Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Hobby elektronika
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- RAM topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs.zs.
veterán
válasz
fateless #175597 üzenetére
Nabazz...
a szmájliból kiindulva ez egy ördögi gépezet lehet
De most komolyan, fiúk!
Le kellene ide (egy gyűjtőpontba) írni, melyik gép mire jó (jobb)
úgy értem mint:
ASUS TUF, a legolcsóbb játékos gépek egyike. Általános hétköznapi célokra maximálisan megfelelő erős gép, viszonylag nagy súllyal, jellemzően minimum 4GB dedikált GPU-val, alap hétköznapi 250 nites kijelzővel. 2021-ig a hűtőfelülete viszonylag kicsi volt, ezért a ventillátorai pörögtek mint a veszedelem, játék közben a leghangosabb gépek egyike. Bővíthetősége maximális, kitűnő, 2 db m2 foglalat mellé még harmadikként egy 2,5" meghajtó is befért - köszönhetően a kis akkunak. Nagyobb akku beletehető, ezzel ugrik a 2,5" bővítés, de még mindig 2 db m2 slot marad.
Billentyűzetén VAN numpad, és van (gyenge) webkamerája is.
következő lépcső az ASUS ROG STRIX,
játékra jobban kihegyezve, hatékonyabb hűtéssel, és már nem csak 250 nites kijelzővel, hanem 300-400 nittel is elérhető.
Billentyűzetéről hiányzik a numpad, és kimaraddt belőle a webkamera is.
KELLENE EGY ILYESMI , 10-20 SOROS, GYORS ÖSSZEFOGLALÓ ADATBÁZIS !!!
Benne olyasmik, hogy
TUF saját kategóriatársa az ACER Nitro, HP..., DELL ...
lapos kis fémházas Zenbook megfelelője a HP-tól ez... , Delltől ez...,
Szerintem az itt "lakók" 5-10 nap alatt felgépelnék... -
cs.zs.
veterán
válasz
bajnokpityu #175595 üzenetére
Valaki sorolja már fel a HP Pavilion erősségeit!
(nekem még nem volt, nem ismerem) -
-
-
adrian14
tag
Sziasztok!
Feleségemnek szeretnénk venni új gépet és kérnénk egy kis segítséget.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
kiválasztás után
2. A gépre szánt összeg forintban?
400k körül, max 450k
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Fotószerkesztés (munka/hobbi szinten)
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Jó lenne 15,6-os legalább, Mac Air viszont kivétel lehet.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Havi egyszer, de strapabíró legyen. Nem szokott vigyázni az elektronikai eszközökre.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Linuxon kívül jöhet bármi. Oprendszer nélkül is lehet.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
512GB SSD, win esetén 16GB RAM, MAC esetén a 8GB is elég?
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Kártyaolvasó legyen rajta (SD).
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával
Újat szeretneEzt a két HP-t nézte ki: 1. 2.
És azt nem tudjuk eldönteni, hogy a 2020-as Mac Air megérné e. A 13-as kijelző, 8GB RAM, 256GB SSD és kártyaolvasó hiánya miatt elég sok kompromisszumot kellene kötni. Viszont, ha az anyaghasználat jó, gyors lesz még 5 évig legalább, arra amire használni akarja, akkor meggyőzhet. -
patyil
tag
Sziasztok, kicsit elvesztem a Lenovo kinálatában, ebben kérném a segítségeteket.
a kiválasztás után azonnal
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
5-600k
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Játék elsősorban, néha ha ez van kéznél akkor irodai programok, esetleg megnézni 1-1 sorozatot
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
A saját monitorán, új címeket kontrollerrel illetve külső bill/egérrel. PL: Forza horizon, Far Cry, God of War, AC illetve szimulátorok. Nem feltétlenül kell ultra grafika de fusson élvezhetően.
Full HD-t szeretnék, a keret miatt ezt tartom reálisnak játékokra
preferált a matt IPS.
Keveset, utazás közben nem lesz használva, súly nem fontos szempont.
15"v16" méretű normál gaming lapost keresek.
Win 10 lesz rajta, nem fontos a gyári install.
16/512 minimum, SSD értelemszerűen.
HDMI , ethernet + 1 display port képes type-cre néha szükségem van, előny ha hátul vannak a portok.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
új, előny ha lehet bővitett garit venni hozzá (4-5év)Őt néztem ki, jó választás lehet? Vagy van esetleg ajánlásotok hasonló árban?
https://www.digiprime.hu/laptop/lenovo-laptop/lenovo-legion-5-ar/lenovo-legion-5-76596-elado
Vajon miért van egy árban 6600m illetve 3060GPU-s hasonlo legion modellekkel? Van valami kulonbseg amit nem veszek észre?
Ajánljátok egyáltalán ezt a DGPU-t? le tudja hűteni ez a kasztni? elég az 5600proci neki?
vagy nézzek inkább 5800h-t 3060al? -
válasz
Stealth #175577 üzenetére
Nézd: alapból van visszaesés minden területen, és az adott területen belül (még a komoly szintet és árat képviselő notik esetén is) vannak, amik arra készültek, hogy olcsó, ha úgy tetszik mindenből a legalja.. stb, de veszik ,mert olcs és csak a márkát nézik. ez megvan lenovonál, asusnál, dellnél is stb.
Az asus amit néztél itt jobb áron van: [link] De jobb a pavi -
válasz
SeniorTilla #175581 üzenetére
Csak tanácsként: az N62/N63-at kerüld el nagy ívben!
-
Stealth
senior tag
válasz
SeniorTilla #175580 üzenetére
Jó, átgondolom.
Még ez tetszik, de "csak" AC-s wifije van. -
válasz
cs.zs. #175573 üzenetére
Nem rakat szar, hanem belépőszint. Olyan, mint más márkák belépő modelljei. Ezren veszik, mert a legolcsóbb. Működik, dolgozik, semmi extra. De nem a minőségről szól.
BMW-s példádnál maradva (amit megjegyeztem mert én is fan vagyok, talán most lesz az ötvenesre egy 645Ci kabrió, remélem
), van akinek jó volt a 3-as kompakt, vagy az 1-es, vagy a (ezt félve írom le, nehogy lerohadjon a kezem) a 2-esnek nevezett borzalom. Vagy a GT-k... Azokon is fehér-kék logó volt, de semmi, semmi közük nem volt a jó autókhoz és a BMW szellemiségéhez.
-
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Stealth #175577 üzenetére
Meg hűtőnél, meg mosógépnél, meg..., meg ...
Fogyasztói társadalom, nesze!Laptopnál (IT-piacon) kicsit más a helyzet. Pár év alatt duplázódnak a sebességek, rohamos tempóban válnak elavulttá a dolgok.
A mosógéppel idén is 40-60 fokon mosod a farmert, meg jövőre is, meg azután is, mégis állandóan cserélni kell. Az mégsokkal rosszabb. -
-
Stealth
senior tag
Sziasztok!
A két noti közül melyik jobb vétel?
Semmi extra igény nincs, youtube videók, XIII remake a játék amit tolnék, nagy tárhely 4k videók másolásához (1T elég), AX wifi.
Asztalon lesz, hordozás nincs, op rendszer Debian linux. -
-
válasz
Öcsielvtárs #175553 üzenetére
Ezt most miért??? Komolyan nem kéne az ilyen hulladékot ajánlani. Főleg ahova, és amire neki kell.
-
cs.zs.
veterán
-
ktommy91
addikt
válasz
INGJOKE #175547 üzenetére
Archicad alá kell vas bőven, szóval ennyiből a gamer gépek aljából lehet válogatni. 16 GB szintén szükséges, ami néhány gépre szűkíti a kört. 1TB SSD esélytelen, a bővíthetőség necces. Ha vállaljátok, hogy a RAM-ot magatoknak bővítitek, akkor 8/512-es gépeket lehet nézni. A kijelző szintén erősen kompromisszumos.(normális fényerejű, színhűségű nem igazán van) Szvsz komoly munkára való gép 330-ból nem jön ki.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Nagyfejű #175545 üzenetére
A teherautóban valószínűleg nem pont a hímestojás módon lesz használva, +leesik párszor az ülésről, 1 kézzel lesz a kijelzőfedél feltépve. Inkább valami használt üzleti laptopot vegyél, akár innen az apróról, ami belefér a keretedbe. 150 körül már akad T480-as Thinkpad, 8. generációs Intellel, arra már akár Win11-et is rakhatsz, ha nem elég a 10-es.
-
Sziasztok
Az exfeleségem zaklat, hogy segítsek neki új laptopot venni:
Ebben a hónapban
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
300.000-t mondott, de van pénze nem kell félteni 330 is lehet, ha megéri. 🤣
ArchiCad programon családi házakat rajzol
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem
Minél nagyobb mert vaksi, de minimum 15,6”
Nem nagyon.
Windows
1tb lehet, de ha csak 500 és lehet bővíteni még eggyel később az is jó.
Nincs
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
új gép kellElőre is köszi.
Azt mondta, hogy a notebook.hu-n nézelődtek, de lehet máshonnan is, ha ők nem jók. -
Nagyfejű
aktív tag
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni tőletek hozzánemértésem végett!Szeretnék vásárolni egy laptopot egyhéten belül az alábbi felhasználásra:Jogsit szeretnék csinálni és e-learning oktatáshoz lenne szükségem egy gépre ezen felül filmet néznék külsö hdd ről,youtube,böngésznék rajta kb.ennyire lenne használva.Ami fontos hogy teherauóban napi szinten használnám és jó lenne ha 3évig hazért használható maradna.keretem max 150eft lenne windows oprendszerrel,tudnátok segíteni hogy milyen gépet vegyek?ha szükséges tudok árba hozzá tenni.Nagyon köszönöm elöre is! Ezeket ajánlották hogy jó kis gépek
https://www.digiprime.hu/laptop-windows-10-rendszerrel/acer-aspire-3-a314-74540-elado
https://www.digiprime.hu/laptop-windows-10-rendszerrel/asus-vivobook-s14-s413ea-72482-elado
https://www.digiprime.hu/laptop-windows-10-rendszerrel/asus-expertbook-p1-p1512cea-77565-elado
-
Emiza
lelkes újonc
válasz
memorix #175529 üzenetére
Köszi az Asus ROG tippet, ez is nagyon szimpatikus!
Jobban beleásom magam és ezek között nézelődöm.Igen mostmár szinte biztos, hogy veszek küldön egy jó monitort + a laptop. Kényelmesebb is lesz a nagy monitorral dolgozni otthon, az irodába meg elég bejárnom havi néhányszor, szerintem arra meg egy basicebb képernyő is jólesz.
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Kolléganőm laptopot szeretne vásárolni.1. Most szeretne vásárolni
2. 180-200k
3. Irodai programok, netezés, néha játék,általános felhasználás.
4. Nagy ritkán Sims 4 futtatható minőségben.
5. Inkább IPS, FHD felbontás.
6. Keveset hordozza, házon belüli hurcolás.
7. Win 10/11, de nem kötelező, tudok neki feltenni.
8. SSD 256 GB legalább
9. Nincs
10. Inkább új, de érdeklődik, hogy milyen használt alternatíva is lehetséges.Előre is köszönöm a segítséget!
-
válasz
SeniorTilla #175538 üzenetére
Én is hurcolászom a zenbook. Az már alkalmas lehet arra szerintem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
SeniorTilla #175538 üzenetére
Mondjuk rosszul fogalmaztam meg a terepi munkát, mert nagyrészt asztalon fog állni a gép az irodájukban, csak alkalmi jellegű, hogy ki kell vonulni felprogramozni ezt-azt. Erre szerintem túl drágák ezek a komolyabb gépek.
Előző cégemnél ennél rosszabb körülmények között egy dzsunka Acer eeebook-ot használtunk terepi debug célokra, jól bírta.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pyttawrx #175535 üzenetére
14col az már kevés. A többi kérdés mindegy, valamint mivel 300K fölé nem akarnak menni, de kell a 16GB ram, ez kb 3..5 gépre redukálta a kínálatot így nem erőltettem tovább a kérdéseket, mert nincs nagyon mi közül választani.
Lényegében csak annyi kérdésem van, hogy az Acer árában van-e olyan melós laptop amit érdemesebb megvenni, mint azt a gépet mert az per pillanat faszának tűnik.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pyttawrx #175533 üzenetére
Húrcibálós gép, terepi munkára célprogik futnak majd rajta amiknek valószínűleg mindegy milyen erős a proci, mert egyszálas vackok... Mondjuk matt kijelző szerintem feltétel, meg hát ssd az alap. Viszont több évre kell majd a gép, szóval jót keresnek.
Per pill az Acer szimpi nekik.
-
memorix
senior tag
válasz
Emiza #175528 üzenetére
A családba 1 db Lenovo Legion 5 van 2 éves. AMD 4600H 1650Ti -s 16GB RAM -l nagyon szeretjük. Azonban árban elég drága. Könnyen bővíthető. Rengeteg csatlakozó port van rajta. Azonban a screen része játékra van, nem profi képek szerkesztésére.
Lenovo Legion 1.
Lenovo Legion 2.Asus ROG sorozatba van lehetőség a memóriát bővíteni és jobb videokártyák vannak a laptopokban. A laptopok képernyői azonban a játékosoknak szólnak.
Azt válaszd amelyik neked tetszik
. Nem én fogom használni.
nálunk van 1 Lenovo Legion 5, 1 Acer, 2 Asus OLED.
Szerintem vegyél profi monitort és egy laptopot. -
Emiza
lelkes újonc
válasz
memorix #175474 üzenetére
Szia! Köszi az ajánlást és a tanácsokat, nagyon hasznosak voltak, jobban átgondoltam a dolgot és nekem tetszik ez az ötlet, hogy vegyek a laptophoz külön egy jó monitort.
Jobb lenne a 32 GB ram, annál több nem hiszem, hogy kellene. Kompromisszumnak egy bővíthető gép is szóbajöhet, ami alapból 16GB-os azután majd kiderül mennyire elég.
Videokartyával bajban vagyok mennyire erős kellene, én nem bánnám ha 8GB-os lenne és nyilván újabb, de megnéztem a Premier Pro rendszerkövetelményeit (ez az egyik legnagyobb gépigényű a programjaim közül) és már a 6 GB-ot is optimálisnak írjákNekem márka szempontjából egyébként az Asus vagy a Lenovo a szimpatikus. Lenovóknál te nem ajánlottad, de nézegettem a Legio 5 sorozatot, arról mit gondolsz?
Illetve márka szempontjából van esetleg tapasztalatod/véleményed melyikre tegyem le a voksomat? -
ervin1979
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, lapi vásárlás ügyben.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? Nem olyan sürgős, de még 1 hónapig garis a korábbi dell Inspiron 3585 3585FR5WA1
2. A gépre szánt összeg forintban? 250-400 ezer
3. Felhasználás? irodai jellegű, rengeteg weboldal folyamatosan nyitva, levelezés exel word , toucpad szükséges!
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem használnám játékra, néha sori vagy film
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15
IPS/oled
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Minden nap,
7. Operációs rendszer? Windows, de nem fontos, mert lehet hogy havi előfizetés lesz
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? SSD min.256/de inkább 512
8GB ram min./de inkább16GB RAM kellene ,
9. Egyéb kívánság, speciális igények? nincs
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? csak új, cégbe veszem
Köszi a válaszokat! -
memorix
senior tag
válasz
cs.zs. #175513 üzenetére
U esetében a TDP érték 15W H esetében 45W. U CPU esetében alacsonyabb a BOOST órajel.
U esetében kevesebb mag dolgozik H esetében több és hosszabb ideig. -
memorix
senior tag
válasz
bigf01 #175514 üzenetére
Az első 4% gyorsabb. A második 2% energia takarékosabb. Az elsőhöz van win11 a másodikhoz nincs. Az elsőnél 400nit a képernyő a másodiknál 600nit -s. Az első drágább a másodiknál 1Tb SSD férne bele ha hasonló árat fizetsz érte vagy megspórolsz 25eFt -t. Az elsőben gyorsabb a Type-c csatlakozója. A DCI -P3 70% az elsőnél a másodiknál 100%. (filmek szerkesztésénél érdekes)
CPU összehasonlítás
Mindkét gép jó. Jó választás bármelyik. -
cs.zs.
veterán
válasz
3.Aragorn #175512 üzenetére
Régen ezt úgy "magyarították", hogy
U = Ultratakarékos (általában max 15 Watt)
H = HighPower (akár 45 Watt)Természetesen ha egy H-s procival csak böngészel, vagy egyéb módon szüttyögsz, ugyanolyan keveset eszik mint az U-s kollégája. Viszont ha kell, akkor tud nagyon erős is lenni, az U-s meg nem tud. Ezért drágább (és jobb) a H.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Macbookot szeretnék venni de teljesen elvesztem az M-es procik útvesztőjében, értem ezalatt hogy az M2 nem sokkal gyorsabb mint az M1 de az M1 Pro meg M2-t is veri stb.
13-14"-os gépet vennék, legalább 512 GB de inkább 1 TB háttértárral.
Mire használnám?
hobbi szintű szofvetfejlesztés (Java: intellJ, Python: Pycharm, Docker), hobbi szintű képszerkesztés Lightroom-mal, mindennapi felhasználás/böngészés.A memóriával mennyire érdemes spórolni ha mondjuk 4 évig nem akarnék fejleszteni a gépen?
-
memorix
senior tag
válasz
Shingen #175494 üzenetére
A 17" jellemzően drágák 1.5- 2x szorzó, pl Lenovo Legion 5 számít ajánlottnak.
Érdemes ezen modellek között nézelődni ha csak 300eft alatt nézelődsz.
[link]
Kiemelném neked ezt ez 16"300 nit IPS képernyő I5-12500 CPU 16GB RAM 512GB SSD. Van 1TB is + 6eFt -t.
Ez se rossz vétel, Ez OLED 600nit, 16GB AMD 5600 CPU
Érdemes lecsapni rájuk amig van belőlük készlet.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- MÁV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motoros topic
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hobby elektronika
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Hp Laptop Alkatrészek Eladók!
- IGAZI ERŐMŰ! Lenovo Thinkpad P15s Gen 1, i7-10610U, 32GB/1TB, NVIDIA, FHD/IPS, garancia, számla!
- Hibátlan Apple MacBook Air 13" 2017 magyar !! 1 Hó Jótállás
- Dell Latitude 5430 i5-1245U / 16GB / 256GB SSD 143.990 Ft
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 500GB NVMe IR kam gar
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 IPS 256GB notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest