Új hozzászólás Aktív témák

• Gaben92

őstag

válasz SonyNex7 #144850 üzenetére

Le lett írva, hogy nincs baj a Lenovo notikkal úgy általánosságban. A ThinkPad-ek (kivéve az X meg Edge, stb) még a mai napig jó gépek, ÉS van rájuk normális support. Ezzel szemben az Ideapad-ok szarból vannak összeszerelve, de a legnagyobb probléma még akkor is inkább az, hogy ha a szarból összeszerelt gép szétesik a TMX (aki a Lenovo-kat szervizeli) mikor hogy és mennyi idő alatt csinálja meg. Volt akinek 1 hét alatt tökéletes lett, volt akinek hónapokig járta a gépe a szervizt és nem lett megoldás. A legnagyobb baj tehát a support, de az Ideapad-ok tényleg nem minőségi gépek manapság már.

Asusra van rendes support, ott arra kell figyelni mit veszel. Például a G széria kifejezetten ajánlott, ellenben az GL kerülendő. Nekem Zenbook-om van ráadásul az a fajta amiben van dGPU, és egy időben próbáltak lebeszélni róla a hűtés miatt de mivel én nem hajtom, csak netezek, nálam teljesen néma a gép, úgyhogy bevált. (Másnak ugyanez a gép csak i7-el szerelve állítólag rettentő hangos volt, de szerintem csak a Windows update pörgette maxon a CPU-t),

A tesztek esetén nézd meg azt is, hogy szponzorált-e illetve, hogy miféle teszt is. Legjobb példa a webshop-ok honlapján kint lévő teszt ami annyira pártatlan, hogy jobb nem beszélni róla. (Gondolj bele, ha el akarod adni a szarodat, nem fogod lehúzni a tesztben.) Volt olyan teszt ahol agyon dicsérték a legalja hulladék szart is amire értelmes ember nem költ egy vasat sem, szimplán amiatt mert nem futtattak le rajta még egy terheléses tesztet sem, és csak a pozitívumokat említették (jó hardver, hosszú akkuidő), és amin elhasalt volna a gép azt "kihagyták" a tesztből, gondolok itt olyanokra, hogy recseg a műanyag ha egy minimálisan is megfeszül a gép és hasonló nyalánkságok. Másik dolog meg az, hogy új korában minden szép és jó de, hogy 1-3 év múlva mi marad a csúcshardveres tejfölös dobozokból arról egyik teszt sem fog írni, márpedig a legtöbb "tesztek alapján jó gép" ott hasal el, hogy szétesik vagy nem 1 év után.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

Új hozzászólás Aktív témák