- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LG LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nikon DSLR topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
válasz hallerlaller #152727 üzenetére
Ennyiért nincs újonnan.
(#152728) Szevaszam : ahogy írtam: HP 250, Dell Vostro 3-asok
[ Szerkesztve ]
-
Rhino666
addikt
válasz hallerlaller #150498 üzenetére
Az integrált VGA-s változatok egy ventilátorosak, igen. A dedikált VGA-s verziónak így néz ki a bele.
[ Szerkesztve ]
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról!
-
Chaser
legenda
válasz hallerlaller #132536 üzenetére
Ez netes vasarlas volt, ahol _indoklas nelkul_ 14 napig el lehet allni, hibas termek eseten is. Annal meg szemelyes atvetnel is el ez az opcio muszaki hiba eseten 3 nalon belul ahogy a srac is visszavitte, kp vissza vagy uj termek. Azt a jogszabalyt valahogy elfelejtetrek alkalmazni, de az en penzemen tudtak ulni tobb mint ket hetet, ugy hogy 4 vgabol egyet bontottam ki es az se volt hasznalva, radasul ugye mert vga valsag van darabjat br +10ert adtak el ujra. Piszkos banda, ennyi. Hibas vganal masik sracnal olyat nyomtak neki majd a nagyker bevizsgalja, cseret nem adnak, penzt nem adnak vissza, ha raertem volna kaptak volna olyan fogyvedes megkeresest megemlegetik, most mazlijuk volt, de senkinek nem ajanlom oket. Az ilyenek menjenek zoldseget arulni.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
FeZ...
aktív tag
válasz hallerlaller #132536 üzenetére
Nem védeni akarom őket és nem is vitaindítónak szánom, csak ez is egy eset, egy tapasztalat:
Vettem 2 hete egy ssd-t, kiderült az én laptopommal nem megy, visszavittem, 3 nap múlva jeleztek, hogy mehetek a pénzért. Beszerelési karcok miatt levontak valamennyit, de ez jogukban áll, én meg elfogadhatom vagy nem. Én elfogadtam. Rögtön rendeltem is másik ssd-t, amiről már tudtam, hogy jó lesz. Mindkettőt original, bontatlan dobozban kaptam. -
wowpegazus
tag
válasz hallerlaller #132352 üzenetére
Garisat szeretnék. Ezért nem opció a használt.
-
attuska
csendes tag
válasz hallerlaller #132023 üzenetére
Eldöntöttem, no nem a típust, hanem a számomra alapkövetelményeket.
128 Gb ssd a leendő op rendszer(ek)nek, több nem kell, mert a nagy adatfájloknak ott lesz a külső vinyó.
Erre 2 darab linux rendszer is vígan felrakható.Proci i3, és elég bekem a benne lévő intel gpu.
4 Gb RAM, jó a DDR3L is.
Legfeljebb kap 4 Gb swap -ot is a rendszer az ssd -n, ha esetleg több kellne RAM-ból.Súlya nem érdekes, a térdemen soha nem fogom használni.
Op rendszer nem kell, de a pendrájvomon lévő live Linux rendszerem kapásból elinduljon rajta.
Most azokon kernel verziója 4.4.52, a benne lévő kernel modulokkal (drájverekkel) el kell elindulnia. Nem gond, ha nem tudja az összes hardvert ami a laposban van, tudok bármikor újabb kernelt is adni neki, ha úgy hozná a sors.Tudjam még használni vagy 3-4 éven át.
A lenovo típusok milyenek?
-
Tikakukac
titán
válasz hallerlaller #132023 üzenetére
Nekem is van egy barátom aki vagy 20 gépen vitt 1 kulcsot. Volt párhuzamosan 3 is. Pont annyira leglál ez is, mint egy aktivátor
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
attuska
csendes tag
válasz hallerlaller #131980 üzenetére
Köszi a válaszod, én is figyelgetek, nem kapkodok, kezdek a DELL és HP felé kacsintgatni. Azokra általábban gond nélkül telepíthető Linux.
A két használt linket is köszönöm, lassan ott tartok, hogy a leendő laposban SSD -hez sem ragaszkodnék.
Van asztali gépem, igaz öregecske, athlon phenom II XII 545, nvidia GF 210, 4 Gb DDR3 Ram, csak sata2 és usb2.
Az x265 ös videók döcögnek, a HD x264 -ek viszont még az nvidia gpu nélkül is izomból mennek a procival framedrop nélkül az mplayerrel, a vdpau alkalmazásával meg unatkoznak a procimagok.
A stuntrally nevezetű OGRE -t használó autóverseny már megfekteti teljes felbontással az asztali masinámat, csak lebudítva van 20 fps, az opendungeon, openmw, sauerbraten, foobillard+ gyönyörűen mennek, gondolom egy i3 proci a benne lévő intel HD-vel is kábé erre lenne képes. Amúgyis inkáb csak a stratégiai játékok, mint 0ad, openttd, meg a pasziánszok érdekelnek már csak unaloműzőként, amiket a laposon sem nagyon szereték nélkülözni.
Tehát inkább aza asztaliba vennék egy ssd -t, vagy egy külső ssd -t, ami majd a laposhoz is jó szolgálatot tehetne. Csak azt nem tudom, hogy a kapható sata3, illetve usb3 cuccok lefelé mennyire kompatibilsek az usb2 , illetve sata2 -val.
Az egyik fejlesztőtársamnak külső HDD-re usb3 -on 4-8x gyorsabb a c kódok fordítása egy i3 -as procis HP laposon, mint nekem, az asztali pécémen. Egy ssd -t kapott kölcsönbe és azzal nagyságrendekkel gyorsabban tudott menni a meló.
Nekem a lapos meg arra kellne, ha elutazom, ne kelljen megszakítanom a c fordítási, csomagkészítési melóimat gép híján, továbbá a társaimmal tarthassam a kapcsolatot, esetleg unalmamban a saját meglévő film videóimat nézzem. Ilyen értelemben "normális" a célom, mert a könnyű áthelyezhetőség a cél a lapossal, nem az utazás közbeni használat, vagy játék.A 840 g2 tényleg jónak tűnik, de most op rendszer nélkülit nem leltem, minek dobjak ki felesleges pénzt egy legyalulandó windózra? Úgyis csak olyat fogok megvenni, amit ki tudok próbálni a zsebemben lévő UHU telepítő live pendrájvjaim egyikével. Ha az bebootol és a live rendszer elindul, akkor a leendő laposra feltelepíthető.
Nem vagyok hajlandó zsákbamacskát venni.[ Szerkesztve ]
-
attuska
csendes tag
válasz hallerlaller #131921 üzenetére
"Nem jót néztél ki, acer konzumert gyárt, neked meg munkára kellene ha jól értem"
Nem tudom mit értesz konzumer alatt, de lehet, hogy acer is tudja azt, amit elvárnék.
Kritériumaim:
A játék nem érdekel, max a kedvencem, a 0ad.
A videó chipje tudja hardveresen dekódolni a HD (x264) videókat, amit, ha jól tudom az intel gpu -k is tudnak, hogy ne akadozzanak az x264 -el már betömörített videóim és az asztali gépemműholdas s2 kártyájával letöltött DVB videó ts fájljaim, amivel időnként megetetném.Beleférjen a 160 ezres keretbe.
A fejlesztésem alatt álló UHU-Linuxot rá tudjam telepíteni és ne akarjon rám erőszakolni windózt.
A laptop hardvereinek drájvereit lehetőleg ismerje tudja kapásból a linux 4.5 ős kernele, ami a feltelepíthetőség alapkövetelménye. Egy pár zárt drájver adaptálása, mint például nvidia nem probléma. A Radeon messzi ívben kerülendő, mert ő is kerüli a linuxot és nem támigatja igazándiból. Az intel videómeghajtói meg mind nyílt forrásúak, ami a linuxot tekintve nagy előny.
Az asus laptotty márka szintúgy nagy ívben kerülendő, mert az eddigi kutakodásaim szerin azok közt alig van linux kompatibilis.Ahogy nézegettem Linux alkalmazások terén az i3 -as proci szinte alig tud kevesebbet, mint egy i7 -es, mindegyik 2 fizikai magos és négy logikai szálon dolgoztatható. Az egyedüli igazán gyenge láncsszema háttértároló sebessége, ezért az SSD nálam alapkövetelmény, mely a procinál nagyságrendekkel fontosabb.
A célom az, hogy egy letöltött forráskódból az ELF binárisok a gcc fordítóval történő lefordíttatásának ideje legyen minél rövidebb. Például a firefox forrásból történő lefordításának ideje most egy asztali gépen 120 Gigás SATA2 HDD-vel intel 2 Ghz-es dual-core processzorral és 4 Gb DDR3 -as memómiával most 6 óra hosszán át tart. SSD -vel ez mindössze fél óra sem lenne.
Azt ajánlották eddig, hogy a HP és DELL márkákra bizton telepíthető a Linux.
Na nem az acer féle gagyi lupus linux, mely csak elrettentésre jó. -
szatomi30
tag
válasz hallerlaller #131374 üzenetére
Rendben, köszönöm a válaszod. Mi miatt ilyen olcsók a gépek radiumon? A többi oldalhoz képest van hogy 50 ezerrel is olcsóbb egy-egy gép .
-
g0dl
addikt
válasz hallerlaller #131158 üzenetére
Nekem ezzel az a bajom, hogy lassan 4 éves a proci ami benne van. Picit lassabb az aktuális i5 7200u-nál, de háromszor annyit fogyaszt (15W - 47W TDP)
Egyébként tetszik, még megjelenésre is jó.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Ez tényleg nagyon jó ár, de vajon mekkora a meghibásodási ráta ezeknél? (Jó lenne, ha elfogulatlan adatokat közölne egy jótét lélek.)
-
marquuard
veterán
És ha kimondottan a kérdésre kéne válaszolni?
PSN ID: marquuard
-
Bozso68
őstag
válasz hallerlaller #129741 üzenetére
Ha win, és több RAM az igény, akkor inkább eleve gyári 8GB-tal innen. Ez tuti jó RAM bele, és alighanem tuti dual channel, nem kell kísérletezni vele. 10 nap pixelharancia, meg valami tisztító készlet a bónusz hozzá ingyen szállítással. A fiamnak ma jön meg egy, tegnap rendelt ebből.
-
törölt tag
válasz hallerlaller #129383 üzenetére
Én a szerencsések közé tartozom. 2010-ben egyik-napról a másikra kellett vásárolnom egy laptopot, ami Lenovo G550 névre hallgat. A véleményeket olvasva, azon imádkozom, hogy be ne dögöljön az új gép megvásárlása előtt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz hallerlaller #129141 üzenetére
Nem,épp ezért jó vétel,ennyiért full HD IPS(AD-PLS ) kijelzőt kapsz,a bővíthetősége is egyszerű.
-
dugo_
veterán
válasz hallerlaller #129141 üzenetére
Biztos, hogy nem. Ez egy HD TN panelos gép, az A557 pedig egy fullHD AD-PLS panelt kapott.
-
dugo_
veterán
válasz hallerlaller #128838 üzenetére
22 euró alatt vám és áfamentes, nincs mit megfogniuk rajta.
-
Tikakukac
titán
válasz hallerlaller #128812 üzenetére
Az gyári, nincs azzal baj, ha ott van akkor ott van alatta, nem bánt senkit.
Ha kell bele billzet akkor csere, nyilván kell fanatizmus a gép harmada árát beletolni megint.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
dugo_
veterán
válasz hallerlaller #128833 üzenetére
Jahogy. Ebay esetleg. 3k-tól vannak listázva us ansi-k. Annál többet nem költenék rá.
De ezt már inkább ebbe a topikba:
https://logout.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje_processzor_ram_hdd/friss.htmlEgy Aspire-ban már én is cseréltem magyar iso-t, us ansi-ra, de nem tudom mindegyik típusnál csereszabatos-e a szalagkábel.
-
dugo_
veterán
válasz hallerlaller #128812 üzenetére
Kipucolhatod, de nem sok vizet zavar. (Amíg nem csíped oda a fóliát a flipchip és a hűtés közé).
Játék közbeni wasd nyomkodásért miért kell magyar billentyűzet? -
Tikakukac
titán
válasz hallerlaller #128706 üzenetére
Ebben a zsanértörött K555-ben is úgy megy a dolog, hogy a kinyitást a tulaj végzi, ne nálam törjön a kijelző is. Azon kívül meg kb. mindent kell cserélni, szóval törhet
De ezek általános dolgok, tanulópénzek. Ezzel jár a biznisz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- PlayStation 5
- Hardcore café
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- BestBuy topik
- World of Tanks - MMO
- Anime filmek és sorozatok
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- ASUS VivoBook : RYZEN 5, 8GB DDR4, 512GB SSD, Vega 6, OLED Kijelző
- MacBook Pro 15.4" Retina Touchbar 2019 i7-9750H 2.60GHz 16GB/256 SSD , ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁ-s
- acer swift sf114-34
- Eladó Fujitsu Lifebook A3510
- Lenovo ThinkPad Yoga 11e /Érintő kijelző/ 2in1 táblet is/8Gb/SSD/ Több órás akku/ Office/ Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest