- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tenken
őstag
válasz Szepi1979 #16191 üzenetére
Nem fog menni olyan egyszerűen, mint asztali esetben. Turbo mode inkább kábítás, nem nagyon szokott magától üzembe lépni.
Notebookreview.com-os fórumon keresgélj, ha érdekel. Általában Nvidia Inspector-ral tuningolnak speciális pstate-t. Nem nagy ördöngösség. Keplerrel nagyon szép eredmények vannak. Fermi se rossz, de a 630-től még legdurvább esetben se várjon senki csodát (értsd: ez a mostani 635 is csak olyan amilyennek a 630-nek kéne lennie papíron...)[ Szerkesztve ]
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Szepi1979
senior tag
Akinek az új GT635m-es G580-asa van az futtasson már le egy 3dmark06-ot meg egy 3dmark11-et hogy tiszta képet kapjunk. Nekem egy b970/GT630m van, összehasonlíthatóvá válna...
“ nem kell mindig nyerni “
-
Schizoka
aktív tag
Helló!
Használt laptopot kínáltak fel megvételre és azt kérdezném kb mennyit érhet?
Toshiba Satelit
alaplap:pro L300
cpu:dual t3200 2.0gh
memoria:2gb ddr2
gpu:gma 4500m
vincsi:160gb gari már cserélt kb 1 éves
akksi kuka kb 20 percet bír.
megkímélt ismerem a tulajt.keveset használt volt van mellette asztali pc is.előre is köszi a választ!
üdv!
-
Travelos
őstag
válasz LaptopSystem #16189 üzenetére
G580, G580AH, G580GH
-
Tikakukac
titán
válasz Travelos #16188 üzenetére
Ez szubjektív, a cikkek itt mit sem érnek. Én nagyon nem szeretem őket, van akinek bejön. Egy jó matt fólia mondjuk talán megoldás, de erről bővebben majd az AFFS üveglapos matt vs. matt fólia után tudok nyilatkozni.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
őstag
-
Travelos
őstag
válasz Tikakukac #15933 üzenetére
Ezek a Leonovo laptopok elég jónak tűnnek, de van egy dolog ami nagyon megosztja az embereket, mégpedig ez a fényes kijelző. Mivel én életemben nem láttam ilyet, nem tudok véleményt alkotni, de esetleg van valahol valami jó kis összehasonlító cikk ami ezt taglalja?
Ugyanis ha már megveszem, akkor már késő.
-
őstag
-
margithid
veterán
Ebben a gépben van msata hely?
SSD miatt kérdezem csak, mivel igy nem kellene szétbarmolni az egész gépet.
Az új 17"-os inspironokban már van ha jól tudom, igaz?
Egyébként összeszerelésben, stabilitásban, hűtésben, minöségben melyik a jobb, új inspiron vagy vostro?[ Szerkesztve ]
-
f4cg80
tag
Végül egy Lenovo(Ibm) T500-as lett az új gépem,de köszönöm a tanácsaitokat.
Mindenkinek csak ajánlani tudom,hogy inkább egy használt T-szériát,vagy Latitude-t vegyen szép állapotban,ha 100-140-es összegben gondolkozik újban. Elmúlt héten kb.100db laptopot fogdostam meg,próbáltam ki,és még a mindenki által ajánlott Fujitsu A532-es sem fogott meg,de ebben az árkategóriában mindegyik nagyon gagyinak,nagyon műanyagnak tűnik,kb hozzájuk sem lehet érni.
Ezután döntöttem úgy,hogy konzultálok az általatok ajánlott alfa156 fórumtárssal,és tegnapi nap folyamán meg is vettem egy jó állapotban levő Lenovo T500-ast tőle,beletettem egy Samu830-as SSD-t,és azt kell mondjam,sokkal több értelme van,mind egy ipari hulladék műanyagkacatot keresni i3-al130 körül,így is megállt az egész laptop egy 100-as alatt,jó akksival,szép állapotban,számomra sosem látott teljesítménnyel és hihetetlen minőségben. -
nagyúr
válasz runner 125 #16182 üzenetére
Gondolom itt az is szempont volt, hogy matt fullHD kijelzős, az meg Vostrobol vagy nincs, vagy jóval drágábban :S Köszönöm a választ amúgy, hasonlóan vélekedünk akkor.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
runner 125
nagyúr
válasz Tsebacsi #16181 üzenetére
Kifejezetten munka célzattal én most sem vennék Inspiron-t, de ez az én véleményem.
Kicsit gyengébb Vostro-val, vagy Latitude-del jobban jár szvsz.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
nagyúr
Sziasztok!
Mik most a tapasztalatok, vélemények a Dell Inspiron 15R Spec Editionnal kapcsolatban? Ez egy i7-3632QM procis, 8GB ramos, Bluray olvasós darab 2GB-os Radeon 7730M-el.
Akinek kéne, az videovágásra használná, meg általános dolgokra, játék biztos, hogy nulla közeli esélyes lesz rajta.
Azért vacilálok neki 100%-an ezt ajánlani, mert az Inspiron sorozatnak nem annyira jó a híre. Viszont azt olvastam-hallottam, hogy ez a szépség már egy kicsit átdolgozottabb darab (látens latitude??).Előre is köszi a válaszokat!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Müszi
senior tag
válasz Mister_X #16171 üzenetére
Az akkuról annyit tudok mondani, hogy 4óra felett ment idáig amikor próbáltam. Persze nem játék alatt és picit visszavett fényerővel de Wifi használattal, a plussz SSD-vel, usb-s egérrel és ez egy 17,3"-os ugyanazzal a 6cellás 4800-as akkuval, amivel a 15,6-osokat is adják.
Nem tudom pontosan melyik V3-as tipust nézted ki. Az új Ivy-s konfigok nagyon jók fogyasztás terén. Nálam pl többórás netezés után sem érezni mégcsak langyosat sem a gépházon sehol.[ Szerkesztve ]
-
RCTiv
tag
válasz premete #16175 üzenetére
igen tudom, az eszemmel, egy dell 6x30s-t vennék, de ezeknek az üzleti notiknak a dizájnja nagyon távol áll tőlem, és mind vastag böszme gépek, (kategórián belül persze), így kiesnek a szórásból, vigyázni tudok a gépre. persze egy thinkpad 420u-t elfogadnék, de az felette van a keretnek. a thinkadok faék dizájnja tetszik, csak a vékony thinkpad-ek csillióba kerülnek. szumma szummárum be szeretnék lépni a konzumidióták világába
ezt találtam még, de ez is 250 felett van: TOSHIBA PORTÉGÉ Z830-10R (1.1 kg. )
a legnehezebben teljesíthető kritérium amúgy a matt kijelző, nem is értem, miért felejtették el ezt a gyártók, az meg egyenesen egy vicc, hogy 2012 év végén amikor a tabletekben fullHD felbonású ips panelek vannak, a csúcskategóriás notikat is simán tn panellel szerelik. örülnék valami komolyabb panelnek, de 400 alatt gyakorlatilag nincs (ami matt is)
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
Én a pár hónapos, féláron elérhető használt top üzletiek (Dell Latitude 6xxx-ek, HP Elitebook, Lenovo Thinkpad T, vagy X-ek között néznék körül; nem véletlenül nehezebbek és vastagabbak ezek, mint mondjuk a samsung: strapabírás, akkuidő és megfelelő hűtés miatt nem lehet büntetlenül a méretet és tömeget csökkenteni
Plusz ezeknek (főleg a Dellnek) a garanciája is fényévekkel a samsung előtt jár.[ Szerkesztve ]
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
RCTiv
tag
sziasztok!
laptop vásárlás előtt állok és a segítségeteket szeretném kérni. Nagyjából leszűkítettem a szóba jöhető gépek körét, de még messze vagyok a végleges döntéstől Játszani nem nagyon fogok (teát a dedikált videokártya nem fontos), elsősorban office használat a munka, amit külső ügyfeleknél használnék (meg persze itthon valami nagy monitorral és külső billentyűzettel), illetve esti hentergős tartalomfogyasztás
összeírtam mi az amit szeretnék:
- 13.3 esetleg 14.1-es kijelző
- matt kijelző (mindjárt itt a nyár terasz sör laptop.....)
- i betűvel kezdődő proci
- ssd, win7
- ultrabook szerűség, nagyon fontos, hogy vékony és könnyű legyen a gép, az a tervem, hogy egy a4-es mappa mellé becsúsztatom és viszem, ergo a kicsi de nem vékony gép erre nem annyira alkalmas. (> 2 cm)
- nézzen ki komolynak, nem tudom ezt elmagyarázni, anyagminőség, felhasznált anyagok.
- sok szövegbevitel, tehát használható billentyűzet, de gondolom megszokás kérdése minden.
- 200+ amit szánnék ráfennmaradt a szűrőn:
fujitsu uh552, amit most kereken 200 bruttóért i5 3217-es procival 128-as ssd-vel elhozható, plusz win7 30-ért azaz 230e
samsung NP530 i3 3117, win8 ez 208e plusz egy samu830 ssd a vége valahol 240e.
esetleg b tervként egy használt első generációs 9-es samu.az ötös samut már megfogdostam és tetszett, a fujitsut sajnos még nem, de igazából a kérdés az, hogy egy új samu5 paraméterei alapján jobb-e mint a régi samu9 amiről a tesztekben sok "rosszat" olvastam.
a samuk mellett szól a 300 nit (ha jól írom) kijelző, meg a 3 év gari.
(ui a dell vostro 3360 valahogy nem fogott meg)
nagyjából ennyi, mit gondoltok? ja és jól gondolom, hogy nem éri meg az én felhasználásomra a kb. 20 ezres i3>>i5 felárat kifizetnem?
[ Szerkesztve ]
-
cotag
senior tag
17" és afelett milyen értelmes laptop van 150-170.000ft-ért???
Játék nem lenne.
HDMI-n összekötve egy 47"-os másodmegjelenítő viszont igen...
Full HD filmek, 3D filmek lejátszása lenne még a feladata.
Mi lenne erre a megoldás guruk?Ha ez ennyiért nem megy 17"-nál, akkor alternatívát kérnék kisebb notira..
-
Mister_X
nagyúr
válasz piRate_nEx #16170 üzenetére
Ilyenkor van a variációk-egy-témára effektus, amikor a gyártótól tonnaszámra gurulnak le az egymástól alig különböző lapok és utána meg verik a mellüket, hogy ők igenis lefedik a piacot Simán el tudom képzelni, hogy csak az "alaplaptopokat" küldik ki meg rahedli egyéb alkatrészt és akkor megmondják, hogy ha a vevő Mittudomain 1000-et akar, akkor i3-at bele 4GB RAM-mal, ha Mittudomain 3000-et, akkor meg i7-et 8 gigával és diszkrét VGA-val kell eladi... Szerencsémre a Telenornál kapható Aspire V3 a nekem ideális alkatrészeket tartalmazza, csak lehet a 6 cellás akku lesz kevés.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz Mister_X #16169 üzenetére
Hát nem. Engem különben az tud nagyon felcseszni ebben a notebook iparban, hogy nem kérhetem azzal, amivel akarom.
Nem mondhatom, hogy na gyerekek, felejtsük el az i7-et, ami a laptop felét teszi ki, és tegyünk bele i3-at. Aztán még hagyjuk el az 1 TB-os HDD-t, a 16 GB SSD-t, aminek rohadt sok értelme van, a 8 GB memóriát, és nehogy már Win 8-at adjanak egy gamernek, mert falra mászik...The glass is already broken.
-
Mister_X
nagyúr
válasz piRate_nEx #16168 üzenetére
$900-ról indul, tedd át euróra, majd váltsd át forinttá. Nem lesz olcsó. Viszont tényleg nem néz ki rosszul. A fejcsóválás az aksiidőre viszont jár, az "up to 3 hours" jó, ha gyakorlatban 2.5 óra. Én már csak emiatt is veszek gyengébb, de ugyan úgy használható gépet, hogy épkézláb ideig bírja szuflával.
Apropó: V3 meddig bírja gyakorlatban?
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
-
Tikakukac
titán
válasz piRate_nEx #16165 üzenetére
Akkor túrj egy másik tesztet, hát mit bánom én.
Tehát a NV-s teszt nem mérvadó, de a Veér István féle youtube videó igen? Ha úgy futna minden játék a 9600M-en is, mint a legtöbb videón a neten egyből rohannék szájjal levenni magam.
Látom a HD3000-es dolog sem ment át. Tapasztalt fórumtársak biztos tudnak más példát is, de annak idején (meg manapság is) a Youtube olyan szinten volt tömve a hasonlóan, tőled idézve "jó nagy baromság" szintű videókkal adott kártyákról, hogy hihetetlen. Van minden mint a búcsúban: integrált karikon szaladgáló hiper szuper felbontásban küldött durva játékokon át, az óvatos tuningos videókon át, a tényleg vadorzó dolgokig.Mikor a menő a 8600M GT volt meg ugye a 9600M GT, akkor volt annyi hamis 8600M GT videó, hogy ihaj. Még szerencse, hogy ismerős körben tényleg volt és így megnéztem mit tud. Az is vicces volt.
Najó, mára felfüggesztem magam, így is kiment vagy 100hsz.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz Tikakukac #16164 üzenetére
Notebookcheck csak notebook GPU-kat mutat... De te hiszel az nVidia tesztjének? Szerintem alap, hogy nem a kiadó tesztjét vesszük alapul, úgy is felhúzzák.
Majd ha gameplayt kapok, akkor elhiszem. És az alapján eddig a 635M viszi a pálmát. Értem én hogy jó kátya volt a 8800, meg minden, de lejárt az ideje, felesleges védeni.
Szerk: Azt a HD3000-es dolgot pedig hiba volt oda biggyeszteni, jó nagy baromság.
[ Szerkesztve ]
The glass is already broken.
-
Tikakukac
titán
válasz piRate_nEx #16163 üzenetére
Mondjuk
Mobilra pedig noticsekk mutatja az eredményt.De amúgy nem tudom mi a hihetetlen. HD3000 is viszi ultrán a gammákat youtube-on, a 630M-nek ez csuklógyakorlat.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz piRate_nEx #16159 üzenetére
Akkor ott szar van a levesben. A 8800GT Very High alatt 1680*1050 felbontással 33 fps átlagot hozott, míg a 630M ugyanígy, de 1366*768-ban 27fps-t. Ez egy Crysis 2 volt.
Ha beosztogatom a felbontásokat, akkor én sehol sem találom még csak a parit sem.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
405
tag
Off!
Ha szalonba veszek laptopot, ott ki lehet nyitni a csomagolást (esetleg bekapcsolni) vagy zsákba macska?
Gondolok itt pixel hiba és hasonlókra...Okos ember a más kárán tanul .....
-
Müszi
senior tag
válasz piRate_nEx #16159 üzenetére
Nagyobb felbontás mellett nindenképpen. Mondjuk 1366x768-ig talán még az sem kevés. 1600x 900-nál meg elfogy a GPU.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz Mister_X #16156 üzenetére
Persze bőven elég alá az 1Gb is. Az egyém mellett ugyan 2 van, de nem hiszem hogy egy ilyen kártyánál sokat számítana. Egyszerűen arról van szó, hogy lezuhantak a ramchipek árai és marketingnek nem rossz: "2GB VRAM" , mivel a mai napig is sokaknak csak az számít és a GPU már csak másodlagos, ha egyáltalán megnézik. Pont fordítva kéne lennie.
-
Tikakukac
titán
válasz piRate_nEx #16154 üzenetére
Na ácsi.
Asztali 8800GT-ről érdeklődtek. VS 630M
Nézzünk gameplay-t vagy fps mérést, de mondjuk Crysis 2-ben igencsak kitaknyolta az 5 éves asztali a 630m-et. Ez volt a kérdés, válaszoltam.
Müszi: Senki sem beszélt 8800M-ről. Asztaliról volt szó, mint mondtam. És ha valami gázos, az az, hogy itt egy raklap ember aki gémer notit vesz, és egy 5 éves asztali is megeszi a VGA-t benne, aminek az ára, hát khm. 2 doboz gyufa lassan.
Mister_X: Sok a kavar. A 630M esetleg szebb napjaiban hozza az asztali 8800GT teljesítményét, de inkább 15-20%-al alatta. Az asztali 9600 ugye alapból elporolja a sima GT-t 15%-al. A Mobil verziós 9600M viszont jó 2/3-ad olyan erős, mint egy 630M.
Na ezt ha kibogoztátok, akkor minden tiszta lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
válasz Tikakukac #16153 üzenetére
A laposra kiragasztott matrica szerint 1GB dedicated VRAM tartozik a 630M-hez. Szerintem oly mindegy, ha a 8800GT közelében van, vagy egyenértékű egy 9600-zal, akkor megnyugodok, jó vétel lenne a V3+.
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz Tikakukac #16153 üzenetére
A 8800 GT-t is üti. Egyet kell értenünk, hogy az 512 MB VRAM már édes kevés, és lassan az 1 GB sem lesz elég. Ez pedig egy nagy űr.
Szerk: Nos, gondolom akkor nem ugyanúgy állunk a dologhoz. Hagyjuk is. Meg kell nézni pár gameplay videót, és tisztán látszik, hogy azonos beállításokon a 630M jobban teljesít.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Sima desktop 8800GT-ről volt eddig szó. Ezért mondtam, hogy egy 5 éves kártya is vígan szétizzasztja a mostani elviekben "gémer" notis karikat. A 8800M az másik tészta. Azt azért már befogja ez is.
Namiren: vramot kenhetjük a hajunkra. Az a legkevesebb. Vagy hatalmas felbontás, vagy GTA4 kell ahhoz, hogy kihasználj te 2 gigát. Hamarabb esik össze a nyers erőhiány miatt egy kari, mintsem feltold FHD-ra a felbontást, vagy elkezdhetnéd felrakni a szűrőket.
[ Szerkesztve ]
-
piRate_nEx
aktív tag
-
Müszi
senior tag
válasz Mister_X #16145 üzenetére
VGA-ról itt találsz infót. Egyébként clas2-be sorolják a 8800gt meg bőven clas3 ráadásul egy kazán és nem épen mai darab. Simán el lehet játszadozni vele médium beállításokkal is akár 30 feletti FPS-ek mellett a legtöbb játéknál. Mondjuk én nem túl sokat játszok rajta. Mindenesetre játék közben sem fűt be különösebben, igaz ez egy 17,3"-os kaszni.Gondolom a kisebbek valamivel jobban melegszenek. 80 fok alatt maradt eddig és az jónak számít, ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
válasz piRate_nEx #16147 üzenetére
Hát azért ennyi pénzért el is várnám... ennyiből tuti desktop konfigot is ki ldhetne hozni, de az meg helyhez kötött.
-
-
Tikakukac
titán
válasz Mister_X #16145 üzenetére
Ilyenkor szoktam röhögni. Hát legjobb esetben pariban vannak. De inkább alatta.
És ez egy 5 éves kari. Hát ennyit a gémer notikról. Pedig anno én is mekkora lelkesedéssel vertem bele a 200k-t a Pavilionba. Fiatalság, bolondság.
-
Mister_X
nagyúr
Telenortól venném meg 18. születésnapom után, ott tapogattam meg és megtetszett Úgy is akartam mellé mobilnetet, részletfizetés is fontos.
Tehát hibája nem nagyon van, az jó. A GT630M használható játékokra is? (Nyilván nem BF3 meg Crysis 2, régebbiek) Desktop fronton hol van? 8800GT?
-
Müszi
senior tag
válasz Mister_X #16141 üzenetére
Helo!
Nekem egy V3 771G van ( I5 3210M, GT 630M 2GB) kb 1hónapja. Akkor még nem volt Ivy I3-mal, pedig több mint 16k-val olcsóbb és tuti elég az is mindenre. Eddig nálam bevált. Kapott pluszba egy SSD-t és teszi a dolgát hüvösen csendben és villámgyorsan. A kijelző betekintési szögei lehetnének jobbak is, de ez nem fullHD, csak HD+ panel. A burkolat a tapi körül és a fedlapon fényes, de legalább szürke igy kevésbé látszik rajta az ujlenyomat és elég masszív is szerintem. Tipushibákról nem tudok. Konkrétan mi érdekelne?[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Hát ha így áll a helyzet, akkor a fentebb linkelt kollegát megzargatnám, és beérdeklődnék miféle Dell E6*** gépei vannak, mondjuk az általad vázolt dolgokkal. Azok azért nem ekkora téglák és vannak egész jó konfigok is, amikből mondjuk kimarad a nagy kazán GPU is.
E6530 modelleknél találtam egyedül FHD opciót, szóval ott kell keresgetni első körben. Vagy ugye ott a többi nagy gép, Elitebook és Thinkpad is.
Mister_X: Azt a műanyagot amit arra raktak, meg azt a keresztbe-kasul hálózott változatát amit még használnak nagyon nem szeretem. Rossz emlékek kötnek hozzá, de lehet ennél már jó hosszabb távon is.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
Sziasztok!
Egy Acer Aspire V3 jó laptop? (Core i3, GT630)
Mennyire megbízható? Vannaktipikus szériahibái? Nem alternatíva kell, csak az, hogy jó-e a gépezet.Előre is kösz!
-
r4z
nagyúr
válasz Tikakukac #16138 üzenetére
Tyű, ez nekem nagyon nagy batár Workstation nem jó, hordozni is szeretném
i7-ből nem feltétlenül kell QM, elég a kétmagos M is, azt simán le lehet hűteni. U verzióból viszont csak az i7 a jó, de az nem is annyira forrófejű. Dedikált grafika se létszükség.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Tikakukac
titán
SSD-t meg cserélheted ízlés szerint, vagy nem is kéred vele és te magad raksz bele.
Mellesleg van még ott egy pár elég mocskos gép, szvsz kérj egy listát tőle ezen paraméterekkel, és utána bogarászhatsz rendesen.
Mondjuk az igaz, hogy ezek nem vékonyak. De azt már előre mondom, hogy a vékony i7-es, pláne dedikált karis gépek ám rohadtul melegednek. Nem kell az neked.
[ Szerkesztve ]
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
400, de inkább 350 ezressel bezárólag keresek notit a következő feltételekkel:
- 13,x"-15,x" képátló
- full HD felbontás (lehetőleg valami IPS)
- Intel Ivy Bridge i5 vagy i7 jó hűtéssel
- dedikált VGA nem feltétel, de előny, ha van
- 4-8GB RAM
- 256GB SSD vagy 128GB SSD + HDD kombó
- háttérvilágításos szigetes billentyűzet, nagy touchpad
- jó anyaghasználat, vékony kialakítás
- kártyaolvasó, USB3-as portok, jó akkuidő, webcam, mikrofon, HDMI
- optikai meghajtó hiánya nem nagy probléma
- akár külföldről is, ha itthon nem érhető el az adott modell (Németország, Hollandia)Amiket eddig néztem:
Sony Vaio S15 (330k)
Asus UX31A (340k)
HP EliteBook 8570p (340k-tól)
Asus U500 - ennek nincs még hivatalos oldala vagy ára, de van olyan kiszerelés, ami nekem tökéletes lenne.Tudnátok még hasonló notikat mondani nekem?
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Chaser
legenda
válasz spyduck #16130 üzenetére
Melyik GT555 szintjét? Mert van egy pár verzió.
szerk: Ha meg az órajel le van kicsit butítva azon pár kattintással lehet segíteni. Bár adott gpu függő, de az esetek többségében szépen tuningolható a gpu. Nem, nem fog megsülni, pár fokot jelent pluszban alapfesz-en, feszt meg úgyse lehet emelni. Ráadásul ki se mutatható.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
spyduck
nagyúr
válasz piRate_nEx #16132 üzenetére
Majd megnézem én, ők biztosan nem fognak ezzel foglalkozni. Viszont nincs is náluk raktáron, ha lesz akkor beugrok hozzájuk és elhozok egyet.
-
-
őstag
Sziasztok!
Kb. 200K-ig keresünk hölgy ismerősömnek elsősorban könnyen hordozható,(11,5"-13,3") minőségi felépítéső laptopot, ultrabookot általalános felhasználásra. Extra igényeink elvileg nincsenek.
Pl: Samsung Series 5
Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
válasz piRate_nEx #16129 üzenetére
A GT630 is hozta a GT555 szintjét a Z580-ban.
-
-
Pocok256
veterán
válasz spyduck #16125 üzenetére
Na látod így hogy eltúloztam idióta módon máris jött megfelelő válasz. Elhiszem hogy sz*r a kártya és akkor ez van nem fogok késembe dőlni , de szvsz egy teszt akkor tökéletes ha arra törekszik, hogy megfelelő körülményeket teremtsünk. Hidd el én szeretném a legjobban tudni mi is a valós teljesítménye ennek az új rendszernek. Akár negative csalódás lesz akár pozitív.
Előre is köszönöm az újratesztelést
Amúgy valami infot nem tudsz hogy A10 el szeretl probook valaha lesz-e kapható magyarországon vagy valahol be lehet -e szerezni ?
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Tenken
őstag
válasz piRate_nEx #16124 üzenetére
Konkrétan GW2 egy erősen processzor orientált dolog. Ha az a fő szempont akkor, inkább azt nézd miben van erősebb processzor, mint 63-akárhányas nv vagy amd kártya.
Amúgy meg de!
Még Spy féle tesztben is egyértelműen (persze nem ég és föld) látszik, hogy erősebb, mint a z580-as 630-as. G580-as új kari, meg csak azokat a számokat hozza majd.Egyébként meg tök mindegy, mert pár fps-en megy a vita. Itt inkább a személyesen élőben látottak alapján érdemes dönteni.
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
válasz Pocok256 #16123 üzenetére
Mivel nem volt rá lehetőségem, a teszt megjelenése előtt 1 héttel már nem is volt nálam a notebook. Én is lezárom, de megfogom csinálni úgy is, ahogy írtad. Én csak egyszerűen nem tartom valószínűnek, h be fog válni, ennyi. Miért? Mert nagyobb tesztoldalak közül senki se csinálta meg.
Namiren: Akkor viszont egyértelműen G580 egy GT635-el maximum 140k-ig, felesleges többet költeni rá.
[ Szerkesztve ]
-
piRate_nEx
aktív tag
-
Pocok256
veterán
válasz spyduck #16111 üzenetére
Nem kéne eltúlozni te is tudod miről beszélek egyszerű kérés volt aminek valamiért nem tettél eleget... mindenki eldöntheti mi érdeked van rosszabb színbe feltüntetni az AMD mint ami valójában a helyzet ennyi.
most már tényleg lezárom a dolgot.a notebookcheck meg odaírja milyen driverrel tesztelte ezért sem releváns az info amit kirakta oda ...
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Tenken
őstag
válasz piRate_nEx #16118 üzenetére
Ha le tudod győzni a driver-es fétised, akkor 5520-as inspiron 7670M-el erősebb lesz neked a z580-nál is..
-
spyduck
nagyúr
válasz piRate_nEx #16118 üzenetére
Én vagy GT635-el szerelt G580-at vennék 140k-ért i3- al vagy akkor már Y580-st, ugyanis lesz 220k-ért. De érezik az Y500 GT650-el még ismeretlen áron. Én azt kb 200k-s szintre lőném be, de ez még csak nagyon pletyka jellegű.
brumi1024: +1
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
Egy tapasztalatot viszont mindenkepp levonhatunk: eleg szemet dolog ez a ugyanazon nevu kartyak mas alkatreszekkel valo szerelese... foleg ilyen teljesitmenykulonbsegek mellett. De sajnos ez megszokott.
-
piRate_nEx
aktív tag
-
spyduck
nagyúr
válasz piRate_nEx #16116 üzenetére
Sajnos ezt nem tudom
Mekkora amúgy a keret? -
spyduck
nagyúr
válasz piRate_nEx #16113 üzenetére
i3 és i5 között, de még i7 között sincs a játékokban különbség egy 7670, GT630 vagy GT635 szinten. Ezt is majd tesztelem, de sztem csak a GT650 vagy GTX660-nál mérhető majd valamilyen különbség, bár lehet ott sem....
ba3_2107: Ebben teljesen igazad van!
[ Szerkesztve ]
-
Tenken
őstag
válasz ba3_2107 #16112 üzenetére
Üzletit keress (jobb garancia, jobb anyaghasználat miatt), Ivy-s i5-tel (mert ott már HD4000 van, ami azért már megbirkózik pár játékkal).
Ram-ot egészítsd ki dual channel-re, rendszer alá meg szerezz be egy ssd-t.
Ezek alapján már te is ki tudod választani, a neked legszimpatikusabb gépet."Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
ba3_2107
tag
válasz piRate_nEx #16101 üzenetére
A játék sokad rendű, inkább a gyorsaság, meg a megbízhatóság a fő szempomt. Azt gondoltam a mostani gépekbe már azért raknak olyan VGA kártyákat, amin azért elmegy 1-2 game. De nem az a lényeg igazából.
-
spyduck
nagyúr
válasz Pocok256 #16109 üzenetére
Igen! Mert én sem értek hozzá meg a notebookcheck sem. De úgy látszik a HP szoftverfejlesztő részlege sem ért hozzá aki a drivert csinálta arra a gyári gépre. Akkora ismeretségem nincs, hogy a notebookcheck-hez berakjalak, de ha valóban olyan nagy koponya vagy akkor intézek neked állást a HP-nál vagy a kalauznál. Nem venném a szívemre ha ekkora tehetség csak egy multinál dolgozna.
-
spyduck
nagyúr
válasz spyduck #16103 üzenetére
A butított GT635 pedig olyan teljesítményt hoz, mint a drágább noteszekben lévő GT635
javítás: A butított GT635 pedig olyan teljesítményt hoz, mint a drágább noteszekben lévő, teljes értékű GT630.Ez pedig előreláthatólag olyan szintet képvisel mint az Inspiron-ban lévő 7670. Viszont az ára jóval szerényebb. Pontosabbat viszont majd csak akkor tudok mondani ha nálam lesz a G580 egy GT635-el.
-
spyduck
nagyúr
válasz piRate_nEx #16107 üzenetére
Ketten is folyamatosan hangoztatják, hogy a notebookcheck nem hiteles, de egyiknek a kezében sem volt még AMD és Intel-es notesz, csak az egyiknek, de annak is csak a korábbi Llano-val. De ő ért hozzá, meg ő majd megmondja a tutit, meg mindenki hülye, mert nem csinál így meg úgy.
-
spyduck
nagyúr
válasz piRate_nEx #16104 üzenetére
Amíg gyártják az összeesküvés elméleteket addig biztos! Ezen a világon szerintük, ugyanis nincsenek hiteles tesztek és senki nem ért hozzá.
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz Tenken #16102 üzenetére
Kivételesen nem találsz az adott áron olyan AMD kártyás gamert, ami beveri az nVidiát. A legjobb laptop GPU AMD-től a 200 ezres árkategóriában a 7730M,
Majdnem egy kategória ezzel a 635M, amit már 140-ért kaphatsz. Egy picit 200 fölé mész, és van egy 640M-ed.Nézhetünk egy crossfiret is, A10-4600M (7660G) + 7670M, de ez már a 635M alá esik, és megint csak 170 körül stagnál az ára.
Tegyék félre akkor, hogy az nVidia jobb drivert gyárt. Viszont még így is ott van a CUDA, Optimus, PhysX, bár az utóbbit nem fogod használni, mert inkább több FPS-t fogsz akarni.
-
spyduck
nagyúr
válasz Tenken #16078 üzenetére
G580 - GT630: [link]
Z580 - GT630: [link]Most már láthatod, h míg a Z580-ban egy teljes értékű GT630 van, addig a G580-ban egy butított. A butított GT635 pedig olyan teljesítményt hoz, mint a drágább noteszekben lévő GT635. De! Mint írtam a két G580 között előreláthatólag 30%-os teljesítménynövekedés lesz a GT630 és GT635-öt illetően. Viszont én csak a saját tapasztalataimnak hiszek és össze fogom hasonlítani játéktesztekkel, h van-e különbség a Z580 GT630 és a G580 GT635 között. Sztem lesz, mert elég gyakran megfigyeltem, hogy a GPUz irdatlan nagy baromságokat írt ki.
-
Tenken
őstag
válasz piRate_nEx #16101 üzenetére
"én inkább a gamer laptopokkal vagyok tisztában."
-Ezt úgy érted, hogy vegyünk NV kártyát, mert az amd szar drivereket gyárt?
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz ba3_2107 #16100 üzenetére
Na, ez a "ha 1-2 újabb játék elmegy rajta, az sem baj" a probléma. Most akkor menjen rajta az újabb játék, vagy ne?
Mert ha igen, akkor biztos lehetsz benne, hogy a 2/5-ét a VGA ára fogja kitenni. Ha nem, akkor meg rohadt sok laptopból lehet választani, a többiek ajánlanak valamit, én inkább a gamer laptopokkal vagyok tisztában.The glass is already broken.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest