alaplap topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
Egy i5-t használok 1-2 hónapja. Teljesen meg vagyok vele elégedve, számomra a billentyűzete elég kényelmes. Alapból (ebben a melegben) 50°C-on van a proci, erős terhelésre felmegy 88 °C körüli értékig. Napon használva a fém burkolat fel tud melegedni és a kijelzőnél is el tudnék képzelni picivel több fényerőt, de így is használható - munkára.
Elég masszívnak mondható, mind kinézetre, mind érzésre.
Nem szakemberek, akik a külső után ítélnek, pozitív véleménnyel vannak róla.Mindent egybevetve ezzel a felszereltséggel (3 év gari, express card, usb3 stb), s a jelenlegi áron szerintem jó vétel és örömmel tudod használni.
Ha bátrabb vagy mint én, esetleg megérné használt gépben gondolkozni, pl. Elitebook, amire van még garancia.
Ha ráér még, akkor - mint javasolni szokták -, talán érdemes várni az Ivy Bridge-s modellek kirajzásáig. -
Szomy
csendes tag
válasz ktommy91 #1791 üzenetére
Igen, ez a Dell elég ígéretesnek tűnik, és az akkumulátor ideje sem rossz. A teljesítményéről ne is beszéljünk, Egyetlen probléma amiért eddig nem nagyon figyeltem fel rá, hogy azért újonnan bőven 300 000 Forint fölött vágják csak az emberhez.
A használt termékektől meg valahogy mindig is féltem, nem tudom miért, de szerintem ezzel nem csak én vagyok ígyKöszi a segítséget
-
Szomy
csendes tag
Köszönöm szépen a gyors választ!
Miután elküldtem rájöttem hogy ez egy nem éppen hordozható modell mivel elég vastag a "szerkezet"
Lehet ez nem is baj ha nagyon nagyon strapabíró ( azért nem dobálnám ), de mindenképpen meggondolom ezt a 13,3"-as modellt.Esetleg valami tapasztalat a Probookról? Vennél ilyent magadnak? Már ha nem lenne céges.
Köszi! -
franc0
őstag
Épp ilyenről írok (céges).
Hordozhatónak nem nevezném... az a 11,6"-14", de inkább a 12,1"-13,3". Ezzel a ProBookkal már verekedni lehet.
Én az egyetemet MacBokkal toltam le, annál nagyobbat sztem hülyeség venni (13,3").
Ajánlom figyelmedbe a ProBook 4330s-t.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
ussseal
tag
http://shopping.hp.com/en_US/home-office/-/products/Laptops/Laptops
Hazai árakhoz képest vicc, viszont itt is a magyar garancia a szűk keresztmetszet, mert ezek közül a gépek közül itthon keveset forgalmaznak, illetve javítsatok ki, ha tévedek, de úgy tudom, hogy világgaranciát HP-nál csak ott tudsz érvényesíteni, ahol az adott modellt forgalmazzák.(#1785) Szomy Jó vétel a Probook 4530s most 180 ezerért, de Spyduck kollega infója alapján legkésőbb augusztusban jön az új széria Inteles és AMD-s vonalon egyaránt (4540s, 4545s), én speciel arra várok, de neked ha most esedékes a vásárlás szerintem nyugodtan vedd meg a 4530s is
[ Szerkesztve ]
-
Szomy
csendes tag
Sziasztok!
Sokan írták már a HP Probook 4530s notebookot, én is ezt a típust néztem ki pár hónapja, de arra vártam, hogy valamelyik gyártó kijön valami jobb termékkel, de ahogy eddig nézegettem ebben a kategóriában, ilyen áron nem lett új notebook.
Amennyiben tudnátok valami jót ajánlani helyette, akkor leírom mikre lenne szükségem.
Mindenképp egy jól hordozható gép kellene ezért is maradnék a 15.6"-os monitorméretnél, lejjebb pedig nem szeretném adni. 4, inkább 6 vagy 8 giga RAMot tennék bele, illetve mindenképpen Intel pártiságom lévén egy Intel i3, vagy i5 proci lenne a megfelelő.
Nagyon ritkán játékra is használnám, de akkor sem a legújabb játékokra, amúgy filmezésre, programozásra, jegyzetelésre és több esetben grafika készítésére kéne használnom.
Fontos lenne még a képernyő mattsága, azaz nem szeretném ha utazásnál vagy fényesebb helyen csak magamat látnám a képernyőben, emellett nagyon jó lenne ha strapabíró lenne, ugyanis egyetem előtt állok, és valószínűleg nagyon sokat fogom hurcolni.Esetleg pár véleményt is elfogadnék a kiválasztott (HP Probook 4530s) modellről. Kinek milyen tapasztalata van vele?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
ktommy91
addikt
Egy gép alapján ne vond le azt a következtetést hogy egy notebook 8 évig nem megy tönkre. Onnantól hogy lejár a garancia lutri az egész (pláne a konzumereknél).
Viszont továbbra is azt mondom hogy gyere vissza a nyár végén mert sokat fog változni a kínálat. Ilyen gép pl. szinte biztos hogy nem lesz már.(hacsak nem voltak akkora marhák a NBS-nál hogy sokat vettek belőle)[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
franc0
őstag
"Nameg a HP-k elég strapabíróak (személyes tapasztalat!)."
Most kit győzködsz, minket vagy magadat?
A márkázás hülyeség. Mindnek vannak jobb és drágább (üzleti), valamint olcsó és szarabb (konzumer) termékei. Azt is elárulom, hogy a pénzt az olcsó szarokon keresik meg.
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
ussseal
tag
Én a helyedben nem tenném, akkor már inkább keress valakit itt a PHn, aki USA-ból tud neked küldeni a HP webshopból dv6z-t, sokkal jobban jársz
(#1777) ktommy91 én is inkább a TP Edge-k felé hajlok, egyedül az E-450-es AMD proci teljesítményével szemben vannak kétségeim, nem tudom, hogy akár az általános feladatokat is zökkenőmentesen el tudná-e látni
[ Szerkesztve ]
-
Tekmen
aktív tag
válasz ktommy91 #1777 üzenetére
Basszus pedig ez egy brutál kártya.. lehet, hogy a végén bevállalom 1 év garival...
Ha veszek alá hűtőt, akkor csak kisebb az esélye a bajnak nem?
Nameg a HP-k elég strapabíróak (személyes tapasztalat!). Van egy HP-m (ezt váltaná az új gép nyár végén, mikorra már összeszedtem rá a pénzt kemény melóval ), ami van kb 8 éves, és ha nem sikerül megöljem a kijelzőjét, még most is teljesen használható lenne attól eltekintve, hogy böhöm lassú... xD[ Szerkesztve ]
Tekmen
-
ktommy91
addikt
Nem nagyon vannak 200k alatt... HP DV6 6xxx sorozatból volt de itthon csak i7-tel forgalmazták és elég drágán. Külföldön volt i3-mal és i5-tel is de a legtöbb helyen már kifutott.
(#1774) ussseal: Esetleg egy LENOVO ThinkPad Edge E125? Az Asus support-tal elég sok baj volt.
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
ussseal
tag
Sziasztok!
Subnotit keresek egy lánynak egyetemi tanulmányokhoz általános felhasználásra. Fő szempont a hordozhatóság és az akkuidő, a keret 120-130 ezer Ft környékén van. Eddig ezt nézte ki: http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/asus/eee-pc-1215b-siv112m-p56189088/
Subnotebook/netbook fronton nem igazán vagyok járatos, ti mit ajánlanátok ebben a kategóriában?
-
vond
MODERÁTOR
Sziasztok!
Van jelenleg jobb vétel újonnan egy 95 ezres, 4 GB RAM-os Lenovo IdeaPad B570e-nél?
A felhasználási terület a játékon kívül gyakorlatilag minden... Legyen valamennyire gyors és tartós...Egy 37 ezres tablet-től indultunk a párommal, aztán lett belőle egy 50 ezres tábla, majd egy 66 ezres C-60-as 10" ASUS EEEPC, majd a fenti Lenovo...
Azért frankón durva a helyzet, mert igazából már a 37 ezres táblára sem nagyon van pénzünk... De talán, valahogy, nagyon fogcsikorgatva meg lehetne ezt az IdeaPad-et is oldani... Vagy egy hozzá hasonló, másik lapost...
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
veterán
válasz vilmaboy #1765 üzenetére
Ha tényleg csak ezekre a felhasználási területekre kell a gép, akkor egy Dell Inspiron Duo-t javasolnék. Nem egy nagy szám, de net, zene, fénykép, film négyesre elég a gép.
Ha használtan is jó a gép, akkor az X200t-t mondanám, ha nem zavar a tapipad hiánya, illetve a Latitude XT-t és XT2-t.
Ha több pénzed van rá, akkor pedig a HP 2740p, X201t is képbe jön.
Illetve a net/zene/filmek/képek igényt egy tablet is ki tudja elégíteni egy felcsatolható bill-lel.#1770
Az asszony nálam is szemet vetett anno a Latitude XT-re...[ Szerkesztve ]
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
-
veterán
válasz vilmaboy #1755 üzenetére
Az a latitude XT nem xp.
Az XT 2007-ben jött ki és multitouchos kapacitive érintőkijelző volt benne spéci ceruzával, amit ha érzékel a gép, akkor kikapcsolja a kapacitív érzékelést - nagyon tuti. Ezt a többi annak idején nem tudta. Akkor a t-sorozatú Thinkpad-ek, a 2710p és társai még csak ceruzával működtek (voltak ilyeneim is). Később aztán előbb a Thinkpad-nél, majd a HP-nél is megjelent a kapacitív érzékelő, hogy ujjal is vezérelhesd. Emellett még a Toshiba és a Fujitsu rendelkezett ilyen gépekkel (meg volt néhány elhanyagolható egyéb próbálkozás is).
Biztos nem soroltam fel minden gyártót, de a lényeg az, hogy ujjal vezérelhetőt először a Dell készített nagy tételben. Aztán három évvel később, 2010-ben jött az X200t is, illetve a HP 2740p is ujjal tapogatós változatban az ismertebbek közül.master994
Akkor az általad felsorolt gépek közül már ki is szűrtél kettőt, a Dell-t nem fogod ajánlottként kapni, csak a Samsung maradt opcióként, ami pedig jó gép.
Vagy másik opcióként vehetsz még egy használt, de még bőven garanciális workstation gépet (pl HP8540w) és azzal még boldogabb is leszel.[ Szerkesztve ]
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
master994
csendes tag
HT pont, hogy előny B960 nem rendelkezik HT-val Én pedig szeretném használni Kicsit félreérthetően fogalmaztam igaz. Legfőképp a hőkezeléssel volt bajom a Toshibáknál(bár ez előferdült a Dell gépeknél.). Lehet rápróbálok erre a Toshibára ár / érték arányban nem találtam jobbat.
-
Tikakukac
titán
válasz master994 #1756 üzenetére
Jahj. Volt egy rossz Toshibád és többet nem veszel. Okés.
Nekem meg nagyjából minden márkából ment már tönkre gépem, akkor én mit vegyek? Remélem sikerült érzékeltetnem mennyire butaság erre alapozni.HT az miért baj? Hátrányát tuningnál meg pár számodra biztosan nem használt beállításnál látnád, amúgy inkább előny.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
master994
csendes tag
Toshiba-t megigértem magamnak sosem veszek többé Eléggé megjártam velük...Az IdeaPad B960 Hyperthreading miatt nem tetszik. Azért köszönöm a segítséget
Valami olyasmire gondolta amiben i3 + Nvidia 520 / 525 körüli kártya van.Tisztában vagyok a troll jelentésével...
-
vilmaboy
őstag
melyik gép tud olyasmit mint a latitude xp volt, hogy kihajtható - megfordítható kijelző, amit ha visszafele hajtok, akkor érintős is és gyakorlatilag egy tablet elsz a gépből.
a régebbi xp már nem kapható az új meg baromi drága...
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Tikakukac
titán
4535s van laptopszalonnál, 3 év garival, picit gyengébb belsővel, magyar billel, ajándék tasival 150k-ért. Akkor már ezerszer inkább azt.
Ha meg kell a grafikus rész, amit mondjuk nem tudok, akkor a z575 is jó lehetne, ott van bőven proci szál is.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
affy
csendes tag
Sziasztok,
Notebookot vennék, elsősorban 2D 3D grafikákhoz/tervezéshez használnám (Illustrator, Ps, 3dsmax....). Játszani nem nagyon szoktam. Kb 160 ezrem van rá. A531-eket nézegettem, de megtaláltam ezt[link]
Nagyon jónak tűnik, de csak 12 hónap garancia van rá... (Az nem baj, hogy nem magyar a billentyűzete, ennyi pénzért átpingálom körömlakkal. )
Érdemes megvenni vagy nézzek inkább Inteles A531-et? Esetleg vmi teljesen mást?
-
ktommy91
addikt
Ha nem riadsz meg a külföldi vásárlástól:DELL Vostro 3555 Belefér a keretbe és ebben tuti elég a kraft
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
Pocok256
veterán
Sokáig használtam A4 -es procit és mikor A8 ra váltottam ami elvileg gyorsabb inkább hátrányát éreztem csak mivel sok program nem optimalizált 4 magra és az alacsonyabb órajel vissza ütött. Az A4 gyönyörűen húzható és hatalmas teljesítmény sajtolható ki belőle kevés odafigyelés mellett is és semmi kockázattal nem jár.
Tetejébe az általad linkelt két gépnél simán gyorsabb ez az A4HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
vilmaboy
őstag
válasz spyduck #1744 üzenetére
pláne olyan alkalmakkor csinálnak ilyen 0%os haszonkulcsos és 0%os thm-es bulit, ha pl le van szerződve egy nagykerrel-gyártóval mondjuk évi 50millió forgalomra vagy akármenyire és ezt nem tudja elérni. ilyenkor a forgalomgenerálás miatt lehetnek ilyesmik, hisz számos nagykertől a kedvezményeket szerződéskötéskor megkapják, de a kvóta még nicns teljesítve érte...
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
spyduck
nagyúr
Amit a multik csinálnak az tényleg kamu. Ott megemelik az árrést és 0% THM címén adják el a sok naiv vásárlónak, bárr ott is van ritkán kivétel, mondjuk egy készleten ragadt termék esetén. A szakboltok is csinálnak néha 0%-os THM akciót de ők tényleg 0%-os THM-el adják. Ez sokszor reklám (0 haszonnal megy el a gép), vagy egyéb más cégekkel kötött megállapodási szerződés alapján feleznek a "bukó" összegen.
-
spyduck
nagyúr
A klasszikus hitelkonstrukciónál úgy kell számolni, hogy kb 1 év alatt 18%-kal többet fizetsz vissza. (a THM hitelösszeg és futamidő függvényében változhat, ezért nehéz így pontosan meghatározni fixen)
Itt 200 ezer Ft-ig 0% önerőtől lehet hitelt igényelni 12, 17, 24, 30, 36 hónapra, 200 001 Ft-tól 300 000Ft-ig ez minimum a vételár 10%-a, 300 001 Ft-tól minimum a vételár 20%-a..
Ha tudsz pontos vételárat és, hogy mennyit szeretnél befizetni mennyi futamidőre, akkor tudok neked számolni törlesztést.Online hitelnél 10% önrész befizetésével (ami a vételár és egyben hitelösszeg 10%-a) 1havi fix összeget fizetsz 10 hónapig. ez egy 100ezres gépnél annyit jelent, hogy 10ezret befizetsz és utána havi 10 ezret fizetsz 10 hónapig. Itt azzal a 10%-al fizetsz vissza többet. Itt nem lehet önerőt beleépíteni, mert csak ez az egy konstrukció létezik, az online.
10 havi a boltban: Itt már befizethetsz önerőt, de pluszban a hitelösszeg 11%-át ki kell fizetni helyben, vagyis ha 0 tól elviszed is be kell fizetni a 11%-ot, de ha befizetsz 50ezret pl, akkor az önerővel csökkentett hitelösszeg 11%-át is ki kell fizetned. Viszont utána 10 hónapig kamatmentes a törlesztő részlet.
Ezek a hitellehetőségek amúgy a Laptopszalonnál vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Drughi
addikt
Valaki tudja hol van most online is igénybe vehető 0%-os hitel? Esetleg ha nem 0%os, akkor viszonylag alacsony THM-es is érdekelhet.
szerk: természetesen laptop vásárláshoz kell.
Köszi.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14T
-
rizso
addikt
Jó olvasgatást, hátha érdekel valakit az újabb kis irományom
Egyébként meg köszönöm a múltkori kérdésemre adott tippeket, valószínűleg maradok majd a 6930p-nél - persze ha elmegy a gépem, és találok egy olyat, ami megfelel az elvárásaimnak. Megnéztem sógorom E6500-asát is, de annyira nem jött be, mint az Elitebook.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
lpfan
csendes tag
Sziasztok!
Holnap rendelnék laptopot, eddig azt hittem, hogymegvan a [tökéletes kiszemelt] . Azonban 1-2 helyen olvastam, hogy nem 1-2 folyamatot lasabban végez az elvárható szintnél. Pedig igazán kecsegtető a fém váz meg 3 év garancia. Egyetemre fogok járni, úgyh minden hétvégén ingázok majd vele haza, ezért jó lenne egy strapabíró noti, ez pedig annak tűnik. Alap dolgokra lenne használva (net filmnézés office) és egy kis játék, de inkább 2-3 éves játékok, nem a legújabb gépzabálók. Maásik 2 alternatíva jelenleg ezek: [Win 7 miatt előnyös, bár az nem feltétel] vagy [ez]
Szerintetek melyik lenne nekem ideális? Jelenleg 160k-m van. November környékén pedig tervezek majd 1 SSd vásárlást, de előbb arra nem lesz keret.
Előre is köszi, és bocs hogy kicsit hosszú és néhol talán hülyeségeket is írtam -
veterán
válasz master994 #1728 üzenetére
Ahogy az előttem levők is említették, a helyesírási hibára reagáltam viccet csinálva belőle - ezért is tettem a smiley-t a végére, hogy lásd, nem komoly.
Nem megbántani akartalak vele, sajnálom, hogy ez jött le belőle."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
ktommy91
addikt
Ha netbookot szeretne akkor itt tedd fel a kérdésed: Milyen NETbookot vegyek?
Nincs kerítés.
-
cselt
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm szeretne egy netbookot venni, igazából csak netezésre meg zenehallgatásra esetleg dokumentum szerkesztésre használná. Fontos a minél nagyobb akku idő és az hogy a 60-80 ezres keretbe beleférjen. Esetleg az nem baj ha 10"-nál egy picit nagyobb.
Mit lenne érdemes venni ilyen paraméterek mellett?Előre is köszi!
-
ktommy91
addikt
válasz master994 #1727 üzenetére
Ezeket ajánlom azok helyett: TOSHIBA Satellite L850-13M vagy Lenovo IdeaPad G580GH
(#1728):Valószínűleg nem vagy tisztában azzal hogy mi az a troll. Abból hogy te leírtál egy értelmetlen mondatot, ő pedig kicinkelt miatta inkább azt a konzekvenciát kellene levonni hogy nem írunk le értelmetlen mondatokat, mert kicinkelnek miatta.
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
master994
csendes tag
Sziasztok!
Úgy nézz ki notebook vásárlás előtt állok. Ár kategória 100-150 ezer HUF lenne. Nézegettem a kategóriában és ezeket találtam:
-Dell Inspiron 5110
-Samsung SERIES 3 300E NP300E5Z-S02HU
-Toshiba_Satellite_L750-1XV
-Lenovo_IdeaPad_B570
Esetleg tudnátok ajánlani ebben az árkategóriában más laptopokat vagy ezekről plusz információkat? A Intel architektúra és a nem Intel videókártyás laposokat keresek Előre is köszi a válaszokat! -
Sobod87
tag
Köszi még meggondoljuk, vagyis nem én.
Köszi a segítséget! -
Tikakukac
titán
válasz Sobod87 #1720 üzenetére
X sorozatos Asus az öngyilkosság, abban a racionalitást 4-5 óra kemény beszélgetés után lehetne csak rendesen kibogozni.
70-80k környékén remek kis használt gépek vannak fél év garival alfa156 kollegánál. Illetve elég sok Thinkpad meg minden más gép is akad tuti eladóktól, innen a szakmai topikok valamelyikéből, szóval biztos gazdásak. Esetleg valamilyen fiatalabb gép is fennakadhat, de keresni kell hozzá. Ha ez így jó (szerintem korrekt ajánlat), akkor már előrébb vagyunk
-
Sobod87
tag
válasz Tikakukac #1719 üzenetére
Én is valahogy így látom, de hát asszony pénze.
Tényleg annyira lesz használva hogy jútyúb+avik, meg néha böngészget, vatera meg mittomén. Szóval nem nagy igényű dolgok. A mostani gépe 12 éves és azzal is elvolt, szóval ha félreteszünk minden racionális gondolkozást akkor sem jó ? -
Tikakukac
titán
válasz Sobod87 #1718 üzenetére
Rendes notit, újonnan, bátran ajánlva nem nagyon kapsz. Alig használt, vagy behozott gép már van. Igazándiból 15%-ot emelsz a kereten és 150%-al kapsz jobb gépet. Ezért szoktuk mondani, hogy aki több évre tervez, annak ez az egyszeri 10-15-X k forint havi kiadásban 100 forintokra bomlik le. És ezért sokkal jobb gépet kap cserébe. Nagyon sokkal.
-
fogtunder
nagyúr
válasz ktommy91 #1659 üzenetére
ez nagyjából így is van, ilyen platformos gépet akkor vesz az ember, ha játszani is akar, aki pedig szokott, az cserélget drivereket, letölti a CAP frissítéseket, és előbb-utóbb a k10statra is rátalál szerintem. ha meg már van egy procim, ami sokkal kisebb feszültségen viszi a gyári értékeket, sőt, pár kattintással lehet tuningolni, akkor miért ne?
amúgy asszem onnét indultunk ki, hogy őt kifejezetten ez a platform érdekelte, ezért mondtam, hogy van ennek is értelme. átlag usernek és melóra én sem ajánlok amd-t, pláne nem dual graphics rendszerűt, de átlag user nem keres kifejezetten nem intel platformos gépet.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Sobod87
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy szerintetek a Asus X55U-SX007V notebook, megfelelne-e az alábbi célokra: youtube-ozás, egyéb videómegosztó portálok, sorozatok, DVD-k nézése, illetve Office programok használata és normális, kellemes sebességű böngészésre?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Borote
addikt
válasz gabor2012 #1708 üzenetére
Az én gépemmel meg visszafelé lehetne utazni az időben, csak gyárilag fordítva szerelték be a tekercseket, így csak előrefelé megy... De arra nagyon jól, 100%-os hatásfokkal - 1 óra alatt 1 órát utazol előre, és észre sem veszed
(#1710) gabor2012: na ez roppant tartalmas volt........ de ha lehet, azért mellőzzük az offot Mondom ezt én szóval a továbbit.
[ Szerkesztve ]
-
gabor2012
csendes tag
mindenesetre kicsit gyenge az a via 1ghz proci de cserébe marha kaveset is fogyaszt tovább lehet filmet nézni stb. egyébként érintőképernyős de gyári hibából adódóan nem működik rajta
[ Szerkesztve ]
-
ktommy91
addikt
válasz gabor2012 #1702 üzenetére
Ha azt vártad, hogy a "Milyen notebookot vegyek?" topicban népszerű leszel azzal hogy 20k-nál nem érdemes többet adni egy notiért akkor nem nagyon vagy képben.
mod: Ha használnád a szerkesztés gombot az sem lenne hátrány.
(#1707) Saint_ : Ez volt a cél
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
Tikakukac
titán
válasz gabor2012 #1700 üzenetére
Mert neked nincs szükséged mobilitásra, azért nem látod a fától az erdőt. Akinek mondjuk előadáson kell folyamatosan grafikáznia, meg hurcolni naponta a gépet terepre stb stb stb. azoknak a noti többet fog érni. De hagyjuk a témát, ez nem megy át neked.
Nem förmedtem rád. Csak pusztán nem látod be, hogy egy eszköz nagyon megéri az árát, ha neked ez valamit hoz pluszba. Nekem mindegy, hogy nálad mi ez a határ, de így kijelenteni, hogy nem érik meg az árukat az 5-6 évesnél fiatalabb notik, meg egyáltalán amik 20k felett vannak badarság.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest