- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
btudos
nagyúr
válasz vistyan #17499 üzenetére
Kissé tág az árkategória, de ha játékra kell, akkor két lehetőséged van. Vagy 140-ért Lenovo G580-at vennék, vagy az értékhatár tetején van a következő kategória képviselője, a Dell Inspiron 7520.
humax: Multimédiás gépnek tökéletes, és notebookos körökben a legjobb hangszórói (JBL) vannak a Lenovo Ideapad Y580-nak.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
vistyan
tag
Sziasztok
Asztali gépemet szeretném lecserélni egy olyan laptopra amin azért a mai játékok is elfutnak jó beállítások mellett. Leginkább MMO és néha egy kis bf3
Kérdésem,hogy tudnátok-e ajánlani valamit? Vagy esetleg régóta gondolkodom macbook-n,de nem tudom azon mennyire lehet játszani..
Keret: 100-200k között valahol.
Korrekt,segítőkész válaszokat előre is köszönöm.
-
Tikakukac
titán
válasz balmisi #17494 üzenetére
Filmre és program fordításra a 4 éves gépek is bőven adtak már elég kakaót, emiatt ne aggódj, sem a C sem a videók tömörítése nem változott ennyit. Max amit nem támogat a GPU azt proci játssza le, a lényeg ugyanaz, csak picivel kényelmesebb az előbbi.
Én szeretem a Probookot így ezt mondanám. De Fuji A532 is teljesen jó. A játék része érdekes, ezt mondjuk részletezhetnéd, bár ha tényleg ritkán játszol, akkor azt tedd régi, remek játékokkal, azok elmennek ezeken is, és nem kell +fél kg réz meg dedikált kari a gépbe.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Chaser
legenda
válasz andrisbandi #17489 üzenetére
Használj Core AVC-t, vagy olyan playert ami támogatja a dxva módot, pl mp-hpc. A 8400 gs elvileg tudja. W7 alatt VLC is jó hozzá. Ezekkel vinni fogja a FHD-t is.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
balmisi
csendes tag
Sziasztok!
150e környékén keresek laptopot(max 170). Főleg programozásra, filmnézésre és netezésre fogom használni, néha játszani is(nem túl gyakori).
Ki fogja váltani az asztali gépet, így elvárás, hogy egy-két évig használható lehessen, és ne rohadjon le egy filmtől vagy programfordítástól.Előre is köszi!
-
andrisbandi
őstag
válasz Wisdome #17487 üzenetére
Én ilyen célra egy 2007-es AsusF3Sc notit használok
Core 2 Duo 2 Ghz
4 giga RAM
Geforece 8400M GSaját képernyőjén a fullhádékat is könnyedén lejátsza (igaz érteme nem sok van, mert a felbontása kisebb, kb a 720as filmekhez való)
- Nagy, külső monitorra van kapcsolva (DVI, full HD), azt már nem mindíg tudja meghajtani fullhádéban, de 720ban simán, mindent lejátszik (normál, átlagos kódolású MKV, stb).Az internetezés kellemes, nem akadozik.
Kiváncsiságból dobtam bele egy SSD-t, Windows 8-al, nagyon megtátosodott :-)
- De annyira nem, hogy megtartsam, jövő héten eladó sorba kerül.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
piRate_nEx
aktív tag
7520 / 7720: Én az utóbbit láttam, és teljesen megfogott az egész. Masszív, nehéz, látszik a súlyából hogy van benne anyag. A 7720 előnye, hogy már 650M van benne, az egész jó, szóval ha az Y580 nem jön be, és nem akadály a FHD 17 colos kép, akkor szerintem nyugodtan rá lehet repülni.
Y580: Egyik srácnak van itt a koliban. Különösebben nem győzött meg kívülről, mint ahogyan egy Lenovo sem, de hardveresen a legjobb árban van / vannak. Ennél többet nem nagyon kell mondani róla, más téren szerintem átlagos.
The glass is already broken.
-
Wisdome
tag
Üdv!
Egyszer már jártam itt mikor magamnak vettem notebookot és sokat segítettetek azóta is nagy elégedettséggel használom a gépet! Most viszont anyámnak szeretnék valami gépet nézni, a feltétel az lenne, hogy tudjon rajta probléma nélkül netezni és ne legyen gond a videólejátszással sem. A keret nem túl nagy, maximum 50-60 ezer lenne, de szóba jöhet, sőt tisztában vagyok vele hogy csak használt vasak után érdemes nézelődni ha ilyen összegről van szó.
Szóval mit ajánlotok, mire érdemes beruházni ilyen feltételek mellett?Előre is köszönöm!
-
Tikakukac
titán
-
baro32
aktív tag
válasz premete #17474 üzenetére
Helló jaj ne haragudj hogy nem pontosan írtam meg a proci típusát i7-3610QM-es prociról van szó aszthittem egyértelmű na mindegy jó a te procid is igaz a 44 és a 21 helyezés közt nemtudom hogy gyakorlatman mennyi a különbség nekem ez előtt csak egy i3-380m-es volt na az nagyon pörgött játékoknál 99-100%-on értem én a komolyabb gamek-nél mint pl.batlefield-3,rage stb az sem volt gyenge csak már nem volt TARTALÉK teljesítmény de az i7-el nyugodt vagyok mert ha kell plusz akkor van ennyi.
HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
margithid
veterán
-
premete
veterán
válasz baro32 #17459 üzenetére
Persze az sem mindegy, hogy hány magos, és melyik generációs i7-esről van szó; sok nem tud annyit sem, mint egy újabb i5-ös, csak fűt, mint az állat. Közben az átlag úgy emlegeti, mintha az i7 fénysebességgel menne az i5-höz képest.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Curse
tag
-
nagyúr
Sziasztok! Ismerősöm szeretne laptopot vásárolni. Kb 150ezre lenne rá és nem szeretne játszani A 15,6"os méret jó lenne neki Tudnátok valami jó vételt ajánlani?
Előre is köszönöm -
andrisbandi
őstag
"legolcsóbb rendelni notebookot?"
[Alfa156 árul fél év garis nagyon olcsó notikat.]
- Beszélj vele!░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
uggon
csendes tag
Sziasztok!
Honnan a legolcsóbb rendelni notebookot? Nem kell semmi extra tudás, csak netezésre használnám úgyis, a lehető legolcsóbb gép kell nekem, amit csak kapni lehet. Kb. 90K Ft-ba kerül egy alap notebook, ahol én akarnám venni. Ettől olcsóbban 15"-ost lehet kapni újonnan?
-
margithid
veterán
Szeritnetek az dell vostro 2520 van olyan jó minöségileg mint az új inspironok, esetleg a 7520at is verheti?
-
whatnot
őstag
130-150ezer között, inkább 130hoz közelebb keres egy ismerősöm notebook-ot.
Igények:
- játék nem szempont
- lehetőleg legalább 15,6" képernyő
- DVD olvasó kell, író nem
- wifi
- usb 3.0
- HDMI
- OS nem kellMelyik márkát/típust érdemes nézni?
-
baro32
aktív tag
Szevasz bocs hogy beleszólok de már nem bírom nézni ezt az i7-es kételkedésedet félre ne értsd nem rossz szándékbol mondom de például most fejeztem be a DISHONORED-című játékot és következőek a tapasztalataim.
Az i7-es proci szigorúan 8-16% közt de inkább csak 8% majdnem mindíg használat mellett 60-65'C fok fölé nem megy a hőfok és mind a 4mag 3.1GHz-en fut.
Na szerintem ez egy kisebb procinál (gondolom) több %-on használná a procit és ezáltal nőne a proci hőfoka is.
Szerintem mindeggy ha az emberek nagy töbsége nem használja ki az i7-et 100%-ig mert az szerintem olyan lenne mint például full gázon nyomni egy kocsinak ami ugyebár nem tenne neki jót.HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
Borote
addikt
Notebook téren a 80 fok még (úgy ahogy) rendben van, ha a burkolat emellett nem kezd el izzani. Ha a burkolat nem megy nagyon 40-45 fok fölé (és az is csak egy kis területen) hosszan tartó terhelés hatására sem, akkor esélyes, hogy más sem fog benne annyira megsülni.
Komolyabb üzleti gépeknél némileg jobb is elvárható, illetve például a G szériás Asusok is jól domborítanak.[ Szerkesztve ]
-
Curse
tag
És szerintetek mi az egészséges hőfok egy procinál?? Ok hogy általában 105-re van hitelesítve de az tuti nem ok.
-
Tikakukac
titán
Nem szervizben dolgozok, ahhoz nincs időm egyetem mellett. Ez csupán egy kis mellékes mindig. Átnézve az Y580-akat azért landolt ott is egy pár szervizben, tehát nem egy csodagép, de szerintem még mindig nagyon jó a kategóriájában.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Curse
tag
válasz btudos #17448 üzenetére
Akkor majd úgy bánok vele mint a hímes tojással csak garis levonók ne legyenek benne problémás helyeken...
(#17450) Tikakukac:Az jó jel hogyha szervízben dolgozol és még nem bontottál y580-ast annak én csak örülni tudok.
(#17451) B-L-A-C-K: Sínnyeeee,na ez király.Gratula.10fok idle 5 fok load. pff.....Úgy tippelem ha az i7-el csinál 85-87 fokokat az y580 akkor i5-el ez talán 70 és ha a pasztázás segít még 5 fokot már nyugodt is vagyok.
-
Tikakukac
titán
-
Curse
tag
-
-
-
Curse
tag
válasz Tenken #17436 üzenetére
"Ha tetszik ez a gép, akkor szerintem felejtsd el a többit. Ha mást veszel idővel úgy is csak megbánod majd"----Ettől félek énis hogy megbánnám ha mondjuk vennék egy g75-öt 670mx-el kb 400 fonttal többért és nem használnám ki.
1 évig használtam y560-at és az elég gagyi műanyagos volt meg sokkal gyengébb hw-el(i3,5730,2x2gb)de én azt is szerettem bassza meg,meg még mindig jó szolgálatot tesz havernál.Az y580-nak a fullhd kijelzője beszarok annyira szép képet ad pedig fényes.Meg valahogy kiegyensúlyozatlan konfignak érezném ha olyan notit vennék amiben 3610/30 qm van,hát ki használja azt ki?Jó lehet kell már egy 670m/mx alá de akkor is olyan sokat csak nem vesz visszább egy 660m-ből.Azt meg lehet kompenzálni 1-2 csuszkával a video options-be.Ehh lehet megint rábeszélem magamat egy y580-ra I5-el.
Megyek szét nézek y580 i5 hőfokokban goglin. -
Tikakukac
titán
válasz CoolBoy323 #17438 üzenetére
Csoda vagy sem, ennyiből van 1-2-3 gép és kifújt, nagy választék most sincs, mikor én vettem anno gémer gépet, akkor volt 2 gép és mehettem kapálni kb. Ez van.
1-2 csavar kiszedése nem nagy valami, ha nincs matrica és atomjaira bontok egy gépet akkor Isten meg nem mondja, hogy az volt bontva.
Van, csak retek drága, pont azért, mert a hype már megvan, és lenyúzzák a jó kis hasznot. Ez egyszerű.
-
BigBlackDog
veterán
válasz CoolBoy323 #17438 üzenetére
SSD csere házilag belefér. Nem kell szétszedni az egész gépet hozzá, nem szoktak garanciánál sem problémázni, ha nem az ssd beszerelés következménye a hiba.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Tikakukac #17435 üzenetére
nem csodát akarok, csak a legjobb azért a pénzért (mint mindenki mindenhol természetesen!!)
de gondolom nem örülnek, ha garis gépet otthon szerelgetek
a kettő együtt meg nincs, én sehol sem láttam... kár... meg nem értem, miért nincs, az a pár mm vastag kis "szar" SSD már csak beférne valahova :/
-
margithid
veterán
válasz CoolBoy323 #17432 üzenetére
A Dellel jobban jársz!
SSD-t hdd helyére tudsz tenni. Alapból SSD-s gép nagyo drága, illetve van egy fuji ami egész jó áron van: [link] -
Tenken
őstag
Y580 egy bestbuy gép. Azért olvasol annyi panaszt, mert sokszor többet adnak el belőle, mint bármelyik másik konfigból. Akinek minden oké, az nyilván hallgat. Az jön ide, akinek valami nem megy és kérdezni akar.
Sok a panasz persze, de a külföldi szerviz miatt, az itteni topic-ja is nemhivatalos support-á válik lassan.
Amúgy meg q*** jó hűtője van. Full réz az egész. Ilyen kategóriában nem csinálnak jobbat. Erős a konfig az a baj. Ha okos vagy nem i7-el veszed és akkor kis terhet is leveszel a válláról.Ha tetszik ez a gép, akkor szerintem felejtsd el a többit. Ha mást veszel idővel úgy is csak megbánod majd. Ennyi pénzért, ilyen teljesítménnyel ez a legjobb döntés dvga-s gép esetén.
[ Szerkesztve ]
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Tikakukac
titán
válasz CoolBoy323 #17428 üzenetére
Csodát akarsz, kraft és minőség jó áron nincs, még fél milláért is kapsz bugokat rendesen.
Ezt mindenképp nézd meg és kérdezz rá tényleg 5 év-e a gari. Ha igen, akkor nincs már több kérdés. SSD-t emg úgy cserélgeted ahogy jónak látod.
Az meg, hogy ki milyen márkát ajánl ilyen agyi stikli, én már mindent hallottam, általában ráhagyom az emberekre, én még épeszű indoklást egy márka ellen 1-2 kivétellel nem hallottam.
peterszky: R-rel is vannak gondok, T az igazi TP élmény. És nem, nem tanultak semmit, ennyibe egyszerűen nem fog beleférni soha az életben egy jó ház és társaik, ez nem tanulás kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
-
peterszky
őstag
válasz Chaser #17416 üzenetére
Én is ezen töröm a fejem, hogy minőségileg mennyire visszalépés egy sima Lenovo, csak tanultak valamit a ThinkPad átvétele után a sima gépeiknél is Igazából ez az R-es gépem is már Lenovo gyártmány és sajnos volt vele egy komolyabb gond (zsanér törés) nagyjából félidőben. Ránézek erre a Dellre is, köszönöm.
A mostani gépem is akkoriban játékra teljesen megfelelt (már saját igényeimre persze), jól teljesített az ATi Mobility X1400-as.
A matt/nem matt annyira nem zavar, volt mindkettővel dolgom már.
[ Szerkesztve ]
What else you gonna do on a Saturday?
-
margithid
veterán
válasz CoolBoy323 #17428 üzenetére
[link]
Ez egész jó szerintem, 3 év gari! -
-
margithid
veterán
válasz CoolBoy323 #17424 üzenetére
Képernyőméret?
Mi a fontos a teljesítmény vagy az anyagminöség?
Alkalmi játékra szerintem a HD4000 is elég, igy valami strapabíró gépet ajánlanék:[link]
Igaz ebben meg csak HD3000 van.[ Szerkesztve ]
-
Curse
tag
válasz Borote #17420 üzenetére
Lehet hogy ízlésficamom van de ja,ezek a bazári kinézetek nagyon tetszenek.
Mondjuk kinézetre az Y580-as mindent ütött nálam és az nem bazári,de mikor 6-7 oldalon keresztül a garis problémákról olvastam meg hogy 87 fokos benne a proci meg külön kell venni még notihűtőt hozzá hogy jó legyen akkor mondtam:"na neee"
Pedig az annyira de annyira tetszik.....
Vajon a 2 magos 3210m-el is ilyen húfokok vannak benne notihűtő nélkül??
Szerintem amúgyis felesleges bele a 4 magos izomproci a 660m mellé. -
margithid
veterán
-
premete
veterán
válasz margithid #17418 üzenetére
Igazad van, arról nem is beszélve, hogy olyan sincs, hogy "néha játszani": vagy alkalmas rá, vagy nem, ez olyan, mintha valaki keresne egy városi autót, de tudjon terepet évi 1 decemberi vadászatra a Bakonyban.
-
margithid
veterán
válasz CoolBoy323 #17417 üzenetére
De akkor mit vársz? angol boltokban nem vagyunk járatosak, se árakban.
Nem is értem mit akarsz... -
Chaser
legenda
válasz peterszky #17408 üzenetére
Sztem maradj a minőségnél Kb mindenben megfelel az igényeidnek a dell M4600 precision. Cpu i5, de erős ddr5 firepro vga, FHD matt kijelző, bitangul összerakott kaszni, backlit bill, 3 év NBD helyszíni gar. 295k jelenleg mysoftnál, lehet máshol olcsóbban is van.
Apróban van i7+W7 kombó 330k körül, nem tudom számlát tud-e adni a tag. De mysoftnál is tán 350k körül van az a verzió, viszont ott vga quadro 1000m, ami azért jóval gyengébb._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
premete
veterán
Én azt sem értem, hogy miért szerelmesek sokan az i7-esekbe, talán azért, mert nem ismerik, csak valami dezinformációt olvastak?
@ azt sem értem, hogy ha valaki Angliában él, mi a f@szér akar magyar boltban, drágábban, forintért vásárolni.[ Szerkesztve ]
-
stifi
senior tag
válasz peterszky #17408 üzenetére
ebben az árban az Y580-nál nem nagyon fogsz erősebb videókártyával új gépet kapni, ha játékra kell akkor pedig ez elég fontos szempont, kár alább hagyni az igényt a videókártyánál ha már belefér..
viszont az R60 után egy fényes kijelzős, csillogós felületű géppel nem biztos hogy elégedett leszel, ezt neked kell tudni. viszont a pénzedért szerintem az Y580-nal a legtöbbet kaphatod cserébe.
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
Curse
tag
válasz brumi1024 #17372 üzenetére
Medion nem pálya akkor,úgy látom sokan köpködik,ennek valami oka kell hogy legyen. Azt viszont nem értem hogy a fasza gyártók miért nem képesek tuti design-t összedobni,ebben a Medionban pont a kinézete tetszett meg.A Precisionban meg pont a külső nem jön be.A G75 még elmegy de a 6600m már nekem erős.Pedig nagyon szimpi a Precisionba belevágott hw.Néztem pár videot és asszem a hangja is zavaró lenne nekem.Lehet g75 lesz ebből.Valamiért úgyis nálunk MO-on jó olcsó.
(#17373) btudos: Variálás off a Medionnal.
(#17374) Borote: A tükör nem pálya,a precision nekem túl komoly szóval eddig marad a G75.
A Clevo barboneokról senkinek sincs tapasztalata?Mert például hamburgerzabálóéknál az a trendi a gamezós körökben.Ahogy elnéztem a hangja meg a kinézete szörnyű amúgy azt rakatsz bele amit csak akarsz piri pénzért.Picsáért nem gyárt valaki Y580-as kinézettel meg kijelzővel valaki egy kicsit izmosabb notit.Nem volna ez a Lenovo gari ilyen fos meg nem melegedne annyira az 580-as lehet még meg tudtam volna barátkozni a gtx 660m-el is.
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz CoolBoy323 #17407 üzenetére
Azt hiszed, itt mindenki angol boltokba jár nap mint nap?
-
peterszky
őstag
Sziasztok!
Most jött el számomra az idő, hogy a hat éves ThnikPad R60-as notebookomat lecseréljem, sajnos már kicsit gyengélkedik is, hiába volt több ráncfelvarrás.
Árkategória: 300 ezer Ft környéke, mozoghat kicsit feljebb is, valószínűleg a céges beszerzés miatt az ÁFA "ugrani" fog az árból.
Processzor: Intel i7-es.
VGA: Játékra legyen alkalmas, nem baj, ha emellett leszabályozza magát, ha nincs terhelés vagy van integrált mellette és az megy, ha nem kell a kakaó.
Memória: mindegy kb., úgyis lehet bővíteni.
HDD: mindegy kb., úgyis lehet bővíteni.
Optikai meghajtó: kell, minimum dvd író.
Kijelző: 15'-ös méret (sima, wide mindegy kb.).
Op.rendszer: Win7, de ha nincs, az sem gond.A főbb elvárásaim nagyjából ezek, azt látom, hogy ThinkPad ennyiből nem fog kijönni. Keresgéltem, ahogy néztem a Lenovo IdeaPad Y580 egy jó választás lehetne. Szerintetek? Más ajánlatot is szívesen vennék, nem akarom elkapkodni a dolgot.
[ Szerkesztve ]
What else you gonna do on a Saturday?
-
premete
veterán
válasz CoolBoy323 #17405 üzenetére
-
CoolBoy323
nagyúr
200k-ig van valami bestbuy lapos tippetek?
nem baj, ha olcsóbb
játék is lenne rajta minimálisan, nem ez az elsődleges felhasználási célja!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Laptopok alkatrésznek
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest