-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
memorix
senior tag
válasz
Bondi #176797 üzenetére
Nem tudom te mit és hol nézel én egy sima kereséssel több mint 669 db laptopot látok ahol 1TB vagy 2TB SSD -k van benne.
Csak néhány amit elsőre találtam:
DELL Inspiron 15 3525 - Ryzen 5 5625U, 15.6FULL HD 120Hz, 2000 GB, 16GB, Radeon Graphics, Linux 334eFt
ASUS VivoBook S14 M3402QA OLED - Ryzen 5 5600H, 14, 2000 GB, 8GB, Radeon Graphics 4K OLED screen 339eFt
ASUS VivoBook 16X X1603ZA - i5-12500H, 16, 2000 GB, 24GB, Iris Xe Graphics 354eFT
Adatot tárolni lehet külső SSD -t , onedrive-n vagy felhőben. Célszerű általában legalább 512 GB SSD -l venni a laptopokat.
Amúgy ha kitöltenéd a listát hogy mit szeretnél mi az elképzelésed és milyen ársávba gondolkodol akkor még javaslatokat is kaphatnál. -
Bondi
tag
Sziasztok. Asztali gépről váltanék laptopra, főként gyakorlatias dolgok miatt (pl. egyszerűbb lenne a munkahelyi gépemmel cserélgetni, ha itthonról dolgozom). Még csak pár napja kezdtem utánaolvasni a dolgoknak, hogy manapság merre hány méter.
Ami érdekelne: ez valami kartellmegegyezés, hogy egy gyártónál sincs normális méretű tárhely még az üzleti kat. gépekhez se? Vagy csak ennyire nem tudott fejlődni az SSD-technológia, hogy megálltak 256-512 gigánál?
Komolyan kérdezem, mert elvétve találtam 1 terás gépet elfogadható árban. Fél tera tárhely hova elég a mai világban? Vagy inkább ne is keresgéljek tovább, hanem nézzek asztali gépet?
-
-
Uckz
tag
válasz
SeniorTilla #176794 üzenetére
Igen!
-
-
Uckz
tag
válasz
Kbali #176791 üzenetére
Sajnos kénytelen leszek visszaadni, így muszáj keresnem valamit
#176792SeniorTilla ez jó ötlet, nem is gondoltam rá köszönöm
Gyorsan megnéztem, egy HP Omen kinn Ryzen 7 + 3070 TI-al 420k-ra jönne ki, itthon Ryzen 5 + 3050 TI pedig 480k
Ennek fejében, a kérésem alapján mit ajánlatok? Továbbra is @Kbali, azt mondanád, hogy nézzek ott is inkább Grammot, és gondolkozzak el cloud gamingen?
Köszi!
-
-
nt92
tag
Sziasztok.
Az allabiak szerint szeretnek segitseget kerni.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 honapon belül ha találok megfelelőt
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Nagyjabol 100e picivel nehet feljebb, de nagyon minimalisan csak
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai feladatok, office, ppt, excel, bongeszes, youtube. Semmi jatek.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lesz rajta jatek futtatva
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Jo lenne FHD, IPS ha lehet.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Minimalisan. Leginkabb asztalon fog allni.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem feltetel, de ha van akkor orulok neki.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Ssd, legalabb 250es, 8gb ram. Ha nincs ssd de olcsobb az is okes.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával.)
Hasznalt is johet.Elore is koszonom.
Udv.
Tamas
-
Uckz
tag
Sziasztok,
Jövő félévben megyek tengeren túlra tanulni, így szükségem lesz egy új laptopra.
Jelenleg egy ASUS ROG G551JW (2015)ös laptopom van játszásra, és egy LG Gram (2021) pedig munkára, ezt a kettőt szeretném egyesíteni.
Július
450k
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Tanulás, fotószerkesztés (PS / LR), 150megás Excel fájlok futtatásaCasual játékozás
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Régebbi játékok / RTS, (Company of Heroes 2, EU4), újabbakkal nem nagyon játszom már gépen, arra ott az xbox / xcloudNem kell 1440p se 60+hz, a fentiek FullHD, 60fps közepes/magas grafikán tökéletesen elegendőek, viszont ezt tudja akár 5-6-8 órán keresztül is anélkül, hogy leolvadna
IPS, lehetőleg minél színhűbben és nagy betekintési szöggel csoportos munka miatt
Napi szinten, így fontos hogy hordozható legyen és sokáig bírja az akkumulátor
Windows
SSD fix, ideális esetben + HDD
Az LG Grammom akkumulátora 12 órát bír, ennyit nem várnék el az újtól de hogyha 6-8 órát tudna futni OneNote alatt, az jó lenne
Ezen felül ne legyen nagyon extrém gaming laptop vibe / gimmikje, üzleti iskola így visszafogottabb külső lenne jó a Macbookok között
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak újNagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
igmond
tag
Sziasztok!
Photoshop használók segítségét szeretném kérni! Egy ismerősömnek kellene laptopot nézni, hobbi szinten használja a Photoshopot. Kell a 16 GB RAM és a dedikált videokártya? 250000 Ft körül gondolkodik, valamivel még mehetünk feljebb. Lenne valami jó alternatívátok Dell vagy ASUS fronton?
Köszönöm a segítséget!
-
Thibol
kezdő
válasz
Pyttawrx #176785 üzenetére
Semmi gond.
Nagyon köszönöm a segítséget!
Csak azt én is olvastam, hogy a thinkpad és elitebook sorozatoknál más a CPU kezelés. A thinkpadek-be azért engedik a teljesítményt inkább, a HP kicsit visszaveszi, hogy kerülje a túlzott melegedést így lényegében nem "standard" teljesítményt ad le a proci az elitebookokban.
Ezért is voltam bizonytalan, főként, -
kekigyu
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek az alábbi igényekhez gépet találni:
Most
50.000 forint, indokolt esetben max. 60.000,-.
67 éves anyumnak szeretném a gépet, szóval semmi extra felhasználás nem várható. Böngészés, video nézegetés, böngészős játékok.
Nem lesz játékra használva.
14’ – 16’, a többi mindegy.
Egyáltalán nem lesz hordozva, sőt állandóan áram alatt lesz, szóval az akkumulátor állapota nem központi kérdés.
Örülnék olyan hardware-nek amire Windows 11 felmegy hivatalosan, ha nem fér bele a keretbe akkor Windows 10-et szeretnék vásárolni hozzá.
Azt gondolom, hogy a fenti felhasználásra egy 120 GB-os SSD és 8 GB RAM elég, de javítsatok ki, ha tévedek.
Semmi.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak használt.A típus ajánlások mellé megbízható helyet is ajánljatok légyszíves, innen ph-ról is.
Köszönöm!
-
válasz
dzsampi #176778 üzenetére
Szia.
Ide bátran ajánlom: ASUS ZenBook 14X UM5401QA-L7208W Notebook kis masinát.
Ilyet használok, és mivel ez 16:10-es így kb 15"-nak felel meg. Gyönyörű képe van, magas fényerő..
Az én felhasználásom is ugyanaz mint a tied, kivéve, hogy én iszonyat ritkán filmezek ezen. Napi szinten irodai/net-es felhasználás van. -
válasz
barnabasss #176774 üzenetére
Szia.
Véleményem szerint neked egy nagyon jó Kijelzős és mnimum 16GB Ram-al rendelkező notit kell keresned. Az M1 nem rossz model, de nem lehet Windows-os notival összehasonlítani. Mindig stabilabb lesz, ha tudod használni, és szereted az Apple vonalat, ott incs kérdés, hogy akkor az Apple a te notid. Viszont az M2-nek jobb az akksi ideje
Windows gép pl:
[link]
ez kb 360k-tól indul, de most nincs az asusstore-ban, viszont ettől gyengébbel én nem kezdenék. -
dzsampi
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni laptop vásárláshoz.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?Most
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)max. 300 - 400 ezer forint
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)Irodai programok, mindennapi tevékenységek (internet, film, stb...)
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?Játék nem lesz
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?Minimum 15-ös de ha nagyobb az jobb
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?Keveset. Nagyjából a házban mozgatom csak és egy helyben lesz az asztalon használva a legtöbbet.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)Windows
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?SSD legyen benne mindenképpen minimum 512 GB és legyen 16 GB ram.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)Magas fényerő legyen. 400- 500 nit amire szükség van.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)Csak új
-
Thibol
kezdő
Sziasztok!
Kérlek, segítsetek nekem a döntésben!
Előre is köszönöm!Alábbiakat néztem ki és e kettő közül szeretnék elsősorban dönteni. Árban hasonlók, annyi, hogy a HP-hoz kell plusz ramot venni, de az már nem tétel.
Szeretném megtalálni az egészséges balanszot a teljesítmény és tartósság között. Egy 4 évre azért szeretnék tervezni.
Régi álmom egy Thinkpad, de sajnos az új generáció (gen3) árban nagyon húzós.
Vannak itt-ott használtan itt az aprón, de többsége nem magyar billentyűzetes (kiosztás is US) és nem nagyon bízom a jelenlegi kínálatban.Lenovo ThinkPad T14 Gen2
Intel Core™ i5 1135G7, 16 GB DDR4, 512 GB SSD, Intel Iris XeHP Elitebook 845 G9
AMD Ryzen 5 6600U 2.9, 8GB DDR5 (+8GB vásárolva). 512GB SSD, AMD Radeon 660M***
ASAP
400-500e
Irodai, internetezés, filmnézés (4K), alap linux VM-ek futtatása, tanulás.
Nem lesz játék, arra van más eszközöm.
14", IPS, 1920x1080
Kéthetente 1-2x, lakáson belül pedig folyamatosan.
Windows és Linux. Utóbbi nem feltétlen prioritás natívan.
16GB ram, 512 ssd
4K monitort kötnék rá, így jó lenne ha azt az iGPU gond nélkül kezelné. Teljesítményben is, meg mindenhogy. Nem csak az asztali környezetet, hanem mondjuk egy 4K filmet is. Nem szeretném, ha erőlködne/csuklana alatta
Újat szeretnék most
-
barnabasss
tag
Sziasztok!
2 hónapon belül
Szeretném a lehető legolcsóbban kihozni a konfigurációt de 400.000-ig mennék. Ott már elgondolkozom a macbook air M1-en esetleg ha erről a típusról tudtok véleményt mondani szemben állítva egy árban itt elhelyezkedő windows laptoppal megköszönöm.
Gépész/elektromos/építesz tervek, alaprajzok megnyitása, egyidejűleg több chrome ablak, több excel.
Nem
15<
A többi mindegy
Közepes mennyiségű hordozás, nem napi szintű. Utazás közben nem.
Nem
SSD 256-512
Nincs
Csak újJelenleg egy 2012 dell n5110-es(i7,16gbram, nvidia 525m) llaptopot használok. Ezzel megtudtam nyitni a terveket, de ha már egyidejűleg több minden van megnyitva nagyon melegszik, picit már akad, lassul. Cserélni szeretném viszont amiket kipróbáltam dedikált videókártya nélküli laptopokat ( pl hp probook), a terveket nagyon nehezen tudta kezelni.
Dell vostro-t néztem mx350-el és i5 11. Generációval.
-
Yany
addikt
válasz
Stehe #176765 üzenetére
Nem csekkoltam, hogy mennyire valid a lista és milyen minőségűek ezek a gépek, de ebből már lehet választani: [Fanless Ultrabooks]
A lista egyik eleme felkeltette a figyelmem, ugyanis egy ultrabrutál vapor chamber igyekszik csodát tenni, ha megnézed a képeket, de közben meg:
"it also throttles the hardware with sustained loads in order to passively cool it." -- [link]
...pedig egy igen gyík CPU teljesít szolgálatot a masinában. -
cs.zs.
veterán
válasz
Stehe #176765 üzenetére
Nem derül ki, miért kerülöd az aktív hűtést.
Bánt a zaja? Próbálsz a fogyasztáson spórolni?
Más?Újabb AMD procik energiahatékonysága olyan jó, hogy ha nincsenek fingatva, a venti be sem indul, így zaj sem lesz, és gyors merülés sem.
Az excel pedig relatív, mert magas fokon űzve igencsak energiaigényes tevékenység. -
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Egy max. 14colos, de inkabb kisebb kepernyovel rendelkezo gepet keresnek altalanos celra, legalabb egy jobb i3 vagy i5 procival. (Jelenlegi gepemnek Celeron N4120-as procija van, gyakran akad Excel / bongeszes alatt is, ennel mindenkeppen erosebb gep lenne jo.) Ami kovetelmeny lenne, hogy ne legyen aktiv hutese ventillatorral. Tobb oldalt neztem, de sajnos ilyen szuresi parametert nem talaltam sehol. Tudtok ajanlani olyan gepcsaladot, ami megfelel a fentinek? Vagy olyan oldalt, ahol meg lehet adni a passziv hutest szuresi kovetelmenynek? Arban max 200-250 korul gondoltam, de ez modosulhat….
-
válasz
x64emulator #176763 üzenetére
Gyenge ház, gyenge zsanérok, gyenge kijelzők, stb. A spec persze jó, de maga a gép a legolcsóbb anyagból van amiből ki lehet hozni, ezért nem ajánlott. Ja és a TMX szerviz az maga a rémálom, ők szervizelik. Horror sztorik vannak róluk.
-
x64emulator
tag
Sziasztok!
Általánosságban szeretném megkérdezni, hogy Lenovo IdeaPad notebookok esetében, és itt én most IdeaPad 3 15 AMD sorozatra gondolok, mitől kellene félnem.
A beveztőben nem ajánlottnak van feltűntetve, amit olyan szempontból értek hogy valóban nem a premium szegmenst célozza meg, feltételezem hogy emiatt számolni kell kompromisszumokkal.
Azonban specifikáció szempontból igéretes gépeknek néznek ki.
Ha esetleg van olyan akinek van tapasztalata ezekkel a gépekkel és segítene, azt nagyon megköszönném.
-
zombei
aktív tag
válasz
x64emulator #176756 üzenetére
Keress pl. HP 850-et. Ebben az árban biztos lesz már szép állapotú. Annak masszív háza van, de vékony és könnyű gépek.
-
válasz
x64emulator #176756 üzenetére
Szia. Ebben az ársávban igen, csak használt, így rossz topikban vagy.
Ha kimondottan használt gépet keresel, ebben a topicban kérdezz. -
x64emulator
tag
Sziasztok!!
Sajnos 14 éves nehézbombázó laptopomat mostmár el kell engedjem.
A használtpiacon nézelődök és egyelőre dilemmában vagyok specifikációk miatt. IdeaPadokat miért erősen kerülendő venni? A bennük levő hardver elég jónak tűnik és új árukban is ideálisak.Céges laptopom korábban egy ThinkPad T15 volt, szerintem összeszerelési minőségében az sem egy premium termék, nyeklik nyaklik ugyanúgy. (De ez csak személyes tapasztalat)
Mielőbb.
150 000 Ft +- 20k maximum3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Munka miatt volna szükség rá (csóró gyakornok vagyok), programozáshoz és alap irodai programokhoz.5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Bármit, de a TN panelt szűk betekintési szöge miatt kerülném.6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Tömegközlekedéssel gyakran utaztatnám, hetente többször is.7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Mindegy, nem kell rá.8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD minimum 256 de akkor legyen bővíthető
RAM: 8 (de akkor jó lenne ha cserélhető lehetne) vagy 16GB9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Használt is lehet.Előre is köszönöm a segítséget!!
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Egyetemi tanulmányait ősszel kezdő gyermekemnek keresnék lapost.
- Még ebben a hónapban
-200-230k
-tanulás / multimédia
-nem lesz játék
-15.6" , FullHd, matt , IPS
-szerientem nem
-nem szempont
-512GB SSD / 8GB 2 db fizikai RAM foglalat
-semmi extra igény , maximum annyi, hogy akár egy kézzel könnyen nyitható legyen. Az Acerem nem az...., egyszerű szerelhetőség, bővíthetőség , tisztíthatóság
-csak új gép -
cs.zs.
veterán
válasz
wert32 #176753 üzenetére
Igen,
ha játékról van szó, akkor ez a TUF sokkal jobb. Az i7-12700H proci erejére már nem lesz panasz. Venni kell bele még ramot, az a 8GB nem elég.
Én inkább választanék Lenovo Legiont, a kijelzője miatt és a jobb hőháztartása miatt, (ezért is ajánlottam azt abban a hozzászólásban), de kinek-mi.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali médialejátszót?
- OTP Bank topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- TP-LINK routerek
- További aktív témák...
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Hp Probook 645 G4/Ryzen7 Pro/8 GB Ddr4/256 GB Nvme/HD kijelző/Jó aksival.
- Hp Probook i5-ös laptopom szép, újszerű állapotban eladó
- ASUS TUF Gaming F15 FX506LU laptop eladó
- 15 2023 MacBook Air 100% akkuval eladó
- Eladó Dell 15 colos laptop, teljesen hangtalan mert ssd van benne és halk a hűtése. Királykék színű
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest