- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztrofotózás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gaming notebook topik
- HP notebook topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Curse
tag
-
Curse
tag
És szerintetek mi az egészséges hőfok egy procinál?? Ok hogy általában 105-re van hitelesítve de az tuti nem ok.
-
Curse
tag
válasz btudos #17448 üzenetére
Akkor majd úgy bánok vele mint a hímes tojással csak garis levonók ne legyenek benne problémás helyeken...
(#17450) Tikakukac:Az jó jel hogyha szervízben dolgozol és még nem bontottál y580-ast annak én csak örülni tudok.
(#17451) B-L-A-C-K: Sínnyeeee,na ez király.Gratula.10fok idle 5 fok load. pff.....Úgy tippelem ha az i7-el csinál 85-87 fokokat az y580 akkor i5-el ez talán 70 és ha a pasztázás segít még 5 fokot már nyugodt is vagyok.
-
Curse
tag
-
-
Curse
tag
válasz Tenken #17436 üzenetére
"Ha tetszik ez a gép, akkor szerintem felejtsd el a többit. Ha mást veszel idővel úgy is csak megbánod majd"----Ettől félek énis hogy megbánnám ha mondjuk vennék egy g75-öt 670mx-el kb 400 fonttal többért és nem használnám ki.
1 évig használtam y560-at és az elég gagyi műanyagos volt meg sokkal gyengébb hw-el(i3,5730,2x2gb)de én azt is szerettem bassza meg,meg még mindig jó szolgálatot tesz havernál.Az y580-nak a fullhd kijelzője beszarok annyira szép képet ad pedig fényes.Meg valahogy kiegyensúlyozatlan konfignak érezném ha olyan notit vennék amiben 3610/30 qm van,hát ki használja azt ki?Jó lehet kell már egy 670m/mx alá de akkor is olyan sokat csak nem vesz visszább egy 660m-ből.Azt meg lehet kompenzálni 1-2 csuszkával a video options-be.Ehh lehet megint rábeszélem magamat egy y580-ra I5-el.
Megyek szét nézek y580 i5 hőfokokban goglin. -
Curse
tag
válasz Borote #17420 üzenetére
Lehet hogy ízlésficamom van de ja,ezek a bazári kinézetek nagyon tetszenek.
Mondjuk kinézetre az Y580-as mindent ütött nálam és az nem bazári,de mikor 6-7 oldalon keresztül a garis problémákról olvastam meg hogy 87 fokos benne a proci meg külön kell venni még notihűtőt hozzá hogy jó legyen akkor mondtam:"na neee"
Pedig az annyira de annyira tetszik.....
Vajon a 2 magos 3210m-el is ilyen húfokok vannak benne notihűtő nélkül??
Szerintem amúgyis felesleges bele a 4 magos izomproci a 660m mellé. -
Curse
tag
válasz brumi1024 #17372 üzenetére
Medion nem pálya akkor,úgy látom sokan köpködik,ennek valami oka kell hogy legyen. Azt viszont nem értem hogy a fasza gyártók miért nem képesek tuti design-t összedobni,ebben a Medionban pont a kinézete tetszett meg.A Precisionban meg pont a külső nem jön be.A G75 még elmegy de a 6600m már nekem erős.Pedig nagyon szimpi a Precisionba belevágott hw.Néztem pár videot és asszem a hangja is zavaró lenne nekem.Lehet g75 lesz ebből.Valamiért úgyis nálunk MO-on jó olcsó.
(#17373) btudos: Variálás off a Medionnal.
(#17374) Borote: A tükör nem pálya,a precision nekem túl komoly szóval eddig marad a G75.
A Clevo barboneokról senkinek sincs tapasztalata?Mert például hamburgerzabálóéknál az a trendi a gamezós körökben.Ahogy elnéztem a hangja meg a kinézete szörnyű amúgy azt rakatsz bele amit csak akarsz piri pénzért.Picsáért nem gyárt valaki Y580-as kinézettel meg kijelzővel valaki egy kicsit izmosabb notit.Nem volna ez a Lenovo gari ilyen fos meg nem melegedne annyira az 580-as lehet még meg tudtam volna barátkozni a gtx 660m-el is.
[ Szerkesztve ]
-
Curse
tag
Erről vélemény emberkék??
External review-en ugyanez 670m-el meg 3610qm-el 90%-ot kapott,bár lehet azért mert hazai a cucc. -
Curse
tag
Egyébként köszi mindenkinek a gyors és kielégítő válaszokat.
Remélem sikerül 1 hét alatt eldőntenem mit vegyek,illetve péntekig. -
Curse
tag
Black: Számtechre gondolk akkor azonnal Asus jut eszembe és nekem is csak jó tapasztalataim voltak vele.Csak remélem hátha akad valaki aki azt írja hogy "ne fossá,nekem se jött be ez a szürkés dizájn de utána megszerettem"
Brumi1024: Igen tudom.
Tom1939:Akkor azt hiszem AW kilőve,köszi az infot.Amúgyse volt sok esélye nálam,csak az alienfejért fáj a szívem a fedelen.
-
Curse
tag
válasz Tom1939 #17326 üzenetére
Szóval te tele vagy AW tapasztalatokkal? Ez a tükör dolog mennyire zavaró?Tényleg annyira gáz?
(magyaroknak jobban hiszek )Az m6600-nak mi az ára kb?Egyébként Dell nemannyira pálya nálam.Biztos vannak jó Dell laposok de az angol emberekből kiindulva nem bízok az "alaposságukban". heheeee
[ Szerkesztve ]
-
Curse
tag
válasz B-L-A-C-K #17324 üzenetére
Ebben eggyetértünk,nekem is nagyon tetszik a Samsung,és valóban hűtés terén is majdnem utoléri a g75-öt.Csak azzal meg az a gondom(nagyon gyanakvó típus vagyok)hogy hogyan lehetséges az otthon(MO.)570 ezer itt meg 370-400k átszámolva ugyanaz.Valami simlisséget sejtek a dologban,bár a gari az mindenhol gari.Itt is kötelesek megjavítani az igaz.
-
Curse
tag
válasz Borote #17323 üzenetére
Pontosan ezért lényeges hogy legyen róla teszt,mert lövésem sincs hogy melyik játék mennyire érzékeny a sávszélre.Általában csak felmegyek notebookcheck-re aztán számszerint megnézem melyik mit produkál a kedvenceim alatt.
Igen ez az egyik dolog amiért még nincs nálam a GX60 mert tudom hogy support téren gáz van.
Nagyon gyanús az a sok-sok extra abban az MSI-ben ennyiért.
Az Asus-al meg idáig mindig csak jól jártam,de ez a fura szürkés szín...... -
Curse
tag
válasz B-L-A-C-K #17321 üzenetére
Igen az Asus-al szimpatizálok énis nagyon,viszont nekem nem tetszik ez a szürkés dizájn.Meg basszák meg 1 hónapja keresgélek minden nap a 670mx-ről teszteket és sehol se hajlandóak letesztelni.A 675mx-ről van de olyan konfig nincs Asusból.
Amit még kihagytam hogy Samsung G7C is szokott lenni olyan 360-370 körül és az is elég jónak túnik meg akik használják többnyire jó véleménnyel vannak róla.
675m 3630QM 16gb,2x 750gb +8 ssd,nem tűnik rossz vételnek csak nem bízok a Samsungban....A hordozhatóságban nem zavarna abszolút hogy 2 vagy 5 kg,az nem gond.Azért olyan sokat nem mozgok.
[ Szerkesztve ]
-
Curse
tag
Üdv mindenkinek!
Kis segítséget kellene.A lényeg annyi hogy akarok megint Gamer laptopot venni és rengeteg lehetséges lapos van.1 héttel ezelőttig még teljesen biztos voltam a döntésemben de ez a GX60 felborította az egészet.Nem otthon élek és szoktam elég sokat utazni(munka miatt),viszont szeretek gamezni.Akinek ideje engedi és kedve is van hozzá leírná hogy mit választana a következő laposok közül:
17"3 Asus g75:3630qm,670MX,8 gb,750gb win 8 (400K) gari 2 év...Ami miatt ezen gondolkozom az az hogy piszok jó a hűtése (halk) minőségi kijelzője van meg hogy Asus. Viszont ennyiért kevésnek tartom a HW-t meg a szaros win 8 al lehet kapni csak.
15"6 MSI GX60:Amiről ugye a cikkben szó van 2 féle konfigban kaphatom meg:
A10 4600m,7970m,8gb,750gb 7200rpm win7 (317K) gari 2 év...
A10 4600m,7970m,8gb,2x64gb msata ssd raid0,750gb 7200 rpm win8 (370K) gari 2 év....A dizájn nálam 5-ös,baszottul bejön ez a fekete plexis kinézet.Nagyon jó az ára,játék teljesítményben is erős gagyi A10 ide-oda(az eddigi tesztek alapján)az aranyozott kimenetek,a steelseries keyboard.Egyedüli dolog ami nem tetszik hogy csak 15,6-os ja és win 8as verzióban a win8.17"3 Alienware m17X R4:3610qm,7970m,6gb,500gb 7200 rpm, win7 (450K) gari 1 év...Nagyon hangzatos meg divatos villogó kis nyiff nyaff gép de a külseje nekem annyira nem jön be viszont teljesítményben ez ütős meg ami nagyon vonzó hogy a garija úgy működik,szám felhív enginer köv munkanap megjön EU-ban bárhol,helyben megjavítja aztán huzza is a belét elfelé.No meg persze az ára,többért is el lehet adni MO-on vagy kis buktával.Egy valami pedig nagyon nem okés ez pedig a kijelző,mert hogy ebben tükör van nem kijelző.Rengeteg tesztet olvasok az utóbbi 2 hónapban és ezt majd mindenhol megemlítik hogy nappal ablak mellett felejtsd el.
Most pedig jönnek a barebone-ok.Hát ezekből dunát lehet rekeszteni annyiféle variációt kérhetsz.Az áruk baromi jó a benne lévő HW-hez képest de mindeggyikkel ugyanaz a bajom,a kinézet.Clevo P170EM Clevo P150EM--ezekre gondoltam Olyan szinten nem tetszik hogy még az is lehetséges hogy a teljesítmény sem kárpótolna,valószínüleg szégyellném elővenni,hiába kapok 3720qm-et 7970m-el ssd hdd combóval 3xxk-ért 1 év garival.Mindegy azért leírok pár konfigot ebből is.
P170EM:3720QM,7970M,8gb,750gb 7200 rpm, OS NO (350K) gari 1 év
P170EM:3630QM.675M,8gb,750gb 7200 rpm,OS NO (300K) gari 1 év
P150EM:3630QM,670m,8gb,750gb 7200 rpm,OS NO (280K) gari 1 év
P150EM:3630QM,680m,8gb,750gb 7200 rpm,OS NO (420K) gari 1 év
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Facebook és Messenger
- Autós topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Samsung Gear S3 - második kör
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztrofotózás
- Titanfall 2
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest