- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen videókártyát?
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
PandaMonium
őstag
válasz maxiszalai12 #133799 üzenetére
Játékra ennyiért szigorúan csak K501. A többinél általában gagyi a burkolat, melegszik, recseg-ropog-szétesik.
Nagyjából ilyen teljesítményre számíts: [Link]
Szerk: Van erősebb videokártyával szerelt modell is ha teszel még rá egy kicsit. El kell dönteni mennyire fontos a játék.
[ Szerkesztve ]
What I cannot create, I do not understand
-
maxiszalai12
tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem.
Ezt a notebookot néztem ki magamnak: LINK
A kérdésem az lenne, hogy ennél jobbat ezen az áron kapok-e?
1. napokban vásárolnám
2. 200 ezer forint környékén vásárolnék (max + 25 ezer ft)
3. játék is lenne
4. nem kell full graf, de 2016-17 es játékok
5. mindenképp IPS full HD
6. heti 2 alkalommal utaztatnám
7. op rendszer mindegy mi van rajt, win 10 el fogom használni
8. HDD 1 TB (SSD-t ha kell teszek be mellé, nembaj ha bentvan)
9. korrekt anyaghasználat és összeszerelés
10. inkább új, de ha van valami jó használt ajánlat meghallgatomKöszönöm szépen!
-
N0RBI
csendes tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? napokban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 300-400 ezer
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) irodai programok, tanulás, programozás, weboldal szerkesztés,
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem játszok
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? ips, matt, full hd lenne a legjobb, 13-14"
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? sokat, utazás közben néha-néha, Mindenképpen ultrabookot szeretnék minél könnyebb legyen.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) mindegy
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? ssd, 8 gb (minimum)
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…), hdmi
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) igenA kiszemelt jószágok:
https://www.notebook.hu/asus-ux306ua-fc092t-ezust
https://www.notebook.hu/lenovo-thinkpad-13-2nd-gen-20j1s00p00-fekete
https://www.notebook.hu/acer-swift-3-sf314-51-553g-nx-gkbeu-002-ezustKérdésem lenne, hogy i5-7200u vs i7-6500u megéri többletköltség?
Segítséget előre is köszönöm!
-
jakabmate98
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?az elkövetkezendő hónapokban
(2) A gépre szánt összeg forintban?egy használt ideapad700 ára (i7 6700/950-4GB/1TB/8GB) + 20-30 ezer forint
(3) Felhasználás? irodai programok, játék, programozás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? kizárólag FIFA 17
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? fullHD IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? heti rendszerességgel, utazás közben használnám
(7) Operációs rendszer? nem fontos
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? optikai meghajtó nem szükséges, SSD fontos lenne
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? -
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? a gépre szánt összeg egy használt laptop esetében ennyi, amennyiben nincs ilyen árban megfelelő laptop, akkor akár többért is megvásárolnámElőre is nagyon köszönöm a válaszokat!
-
-
silboy
aktív tag
válasz Khelben #133792 üzenetére
És win 10 nélkül mi lenne?
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
silboy
aktív tag
Sziasztok, ajánljatok legyetek szívesek valamit az alábbiak alapján:
1. most
2. 150000 Ft
3. gazdaságinformatika szakra, első félév
4. nem lesz játékra használva
5. 15", a többi nem lényeges
6. hordozva lesz suliba
7. win 10
8. felhasználásnak megfelelően
9. nincs egyéb kívánság
10. csak újKöszönöm a segítséget.
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
Khelben
nagyúr
válasz -Valinas- #133788 üzenetére
Erre a boltban tudnak szerintem válaszolni. Ami nálam volt, abban m.2 ssd volt. Abban sem vagyok biztos, hogy az ssd-s gépbe nem kell-e még valami hdd keret pluszba. Ezért lehet, hogy érdemesebb a hdd-s változatot venni, mert az m.2 ssd-hez biztos nem kell kiegészítő alkatrész.
-
Gaben92
őstag
válasz Dhampir #133787 üzenetére
Június hetedikén küldtem videót az E754 billentyűzetéről. Még írtad is, hogy félrebillen a Z egy picit. Akkor én egy E734-et használtam még azon tűnt fel, hogy valami furcsa. Azóta megtapogattam az E756-ot és a H760-at is, és ugyanaz a helyzet. Írni nem feltétlenül rossz rajtuk, csak a gombok kicsit szerintem lötyögősek és középen süpped mint a veszedelem.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
-Valinas-
senior tag
Köszönöm az eddigi segítséget. Egy kérdésem maradt.
A HP ProBook 430 G4 alapból SSD-s változatában M.2 foglalat van lefoglalva, és tudok bele rakni HDD-t, vagy 2.5 inches SSD-t raknak bele?
Köszönöm előre is!
-
Gaben92
őstag
válasz Gaben92 #133770 üzenetére
Na az A557 nálam kiesett. Nincs kb backlit és a munkahelyi E754/E756/H760 hármas után (amik ha jól tudom nem épp a gagyi Fujik közé tartoznak) inkább nem vállalok be egy ilyet.
Szóval közelítsünk máshonnan. Eredetilet 150-170k körüli használt üzletire gondoltam, de ha új gépből is lenne ajánlott hasonló paraméterekkel 300k körül akkor vevő vagyok arra is. Indokolt esetben 350k-ig is mehetünk, de ahhoz azért már alaposabb indok kell.
Annyi kiegészítés lenne ez esetben, hogy:
- Numpad nélkül nincs élet, kb backlit feltétel
- 15" és 17" is érdekel ha van jó vétel
- Fő szempont még mindig a minőség/anyaghasználat/képminőségIf it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
davebesze
csendes tag
Sziasztok! Gép vásárlása előtt állok, segítségeteket szeretném kérni!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Szeptember közepe/vége
(2) A gépre szánt összeg forintban?
150.000 Ft körül
(3) Felhasználás?
Youtube videók fussanak normálisan akár fullhd-ben, gördülékeny netezés, filmezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
CSGO 4:3 ban 1280x720 low grafikán ha elfutna örülnék!
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Nem lényeges a nagysága, IPS jó lenne de ezek nem mérvadóak számomra
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Itthoni felhasználásra lenne leginkább
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
1TB HDD, 4-8 GB ram, optikai meghajtó is lehet
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Mindegy csak jól működjön egy pár évigNézelődtem már, de konkrét gépet nem sikerült választanom, ezért is kérek tőletek tanácsot!
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Khelben
nagyúr
válasz eppzenberg #133780 üzenetére
Fullhd-val nem lesz más normális gép ennyiért. De játékra elég korlátozottan lesz alkalmazható. Ha kicsit tudnál emelni a kereten, akkor ez a Pavilion ips-es és játékra is jobb.
Brandynew (#133776): Tömeggyártás van, mindenhol vannak hibás darabok. Ezért kell gépválasztásnál a garancia hosszát, megbízhatóságát, gyorsaságát figyelembe venni. 20-ból 2 db szerintem teljesen átlagos a mai notebook piacon. És persze kérdés, mi romlott el, mert ha a hdd vagy a ram, akkor ahhoz nem sok köze van a gyártónak.
[ Szerkesztve ]
-
eppzenberg
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbiak alapján keresnék új notebook-ot és szeretném kérni a segítségeteket:
Egy hónapon belül.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
140-160 eFt(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Általános otthoni célra; internet, filmezés, irodai programok, játék.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Közepes/gyengébb gépigényű játékokra.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
méret: 14-15.6"
felbontás: fullHD lenne preferált, ha belefér
kijelző: matt, nem lényeges az IPS(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nagyon ritkán, évente néhány alkalommal.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Semmi(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Inkább legyen erősebb gép HDD-vel, SSD egyelőre nem létkérdés. Optikai meghajtó nem szükséges.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
n/a(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új.Egyelőre a HP 250 G5 -öt talátam ebben a kategóriában, ami megfelelne.
Lenne esetleg másik javaslatotok?
Köszönöm!
-
Tikakukac
titán
válasz Brandynew #133776 üzenetére
Volt olyan gép, nem ebből, amiből egymás után 5 volt pixelhibás. A következő 3 tucat meg nem. T530-ból zsinórban 3 DOA. Haver ProBookja kapott új alaplapot, aztán szervizből ki sem jött, már kellett a kövi, aztán meg még egy, mert az már alapból nem vezérelt ventit. Kacifántos sztorik vannak sajnos.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
dugo_
veterán
-
gergo5991
őstag
sziasztok, valaki segítene beárazni a laptopom? el szeretném adni. Magyar oldalon nem találtam linket szóval szlovák jön de szerintem megértitek. ez az a laptop, nem tudom mennyire számit ha bele irom a hirdetésbe de 2 éves használt, gari már nincs, nem volt hordozva a laptop itthon volt csak asztalon tartva, doboz papirok vannak hozzá, gyári fólia a laptop hátulján és a webkamerán még minddig rajta van (=gondolom ez hozzájárul az eladáshoz mivel meg volt becsülve) 1182 euró volt ujonnan 2 éve.
-
Mr. Csonti
tag
válasz Mr. Csonti #133768 üzenetére
Azt el is felejtettem írni, hogy ezzel kacsintgatok: Acer TravelMate TMX349-G2-M-54N2
-
ecneb
csendes tag
Sziasztok!
Ehhez szeretnék segítséget kérni:
Szeptember
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
250-350k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
gépészmérnöki programok tanulása, pici játék, netezés, filmezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Jó lenne ha a most és közeljövőben megjelenő remasterek futnának szépen (Starcraft, Age of Empires)
15,6", 1920x1080, lehetőleg IPS
hetente kétszer 100km vonatozás, közben nem használva
majd külön Win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
0,5-1 TB HDD, 128 GB SSD, min. 4-8 GB RAM, optikai meghajtó nem fontos
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI, billentyűzet világítás
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak újIgazából párat már kinéztem csak segítség kéne a kiválasztáshoz, de ha van jobb ötlet szívesen fogadom:
[link] +4GB RAM
[link] +4GB RAM
-
MittuDomain_
őstag
Sziasztok!
Ez elsikkadt, van esetleg valami ötletetek?
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Chaser
legenda
válasz Gaben92 #133770 üzenetére
én inkább együtt élek azzal h nincs backlit, én is szerettem volna, ellenben új genesek között jó billzet - előd 8540 azért körberöhögi sajnos de már nekem hw-e elavult lett -
viszont elég csendeske, nincs döglős ati benne csak igp, sokszor passzívan megy, csak akkor kapcsolom ki ha napokra ott hagyom, de van h akkor se
kijelző meg kárpótol sok mindenért, ezt az lg hd+ pwm free verziót nagyon eltalálták - az szomorú tény, h gyárilag nem mindet ezzel szerelték csak egy részüket -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Gaben92
őstag
válasz Khelben #133769 üzenetére
Ha lehetne kapni billentyűzet háttérvilágításos 8570p-t nem is keresgéltem volna nagyon, de az a 8570w privilégiuma sajnos...
Fuji A557-re rápillantok, de a munkahelyi "egykori flagship" nem túl régi Fuji-k minősége miatt kicsit félek tőlük.
-
Khelben
nagyúr
válasz Gaben92 #133765 üzenetére
A K200M szintjét hozza már egy Intel HD620 is vagy legalábbis nem sokban marad el, szóval a Fujitsu A557 jó választás lenne újonnan.
Folyamatos üzemre nem vennék 8570w-t, meg semmilyen erőgépet. Akkor már inkább egy 8570p dedikált vga nélkül. De ott meg a vga erő nem lesz meg.[ Szerkesztve ]
-
Mr. Csonti
tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? szeptembertől
(2) A gépre szánt összeg forintban? 200 ezer de indokolt esetben 230 ezer is lehet
(3) Felhasználás? leginkább egyetem mellé kellene, alap dolgokat futtatnék rajta (chrome, office programok, visual studio)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? játszani nem igazán játszanék rajta, max cod4
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14", fullhd, matt, ips
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? sokat hurcibálnám be órákra, hogy előadás alatt is pörögjön a cod4
(7) Operációs rendszer? azt majd megoldom
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? elég lenne bele egy 128GB-os SSD, mert van egy asztalim amin minden mást tartok, ramnak olyan 8GB-ot gondoltam és optikai meghajtóra egyáltalán nem tartok igényt
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? egyre inkább bejön az ujjlenyomatleolvasónak a használata, úgyhogy jó lenne ha lenne rajta olyan, type-c
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? csak új[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
Üdv srácok.
Keresgéltem sokat, de végül oda jutottam, hogy Elitebook 8570W lesz a vétel, mert nem igazán találtam más alternatívát. Úgyhogy most hozzátok fordulnék, hogy tudtok-e esetleg hasonló/jobb gépet ami kielégíti az alábbi igényeket. Ha nem akkor pedig várnék pár tippet, hogy mire kell figyelni az említett gép esetén azon kívül, hogy LG panel legyen benne.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Szeptember vagy október
(2) A gépre szánt összeg forintban? 100-175k között mozgok, ennyiből keresem a legjobb vételt. Indokolt esetben 200k belefér.
(3) Felhasználás? Csak film és internet viszont kikapcsolva kb csak takarítás idején lesz. Nagyritkán beeshet egy-két dolog amihez nem árt egy minimális GPU teljesítmény, szóval egy K2000M szintű GPU kéne (kivéve ha a 24/7 megöli, akkor nem fontos)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Kizárólag 15" vagy nagyobb matt FHD játszik
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Hordozva nem sokat lesz inkább ide-oda pakolgatva a házban, ágyban, stb.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem feltétel
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD-HDD páros lesz beépítve 128GB-2TB párosítással,(ebből a 2TB HDD már megvan), úgyhogy 128-256GB SSD-s gép érdekelne (de külön is megoldható) RAM-ból 4GB is elég mert van itthon még 4GB-om, de ha 8 van akkor 8. Optika max amiatt kell ha a helyére megy a HDD.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Billentyűzet világítás kell mindenképp, ezen kívül minden a képminőségnek van alárendelve.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Kizárólag használt üzletiben gondolkodom.Előre is köszönöm.
-
ben11
őstag
Sziasztok
Sógoromnak szeretnék segítséget kérni laptop vásárlás kapcsán.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanában
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 280ezer a plafon
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Irodai felhasználás, sok oldalas world, pdf dokumentumok gyors kezelése, gyors internetes böngészés
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Jó lenne ips, felbontás nem akkora szempont.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Jellemzően fix helyen lenne
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? hdd kb 500 GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Webkamerája azért legyen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új gép játszik.Köszi!
-
Tikakukac
titán
válasz Wildweasel #133762 üzenetére
Lesd meg, ha van olyan gép ami máshol nincs akkor a választ is megtaláltad.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Wildweasel
csendes újonc
Üdv, újra
Az érdekelne, hogy mik a vélemények mostanság a digiprime.hu-ról? Jár kockázattal tőlük rendelni még mindig, vagy már javítottak a régebbi problémákon?
-
Skinny26
aktív tag
Sziasztok!
Egyre jobban élesedik a laptop vásárlásom, következő hónapban lesz esedékes. Az előző kérdésemnél kaptam egy csomó jó ötletet, viszont azóta annyiban változott a helyzet, hogy 5 hónap múlva sokat fogom hordozni a gépet, ezért új tanácsokra lenne szükségem.
Ugye a felhasználási kör az web, ui/ui, logótervezés és illusztráció lesz főleg.
A hordozhatóság miatt a HP Probook 430 G4-et néztem ki magamnak, i5.ös procival. Ahogy néztem nem sok különbség van az i7-es processzorral szemben.
Mi a véleményetek?
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv, Skinny26
-
Khelben
nagyúr
válasz -Valinas- #133757 üzenetére
Rosszabbat elég nehezen találtál volna.
13-as méretben HP Probook 430 G4. 15-ös méretben Fujitsu A557.
Vonaton használathoz inkább a Probookot javasolnám, pont ma utaztam olyan IC-n, ahol a 15-ös gépet nem tudtam kinyitni az előttem lévő üléstől.
A helyében megvenném a legolcsóbbat, a maradék pénzből pedig bele egy ssd-t és akkor lesz tárhely is meg sebesség is. Memóriát meg ráér később is bővíteni, ha kevésnek bizonyulna.[ Szerkesztve ]
-
-Valinas-
senior tag
Sziasztok!
22 éves újságíró hölgynek keresek laptopot. Alapvető feladatokra, néha egy-egy videó megvágására (nem fontos, hogy gyorsan rendereljen).
Most
(2) A gépre szánt összeg forintban?
220e Ft max
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, néha egy kis renderelés, tanulás, filmezés
FullHD preferált, jó lenne matt IPS. 14-15 col, inkább kisebb, mint nagyobb
Napi szinten, illetve vonaton is lesz használva
Nem szükséges
ODD nem kell, RAM: 8 Gb (integrált grafikus kártya mellé, egyébként 4 Gb is elég), jó lenne egy M.2-es min. 128-as SSD, HDD nem fontos
Csak újÉn ezt néztem ki:
https://www.usanotebook.hu/laptop/lenovo-ideapad-520s-14-80x2007ahv/P52458Mi a véleményetek?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Wildweasel
csendes újonc
Sziasztok újra!
Azt szeretném kérdezni, hogy a mostani ASUS-okból a K501UB-DM042T jelzésű modell megér-e 180 ezret, vagy legalább erről a K-s sorozatról tudtok-e valamit mondani?
Előre is köszönöm, Wild!
-
Pyro05
tag
válasz pandion #133745 üzenetére
Megkaptam az árajánlatot a Heliosra. Azonos belsővel (1050 Ti) megegyezik az ára a Dell 7567-tel. Az 1060-as GPU 50k felárat jelent az Acerben.
Egyszerűen nem tudom, hogy mi legyen...
A Dell-ről már több a tapasztalat. Könnyebb bővíteni és tisztítani. Sokkal nagyobb az aksija és elérhetőbb a szerviz. Az Acer kinézetre jobban bejön, több benne a fém és azonos áron IPS panel (bár gyenge fényerő, stb).
Megőrülök!
War. War never changes.
-
Sukta 95
aktív tag
Sorry az offért, de ez a topik pörög, az asus-é pedigy egyáltalán nem így ide is beszúrnám kérdésemet: [link]
Közben megtaláltam, hogy egy aw-nb208h kártya van a gépben, amely nem képes 5 ghz-re. a kérdésem az lenne, hogy ehelyett milyen wifi kártyát kellene beszerezzek, hogyan tudom meg, hogy a laptop antennái képesek-e az 5 ghz-re, illetve, hogy a bios mit szól ezen hardverváltozáshoz. Remélem, van egy ráérős szaki, ki tudna segíteni, akár privátban is.
www.maon.hu Online marketing. Neked.
-
-
Pyro05
tag
válasz pandion #133745 üzenetére
Nagyjából 15 tesztet olvastam végig oldalakon vagy néztem meg youtubeon, de a hűtés kérdésre nagyon vegyesek az eredmények. Van ahol konkrét throttlingról beszélnek, van ahol meg kimondottan jónak bélyegzik a hűtő rendszert, sz'al nem nagyon tudom mit gondoljak.
War. War never changes.
-
szapeti40
tag
Szeptember elejére szeretném, hogy meglegyen.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150 000 Ft-ot szeretnék rá szánni.
Szeptemberben kezdem az egyetemet, gyógyszerész hallgató leszek és mindennapi használatra szeretném a gépet. (internetezés, filmnézés, zenehallgatás, nem tudom az egyetemhez lesznek e nekem olyan dolgok ahol esetleg kellene használnom a laptopot, de szerintem nem nagyon.)(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem nagyon szoktam játszani, néha a Leauge of Legenden és ennyinél kifúj.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
HD vagy FullHD. Matt.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Igen, szeretném vonaton használni, mivel manapság rengeteg a ppt tananyag, így erről is szeretnék tanulni.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem szükséges rá.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD, 1 tera. optikai meghajtó kell.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Régebben megszívtam használt dolgokkal, de ha megbízható helyről van akkor nem zárkózok el tőle.Előre is köszönöm!
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Mediamarktban láttam most HP 250 G5-öt, 130-ért akcióban. Viszont itt csak 2 év garit írnak rá. Így hogy a MM 2 év garit ír a HP-n keresztül nem tudom valahogy még 1 évig garoztatni, miután az MM-s lejárt?
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
DVlad
őstag
Urak!
Kinéztem egy gépet a paraméterei alapján (CPU, GPU, képátló/FHD), a számomra 3-4 legfontosabb tulajdonság szerint. Ez volna az: [ASUS GL753VE-GC016]
Tudtok olyan okot, amiért ez konkrétan nem ajánlott gép? Illetve, max. ennyiért (350k) tudtok kapásból jobban ajánlhatót, amely minimum a fent említett, számomra fontos paraméterekkel rendelkezik?
Előre is köszönöm! -
pandion
tag
válasz Pyro05 #133739 üzenetére
Szia!
Én ugyan ebbben a két gépben gondolkodom. A helios 300 még nem kapható itthon csak majd szeptember elejétől. Egyébként épp azt olvastam róla, hogy még a 1060-as kártyával sem melegszik túl, és ugye a 1050 meg sokkal hűvösebb mint a 1060, tehát el kell hogy bírja. 1050 van a VX15-ben is és az is megbirkózik vele melegedés gondok nélkül, szóval a helios ami alapból a 1060-ra lett méretezve, röhögve kell hogy bírja a 1050-et (de még a 1060-at is bírja)(egyébként pár fórumon már a tuningolását is leírják, maximális fan fordulatszámon elméletileg bírja).
A kijelzője még kérdés, amik youtube-on fönt vannak videók abból nekem az jön le, hogy bőven az elfogadható/ középkategóriában van, és mindenképpen jobb mint a 7567 TN panellel. Ha megjelenik a boltokban akkor meg kell nézni élőben is, de elméletben egy fokkal jobb a VX15-ösnél is. -
66zio
aktív tag
Sziasztok! Ismerősömnek kellene egyetemre egy laptop, nincs rá sok pénz.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Még egyetem előtt.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 70-100e forint. De a 100-ast nem lépheti túl, inkább minél olcsóbb, bár ti ezt a szópárost nem szeretitek annyira.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) PDF, office, facse, youtube, sorozatok, alap dolgok.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem játszik.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15 col. jó lenne matt, a többi úgyis pénz kérdése, amit ki lehet hozni ennyi pénzből.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Passz.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows fog futni rajta, nem kell előre telepítettnek lennie.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 4gb ram minimum. SSD nyilván jó lenne, ha belefér az árba akkor jöhet.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Esetleg webkamera.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Használt.Köszönöm a segítséget.
-
Lazika
senior tag
válasz spyduck #133737 üzenetére
Használt semmiképp nem jöhet szóba. Azért nem töltöm ki, mert annyi a lényeg, hogy 17 colos legyen a laptop és megbízható széria. Árban, meg max 250. Valami netes stratégiát játszik és egy 10 éves géppel. Szóval hű de nagy dolgok nem kellenek bele. Max memória időtállóság szempontjából, de az is elég szerintem 8 neki.Windows legyen rajta.
[ Szerkesztve ]
MacBook Pro 16 M2 Pro & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
MittuDomain_
őstag
Sziasztok!
Egy kollégám kért, hogy segítsek neki új gépet szerezni, alább a szempontok:
(1) Hamar, 1 hónapon belül
(2) 150e a teteje, kicsit rugalmas, ha kevéssel többért sokkal jobbat kapni (csak kamatmentes részletre, 10-12-24hó)
(3) Főleg munka. AutoCAD (2D, nem renderelés, de nagy fájlok /akár 20-30MB, 2D-ben sok az.../, sok elrendezés, sok nézetablak, beépülő kiegészítő modulok /VBX pl./)
(4) na
(5) 15,6-17,3", standard 1366×768tól UHD-ig bármi, matt preferált, IPS nem szempont
(6) keveset lesz mozgatva
(7) nem kell rá, van jogtiszta W10-e
(8) SSD kellene a gyors boot-ért és microlagok ellen, a legjobb egy dual megoldás lenne, akár az ODD kárára. (256SSD+500as vagy 10000 vinyó, de bilibe lóg a kezem ennyi pénzért...) Min. 8GB RAM, optikai meghajtó nem szükséges. Ha választani kell, SSD legyen benne gyárilag, maximum kap egy optibay-es HDD-t később.
(9) HDMI kellene a külső monitorhoz, meg legyen min 2db 3.0USB-je is. Egyébként sem árt ha van rajta 4db USB
(10) Lehet a gép használt is, de csak számlával és garanciával, részletfizetési lehetőséggel.Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
spyduck
nagyúr
válasz customer114 #133702 üzenetére
Attol fugg mennyire ugyes a kezed. Ha meg nem szedtel szet ilyen gepet akkor nem javaslom. A pasztazas viszont mindenkeppen kell, a G551-nel ha mar 1-2 éves hozhat 20-30%-ot, ugyanis ritka rossz pasztat kapott gyarilag.
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Nagybátyámnak kéne egy 17 colos laptop. Valami online stratégiai játékkal játszik, szóval nem kell gamer laptopnak lennie. a Lényeg, hogy 17 colos legyen és valami megbízható márka kéne. Jelenleg egy 10 éves fujitsuval játszik. Mit ajánlanátok? Keret olyan 200-250 között és olyan kéne amin van windows is. Köszi
MacBook Pro 16 M2 Pro & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
Chaser
legenda
válasz Rypejakten #133727 üzenetére
8570-et mondom én is
és ha már idetévedtél olyat vegyél amiben lg panel van gyárilag_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Khelben
nagyúr
válasz Rypejakten #133727 üzenetére
HP 8570p-ből láttam párat a laptopszalonnál, ha találsz 1600x900-as kijelzővel, az megfelelhet az igényeidnek. Még olcsóbb is, mint a kereted, a maradékból fel lehet szerelni ssd-vel vagy rammal.
(#133732) mester777 : szerintem a Fujitsu A557 megfelelne. Nagyjából azokat a boltokat kerüld el, ahol 20%-kal olcsóbban adják a gépeket, mint máshol. Ezek a szürkeimportos boltok és ott gond lehet a garanciával.
[ Szerkesztve ]
-
Arphox
tag
Sziasztok!
A barátnőm szeretne venni egy laptopot/notebookot és ebben szeretnénk a segítségeteket kérni. :-)
2-3 hónapon belül (október-november)(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
A lehető legolcsóbb, ami megfelel a lenti követelményeknek. (Max ~200k)(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, netezés, gyengébb játékok (LoL)(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
League of Legends, közepes grafikán, asztali felbontáson (max fullHD)(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Legalább 15"-os legyen a méret, fényes/matt mindegy, TN/IPS mindegy, ezek nem szempontok.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Mondhatni egy "mobil desktop" gép kell. Utazás közben nem használja, és havonta 1-2x hordozza nagyobb távokra. Tehát az akksi nem szempont.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10-et támogassa, de hozzá ne adjanak semmilyen oprendszert, mert van (ne fizessünk érte feleslegesen).(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
ODD nem kell, RAM 8 GB, SSD legalább 120 GB, de inkább 240. (HDD nem kell)(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Ha már új gép lesz, USB 3 legyen azért benne.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Mindegy, csak számlás és garanciás legyen.Egyéb
Ezt csak én jegyezném meg (mint informatikus), hogy nem hiszem hogy dedikált VGA kellene neki, integrált VGA legyen HD 530-al egyenértékű vagy jobb (Nekem i5-6500-ban HD530 van és az bőven elég volt amíg azt használtam). Procit pedig szeretnénk ha nem lenne túl rossz, én meg úgy vagyok ezzel hogy minél újabb generációjú annál jobb szemmel nézek rá, pl. egy 7200U jól hangzott amikor nézegettem, de nem tudom mik a jók ilyen árban.És nagyon fontos: hol vegyük meg? Van millió bolt, még ha sikerül is egy adott típust kiválasztani akkor is vagy 5-10 különféle bolt ajánlja.
Nagyon szépen köszönjük a segítséget!
[ Szerkesztve ]
A konfigomat lásd az adatlapomon.
-
őstag
válasz Frawly #133730 üzenetére
Pl. ügyfélszolgálat, könyvelés, helpdeskes melónál több pénzt kapsz magyar nyelvvel külföldön, mint angollal, mert egzotikus nyelv, kevesen beszélik. Ugyanígy, helyes logikával kikövetkezteted a bill.kiosztásnál a plusz költségeket (gyártás, fordítás).
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Frawly
veterán
válasz Bluesummers #133725 üzenetére
Nem értem, hogy az angol nyelv hogyan mozdítja elő az olcsóságot. A lokalizált Windows sem drágább, vagyis az európai meg magyar Windows nem ettől drága, hanem a dolláros amerikai árat 1:1-ben váltják át euróra, aztán rájön még jó magas áfa.
-
Frawly
veterán
válasz Khelben #133723 üzenetére
Nekem sok kérdezőnél nem úgy jön le, mintha munkára keresné. Persze, van, aki írja, hogy munkagép, programozás, CAD, de ők vannak durván kisebbségben.
Bérszámfejtő, meg könyvelőszoftver van ingyen is, úgy tudom. Mancikát meg szépen továbbképzik, vagy ha magas neki, akkor Excelben gányolás helyett elmegy takarítani vagy hasonló munkát végezni, ahol nem kell célszoftver használatát megtanulnia. Bár nem hinném, hogy az ilyen szoftverek Mancikának gondot okoznak, magyar nyelvűek és webesek szoktak lenni, elég jó súgóval, kézikönyvvel, szerintem még egyszerűbb is, mint excelezni.
-
Tikakukac
titán
válasz Dhampir #133726 üzenetére
Sajnos nem, ez 2 külön dolog. Ha 8%-al kevesebb lenne az ÁFA az nem oldaná meg az általános problémát, hogy mindent törve rakunk fel, irreálisan nagy hardvert akar mindenki, lehetőleg ingyen vagy 0% THM-re minimálbérre meg bejelentett 80k-ra stb.
Mennyiségi gond van ott is. Nem véletlen a fél életem lassan angol, ott söprik azt, ami itthon még igencsak derék.
-
Rypejakten
addikt
hello!
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- szeptember első hetében2. A gépre szánt összeg forintban?
- max. 135 ezer forint3. Felhasználás?
- internet, film, casual Office illetve Python4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- nem tervezek játszani vele5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- 15-16" / ami realitás ebben az árszegmensben (1080p+IPS klassz lenne, de ha IPS nem fér bele, valami normális matt TN)6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- heti két-három alkalommal, utazás közben nem használnám7. Operációs rendszer?
- nem létfontosságú8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- min. 120GB SSD, HDD és ODD nem kellenek9. Egyéb kívánság, speciális igények?
- ha lehet, ne melegedjen annyira idle, sokat lenne az ölemben.10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
- használt is, ha így jobb az ár-érték arányegy kérdésem van, érdemes-e i5-ös gépeket nézni, vagy béküljek meg az i3-mal?
ezen felül, nem tudom, mennyire reálisak az igényeim a megadott keret függvényében, megköszönöm a segítségeteket.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Tikakukac #133722 üzenetére
Éppen erre kerestük közösen a választ; a hiper érzékenység valójában = magas Áfakulcs.
A vállalati laptop mozgást is tekintve azért van itt is piaci forgalom, vagy nem?
(ha másért nem is, de egyes hibás üzleti szériáknak köszönhetően nagyobb lehet a mozgás )[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Tikakukac #133722 üzenetére
+1
Ezt könyvelőként tudom elmondani a legjobban - EU-s 27%-os ÁFA-ja miatt szívás. Egyszer valakit oltottam Media Marktos gamer notija miatt (utólag elnézést) - 336k jó notiért nem "sok", pont az említett ÁFA / lokalizációs / kicsi kereslet miatt, úgy, hogy még a cégben dolgozókat is ki kell fizetni / boltot fenntartani / a 14 napos visszaküldős emberkéket (itt arra gondolok, hogy egy-két hülyeség miatt küldi vissza, mert neki nem tetszik, nem a valós probléma miatt) ....
Kiszámoltam a GTX 970M-es G752-esnél utólag milyen költségek vannak cégeknél. Hát ...
Amerikában nem véletlenül olcsóbb minden --> óriási piac, s amúgyis mindenki (ha másutt nem kéri) angol nyelven mennek a gépre az alapdolgok, mert standard nyelv.Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
-
Khelben
nagyúr
válasz Frawly #133716 üzenetére
itt a topikban magánemberek kérnek ajánlást gépekre
Egyáltalán nem, sokan keresnek munkára gépet. Nem mindenkinek ad a cég, főleg ha egyéni vállalkozó vagy saját cége van.
Adatbázisokat, nyilvántartásokat adatbáziskezelőben kell csinálni, bérszámfejtésre meg könyvelésre vannak speciális szoftverek
Magyarországon vagyunk, a legtöbb embernek/kis cégnek nincs pénze könyvelőszoftverre, adatbáziskezelőre. És Mancika se mindig ért hozzá. Az Excel nagyon jó eszköz erre, ha nincsenek irreális követelmények.
-
Tikakukac
titán
válasz Dhampir #133720 üzenetére
Emögött keresd első sorban a világhírű ÁFA kulcsot Másodikban pedig, hogy mennyivel többe kerül egy ekkora piacra az összes lokalizációs szívás. Kezdve mondjuk a billzettel, ugye, épp aktuális
-
Pyro05
tag
Sziasztok!
Két héten belül szeretnék vásárolni egy lapost a jelenlegi asztalim helyett az egyetemre. Egy ideje már figyelem a fórumot és az ajánlásokat. Tudom, hogy elég kevés alternatíva van, illetve sok a kompromisszum minden kategóriában, de végül az alábbi három gép maradt a kalapban.
Asus G752VT - Nyerőnek tűnik az összeszerelés és a hűtés, de régebbi modell, illetve a nagy méret és tömeg miatt nem a legideálisabb a sok hurcolásra. Talán ez esik ki először...
Acer Predator Helios - A jelenlegi tesztek alapján sajnos nem a legjobb a gép hűtése az 1060-nal. (Nekem az 1050 Ti is elég lenne. Azzal vajon elég a hűtés?) Gyenge a kijelző és még kevés a tapasztalat a géppel. Kinézetre nagyon tetszik, de az kevés lehet...
Dell Inspiron 7567 - Jelenlegi befutó. Itt is ez az egyetlen igazán ajánlható 1050 Ti-s gép az olvasottak alapján. Az összeszerelés jó, könnyű bővíteni és tisztítani, a hűtés teszi a dolgát. A gyenge pont a kijelző...
Kérdésem lenne a Dell-ekről: Van valami központi lista a 7567-es gépek pontos specifikációjáról? Nézem a boltok leírásait és össze-vissza vannak. Például a 7567 (226953) van ahol sima 1050-nel van szerelve, van ahol Ti-vel. Illetve már FHD IPS-sel is vannak szerelve 7567-es gépek. Ezek elérhetőek itthon? Mert olyan modellt is láttam, ami az egyik helyen FHD IPS-ként van feltüntetve, a másik helyen csak TN. Sz'al van valami összefoglaló vagy lehetséges, hogy a (226953) egyik helyen 1050, másikon 1050 Ti?
Van valakinek tapasztalata a Helios-ról? Hűtés szempontjából sokat javíthat az 1050 Ti az 1060 helyett?
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
War. War never changes.
-
Dhampir
félisten
válasz Tikakukac #133719 üzenetére
Mivel a magyar hiper érzékeny az árra, így az oprendszer ki van spórolva
Emiatt érdekes, hogy néha külföldi webshopokban (például a Cyberport, de másutt is) olcsóbb ugyanaz a gép, mint nálunk és preinstall Windows-al adják a magasabb keresetek ellenére. Ez alapján nem a magyarok "hiper érzékenységét" sejtem a dolgok mögött.
-
Tikakukac
titán
válasz Frawly #133716 üzenetére
A vélemény a szerintem és az úgy valós dolgok azok egy másik univerzumra tartozik. Az is, hogy szerinted minek kéne lennie. Én is sok dolgot megváltoztatnék, de nem vagyok se jogfin, se politikus. Jogilag bezony a DOS is okés. Szerinted miért van rajta? Igen, ezért. Mert ha csont üres lenne, nem férne bele, így igen. Mivel a magyar hiper érzékeny az árra, így az oprendszer ki van spórolva, az majd megy okosba, minden más is jellemzően. A vas mámor a lényeg.
A másik része: totálisan le van sajnálva, hogy kitől mi várható el. A bolttól sem kérdezik meg az elállós emberek, hogy miből lesz kifizetve a pénzük, lehetőleg tegnapra. Eredeti állapot visszaállítása az nem úgy megy, hogy bolt mindent, vevő nullát. Ha már van ilyen és él is vele, akkor ez jár kötelezettségekkel is. Oldja meg.
-
StLui
veterán
válasz IMIIKE1998 #133717 üzenetére
Annyira bonyolult a bérszámfejtés, hogy értelmetlen és kockázatos nem célszoftvert használni.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Frawly
veterán
válasz Khelben #133713 üzenetére
Eltérő a véleményünk a kipróbálásról. A DOS eleve alkalmatlan ma már bármire, így nem alkalmas kipróbálásra. Ha jogalkotó lennék, eleve betiltanám, hogy akármilyen DOS-szal áruljanak gépet, csak Windows, Linux, BSD, MacOS-t engedélyeznék, azt nem hogy OS nélkül vagy FreeDOS-szal, OS/2-vel, Haikuval meg ilyen hülyeséggel adjanak gépet, amivel semmit nem tudsz kipróbálni rajta. Sőt, még azt is kikötném, hogy olyan OS kerülhet rá a fentiek közül is, amely még támogatott, kap frissítéseket, szóval XP, meg Debian 5 kizárva. Értem, hogy a Windows drága, meg nem is mindenki igényli, közöttük én sem, de akkor tegyenek rá Linuxot, és szépen oldja meg a gyártó kötelezően a driverkérdést, legalább az emberek így nem Win only szemetet vennének hardverben. Akinek meg Windows kell rá úgyis, az felteszi rá, függetlenül attól, hogy milyen Windowstól különböző OS-sel jött.
Az irodai programokhoz: gondolom napi 8 órában nem magánemberként használod, hanem munkahelyen. Viszont itt a topikban magánemberek kérnek ajánlást gépekre, ezért furcsállom, hogy amennyiben nem munkahelyi gépnek keresik, miért az irodai programok a fő felhasználási terület. Az ajánlóban van így lehozva a kérdőív, ahol első helyen van említve, talán azt másolgatja mindenki.
(#133715) StLui: így van. El kéne felejteni az Excelt, az táblázatkezeléshez és grafikonkészítéshez való. Adatbázisokat, nyilvántartásokat adatbáziskezelőben kell csinálni, bérszámfejtésre meg könyvelésre vannak speciális szoftverek, Excelben ezeket max. gányolni lehet.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz IMIIKE1998 #133714 üzenetére
Az elég nehézkes lenne manapság, bérszámfejtés bérszámfejtő progival inkább, könyvelőként szinte nulla az excel használatunk
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Khelben
nagyúr
válasz Frawly #133708 üzenetére
Átlag Pistának ahhoz van joga, hogy a rendelt terméket kipróbálja. Ha dos-os laptopot rendel, akkor dos-szal próbálja ki, nem tehet rá windowst. Ha már tesz rá egy windowst, akkor peedig visszaküldésnél állítsa vissza az eredeti állapotot. Ez teljesen jogos elvárás a kereskedő részéről, hiszen ő szeretné eladni a gépet másnak.
-
Frawly
veterán
Engem azért meglep, hogy mindenki elsősorban irodai programokra használja a gépét. El nem tudom képzelni, hogy átlag magánember mit tud a gépén egész nap irodai programozni, meg ahhoz miért csak az MS Office jó, de legyen. Nem a felettem lévőnek írom, de már oldalakon keresztül majdnem mindegy egyes kérdező ezt adja meg fő felhasználási területnek, a netezés-film kombót csak második-harmadik helyen említik.
-
Hirchhiker42
újonc
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Az "Ez a gép jó?" jellegű kérdésekre nem tudunk válaszolni! *
A következő 2 hétben
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
70-100 ezer forint
Irodai programok, legfőképp böngészés, olykor filmnézés
nem használnám rá
13-15-ös képernyő,
Sokat hordoznám (legalább hetente párszor, laptop táskában)
mindegy
mindegy
HDMI
használt is lehetTartósság az egyik fontos szempont,
Köszönöm a segítséget!
-
Frawly
veterán
válasz Khelben #133682 üzenetére
Erről valami jogszabály? Mert én csak elállásról tudok 14 napig, és ott semmilyen eredeti állapot helyreállításáról nincs szó tudtommal. Ha belegondoltok, átlag Jóska Pistától el sem várható, hogy rendel egy laptopot, főleg ha nagy HDD-vel, vagy nagyobb SSD-vel, és szépen lementi az egészet lemezképként, hogy majd eredeti állapotban küldhesse vissza. Továbbra is tartom, hogy lehetőleg az eredeti dobozába legyen rendesen visszacsomagolva, vagy másikba, de akkor normálisan, és legyen bele visszacsomagolva az, ami benne volt, tartozékok, töltő, ha volt, telepítőmédia, felhasználói kézikönyv, meg ilyesmik.
-
Khelben
nagyúr
válasz Spongyabob76 #133701 üzenetére
HP Probook 430 G4, ha kicsi kell. Fujitsu A557, ha jó a 15,6 is. Ez a két gép van, ami értelmes és 200k alatt ips kijelzőt ad.
-
D@Ta
csendes tag
válasz Khelben #133640 üzenetére
Köszönöm, akkor a HP 250 G5 lesz.
Melyik boltot ajánlanátok?
Laptopszalon vagy notebook.hu (itt olcsóbb 5 ezer forinttal)? -
borix
őstag
Sziasztok.Fujitsu A557 néztem ki magamnak.
Általános felhasználásra kellene virtuális környezetet használva.
A merevlemezt cserélném SSD-re a merevlemez így menne az író helyére háttértárnak.
Kérdésem az,hogy az 1db 8gb RAM-ot érdemes kicseréltetni 2db 4gb változatra dual channel miatt.
Win 7 rá lehet még varázsolni teljes értékűként a Kaby Lake proci miatt?
Linux menne rajta driverileg tökéletesen mert kellene a virtuálbox? -
Tikakukac
titán
Inkognitót kell nyitni, ott ha jól emlékszem nincs keresőmod és egyéb okosság.
customer114: Csavarokból nagyon gyorsan. Továbbá ketté is kell hasítani a gépet, akármilyen király vagy pengetővel annak a festéken lesz nyoma. Annyira amúgy nem vészes szétkapni, nyilván ha 5-öt már szétszedtél ebből, nem lehet gond. Pasztázni akkor pasztázz ha van értelme.
-
Chaser
legenda
válasz Spongyabob76 #133701 üzenetére
ennyiért nem lesz ips, fhd akad, de csodákra nem kell számítani
hp 250 g5-öket nézz sztem
és a legfontosabb, neten megrendelni, aztán akár személyesen átvenni
ha nem tetszik 14 napig vissza lehet vinni - és onnantól talán max 1 hónapja van a boltnak visszaadni pénzt, de értelmes helyeken visszaadják egyből -
net nélküli személyes vásárlásnál nem lehet visszavinni csak ha hibás_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Spongyabob76
csendes tag
válasz Spongyabob76 #133676 üzenetére
Sziasztok,
Erre tudna valaki válaszolni? Párom már indulna vásárolni, nehogy valami hülyeséget vegyen ....
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- ACER Aspire E15 HDD nélkül + INGYEN POSTA
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest