-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
doddencs
senior tag
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Par heten belul.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit
200 ezer kornyeke
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
kizarolag irodai programok.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15col
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Minimalis, nem szempont.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége
ssd, min. 8 GB
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb
numpad lehetoleg
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával
ujKoszonom elore is.
-
doddencs
senior tag
válasz Farkassacred #160500 üzenetére
Köszi az ajánlatokat, de a 17" már nagy nekem. Illetve Windows-zal már 250 felett járunk, erre a felhasználásra feleslegesnek tartom. Ja igen, és Windows 10 Pro-ra lenne szükségem.
-
doddencs
senior tag
Sziasztok, az alábbi paraméterekkel keresek laptopot. Ajánlanátok pár típust.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Első körben célozzuk meg a 200 ezres keretet.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai felhasználás, könyvelő alkalmazások. Semmi extra.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
—
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Mac 15,6", Full HD-t preferálnám, többi mindegy.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Minimálisan.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows legyen hozzá.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD, min. 8 GB RAM.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
-
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új.Köszönöm előre is.
-
doddencs
senior tag
Sziasztok! Segítség kéne gépkereséshez, mit ajánlatok?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
most
(2) A gépre szánt összeg forintban?
60-70000
(3) Felhasználás?
alap felhasználás, MS Office, net, film
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
12-14" a méret, felbontás és egyebek mindegy
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Jó aksi nem hátrány.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
nem feltétel
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Felhasználásra úgy gondolom ,4 GB elegendő lehet. 8Gb már szuper. Tárhely 250-től. Optikai meghajtó nem szükséges.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
-
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Ebben az árban elsősorban használt a kiszemelt, viszont garanciával.Nézegettem az üzleti használtakat, viszont elég széles a választék, kéne valami támpont, melyek az ajánlottak. Illetve abban is kéne segítség, honnan érdemes. Laptopsystem (ők képet küldenek?), HA-ról 10ixob, valami más?
Köszönöm.
-
doddencs
senior tag
hali, gépválasztásban kérnék segítséget.
y570 vs z580
y570 pro:
- hangszóró
- szvsz jobb hűtés
- msata foglalatz580 pro:
- usb 3.0
- ivy prociazt hiszem ennyi. én y570-hez húzok, ugye jól döntök?
-
doddencs
senior tag
válasz Gooffancs #7984 üzenetére
ha az ember játszani akar, a dedikált kártya nélkül is megoldja. azok a jóöreg flash játékok.
"Meg akkor inkább bulizzanak a játék helyett."
ja igen, mert bulival kiesik az aznap este, és a másnap.egyébként programozó, jelen. és játszok, bulizok, iszok, nőzök. mondjuk munka most nincs. lehet ment a tanulás rovására is mindez, de most van időm ezekre.
-
doddencs
senior tag
mi az oka, hogy a mai gépek touchpad-ján lespórolják a középső gombot? értem, hogy multitouch, de..
illetve most nézem a spyduck által linkelt asus-t. azért egy 300ezres gépen (meg szerintem az alatt is mindegyiknél) elvárható lenne egy különálló hangerőszabályzó gomb. ezt sosem értem meg, miért hagyják le. vagy van, akinek nem hiányzik?
-
doddencs
senior tag
válasz Tikakukac #2823 üzenetére
"Messze nem fogsz te bsc alatt olyan dolgokat alkotni, amihez több kéne egy 1 ghz-es 1 magos procinál. Ha 1-2 másodpercél lassab a fordító, akkor erős a user error."
azért vannak szabvál tárgyak is. nekem mondjuk csak a .net játékfejlesztéssel van tapasztalatom, és az alá se kell még feltétlen erőmű, de nem egy pillanat alatt fordul le.
[ Szerkesztve ]
-
doddencs
senior tag
kimondom kerek perec, ez hülyeség.
én, a 22 éves fejemmel is szeretek olykor játékkal kikapcsolódni, viszont a lúzerérzéssel nem azonosulnék. de ha te mondod.
és még ha nem is játszik egy egyetemista, akkor sem csak a a tanulás körül kell forogni az életének. én iszom, bulizok, edzek, és nem mellesleg nőzöm, most épp munkát keresek, és ha minden igaz egy év múlva mérnök leszek.
lehet, h részben (vagy főleg) emiatt csúsztam a bSc-vel 1,5 évet, de legalább élveztem az egyetemista létet. munka után csináld ugyanezt, na az már neccesebb.
na de ez nagyon off.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Laptopok alkatrésznek
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest