Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
chef69
tag
Sziasztok!
Jelenleg 2 laptopot használunk, de kezdik a végét járni, ezért szeretném őket cserélni, de teljesen el vagyok veszve, hogy mi lenne nekem az ideális választás!
Amire szükségem van: van 2 tévénk, amiket egymástól függetlenül használunk,
- néznénk letöltött filmeket,
- Chrome böngészőben hola bővítménnyel tévéadást interneten keresztül,
- torrentezés
- néha egy kevés böngészésErre keresek valami megbízható megoldást, minnél halkabb, energiatakarékosabb formában!
Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
Tikakukac
titán
válasz
nandow #147592 üzenetére
Frászt elfogadható. Első dolog amit a thinkpadra is most feldobtam az a tpfancontrol volt. A gyári profilokat szerintem random óvodások hegesztik fel, próbáltam már kitalálni mi alapján csinálhatnak néha fura dolgokat, nem jöttem még rá. Jobb esetben 1-2 BIOS frissítés után már csiszolnak rajta. Addig meg... marad ahogy van.
-
nandow
aktív tag
Köszönöm mindenkinek!
Nem vagyok járatos a dologban, szóval furcsa volt, hogy terhelés nélkül is ment a venti, perceken keresztül.
De ha azt mondjátok, hogy ez elfogadható, és más gépeknél is így van, akkor megbékélek vele. -
nandow
aktív tag
Milyen alternatívája lehet egy probook 450 g5-nek?
Felhasználás: otthoni netezés, film.
Játék nem lesz.
Kijelző ips full hd, 15,6-os.
Ár: ~280e.
Win nem kell.
Hordozva nagyon ritkán lesz.
SSD+HDD kellene, 8 GB Ram.
Új gép lenne.
Extra igény: halk működés(Bocsánat hogy nem az összefoglaló szerinti sorrendben írtam az igényeket, telefonról vagyok.)
-
Khelben
nagyúr
válasz
Dark_Spirit #147586 üzenetére
Én olyan boltból mernék csak gépet venni, ahol biztosan magyar garanciát kapok és nem átszitázott szlovák billentyűzetet...
-
Dark_Spirit
csendes tag
válasz
Khelben #147577 üzenetére
Köszi a választ.
Dell Vostroból ez jobb opció lehet, mint a HP? Megéri az kb 30K HUF felárat?
-
carrilboy
csendes tag
válasz
nandow #147578 üzenetére
Szia nekem az van i5-8250+igpu.
Monitorozom a hőfokokat,45 fokon van kb alapjáraton,de ha megdolgoztatom (pl video convert),akkor is 50 fok környékén marad.
Ez szerintem egy laptopnál oké.
Viszont a venti tényleg van hogy indokolatlanul felpörög.Ránézek a hőfokra,48 fok.Wtf?
Szóval igen,ezt csinálja, habár a hőmérséklet nem indokolja.
Gondoltam, valami fan controllert felrakok,azt beállítom manuálisan hogy mikor hogy menjen a venti. De még nem jutottam odáig.
Amúgy Linuxom is van,ott is ugyanez van,és a hőfokok is kb ugyanezek. -
-szabi-
addikt
Hi
Munkatársam asztali gépe megadta magát így minél hamarabb szeretne egy új laptopot.
Felhasználási terület: internetezés (facebook, youtube), filmezés esetleg libreoffice, otthoni környezetben maximum 150e forintig, hdmi kimenettel.
Ennyiért az SSD+HDD-s modellek 8GB RAM-al már úgy látom nem férnek bele, így marad 4GB+HDD kivitel.
Figyelembe véve az összefoglalóban ajánlottakat ezeket néztem ki:
HP 250 G6
DELL Vostro 3568
Dell Inspiron 3567
Kettő kérdésem lenne.
Van e fentebbi feltételekkel jobb vétel?
Kapható e bármelyik ebből piros színben?üdv
szabi -
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek konkrét tapasztalata Hp Probook 450 G5 laptoppal? Konkrétan a hűtésével.
Tegnap vettem át egyet i5-8520u procival, és szerintem indokolatlanul sokat és hangosan megy a vetilátor. Pedig volt olyan, hogy semmi nem volt megnyitva, mégis elég hangosan pörgött. -
Khelben
nagyúr
válasz
Csabee86 #147576 üzenetére
Csak az egyik rendesen össze van rakva, a másik meg tejfölöspohárszerű műanyagból van. Egyikre van garancia, másiknál olyan 20% esély van, hogy nem rosszabbul kapod vissza, mint ahogy beküldted a szervizbe.
(#147574) johnny82: 15-ös gép nagy lesz hurcolni, nézz inkább HP Probook 440-et.
#147566) Dark_Spirit : ebből csak a HP 15, esetleg nézhetsz még HP 250-et (majdnem ugyanaz) vagy Dell Vostro 3-ast. A többi a sírvafakadós fajta minőség.
(#147575) Bayzee5 : kint 1000 dollár körül már kapsz refurbished Dell XPS-t, én arra hajtanék.
-
Bayzee5
tag
Sziasztok!
2in1 (teljesen hátrahajtható) notebookot keresek, ehhez kérnék tippeket. Mivel megyek tengeren túlra, ezért ott gondoltam megvenni (nem gond ANSI billentyű), így nálunk nehezen beszerezhető megoldások is érdekelnek (samsung, Pixelbook, huawei, stb.)
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Hónap végén
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
1200 - 1300 USD
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai munka, sok megnyitott doksi / weblap egyszerre
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem kell ütős VGA
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Full HD elég de kevesebb ne legyen, IPS és érintős, 12-14 közötti méret
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Sokat hurcolnám, utazás közben is használnám sokat. Lehető leghosszabb üzemidő kéne és túl nehéz se legyen.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10 vagy Chrome OS
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD, 250 ha Win10, 64 Chrome
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
USB-C tölthetőség, legyen csendes, háttérvilágításos billentyű, Micro SD kártya olvasó plusz pont
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak újKöszönöm!
-
Hali!
Ismerősöm venne 18 éves lányának sulihoz laptopot.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 napon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 260K
(3) Felhasználás? irodai programok, youtube, főiskolán lehessen használni (nem tudom ott milyen programokat fog majd használni)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem lesz játék, max online
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14-15,6, matt legyen.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? suliba sűrűn lenne hordva
(7) Operációs rendszer? Windows10 előny, de nem baj, ha nincs
(8) Tárhely mérete és típusa - csak 256 GB-os ssd kell, minél több ram
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? hdmi, kamera kell. Minél könnyebb legyen úgy, hogy legyen külön numpad. Minél több garancia előny.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? csak új.Amit eddig néztek:
Dell 5570
Asus Vivobook
HP Probook 450Bármi más ajánlott is jöhet.
Köszi!
-
Tikakukac
titán
válasz
Doner #147571 üzenetére
Dobozzal együtt pedig annyi lesz
Teljesen passzolom. Nekem jó 1 éve volt utoljára megint eszemben, hogy okés, akkor nézzük meg. Teljes káosz meg fejetlenség, olyan gép, amiben proci okés, hűtés is, de nem gémer gyakorlatilag nem volt, hagytam is.
Most sem állunk jobban
Ez fog segíteni kicsit Sokat fogsz olvasni a kövi pár hétben, ezt garantálom
Jó, megnéztem a listát megint. Ez még mindig királyi buli szinten van.
-
dane02
lelkes újonc
Sziasztok.
1 vagy max 2 héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Most, hogy elolvastam, hogy 100ezer alatt nincs értelmes gép, már nem vagyok biztos az árban, de azért jó lett volna valami hasonló összeg. Max 150.000...
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
A net menjen rajta szakadozás, akadozás nélkül. A mostani gépem pl sokszor haldoklik még egy-két oldal megnyitásakor is, ha olyan oldalra tévedek.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem akarok játszani, max csak netes játékokat, pl chess.com, vagy chesstempo vagy ilyesmi. Tehát ezek nem gépgyilkos játékok és csak netesek!
A kijelző mérete nem különösebb szempont, de ne mini legyen, mint a 40-50ezres eldobható notebook-oké. Felbontással ugyanez a helyzet. Fényes vagy matt, ilyesmi nem szempont.
Előreláthatólag nem lesz hordozva.
Windows. (Win 7 lenne a legjobb)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Sajnos nem értek az ilyen belső dolgokhoz, de az SSD jobbnak tűnik most, hogy utánaolvastam, mivel a gyorsaság lenne a lényeg. De mint mondtam, csak netes dolgokra. Optikai meghajtó nem lényeges. A RAM-ról csak annyit, hogy ne csak éppen boldoguljon az előbb említett kritériumokkal, hanem ténylegesen lássa el a dolgát, ne csak szenvedjen, mint a jelenlegi.
Sokszor már külön kell kérdezni, hogy van-e rá garancia, szóval ez az egyik. A másik, hogy ne adja fel pár hónap vagy 1-2 év után a harcot.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új.Mindezek után ha nem tudtok ajánlani egy megfelelő notebook-ot, akkor szívesen fogadok magasabb árkategóriában is, de elsősorban szeretném olyan 150.000 alatt tartani, ha lehetséges egyáltalán.
-
Tikakukac
titán
válasz
Doner #147567 üzenetére
Az ötlet kiváló, de ismét nem ennyire egyszerű
eGPU-ra én csak TB-s gépet néznék és kicsit beleásnám magam, hogy mi a helyzet az eGPU-val. Legutóbbi infóm a hektikus működés volt még mindig, belső slotokban pedig változatos vagy megy vagy nem megy stílus.
Egyikre sem adnák ki 200k-t gépre és még ennyit boxra és külső vidkarira
-
Doner
aktív tag
válasz
btudos #147554 üzenetére
Üdv! A lényeg hogy működjön és ne legyen fizikai szoftveres korlátja a használatának, értem ezalatt pl csatlakozó helye ill van e üres csati pl mini pci e.
Nem a csúcskártyák kihajtása a cél hanem hogy olyan kártyákat tudjak vele használni amivel komolyabb játékok is mennek mint egy intel 620.
Melyik laptop használható jól most a piacon e gpu ra? Thunderboltot kivéve.. -
Dark_Spirit
csendes tag
Sziasztok, laza irodai (office+net) munkára kéne gép. Max 200.000 HUF a keret.
Szempontok: 8 GB RAM (DDR4), 256 SSD, WIN 10, élhető 15,6' kijelző, jó hűtés, legalább i3-as proci.
Az alábbiakkal szemezek perpill:
HP 15 15-DA0033NH (win 10-el 193k)
ACER Aspire A315
ASUS X507UB
LENOVO IDEAPAD 320Köszönöm a segítséget
-
Timyyy
őstag
November végéig, a Black Friday akciókat még megvárnám.(2) A gépre szánt összeg forintban?
Kb 270-280K-ra gondoltam, nemnagyon szeretnék fölé menni...(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Netezés (böngésző bírjon több lapot egyszerre), játék (sims4, jurassic world evolution, kb ennyi, inkább management játékok), videóvágás (nyaralós videók vágása hobbi szinten - sony vegas).(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Feljebb írtam.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Max 15,6, minimum 13 inch. A többi mindegy, persze jobban örülnék egy IPS panelnek, de nem döntő szempont.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Elhanyagolható szempont.(7) Operációs rendszer?
Semmi!!! Ez lenne az ideális, spóroljunk, nem kell windows.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Ideális esetben 1TB winyó elég, de ha van mondjuk egy 128GB-s SSD, akkor beérem mellé 500GB winyóval is. Optikai meghajtó nem érdekel, memória 8GB.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
3 darab usb kell. HDMI előny de nem feltétel, billentyűzet világítás szintén. Ne forrósodjon egyfolytában, és a winyó fordulatszáma 5400 rpm-nél nagyobb legyen.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
ÚJ!11. Extra kérdés, ami az enyém: mi a különbség a fenti szempontokat figyelembe véve az olyan felszereltségben, ami csak annyiban tér el, hogy a videokártya sima 1050, vagy 1050 TI? Észrevenném a különbséget a feljebb írt használati igényeim mellett?
Ez azért érdekelne, mert elég nagy a különbség árban, azonos specifikáció mellett, ezzel a 2 VGA-val.Van egy kiszemelt álom gépem is, ő a Predator Helios 300. Picit fölötte van a keretnek (bár ahogy nézem, az 1 hónappal ezelőtti árához képest most jóval olcsóbb!)
Aztán egy lehetőségnek néztem még az Asus TUF FX 504-et is, illetve az erősebb VGA miatt figyelmre érdemes a TUF FX503 is, valamint a Lenovo Y520.
Melyik lenne a legideálisabb számomra? -
Prowler
senior tag
válasz
Tikakukac #147559 üzenetére
Erről nem tudtam, köszönöm az infót
Akkor nem csodálkozom már annyira, hogy 1 év garanciával látom csak ezeket az üzleti gépeket.
Igen, a rendelős dolog nagyon rizikós, ha valaki át tudja itt neked nézni és visszaküldeni az eladónak ha valami gebasz van, akkor talán oké a dolog. Habár a 14 nap elállás csak Ebayes vásárláskor működik. Én sajnos még nem találtam meg a tuti outletet
-
megalith
csendes újonc
Két kérdés:
Miért nem ajánlott a Fujitsu?
Miért nem ajánlott a Windows 7 és 8.1?
-
Tikakukac
titán
válasz
Prowler #147558 üzenetére
Azon csodálkozom húgom gépe még él a legutóbbi lapcsere óta.
1 év garis odakint amúgy minden, sőt, az a magyar disztri sajátja, hogy ő mindent 3 év NBD-re bővít alapból, ami Lati és felette van. Ha akarod vehetsz 1 év szervizgarival is
Kontakt nekem is van kint, ez egy működő dolog, csak sajnos úgy lenne buli, ha én lennék kint és nem akkor derülne ki, hogy valami el van szúrva, mire már meghozza a futár őket idehaza. Nagyon rizikós így sajnos
-
Prowler
senior tag
válasz
Tikakukac #147557 üzenetére
Reméltem, hogy az enyém nem fog elhullani mint a 7440 széria nagy része, de erős a gyanú hogy közel a vég.
Egyetértek, manapság már az új Latik is műanyagból vannak és 1 év garanciával jönnek ki a gyárból... Fogalmam sincs mit vehetnék ami tartós.Én küldök neked haza szívesen gépeket, te cserébe megszereled az enyémet ha baj van vele
Beginning of a beautiful friendship!
-
Tikakukac
titán
válasz
Prowler #147556 üzenetére
Na, látom hullanak a lapok rendesen
Erre rendes választ nem fogok tudni adni. Más a piac, mint régen.
Anglia amúgy inkább segítség, a legtöbb gép úgyis angol meg német-osztrák. Ha nem lenne ennyi kukázós nepper én is hozogatnék még notikat kintről. Sokkal olcsóbbak bírnak lenni -
Prowler
senior tag
Sziasztok!
Jelenlegi Dell E6440 gépem sajnos jó eséllyel alaplapos, próbáltam keresni valamit ami pótolhatná, de nem nagyon találtam egy meggyőző gépet sem a jelenlegi típusok között.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 150-200e Ft környéke
(3) Felhasználás? Böngészés, filmezés, alkalmi játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Öreg játékokra, Heroes III, Colin McRae Rally 2005, Serious Sam - integrált GPU elegendő, de annyit legalább tudjon mint a jelenlegi Intel HD4600.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Legfőképp 14"-est szeretnék, mindenképpen matt és IPS. Ha a hűtés bírja lejjebb mehetünk 12.5"-ig is.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Havonta pár alkalommal, nem használnám utazás közben.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem fontos, Win 8.1 támogatás nagyon jó lenne!
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Ez a rész kicsit trükkös, jelenleg MSata SSD és SATA HDD tárhelyeket használok, jó lenne ha ezeket egy az egyben át lehetne emelni az új gépbe. Legalább 8 GB RAM legyen.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Háttérvilágításos billenytűzet jó lenne, valamint "normális kiosztás". HP Elitebook összezsugorított kurzorgombjaitól hülyét kaptam. Örülnék, ha három USB 3.0 Type-A port lenne a gépen + SD kártya olvasó is kéne. Processzor tudjon annyit mint egy i5-4310M (jelenlegi konfig). Használtam i5-5200U-t és nem kívánom vissza.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Jöhet használt is, csak legyen minnél több garancia. Nehezíti a helyzetet, hogy Angliában élek, így laptopsystem vagy laptopszalon nem játszik.Létezik még olyan gép ami megfelel ezeknek a paramétereknek egyáltalán?
-
Khelben
nagyúr
válasz
nyuszi123456 #147552 üzenetére
[link] ez elég jó áron van a tudásához képest.
-
válasz
nyuszi123456 #147552 üzenetére
FullHD (12" alatt) vs Jó áron
-
nyuszi123456
aktív tag
Egyetemre kellene egy Win10 notebook.
A legfontosabb a kijelző felbontása, legalább FullHD (12" alatt), de örülnék még jobbnak.
Jó áron. Tudtok ajánlani garanciálisat?
-
mnbtrew
csendes tag
Egy hónapon belül(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150 ezer, max 200(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai alkalmazások(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14-15", többi kb mindegy(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Minimálisan (heti 1-2) akalommal viszem, de nem fontos az akuidő(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10 mindenképpen(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
ssd+hdd, 4, de inkább 8 Gb Ram, optiai meghajtó nem szempont(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
i3 proci + legalább 2, inkább 3 usb port
Mindenképpen új, számlás, garanciásKöszönöm szépen!
-
Doner
aktív tag
Sziasztok, laptopot szeretnék venni.
Mikor? MostMennyiért?
Max 230Felhasználás: CAD+játék
Kijelző: minél nagyobb, lehetőleg full hd ipsHordozva lesz de nem napi szinten. Utazás közben elvétve lenne használva
Op.rendszer
Nem érdekel ne legyen amiatt plusz.pénz.Tárhely: ssd min 120gb ram min 8 gb optikai meghajtó nem.fontos.
Egyéb kívánságok: egpu zni szeretnék vele így játszanék ezért nem.is fontos ha nincd benne dedikált vga. Inteleset szeretnék minél erősebb procival és minél több rammal.
Csak új jöhet szóba
-
Famor
csendes tag
~3 hónapon belül
3-400 közt, ellehet térni, ha valami nagyon meggyőző
Munka. Különböző jelentések készítése, viszont a remek és fejlett rendszernek köszönhetően, ez úgy néz ki, hogy egy word dokumentumba kell beletenni 30-60 közti tömörítetlen képet (-.-) illetve excel táblák kezelése, abból statisztikák, diagrammok, lekérdezések készítése (akár keresztáblába is), egy tábla jellemzően 1 lap és ~ 10 000 sor 10-20 oszloppal.
Photoshop vagy Ai előbb lesz rajta használva (minimálisan).
15"-nél ne legyen nagyobb, de lehet a 12"-15" tartományba bármi, érdemi munka esetén külön monitor.
Napi szinten több óra. Nem.
Win vagy semmi, de nem fontos.
SSD, gyors, adatárolás külső HDD-n.
Tök jó lenne ha érintőképernyős lenne, esetleg bill. világítás de megvagyok nélkülük is; illetve HDMI alap, mert prezentációra is használni kell.
Is-Is.
-
Brandynew
őstag
válasz
Winne #147542 üzenetére
Akkor inkább ez: http://www.laptopszalon.hu/lenovo/lenovo-thinkpad-t480s-20l7001jhv-laptop_34878-adatlap
Az árat azt neked kell belőnöd, csak te tudod, hogy mennyiért szeretnél laptopot venni.
-
Winne
nagyúr
Lehet az 1 kg-al kicsit belelőttem a hülyeségbe, nem néztem konkrétan milyen nehezek megmondom őszintén, arra gondoltam, hogy ha egy normál 15.6-os 3 kb kb, akkor legyen ennél jóval könnyebb, de legyen akkor ésszerű keretek között, mondjuk 2kg környéke, ha ez segít már az árban.
-
Brandynew
őstag
válasz
Indirana #147520 üzenetére
Szia,
Ahogy már többen írták, a 100 ezer Ft-tal nagyon alul lőttél. Gondolom, hogy ez egy ilyen lélektani határ, de 100 ezer Ft-ért utoljára 5-6 évvel ezelőtt voltak laptopok.
Igen, vannak olyan laptopok a boltok polcain, amelyek ennyibe kerülnek, de ezek tökéletesen alkalmatlanok böngészésre, szövegszerkesztésre, mert vagy olyan processzor dolgozik bennük, ami az alsó- középkategóriás okostelefonokban (ami nagyon nem elég a Windows-hoz), vagy törnek, repednek, nem vesznek be minden billentyűleütést stb.
Megkerestem neked a legolcsóbb, ajánlható laptopokat:
http://www.laptopszalon.hu/acer/acer-aspire-5-a515-51g-37w6-nx-gvleu-001-laptop_32636-adatlap
https://www.laptop.hu/hp-250-g6-1wy08ea-grey-nos-3y
Nyilván Windows nélkül vannak, mert azt sehol nem ajándékba adják hozzá, hanem akkor úgy kezdődik, hogy plusz 20-25 ezer Ft a vételárban.
-
Winne
nagyúr
válasz
Tikakukac #147495 üzenetére
Azért írtam csak ennyit, mert nem konkrét dologra kell, hanem több lehetőségből kell megtalálnom, hogy mit tudok beszerezni a saját forrásaimból. Ennyi fontos, hogy könnyű legyen, csak ssd, billentyűzetvilágítás és legalább i3-as proci.
@(#147496) Obyboy : köszi, ezen el tudok indulni, ilyen szűrés, amiben a billentyűvilágítás benne van nem sok oldalon találok.
-
Coporno
aktív tag
válasz
Tikakukac #147527 üzenetére
Tudtam én, hogy nem szabad eladni az X220-at... 😃
Mondjuk ezen a téren jobb volna előrébb menni, nem igazán játszom, de ha valamihez kedvet kapnék, mindig kiderül, hogy nem szereti a DX11-es kártyát.
Azt hiszem, ha elkészül az E6540, elkezdem tudatosan figyelni, hogy mikor van valóban szükségem a notebook notebookságára (izé, hordozhatóságára), és... azt akartam mondani, veszek asztalit, de eszembe jutott, milyen jó is azt darabonként kiárulni, amikor már nem kell.
Annak idején próbálkoztam asztali + noti kombóval, de talán nem is jelentősen olcsóbb, és tuti, hogy épp arról a gépről kéne valami, amelyik előtt pont nem ülsz.
Sebaj, innentől lesz izgalmas a dolog... -
Dhampir
félisten
válasz
Bluesummers #147516 üzenetére
Ezért van annyi válás.
-
Tikakukac
titán
válasz
Coporno #147525 üzenetére
Nope, a 30-as széria volt az utolsó. A 40-es széria Dellből és Thinkpadból is felejtős. Annyi alaplapot és kijelzőt apám amit én megforgattam ezekben a gépekben... vicc.
A kérdésed jogos és nem is meglepő. Sokan vannak ebben a problémában. Jó választ nem tudok, valamiből le kell adni sajnos.
-
Coporno
aktív tag
Sziasztok! Hogy áll jelenleg az üzleti notik szénája? Másfél éve vettem egy Dell Latitude E6540-et (i7-4800MQ, HD8790 2GB, 16 GB DDR3, 500 GB mSATA SSD, 1 TB HDD), ennyi idő alatt most készül a második alaplap-cseréjére, ami meglep, tekintve, hogy az utolsó igazán masszív és szerelhető üzleti gépek közt tartották számon, amik utána jöttek, többek szerint már csak a minőségbeli hanyatlás hírnökei.
Gondolkodtam az utódláson, de egyszerűen nem látok alternatívát, egyrészről félek, hogy még ennyire se lesz megbízható a gép, másrészt az 5-6-7. generációs i7-esek közt rengeteg az U-s proci, ami teljesítményben egyértelmű visszalépés lenne (Premiere Pro alatt gondolom, fájna), ahogyan az sem teszi könnyebbé a dolgot, hogy ragaszkodnék egy 1-2 TB-os HDD-hez, ami jelenleg az E6540-ben elfér az 500-as SSD mellett.
Szóval 2-300 ezer között mivel érdemes szemezgetni E6540 után, leginkább használtan, ami valóban megbízható, tartós és masszív, és sem teljesítményben, sem pedig bővíthetőségben nem jelent visszalépést? -
-
Teki1986
tag
Most.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max. 150.000(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai munka (Office), netezés és böngészős játékok(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Telepített játék nem lesz rajta.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15 colos talán jobb a szülőknek(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Havonta 1-2 alkalom, mozgás közben nem lenne használva.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Mindegy, eredeti Windows 10 előny ha belefér a keretbe.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Min. 120 GB SSD és jó lenne a gyors boot idő és akadásmentes működés.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Strapabíró legyen hosszú távon.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
2-3 év garancia az előny, de ha használtak közt van mondjuk "bestbuy" akkor az is lehet.Segítséget előre is köszi!
-
Indirana
újonc
SZiasztok!
Laptopot-notebookot szeretnék venni idősebb ismerősömnek, max.100000ft.-ig.
Csak levelezésre, kis szörfölgetésre,zenehallgatásra leginkább.Játék,film nem.Hordozva nem.Semmi extra.
Viszont megbízhatót, hosszútávra szólót keresek!!! Napi 5-6-8 órát is lesz használva.
Win.10 kell.Nagyobb kijelző előny.Csak új.
Semmit nem értek hozzá, csak amit az üzletben mondanak, kérlek segítsetek,ajánljatok.
Köszönöm szépen.
Ja, és sürgős -
Brandynew
őstag
válasz
novake #147518 üzenetére
Azt a Lenovót inkább felejtsd el, lehet, hogy mutatós, meg papíron jó az ár-érték aránya, de nagyon rossz minőségű, törik, reped, süpped.
Ezek közül választanék, elég széles árspektrumot adtál meg, szóval válogasd bele te össze a hardvert:
HP ProBook 430
Asus ZenBook
Dell 5490
Dell 5471Én magamnak a HP-t venném.
-
Arpitov
csendes tag
Sziasztok!
A segitsegeteket szeretnenk kerni, mivel ismerosnek laptopra van szuksege.
1 honapon belul
(2) A gépre szánt összeg forintban?
70-80k
(3) Felhasználás?
netezes, filmezes, gagyibb jatekok, irodai munka
egyszerubb netes, bongeszos jatekok
15" korul legyen a meret, kijelzo tipusa mindegy
otthon hasznalna
Win, de ha nincsen OS az sem gond, megoldjuk
SSD preferalt de gondolom ebben az arsavban az felejtos, 3GB RAM minimum, optikai meghajto opcionalis
a piros elonyben van
Amennyiben van ra garancia ugy az is szoba johet.Koszonom!
-
-
Kbali
nagyúr
-
novake
tag
válasz
Khelben #146913 üzenetére
Köszönöm. Bár specifikációban tényleg nagyon jó, annyira semmilyen a Dell Latitude 5490, hogy nem szívesen használnám nap mint nap, évekig. (Végső soron nem ritkán egy ágyban alszom a laptoppal, nézzen már ki valahogy.
)
Találtam egy jó keresőt (https://noteb.com). Ez alapján egészen közel állok a döntéshez, hogy egy Lenovo Yoga 720-at vagy 730-at vegyek. Igen, az eredeti "igény" úgy szólt, hogy ne legyen 2in1, de ez nem szétszedhető, nem fog darabjaira hullani, mint a Fujitsu Stylistic q702.
Milyen tapasztalataitok vannak Lenovo Yogaval?Eredetileg ezt írtam:
(1) Még idén le szeretném cserélni a régit. Minél előbb.
(2) Az eddigi keresések, szűrések alapján 250-400 közötti gépeket kaptam eredménynek. A 400 már fájna.
(3) Irodai programok, nagyobb adatbázisok. Netezés, sorozatok nézése stb.
(4) Játékra nem használnám.
(5) A mostani 11,6 IPS, multi touch. Lehet nagyobb, max 14-ig.
(6) Sokat utazom, a kis súly és a strapabíró felépítés, anyagok nagyon fontosak. A mostani 1,75kg, ettől könnyebbet keresek.
(7) Windows
(8) SSD
(9) Ne legyen: 2in1, Apple
(10) Újat szeretnék, garanciával.Köszönöm!
-
Dhampir
félisten
válasz
csakb #147509 üzenetére
Egy időben a Gedore volt a menő, amikor még más is ritkaságnak számított.
(#147502) ivana
Köszi tapasztalatod megosztását.
(#147503) Bluesummers
Van benne valami, de tény, hogy művészet és szerencse dolga, valamint befolyásos személyek közreműködése is szükséges lehet ahhoz, amikor a kompromisszumoktól hemzsegő notebookos világból a kevésbé rossz szerkezetet sikerül kiválasztani.
-
selton
csendes tag
Sziasztok!
A barátnőmnek szeretnék laptopot venni, ebben kérném segítségeteket.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Fél éven belül
200 ezer Ft
irodai programok, játék, filmnézés
The Sims 4 max grafikán, LoL
Full HD
Keveset lesz hordozva, utazás közben nem lesz használva
Nem kell
Jó lenne SSD-vel, de kell legalább egy 1 TB-os HDD is
Nincs
Csak újElőre is köszönöm a segítségeteket!
-
Ashiyo
csendes tag
Sziasztok!
A Huawei MateBook tagjai elérhetőek valahol Magyarországon? Esetleg külföldi beszerzéssel érdemes próbálkozni, vagy úgy már nagyon drágára jönnének ki? Konkrétan a D 14"-re gondolnék. https://consumer.huawei.com/en/laptops/
-
Ispy
nagyúr
Megint itt...
Szóval még mindig megvan a dell 6540,már 3 éve szeressük egymást, de a munkám 90%-án dokkolon hever, ezért az jutott eszembe, hogy átköltözne a meló az asztali PC-re és vennék 15 helyett egy 14-es gépet, amivel könnyebb rohangálni ügyfélhez, ha kell, most i5 4310m van benne 8 GB rammal és 500-as ssd-vel, dell vonalon a 7470 vagy a 7480 jó lehetne erre a célra vajh, vagy hagyjam az egészet a 3,14csába azt használjam tovább a 6540-et.
A felhasználás SQL szerver, .NET és tásaik és matt kijelző a preferált, és használtban gondolkodnék.
-
Eliott
tag
Sziasztok!
Újonnan, 150.000 - 200.000 Ft között keresnék 13.3 - 14.5"-os notebookot, általános felhasználásra, jópár évre előre. A leglényegesebb dolog, hogy könnyű legyen. Játszani már nem játszok (maximum néha egy kis LoL és Hearthstone, bár ehhez nem kellenek erőgépek, így ez nem szempont), filmezni - zenét hallgatni - dokumentumot szerkeszteni pedig már szinte mindenen lehet. Örülnék a FHD-nek és a 8GB RAM-nak, nem tudom ezek beleférnek-e. Ötletek?
-
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest