- E-book olvasók
- Videós, mozgóképes topik
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
whatevs
csendes tag
Heló
Anyukának érkezett el az idő egy új laptop vásárlásához. Kérném a segítségeteket,- kb 100 +-10 ezer forintos ársávban
- elsősorban internet / szosöl média használatára (bár jó lenne ha menne rajta a sims4 mert szeret benne házat építeni, ez kissé megnehezíti a dolgokat, viszont semmi egyéb játék nem kell)
- kijelzőre nincs konkrét kívánság (13'' alatt azért ne)
- hordozva minimálisan és nem lesz használva közben
- lehetőleg windows 7
- tárhelynek egy olyan 500gb körül, ssd nem fontos
- HDMI mindenképp tv-n való kép/videó nézegetés miatt, valamint egy jó és halk hűtés pluszt jelentene
- csak új géptipp: Lenovo IdeaPad 100 80QQ0048HV Notebook
köszi az időtöket
üdv -
Khelben
nagyúr
válasz huszkab #132398 üzenetére
Használtból én csak üzleti gépeket ajánlok, boltból, garanciával. Konzumerek általában akkor kerülnek piacra, amikor lejár a tervezett élettartamuk.
(#132397) Energie X: HP 250 G5 és Fujitsu A557. Az integrált vga-k elég erősek minecraft szintű játékokhoz. Ha ennél több kell, akkor feljebb kell menni árban 200k környékére (és lejjebb adni a minőségből), ott van a HP Pavilion bj001 ips kijelzővel vagy az Asus K501 olcsóbb darabjai.
(#132396) akom: Ilyen gép nincs. IPS a Dell E7440-ben van, de azon játék nem lesz. Sőt, semmilyen 15,6 alatti gépen nem lesz játék, mert azokban nem fogsz dedikált vga-t találni, pont a méret miatt (hűtés nem fér el). Úgyhogy inkább valami használt munkaállomás felé kellene nézelődni, HP 8570W, Dell Precision-ok.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Két laptopra lenne szükség:
Az első egy 11 éves gyereké lenne ajándékba
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás - Iskolaszezon
(2) A gépre szánt összeg forintban? 150.000
(3) Felhasználás? irodai programok, játék, filmnézés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel - 1366*768 jó lesz részletesség mindegy kb közepes, Minecraft, LOL meg ami elfut rajta
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 15,6, ha van matt kijelzős az jó lenne, ha nincs nem egetverő tragédia
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - Ritkán
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - Freedos, van Win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - Ha SSD akkor 250 Gb körüli, HDD 500-1000 GB mindegy melyik ami belefér az árba
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) - HDMI kimenet, ha van akkor VGA kimenet is
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? - Csak újA második konfig egy 15 évesé lesz, annyi plusz, hogy ott 200.000 a plafon és néha sony vegas-ra és kisebb videók összerakására is lenne használva hobbi szinten, minden egyéb a fentebb leírtakkal egyezik meg, szóval nem kell profi quadro-s gép
Egyéb:
- Nem feltétlen baj, ha könnyen hozzáférhető a hdd, ram, akkumlátor, úgyis nekem kell majd vele foglalkozni ha később gond van[ Szerkesztve ]
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
akom
őstag
Sziasztok!
Kit mit ajánlana a lenti feltételek tudatában?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max 250k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
90% munka+media, 10% játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
SC2, CS:S, FIFA17 | HD felbontásban legalább közepes beállításokkal menjenek ezek a játékok
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Matt IPS 13,1"-14" min. FullHD
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozva minden héten 3-5 alkalom, és utazás közben nem lesz használva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win7-10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Jelenleg van egy 2.5" SSD-m amit szeretnék belerakni. (ODD nem kell, de ha lenne egy második 2.5" hely az jól jönne,most optibay-el oldom meg)
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Dokkolható legyen a gép. Két telephelyen lenne dokkoló. Jó lenne ha 3 monitort tudna kezelni a dokkoló, és lenne rajta USB3.0 port.
A régi gépből van 16GB DDR3 memóriám amit át szeretnék menteni.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Nem gond a használt.[ Szerkesztve ]
-
-
Chaser
legenda
válasz arminlok #132391 üzenetére
11,6-osban nem nagyon van dvd, sőt 11,6-os notebook se nagyon van, az már a legalja méretben, sub-subnotebook kb - atomos csoda netbugok nem notebookok - ilyen árszegmensben meg tényleg nem sok variáció van, a hp-nak van egy 3. genes core i gépe, 2170p, igaz csak csökkentett órajelű cpu-val elérhető, de i5, azt már használtan itt ph-n kereskedőtől 50-60-ért megkapod konfigtól függően garanciával, szóval 100-ba belefér 8gb ram és 250-es ssd is
ha 12,5 méret is szóba jöhet ott már sokkal nagyobb a választék_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
arminlok
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek kellene egy laptop. Nincsenek nagy igényei kb net és MS office programokra kell. De azok azért gördülékenyek legyenek szal kéne egy SSD is bele meg mondjuk minimum 4Gb ram de inkább 8. Bár az SSD kompromisszumos mert ahogy néztem a legtöbb HDD-s, viszont a tárhely sem ártana szal jó lenne olyan amit ki lehet bővíteni ez esetben akár a cd olvasó kivételével és akkor nem kell az SSD.
Kijelző: 11,6 körüli
Az ár nagyon max 100ezer, lehet használt is de garanciális.Köszi előre is a segítségeteket.
-
huszkab
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? -A nyár végéig (max szept közepe)
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) -Kb 170-220e Között
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) -első sorban játékra, de használnám az egyetem is (word, ppt, excel stb)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -a grafikai részletesség nem fontos csak az, hogy stabil fpsem legyen a játékokban (csgo,pubg)
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15" normál bőven elég
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? utazás közben nemigazán, hordozva pedig csak egy busz/autó út erejéig
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) win
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? HDD 1 terra jó lenne, ssd-t később szertetnék bele vásárolni (legyen slot benne, de ha nincs az se eget rengető) , RAMból 8gb az, amit már elfogadhatónak tartok
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)-gondolom ez alap de a 3x usb port jó lenne, mivel a füles, egér, hűtő alapból 3 helyet foglal..
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) -használt is szóba jöhet, csak ne legyen halálra nyírva (bill, touchpad)"Ravaszabb csak akkor leszel ha ravaszabb ellenféllel játszol"
-
Chaser
legenda
Mert mindent tarolhat, alkalmazasok is indulhatnak onnan, nekem is 16gb van, altalaban 4-5ot hasznalok ki, pagefile off, mindig tervben van ram drive de aztan elfelejtem ( : volt olyan is, csak a chrome megevett 6gb-ot
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Khelben
nagyúr
válasz tamas.nemeth #132376 üzenetére
Eléggé eltévedtél. Rendereléshez erő kell, azt ultrabookban nem fogod megtalálni. Még ha bele is pakolnak valami erős cpu-t, akkor sem fog teljes gőzzel működni a túlmelegedés miatt. 260-ból munkagépek nincsenek, tehát marad valami erősebb konzumer. Vehetsz Asus N551-et (mediamarktban talán még van belőle), 220k körül, a maradék pénzből fel lehet szerelni rammal, ssd-vel. Vagy hozzáteszel egy kicsit és veszel egy Dell 7567-et 280-290k körül. Esetleg nyitsz a használt gépek felé és veszel egy Dell Precisiont, laptopszalonnál szoktak lenni. Ezek mind 15,6-os, vastag és nehéz gépek, tehát hordozásnál kompromisszumot kell kötni. De az ultrabookok szövegszerkesztésre, netezésre, emailezésre valók, nem 3d modellezésre.
(#132374) Xeon7: m.2 ssd van benne. [link]
(#132370) SDani12: 17-es gépet nem kapsz ennyiért normálisat. Asus is kerülendő ebben az árkategóriában, esetleg 180k felett néha lehet kapni K501-et, az elfogadható. Fujitsu A557-et keresnék a helyedben az ips kijelző miatt. Ha mindenképp 17-es kell, akkor talán ezért a HP-ért mernék pénzt adni.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
Nekem csak 16 giga RAM-om van, de nem játszós, linuxos, i7 2620M-es laptopban ez nekem bőven overkill, nem használom ki. Csináltam egy 5 gigás ramdrive-ot, oda a böngészőcache-t teszek, és forráskódot is onnan fordítok (ha van ilyenre szükségem néha napján, mert adott szoftvernek nincs bináris csomagja, de a yaourt is a RAM-ban lévő alap tmpfs-ről forgatja az AUR-os forráskódokat alapból), meg a maradék 11 gigának is a nagy részét a kernel fájlrendszercache-nek fogja be, hogy ne maradjon parlagon memória. Az Arch linuxos rendszer egy 525 gigás SATA3-as SSD-n van, sok cache-elést az sem igényel.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
Itt most a háttértárak sebességéről volt szó, nem a cache-ről. Ez a lényeg, hogy kellően sok memória, elég erős proci társaságában nem lesz különbség a különböző SSD-k között. Ahogy a RAM is iszonyat gyors, hiába gyors a PCI-E SSD, nem nyernél vele. Lassabbnak azért nem kéne lennie, mérd újra kisebb ramdrive-val, ne csak a fordításnak legyen elég alkalmazásmemória, de a cache-nek is, nem mintha a ramdrive sok cache-t igényelve, fel lehet fogni úgy, hogy maga is csak egy cache és abba dolgozik a rendszer.
Azt meg nem mondtam, hogy HDD-hez képest nem lesz különbség, csak azt, hogy a forráskód fordítása nem gyorsul annyit SSD-vel, mint az átlag felhasználás műveletei. SATA-s SSD-hez képest viszont nem lesz különbség, innen indultunk az M.2/SATA és PCI-E SSD összevetésénél.
-
tamas.nemeth
csendes tag
Most(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max. 260(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
3D modellezés, renderelés(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem használnám játékra(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
mindegy(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
nem sokat, de használnám utazás közben is(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
windows(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
elég az ssd, 8 gb ram, nem kell optikai meghajtó(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
hdmi legyen, sd kártya olvasóezt a gépet néztem ki: https://www.euronics.hu/hu/termekek/acer-swift-3-ultrabook---sf314-51-511y-nx-gkkeu-002/p/211710
tudtok ennél jobb ajánlatot?
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
új[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Frawly #132373 üzenetére
A ramdrive lassabb, ahogy szamitottam Eleve az OS alatt mar van file cache, ezenkivul - bar ennek majd utanaolvasok - feltetelezem, hogy bezavar CPU cache-nek.
Viszont azt allitottad, hogy a HDD-hez kepest alig gyorsit az SSD, ami nem igaz -- es nalam viszonylag extrem a helyzet, mert rengeteg RAM van a gepben, ergo minden irast el tud kesselni az OS. Kevesebb RAM-mal sokkal durvabb lenne a kuilonbseg.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Xeon7
aktív tag
Sziasztok.
Valószínűleg én vagyok a béna de nem nagyon találtam, hogy a Dell 7567-s gépet a későbbiekben milyen SSD-el(csatoló felület) tudom bővíteni.
Én M. 2-re tippelek, de egy hozzáértöbb segítségét szeretném kérni.
Előre is köszönöm. -
Frawly
veterán
Na, ezekkel a számokkal talán fogunk valamire menni. Most mérd le ramdrive-on is, hagyj a fordításnak elég RAM-ot. Kb. 38-39 mp.-es eredményre lehet számítani. Tehát SSD-vel is csak 33%-ot gyorsult a HDD-hez képest, ramdrive-val még 1%-ot sem fog. Összehasonlításképpen az OS bootnál a HDD-hez képest ilyen 90%-kal szokott gyorsulni, de az NVMe ezen is csak kb. 1%-ot gyorsít, pedig a szekvenciális átvitele az NVMe-nek min. 300%-kal jobb. Végezetül nézd meg az M.2/SATA SSD és az PCI-E/NVMe SSD közötti árkülönbözetet, nem 1% lesz, szóval fejlesztőnek, meg átlag felhasználónak, gameröknek benchmarkeredményekben való villogásra jó csak.
-
félisten
válasz Frawly #132371 üzenetére
> Plusz el kell keserítselek, mert pont a kódforgatás az a spéci műfaj, ami alig gyorsul a jófajta HDD-hez képest az SSD-től is
Hat nem.
> mivel inkább ott a CPU a szűk keresztmetszet, nem a háttértár sebessége
Attol fugg, mit forditasz es mekkora kodrol van szo. Sulyosan templatezett C++ kod eseten a CPU a keves, tipikusan pl. Java eseteben ez nem igaz.
Most lemertem, az SSD-n a
mvn clean install -DskipTests -T20
40 masodperc alatt vegez, a HDD-n 60 masodperc alatt.A RAM drive meg egyaltalan nem biztos, hogy gyorsabb, mert ott meg elkezd eleg mashogyan mukodni az on-die cache. Siman lehet, hogy ramdrive mellett rosszabb lesz a teljesitmeny.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Frawly
veterán
Na, most jól behúztalak a csőbe ezzel az ártatlannak álcázott kérdéssel. Tényleges felhasználási sebességben nincs különbség a SATA2, SATA3, mSATA, M.2, PCI-E, NVMe között. Bechmarkokban jön csak ki a nagyobb szekvenciális sebesség, de ez csak jóformán videóvágásnál, meg virtuális gépek lemezképeinek mozgatásánál, nagy fájlok mentésénél jön ki, akkor is csak akkor, ha a cél/forrásmeghajtó is elég gyors, és nem telítődik az adatbusz. Nagyon csalókák a benchmarkadatok, nem a valós felhasználást mérik le.
Átlag felhasználásnál, pl. OS, programok betöltődése pont nem a szekvenciális sebesség számít, de még a 4K írás/olvasás értékei sem annyira, hanem az elérési idő, és ebben alig van szórás az SSD-k között, ráadásul pont ez az, amit a legtöbb tesztben és benchmarkban pont nem mérnek, kivéve, ha mérik a bootolást, programindulást, illetve az AS SSD benchmark és a HD Sentinel tudja mérni az elérési időket. Ha nem hiszed el, csinálj ramdrive-ot, ami még az NVMe-nél is nagyságrendekkel gyorsabb, és forgass forráskódot arról. Meglátod, hogy semmit nem gyorsít a SATA-s SSD-hez képest, tesztekben, ahol stopperal mérik az OS/programok indulását, ilyen 0,5-1 másodperces diffiket mérnek az SSD-k között, szinte mérési hibahatáron belül van, olyan keveset lehet nyerni vele, épp ezért értelmetlen másfélszeres, kétszeres árat kicsengetni az PCI-E/NVMe-s SSD-kért, ráadásul melegednek is. Sokkal jobban jársz egy olcsóbb, de mondjuk kétszer akkora tárterületű SATA SSD-vel, azok ráadásul nem is melegednek, meg később is könnyű őket akár még régi gépekbe is átszerelni, és ott hasznosítani.
Plusz el kell keserítselek, mert pont a kódforgatás az a spéci műfaj, ami alig gyorsul a jófajta HDD-hez képest az SSD-től is, nem hogy a PCI-E-s SSD-s vagy ramdrive-os felállással mérve. Az OS, programok, vaskosabb IDE-k gyorsabban indulnak SSD-ről, meg ramdrive-ról, de a kód lefordulása minimálisan lesz gyorsabb, mivel inkább ott a CPU a szűk keresztmetszet, nem a háttértár sebessége. Elég ha a háttértár simán gyors, meg van minimálisan elég memória hozzá, onnantól csak bika proci kell a kódforgatáshoz, máson nem múlik.
-
SDani12
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni laptop vásárláshoz.
Kb. azonnal
(2) A gépre szánt összeg forintban?
150-200 eFt
(3) Felhasználás?
irodai (otthoni) felhasználás, e-mail, word, photoshop, néha film nézés, semmi komoly
(4) Játszani nem fogok rajta
17,3 col, matt, full HD
nem sokszor
win 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
elég a HDD, RAM 4GB DDR4, optikai meghajtó kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
ASUS-t preferálom
csak új gépKöszönöm a segítséget!
-
Chaser
legenda
válasz marquuard #132368 üzenetére
a szomorú az, hogy a legtöbb kereskedő sem tudja, pedig most ez a gép az amit korrekt áron meg lehet venni az egyik legjobb notebook tn kijelzővel és maga a gép is rendben van a hasonló business vonal mellett - nem szeretem benne a szigetes billzetet, a módosított kis lámpa viccnek is rossz és széria hibás, de masszív gép és gyerekjáték módra szerelhető, kijelző meg sok mindenért kárpótol -
sikerült szereznem egy 2016-os akkut is bele, ez már 1000 ciklusos longlife nem mintha a 300 ciklusosokból nem láttam volna 600 ciklusost is
ééééééés ha tényleg profi gépet szeretnél, létezik hozzá olyan töltő ami szabályozza a töltést, mint thinkpadeknél a power manager sw, de ez hw, ebből még én is csak eggyel találkoztam bár semmi baja nincs ha normál töltővel megy akkor sem
nbc-n ki is vesézik szépen a panelt, a 8570w fhd lg-jénél is jobb, ahhoz is volt szerencsém
ha ilyet szeretnél éppen ki lehet benne cserélni, nagyon könnyű folyamat, de egyszerűbb eladni és venni eleve ilyennel szereltet, panelt biztos nehéz hozzá találni_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tikakukac
titán
Én keveset fordítok, ellenben annál többet dolgozok baromi mennyiségű forrásból, ami vagy kicsi vagy nagy aztán render. Ehhez van összesen 3 meghajtó. 1 HDD eszi a nagyon nagy méretű 4K-s anyagot, 1 SSD-n fut a rendszer és egy másik SSD nyeli a többi apróbb anyagot. Render dettó egy SSD-re megy.
Így van értelme. Egyszer ezt játszottam egy SSD mellett. Hát nem a PCIE lesz a megváltás, oda valami igencsak okos dolog kellene
Ilyen kikötésekkel passzolom, lesz 1-2 gép plafon, egyéni preferenciák mellett szerintem egy sem. Nekem sem lenne laptopom, pedig én aztán tényleg nem raktam magasra a lécet
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
válasz Tikakukac #132362 üzenetére
Nem, nem masolasra gondolok. Forditas (compilation). Nem ertem, hogy mire gondolsz, amikor azt mondod, hogy "annyi olyan sebességű meghajtóból etethesd a PCIE SSD-t a másik oldalról."
> Ha annyira professzionális a felhasználás, akkor nem szóltam, de ahhoz meg akkor csak te értesz, minden másra ez bőven-bőven-bőven olyan, mint a raklap 4 magos procis netezős gép.
Hat, aki netezni vesz 600k-800k koruli laptopot 16G RAM-mal, meg ilyesmi, az nekem fura.
A masik resze a dolognak az, hogy ha kiadsz ennyi penzt, akkor jo lenne, ha 'minden' benne lenne. Egy PCIe SSD-nek csak elonye van, hatranya nincs.
Egyebkent az S937 meg igy SATA SSD-vel is jol nez ki.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Tikakukac
titán
Nem procira gondoltam, másolásnál minimálisan lesz proci hajtva. Hanem, hogy te annyi olyan sebességű meghajtóból etethesd a PCIE SSD-t a másik oldalról. Magában forgatva a meghajtón a dolgokat meg kicsit olyan öntökönlövéses a dolog.
Tesztek gyakorlatban olvashatók, itt a PH-n is. Ha annyira professzionális a felhasználás, akkor nem szóltam, de ahhoz meg akkor csak te értesz, minden másra ez bőven-bőven-bőven olyan, mint a raklap 4 magos procis netezős gép.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
válasz Tikakukac #132360 üzenetére
Nem veszem bantaskepp, mert nincs igazad . Valami furcsa okbol azt hiszed, hogy ahhoz, hogy pl. a hattertar sebessege szuk keresztmetszet legyen, ki kell maxolni a tobbi eroforrast is. Hat nem -- siman lehet, hogy sok kis fajlt kell maceralni (pl. forditasnal), de nem tudsz egyszerre 1-2 magnal tobbet kihasznalni. Pelda: amikor kodot forditunk, akkor bizonyos esetekben egy T470 gyorsabb tud lenni, mint az itthoni gepem, amiben 10x annyi fizikai mag van -- azert, mert nekem Samsung 850-es SSD-im vannak, es nem PCIe cuccok.
(Amit mondasz, az kb. olyan, mint amikor meg vannak lepodve nehanyan, hogy miert van a 256G RAM-os workstation-ben integralt videokartya.)
while (!sleep) sheep++;
-
Chaser
legenda
válasz marquuard #132331 üzenetére
aida64 pl, kijelző típusa, az lg srgb 97%-ot tud papíron, gyakorlatban valamivel kevesebbet, pwm free megoldású, semelyik fényerő fokozaton nincs kép "hullámzás, de szerelték őket auo és sec panellel is, ezek sajnos sokkal rosszabbak és nem pwm mentesek - külön nincs dokumentálva, a gyári speceket mind hozza, hd+, megadott fényerő és látószög - , de ha egymás nellé raksz kér különböző panellel szerelt gépet egyből látod a különbséget, az lg feketéje tényleg közelít a feketéhez, a másik kettőnek szürkéje van fekete helyett és sokkal fakóbbak a színek is
-
Chaser
legenda
válasz wowpegazus #132351 üzenetére
páromnak 80-90 ezres asus atomos gépe volt, használható, ha az ember szeret várni mindenképp ( : megnyitottam a gugli térképet nyiknyikölt szerencsétlen percekig:d de jól működött, aztán lecseréltem neki 3. genes ivy i5-re az is jól működik, csak kicsit gyorsabban, jaj nem, klasszisokkal gyorsabban
dobozos, még kb fél év garos gép és nem merem felrakni 50-ért ( :szerk: canopus 0-s aam számlát bármire lehet adni, attól függ a vállalkozás áfa körös vagy sem, ha nem nem is tud áfásat adni semmire , ha igen, akkor használtra is áfásat kell adnia - de van hogy tud aam-et is ( : -, nem befolyásolja a garanciát egyáltalán, könyvelésnél sem számít semmit ha tudja a könyvelő a dolgát
ha magyar gépet veszel akkor értelmesebb gyártók business gépeknél nem is kérnek semmilyen papírt, külföldi gépeknél van már kavarás összevissza, dellnél pl számla is kevés, honosíttatni kell a gépet, ami nem lehetetlen de akár mókás folyamat is lehet[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz wowpegazus #132355 üzenetére
3,5 év garival vettem haveromnak a T430-at. Az kevés vagy nem nem jó? Igen, használt.
-
wowpegazus
tag
válasz hallerlaller #132352 üzenetére
Garisat szeretnék. Ezért nem opció a használt.
-
Frawly
veterán
Miért, mi a baj az M.2-es SSD-vel? Mi az a felhasználási terület, amivel nyersz a PCI-E-vel?
-
félisten
válasz Kussolj #132349 üzenetére
Ez kb. az, amit en is keresek. Elmondom, hogy mire jutottam:
- X1 Carbon: ez kb. mindent tud, de nekem 16G RAM-mal kell, ugy mar nagyon draganak tunik (850 brutto korul)
- Dell XPS 13 - az altalad irt problemak elvileg az uj szeriara nem jellemzoek
- Lifebook S937 - 20 oras akksi, belefer a keretedbe (van benne optikai meghajto, de akkura cserelheto). Nincs Thunderbolt port es az SSD 'sima' M.2, nem PCIe.
- HP Spectre -- ez nekem amiatt esik ki, hogy csak 8G RAM fer bele, de neked minden kriteriumnak megfelel, jo szervizhatter. IPS panel akar 4K-ban, 1.1 kg, jo touchpad.
- MS Surface Book -- ez szerintem franko.Ami nekem kiesik:
- T470s: draga, az X1 elonyeit nem tudja (kevesebb ideig birja akkurol, nincs TB port)
- T470, 7480: ezek nagyon jok, viszont nem annyira konnyuek-kicsik, mint a fenti gepek.[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
hallerlaller
addikt
válasz wowpegazus #132351 üzenetére
Ha már úgyis gari nélkül akarsz venni nem lenne jobb egy használt? Arra még adnak is ha boltban veszed illetve aprón is adnak a megbízhatóbb eladók.
Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i
-
wowpegazus
tag
válasz Khelben #132340 üzenetére
Köszi szépen.
Erről mi a vélemény?
http://www.digiprime.hu/laptop-i3-processzorral/lenovo-ideapad-v110-30862-elado#gcard
Tudom, hogy kevés a keret, de ennyi van rá. Ebből próbálnék valami kompromisszumos, de értelmes megoldást kihozni.
Különben láttam már 80 ezres notebookot is jól működni. Nem egy nagy durranás, de normális odafigyeléssel youtubozni untig elég lehet. Biztos nem minőségi, de csak akad valami 100000,- Ft körül, ami még elfogadható, és nem esik szét azonnal.
-
-
Kussolj
csendes tag
(1) ~1 hónap múlva
(2) ~650 000
(3) Irodai programok (Office család), elsősorban munkára
(4) Nem lesz játék
(5) 13-14", legalább FHD, IPS (!)
(6) Utazás közben nem lesz használva, viszont rengeteget lesz hordozva
(7) Win10, nem fontos, hogy előre legyen telepítve
(8) 512 GB, csak SSD, 8 GB RAM és bővíthető, vagy alapból 16 GB, optikai meghajtó nem kell
(9) Ne legyen dedikált GPU, legyen relatíve hordozható (bár ez az elődöt tekintve nem lesz "nehéz" ^^), a megbízhatóság az elsődleges szempont (tudom, hogy bármi meghibásodhat...)
(10) Csak újEgy 7 éves T410s utódja lesz. Amik eddig szóbajöttek: T470, T470s, X1 Carbon, 7480, XPS 13.
Az XPS 13-ról elég sok problémát lehet olvasni a trackpaddel és a billentyűzettel kapcsolatban, meg általában tartok a megbízhatóságától, így az jelen állás szerint nem igazán rúg labdába a 7480 mellett. A HP-kban nincs IPS panel, amit egy ilyen árkategóriájú géptől erősen elvárnék, így azok kiestek.
Kérlek adjatok tippeket! Illetve tudtok helyet, ahol ilyen jellegű gépek vannak kiállítva és ne adj isten egymás mellett ki lehet próbálni őket?Köszönöm!
-
Khelben
nagyúr
válasz canopus #132346 üzenetére
Használt gépre kétféle garancia lehet: vagy a bolt ad rá fél-egy évet és akkor oda kell visszavinni baj esetén; vagy még érvényes rá a gyári garancia, ekkor kell hozzá valami papír, ami ezt igazolja (pl. garanciajegy).
Új gépből megnézheted a HP Probook 430 G4-et, az elég jó választás lenne és pont 1,49 kg: [link]
-
Prowler
senior tag
Egyátalán nem volt durva az a mondat, teljesen fedi a valóságot. Lakótárs vett tavaly egy ilyen csodát, X555LA, random módon működik a billentyűzet TYGHCV része, néha jó néha nem. Nem lett beleöntve semmi, a polcon pihent, alig volt használva. A műanyagok minősége valóban vetekszik az 1985-ös Lada Samara belső terének anyag minőségével, a frankó zsanérokról nem is beszélve, mikor felnyitottam a kijelzőt azt hittem a kezemben marad az egész.
Egy ilyen ipari hulladékot birtokolni csak büntetés#Régenbezzeg10évigjóvolt
Veremivadék Undorkutya
-
canopus
újonc
Augusztus közepéig kell beszereznem, akár holnap is jó.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200.000 Ft a felső határ.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, leginkább word és power point, tanulás szintjén. Olvasásra, internetezésre filmezésre és skype-ra is gyakran használnám emellett.
(3) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem használnám játékra.
(4) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
11-13 colos, IPS.
(5) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Pontosan erre a célra szeretném, mindennapi utazásos használatra, ezért max 1,5 kg-t bírnék el, de minél könnyebb, annál jobb. A súlya az egyik fő szempont.
(6) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem feltétlenül kell rajta lennie, de windows, ha van rajta.
(7) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD, min 4GB RAM.
(8) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Webkamera és mikrofon fontos lenne. Nem baj, ha US vagy UK billentyűzet, csak legyen rajta hosszú í és ű is.
(9) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt is, viszont mindenképpen számlával és garanciával (min. egy év).Egyelőre ezt néztem ki:
http://hardverapro.hu/apro/ibm_lenovo_thinkpad_x260_x240x250_t450t460_-60_i5-630016_1
mert olvasásra a yoga verzió tökéletes lenne, és maga a thinkpad szimpatikus és könnyű, viszont a leírásban az áll, hogy 0-ás számla van hozzá. Ennek igyekeztem utána nézni, de nem derült ki számomra, hogy ez a garancia érvényesítésénél jelentene-e problémát. Mivel úgy néztem, hogy ilyen számlát csak használt gépre lehet adni és kintről behozott termékre talán, viszont így az elképzelhető, hogy az nem az eredeti számla volna, amivel meg a gari nem érvényes?
És még annyi, hogy nézegettem ezeket a windowsos tablet-notikat, ezekről esetleg tudtok véleményt mondani? Ezek megfelelnének esetleg a célnak? Mert könnyűnek könnyűek, de gyengébb procival vannak szerelve, ahogy néztem.Várom a véleményeket, és előre is köszönöm szépen a segítséget!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Tikakukac #132344 üzenetére
Nálam a kocsi ilyen, csak ott 22 az évek száma és most kéne lassan kormányt bőrözni meg váltószoknyát cserélni Soha több baja ne legyen a kicsikének, kívánom ... Ma meg milyen iparihulladék minden Opel ...
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Tikakukac
titán
Lássuk be, utoljára 10 éves koromban hittem azt, hogy ha új dolgot kapok, akkor jobban szeretnek, mint ha használtat. Tört alattam szét új forgószék, után vettek egy kicsit leharcolt németet. 3 hete cseréltem telót benne és húzattam át. Eltelt 17 év
-
Khelben
nagyúr
válasz wowpegazus #132341 üzenetére
Tejfölöspohár minőségű ház, béna zörgős billentyűzet. Ha ilyet kapnék ajándékba a családtól, azt gondolnám, hogy utálnak.
-
Khelben
nagyúr
válasz wowpegazus #132338 üzenetére
Sajnos ennyiért pont újonnan veszel zsákbamacskát. De legyen. A legolcsóbb gép, amit ajánlani tudok, az ez: [link]. Ennél olcsóbban tényleg csak pusztulat van.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz keneseig #132336 üzenetére
Makrókat kéne írni, eskü működne.
Fő probléma: minőség.
Tudom, tudom. Asztalon lesz használva, libazsírral kenve minden este, altatódalocskákat dúdolva neki. Nem, ez az állásban is széthullik. Régen is, tavalyelőtt is és hadd engedjek meg magamnak ilyen sorminta mellett egy jövőt is. Cáfoljanak rá és visszavonom, sűrű bocsikéréssel.
-
-
Khelben
nagyúr
válasz wowpegazus #132335 üzenetére
HP 250 G5, Dell 3568.
(#132335) wowpegazus: ennyiért ésszerűbb választás lenne egy használt üzleti gép. Szerintem a megajándékozott is jobban örülne egy rendes gépnek, mint egy olyannak, amiket újonnan 100k-ért lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
wowpegazus
tag
Sziasztok!
Apámnak szülinapjára szeretnék egy jó laptopot vásárolni.
- A keret szűkös 80-100.000,- Ft + - 5.000-10.000,- Ft nem vág földhöz.
- Felhasználás: youtube, zenehallgatás, filmnézés, böngészés a neten
- Kijelző igény: matt, 14-15"
- Hordozhatóság: nem nagyon lesz hordozva, asztalon, és lakáson belül
- Videokártya: igp, nem kell dedikált, játék nem lesz a gépen
- Processzor: jó lenne valami belépő i3 vagy ekvivalens pentium szintű dolog
- Op rendszer: nem kell - legyen win 7 kompatibilis a laptop.
- Hdmi kimenet legyen
- SSd jó lenne, ha belefér az árba (bár kétlem).
- Csak új laptop jöhet szóba.
- Kb. 2 héten belül esedékes a vásárlás.Előre is köszi a segítségeket.
-
addikt
válasz Dißnäëß #132333 üzenetére
Úgy néz ki, hogy ez lesz, amit előtte linkeltem még, csak 118.000 Ft-ért.
SSD-n én is gondolkozom a saját használt Dell 6220-as gépbe, de 10.000 Ft egy használt 128-as is, annyit egyelőre nem akarok költeni rá, jó nekem a mostani 320-as vinyóval, max másnem külsőnek meg jó lesz akinek ez a lapos megy, igaz ahhoz meg ház kell majd.
-
Dißnäëß
nagyúr
Látom nem sokan válaszolnak Neked de 1-2 gondolat így, hogy még nézegetem a topic-ot:
- SSD muszáj. Beleőrülsz a HDD-be, tetű egy olcsó SSD-hez képest is. Megöli a gépet
- praktikussági okokból én még szeretem is a HDD-s modelleket, mert pl. tegnap rendeltem meg a kiválasztott notit, azt is direkt HDD-vel (mivel úgyis van elfekvőben egy jó SSD-m), cserébe a kivett HDD-t beleteszem egy külső USB3-as házba és ollé, van egy "dobálgatós" 1 terás tárhelyem. Ezzel most konkrétan a harmadik 1-terás notivinyóm érkezik a sorba, így végre nekiállhatok a szupermini NAS-omnak, Linux, raid 5, Kodi, feltapasztom a tv hátuljára és jónapot
- ezektől függetlenül, ha Te nem tudnál mit kezdeni a HDD-vel, eleve SSD-set vegyél. Én húznék helyedben a Skylake notihoz, ha úgyis ajánlották, tehát a DELL Vostro 3568-ast vinném. Az Intel GPU-ja is újabb eggyel (Skylake vs. Broadwell), bár sebességben ez nem számít semmit szinte, támogatásban még jól jöhet később (codec-eknél például, ha az Intel kihoz valami újat majd megint, mint 2015-ben a HEVC/VP9-eket, amit a 2013-ban bejelentett Haswell-ig visszamenőleg támogat driverben úgy, hogy az akkori driver nyilván nem tudta ezeket, majd az Intel egyszercsak frissített és ollé, most már ők is örülnek).
- szóval SSD-zz !!!
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Khelben
nagyúr
válasz HunLogin #132329 üzenetére
Ha sokat utazol és főleg ha utazás közben is használnád, akkor nem vennék a helyedben 15,6-os gépet. HP Probook 430 G4-et nézd meg. Ha mindenképp 15,6 akkor Fujitsu A557, de most eléggé ki van fogyva mindenhonnan.
(#132325) keneseig : X-es Asusok a messziről kerülendő kategória. Játékra a belépő szint a HP Pavilion bj001 vagy az Asus K501.
[ Szerkesztve ]
-
HunLogin
csendes tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás elé nézek, és kérném segítségeteket.
-Idén nyáron.
-200.000 HUF
-Irodai, programozás. Egyetem.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-x
-FHD/HD. FHD csak akkor, ha nem kell érte nagy áldozatot hozni. Mindegy, hogy fényes vagy matt. Mindegy, hogy IPS vagy TN. Méret: 15.6
-Sokat, egyetemi ingázás. Igen, használnám utazás közben is.
-Semmi.
-Min. 128Gb SSD, 8Gb RAM. Nem kell optikai meghajtó.
-Webkamera, USB 3.0, ethernet csatlakozó, numerikus billentyűzet.
-Csak új.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: Domonkos -
vacs
veterán
Csaj ismerősömnek ma/holnap fogjuk megrendelni a Vostro 3568-at ssd-vel: 132312-es hozzászólás
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
keneseig
tag
Üdv!
Keresek egy laptopot remélem tudtok segíteni.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? egy hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 120-170k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) böngészés,játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Diablo 3 1366*768 magas részletesség
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6", 1366*768, fényes vagy matt az mindegy, TN vagy IPS mindegy
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? nem lenne hordozva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) lehetőleg semmi de ha belefér az árba akkor mindegy mi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? tárhely mérete minimum 128gb/típusa mindegy, 8GB ram, optika kell
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Jöhet használt isFigyelek egy Asus X550JX-XX048D-t , i7 4720HQ, 8GB, GTX 950M 4GB-os újracsomagolt notit 170k-ért az így jó ár-érték arányú?Vagy ha tudtok jobbat esetleg olcsóbban amin megy a diablo 3 az is jöhet
-
Tikakukac
titán
Hot-swap elviekben van, gyakorlatban nem nagyon szereti némelyik gép, főleg caddy. Gyáriban ilyen opciót nem tudok, utángyártottban meg örülni kell ha megy egyáltalán berakva és nem bántva.
Azzal tudsz trükközni, hogy akkor a betáp részét egy tolókapcsolóra kirakod a caddy elejére és megpróbálkozol vele, azt mennyire szereti. De nyilván saját felelősségre és tudd, mit csinálsz
-
vacs
veterán
válasz Khelben #132315 üzenetére
Köszi válaszod.
A Dell Vostro 3568-ban SSD van.
HDD-t lehet beletenni utólag, itthon, garancia vesztés nélkül (az ssd mellé)?(^)(>.<)(^)
-
g0dl
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan beépítő keret,amelyben az opikai eszköz helyére berakott SSD/HDD kikapcsolható? Ez nyilván hdd esetén érdekes, és amolyan beszerelt külső vinyónak gondolom, amit nem kell külön hurcolászni, de nem pörög/melegít/fogyaszt, ha nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Belépő szintű gépek, ennek megfelelő anyagminőséggel. Kategórián belül jónak mondhatók. HP 250 G5 van még, ami hasonló. Az a "rendes" vga inkább hátrány, mint előny, mert a cpu-ba integrált Intel vga ugyanolyan erős, cserébe nem termel plusz hőt és nem keletkezik plusz egy hibaforrás. Ebben a kategóriában kifejezetten előny az integrált vga.
-
addikt
Akkor mostmár hogy gépnél vagyok:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Pár héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? maximum 120.000 Ft
(3) Felhasználás? internet, filmnézés, tehát nem játék, nem photoshop egyéb memóriaigényes progi...
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15", felbontás mindegy, lehetőleg matt, de nem lényeges
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Főként asztalon és ölben, hurcibálva ritkán
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD jó lenne, memória 4GB elég, de ha belefér 8 akkor..., optika kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDMI alap szerintem
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak új, garivalUI: Valami ilyesmi kellene vagy 8GB
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz marquuard #132311 üzenetére
Ezek mocsok jó kis kockagépek, hugomnak én is lőttem egyet év eleje körül, nagyon nem hordozza csak ha anyámhoz lemegy vidékre, akkor viszi magával, bár az IC-n már használta (még az eredeti akksival ami tök jó). Nem az a Hello Kitty típusú csaj és így értelemszerűen imádja is. Kicsit löktem rajta 8G RAM-mal és egy SSD-vel, meg Win7 és jónapot, csodásan teszi a dolgát. Még egyszer át nem hívott, hogy gáz lenne a géppel. Engem mindig pofánbasz az építési minősége, egy gyönyörű tank és amikor a touchpad széléhez ér az ujjam és a hideg szálcsiszolt fémházat megérinti, aaaahhh.. feeling Vastagnak vastag, súlya is van, de abszolút nem zavaró (pláne neki, 178, bírja) Erről filmezik ő is, egy 3 méteres DP - HDMI kábellel, tökjó. Az i5 se az a tökölős fajta, pont kiegyensúlyozott a rendszer így SSD-vel. (Sőt)..
Elrágott már 2 tabletet is ezelőtt.. megunta ...
-
vacs
veterán
Hali.
Egyik csaj ismerősöm szeretne venni egy laptop-ot, alap felhasználásra (leginkább csak böngészés, skype, zenehallgatás)
A legutóbbi prohardver-es Nyári hardverújdonságok ajánlóban vannak akciós 0% thm-es Dell notik: [link]
A Vostro leírása szerint üzleti modell, emiatt minőségibb?
A hardver kb egyforma (van ssd, ami fontos), csak az Inspiron-ban van "rendes" vga, a Vostro-ban csak alaplapi, de cserébe adnak hozzá win-t!
Ajánlottak ezek, kérlek adjatok tanácsot?!
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
marquuard
veterán
válasz bebe159 #132310 üzenetére
Nem vagyok jártas a laptopokban, de én most vettem HP Elitebook 8570p-t és abszolút meg vagyok vele elégedve. 15,6"-os a kijelző, nagy látószögű de nem IPS, nem érzem a hátrányát. Masszív fém az egész ház, a billentyűzet is viseli az ütést és még kényelmes is gépelni rajta. Jelenleg 4GB RAM-mal és 3. gen i5-tel használom SSD-vel és hasít rajta minden. HA-ról vettem, futárral 70k volt.
PSN ID: marquuard
-
bebe159
aktív tag
Sziasztok! Egy barátom szeretne laptopot venni, és gondoltam megkérdezlek titeket, akik jártasak vagytok a témában.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most, kb. az elkövetkezendő egy hétben.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) Ő olyan 70 körül lőtte be, de szvsz annál többet kellene rá költenie, mondjuk 100k-ig.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Böngészés, Skype, filmnézés. Semmi játék, vagy erősebb program.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Átlag méretet keresi az a 15,6". Szerintem a matt vagy fényes mindegy neki, lehetőleg ne tn paneles. Ekkora méreten szerintem Full HD nem kell.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Külföldön dolgozik, hetente, kéthetente hazalátogat. Útközben nem lesz bekapcsolva, kvázi az se baj, ha nincs akksija.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Támogassa a Windowst (nem kell, hogy rajta is legyen vásárláskor.)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? A filmekhez van neki külső vinyója, szerintem ha ssd lenne benne, az nagyban megdobná a sebességet. Összesen szerintem 3-400 gb hely azért nem árt. Ramból a 4 giga már kb. kevés, de tudtommal az többnyire bővíthető. Optikai meghajtóra nincs szüksége.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Ne tartson percekig, amíg megnyílik a böngésző, és ne fagyjon állandóan.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Elsősorban használtban gondolkozik, a beszerzése pedig rám van bízva, nem ragaszkodom semmilyen helyhez.Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
csorgo2108
csendes tag
Kb 1 héten belül
270 ezer és 305 ezer forint között
Filmnézés, office, Játékok: Sniper Elite 4, Star Wars Battlefront1 (2),
Csak full HD jövhet szóba, 1980*1080
IPS 15,6
Utazás esetleg munkahely
semmi
1 terra HDD+256 gb SSD
Webkamera, luetooth
Csak új gép jöhet szóba, mindenképpen megbízható garancia és ajánlott bolti s fontos lenne. -
carl18
addikt
Üdv mindenki! Szeretnék venni használtan egy aránylag jó notebookot. Cél, internetezés, filmezés, na meg mutli player régi játékokkal. Strongold Crusader HD, Heroes 3,4. 30-40E között szánnák rá. Mi a legjobb amit ennyiért ki tudok fogni? GTA san andreas, esetleg vice city, meg sok ilyesmi játékot játszanék rajta.
Első generációs I5-ős gépeket találtam. Kijelző olyan 14-16 col között legyen. Akkumulátor müködjön a gépbe, olyan 2-3 órás üzzemidő kéne. 2 Filmet meg tudjak rajta nézni, ha egy film másfél órás.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Khelben
nagyúr
válasz hundai #132303 üzenetére
Pavilion bj001 - ezt az egy gépet tudom ennyiért. Aquanál nem láttam. Acer, Asus X felejtős.
(#132302) Gelemb23: ha játék, akkor a fenti Pavilion. Ha munka, akkor Fujitsu A557.
[ Szerkesztve ]
-
hundai
aktív tag
Sziasztok !
-másfél hónapon belül
-maximum 180e Ft
-Internetezés, játék
-world of tanks, cod2/4, killing floor, cs go félig-meddig lanozásra kellene a laptop
15,6" FullHD
Havonta 2-3x ha hordoznám
nem szükséges
500gb/1TB; RAM erre a célra elég 4gb
Csak új, aqua kínálatbólAmiket eddig néztem:
ASUS X556UQ-DM722D
ACER Aspire E5-575G-520ZKöszi
-Wake up Neo!
-
Gelemb23
újonc
Sziasztok! Bocsi, csak én kimaradtam véletlenül egy pár napja:
https://prohardver.hu/tema/milyen_notebookot_vegyek_3/hsz_132151-132200.html#msg132197
Azóta nézegettem egyébként az ASUS GL553VW-jét is, meg a HP Pavilion 15-AB206NH-ját.
-
DGery
aktív tag
válasz Khelben #132300 üzenetére
Köszi szépen!
A 850 az céges, ezt "adják" a 450 pedig saját használatra lesz neki. (és lehet egy nekem is...by DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Bestbuy játékok
- E-book olvasók
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Reklámblokkolók topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Videós, mozgóképes topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- ACER Aspire E15 HDD nélkül + INGYEN POSTA
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest