Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sickoface
tag
hosszas olvasgatás után ez a kettő maradt, melyiket érdemes megvenni, vagy ebben az árkategóriában max 150ig vmi ami ezeknél jobb?
-
Tikakukac
titán
válasz
Bluesummers #146597 üzenetére
Tudok olyat, aki ráment a témára és fél tucat vidkarit megpörgetett. Utána megunta
-
válasz
Tikakukac #146581 üzenetére
Azért ez a coil whine eléggé pofátlan, hogy nem tudják előtte tesztelni. Én így simán visszaküldtem 1. nap a gépet, amit vettem...
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
IMIIKE1998 #146558 üzenetére
?
-
dgabor80
tag
Sziasztok,
Kérlek segítsetek egy Dell gépet találni, céges számlás beszerzés lesz...
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - 1-3 héten belül..
(2) A gépre szánt összeg forintban? - nettó 250 ezer a vége
(3) Felhasználás? (irodai programok 50-100MB excel, és itthon minden más (kis játék, film)
(4) játék: Diablo3 FullHD,Battletech Iron. Frostpunk
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - FullHD, matt FHD
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - utazás közben nem
(7) Operációs rendszer? -Win 10 Pro
(8) Tárhely mérete és típusa - 240 GB SSD, 8GB RAM, nem kell Optikai
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? csak új, számlával,garivalKöszönöm szépen!!!
-
sickoface
tag
válasz
Tikakukac #146588 üzenetére
arra értettem h ne nagyon essen vissza a rendszer teljesítménye ha pl megy egy video youtubon full hdba mellette meg fájlkezelőzök vagy netezek egy másik ablakban. ilyen egyszerű dolgokra gondolok, nem az hogy videot renderelek közben fut még másik több erőforrás igényes folyamat.
-
Dupree
csendes tag
Sziasztok!
Egy női ismerősömnek keresek laptopot lecserélné a régit. Köszönöm
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Következő hetekben.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
100-130
(3) Felhasználás?
Otthoni női gép szóval nettezés, filmek, sorozatok, Office
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lenne játékra használva.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Ha lehet matt legyen 15"
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Csak otthoni gép lesz nem lesz hordozva.
(7) Operációs rendszer?
windows esetleg windows nélkül
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD is bőven jó, optikai meghajtó az nem szükséges
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új -
Tikakukac
titán
válasz
Sefneni #146582 üzenetére
x240-et ne, a többi egy kutya, mindegyik el tud hullani, ha olyan a kedve, de a 40-es TP különösen szépen sikerült.
Panicfox: Nagyjából jót mondtak, de ez semmire nem garancia. Élő példa vagyok én.
Coil whine meg úgy megy, mint vidkariknál. Van, amiknél erősebb, van amiknél kevésbé, van aminél meg úgyis elnyomja, mert rohadt magas frekin megy a venti.
tomic: Ez attól függ. Nyilván hasonló sem lesz sehol máshol főleg ennyiért. Így ha ennyid van erre itt kell venned és ezt. Hiába mondok neked normálisabb gépsast és boltot 200k-ért gyengébb hardverrel, ha nincs rá annyid.
Az, hogy az asztali procis géped hogyan megy annak a köze a notihoz annyi, mint az én romosra húzott K-s gépemnek egy szintén azonos notihoz. Nem sok.
RAM freki jellemzően a csúcson van, hiába veszel gyorsabbat, nincs BIOS, amit tudj mókolni. Plusz ismét nem ez a gond a géppel, meg úgy a procikkal sem.
mijki: Latitude 5480-ből van atomfullos konfig 350k alatt kicsivel, második vidkarival nagy procival. Azzal lehet már CAD-ezni is.
-
tomic
addikt
[link]Ez a lapos illetve a bolt mennyire ajànlott?
Gariztatàsról hallottam koràbban,hogy maceràs de legyünk optimisták.
Maga a gép milyen? Asztali Ryzenemet imàdom. Lapos sem lehet rossz. Viszont a ram csak 2100 környékén megy. Ryzen viszont igényli a gyors ramokat. Ha ajànlott a gép később lehet bele gyorsabbat venni? -
Panicfox
újonc
válasz
Tikakukac #146581 üzenetére
Úgy érted a "nem üzleti" kategória? Bevallom nekem egy márkafüggetlen szervizben mondták, hogy "Ha hosszútávra akarok megbízható gépet, akkor mindenképp az üzleti kategóriából válasszak pl.: HP Probook, Dell Latitude és esetleg a Lenovo Thinkpad...".
Szóval abban reménykedem, hogy így nagyobb a garancia a minőségre, tartósságra.Közben leesett, hogy másik üzenetemre írtad.
Szóval minden gép idegesítő, magas hangot fog kiadni??? Csak nem... -
mijki
csendes tag
Sziasztok
Ezen vagy a következő héten(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 300-350 ezer(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Legyen gyors, bírjon sok tabot megnyitva a böngészőben, programozás, esetleg AutoCAD (csak 2D-ben), MatLab tanuló szinten (az otthoni Core 2 Duo-m és GT 240-em is elbírta, 4GB DDR3 társaságában)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem
14, max 15,6"(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Egyetemre vinném naponta.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem szükséges(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD+HDD, RAM legyen legalább 8GB DDR4(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
IPS kijelző, hosszú akkumulátoridő és a hordozhatóság fontos(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
ÚjElőre is nagyon nagyon köszönöm.
-
Sefneni
őstag
válasz
Khelben #146564 üzenetére
Közben nézelődtünk a LSZ használt gépei között, így felmerült az általad is emített HP EliteBook 820 G1 mellett még a Lenovo ThinkPad X240, illetve a Dell Latitude E7240.
Ezek közül például melyiket ajánlanád/ajánlanátok inkább? -
Panicfox
újonc
válasz
Khelben #146579 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Sajnos ciripelő hangot adott ki. Készségesen cserélték, de, ahogy tesztelték a cseregépet kiderült, hogy azzal is ugyanaz a baj... Ha jól értettem valamelyik vezeték így van szigetelve/huzalozva(??), és valószínűleg mindnek ez lesz a baja...
-
Gyomman
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit ilyen vészmegoldás jelleggel kéne ismerősömnek max. 1 évre olcsó, de megbízható gép, diplomaírás céljából.
(1) Napokban
(2) 50-70 ezer forint
(3) netezés, dokumentumszerkesztés
(4) -
(5) 12,5"-14" között
(6) Lesz hordozva.
(7) Nem feltétlen kell OS.
(8) -
(9) Nincs.
(10) Használt.A laptopsystem oldalán néztem Lenovo X220, Dell E5430 és HP 2570P gépeket, garanciával. Az is kérdés lenne, hogy van-e ezeknek "típushibájuk", mikre kéne leginkább odafigyelni megtekintéskor.
-
zolda
tag
Sziasztok! azonos áron és kiépítésben (CPU, RAM, SSD, felbontás) dell 7240 vagy HP 820 G1 legyen? Szívesen fogadok érveket, ellenérveket! Köszönöm.
-
Panicfox
újonc
Kedves Olvasó!
Végső elkeseredésemben írok ide, ugyanis minden barátom mást ajánl, és a gépek egyező paramétereit nézve, nem tudom eldönteni, miért különböznek annyira az árak... (akár business/üzleti kategórián belül). Szóval kicsit megcsömörlöttem a témában...
Ha lehet, akkor 1 hónapon belül.
Itt konkrétan egy árucsere miatt 240 ezer és nagyon maximum 260 ezer között (bruttó)
(3) Felhasználás?
A megbízhatóság miatt mindenképp business/üzleti kategória. A lehető leghosszabb időre tervezek.
Nem fontos.
Lehetőleg matt. Én a legjobban egy 14 colosnak örülnék, hogy könnyű legyen, de ez sem a legfontosabb szempont.
Valószínűleg repülőztetve lesz egy párszor.
(7) Operációs rendszer?
semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD, 8GB RAM
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Csak legyen kompakt. Persze ha 2-nél több USB port van az előny.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új.Egyéb:
A Probook 430 G5 kiesik a lehetőségek közül, ugyanis azt kellett cserélni.Én ezekkel szemezek:
Dell Latitude 5480 N022L548014EMEA-UBU (egy megbízható helyen épp akciós, de miért kap mindenholnagyon kevés csillagot??)
Valamilyen Thinkpad... (A thinkpad magába foglalja, hogy üzleti kategória, ha valamiért nem jelzik külön, akkor is?)A segítségért előre is hálás vagyok!
-
sickoface
tag
hali
notebook vásárlás előtt állok, otthoni használatra szeretném filmezésre, netezésre. ami fontos: 15 col felett, full hd, normális processzor, hdmi kimenet, ssd. ssd ha nagyon megnyomja az árát nem létszükséglet. az lenne a legfontosabb, hogy full hd filmek akadásmentesen menjenek, youtube, netezés, multitasking zökkenőmentes legyen. játék nem számít. szóbajövő márkák: asus, dell, hp, lenovo de nyitott vagyok másra is kivéve acer. árkeret: max 155k.
előre is köszönöm a segítséget.
-
válasz
Tikakukac #146572 üzenetére
Inkább az ár-értékkel van a gond.A G751JY volt az utolsó olyan gép,amit érdemes volt megvenni azon az áron játékra. (tudom,kinek hogy.....)
Utána jött egy elég nagy ugrás,de hogy miért azt senki nem tudja.Jogos,hogy maguk a gépek nem indokolták,de ez a piac,ha nem tetszik,játszogass valami mással. -
Tikakukac
titán
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy 8 éves Asus K50IJ típusú notebook-om és sajnos már a végét járja. Most lenne esedékes egy nagyobb összegű javítás, de úgy döntöttem, nem javíttatom meg, inkább nyugdíjazom és veszek helyette egy újat és ebben kérném a segítségeteket.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A következő 1-2 hónapban.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) Nagyon maximum 250 e Ft.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Otthoni felhasználás, irodai programok 10%, játék 0, internet, filmnézés 90%
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? ---
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15’6 coll, TN/IPS (mindegy)
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem, csak minimálisan
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? memória mérete: min. 4 GB, merevlemez: min. 500GB, elsősorban SSD, másodsorban HDD+SSD, optikai meghajtó: igen
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak új gépKöszönöm szépen előre is.
-
Tikakukac
titán
válasz
tomic #146559 üzenetére
Tipikus GPU gond.
Ryzennel nincs gond, nekem most asztaliban szerintem az lesz egy menetre, notiban az a gond, hogy nagyon korlátozott az elérhető modellpaletta.
Draken: Ha szigorú vagyok, akkor az a G751 egy eléggé utolsó bástya volt akkoriban. Megy a qrvulás rendesen azon a szinten is.
Hokunda: Köbö kijelző azért kéne, mert ha 13" jó abból még akár kisebb csodát is tudunk rittyenteni.
-
Hokunda
senior tag
Üdv
Családban esedékes lenne egy ősrégi laptop leváltása, sürgős lenne a dolog!
Sürgős lenne, munkához kell 2 héten belül!
200 ezer huf
(3) Felhasználás?
Egyszerű irodai alkalmazások (office, Kira, élelmezéstervező programok, net)
(4) Ha játékra is használnád
Nem, a játék nem opció.
Full hd jó lenne, matt, a panel mindegy, méret az ár függvénye
(6) Mennyit lesz hordozva a gép?
Utazva nagyon ritkán lesz vele, mozgatása is inkább csak házon belül.
(7) Operációs rendszer?
Win10
Nem szükséges nagy tárhely, ssd kell, memória minimum 4 gb (ha ár engedi 8)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új, cégnek lesz, kötelező garanciával!Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Khelben
nagyúr
válasz
Sefneni #146563 üzenetére
Ezeknél a gépeknél még az is jobb, ha nem veszel semmit. Kidobott pénz mindkettő. Ezeket nem hordozásra meg intenzív használatra tervezték. 100k-ból csak használtan tudsz normális gépet venni, pl. egy HP Elitebook 820-at. Ebbe veszel még 4GB ramot meg egy 256-os ssd-t és kiszolgál a suli végéig. 14-es méretben meg már nagyobb felbontással is kapsz ilyet: 840 G1
-
Sefneni
őstag
Sziasztok!
Szeretném segítségeteket kérni suliban használatos notebook kiválasztásában.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? minél hamarabb
(2) A gépre szánt összeg forintban? max 100e Ft
(3) Felhasználás? egyetemre hurcolás, MS programok használata (Word, PP stb.), böngészés, esetleg utazások alkalmával filmezés
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 11,6" és 14" között
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? egyetemre kéne, így elég sokat lenne hurcolva
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? legjobb lenne, ha azért rendelkezne normális méretű háttértárral (őszintén szólva nem túl szimpatikus az EMMC)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? használt is szóba jöhet, de a garancia miatt jobb lenne egy újKét gépet már kinéztem ezeknek megfelelően:
ASUS Vivobook E12 E203 MAH
ASUS VivoBook 14 X407MAA fenti gépek között egyetlen (mérvadó) különbség a méretük: előbbi 11,6" és 1kg, míg a második 14" és 1,5kg.
Az első ellen szól a fehér szín, amitől picit óczkodom, valamint hogy a kijelzője ennek fényes.
A másodiknál hátránya a mérete, plusz hogy másfélszer olyan nehéz mint az első. Cserébe viszont matt kijelzője van, plusz ujjlenyomat olvasós.Tudom, kicsit (nagyon
) nehéz eset vagyok, de remélem hogy a fentiek függvényében tudtok esetleg segíteni. Vagy ha a fenti laptopok bármelyikéről van véleményetek, tapasztalatotok, azt is szívesen olvasnám.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Draken
őstag
Sziasztok!
300k környéki összegben mi az a lapos, ami kielégíti multimédiás vágyaimat? G751 lassan csereérett, keresném megfelelő utódját! Hordozni nem hordoznám. Játék már bizony egyre kevesebb lenne, viszont 4k tv-re kötni és 4k hdr filmeket nézni annál több! Van jelenleg ellenfele a dell 7577-nek ilyen szinten? Esetleg 17colban elérhető bármi ilyen összegben?
Köszönöm! -
Dhampir
félisten
válasz
tomic #146559 üzenetére
Grafikus illesztőprogram hiba is lehet, de az alábbi fórumokon is rákérdezhetsz:
-
törölt tag
Üdv, tudom megint én és megint laptop választás, de ez lesz az utolsó köröm.
13,3-14,1" keresek használt üzletit max 60k-g. [Nagyon teteje 70, RAM-SSD bővítés én saram.]
Net, film és tanulás lesz rajta. Linux support előny.
Szép estét.
Szerk.: Lehet 12" körüli is a kisebbség se hátrány.
-
badd
tag
Erről valami vélemény? [link] csak, hogy mi jöhet szóba, vagy ha a keretbe nem fér bele, akkor vagy meddig kéne növelni, vagy mivel spórolni.
Köszi
-
bl80
csendes újonc
válasz
Khelben #146551 üzenetére
Értem. Sajnos nekem a fényereje mellett a színhűsége sem túl jó, nem életteli, hanem fakó színek. Otthoni használatnál megoldás lehetne, hogy külső monitorral használom, de sajnos ez a másik, ami nem működik, hogy hdmivel kitegyem a képet monitorra.
De ha nem tudtok tényleg olyat mondani, ami ebben a halmazban jó lehetne, akkor megpróbálok megbarátkozni ezzel. -
tomic
addikt
Véleményetek szerint egy HP 250 G6 silber, Core i3-6006U, 2,00GHz , 8GB RAM, 512GB SSD, Windows 10 Pro-val ellàtot laptop hasznàltan mennyit érhet meg?
Szép àllapotban.Valamit ugyan ezek a típusok Celeron N procikkal ajànlottak ?
-
Khelben
nagyúr
válasz
IMIIKE1998 #146549 üzenetére
Ahhoz, hogy biztosan menjen 5 évig, 5 éves garancia kell. Az meg nincs ebben a kategóriában se újonnan, se használtan.
(#146550) bl80 : ötletem sincs rá. A Swift 3-nak kifejezetten jó a fényereje, úgyhogy lehet, hogy kétszer ennyiért sincs fényesebb kijelző.
-
Khelben
nagyúr
válasz
IMIIKE1998 #146544 üzenetére
Használtból nézhetsz HP Elitebookokat vagy Dell Latitude-okat.
Újból HP 250-et vagy Dell Vostro 3-as szériát.(#146547) bododani : normális játék ennyiből nem lesz. A maximum, ami kihozható az egy MX150.
(#146546) sziben: HP 250, dvd helyére egy ssd fiókban.
(#146545) bl80 : jobb kijelzőt ennyiből nem fogsz kapni.
-
bododani
senior tag
Hali! 150-180 körül keresek újonnan laptopot. Asus x550c-m volt eddig, a touchpad miatt nagyon bejött a laptop, örülnék egy másik Asus-nak, de nem baj ha nem az. Ebben az árban melyik az a gép ami a legjobb teljesítménnyel rendelkezik? (Nem grafikai munka, hanem játékra). Köszi előre is a válaszokat!
-
sziben
csendes tag
Sziasztok!
Édesanyámnak szeretnék notebookot vásárolni.
Most.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 150ezer magyar forint.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Böngészése, facebookozásra, youtubeozásra szövegszerkesztésre és írásra használná. Szóval csak alapvető feladatokra.
Nem használná játékra.
Ami kikerül ennyi pénzért.
Ritkán lesz hordozva, inkább csak házon belül.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows lesz futtatva rajta, de nem kell, hogy előre legyen telepítve.
Optikai meghalytó nem szükséges. Min. 4gb ram.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs
Csak új.Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
bl80
csendes újonc
Sziasztok,
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) max 200ezer környéke
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) otthoni, excel, filmnézés, internet, zene, nagyon-nagyon ritkán videoés képszerkesztés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem használnám játékra
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? IPS, full HD, jó színhűség és fényerő
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? igen, utazásokra is vinném
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD vagy SSD+HDD, de még egy 500 Gb vagy 1 Tb HDD sem gond, RAM minimum 4Gb
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Intel Core i3/i5/i7 7/8. generáció; külső monitorral hdmi-vel összeköthető legyen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) csak újAz Acer Swift 3-at megvettem, ami egy jó gép, de sajnos a kijelzője nekem túl sötét, kicsi a fényereje, amit nagyon sajnálok, mert jó vételnek tűnt, így nekifutok még egyszer.
-
Khelben
nagyúr
válasz
IMIIKE1998 #146540 üzenetére
A TN technológia nem változott 20 éve, szóval TN panellel ugyanazt kapod, mind a régi monitorral.
(#146541) Kobak 27 : Dell E7440 és HP 840 is elérhető fullhd ips kijelzővel, olyat keresnék a helyedben. Viszont a Dellt csak garanciával venném, mert nem a legmegbízhatóbb gépek.
-
Kobak 27
tag
Sziasztok!
Először is köszönöm a segítséget #146402 a hozzászólásommal kapcsolatban, ahol a feleségemnek kerestem laptopot.
Azóta is keresgélek és két gép maradt porondon, az egyik a HP EliteBook 840 (G1,G2,G3), attól függ milyet találok, a másik pedig a Dell Latitude E7440-50-70.
Voltam bent a budai laptopszalonban, ahol ki volt téve egy 820-as Hp és egy Dell is. Nekem a Dell jobban tetszik, csak ami ki volt téve kicsit lehasznált volt, ezért azt nem hoztam el.Keresgéltem az apróban is, meg persze cégek használt gépei között és az alábbiakat találtam.
Melyiket ajánlanátok? Van esetleg az aprón hirdető "cégek" között olyan, aki nem ajánlott?[Ez] pl tetszik, árban is jó, a 8 giga ram se rossz és az i5-ös proci, igaz 4. generációs csak...
[Ez] hasonló, de nagyobb ssd, 5. gen proci, pici esztétikai hiba.
[Ez] a top, de ez már kicsit túlmutat az anyagi kereten. Megérhet 30-40-e Ft-tal többet?
Hp-ból rengeteg van, de nem mindnek fhd a kijelzője, amúgy a Dellnek talán szebb a kijelzője.
[Ő] egy komoly gép, látni nem láttam, de biztos nem rossz.
[Ez] se rossz, nagy ssd, nem Fhd, 8 giga ram.
[Ez]
sem rossz, garis, de nincs róla fénykép viszont elég új, igazából tetszik.
A laptopszalon kínálatát is néztem, de azok a gépek kevésbé felszereltek per pillanat. Mi a véleményetek ezekről? Melyik lenne a jó választás?
Köszi a segítséget előre is. -
IMIIKE1998
őstag
válasz
IMIIKE1998 #146536 üzenetére
Így sincs alternatíva 150 k alatt?
-
Jelen
újonc
Sziasztok!
Most kezd a fiam az egyetemen és segítséget szeretnék kérni a laptopválasztásban a következő feltételekkel:
- Sajnos elég szűkös a keret, így inkább a használt laptopnál vagy a gyengébb új laptopnál maradnánk.
- Mivel gyógypedagógus szakra megy, így elég ha tud pdf-et olvasni. dokumentumot szerkeszteni (office) és internetezni rajta.
- Ha jól értettem az eddigi blogokból akkor csak integrált videokártya kell neki, mert a másikat nagyobb játékokra szánják.Egy újat és két használt laptopot választottunk ki:
- Hp 2570p Elitebook i5,8gb,120SSD
- Fujitsu Lifebook S752 i5Kérésemet nem tudtam jobban részletezni, kérlek ha tudjátok írjátok meg ti melyiket rendelnétek meg. Előre is köszönöm segítségeteket!
Én szívem szerint használtat vennék neki, két dolog végett: Az egyik hogy az üzleti laptop lehet tovább bírja, a másik pedig, hogy fele annyiért kapok jobbat (igaz csak 6 hó jótállással)
-
punisher1
aktív tag
még ezt találtam ez nem tudom milyen lehet:[link]
ahogy nézem a legtöbb dell radeon kártyás. -
punisher1
aktív tag
válasz
Khelben #146533 üzenetére
Gondolom erre gondolsz:[link]
Hát igen,árban ugyanott van csak régebbi proci kissebb kijelző.És melegedés hűtés tekintetében milyen lehet valamint a kijelző képe?Nem ismerem a dell support-ját még utánaolvasok meg a bővítési lehetőségeknek van-e benne m.2-es ssd slot mennyi memória foglalat van benne.
Youtube-on láttam egy srácot aki egy ilyen géppel küzd:[link] -
Khelben
nagyúr
válasz
punisher1 #146532 üzenetére
Az 1050 teljesítményét itt meg tudod nézni: [link], alul vannak játék tesztek.
270-ért én már nem vennék Acer Aspire-t, az egy 180k-s gép, ennek megfelelő házban, anyaghasználattal. Brutálisan gyűjti az ujjlenyomatokat pl. Ennyiért már Dell 7577 is van, tudom az nem 17-es és nem 8. gen, de sokkal jobban megéri. Játék alatt semmit nem jelent a processzorok közötti különbség. -
Khelben
nagyúr
válasz
IMIIKE1998 #146527 üzenetére
IPS kijelzőhöz el kell menni 170k-ig. De ez is csak belépő szintű IPS, tehát nagy csodát nem kell várni tőle. Otthoni használatra megteszi.
(#146529) galuska95 : meg kell kérdezni, nem ismerem a HP hozzáállását a jelenséghez. Minden gépnél előfordulhat, olyan ez mint a pixelhiba.
(#146530) SECTORnooB: első körben az összefoglalót ajánlanám.
(#146525) punisher1 : I7+1060 párosítást nem merném megvenni benne. Az 50 fokos külső hőmérséklet nem ígér hosszú élettartamot.
(#146516) shadow93 : 13-as méretben nem fogsz ennyiért normális gépet kapni a HP Probook 430-on kívül. Úgyhogy ha csak ebből a kettőből kell választani, akkor bökj rá az egyikre csukott szemmel.
-
SECTORnooB
addikt
Valaki erre? [link]
-
galuska95
aktív tag
Sziasztok!
Vegul az itt ajanlott hp probook 430 g5 mellett dontottem. Nagyon egyben van a gep, jo hasznalni csak egy a bibi. Magas sipolo hangot ad ki allandoan. Olvastam, hogy ez a coil whine, sajnos nagyon zavaro. Gepelesi tavolsagbol is lehet hallani. Garancia ezt fedezi valahogy? Cserelik az egesz lapost? Erdemes egyaltalan cserelgetni? -
IMIIKE1998
őstag
Két, max. 3 héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Hát 150 k-nál többet nem szívesen adnék ki rá.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Tanulás, Word, Netezés, Film, Játék(kompromisszumképes vagyok ebben, amúgy is 2010-től visszafele lévő játékok lennének, esetleg kisebb igényű modernebb játékok.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Fentebb írtam, de ha lag nélkül futnak low grafikán az is jó.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Itt jó lenne, ha nem kéne kompromisszumot kötni, tehát nagyon gagyit nem szeretnék, ami terheli a szemet és a fénytől tükröződik.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Lesz, de nem túl nagy távokra. Jó lenne. Ha nem merülne le 1 óra használattól.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)Windows, de akár 7 is lehet.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Legalább 500Gb, tárhely kéne és SSD, ha belefér, mert a gépben van és megszoktam.De ez akár később is ráér.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)Fentebb írtam, a lehető legjobb vételt szeretném, mint mindeki.És jó lenne, ha nem lenne nagyon gagyi a billentyűzete és a háza.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Használt és új is szóba jöhet, csak garanciával, megbízható bolttól.
Előre is köszönöm! -
Khelben
nagyúr
válasz
Kiscsőke #146513 üzenetére
HP Elitebook 840 G1. Kell bele venni 8 GB ramot meg 256-os ssd-t és mindent tudni fog, amire kell. Laptopszalonnál van pár darab belőle.
(#146514) theo11: HP 250 jó, Dell Vostro 3-as sorozatot lehet még mellé tenni. Ha nem napi 8 óra melóra kell és keveset lesz hordozva, akkor még elgondolkodnék egy Acer Aspire 5-ön, ips kijelzővel. Sokat hozzá tud tenni a felhasználói élményhez.
-
punisher1
aktív tag
válasz
Khelben #146502 üzenetére
Szia!
Lajtikával egyetembe én is nézegetem az A717-72G gépet a kérdésem az lenne,hogy játék alatt neked mennyi hőfokot mutatott a cpu és gpu?Nagyon rossz a hűtése úgy tapasztaltad?
Én is asztaliként használnám,de szerintem nem csak hordozásnál jelent előnyt az asztalival szemben hanem egyrész kevesebb helyet foglal,kevesebb a kábel rengeteg valamint kevesebbet is fogyaszt mint egy asztali gép. -
rizso
addikt
válasz
Dhampir #146522 üzenetére
Ha nagyon pontosak akarunk lenni, akkor 1 év kötelező, +2év gyártó által adott a Probook esetén
Sok jótállási jegyen is 1+2-ként van feltüntetve. Akkor van gond, mikor a disztri elszúrja a garancia regisztrálást, akkor mehet a telefonálás ezerrel, hogy márpedig ezen ennyi és ennyi a garancia
-
badd
tag
Sziasztok,
Egy ismerősömnek keresek új notebook-t, és az alábbi dolgokat határozta meg.
- na. ezt mondjuk pont nem, de belátható időn belül.
- 200-300e Ft
- ügyviteli alkalmazások futtatása, e-mail, képek, videók nézése. Játékra biztosan NEM lesz használva. Otthoni munkára kell igazából.
- Biztosan nem lesz játékra használva.
- min. 15", matt, és min. fullHD.
- ez passz.
- Windows, lehet előre telepített, vagy ha nem, akkor az árba úgy férjen bele, hogy még a keretbe a külön megvásárolandó Windows is benne legyen.
- SSD, közepes háttértár teljesítmény (min. 256 GB), min. 4GB RAM, optikai meghajtó nem szükséges
- alapvetően legyen gyors reagálás idejű, megbízható, strapabíró, súlyban max. 2kg, és jó akkumulárot idejű
- csak újElőre is kösznöm a segítséget!
-
Dhampir
félisten
válasz
PandaMonium #146509 üzenetére
Volt akkora szerencsém, hogy kiterjesztett garancia van a gépen amit vettem, így 3 év gari van rajta, amíg alapból csak 1 év jár
Magyarországon elég régóta 3 év gari jár rá.
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Barátnőm laptopot szeretne venni, irodai, filmezős felhasználásra. Ryzen 2200U alapokon 4GB Ram, minimum 128GB SSD és egy 1080p-s kijelző társaságában.
Tudnátok ez ügyben segíteni? -
nemeth.akos
csendes tag
válasz
Bluesummers #146480 üzenetére
És "garancia jegy" vagy vmi ami a garanciára utalhat, vagy milyen számot kell hivni háztól házig garanciánál, mert pl ilyen sincs benne. Kérdés kell e benne lennie.
-
SIKIRIKI
tag
Hi !
Valaki nem tudja hogy mekkora CPU-t lehet a fujitsu siemens amilo pi2550-ben használni most T5450 van benne.
Választ előre is köszi. -
shadow93
csendes tag
Szem előtt tartva a hordozhatóságot, a méretet, és hogy legyen benne ssd ezt a két laptopot találtam: ASUS VivoBook S330UA-EY008T és Lenovo IdeaPad 320S-13IKB. Szerintetek melyik éri meg jobban? Vagy esetleg tudtok mást ebben az árkategóriában?
-
theo11
csendes tag
Üdv!
Jövő héten.
200k-ig
Irodai programok - munka, alkalmanként film/videó.
Nem lesz játék.
FHD, matt
Keveset,de utazás közben nem lesz használva.
nem szükséges
SSD, 4-8gb ,
numerikus billentyűzet
Csak új gép.A következőket nézegettem :
HP 250 G6 1WY58EA
HP Pavilion 15-CS0005NH 4TU72EAKöszönöm szépen.
-
Kiscsőke
aktív tag
Sziasztok!
Anyukámnak kellene egy strapabíró dokkolható laptop a munkájához ezt váltaná már egy kicsit gyengélkedik
(1) Még a régi működik, nem sürgős viszont már nem fiatal és nem akarok hirtelen beleugrani egy laptop vásárlásba. 1-2 hónapon belül szeretném megvenni neki
(2) 120-150k a 150-be jó lenne ha a dokkoló is beleférne
(3) Irodai programokat használ napi szinten, viszont egyszerre mindet nagyjából 6-8 program fut párhuzamosan
(4) Abszolút nem játszik.
(5) 14"-os a mostani nem szeretne kisebbet, lehetőleg napsütésben is lehessen használni
(6) Minden nap viszi magával, de utazás közben nem használja, viszont a munkája miatt jó lenne ha napközben nem kellene mindig töltőre rakni
(7) Csak windows-os jó, most 7-et használ, lehetőleg magyar billentyűzettel (habár megszokta az angolt a mostanin)
(8) HDD 500Gb elég neki, mondanám hogy ssd de szerintem megdobja nagyon a keretet
(9) dokkolható legyen otthon úgy használná,
(10) használt is szóba jöhet
-
doser0717
aktív tag
Dell Inspiron 7577 vs. Acer Predator Helios 300?
Pro és kontra?
Megtapiztam mind a kettőt, az alapján összeszerelési minőségbeli eltérést nem fedeztem fel. 36 hónap garancia mind a kettőre ami az Acer-nél 4 évre hosszabbítható.
-
carrilboy
csendes tag
válasz
PandaMonium #146509 üzenetére
Wow,de jó hogy ezt leírtad.Most rendeltem meg egyet,még úton van hozzám.Ezek szerint jó választás volt.
Pár hetem ráment a vacillálásra,nagyon sok tesztet,videót néztem,ment az agyalás egy csomó Dell meg Hp modell között. Végül ez lett.
Ha te XPS után azt mondod erre,hogy 9/10,akkor tuti elégedett leszek én is. -
PandaMonium
őstag
Pár napja beszereztem egy Probook 450 G5-öt. Ajánlva már volt, de nem találtam véleményt a géppel kapcsolatban a topikban, úgyhogy írnék pár sort. Egy Dell XPS 13-at cseréltem le, mert azt megkaparintotta párom, így szükség volt egy új gépre ami tud mindent ami programozáshoz kellhet és éppen ez volt az általam megbízott modellek közül a legjobb áron (~160k használtan).
A gép annyira jó, hogy nem tudok belekötni. Baromi jó billentyűzet (majdnem Thinkpad színvonal), kellően jó touchpad (XPS, Thinkpad színvonal, nem Macbook), a ház masszív, nem recseg-nem ropog, teljes méretű ethernet port. A hűtés jó, max load alatt is viszonylag halk és hűvös. A valódi 4 mag érezhetően megdobja a teljesítményt, az pedig kellemes, hogy alapból egy memóriával adják a gépet, és mivel 2 slotos van lehetőség bővíteni. M.2 slot is van (2280) NVMe SSD-nek és SATA3 is, így tárhellyel nincsen gond. A beépített FullHD IPS kijelző hétköznapi felhasználáshoz és hobbi grafikához jó, többre nem - de ilyen árcédulával ez nem is reális elvárás. Akksi 7 óra felett bír aktív netezéssel, ami no comment, teljesen 21. század feeling. A méreteiről még annyit, hogy pont akkora, hogy ölben, ágyban és asztalon is kényelmesen lehet használni, viszont cserébe 2kg körüli súlya van.
Volt akkora szerencsém, hogy kiterjesztett garancia van a gépen amit vettem, így 3 év gari van rajta, amíg alapból csak 1 év jár, ezért tudok levonni egy pontot. Egyébként kijelenthetem, hogy hétköznapi célokra, de akár még hobbi grafikára vagy profi programozásra is tökéletes a gép, 9/10. Körülbelül 600k fölött van az a kategória amiből talán (!) tudnék ettől is jobb gépet választani, úgyhogy ha valakinek 15"-es gép kell és nem fontos a játék vagy nem profi grafikus (ha igen akkor vegyen monitort és) akkor no-brainer.
-
sarasota123
aktív tag
válasz
Khelben #146502 üzenetére
nem jelentős szempont egyáltalán, inkább youtube, családi videók nézegetésére gondoltam, nem konkrét filmezésre. a kérdésem inkább az lenne, hogy ilyen alapfelhasználásra van-e értelme egy i5-ös vostronak egy i3-as hp 250 helyett. (8giga ram meg SSD meg full hd-t mindenképp gondoltam)
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Nem rég láttam egy Acer Aspire 3-as Ryzen 2200U-s 8GB-os 1080p-s laptopot 140 körül,az egyetlen probléma az volt , hogy Linuxos és HDD-s.Tudnátok mutatni hasonló árban FreeDosos és SSD-s verziót? -
Khelben
nagyúr
válasz
tacsma #146504 üzenetére
Lenovot kihagynám, a támogatás hiányosságai miatt (driverek, garancia). A Pavilion pedig egy 200k-s otthoni multimédiás gép, egyáltalán nem alkalmas hordozásra. maximum a nappalin belül egyik asztalról a másikra. Amikor meg belerakják az erős hardvert, akkor ugyanaz lesz, mint az Acer Aspire-nél.
-
tacsma
újonc
válasz
Dhampir #146495 üzenetére
igen, ezért írtam hogy hordozni fogom de nem kell könnyünek lennie, az elözö 2 hp-m is elég nehéz volt és nem használnám napi 8órát csak 2-3at nem érdekel ha kopik a billentyüzet vagy hasonló
valószínüleg a márkahíseg miatt a HP Pavilion 15-cc512nh 2GQ00EA tetszett eddig a legjobban meg ami még jónak tünt az a lenovoból a 520-15IKB 80YL00AEHV ezekhez hasonló gépekröl esetleg tudtok valamit?
a dellt már én is néztem, jó lenne... picit drága -
Khelben
nagyúr
válasz
HaJózsi #146493 üzenetére
Munka szintű Autocad meg 2in1 meg 13-14-es méret? 300-ból minderre 8. generációs gép? Az érdekes lenne. Ez kb. olyan, hogy V6-os sportkocsit keresek újonnan 5 millióért, de bírjon el 2 tonna sódert is és a fogyasztása ne legyen több 2 liternél. Szóval szálljunk le a földre. Valamit be kell itt áldozni, főleg 300-as kerettel.
A legjobb, amit ennyiből vehetsz és egy kicsit lefedi az igényeidet, az ez: Dell 7577. Nem munkagép, de elmegy rajta az autocad, ips kijelzős és lehet bővíteni ssd-vel.
(#146500) robroy7919 : amint megmondod, hogy milyen gépet keresel -> összefoglaló.
(#146499) PhobioNN7 : használtan HP Elitebook 850, újonnan HP 250, Dell Vostro 3568. 1366x768-as felbontást kerülném. Windowst meg hardveraprón vennék, nem a géphez, mert úgy sokkal olcsóbb.
(#146498) sarasota123 : ha a filmnézés jelentős szempont, akkor 200-ból már egy IPS kijelzős Acer Aspire 5-öt vagy Acer Swift 3-at vennék inkább.
(#146496) shadow93 : 150 a belépő szint alja, tehát ilyen igényeket el kell felejteni, hogy könnyű meg strapabíró és hasonlók. Mindenből az alap van ennyiért. A fent említett HP 250 vagy a Dell Vostro 3-asok fullhd kijelzővel megfelelnek alapfelhasználásra.
(#146494) tacsma : ha erő kell, akkor a gép vagy nehéz lesz, vagy drága (és nehéz). A fizikát nem lehet megkerülni, erős géphez hűtés kell, annak meg súly (és hely). Neked is a fent linkelt Dell 7577-et mondanám, megfelelő kompromisszumokkal (nem munkára tervezték és nem mindennapos hordozásra, ne üsd neki falaknak és ne csodálkozz, ha kifényesedik a billentyűzete 1 év után, napi 8 óra használattól).
(#146491) lajtika : pedig érdemes elgondolkodni az asztali gépen, ha nem hordozod. A laptop csak a hordozásban jelent előnyt, minden másban hátrányban van az asztalival szemben. A kinézett gép pedig egy 200k-s házban van, olcsó hűtéssel, belepakolva az izomhardver. Ebből lesz az 50 fokos billentyűzet és a folyamatosan ingadozó fps játék alatt, mert a túlmelegedés miatt szépen elbukod a gép erejének nagy részét. 400 alatt sokkal jobban jársz egy Dell 7577-tel i5+1060 felállásban. Ott megvan a megfelelő hűtés a hardver mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest