- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thibol
kezdő
válasz
Pyttawrx #176785 üzenetére
Semmi gond.
Nagyon köszönöm a segítséget!
Csak azt én is olvastam, hogy a thinkpad és elitebook sorozatoknál más a CPU kezelés. A thinkpadek-be azért engedik a teljesítményt inkább, a HP kicsit visszaveszi, hogy kerülje a túlzott melegedést így lényegében nem "standard" teljesítményt ad le a proci az elitebookokban.
Ezért is voltam bizonytalan, főként, -
Thibol
kezdő
Sziasztok!
Kérlek, segítsetek nekem a döntésben!
Előre is köszönöm!Alábbiakat néztem ki és e kettő közül szeretnék elsősorban dönteni. Árban hasonlók, annyi, hogy a HP-hoz kell plusz ramot venni, de az már nem tétel.
Szeretném megtalálni az egészséges balanszot a teljesítmény és tartósság között. Egy 4 évre azért szeretnék tervezni.
Régi álmom egy Thinkpad, de sajnos az új generáció (gen3) árban nagyon húzós.
Vannak itt-ott használtan itt az aprón, de többsége nem magyar billentyűzetes (kiosztás is US) és nem nagyon bízom a jelenlegi kínálatban.Lenovo ThinkPad T14 Gen2
Intel Core™ i5 1135G7, 16 GB DDR4, 512 GB SSD, Intel Iris XeHP Elitebook 845 G9
AMD Ryzen 5 6600U 2.9, 8GB DDR5 (+8GB vásárolva). 512GB SSD, AMD Radeon 660M***
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
ASAP
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
400-500e
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai, internetezés, filmnézés (4K), alap linux VM-ek futtatása, tanulás.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lesz játék, arra van más eszközöm.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14", IPS, 1920x1080
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Kéthetente 1-2x, lakáson belül pedig folyamatosan.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows és Linux. Utóbbi nem feltétlen prioritás natívan.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
16GB ram, 512 ssd
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
4K monitort kötnék rá, így jó lenne ha azt az iGPU gond nélkül kezelné. Teljesítményben is, meg mindenhogy. Nem csak az asztali környezetet, hanem mondjuk egy 4K filmet is. Nem szeretném, ha erőlködne/csuklana alatta
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Újat szeretnék most
-
Thibol
kezdő
Üdv! Szeretnék vásárolni egy üzleti kategóriás laptopot max 500e ft értékig. Ebben a kategóriában szerintem hardverileg már bármelyik megfelel nekem, de szeretném az összegből kihozni a legjobb ár/érték arányt. Ahogy néztem elég szegényes a kínálat most, vagy túl drága. Használtat nem szeretnék, mert többször megégettem már a kezem vele.
Találtam egy elitebook 855 g7-et 4650-es Pro AMD ryzen 5-el, 16GB rammal, 512 ssd-vel és 400 nites kijelzővel 460-ért. Manapság mennyire éri meg ebbe beruházni ennyiért? Normális kijelzővel nem igen találok mást.
Még egy macbook jöhetne szóba ebbe a kategóriában, de megmondom őszintén, egyszer próbáltam már, nekem a macos annyira nem jött be.
Remélem tudtok segíteni és jól kérdeztem. Még most regisztráltam be, csak olvasgatni szoktam a fórumot, nem szoktam írni.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óra topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Beszámítás! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest